|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 082
|
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Ewelina - szkoda mi bylo wyrzucic. Ta choinka tez troche pewnie postoi zanim ja ostatecznie spisze na straty.
Musze poszukac jakie roslinki by sie nadawaly tutaj w doniczkach do uprawy - tak zeby choc tydzien suszy wytrzymaly. Na kaktusy sie nie pisze - no moze w ostatecznosci. A co do wyprzedazy - w duzym H&M w Rzymie byly jeszcze ciuchy wyprzedazowe - a w malym tu w Latinie nic juz nie zostalo. Bylam wczoraj bo chcialam sprawdzic czy sa jakies lniane spodnie dla meza - nic a nic.
|
#302 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
evelinarav a jeszcze sandalki chcesz czy juz pelne buty?
sjoanna a Ty nie mozesz czasem z mezem do Rzymu sie zabrac jak jedzie do pracy, pochodzisz sobie po sklepach
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
Romanaccia - szykuj parasol - u mnie leje! Zaraz do ciebie dojdzie
Princi - tak moge - o 6 rano wyjazd zatloczonym pociagiem wozacym tlumy do pracy. Nie, dziekuje.
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
Ej no, wszystkie sie weekenduja?
|
|
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak, jak najbardziej sie weekenduje
W srode jade do Verony na koncert i sama nie wiem jak ja dam rade z tym egzaminem pfffA co u Was kochane? Malo pisze, ale podczytuje Was na biezaco! Teraz wracam do lozeczka bo troszke boli mnie glowa po tym weekendowaniu :P
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
czesc Dziewczynki co porabiacie? my wczoraj nic specjalnego, bo zle sie czulam, wyszlismy tylko ze znajomymi na aperitivo i po butki dla synka, dzis na spacerek, obiadek juz gotowy, zaraz bede serwowac
![]() sjoanna aaa myslalam, ze Twoj maz jezdzi autem albo skuterem
|
#307 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 874
|
Meldujê siê
![]() Wrócili¶my z RC w sobotê o 2 w nocy. Wczoraj rozpakowywa³am walizki i robi³am pranie, dzi¶ czeka mnie natomiast prasownie tego wszystkiego. Jutro planujemy jechaæ do Pl, ale nasz samochód siê buntuje i mo¿e prze³o¿ymy wyjazd na wtorek. W³a¶nie A. z moim bratem co¶ tam majstruj±,a jak siê nie uda to trzeba do mechanika :\ A. ma "depresjê" chodzi i marudzi,¿e zimno , ¿e chce s³oñce itd.
|
#308 | ||
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
Cytat:
Cytat:
alez jestem wkur .......
|
||
|
|
|
#309 |
|
Kociara
Wiadomo¶ci: 3 340
|
Hej dziewczyny, jest tu kto¶ kto mieszka w Rzymie? Lecê za tydzieñ do Taty, który tam mieszka i mam pytanie: wiecie mo¿e gdzie dostanê kosmetyki Aquoliny? W Pl tylko na Allegro a ceny wygórowane
, poza tym bardzo maly wybór. A mo¿e sa w jakim¶ okre¶lonym typie drogerii? Tak jak u nas Wibo w Rossmannie czy Essence w Naturze? Pomó¿cie mi je¶li wiecie gdzie je dostanê (zw³aszcza mgielki), bo Taty nie mam co pytaæ, on ma swoje sprawy nie bedzie mi przecie¿ kosmetyków szuka³
|
|
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
alcon w takim razie trzymam kciuki zeby auto ruszylo..
Ciemna pewnie Romanaccia cos konkretnie podpowie, ale np w moim miescie sa kosmetyki Aquoliny w perfumerii Pinalli i chyba w Coin. Ale mialam weekend same spiecia z "pseudoprzyjaciolkami " ![]() ja tu gonie, umawiam sie, bo byla umowa ze po wakacjach mialysmy sie spotkac zeby wlasnie pogadac jak bylo a tu..jedna wyskakuje ze musi jechac na zakupy z tz-tem (od kiedy zamieszkali razem to sie odizowala od swiata) a 2 mimo ze mowila ze w niedziele na pewno ma czas, to wyskoczyla godzine przed spotkaniem ze jedak musi po brata na lotnisko jechac. Jak ja lubie takie robienie ludzi w bambuko, dym zrobilam tak ze w 5 minut jakos wszyscy znalezli czas ehh ale nie tak to mialo wygladac, strasznie sie przejechalam ze im nie zalezy tak jak mi ![]() no ale coz "è la vita" bede miala nauczke zeby juz sama nie organizowac, nie wydzwaniac choc to nie w moim stylu bo lubie miec staly kontakt, szkoda tylko ze kazdy teraz patrzy swoich 4 liter wierzycie w przyjazn? Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2012-09-03 o 10:20 |
|
|
|
#311 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 411
|
Czesc! A wiesz cuciola, ze mamy podobne doswiadczenia z tego weekendu. Tzn nie doswiadczenie a wlasciwie konkluzje. Cos mi sie stalo w plecy w sobote i bylam ograniczona w poruszaniu sie, wiec mialam wiecej czasu aby pogadac z moimi 2 „przyjaciolkami” przez skypa. Te nasze rozmowy sa zazwyczaj baardzo dlugie – 1,5-2h bo mamy sobie duzo do opowiadania. Tym razem jednak mi pozostal taki lekki zawod. Tak w skrocie – to obydwie (jedna z Polski jedna mieszk w Irlandii) poznaly jakis czas temu facetow. Jedna w lutym druga rok temu . I troche jakby je opetalo – zaobserwowalam takie „parcie do oltarza” ze szok! Ta co poznala chlopaka w lutym – juz ustalila date slubu na przyszla wiosne, a ta co z kolei mieszka w Irl czeka na pierscionek i szaleje bo jeszcze go nie ma! I juz stwierdzila, ze po oswiadczynach to ona musi w tydzien caly slub i wesele zorganizowac – bo MUSI byc natychmiast. a dodatkowo ciagle aluzje ze bez slubu koscielnego to one sobie nie wyobrazaja zycia (to tak a’propos mnie) W ogole nie slychaly, albo bagatelizowaly co ja mam do powiedzenia na ten temat.
Tak reasumujac - kazdy z nas jest samotna wyspa... Jakos mi melancholijnie dzisiaj |
|
|
|
#312 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 874
|
Cytat:
no w³a¶nie jeste¶my w plecy o 4 stówy do tego maj± ¶limacze tempo- do odbioru jutro o 14Przykro mi, ¿e tak wysz³o Cuciola... ![]() hmmm... przyja¼ñ? raczej nie mam przyjació³-je¶li nie liczyæ mojego A., rodzeñstwa i mamy. Raczej reszta to znajomi... Mam podobnie- jak jestem w PL, to ciê¿ko jest siê zebraæ, ka¿dy ma swoje sprawy, raczej nikt sam siê do mnie nie odezwie, chocia¿ wielokrotnie mówi³am,¿e mog± do mnie przyjechaæ, dzwoniæ itd. Ewelinarav mamy oko³o 1800 kilometrów do RC. Takie wakacje nas sporo kosztuj±, no ale nawet lubiê Reggio, wiec smutno by³oby gdyby¶my raz w roku tam nie pojechali. Dziewczynki dzi¶ by³am na zakupach... ju¿ têskniê za s³odziutkimi , pachn±cymi pomidorami, za ¶wie¿ymi mozzarellami, granit±, olbrzymim arbuzem
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
Takie melancholijne jestescie przez pogode!
U mnie caly weekend lalo i bylo strasznie jesiennie, depresyjnie pochmurno a dzisiaj rano wreszcie slonce i biale puchate chmureczki wyszly. Zrobilam pranko i nadal jest ladnie. Powiem wam ze wreszcie sobie zelazko kupilam! Teraz jeszcze deska i moge prasowac - choc wole nie. Moj maz chcialby kupic drewniana wielgasna kolubryne a nie deske do prasowania. Jak u niego w domu. Bo mowi ze ta lekka z aluminiowymi nozkami to sie kiedys jego mamie zlozyla podczas prasowania. U mnie w domu to sie nigdy nie przydazylo. A ja mam juz na nia miejsce ale na ta lekka a nie drewnianego potwora.
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
bambi wiesz co, dla mnie taki uklad jest chory. Ok, mozna miec w partnerze oparcie, darzyc miloscia i wogole ale zeby juz sie od calego swiata izolowac bo sie jest w zwiazku? No przeciez to chore!
Ok wspolne spedzanie czasu z partnerem ale kurcze, chyba dla "przyjaciolek" (bo one mnie niby tak nazywaja) tez powinno sie znalesc czas i tak jak mi zalezy powinno zalezyc im. Ja takim parom "bez powietrza" zycze powodzenia, niech beda szczesliwi..ale oby sie nie stalo tak ze potem sie ockna ze zostali sami bez znajomych ![]() Ja juz taka jestem, mam potrzebe kontaktu. Nie masz czasu sie spotkac, to przynajmniej zadzwon pogadac co u ciebie, lubie byc zauwazona przez ludzi, ktorych tez swoja uwaga daze. Bo jesli kogos zadowoli 1 spotkanie na pizze na miesiac i gadanie o dupie marynie bez glebszych rozmow no to przyjaciel to nie jest. Odnosnie slubow, ok, pewnie jakies 80% dziewczyn marzy o pieknej bialej sukni, o tym zeby ten szczegolny dzien udal sie tak jak sobie planujemy. Ale zeby az tak skupiac na tym JEDYNYM dniu uwage? A co potem, dzien minie, zostana wspomnienia, ale przeciez trzeba isc dalej nie? Czasami mysle ze konsumizm ludzki przechodzi juz wszelkie granice. Tak jakby sie na tym 1 dniu zycie konczylo a tak na prawde to dopiero sie zaczyna! alcon a w Pl o znajomych to juz nie mowie nie mialam ich za duzo bo juz sie zdazyli wykruszyc w czasach liceum, kiedy ja juz planowalam wyjazd i uwazali mnie za burzuja no bo wyjezdzam do bogatszego kraju i pewnie super uloze sobie przyszlosc. I juz bylam na starcie wyeliminowana. W Pl spotykam sie tylko z ta kolezanka na ktorej weselu bylismy teraz. Ona jedyna sie pyta kiedy znow bedziemy a tak to czas spedzam z rodzina. sjoanna czy ja wiem czy to melancholijna jestem, prawda raczej boli ehh Ciesze sie ze deszcz pada, w tym roku ciezko znosilam te upaly, nie moge sie doczekac jak kupie sobie kalosze Juz nie bede chodzila w przemoczonych butach z psem na spacer, o nie!
Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2012-09-03 o 12:18 |
|
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
Pochwalilam sloneczko a wlasnie musialam wniesc do mieszkania caly wieszak prania bo zaczelo padac. I to z wiaterkiem zacina wiec znowu taras mokry.
Co jecie na obiadek? Bo nie mam pomyslu na nic. Co do znajomych - jak wyjechalam to obiecywali - tak mamy komputery, komorki - bedziemy pisac. A tak naprawde pisze sobie z 1 kolezanka czesto dosyc a z 1 od czasu do czasu. Reszta ani me ani be. A to zachowanie - znalazlam chlopa wiec nie istnieje nic innego tylko on - przerabialam to jak kolezanki mialy chlopakow (jako nastolatki) - nie mialam wiec nie bylam w towarzystwie. Bo jeszcze bym ktoregos ukradla. Jakby bylo co.
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jadlam zupe pieczarkowa, w sam raz na taka pogode
|
|
|
|
#317 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3627525 4] alez jestem wkur ....... [/QUOTE] Jak pech to pech ![]() Cytat:
Cytat:
Przykro mi troszke bo jesli ona ma jakies problemy czy cos to zawsze staram sie zagodospodarowac troche czasu tylko dla niej, ale jak widac to dziala tylko w jedna strone No chyba ![]() Cytat:
A jesli chodzi o znajomych w Polsce to tez juz coraz bardziej trace kontakt i w sumie szkoda Z drugiej strony zdaje sobie sprawe, ze bedac w Polsce tylko przez 2-3 tyg w roku ciezko jest utrzymac staly kontakt - chociaz nie ma rzeczy niemozliwych i z niektorymi osobami stale jestem w kontakcie i za kazdym razem jakos udaje nam sie spotkac i pogadac - szkoda ze w wiekszosci przypadkow jest tak jak ty mowisz czy "zazdrosc" bo przeciez my mieszkamy w kraju gdzie EURO'ski leza na ulicy i zyjemy jak w raju
|
|
#318 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 405
|
Hej dziewczyny wlasnie mi odpowiedzieli z uczelni,zE mnie przyjeli na magisterke
Wkoncu caly stres zakonczony tylko szkoda, ze sama w domu siedze i nie mam nwet z kim swietowac! |
|
|
|
#319 | |||
|
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie tez pada, blyska i grzmi. lubie taka pogode, jak jestem w domu. rzadko tu sie burze zdarzaja. tylko jak tu psa wyprowadzic w taki deszcz ?
|
|||
|
|
|
#320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak to nie masz z kim swietowac,
|
|
|
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - Latina w tv - rete4
Program Ricette di famiglia O i nie tylko. W wiadomosciach tez bo byl wypadek i samochod potracil dziewczyne 15 latke. Przechodzila przez ulice. Ciekawe ze nikt nie mowi ze troche pozno wracala z kolezanka do domu bo po polnocy.
Przyk³adna ¿onka od 15 i 24 VII 2010 “Your dresses should be tight enough to show you're a woman Edith Headand loose enough to show you're a LADY.” Edytowane przez sjoanna Czas edycji: 2012-09-04 o 11:40 |
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki u mnie nadal zaduch, straszne upalne powietrze, juz jest to nie do wytrzymania!!
NoLQa Ty stara?? hehe prosze nie denerwuj mnie! no ale czas strasznie szybko leci, zauwaza sie to bardziej gdy ma sie dziecko, rosnie w zastraszajacym tempie! byl poruszany temat kolezenstwa i przyjazni, mi "zostaly" w Pl dwie psiapsiolki, utrzymujemy staly kontakt, juz Wam tu smecilam wczesniej ze na slub tej mojej najlepszej przyjaciolki, z ktora znamy sie od urodzenia praktycznie nie moglam poleciec, strasznie to przezylam, az mialam glupie sny, naszczescie ona to zrozumiala, jest najlepsza kumpela na swiecie, w ogole teraz z lotniska nas z synkiem odbierze, zlatwila mi fotelik do auta, no w ogole moge powiedziec, ze moge liczyc tylko na te moje przyjaciolki, a nie na rodzine, czasem tak w zyciu jest... wlasnie chcialam sie Was poradzic odnosnie prezentu, kupilam jej laktator chicco plus dla dzidzi komplecik to odnosnie prezentu takiego ciazowego, a slubnego jej jeszcze nie dalismy, bo nie oplacalo sie wysylac, skoro teraz lece do Pl, myslicie ze jak nie bylismy z mezem na slubie to wypada dac koperte? bo we Wloszech to nawet od znajomych, ktorzy nie przyszli na nasz slub dostalismy pieniazki, wiadomo ze te zawsze sie przydadza, szczegolnie ze teraz wykanczaja sobie mieszkanie, a przeciez nie bede jakis dupereli wozic z Wloch jak tragarz
|
#323 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 856
|
od kilku dni nieustannie sie przekonuje o tym,ze ludzka glupota nie ma absolutnie zadnych,ale to zadnych granic,niektorzy sa tak bezdennie glupi ,ze nie wiadomo czy sie smiac czy plakac .... nawet juz w szoku nie jestem - mowie o moich wspollokatorach,ktorych niestety nie mozna nazwac ludzmi ...
|
#324 |
|
Kociara
Wiadomo¶ci: 3 340
|
Dziêi niestety tych perfumerii Pinalli Google nie pokazuje w Rzymie, ale za to tych Limone jest sporo ^^ A jeszcze mam pytanie, czy polecacie jakis kosmetyczny hit? U nas na wiza¿u króluje od¿ywka z Isany czy kosmetyki Alterry, wiêc na co warto zwróciæ uwage z w³oskich marek? Interesuje mnie g³ównie pielêgnacja, a z kolorówki lakiery/cienie lub dobre pomadki w przystêpnej cenie
Edytowane przez Ciemna163 Czas edycji: 2012-09-04 o 23:24 |
|
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
Princi - naprawde zaduch? U mnie sie chlodno zrobilo - szczegolnie wczoraj. Jak nie ma slonca to jest tak 25 stopni.
A w nocy juz sie nawet przykrylismy a ja zmienilam pizamke na jesienna. Romanaccia - opowiadaj. Ciemna - Ja moge polecic szminki Kiko. Mam tez ich tusz do rzes i podklad ale mysle ze pomadki - szczegolnie te w czarnych satynowych opakowaniach sa najlepsze. Takie jak opakowanie - satynowe. Jak balsam do ust a nie pomadka. I do tego nie sa drogie. A ich sklepy znajdziesz w wielu miejscach. Wczoraj i dzisiaj musialam usuwac wode z mojego baseno-tarasu. Tyle jej bylo ze pokryla caly i doszla do progu. Sezon rozpoczety. O slonce! Dobrze bo w sobote na slub kuzyna meza wybralam czarna, lekka sukienke. I do tego mam czerwone paznokcie u nog, lakier kupilam to i u rak sobie pomaluje, kolczyki i czerwona torebke. Moze byc? Buty sa jasnoszare. Ale wszystko pod kolor byc nie musi.
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
czesc Misie
sjoanna na poludniu (w sensie u mnie, bo wiadomo ze pld tez dlugie )ten zaduch i upaly maja trwac do konca wrzesnia! dobrze, ze w przyszlym tyg wybywamy z synkiem do Pl, w Pl ponoc ma byc b.ladna pogoda w drugiej polowie wrzesnia, fajnie![]() co do ubioru to chyba moze byc, ja nie za b. przepadam za czarnymi sukienkami na slub/ wesele, ale Wloszki widze ze zakladaja b.czesto ![]() co dzisiaj zrobilyscie na obiad, na jutro nie mam pomyslu, dzis byla kalafiorowa a na drugie rybka, maz zjadl zupe, ale ile sie przy tym nagadal, matko boska odechciewa sie czlowiekowi, niech se sam gotuje ![]() Ciemna ta aquolina to jest prawie w kazdym kosmetycznym, w Rzymie tez jest sporo Gardenia, Douglass i Idea Bellezza co do wloskich kosmetykow to ja akurat lubie Collistar, Pupa ma fajna kolorowke, tak specjlanie to nic nie moge poleciec, bo malo sie maluje aha i marka Deborah przystepne ceny i fajne rzeczy, a tutaj dziewczyny z forum pamietam, ze w KIKO tez sie zaopatruja Romanaccia a co tam sie znowu porobilo u Ciebie? moze czas sie wyprowadzic z Salerno?
|
#327 | |||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 411
|
Hej, ale te temperatury dziwne ostatnio! Nigdy nie wiem jak mam sie ubrac do pracy - bo pogoda przechodzi w skrajnosci w ciagu kilku godzin. A tak w ogole ja uwazam, ze Wlochy to maja ogromne sklonnosci do skrajnosci
evelinarav Cytat:
Sjoanna - a wiesz dowiedzialam sie ostatnio ze moj TZ ma wujka w Latinie - moze kiedys zawitamy przy okazji. Wujek nazywa sie Italo - moze znacie princi Cytat:
sjoanna Cytat:
![]() A ja kupilam dzisiaj bilet do Polski Na pazdziernik! Moja mama mnie zameczala, ciesze sie bardzo.
|
|||
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
Princi - zapomnialam ci napisac - pewnie twojej kolezance milo bedzie dostac koperte. Choc zwykle w Polsce sie nie daje jak sie nie jest na slubie ale mysle ze warto ja wspomoc - tym bardziej ze taka dobra dusz z niej.
Bambi - a Italo to nie imie? Chyba latwiej byloby tego wujka zapytac czy nie zna mojego tescia. Duzo ludzi go zna bo mial sklep spozywczy obok szpitala. Pol miasta do niego po kanapki przychodzilo jak mieli kogos w szpitalu. No i zalogi karetek, lekarze, pielegniarki. Wczesniej mial sklep nad morzem a jeszcze wczesniej bar w obozie dla uchodzcow. Co do kwiatow we wlosach - mialam je tylko na slubie. Ale w sobote rano ide sie uczesac do fryzjera to nie wiem co wymysla.
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
maz zabral synka na godzinke na spacer, zaraz pewnie przyjda bo do pracy maz musi isc, ja w tym czasie poprasowalam uf uf ostatnio Flavcio w dzien spi tylko godzine, ale juz nie bede narzekac, bo przynajmniej w nocy spi, odrazu czlowiek lepiej funkcjonuje jak pospi
![]() sjoanna bambi dobrze mowi, moze jeszcze jakis czerwony dodatek do wlosow?? a ile sobie liczy u Ciebie Pani fryzjerka za eleganckie uczesanie? to co myslicie, ze nie dawac pieniazkow jak zesmy nie byli na slubie, moze lepiej cos w Pl kupic? bambi kiedy dokladnie lecisz? fajnie fajnie ![]() a nie wiem czy Wam wczoraj pisalam moje wywody po wizycie u pediatry czy tylko napisalam na watku mamusiowm...pediatra wczoraj pochwali, ze Flavcio jest bardzo grzeczny i w ogole widac ze dobrze wychowywany, ze w Pl to dzieci sa kulturalne itd i poradzil zeby wyslac malego do zlobka zeby jak najwczesniej mial kontakt z wloskimi dziecmi, bo mowi ze wloskie dzieci to dzikusy i zeby pozniej nie bylo tak, ze bedzie stal w kacie i nie bedzie umial sie bronic/odezwac? co o tym myslicie? ja to wlasnie mysle, ze skoro takie dzikusy tutaj to jak najpozniej synka wyslac, bo czym starszy to tym wiecej bedzie mozna wytlumaczyc? jejq sama nie wiem, to wychowywanie tutaj spedza mi sen z powiek, z duza iloscia rzeczy nie moge sie pogoadzic, wiem ze przeciez w Pl tez nie jest idealnie, ale jednak jakos tak bardziej rygorystycznie jest wychowanie a nie samowolka pozatym jak Flavcio pojdzie juz we wloskie dzieci to mniej po polsku bedzie mowil, eh eh ale mam dylematy juz Wam nie trujea juz nie gadajcie z tym, ze babka 30 lat to stara! to co powiecie jak bedziemy mialy po 50?? glupoty piszecie na mnie to mowia ragazzina hahaha a ja tu co i raz wyszukuje nowosci kremow przeciwzmarszczkowych:hah aha:
|
#330 | ||||
|
Konto usuniête
|
Cytat:
Cytat:
jak mi teskno za Zakopanem mam teraz dylemat na nastepny rok, czy zwiedzic Budapeszt czy znowu Zakopane ![]() tzn ze mezowi nie smakowala zupa? Cytat:
Cytat:
![]() co do zlobka to sama nie wiem moze jeszcze za wczesnie na zlobek? a moze moglabys go tam zostawiac na pare godzin?co do tej starosci, to czesto tak sie kobiety w PL czuja mi tez mowia ze nie wygladam na moj wiek. troche mnie to denerwuje, ale w sumie to lepiej, moze sie bede wolniej starzec
|
||||
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:03.

W srode jade do Verony na koncert i sama nie wiem jak ja dam rade z tym egzaminem pfff

, poza tym bardzo maly wybór. A mo¿e sa w jakim¶ okre¶lonym typie drogerii? Tak jak u nas Wibo w Rossmannie czy Essence w Naturze? Pomó¿cie mi je¶li wiecie gdzie je dostanê (zw³aszcza mgielki), bo Taty nie mam co pytaæ, on ma swoje sprawy nie bedzie mi przecie¿ kosmetyków szuka³
same spiecia z "pseudoprzyjaciolkami " 

Z drugiej strony zdaje sobie sprawe, ze bedac w Polsce tylko przez 2-3 tyg w roku ciezko jest utrzymac staly kontakt - chociaz nie ma rzeczy niemozliwych i z niektorymi osobami stale jestem w kontakcie i za kazdym razem jakos udaje nam sie spotkac i pogadac - szkoda ze w wiekszosci przypadkow jest tak jak ty mowisz czy "zazdrosc" bo przeciez my mieszkamy w kraju gdzie EURO'ski leza na ulicy i zyjemy jak w raju 

moze jeszcze za wczesnie na zlobek? a moze moglabys go tam zostawiac na pare godzin?