![]() |
#301 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy spotykałabyś sie z biednym facetem?
carmen_88, tu nikim nie kieruje zazdrość, lub zawiść, uwierz. My najzwyczajniej w świecie nabijamy się z Twojego podejścia do relacji damsko-męskich - bo jest z czego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#303 |
BAN stały
|
Apropo bentleya .Podczytuje tak wczoraj i przeczytałam betlejem.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
Raczkowanie
|
chwila. jeśli chcecie dziewczyny żeby was nie oceniać to wy też wypowiadajcie się fair. ja cię nie skrytykowałam kiedy napisałaś że życie wiele weryfikuje i że pewnie zostawiłabyś faceta gdyby nie mógł zarabiać dla ciebie kokosów. więc nie nazywaj naiwnością mojego systemu wartości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
gdybys przeczytala wszystko to mialabys swoje odpowiedzi, bo kazda z nas odpowiadala na nie. Po drugie, wybacz ale ja znam przypadki ludzi ktorzy klepali biede i te kobiety same mi powiedzialy ze przez to sie uczucie wypalilo po jakims czasie. Byly to kobiety 50letnie a nie zakochane, widzace wszystko w rozowych barwach 20letnie romantyczki.I spedzily w zwiazkach "troszke" wiecej niz 3 lata. Wiec dla mnie ich wersja jest bardziej wiarygodna. Po trzecie, gdybys rowniez czytala moje posty, to my mamy 3 konta i nie wymagam,zeby facet mi nic sponsorowal,bo radze sobie sama. Ale utrzymywac go tez nie zamierzam. Takie przypadki tez znam gdy kobieta utrzymywala faceta i na dobre im nie wyszlo.Zreszta..sama mam doswiadczenia. Ciesze sie,ze jestescie inne i Wam z tym dobrze i zyjecie w inny sposob. Ja zyje tak,jak mi pasuje. I ejstem z tym szczesliwa. Wiec tych pretensji do kogos o odmiennym zdaniu niestety nie rozumiem.. Dopamine, nabijac sie mozesz, swiadczy to o Twoim niskim poziomie niestety. I chocbys byl miliarderem nie bylabym w stanie z tak plytko myslacym facetem sie umowic. Ktory nie moze zrozumiec,ze kazdy jest inny i kazdy ma wlasne zdanie. Ja Nie widze powodu zeby nabijac sie z Waszych pogladow. To smieszne, zalosne a wrecz prymitywne obrazac i nabijac sie z ludzi o odmiennych pogladach,ale jak widac nie trafilysmy na rozmowcow na poziomie.(i zeby nie bylo, mowie tu tylko o ludziach ktorzy mysla,ze sa tacy wartosciowi jak obraza kogos) mickeymouse -- piszesz w liczbie mnogiej, uwazasz ze ja Cie obrazilam? Zyj tak jak chcesz, to czy sie sparzysz czy nie to dopiero przyszlosc pokaze.. Ja na pewno na sile nie zamierzam wciskac Ci swoich przekonan i zmieniac Cie. Nusbeisser- bentley nie jest moj, a mojego wujka. szkoda,ze czytac nie potrafisz. Takze zegnam, Edytowane przez carmen_88 Czas edycji: 2012-12-08 o 14:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 | |
BAN stały
|
Cytat:
Brak komentarza. Brakuje argumentów to panienka zaczyna stosować epitety? Dopiero teraz przedstawiłaś poziom. Nie zczaiłaś kompletnie co przekazałam w swoim poście . ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przykro mi,ze musialam sie znizyc do tego poziomu..Ale jak widac musialam. slyszalam,ze dziewczyna czuje sie lepsza i wrecz szydzi z innych zawodow niz jej wlasny, ze czuje sie lepsza od dziewczyny ktora robi jej paznokcie, rowniez ze "ile kosztuje" i czy mozna mnie dostac za doladowanie telefonu. Ja nigdy nie powiedzialam,ze np.jej praca naukowa to jest dno albo ze ekspedientka to ktos gorszy ode mnie. Kazdy wybiera swoj zawod,szkole wg wlasnych preferencji,pasji etc. Od poczatku pisalam,ze ja widze tak swiat po swoich doswidczeniach, po doswiadczeniach bliskich mi osob, ze na poczatku wszystko sie wydaje latwe-bo zylam 2 lata z facetem ktoremu sponsorowalam wszystko ja. O wujku bogatym pisalam,nie chwalac sie, bo wiem ze wielu ludziom sie powiodlo tutaj,ale w kontekscie przykladu,ze rozne mezczyzni/kobiety maja poglady. I dla niego to jak on sie zachowuje wzgledem zony to jest bycie prawdziwym mezczyzna. Dla mnie to cos innego, a dla Ciebie cos innego. Kazdy ma swoja racje, naprawde nie rozumiem czemu ludzie tak agresywnie podchodza do odmiennosci pogladow, zdania, stylu zycia etc.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja całkowicie rozumiem kobiety, które mówią, że nie chcą żyć w patologii z kimś, kto leży do góry brzuchem i nic nie robi. Nie rozumiam natomiast kobiet, które moczą się na widok zamożnych facetów, wymagają drogich prezentów i rozpieszczania, trochę na styl pudelków kanapowych. Nie rozumiem kobiet, które nazywają milionerów samcami alfa, a resztę, zarabiającą normalnie, uważają za nieudaczników. Jako mężczyzna, który jest człowiekiem - czuje, myśli - uważam, że zasługuję na normalną miłość i nie chcę być sprowadzany do roli chodzącego portfela, podobnie jak żadna kobieta nie chce być workiem na spermę. Naprawdę, carmen, przestań patrzeć na wszystkich z góry i zadzierać nosa, bo to jest nie tylko niekulturalne, ale i śmieszne. Edytowane przez Dopamine99 Czas edycji: 2012-12-08 o 14:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 | |
BAN stały
|
Cytat:
Sama prowokujesz a potem masz pretensje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#312 |
Raczkowanie
|
nusbeisser - skoro uwazasz ze napisalam do Ciebie.. Myslalam,ze pisalam o otoMati, Dopamine czy Capresse.. no ale pewnie wiesz lepiej.
Nie, nie mam pretensji. Po prostu w innym kontekscie napisalam o wujku, w innym odebralas. Dopamine, Nie napisalam ze oczekuje drogich prezentow, bo sama sobie kupuje co chce. Ale tak jak i moj ukochany robi mi prezenty tak i ja jemu. I zadne z nas nie widzi w tym problemu. Ciekawe jest za to Twoje podejscie,ze mocze sie na widok bogatych facetow i ich drogich prezentow. Piszesz o pudelkach kanapowych-ale wybacz ja nie siedze i nie pachne. Ok,moze i mam "nieambitna"prace zdaniem Capresse. Ale przynajmniej robie co lubie i sprawia mi i przyjemnosc i jeszcze pieniadze zarabiam. CHyba kazdy marzy o takiej pracy. Probowalam byc w zwiazku z biednym facetem, 2 lata ! ale on mial gdzies,ze ja wszystko sposnoruje, a innej pracy nie chcial poszukac-to Twoim zdnaiem facet, idealny facet, z ktorym mozna zalozyc rodzine? Nie bardzo. Nie oceniam ludzi po tym czy maja pieniadze czy nie. Ale z biednym facetem po prostu nie bede,zmarnowalam 2 lata czekajac na cud i nic sie nie wydarzylo..Nie wiem czemu od razu dopisales mi ze od razu milionerzy mnie interesuja. Bylam z nim 6 miesiecy i wiecej nie bylam w stanie. Mieszkajac w Polsce bylam rok z facetem, ktory zarabial niecale 3 tys.i prawdopodobnie bylabym z nim do tej pory, bo bylam w nim niesamowicie zakochana, no ale niestety bardzo lubil kobiety,zwlaszcza te z sympatii ![]() tak samo jak nie pochwalam tego,ze kobiety tylko siedza w domu i sa utrzymywane przez mezow, tak dziala to rowniez w druga strone. Nie pochwalam tego,ze faceci chca byc sponsorowani,utrzymywani przez kobiety. Ok, to moze trwac chwile, rozne wypadki w zyciu sie zdarzaja ale nie moze to byc sytuacja stala. Ale jak juz napisalam, to jest moje zdanie, jak ktos chce siedziec w domu a jego partner jest z tym ok to dlaczego mam to krytykowaC? kazdy robi co uwaza za sluszne. Edytowane przez carmen_88 Czas edycji: 2012-12-08 o 15:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
widocznie twoja samoocena nie jest tak wysoka jak opisywales ją wcześniej. ![]() nie rozumiem takze, dlaczego obawiasz się takich kobiet.omijaj je z daleka,przecież na świecie jest tak wiele różnorodnych gustów,że i dla ciebie znajdzie się kobieta,której nie będzie przeszkadzała twoja przeciętność nie obchodzi mnie twój stosunek do mnie i nie zmienia to mojej samooceny .wiem kim jestem i czego oczekuję. nie krzyczę,nie tupię nożką,nie focham sie ,tylko staram się wytlumaczyć mój punkt widzenia. chcesz porozmawiać? ok,tylko na poziomie Cytat:
---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
a bezpieczeństwo to stabilizacja ,która dla różnych ludzi ma różne pojęcie ![]() Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2012-12-08 o 15:19 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Zadomowienie
|
Powiem Ci, TmargoT, że dziwnie interpretujesz to, co napisałem
![]() To raczej wynika ze zwykłego doświadczenia w przeszłości - bycia w związku z materialistką ![]() ![]() Ludzie na poziomie patrzą na człowieka i to, co ma w sercu, a nie na jego pieniądze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gdyby każdy facet tak myślał jak ty, to kobiety rządziłyby facetami i byłyby samotnymi i sfrustrowanymi starymi pannami ![]() jak wiesz,to tak nie jest. mężczyźni lubia dominację,kochają władzę i pieniądze. uwielbiają sie puszyć i chwalić przed swoimi partnerkami,tylko nie każdy może być pierwszy. z twoich postów wydziera się zaniżona samoocena. za każdym razem podkreślasz jaki to jestes wspaniały i jnie rozumiesz,dlaczego nie wszyscy to zauważają Cytat:
Cytat:
ty wiesz kim jesteś i być może będziesz wartościowy dla jakiejś marysi,więc wrzuć na luz. poluzuj gumkę w matkach i czekaj na ta jedyną,a jeśli juz ją masz to doceń ją,bo może być gorsza ![]() Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2012-12-08 o 16:20 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#316 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja napisałam, jak odczytałam słowo bentley a Ty dorobiłaś swoją ideologie a ja o Twoim wujku w ogóle nie pisałam bo mnie to nic a nic nie interesuje. ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- a Ty wyleciałas do mnie z chamskim tekstem, ze ja czytać nie umiem no właśnie wyszlo kto nie umie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pod moim adresem padly bardziej chamskie teksty niz to,ze chyba czytac nie umiesz..ja nie odebralabym tego jako obraze..ale jesli czujesz sie obrazona, to wybacz,bo nie mialam tego na celu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaznaczę jednak,że nikt z partnerów nigdy głośno nie mowi o liczbach. ot po po prostu umawiasz się z kimś,jesteście razem i bierzecie ślub. nikt nie mysli o tym ,czy partner jest dla pieniędzy,czy z milości.skoro kocha,a zasobnośc portfela pasuje to nie daje tego odczuć,a jesli tak to spławia się takiego delikwenta. jak pisałam kiedyś,różne są gusta.s ą ludzie,którzy specjalnie wybierają biedniejszych partnerów czując na nimi władzę.wiedzą,że ich związek to transakcja,ale czy ich potępiać? każdy żyje jak uważa i nie nam ich oceniać. edit-moja druga połowa ma stały dostęp do mojego konta na wizażu i zna moje podejście do finansów.zresztą oboje mamy podobne spojrzenie z tą różnicą,że on żyje dniem dzisiejszym,a ja myśle o jutrze . on wydaje,ja składam ![]() Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2012-12-09 o 14:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Przyczajenie
|
U mnie jest znowu tak że spodobał mi się chłopak. Rok młodszy, on politologia ja anglistyka. Często mijaliśmy się na korytarzu a że znam jego dobrego kumpla więc z nim o tym "moim" blondynie rozmawiałam. Napisałam do tego chłopaka z zapytanie o kurtkę, ma taką świetną jasnoniebieską, narciarską. Wysłał mi stronkę gdzie znalazłam tą kurtkę i się zdziwiłam bo cenna nie była tam jakaś 300 czy 400 zł. Ta kurtka kosztowała prawie 2 tys. Z racji tego że nie znam tego "mojego"blondyna za dobrze nie pytałam się go o finanse. Ale który by wydał tyle pieniędzy na kurtkę, no na pewno nie ja.
A co do Twojego 'biednego', co z tego że nie ma własnego auta? "tylko" tyle zarabia? Jest młody i może jeszcze do czegoś dojść. Na Twoim miejscu dałabym mu spokój, lepiej znajdź sobie bogatszego sponsora który będzie Cię utrzymywał. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 | |
Zakorzenienie
|
to chyba normalne,że naiwny szuka naiwnego,a sprytny sprytnego
![]() Cytat:
nie liczą na to,że jakoś to bedzie,tylko rozmawiają o przyszłości,o finansach i inwestycjach. zresztą to sie ma też w drugą stronę,gdzie jedna strona się stara,a druga "pali głupa" jak w filmie o ferdku kiepskim. też można czuć się oszukanym ![]() Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2012-12-09 o 18:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#328 | |
multitasking ninja
|
http://www.sjp.pl/spryt
Cytat:
co to ma niby wspólnego z zimną kalkulacją, powie mi ktoś? ![]()
![]() |
![]() |
#329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
człowiek jest istotą myślącą i czującą,więc trudno go wpasować w jakieś ramy definicji. tylko chorzy psychicznie i socjopacji z uszkodzeniem częsci mózgu mogą być wyrachowani i pozbawieni jakichkolwiek uczuć. sprytny człowiek potrafi sobie radzić w wielu sytuacjach ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- skoro ja jestem wyrachowana to ty kim jesteś-naiwniaczką? Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2012-12-09 o 20:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Rozeznanie
|
jaki moral na dzis ?
badz biedny, lub udawaj pozwoli Ci to uniknac milosci do Twojego portfela ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.