![]() |
#301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Macie dziewczyny jakiś przepis na sałatkę z makaronem, który wygląda jak ryż?
![]() ![]() I tort chyba sama upiekę, mam sprawdzony przepis od mamy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#302 |
Zakorzenienie
|
W dużym jak myłam to spała, a jak resztę do tż siostra jej pilnowała.
Dzisiaj uderzyła się policzkiem w stół i ma siniaka na nim, to posmarowałam altacetem i cały policzek jej się zrobił czerwony ![]() A , no i jutro jedziemy też po krzesła do brata bo u nas mało siedzeń. ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- moja teściowa robiła z paluszkami krabowymi, kukurydzą ananasem i selerem naciowym. Tyle że ja nie lubię paluszków. |
![]() ![]() |
![]() |
#303 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Cytat:
![]() Nadalka aha, to fajnie ze siostra przhilnowala, ja nie mam na kogo liczyc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#304 |
Zakorzenienie
|
No tylko widzisz, my mieszkamy tu zupełnie sami, a gdyby jej nie było - bo specjalnie przyjechała- to nie mogłabym nic zrobić. W końcu tż pracuje a ja w dzień jak jestem sama też nie mogę sobie na zbyt wiele pozwolić:p
|
![]() ![]() |
![]() |
#305 | ||||
Zadomowienie
|
Karolka, fajne butki ale prezent jeszcze fajniejszy
![]() A ja dzisiaj prócz przymusowego załatwiania spraw i zakupów nie spacerowałam w ogóle, jak nigdy... za to spędziłam wieczorek u koleżanki w ogródku. Ja z Sarą buszowałam na kocyku, a ona z 3 miesięczną Hanią ![]() Cytat:
Cytat:
![]() U mnie w domu dla Sary liczą się przede wszytkim szuflady i wywalanie z nich, drukarka i grzebanie w niej, laptop i rzucanie bezprzewodową myszką (dlatego w dzień mam kompa wyłączonego w ogóle). Oczywiście parapet też lubi i jak tylko się budzi to staje przy nim i próbuje wleźć bo ma przy łóżku okno. Ja tam jej czasem pozwalam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Coś miałam jeszcze napisać... ale nie pamiętam. Sara dzisiaj cały dzień nusci sobie piosenki ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
![]() Natalia a gdzie zamawiasz tort? Ja chyba będę piekła sama... ale szczerze nie chce mi się, bo Sary nie bardzo będzie miał kto pilnować, bo mąż pracuje przeddzień (chyba że urodziny przeniose) a mama po opercji nawet na rece nie moze jej wziasc... Edytowane przez nicki86 Czas edycji: 2013-07-04 o 21:16 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#306 |
Zakorzenienie
|
Nicki nie no wypadków jest sporo ale dla nas to chleb codzienny więc o tym dużo nie pisze. Też przytrzaskuje sobie palce, wywala się na głowę, wali nią gdzie się da, ale najczęściej ona nawet na to uwagi nie zwraca tylko idzie dalej
![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Nicki mi mama w Mikołajkach zamawiała i ma przywieźć na urodziny. Nawet nie wiem jak będzie wyglądał, mówiła że to będzie niespodzianka. U nas tż miał mieć jutro służbę, ale załatwił i kolega za niego wziął ale za to w niedzielę ma a że tż siostra po urodzinach jedzie to całą niedzielę będę sama. |
![]() ![]() |
![]() |
#307 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#308 | |
Zadomowienie
|
Pokrzepiająca odpowiedź
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Przypmniało mi się o co chciałam jeszcze zapytać... jakie zestawy duplo macie że Wasze maluchy już zczepiają?? nie byłam na bieżąco z forum i chyba jakiś sekciarski hit mnie ominął ![]() U nas teraz są hitem dwa pojemniczki i koraliki różnego kształtu, wielkości, kolorów... przerzuca, rozsypuje i tak od nowa... przy tym garnuszek klocuszek się chowa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#309 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
No i tez zawsze dzieje sie to jak mam gi na oku, albo raczka sie podwinie albo inny przypadek Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2013-07-04 o 21:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#310 |
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() Haniu ja wrzucam kukurydzę konserwową, drobiową szynkę pokrojoną w kostkę, paprykę, świeże ogórki, natkę pietruszki i zalewam majonezem Konkurs ruszył! ![]() Jak Wam się podobają nagrody? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#312 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
katarek mamy, kosmetyki zawsze się przydadzą, a okularki chętnie bym zgarnęła:P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z Dorotką było podobnie-po roczku ładnie już dużo rzeczy jadła, a jeszcze ją karmiłam. I nagle w wieku prawie 15 m-cy odstawiła się z dnia na dzień. Potem to się musiałam dobrze zastanowić kiedy ją karmiłam ostatni raz... Karmiąc piersią można przecież zajść w ciążę-chyba że cykl Ci jeszcze do normy nie wrócił? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#314 |
Zadomowienie
|
No właśnie nie wrócił... miałam jeden okres, który przypminał plamienie implantacyjne ( byłam już cała w kwiatkach że może zaciążyłam) i od dwóch miesięcy znów cisza... no nic, nikt mnie nie goni z kolejnym dzieckiem niby ale chciałam niedużą różnicę wieku, a robi się coraz większa..
|
![]() ![]() |
![]() |
#315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i u mnie cykl wariuje. Nicki myślę, że teraz byłoby tak samo trudno odstawić jak i za pół roku. I teraz i później będzie to trudne, jeśli będziemy robić to wbrew woli dziecka. Podobno dziecko przed upływem 2 roku życia samo się nie odstawi ale liczne przykłady temu przeczą (np. Dorotka Hani). Tak więc, mimo wszystko, myslę, że większe dziecko łatwiej odstawić: bo często gęsto już samo rezygnuje lub pierś traci na znaczeniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym spokojnie mogła teraz znów zajść w ciążę (fizycznie tylko, bo poza tym na razie byłoby dla mnie za szybko), bo wszystko mi wróciło do normy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#317 |
Zakorzenienie
|
Możecie polecić jakąś drewnianą kostkę edukacyjną?
|
![]() ![]() |
![]() |
#318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W tym czasie jak przestałam ją karmić widziałam już, że ona się moim mlekiem nie najada i że ciumka tylko żeby się przytulić czy zasnąć. Ale wtedy w ogóle nie myślałam o tym, że niedługo skończę kp... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#320 | |||
Zadomowienie
|
no więęęęc
![]() Jako że ze mnie tradycjonalistka, to polecałabym najbardziej takie, jakie już miałaś (i ja miałam, i chyba pokolenia całe miały), czyli z ilustracjami Szancera. http://aros.pl/ksiazka/lokomotywa-i-...i-dla-dzieci-4 Tyle, że ono ma też inne wierszyki, no i jest wydane na normalnym papierze, do gryzienia raczej się nie nada ![]() Jeśli ma być na teraz, to u tego samego sprzedawcy (to ten nasz ulubiony z all) znajdziesz małe, kartonowe wydanie tylko z "Lokomotywą" (kosztuje coś koło 5 zł) - ta książeczka jest bardzo poręczna, rozkładana harmonijkowo, Zosia lubi ![]() Inna ewentualność to to wydanie http://www.empik.com/lokomotywa-tuwi...4851,ksiazka-p - niby niedostępne, ale pewnie jeszcze gdzieś do znalezienia ![]() ![]() Ale przede wszystkim mamy teraz rok Tuwima i w księgarniach można znaleźć wiele cudów ![]() ![]() Wydawnictwo Egmont wydało fajny wybór - tu http://stasiekpoleca.blogspot.de/201...oku-tuwim.html możesz poczytać, sprawdzić, czy ilustracje w Twoim guście. To http://www.zabawkowicz.pl/zabawka/78...na-tuwima.html wydanie też uważam za świetne ![]() W wydawnictwie Skrzat też pojawiło się coś chyba niegłupiego, choć znam tylko z opisów na blogach: http://slowemmalowane.blogspot.de/20....html?spref=fb Że nie wspomnę o tym, kultowym już chyba, wydaniu http://www.bromba.pl/poczytaj/Tuwim.htm - moim skromnych zdaniem jest to jednak rzecz raczej dla dorosłych, niż dla dzieci ![]() A z ciekawostek - pojawiło się wydanie trójjęzyczne http://slowemmalowane.blogspot.de/20...otive-die.html albo ciekawa aplikacja na ipada ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ten pierwszy podoba się zdecydowanie bardziej i to w nim zczepiła dwa elementy: tego żółtego misia z pomarańczowym klockiem i wbiła to w podstawę ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#321 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#322 |
Zadomowienie
|
Ja tylko na chwilkę
![]() ![]() Co do spotkania dla Warszawy i Łodzi- jestem za!!! Musimy ustalić miejsce i termin ![]() Linko- u nas jest dokładnie odwrotnie z jedzeniem. M bardzo chętnie je z łyżeczki (oczywiście tylko swoje ulubione i zmiksowane gładko dania) Natomiast sam nie wkłada jedzenia do buzi, zresztą pisałam o tym. Wczoraj dałam mu kawałek jabłka w tym gryzaku z siateczki, a on bawił się nim, walił w podłogę i inne sprzęty a jak mu próbowałam pokazać co ma z tym zrobić to uciekał buzią z obrzydzeniem ![]() Ewka- najlepsze życzenia dla D. ![]() ![]() ![]() Sol- fajny konkurs i nagrody ![]() Ollcia- też jestem pod wrażeniem, że Oskarek dał Ci tyle wolnego na gotowanie, menu szykuje się smacznie ![]() Haniu- ja robię taką sałatkę- 2 ogórki wężowe, papryka, kukurydza, groszek, ser żółty w kostkę i sos -jogurt, trochę majonezu, kilka ząbków czosnku wyciśniętych, sól pieprz i mnóstwo posiekanego koperku, powinno się przegryźć przez noc Nie pamiętam więcej wybaczcie ![]()
"When you’re in my arms The world makes sense There is no pretence And you’re crying When you’re by my side There is no defence I forget to sense I’m dying" ![]() Edytowane przez KarolinaPW Czas edycji: 2013-07-04 o 23:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#323 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Wszystkiego naj dla Dominika ![]() Ja tak z doskoku trochę, nawet nie wiem teraz co chciałam napisać :P A propo absorbujących i brojących dzieci to mój jest taki mam wrażenie od zawsze... Ja w domu mogłam coś zrobić tylko jak mały spał, ewentualnie nieźle kombinować, żeby i jego przypilnować i ten obiad zrobić czy sprzątnąć, ciężko bywało zwłaszcza, że to nieospałe dziecko, a ja potrzebowałam też czasu, żeby odciągnąć mleko, ale jakoś musieliśmy sobie radzić ![]() A co do sałatki... Pierś z kurczaka, świeże pomidory i ogórki, kukurydza, makaron ryżowy, majonez ![]() Ja też płaciłam 70 zł za 2 kg tortu ![]() ![]() A co do jedzenia (nie zapeszając) u nas sytuacja się poprawiła... Apetyt wrócił, nawet kaszka ostatnio jest jedzona ![]() Dep też miałam to wydanie co całe pokolenia miały, mam je nadal ![]() ![]() Jako że już po północy składam najlepsze życzenia dla Igi! Zdrówka i uśmiechu ![]()
http://fajnamama.pl/suwaczki/yz5msxz.png http://s2.pierwszezabki.pl/050/050009970.png Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-07-04 o 23:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#324 |
Zadomowienie
|
aaa już wiem co miałam jeszcze napisać. Blue pytałaś o kostkę drewnianą edukacyjną, takowej polecić nie mogę, ale ostatnio to u nas robi furorę ( też jest drewniane
![]() http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80014041/ |
![]() ![]() |
![]() |
#325 | |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za wszystkie przepisy na sałatkę
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#326 |
Zadomowienie
|
A ja juz od godziny nie śpię.
![]() Zosia pospała sobie dziś całe 6,5 godziny i jej wystarczy. Mi musi wystarczyć 2,5 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#327 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Igunia sloneczko wszystkiego najlepszego!!! ![]() Haniu ja daje wedzonego fileta, kukurydze i usmazone pieczarki pokrojone w kostke i do tego doslownie lyzke majonezu, sol i pieprz. Karolina udanego wyjazdu! |
![]() ![]() |
![]() |
#328 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak to możliwe ale moja już od 3 w nocy wstała na mleko i od tamtej pory się przewraca w łóżeczku, a to wstaje, siada, drapie w szczebelki
![]() Idę dziś do lekarza bo gardło mi spuchło. |
![]() ![]() |
![]() |
#329 |
Zadomowienie
|
Iga od rana imprezuje
![]() A moja mala zalicza wlasnie swoja 1 drzemke dzisiaj - zasnela w wozku jak poszla z tata po pieczywo. Jak wstanie to przyjezdza po nia (mam nadzieje ze sie nie rozmyslila) jej przyszywana ciotka, ktora jak tylko moze zajmuje sie mala i teoretycznie zabiera ja na caly dzien do siebie. Zobaczymy co z tego wyjdzie. To bedzie test przed wzieciem jej do siebie na noc bo ni ewiemy jak mala zareaguje na brak rodzicow przez tyle czasu. |
![]() ![]() |
![]() |
#330 |
Zakorzenienie
|
Igunia 100 lat!!!!
![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:25.