|
|
#301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
Nie macie jeszcze dość życzeń? Bo ja nie wyrobiłam przed to mogę Wam PO złożyć-no to składam: żebyście już się więcej nie obżerały, żeby TZtom nie przychodziły dziwne pomysły do łbów (patrz TZ AniP), żeby pogoda była taka, jaką lubicie czyli dla jednych mrozisko i kupy śniegu a dla innych (w tym dla mnie, AniP i Asiulka) ciepełko, słonko i w ogóle wiosna, no i żeby te nasze prawie 3-letnie Gargamele dały nam wreszcie trochę pożyć!
Mój Gargamel dostał m.in. to http://allegro.pl/smoby-opiekunka-ba...887284658.html i bawi się znakomicie. Jeszcze u drugiej babci czeka kuchnia (ta z Biedronki) więc będzie pełnia szczęścia. Do tego dostała też "zamówioną" u Mikołaja (jeśli pamiętacie, to u Mikołaja KOPERNIKA) kasa sklepowa, bardzo fajna, godna polecenia Libra, łazienka superowa, ale pierniki powaliły mnie z nóg! Piękne! Nawet nie pytam jak je ozdabiałaś bo pewnie nbie umiałabym tak samo zrobić. Ale powiedz mi czy te pepper...coś tam jak zrobiłaś z melasą to wyszły Ci takie ciemne jak Dorocie w przepisie? Bo mi nie Cytat:
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
evi nosi, na poczatku nie chciala,teraz tez ma czasami jazdy ze nie i koniec i odpuszczam jej na troche zeby sie nie zrazila,fajnie wyglada,mam fotki na aparacie ale nie mam aparatu bo chrzestnemu na wyjazd pozyczylam a z ojca aparatu nie moge w ogole zaladowac ;/
---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Co do życzeń to ja mam dość, juz przed świętami jak pracowałam każdy klient wesolych pogodnych swiat itd... naodpowiadalam sie za wszystkie czasy.
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowak najważniejsze że dzieć prezentem zajęty .
Moje twardo kimają . Jutro leżę cały dzień , nie mamy już żadnych gość , święty spokój .
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Nataszka - my dzisiaj nabilismy Ci ponad 1700 punktów . Zajęło nam ( mi, Tz, i wujkowi) pare godzin ale wyprowadzilismy Cię na prowadzenie .
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Bao bardzo fajnie widzieć że wizyta u teściów całkiem spokojnie minęła ![]() Megi - zdrówka Libra Twój Miko jest zabawny z tymi gówienkami .Przepis sobie zapisałam ale na Sylwestra i Nowy Rok jedziemy do teściów więc zrobię w innym terminie bo wygląda zachęcająco. Moja Zośka przed modlitwą i złożeniem życzeń rzuciła się na uszka i miała życzenie dostać chlebek z masełkiem . Jak przyszło do opłatka to zwinęła wszystko i zjedli z Wojtkiem jak dzikusy.
|
#306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Justa dzięki
![]() Cytat:
Pierniczki zdobiłam lukrem wlanym w małą papierową tutkę tak że miesciła się tam łyżka lukru i odcinałam tylko sam koniuszek żeby lukier cieniutko wychodził no i nie może być za rzadki bo ścieknie ani za gęsty bo nie da się wycisnąć ,wzorowałam się na pirnikach Doroty i Mary z cincina i tak mi nie wyszły takie jak ich ,nie wiem jak one to robią ![]() Dobrze że się Kopernik spisał (albo Kopernikowa bo istnieje taka hipoteza )Cytat:
Dzisiaj się zerwałam o mojej normalnej porze poćwiczyłam i od razu się człowiek inaczej czuje .Chociaż nie wiem czy nie udam się na drzemkę bo oglądałam wczoraj Tańczącego z wilkami to się późno skońćzył .Wczoraj nam Miko w samochodzie usnął ,mimo że spał tylko pół godzinki to wieczorem usnął dopiero po 22 u nas to juz bardzo późno a jeszcze niedawno spał 2-3 godziny w dzień.Jednak wolę jak nie śpi i wariuje a później po 20 juz spokój jest. Pogoda paskudna tzn. za ciepło jak na tą porę roku i za mokro będą się tylko choróbska mnożyć Jakby kto nie lubiał zimna to mówcie co chcecie zimą powinien byc mróz. Ale możemy się cieszyć że nie mieszkamy w Archangielsku bo tam to ok. -40 mają
|
||
|
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowaczku b.fajne prezenty,moja dzisiaj rano wstala zdjela spodnie od pidzamy i z golym tylkiem poleciala od razu do sklepu...normalnie szał na całego wczoraj nawet pizzerie otwieralysmy ,najp[ierw w ciastoliny robilysmy pizze ,piekłyśmy ja w piekarniku i sprzedawałyśmy w sklepie
![]() podobnie kurczak z rozna ![]() Kasa sklepowa b.fajna ,my sie nad ta z minnie zastanawialysmy z chrzestna dla Oliwii,ale koniec koncem stanelo na sklepie. zobacze czy jakies fotki chociaz z tel da sie wrzucic bo ostatnionawet tego nie moglam;/ Izz bo mnie to pieczenie ciastek wciagnelo,lukier tez sama zrobilam w koncu;p tylko ja nie wiem jak te tutki sie robi?:Phahaha glupie ale cóż,nigdy nie pieklam,nie robilam i nie wiem...zeby wlasnie takie cieniutkie byly-poprosze instrukcje dla niepelnosprawnej umyslowo;P oo chociaz 4 fotki udalo sie zaladowac,wiecej tez juz wejsc nie chce;/
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
My wczoraj cały dzień w domu,leń niesamowity,dzisiaj niestety musze sie w garść wziąć na 16 do pracy i w sylwestra tez do pracy;/
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
daria, siostrzana miłość i pani sklepowa
I widzę że młoda takie ma poobijane nogi jak moja ![]() No i i sklep i kuchnia prezentują się super
|
|
#310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z dań to łososia zjedli , bo powiedziałam że prezentów nie będzie . Potem dobili ciastem . Leń dziś nic nie robię , w nosie mam
|
|
#311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i Kubusia oczywiście też![]() jak będziesz miała chwile daj linka do tej gry ![]() Cytat:
Zosia w wigilie wieczorem dostała gorączke i zaczeła kasłać, wczoraj wieczorem znowu gorączka. Nie mam pojęcia co jej jest. Dostała syrop i kaszel niby przeszedł, ale i tak jutro chyba z nią do lekarza pójde. My zaraz do teścia na obiad idziemy. Ja jakoś nie przejadłam się w te święta, wszystko tak w normie ![]() Zosia dostała złote kolczyki, laptopa, ciastoline, lalke z pieskami, lalke barbi śpiewającą, książeczki, domino no i dużo kasy i słodyczy. ![]() najbardziej chyba laptop jej się podoba, stwierdziła że ej jkomputer jest niegrzeczny, bo nie mozna bajek i filmów oglądać ![]() ja dostałam portfel, zegarek, prostownice do włosów i kase ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Ania fajna ta książka kuchenne rewolucje? Zosi też opłatek nie smakuje, najbardziej zupa jej smakowała i ryby
|
|
|
#312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a u mnie telefony się rozdzwaniają jak to i w ogóle, a ja nie wiedziałam do póki na forum nie zerkłam, naprawdę Wam się chciało... strasznie miło z Twojej strony, kochana jesteś, jak ja Ci się odwdzięcze, nie chodzi tu o żadne nagrody ale że Tobie się chciało... że Wam się chciało, obcej kobicie... ![]() Megi zdrówka dla Igusia Sara dla Zosi też... ale się nachoruje bidulka. Edytowane przez nataszka25 Czas edycji: 2012-12-26 o 12:51 |
|
|
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka- u nas to stało się sportem
a 10 000 głos był Tz. Najsmieszniejsze jest to ze wszyscy się dopytują ( bo gości mieliśmy) co to za dziecko.Wszystkim chorym bardzo współczuje i życzę zdrowia.
|
#314 |
|
Raczkowanie
|
Sara współczuję choróbska, zawsze lepiej iść do lekarza nawet "z byle czym" niż czekać, aż choroba się rozwinie. Zdrówka dla Zosi
. A swoją drogą to trzeba dużo zdrowia żeby w tym państwie chorować. Jak Agatka ostatnio się pochorowała to musiałam 2 godziny z nią czekać w przychodni pełnej chorych dzieci. W końcu mi się zbuntowała i musiałyśmy jechać do domu, dopiero później jeszcze raz pojechałyśmy do lekarza (oczywiście nie obyło się bez ryku)Darusia - śliczne dziewczynki . Moje też ślicznie się przytulają jak robię zdjęcie a za chwilkę Agatka zabiera wszystkie zabawki Ani albo krzyczy dopóki ta się nie rozpłacze. Ale kto się lubi ten się czubi . A zabawki Twoje córeczki dostały bardzo fajne. Widzę, że kuchnie w tym roku są na topie .Idę szykować moje pannice, bo dzisiaj znowu jedziemy w gościnę i znowu w nocy będzie sajgon. Agatka dzisiaj nie spała od 24 do 4 rano i oczywiście mamusia musiała być przy niej, a jak już ta zasnęła to Ania zaczęła się budzić co chwilę |
|
|
|
#315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze jest to że Amelka wszystkim opowiada że bierze udział w konkursie wielkim ma świadomość lalucha i pokazuje minę i ręce złożone jakie ma. Więc DZIĘKUJE jeszcze raz, Tobie, Tż, Wujkowi, jesteście kochani. Z resztą wszystkie dziewczyny są tu kochane, miałam szczęście że na Was trafiłam ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- https://plus.google.com/u/0/photos/116176694290556390650/albums/posts/5825884669232387842...... USUŃCIE KROPKI nie wiem jak to wkleić by bylo ok https://plus.google.com/u/0/photos/1...84669232387842 MOŻE WEJDZIE Z KTÓREGOŚ....? TO FILMIK ZE ŚPIEWEM MOJEGO DZIECKA
Edytowane przez nataszka25 Czas edycji: 2012-12-26 o 13:30 |
|
|
|
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tutka papierowa to tne papier do pieczenia na kwadraty takie ok.15 x 15 cm i zwijam w taki rożek ciasno żeby dół był bez dziurki i palcami rozszerzam lekko górę , ładuję łyzkę lukru od góry zwijam tak jakbym zawijała zapakowane cukierki żeby się nie rozwaliło i odcinam rożek dolny nożyczkami. Takie rożki to jednorazowe jak wycisnę wszystko to wyrzucam i robię nowy.Pierwsze tutki mi się rozwalały albo za duża dziurka mi wychodziła chyba za kilkunastym doszłam do jako takiej wprawy także się nie zniechęcaj i najlepszy lukier do tego to białko i szklanka czubata cukru p. i ucieram to w misce aż będzie takie głądkie później dosypuję ewentualnie cukru p. jak za rzadkie. Nataszka mi się nic nie otwiera Sara zdrówka życzę |
|
|
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
Libra jak nie lubię zimna to też uważam że w grudniu ma być mróz i koniec. Nie znoszę takiej syfiatej pogody że nie wiadomo co dziecku ubrać a wirusy i bakterie mają raj do rozmnażania.
Błoto, ciemno i wilgotno, blee... Daria dziewczynki urocze, pierniki super Sara zdrówka dla Zosi. Zrób też badanie na obecność pasożytów. Wszystkie dzieciaczki przedszkolne powinny być przebadane w tym kierunku. Jaką zupę robiłaś na Wigilię ? Bao właśnie pokaż dzieciaczki
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
izz, a jakie badania się robi na te pasożyty?
z krwi?
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
mieliśmy siedzieć w domu, ale poszlismy na obiad do teściów Kubuś znowu w żywiole z teściem szalał, my pojedliśmy i posiedzieliśmy chwilę (tamtych mend nie było).Zdjęcia wstawię jak mi ojciec przyniesie na penie z wigilii żeby Isia w całej krasie była ![]() Daria - ten supermarket ze smoby my z siostrą na spółkę siostrzenicy na mikołaja kupiłysmy - super jest
|
#321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
My właśnie powrócilismy do domu. Znowu ledwo zmieści ósmy się do samochodu.
dzieci spaly przez te 3 godziny wiec droga była ok.Teraz tylko muszę wszystko rozpakowac. ![]() Darusia- super ten sklep. I pomyśleć ze praca na kasie to jedna z najgorszych. Dziewczynki słodkie.
|
#323 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Kochaniutkie
Juz prawie po Świętach,dołączam do szczęśliwych mam szczęśliwych dzieci Danielek dostał prezenty w 100% trafione i świetnie się bawi,chyba trzeba taką gwiazdkę 2 razy w roku robicDzisiaj mamy nygustwo i super mi z tym bo już nie pamiętam takiego wyluzowanego dnia z leżeniem prawie do południa. Nataszka padłam z córci,rewelacyjna minka i głosik Danielek jej za każdym razem brawo bije i włącza od początku![]() Libra ładniusia łazienka! Darusia super dziewczynki,widzę,że prezenty tez się podobają ![]() Chorowitkom zdrówka życzę |
|
|
|
#324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"odnaleźć harfę czas, by mogła zmienić to, bo mini zasnęłaaaaaaa, niech dzwięk zbudzi ją. " Cytat:
a Libra, właśnie.... łazienka pięknaaa, w moim stylu bardzo. ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- fajnie, że dziewczynki przespały... pewnie też miały dużo wrażeń. |
||
|
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka ,Tylkooliwka dzięki
![]() Mój Miko dzisiaj na wieczór szału dostawał w domu ,latał ,wrzeszczał ,rozwalał wszystko ,bosz kiedy ta wiosna ,wygnam gnojka na dwór i będzie spokój. Jutro mu chyba założę gumowce ,spodnie gumowe i przegnam go po kałużach na drodze polnej bo normalnie prawie bagno tam jest ,jak sie wylata będzie większy spokój. I znowu niedawno lało
|
|
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
u nas tak przekropnie jest,
ale to fakt jak dzieci się nie wyśpią to są nie do wytrzymania. Mój 3bit prawie zjedzony, ale takie to słodkie że już długo nie zrobie, w ogóle mam dość patrzenia na to jedzenie ![]() idę śmieci wyrzucić bo mała śpi, a ja w blokach więc trzeba się kawałek przejść, oddychne;P |
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka Amelka super
![]() Wiecie co ja już nie mam siły do tych chorób Zosi, wczoraj to aż się poryczałam. Dzisiaj tylko stan podgorączkowy, nie miała wysokiej gorączki, ale ide jutro z nią do lekarza. Nie wyjde z gabinetu dopóki nie da skierowania na badania. Iza to badanie na pasożyty to z krwi? Zosia dzisiaj też dostała kase od dziadka, a od chrzestnego książke i karte podarunkową do h&mu Mówiłam żeby coś z ubrań jej kupili, a że nie wiedzieli co to dali karte podarunkową. W sumie fajnie, sama jej coś wybiore
|
|
#329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Libra moje dzieciaki tez dziś pod wieczór już szału dostawały . Jutro wylot do przedszkola tam się wyszaleją . TZ zagrypiony to wolę żeby w domu nie siedziały . A ja jutro na zakupy spadam .
|
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
|
Amelcia ślicznie śpiewa
Witajcie poświątecznie Jestem obżarta ale zadowolona , w tym roku wszystko wypadło super jedna rzecz nie trafiona ale już schowana i poczeka aż podrośnie , wiec nie ma problemu Zdrówka dla chorowitków Jakie macie planu sylwestrowe ? bo my żadnych w tym roku zupełnie nie mamy pomysłu jak spędzimy sylwestra ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:34.

(albo Kopernikowa bo istnieje taka hipoteza 

a coż ona takiego napisała
Kubuś dziadka (teścia) na krok nie odtępował, wszędzie go ciągał i tylko dziadziuś i dziadziuś
też fajne prezenty dostała

. A swoją drogą to trzeba dużo zdrowia żeby w tym państwie chorować. Jak Agatka ostatnio się pochorowała to musiałam 2 godziny z nią czekać w przychodni pełnej chorych dzieci. W końcu mi się zbuntowała i musiałyśmy jechać do domu, dopiero później jeszcze raz pojechałyśmy do lekarza (oczywiście nie obyło się bez ryku)

w tym roku zupełnie nie mamy pomysłu jak spędzimy sylwestra