Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-13, 11:38   #301
princessskaa
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
Od zeszłego weekendu - czyli od chrzcin, nie moge się powstrzymac przed jedzeniem rzeczy zakazanych Nawet snickersa pochłonęłam w nocy jak wracaliśmy z Wrocławia - wmawiając sobie, że dostarczy mi energi, bo zasypiałam za kierownicą
dobreee
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 11:38   #302
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
ja po urodzeniu przeczytałam chyba z 5 książek??albo z 6....
nie mam skąd wypozyczać,więc tylko kupno zostaje-a na to kasy nie mam już.
ostatnio papierowa ksiazke mam czas czytac tylko na spacerach jak mlody spi. we wsi juz sie nawet nei dziwia jak laze nei patrzac gdzie z nosem w ksiazce. a tak to czytam pdf z chomika

u nas 4 nocka pobudek Adka i wrzasku.

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 11:39   #303
basiula19
Zadomowienie

witam
u nas też pogoda do bani 14 stopni............my dzisiaj pospaliśmy z małym do 9:30 szok normalnie z przerwą około godzinną nie wiem o której to było pewnie koło 7....ale małemu tak se wstawać nie chciało tylko przylazł do mnie zaczoł sie tulić i tulić i zasneliśmy heheheh teraz znowu śpi a ja zamiast sprzątac i prasować to siedze na kompie ale jakoś tak niemam natchnienia na nic

pisałyście o ubrankach też właśnie musze dziś przebrać bo wczoraj ja do ubierania małego w piżamke a tu zonk 4 za małe tak gdzieś mi ostatnio ruszył ten mój mężczyzna mały......

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 11:39   #304
princessskaa
Wtajemniczenie

U nas tak leje, brzydko i ponuro jest, że wszelkie plany spaceru z mama i małą do miasta legły w gruzach. Do tego buty mam przemoczone, bo juz deszcz lał jak jechałam tutaj..

Edytowane przez princessskaa
Czas edycji: 2012-08-13 o 11:41
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 11:58   #305
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
Aaa i ostatnio tz punkty zbiera...kilka wieczorów usypia Filipa bez mojego proszenia...wczoraj na spacer wiał Filipa jak mu gotowałam...więc ostatnio nie jest źle ;-)

ach no to chyba, że tak

u nas tak samo paskudna pogoda, leje, ale mi sie ona podoba, jakoś lepiej na samopoczucie działa, bo troszke za dużo tych upałów było ostatnio

basiula ja wczoraj do południa złapałam wene na prasowanie i mam spokoj...kurcze to prasowanie to masakra tez tego nie lubię

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 12:27   #306
dominej
Raczkowanie

Ja tez muszę zrobic przegląd ubranek - ale mi się nie chce... No ale w końcu trzeba, bo ostatnio mała 3 razy przebierałam - co założyłam body to za małe

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 12:39   #307
mol_aa
Zadomowienie

Kto mnie pobije, dopiero jem śniadanie mały mi dzisiaj daje popalić, najprawdopodobniej zęby albo przeziębienie, bo mu woda z noska leci. Wstaliśmy po 7 a on dopiero teraz ma pierwszą drzemkę - jak nigdy, biedny wymęczył siebie i mnie przy okazji
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-13, 12:44   #308
kasia_aa
Zadomowienie

witam mamuski kurcze do rana nie miałam czasu tu zajrzeć, cały czas biegam za małym bo wdrapuje sie wszedzie na chwile znikłam w łazience, wracam patrze a on wisi na nodze od stołu! az mi sie ciepło zrobiło, juz oczyma wyobraźni widziałam jak spada
a jak trzeba przy nim jeszcze cos zrobic to wogole juz masakra. Teraz dzieki bogu spi! 2 drzemka to juz wiec teraz odstawiłam wszystko, zrobiłam sobie kawke i relaksuje sie, pewnie pospi jeszcze z 15 min i pobudka;/
dzis noc suuper tylko 2 razy sie obudził normalnie extra

aaa mam pytanie do mam karmiących mm: dajecie tez mm w nocy? czy tak wogole nie mozna? bo zastanawiam sie nad przejściem całkowicie na mm, tylko boje sie co w nocy bedzie, bo go 2 razy na noc karmie cycem. a ostatnio budził sie wogole po kilkanaście razy ale to oszukiwałam wodą i smokiem, ale cycka min 2 razy musiałl dostać. sama nie wiem co zrobic

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
o taki http://www.kwestiasmaku.com/blog-kul...mno-najlepszy/
spoznione zyczenia urodzinowe- duzo dzieci )

zdecydowanie zebuszka omija dolny slask, my tez bezzebni, ale ja sie wciaz ciesze, moge jej dawac do zabawy takie rzeczy, ktore by juz zniszczyla jakby miala zabki

ja wzielam sie za ksiazki, bo Mlodej przy usypianiu czytam swoje ksiazki monotonnym glosem
ja mysle, ze mozna, trzeba tylko wyprac w wysokiej temp, nie ma chyba roznicy czy przytulanka czy ubranko uzywane

Dalja kciuki

Wariateczko, idziecie dzis na spacer ok 11-12?

Robilam dzis porzadek ciuszkowy bo pidzamki 74 sa za ciut przykrotkie juz i sporo ciuszkow poszlo do szafy, tak ogladalam te ciuchy 80 i jak je kupowalam to myslalam, kiedy ona to bedzie nosic, a to prawie juz
koszulki nosimy jeszcze niektore 62/68 z pajacykow sie chyab najszybciej wyrasta

w ciagu ostatnich kilku dni moje dziecko przesypia cale noce, czasem ok 23 sie budzi, ale przedwczoraj od 20:00 do 7 spala bez przerwy
karmienie mm ma swoje dobre strony
tez musze przejrzec ciuszki małęgo potem wydaje mi sie że ma pełno ubrań a co próbuje założyć to małe

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Spóźnione za miesięcznicę

A z tzem już ok ??

Oli, ;kciuki: za wzięcie urlopu ;p

Michałkowi pęka skórka pod palcami u nóg, czym moge ją nawilżać. Bepanthenem czy może Linomagiem ??
ja myśle ze linomagiem bedzi elepiej chyba

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
ach no to chyba, że tak

u nas tak samo paskudna pogoda, leje, ale mi sie ona podoba, jakoś lepiej na samopoczucie działa, bo troszke za dużo tych upałów było ostatnio

basiula ja wczoraj do południa złapałam wene na prasowanie i mam spokoj...kurcze to prasowanie to masakra tez tego nie lubię
a ja właśnie lubie takie mam zboczenie sesese
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 12:48   #309
Seona
Zakorzenienie

Pozdrowienia z Ustki

odezwę się jak wrócę

Basiula nie ma Cię w Ustce? widziałam taką podobną rodzinę do Was?

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 12:49   #310
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Kto mnie pobije, dopiero jem śniadanie mały mi dzisiaj daje popalić, najprawdopodobniej zęby albo przeziębienie, bo mu woda z noska leci. Wstaliśmy po 7 a on dopiero teraz ma pierwszą drzemkę - jak nigdy, biedny wymęczył siebie i mnie przy okazji
ja się czatuję na drugie śniadanie bo zjadłam na przekąskę na szybko kilka herbatników po sniadaniu...a głodna jestem strasznie

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 13:04   #311
kasia_aa
Zadomowienie

jak moj kajtek wstanie (o dziwo jeszcze spi!) to dam mu obiadek i idziemy na spacerek i po drożdżówkę z serem
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 13:56   #312
goldika
Zakorzenienie

ja tylko na chwilke
jestem na wyjezdzie na 2tyg i raczej nie bedzie mnie na watku.

juz mam 11str do nadrobienia a co bedzie za 2tyg
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 14:02   #313
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Kto mnie pobije, dopiero jem śniadanie
ja, sniadanie zjedzone o 1,20

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 14:02   #314
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Pozdrowienia z Ustki

odezwę się jak wrócę

Basiula nie ma Cię w Ustce? widziałam taką podobną rodzinę do Was?
coś Ty kobito ja to siedze i kisne w domu

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 14:11   #315
smerfik0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
ostatnio papierowa ksiazke mam czas czytac tylko na spacerach jak mlody spi. we wsi juz sie nawet nei dziwia jak laze nei patrzac gdzie z nosem w ksiazce. a tak to czytam pdf z chomika

u nas 4 nocka pobudek Adka i wrzasku.

może kolejne zębale idą?
fajny ten filmik na fejsie i słodziak z Adka do tego tak smiesznie telepie główką, ma charakterek
Stary 2012-08-13, 14:23   #316
nettka_
Zadomowienie

U nas pogoda ok trochę wieje ale jest ciepło ale niestety u nas spacer odpada nie chcę z małą od razu pójść na dwór po gorączce;/

Jakiś wirus panuje w mojej wiosce....gorączka jednodniowa. Trzy mamuśki się skarżyły ,że maleństwa miały gorączkę jednodniową.

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 14:39   #317
Bahamadia_25
Zakorzenienie

[QUOTE=olka1610;35862892]
U nas nocka oki, jedna pobudka i do 6-15 pospaliśmy.
Biorę się od dziś za kończenie pracy bo niedługo obrona a tak mi się nie chce....

zgadza się
zakupiłam te krople i kilka razy sobie zapodałam, przyznam że pomogły wyluzowana byłam ale teraz jakoś malutka się uspokoiła, z tż też odpukać ok więc nie mam jakiś stresujących sytuacji. Ale tak się zastanawiam jak z prowadzeniem auta po nich?[/QUOT

Nie maja wpływu. To nie są leki nasenne. Nawet mi się lepiej jeździ bo nie klne tak na innych

Właśnie się masuje, nynus z ciocia, a ja mam na dupsku jakieś przyssawki które nie powiem dobrze robią a później jedziemy do tza na Wieś.

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Cześć Mamcie!

Jestem od 8 u rodziców, więc nie mam zbytnio czasu siedzieć na necie. Malutka spi od 11, a ja mogłam poplotkować z mamą hehe Tż strasznie ubolewał, że wracam dopiero we środę, bo "będzie tęsknił, samotny będzie" Ale dobrze mu zrobi takie wytęsknienie hihi

W sobotę na imprezce było super, normalnie szaleństwo, tańce i wygłupy, czułam się jak małolata

Witam nowa Mamusię

Baha super, że już teście pojechali, było im zyczyć szerokości na drodze

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Wczoraj niunia skończyła 9m-cy WOW

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Nettka za przespaną nockę i brak gorączki
Nie omieszkalam :Armin: oczywiście dużo slonca również pozyczylam :S

Udanego wypoczynku, a tak się zastanawiam jak Wy to zniesiecie seseski :P

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:

niektóre dzieci przy zabkowaniu maja katar, gorączkę i bol gardła. Wiec może coś się wykluwa...

Mój za to spal dzisiaj jak szalony. Wstał o 8.30, poszedł spać po 10 do 12.30 : ale mu się nie dziwie bo ja spis na siedząco ...
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 14:47   #318
pokszyfka
Zadomowienie

hi

kisłam dzisiaj u mamy, pogoda wredna, udało mi się na godzinkę wyrwać samej na sklepy...coś tam dla siebie chciałam, a skończyło się jak to ostatnio na dwóch parach skarpetuś dla niuni i szczoteczce do zębisk<--też dla niuni
jakoś tak ciężko mi coś kupić dla siebie chyba się odzwyczaiłam ...
niunia w nocy idzie spać jak trochę powisi na rączkach...nie karmię jej butelką, jak już całkiem nie da się ululać to dostaje cycusia...

czy wasze dzieci też was gryzą moja tżta się nie czepia, babci też nie...ale za to jak dorwie się mnie to odrazu próbuje coś złapać w zębiska...a to sweterek...koszulkę...a najlepiej kawałek 'mamy'...
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 15:25   #319
2mycha1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
witaj 2mycha1
widze,ze tez udzielas sie w watku cwiczen z ewa
tak udzielam się od niedawna... dzisiaj zaliczyłam pierwszy skalpel

ja_dalia
rodziłam w Matce Polce i nigdy w życiu nikomu nie polecę tego szpitala
było to dla mnie traumatyczne przeżycie i na szczęście powoli o nim zapominam

u nas dzisiaj słoneczko ładne i w miarę ciepło więc spacerek zaliczony.
muszę teraz dużo spacerować bo od dziś się biorę za siebie (ćwiczenia,dietka ) mam nadzieję że wytrwam

ja wczoraj robiłam porządki w szafie Nadii i więcej niż połowa zamała powyjmowałam zimowe ciuchy żeby posprzedawać to na allegro i Nadia padła ofiarą moich sprzątań, musiała wszystko przymierzać :P
a to efekty BIAŁY MIŚ
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a.jpg (106,9 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b.jpg (98,7 KB, 34 załadowań)

27.08.2012 <----STARTUJĘ!!
jest --->61 60 59 58 57 56 55<--- będzie
_________________________ _____________

YOU'VE GOT TO WORK FOR IT.
so stop wishing and start doing.
_________________________ _____________
2mycha1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-13, 15:52   #320
OlusiaS
Wtajemniczenie

Mycha to nasze dzieci miały wczoraj taki sam dzień,tez przymierzalam swojej ciuchy,bo tz w końcu złożył jej szafę I musiałam wszystko poukładać.

U nas zrobiło się gorąco,mala od pory obiadowej nie chce za bardzo jeść,nawet mleko było bee.na obiad jadła maliny i morele blw.
I jest tez okropna dzisiaj.moze zeby dalej bedą wychodziły?albo przez pogodę

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Jaki słodki miś .a czapa bombastyczna
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 15:59   #321
rudominka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
aaa mam pytanie do mam karmiących mm: dajecie tez mm w nocy? czy tak wogole nie mozna? bo zastanawiam sie nad przejściem całkowicie na mm, tylko boje sie co w nocy bedzie, bo go 2 razy na noc karmie cycem. a ostatnio budził sie wogole po kilkanaście razy ale to oszukiwałam wodą i smokiem, ale cycka min 2 razy musiałl dostać. sama nie wiem co zrobic
To nie jest tak że nie wolno mm w nocy. Po prostu dziecko wieku jak nasze teoretycznie powinno najadać się wieczorem tak, żeby wystarczyło mu do rana. Jak musi dostać w nocy mleko to mu na razie dawaj. Spróbuj to pierwsze stopniowo rozcieńczać wodą, może zrezygnuje. Ja Magdę karmię ok 5 rano mm, potem jeszcze zasypia. Wcześniej jak się budzi to dostaje wodę.

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
czy wasze dzieci też was gryzą moja tżta się nie czepia, babci też nie...ale za to jak dorwie się mnie to odrazu próbuje coś złapać w zębiska...a to sweterek...koszulkę...a najlepiej kawałek 'mamy'...
a te ząbki takie ostre, nie "zużyte" jeszcze
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 16:03   #322
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
ja przeszlam na mm i nie karmie w nocy, kielka nocy bylo ciezko, ale dzieki temu przestala sie budzic, wczesniej zawsze min 2 razy na cyca sie budzila. zaczelam nie od samej wody ale na 200 ml wody dawalam 1 miarke mleka. jak dawalam sama wode to nie chciala w ogole pic.

slodki bialy mis
tez czapy mierzylismy, chlodno sie zrobilo i mamuski robia inwentaryzacje
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 16:03   #323
nettka_
Zadomowienie

Ślicznotka z Nadinki

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
Stary 2012-08-13, 16:30   #324
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Witam się i ja na nowym wątku na .... 11 stronie
Jesteście niesamowite z tempem pisania Zazdroszczę czasu, ja nie ogarniam

Buziaki dla Was i maluszków

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 16:42   #325
Oliveira79
Zadomowienie

witam popołudniowo

u nas dzisiaj cieplutko - może nie upaly ale słonko fajnie grzeje
spacerek z B. zaliczony

zalatwiłam sobie urlop na czw i pt - więc jeszcze tylko jutro i laba

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
witam
u nas też pogoda do bani 14 stopni............my dzisiaj pospaliśmy z małym do 9:30 szok normalnie z przerwą około godzinną nie wiem o której to było pewnie koło 7....ale małemu tak se wstawać nie chciało tylko przylazł do mnie zaczoł sie tulić i tulić i zasneliśmy heheheh teraz znowu śpi a ja zamiast sprzątac i prasować to siedze na kompie ale jakoś tak niemam natchnienia na nic
jak ja bym chciala żeby Młodej czasem tak "się nie chciało wstawać" zawsze jak sie tylko obudzi - nie wazne czy to 4:00 czy 8:00 - od razu oczy jak 5 zl i zwarta i gotowa na harce nie mam mowy o tuleniu i dosypianiu

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 16:43   #326
pokszyfka
Zadomowienie

mycha masz śliczną córeczkę i jakie uzębienie
Stary 2012-08-13, 16:57   #327
ela3010
Zadomowienie

Domiks dużo powieści czytam, horrory, autobiografie, mmmmmm....
Kocham czytać.

Mycha śliczniasta Nadinka

Aniolinka i Kkasikk dziś świętujemy 9 mcy.

Seonka a myślałam gdzie jesteś, mam nadzieję że pogoda dopisuje.

Ja ogarnęłam domek, palę na ciepłą wodę, Miłosz zabawił się chwilę to siadłam na wizaż.

Pokszyfko i Princessko u mnie pogoda identyczna, jest 13st, leje od rana, i tak jeszcze parę dni.
Ale ja kocham takie pluchy.
Jak to powiedziała córa mojej kol "inna jesteś", Julia lat3.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 17:08   #328
pokszyfka
Zadomowienie

dziewczyny na rossmnecie wygrałam pieluszki babydream ale nie dostałam maila z kodem i mam zgłosić się do administratora...gdzie go szukac??
Stary 2012-08-13, 17:17   #329
nikaa2
Wtajemniczenie

witam sie, tez na wyjezdzie- u rodziów

witam nowa mamusie

elus witay

oliveira
p[ewnie konserwanty jakies sa, no ale na takieparówy bym sie pokusiła bo sama je lubie

fatal
chyba pomidor swiezy po 10 m.z. ale skoro młodej smakuje i nic ni9e jest.... i gratuluje 8 m-cy )))))))))))))))))))))

ja z doskoku- pochwale sie, zrobiłam dzisiaj młodemu zupke z dorszem i mu smakowała... ale chyba Wiola piosała(super te rozmowy nocne.... o ogórku na mizerie / ze lepsze miruna lub osos, no alke nie było

tymczasem spadam
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 17:24   #330
nettka_
Zadomowienie

wszystkim solenizantom :roz a:

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości