Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-27, 12:11   #301
mrowak
Zakorzenienie

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
jedno pytanie ,czy zrobiłaś coś w tym kierunku? coś aby to zmienić?
nie do końca wiem o co pytasz, ale jeśli próby odprowadzania jej do pokoju, wymienianie się co noc z TZ kto teraz z nią śpi, dziesiątki rozmów z nią o tym jak to każdemu najwygodniej spać u siebie i że łóżko robi się dla nas za ciasne, bo rośniemy, kupno królika (!), który według Gabrysi pomoże jej przesypiać całe noce w swoim łóżeczku (królik-przytulak zakupiony wczoraj, przespał z nią dziś prawie do 6 z jedną pobudką na chwilę), wspólne wielkie cieszenie się z każdej przespanej w całości nocy-tańce, podrzuty itp oraz pokazywanie przy okazji czytania książek jak to dzieci kładą się do swoich łóżeczek i wstają z nich dopiero rano można nazwać "czymś aby to zmienić" to chyba zrobiłam

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
jak ona pięknie dodaje wszystko, kethup do czosnku i do herbaty
ma buteleczki plastikowe z zestawu do sklepu i daje wszystko co ma, no jaka kuchara
lepsza niż mama
no wiesz, my od jakiegoś tygodnia dzień w dzień jesteśmy raczeni sałatką z: preparowanego ryżu, cini minis, bazylii(!), świeżej mięty i tymianku i do tego czekolada-cudowne połączenie, a mi zaraz wszystkich świeżych ziół w kuchni braknie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Boże - chora jestem po rozmowie ze swoją matką. Wiem, że ona chce dobrze, ale rozmowa z nią wygląda tak mniej więcej.1) Co tam u was? 2) Co robisz na obiad? 3) Jeszcze miesiąc... i poród - oj będzie cię bolało 4) A później to będzie ciężko -jak ty sobie dasz radę.
Sam optymizm.
ja dyplomatycznie nie skomentuję, napiszę jedynie: skąd ja to znam
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 12:13   #302
JASTA79
Raczkowanie

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
na sam koniec transakcji
To nie wiem o co chodzi, może ten mail przyjdzie po jakimś czasie.
A sukieneczka śliczna, właśnie tę chcę kupić Ani na roczek a później będzie miała na chrzciny córeczki jej chrzestnej (ale poplątene) na początku kwietnia. Tylko ja sknera jestem i czekam na jakiś rabacik. Oglądałam u nich sukienki dla Agatki ale 179 zł za kieckę dla 3-latki to lekka przesada (i rabacik nie pomoże).
Buciki też myślę, że lepsze będą białe.
JASTA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 12:16   #303
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Megi to mama ma wyczucie
Stary 2013-02-27, 12:24   #304
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Megi łącze się z Tobą-tez mam wesoło

Bao bardzo ładna sukieneczka

Co do chrapania to tż nie chrapie ale za to mama i babcia dają ognia

wiecie co,zdziwiona jestem bo od 1.03 niby są zapisy elektronicznie do przedszkoli a żadnej strony nie ma,macie jakąś wiedzę na ten temat?
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 12:57   #305
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Niemowlęta//Kolekcja/Sukienki, stroje i zestawy/93237/3

może teraz waśnie nie wiem jakie, czy takie miętowe jak sukienka, czy białe balerinki obszyte koronką pod sweterek
świetna kiecka
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 13:16   #306
P0P70
Zakorzenienie

Witam,

Mój Tz tez chrapie. My przetestowalismy juz wszystko, i jakieś tam krople i klipsy na nos. Nakłuwanie jezyczka tez było. Na koniec było podciecie jezyczka i operacja przegrode nosowej. Niestety dalej chrapie .
Gdy sypiamy razem to ja śpię w zatyczkach.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 13:17   #307
sara 85
Zakorzenienie

Bao śliczna sukienka a buciki chyba białe bym wzieła

Megi ale mama Cie pocieszyła, szkoda słów

Zosia na szczęscie nie ma takich pomysłów, zdarzyło się kilka razy że wzieła największego noża, ale wytłumaczyłam jej i od jakiegoś czasu już nie rusza.

Przyszło moje zamówienie z C&A, bardzo fajne bluzki
Bao mi się nigdy nie zdarzyło takie coś, a bardzo częso zamawiam w c&a

ide dzisiaj do gina na cytologie, w ogóle coś mi się poprzestawiało po odstawieniu tych pierścieni i okresu nie mam od grudnia;/

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-27, 13:43   #308
P0P70
Zakorzenienie

Ania- fajny samochód.

Bao - sukieneczka śliczna. Przypomniałam mi ze moje dzicko nie ochrzczone jeszcze.

My ze spaniem dzieci tez mamy problem. Oliwka nie śpi sama. Ona jeszcze ani jednej nocy nie przespała sama. Fakt ze jej wszystko jedno z kim śpi, czy to tata, mama, babcia czy wujek. Zawsze ktoś musi ja usypiac sama nie zasnie. ona tez często budzi sie w nocy, sprawdza czy ktoś koło niej jest, jak jest to ok a jak nie ma to jest wrzask. A jak wrzeszczy to zaraz wrzeszczy malutka. I tak wszystkich w domu budzą. Tak sie zdarza gdy Tz np. Zasnie na dole. Na szczęście u nas to Tz sypia z dziećmi więc ja spokojnie mogę spać sama. Jemu nie przeszkadza to ze Oliwka go kopie czy spycha z łóżka.
Oto więc moje rozwiazanie aby samemu być wyspanym

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2013-02-27 o 13:44
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 14:02   #309
nataszka25
Zakorzenienie

Bao sukienka śliczna, a buciki bym brała białe

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
My ze spaniem dzieci tez mamy problem. Oliwka nie śpi sama. Ona jeszcze ani jednej nocy nie przespała sama. Fakt ze jej wszystko jedno z kim śpi, czy to tata, mama, babcia czy wujek. Zawsze ktoś musi ja usypiac sama nie zasnie. ona tez często budzi sie w nocy, sprawdza czy ktoś koło niej jest, jak jest to ok a jak nie ma to jest wrzask. A jak wrzeszczy to zaraz wrzeszczy malutka. I tak wszystkich w domu budzą. Tak sie zdarza gdy Tz np. Zasnie na dole. Na szczęście u nas to Tz sypia z dziećmi więc ja spokojnie mogę spać sama. Jemu nie przeszkadza to ze Oliwka go kopie czy spycha z łóżka.
Oto więc moje rozwiazanie aby samemu być wyspanym
a macie zamiar Nataszkę chrzcić kiedy?

z tym spaniem, to grunt że Wam pasuje
każdy robi jak uważa....
byle człowiek był w miarę wyspany.

Sara dobrze, że idziesz do gin, musisz zobaczyć co się dzieje,
u mnie @ zawsze w ten dzień co ma być... zawsze, więc jak nie mam to jest masakra....
wiecie, że ja nigdy tabletek antykoncepcyjnych nie brałam

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Ja dziś jadę do laryngologa porozmawiać o swoich migdałkach
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 14:11   #310
monka23
Zakorzenienie

Nataszka mówiąc tabletki masz tez ogólnie na myśli antykoncepcje hormonalna ? Bo ja tapsow tez nigdy nie brałam, ale za to na plastrach jadę , w sumie jeden kij tylko inaczej podane .
Ja tez mam zawsze w ten sam dzien wtorek , chyba ze przedstawię dzien zmiany plastra , zawsze jest na drugi dzien po odklejeniu , kiedyś była niedziela .
Wytnij te migdaly i będziesz miec spokój , pewnie to ci zaproponuje

Sara a może ty w ciąży , test pewnie robilas ale i one czasem sie mylą . Albo będziesz potrzebowała 3 miesięcy czy ilośc tam zeby wszystko wróciło do normy .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 14:15   #311
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Nataszka mówiąc tabletki masz tez ogólnie na myśli antykoncepcje hormonalna ? Bo ja tapsow tez nigdy nie brałam, ale za to na plastrach jadę , w sumie jeden kij tylko inaczej podane .
Ja tez mam zawsze w ten sam dzien wtorek , chyba ze przedstawię dzien zmiany plastra , zawsze jest na drugi dzien po odklejeniu , kiedyś była niedziela .
Wytnij te migdaly i będziesz miec spokój , pewnie to ci zaproponuje

Sara a może ty w ciąży , test pewnie robilas ale i one czasem sie mylą . Albo będziesz potrzebowała 3 miesięcy czy ilośc tam zeby wszystko wróciło do normy .
Ogólnie hormonalną

Ej właśnie!
Sara, ale Ty nawet o tym myślałaś prawda?? tzn chcieliście rodzeństwo dla Zosi
Stary 2013-02-27, 14:16   #312
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

wiecie co,zdziwiona jestem bo od 1.03 niby są zapisy elektronicznie do przedszkoli a żadnej strony nie ma,macie jakąś wiedzę na ten temat?
Nie wiem jak to u Was jest ale u nas ten system rusza 1 kwietnia (chyba ?) i owszem jest jakaś informacja czy coś podobnego ale nie ma żadnej możliwości żeby wejść do kwestionariusza i sprawdzić co jest potrzebne, nie ma żadnych linków ani odnośników. Nic, jakby pusta strona.

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
ide dzisiaj do gina na cytologie, w ogóle coś mi się poprzestawiało po odstawieniu tych pierścieni i okresu nie mam od grudnia;/
Czasem się przestawia po odstawieniu środków anty. Lepiej sprawdzić co się dzieje bo nawet jak się "tylko" poprzestawiało to trzeba ustawić prawidłowo.

Dziewczyny zapomniałam Wam wczoraj napisać ale przy okazji jak byłam na badaniach w mieście to zajrzałam do galerii. Były w H&M kurtki jeansowe na które czekacie ale z małych była tylko 92 a później już 110. Miały strasznie długie rękawy. Można się podobnie z córcią ubrać jak kto lubi bo były też dla dużych dziewczyn.
Koszul brak.
W C&A oglądałam fajną koszulkę z aplikacją biedronki ale jak się bliżej przyjrzałam to wszystkie były krzywe i to mnie zniechęciło bardzo choć bluzeczka była urocza. O taka http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...wczynki/Dzieci, rozm. 92-128/Kolekcja/T-shirty i topy/97546/2 Ciekawe dlaczego w sklepie stacjonarnym kosztuje 19,90 ?

A tak w ogóle to nic mnie jakoś wyjątkowo nie urzekło jak na nowe i wcale nie tanie ciuchy . To samo tyczy się dużych (dla mnie) rozmiarów. Dla młodych i szczupłych owszem. Niestety znowu widzę powtórkę mody z lat 80-tych (trochę). Sporo jest fajnych wyrazistych kolorów (nie moich).

Edytowane przez izazula
Czas edycji: 2013-02-27 o 14:24
izazula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 14:27   #313
sara 85
Zakorzenienie

heh w ciązy na bank nie jestem wydaje mi się że coś mi się poprzestawiało tylko.

Iza - dla Zosi wziełam białą z biedronką, właśnie sprawdziłam i moje są ok, nie dostałam nic krzywego. Wydaje mi się że jak zamawia się przez neta to oni starają się wysyłać wszystko ok, żeby zwrotów nie było.

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2013-02-27 o 14:30
Stary 2013-02-27, 14:27   #314
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

nie wiem co z tym c&a maila nadal nie ma, siostra ma dołączyć nasze zamówienia do koleżanki co ma sklep obok jej pracy - moze jej sie uda
Buciki wezmę białe
Wróciliśmy właśnie ze spacerku prawie 2 godzinnego, piękne słońce jest i 8 stopnii uwaga moja mała miała dzisiaj debiut w SPACERÓWCE moja mała duża dziewczynka
lecę jeje dać obiadek, kubuś właśnie wciągnął spaghetti
Iza - tę bluzeczkę z biedronką moja siostra kupiła poprzednim razem - śliczna jest i nie widziałam, zęby coś z nią było nie tak - w sensie, ze krzywa

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 14:32   #315
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Sara dokładnie ta. Jak wisi na wieszaku to nie widać ale jak położysz na płaskim to bok bluzeczki i dołu jest taki lekko wyciągnięty jakby z " ogonkiem"i szew zachodzi bardziej do przodu. Takie wady były na wszystkich niezależnie od rozmiaru. Nie wyglądało to też jak fason. Zwyczajnie były krzywe.

Ja jestem strasznie upierdliwa jeżeli mam coś nowego kupić
Stary 2013-02-27, 14:33   #316
sara 85
Zakorzenienie

ma jeszcze takie http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...wczynki/Dzieci, rozm. 92-128/Kolekcja/T-shirty i topy/94590/2

taką niebieską
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...wczynki/Dzieci, rozm. 92-128/Kolekcja/T-shirty i topy/97552/2

i taką zółta http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...wczynki/Dzieci, rozm. 92-128/Kolekcja/T-shirty i topy/97538/1

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2013-02-27, 14:39   #317
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem co z tym c&a maila nadal nie ma, siostra ma dołączyć nasze zamówienia do koleżanki co ma sklep obok jej pracy - moze jej sie uda
Buciki wezmę białe
Wróciliśmy właśnie ze spacerku prawie 2 godzinnego, piękne słońce jest i 8 stopnii uwaga moja mała miała dzisiaj debiut w SPACERÓWCE moja mała duża dziewczynka
lecę jeje dać obiadek, kubuś właśnie wciągnął spaghetti
Iza - tę bluzeczkę z biedronką moja siostra kupiła poprzednim razem - śliczna jest i nie widziałam, zęby coś z nią było nie tak - w sensie, ze krzywa
no u nas słońca brak,
ale byłyśmy też 2 godziny na spacerze, kawał drogi przeszłyśmy.

Izka rośnie, na wiosnę już będzie wszystko oglądać ze spacerówki, fajnie

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Jeszcze kupiłam małej plecaczek, z roszpunką
za 2,50
w takim sklepie z pierdołami za 2,50 no ale ładny, małej się spodobał,
już nosi
chinskie bo chinskie ale co dziś chinskie nie jest
Stary 2013-02-27, 14:50   #318
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
chinskie bo chinskie ale co dziś chinskie nie jest:rolleyes:
No my
Moje dzieciaki : product of Poland , product of Turkey and Made in England
Stary 2013-02-27, 15:07   #319
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
No my
Mikstura

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-27, 18:13   #320
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Boże - chora jestem po rozmowie ze swoją matką. Wiem, że ona chce dobrze, ale rozmowa z nią wygląda tak mniej więcej.1) Co tam u was? 2) Co robisz na obiad? 3) Jeszcze miesiąc... i poród - oj będzie cię bolało 4) A później to będzie ciężko -jak ty sobie dasz radę.
Sam optymizm.
optymizm sama sobie zafunduj
Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
nie do końca wiem o co pytasz, ale jeśli próby odprowadzania jej do pokoju,
nie kochaniutka ,nie pytam o Gabrysie ,ja pytam o Ciebie ,czy coś zrobiłaś podejrzewam że nie ,nigdzie nie byłaś ,nigdzie nie poszłaś pewnie
Moim zdaniem to nie z Gabrysią jest problem ,na prawdę dużo dzieci się budzie w nocy i to jest raczej normalne tak samo rodzice wstają do nich ,dają im pić czy wysadzają siku ,czy zwyczajnie wpuszczają do swojego łóżka i po chwili już z powrotem śpią,a Ty nie. Widać Gabryśka ma się całkiem dobrze bo sobie do was przychodzi i śpi a to Ty nie możesz spać więc pytam czy coś robisz w tym kierunku bo to jest poważny problem
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Sara
Ja jestem strasznie upierdliwa jeżeli mam coś nowego kupić
to tak jak ja będę wybierać ,przebierać ,oglądać 200 razy odkładać ,brać z powrotem ,strasznie mnie to męczy i dlatego nie lubię zakupów
chyba że wiem konkretnie jaką rzecz chcę.

Cytat:
chinskie bo chinskie ale co dziś chinskie nie jest
a i tu Ci powiem ze się mylisz ,dzisiaj kupiłam starszemu bluzę wyprodukowaną w POLSCE ,nawet facet to w sklepie zaznaczył że one są szyte w polsce ,juz coraz częściej można kupić polskie.
Dla małego szukałam kurteczki i tu już niestety nie znalazłam polskiej.
Na metce był napis firma jakaś tam i dopisek import -export czyli wszystko jasne
Cytat:
No my

Słuchajcie wszystkie linki co podawałyście z C&A jak się otworzy to pisze produkty się ładują
Powiedzcie czy np. t-shirty jak jest napisane 3 części to znaczy że to jest w jednej cenie 3 koszulki tak?

Byłam dzisiaj z mamą na tym usg i już nic nie wiemy czarna magia ,wszystko ma w porządku ,wszystkie organy w brzuchu bez żadnych zmian czy powiększeń ,plam itd. To już nic nie rozumiem dlaczego ta próba wątrobowa taka zła wyszła ,czy to mogło być po lekach na cholesterol?
Oczywiście się cieszymy że wszystko ok. czyli walka z cholesterolem z powrotem ,mówię jej że niech spróbuje z ziołami.
Iza a czy to co podawałaś ta mieszanka len,otręby i ostropest to można brać dodatkowo przy lekach też? czy powinna lekarza spytać ?
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 18:29   #321
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
optymizm sama sobie zafunduj

nie kochaniutka ,nie pytam o Gabrysie ,ja pytam o Ciebie ,czy coś zrobiłaś podejrzewam że nie ,nigdzie nie byłaś ,nigdzie nie poszłaś pewnie
Moim zdaniem to nie z Gabrysią jest problem ,na prawdę dużo dzieci się budzie w nocy i to jest raczej normalne tak samo rodzice wstają do nich ,dają im pić czy wysadzają siku ,czy zwyczajnie wpuszczają do swojego łóżka i po chwili już z powrotem śpią,a Ty nie. Widać Gabryśka ma się całkiem dobrze bo sobie do was przychodzi i śpi a to Ty nie możesz spać więc pytam czy coś robisz w tym kierunku bo to jest poważny problem

to tak jak ja będę wybierać ,przebierać ,oglądać 200 razy odkładać ,brać z powrotem ,strasznie mnie to męczy i dlatego nie lubię zakupów
chyba że wiem konkretnie jaką rzecz chcę.

a i tu Ci powiem ze się mylisz ,dzisiaj kupiłam starszemu bluzę wyprodukowaną w POLSCE ,nawet facet to w sklepie zaznaczył że one są szyte w polsce ,juz coraz częściej można kupić polskie.
Dla małego szukałam kurteczki i tu już niestety nie znalazłam polskiej.
Na metce był napis firma jakaś tam i dopisek import -export czyli wszystko jasne

Słuchajcie wszystkie linki co podawałyście z C&A jak się otworzy to pisze produkty się ładują
Powiedzcie czy np. t-shirty jak jest napisane 3 części to znaczy że to jest w jednej cenie 3 koszulki tak?

Byłam dzisiaj z mamą na tym usg i już nic nie wiemy czarna magia ,wszystko ma w porządku ,wszystkie organy w brzuchu bez żadnych zmian czy powiększeń ,plam itd. To już nic nie rozumiem dlaczego ta próba wątrobowa taka zła wyszła ,czy to mogło być po lekach na cholesterol?
Oczywiście się cieszymy że wszystko ok. czyli walka z cholesterolem z powrotem ,mówię jej że niech spróbuje z ziołami.
Iza a czy to co podawałaś ta mieszanka len,otręby i ostropest to można brać dodatkowo przy lekach też? czy powinna lekarza spytać ?
tak

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 18:33   #322
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Libra nawet dzisiaj moja mama pytała lekarkę o te produkty i ta powiedziała że można brać w czasie leczenia (tabletek nie powinno się odstawiać). Zobaczymy jak będą wyglądały wyniki za jakiś czas. Lekarka sama jest ciekawa bo w razie czego będzie mogła polecać bardziej opornym na leczenie.

Twoja mama może dzień przed badaniem zjadła coś ciężkostrawnego albo tłustego stąd brzydki wynik. Nie przypomni sobie pewnie co jadła bo kto takie rzeczy koduje. Dobrze że nic nie ma niepokojącego.
Stary 2013-02-27, 19:20   #323
evitka21
Zakorzenienie

monka, fajnie, że już niemal koniec. Czekamy na prezentację

to jak to u was w cukierni już ze świeczkami tort się zamawia? śmiesznie

megi, ja cię przepraszam, ale to trochę wasza wina-wiecie jakiego gagatka macie, więc niedostatecznie dbacie o bezpieczeństwo. Jak sobie ta taborety bierze czy krzesła, to naprawdę zrób jak monka radzi-pozwiązuj je czy coś, no i nie wierze, że nie masz gdzie schować niebezpiecznych rzeczy typu noże . Bo naprawdę, megi, możesz pewnego dnia sobie bardzo w brodę pluć...

Co do rozmowy z mamą to , ciężko skomentować

libra, no to już wiadomo po kim ciebie tak tyłek swędzi
I bardzo się cieszę, że USG dobrze wyszło

nataszka, moja niby mówi, że kuma te powiązania rodzinne, ale mi się jednak wydaje, że trochę to dla niej jeszcze abstrakcyjne...

U nas też plastikowe żarcie, kuchnia i naczynia rządzą już od ponad roku-ciągle do tego wraca, z tym, że zabawy osiągają coraz wyższy level
No i teraz nie tylko "gotuje", ale tez "sprzedaje"-a kuchnia służy też za ladę z okienkiem

mrówka, ja cię z tym spaniem z dzieckiem rozumiem-często nasze dziewczyny piszą, że lubią spać z młodzieżą, czy tam, że im to nie przeszkadza, a ja mam tak jak ty-każdy najdrobniejszy ruch młodej mnie budzi, a wierci się jak g... w przeręblu . Nawet jak kiedyś spałam z nią sama ( w sensie bez tż), to no nie dało rady,no. Jak ostatnio była chora to pół jednej nocy z nami spała i okropnie to wspominam...

bao
, brawo dla kubełka
komplecik dla isi śliczny

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2013-02-27 o 19:39
evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 19:35   #324
machaj
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość

a może w wakacje się spotkamy w jakąś sobotę czy niedzielę u popika? ja mam do opola z 80km, iza i machaj to nie wiem ile, ale może też by dojechały?
co pop na to?
jakoś zwlekałam z odpisaniem... ale ja jestem na tak... jeśli pop nie chce u siebie to możemy się spotkać z 2giej strony Opola w Turawie.. jak będzie ładna pogoda to się poopalamy a dziewczyny będą budować zamki z piasku

Cytat:
dziewczyny, zrobiłam zakupy w C&A, wpisałam maila i hasło, jako, ze już było kupowane (na siostrę) i wyskoczyła: sprawdź maila - sprawdzam i sprawdzam, odświeżam non stop i nadal nic nie dostałam, ile mozna na takiego maila z aktywacją czekać??normalne to??? w c&a online jeszcze sama nic nie kupoiwałam, moja siostra tylko raz i dltego teraz logowałyśmy sie przez jej maila a linka rzadnego nadal nie ma...kupowałyśmy prze 9.00 dzisiaj miałyście tak???
ja kupowałam w niedziele i maila dostałam dopiero w poniedziałek... mogłyście zamawiać do niedzieli bo darmowa przesyłka była... ja kupiłam kali jasnozielone leginsy i te 2 koszulki co sara różową i szarą... ale jeszcze nie przyszły... ja u nich kupowałam 3ci raz i nigdy się nie rejestrowałam na ich stronie... to może mi jutro przyjdzie przesyłka muszę kasę przygotować... bo wzięłam za pobraniem

a pisałam wam że zamawiałam z mango.pl spodnie.. zamówiłam 3 pary ale napisali mi maila z przeprosinami że jednych nie ma i zwrócą mi kase i w ramach przeprosin nie policzyli mi za przesyłka hm tylko ciekawe czy ta kasa mi wróci na konto by płaciliśmy przez jakieś śmieszne dotpay... gacie wysyłali z barcelony! w poniedziałek dostałam maila że wysłane i we wtorek ok południa już były u mnie!!

Cytat:
W C&A oglądałam fajną koszulkę z aplikacją biedronki ale jak się bliżej przyjrzałam to wszystkie były krzywe i to mnie zniechęciło bardzo choć bluzeczka była urocza. O taka http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...wczynki/Dzieci, rozm. 92-128/Kolekcja/T-shirty i topy/97546/2 Ciekawe dlaczego w sklepie stacjonarnym kosztuje 19,90 ?
iza- ja jakiś czas temu kupiłam ze strony c&a dla (jeszcze nie urodzonej) córki koleżanki spodenki i sweterek i dla kali spodnie z kombinezony na przyszłą zimę... i jak byłam w sklepie to zajrzałam czy są te ciuszki i było wszytko 2 razy droższe.. a teraz jak patrze na strone to znowu to jest i znowu w takiej cenie wyjściowej.. spodnie dla kali kosztują 109zl a ja zapłaciłam 65...

a ja ostatnio wpadłam w jakiś szał zakupowy i chociaż nigdy nie wydawałam kasy na nowe drogie ciuchy to teraz mogłabym wydać wszytko co mamy na koncie a w c&a w zeszłym roku mieli fajne gacie... żałowałam że kupiłam tylko białe i różowe

Cytat:
No my
My śmialiśmy się kiedyś że syn sąsiadów jest made in china bo byli na wycieczce w chinach a później okazało się że sąsiadka w ciąży... ale sąsiadka zaprzeczyła... powiedziała że mały to polski produkt...

a moja już od co najmniej pół roku kuma te powiązania rodzinne.... ze jej babcia to moja babcia, a babcia Mysia to jej prababcia i mamy babci itp... kiedyś się uśmialiśmy bo moja mama przyjechała a kala 'ooo przyjechała mama mojej mamy'... zamiast babcia powiedzieć...

zapomniałam wam napisać o naszym tablecie! wrócił naprawiony w ramach gwarancji Kala teraz obiecuje że nie będzie w niego kopać

byłyśmy w piątek w przedszkolu po kartę (u nas zapisy trwają cały luty).. fajne panie.. zagadywały kale... pokazały jej jak maluchy śpią... wczoraj oddałyśmy wypełnioną kartę... pani powiedziała że limit jeszcze nie był wyczerpany... więc jest jakaś szansa że kala się dostanie do przedszkola jechałyśmy autobusem a z powrotem piechotą... w piątek było tak zimno i śniegu pełno i jeszcze padało w oczy... a wczoraj już prawie śniegu nie było i trochę cieplej... ale dość duży kawałek do tego przedszkola mamy;/ wczoraj jak wracałyśmy to kala śpiewała 'nie jesteśmy sami na pewno rade damy' jak jej powiedziałam że sie nie zgubimy
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 19:56   #325
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
tak
to fajnie ,też coś zamówię małemu
Cytat:
Libra nawet dzisiaj moja mama pytała lekarkę o te produkty i ta powiedziała że można brać w czasie leczenia (tabletek nie powinno się odstawiać). Zobaczymy jak będą wyglądały wyniki za jakiś czas. Lekarka sama jest ciekawa bo w razie czego będzie mogła polecać bardziej opornym na leczenie.

Twoja mama może dzień przed badaniem zjadła coś ciężkostrawnego albo tłustego stąd brzydki wynik. Nie przypomni sobie pewnie co jadła bo kto takie rzeczy koduje. Dobrze że nic nie ma niepokojącego.
no na pewno nie będzie pamiętała teraz ,
To fajnie że można brać te ziołowe tez ,zobaczymy jaki efekt będzie
Cytat:
megi, ja cię przepraszam, ale to trochę wasza wina-wiecie jakiego gagatka macie, więc niedostatecznie dbacie o bezpieczeństwo. Jak sobie ta taborety bierze czy krzesła, to naprawdę zrób jak monka radzi-pozwiązuj je czy coś, no i nie wierze, że nie masz gdzie schować niebezpiecznych rzeczy typu noże . Bo naprawdę, megi, możesz pewnego dnia sobie bardzo w brodę pluć...
dobrze napisałaś Megi musicie coś wykombinować koniecznie
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 21:09   #326
megi-megi
Zakorzenienie

Ja wiem dziewczyny - noże już są tak schowane, że sama do nich nie sięgnę. Teraz mam taktykę pokazywania mu, co się może złego stać. Całej jego wspinaczki nie powstrzymam. Podsuwa sobie krzesełka, taborety, swoje zabawki, co znajdzie pod ręką. Ale mogę mu wyraźnie pokazać, jak to będzie jak spadnie.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 21:10   #327
monka23
Zakorzenienie

Evinto było w Turcji i w cukierni siedzielismy , nie zamawialam do domu tylko tam tort ciacha kawa i herbata a potem jechaliśmy do wesołego miasteczka

Machaj padlam z tego made in china . Babka pewnie teraz sciemnia

Libra noo super wieści , moze cos jednak z "zewnątrz" wpłynęło na te pierwsze wyniki zeby wyszły złe , za jakiś czas moze powtorzcie .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-27, 21:15   #328
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:

tu prawdopodobnie masz bardzo dużo racji. Jeśli pytasz o lekarza to nie, nie byłam. Ostatnio jedynie zapisałam się na..jogę,ale to bardziej z ciekawości i dlatego, że zawsze chciałam spróbować(jeszcze nie byłam) niż dlatego, że spodziewam się cudu -rozluźnienia i odstresowania-w garbate aniołki też nie wierzę, więc to raczej poboczna sytuacja. Ale zgadzam się z tym co napisałaś,ze to jednak MÓJ problem, a nie Gabrysi która faktycznie śpi w najlepsze.

Cytat:
mrówka, ja cię z tym spaniem z dzieckiem rozumiem-często nasze dziewczyny piszą, że lubią spać z młodzieżą, czy tam, że im to nie przeszkadza, a ja mam tak jak ty-każdy najdrobniejszy ruch młodej mnie budzi, a wierci się jak g... w przeręblu . Nawet jak kiedyś spałam z nią sama ( w sensie bez tż), to no nie dało rady,no. Jak ostatnio była chora to pół jednej nocy z nami spała i okropnie to wspominam...
ja mam jakąś złudną pewnie nadzieję, że jak przyjdzie zamówione już nowe moje łóżko+lateksowy materac to stanie się jakiś cud i przestanie mnie budzić jej każdy ruch-nadzieja matką głupich, ale czegoś muszę się trzymać

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
a moja już od co najmniej pół roku kuma te powiązania rodzinne.... ze jej babcia to moja babcia,
no, no-Kala to może i kuma, ale z Tobą coraz gorzej:co jest:
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 21:16   #329
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wiem dziewczyny - noże już są tak schowane, że sama do nich nie sięgnę. Teraz mam taktykę pokazywania mu, co się może złego stać. Całej jego wspinaczki nie powstrzymam. Podsuwa sobie krzesełka, taborety, swoje zabawki, co znajdzie pod ręką. Ale mogę mu wyraźnie pokazać, jak to będzie jak spadnie.
A jak mu pokazujesz? Jaki masz sposób ? Moze spróbuj z jajkiem ,zrzuc z blatu , niech zobaczy ze sie rozbilo , i wytłumacz co i jak. Dzieciom najlepiej pokazywać wlasnie bo aż takiej wyobraźni nie maja .

Powstrzymalabys gdybyś miała w kuchni drzwi na zamek czy cos w tym stylu .
Stary 2013-02-27, 21:22   #330
catro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
odpowiadam Wam obu zatem, że sytuacja teraz jest taka, że nadal CO NOC się przebudza i albo maurdzi w swoim pokmoju albo po prostu z niego wychodzi i maszeruje spać do nas. Problem polega na tym, że o ile w początkowych tygodniach gdy odpuściłam i brałam ją do siebie to po prostu z nią SPAŁAM, tak teraz gdy jest obok mnie ja nie mogę spać. Długo nie mogę zasnąć, potem budzi mnie jej każdy, najdrobniejszy ruch, pacnięcie mnie ręcą czy choćby dotknięcie. Efekt jest taki, że nie śpię bądź lekko usypiam między np.2 a 5,6 i potem ze zmęczenia w końcu zapadam w sen i...dzwoni budzik. No comments.
Cytat:
Mamy dokładnie to samo
U nas tak samo ze spaniem Oli + codzienna pobudka do pracy o 6. Miodzio

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Oliwka - w każdym mieście mają odrębną rekrutację. Może poszukaj info na stronie urzędu miejskiego?

U nas rekrutacja do przedszkoli rusza 20 marca, już podali warunki: oboje rodzice pracujący+płacenie podatków w mieście+zadeklarowanie, że dziecko będzie spędzało co najmniej 9 godzin w przedszkolu.
http://radom.gazeta.pl/radom/1,48201...e_dostana.html

Co do używania znajomości - ja nie pochwalam, ale podejrzewam, że jakbym miała możliwość, to też bym ruszyła znajomych. Baaardzo liczę, że Ola się dostanie do przedszkola, a u nas (jak można to wyczytać z artykułu) ciężko o to.
Ale dziewczyny - jak Ola się nie dostanie do przedszkola (tfu tfu tfu) to uprzedzam lojalnie - będę psioczyła na tych wykorzystujących znajomości

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości