|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci świat poznają, a mamusiom spać nie dają. III-IV 2012 cz.(X)V
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzień dobry ![]() U nas pobudki o 00.30, 4.30 od 7 się kręcił i na śpiąc uderzał mnie rączką gdzie popadnie ale pospalismy do 8.10 ![]() Jeszcze muszę dziś upiec ciasto na jutro bo dość trochę Mikołajów się spodziewamy ![]() Zauważyłam że Oskar garnie się w końcu do raczkowania na razie tylko przybiera pozycję ![]() w łóżeczku próbuje wstawać - mozolnie idzie ale ważne ćwiczenia I od jakiegoś czasu jak siedzi gdzieś i ja wyciągam do niego ręce i mówię "chodź" to wyciąga rączki do góry aby go podnieść ![]() Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-12-05 o 08:54 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewczyny maliny
![]() zdrowka dla przeziebionych dzieciaczkow, Gosia mam nadzieje ze znachorzy tutejsi cos doradza i ze Eryczek szybko wyzdrowieje. moja Hania tez trze czasem uszka. wczoraj tz pojechal odebrac wygrana na ebayu zabawke...activity station ![]() ![]() ![]() zanim dalam dzis Hani do zabawy - tzn zanim ja w ta zabawke wlozylam musialam chusteczkami dettol dokladnie wyszorowac bo troche brudu tam bylo a kobitka dwoje dzieci w tym bawila wiec tak niezbyt fajnie, ale jakby Hania do kogos poszla do domu i by sie bawila to na to samo wychodzi, co nie zmienia faktu ze kobitka mogla przeleciec z grubsza chociaz ta zabawke. Hani sie podoba nowa zdobycz i 15 min sie w niej pobawila. a ja musze uwazac bo jak sie denerwuje to po prawej stronie tam gdzie serce mnie boli i kluje i robi mi sie tam cieplo i na plecy przechodzi, wczoraj sie wkurzylam bardzo bo Hanka zasnela i po pol h sie obudzila co jest norma, ale przewaznie zasypia na nastepne pol h lub godzine, a wczoraj obudzila sie po 10 min i tak w kolko a byla dopiero 19:30 i caly dzien byla maruda i juz bylam tak wymeczona ze chcialam chociaz troche miec chwili spokoju a nie moglam bo jaki dzien i taki wieczor... i musialam ja wziac do siebie lozka w ktorym wyladowalam juz przed 20 z przymusu bo ona inaczej spac nie chciala, serce mnie bolalo i dla siwetego spokoju aby sie bardziej nie wkurzac Hanka zasnela przy mnie i ja razem z nia. dzis ma u nas padac snieg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() heh..jak pierwszy raz Małą zawoził do babci to zapomniał: czapeczki, mleka, kocyka, śliniaka, obiadku- czyli w sumie wszystkiego co najważniejsze. Dobrze że nie zapomniał Małej do fotelika wsadzić ![]()
![]() |
![]() |
#305 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Moje dzieciątko już też kilka razy było przeziębione. Raz pojawił się też kaszel. Pomógł Pulmex, Deflegmin i oklepywanie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a poza tym .. mam mały sukcesik (tylko potrzebuje go potwierdzic kilka nocy z rzedu to wtedy wam opowiem all ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Zadomowienie
|
Kubusewa ja też mam to cholerstwo od kilku lat i przez to pewnie II w cytologii...lekarz stwierdził ze po ciąży się tym zajmiemy..muszę iść bo miałam w październiku na cytologię przyjść..
Co do chorowania to moje dziecko narazie ani razu chore nie było a wszyscy w domu już 2 razy byliśmy mocno przeziębieni, tak więc w naszym przypadku karmienie piersią i częste spacery chyba jakiś rezultat dają ![]() Dziewczyny, która kupowała spacerówkę Baby Design Mini bo nie pamiętam, a wiem że któraś kupowała a ja tez nad nią rozmyślam i chciałabym spytać o opinie.. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Zakorzenienie
|
Karolca wspolczuje nocki ....
U nas w miare. Choc byl mega cyrk przy zasnieciu, strasznie plakala, usnela mi dopiero ok 21.30 i to na rekach ![]() Ja tez mialam nadzerke przed ciaza, ale tylko wg polskiej ginekolog - dawala mi zawsze multum lekow niby na nadzerke, a u dwoch ginow tutaj nadzerki nie mam .... zeby nie bylo - u pierwszego gina badalam sie krotko po wizytach u polskiej gin a lekow nigdy nie bralam ![]() Spotkalam sie z opinia ze cokolwiek polscy ginekolodzy widza w pochwie, na szyjce macicy to zawsze okreslaja to nadzerka, a niekoniecznie jest to nia w rzeczywistosci.
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() emigra.. mnie lekarz ppowiedzial ze no jest sobie .. jesli w cytologii wyjdzie jaksi negatywny wynik to wtedy bedziemy sie tym zajmwoac jesli nie to bedziemy sobie obserwowac.. z tego co wyczytalam na jedynej stornie jaka udalo mi sie podczytac nt nadzerek wlasnie jest tak ze jesli jest jakas "niegrozna" nadzerka to jest metoda wyczekiwanai . nie bardzo mnei to przekonuje .. ale jesli bym cokolwiek miala brac to jakies masice a nei tabletki (tak bym wolala) .. ale pewnie tak dobrze nie ma wiecie co... moje male dziecko zostalo samo ... na jakis czas ja wiem moze ze 20 minut(chowalam odkurzacz ogarnialam zmywarke i pranie) i przywitalo mnei w progu salonu (w ktorym to salonie ma rozlozone poslanko) musze pomontowac zaslepki na kontakty bo az sie zleklam ze bedzie teraz maniana ![]() Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2012-12-05 o 11:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kubusewa zdaje się, że to Ty nie martwiłaś się o choinkę na święta ? ![]() ![]() A Olafa dziś coś pierdykło, szaleju sie najadł, nawet pampera przebrać nie da, ucieka z gołą dupa nooooo ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#312 |
Zakorzenienie
|
hej,
chyba to jest fajna strona w temacie http://www.nadzerka.net.pl/ nadżerki mogą być różne, wymagające leczenia i takie , które można "pilnować" ...więc pewnie decyzję lekarzy w dużej mierze od tego zależą...moja koleżanka jest właśnie po wymrożeniu , bo szykuje się do drugiej ciąży...takie miała wyniki,że leki nie pomogły....ale mam też koleżankę , która ma nadżerkę pilnowaną ( ten sam lekarz) więc wiecie....najlepiej to wiedzą lekarze chyba co robić w danej sytuacji |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A nocka straszna.... Kubuś ma katar plus idący ząbek.. i jesteśmy z tż dzisiaj jak zoombie a do tego tz też gardło, kaszel i katar... Mam tylko nadzieje że mnie to nie dopadnie ![]()
![]() |
![]() |
#314 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#316 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.google.pl/imgres?hl=pl&cl...5&tx=52&ty=108 Jesli chodzi o opinie - ja jestem zadowolona, bo chciałam lekki i tani i taki jest ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Zakorzenienie
|
przesiadacie dzieci na zime do spacerowek ?? a nie bedzie im zimno ??
my do oporu wykorzystujemy gondole ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() http://www.tosia.pl/external/xinha/p...dge_probor.jpg tylko bordowo-fioletowym ![]() w sumie od kiedy dziecko siada to gondola jest chyba nawet niebezpieczna Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-12-05 o 14:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A gondole odrzuciliśmy jak tylko Olaf nauczył się siadać ![]() Heh przypomniałam sobie jak jechaliśmy na Wszystkich Świętych i mówię Tż-towi by do auta spakował cały wózek bo zimno (bo tak mi brał tylko stelarz i adaptery do fotelika) no chodziło mi i o sportówke, ten wyciąga wózek przed cmentarzem a tam gondola! Złożona, spakowana, trza było ją ustawiać, a biedny Oli na styk do niej wlazł, cisnęła z dołu i góry, nie mógł się obracać ![]() ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#320 |
Zakorzenienie
|
My w spacerowce juz od poczatku wrzesnia czyli jak mala skonczyla 6mcy, a nawet kilka dni przed
![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() My juz od 2 miesiecy gdzies w spacerowce. Eryk sie nie miescil juz w gondole. Dlaczego ma byc zimno? U mnie najnizsza temperatura to bylo +2 stopnie jak na razie.
![]() |
![]() |
#322 |
Raczkowanie
|
My tez w spacerowie od wrzesnia.tylko dokupilam spiworek do wozka,taki co sie nadaje do sanek tez. Do tego na nozki jest oslonka w spacerowce wiec nie ma szans zeby Czarusia mi gdzies podwialo.
Za to mnie jakis bol gardla zlapal i chrypka. Cos mozecic polecic na bol gardla, dla karmiacej;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tantum verde albo neo gardin do ssania ![]() I płukanie solą, fe, ale skuteczne ![]()
![]() |
![]() |
#324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ps. się spóźniłam, ale dodam,że nie używać miodu, bo ponoć drażniąco działa na gardło ![]() Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-12-05 o 18:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Gosia - z ciebie niezła laska jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Zakorzenienie
|
![]() U nas tak se,bo mały jest dzisiaj jęczybuła,ma średni apetyt :/ I jakoś mam lenia. karolca,gosiu nowe awatary.Ładne ![]() madziula,flower dzięki ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
Zakorzenienie
|
Swoje wyniki mam i TSH mam 3,02 FT3 - 3,46 FT4 - 1,33 i co dobre czy złe
![]() Edytowane przez nowaken Czas edycji: 2012-12-05 o 19:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 | |
Zakorzenienie
|
mama_d,to ty wklejałaś filmik swojej małej na nocniku,nie jestem pewna.Lecz co chciałam napisać,że mała świetna
![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() ![]() U nas dzis nocka przespana w łożeczku od 23 do 7 , zobaczymy jak bedzie dzis. Wczoraj zostawilismy Mateuszka z moja mama i pojechalismy na basen i saune, odrazu lepiej sie poczułam ![]() postaram sie nadrobic.. Ja poszlam po porodzie do gina na NFZ i stwierdzil,ze mam nadzerke, ze mi zrobi z nia porzadek za 400 zl, poszlam wiec do gina prywatnie i stwierdzil po badaniu i usg ,ze nie ma żadnej nadzerki, cytologii jeszcze nie robilam, ale musze w najblizszym czasie zrobic. Ja kape codziennie, bo rytual, bo Mateuszek sie bardzo brudzi podczas jedzenia, dotyka roznych rzeczy, no nie wyobrazam sobie go nie umyc codziennie. U nas jest 19-20 stopni i w takiej temp kapiemy, mały nie placze, ani nie protestuje. Dzis bylismy na spacerze 2 godzinki, mam nadzieje, ze Mateuszek sie nie pochoruje .. Mama D , ciekawe co ten dietetyk moze poczac z apetytem Zosi ![]() ![]() ![]() Mateuszek wazy 10,800 ,ma 79 cm jakby mnie pediatra wyslala z nim do dietetyka to bym nie poszla, bo nie widze sensu.. ![]() Mateuszek mi sie tak rozgadal ,ze hoho ![]() ![]() Ja z babydream kupuje tylko deserki. My mamy fontanne z piłek playskool ,ale Mateuszka oczywiscie nie interesuje poki co jak reszta zabawek, które posiada ![]() U nas odpukac tez narazie zadne przeziebienie mojego lobuziaka nie dopadlo, pewnie jeszcze wszystko przed nami... Jesli chodzi o przewijanie to istna masakra, przewijam na raty i ubieram na raty, jest przekrecanie sie, uciekanie, placz.. My cala zime bedziemy jezdzic gondola, bo cieplej, jak Mateuszek chce posiedziec, robie mu oparcie z kocyka, ale i tak po max 30 min zasypia, w gondolce mu cieplej i wygodniej moim zdaniem, przeniesiemy sie do spacerowki na wiosne.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:28.