|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 | |
BAN stały
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() Mi też ![]() Co tu taka cisza dzisiaj?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#302 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Jak będziecie pisać wniosek o zabronienie dostępu do allegro proszę mnie dopisać
![]() Dzisiaj znowu wydałam 160 zł na ubranka, ten Gówniarz będzie miał niedługo więcej niż ja ![]()
#303 |
Rozeznanie
|
AW: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014
A ja dzis kupilam kolyske
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#304 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: AW: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV
hej, ho
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() pralinka co do @ po porodzie - to u mnie mniej bolesne, mniej obfitsze ale za to owulka dokucza. Dokładnie wiem kiedy jest co przed ciążą bylo dla mnie zagadką ![]() ot taki drugi okres w miesiącu mam. dobrze że jednodniowy ![]() justine haha niezła jesteś! ![]() ![]() kate o łaaaa połóweczka!!! ![]() ![]() ![]() mięśnie Kegla ćwiczcie, ćwiczcie! ja byłam nacinana i z całego porodu najbardziej mnie bolało szycie!!!w ogóle młoda wyskoczyła niewiadomo kiedy a szyli mnie i szyli ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#305 | ||
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy na allegro kupujecie ubranka nowe czy używane??? pochwalcie się, wklejcie linki
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2013-09-20 o 20:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#306 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I ja też się się pochwalę - zakupiłam chustę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() znalazłam babeczke, która miała dużo rzeczy do sprzedaży a że mi się podobały to licytowałam jak głupia ![]()
![]() |
#307 |
Zakorzenienie
|
jestem po usg genetycznym.
śmiesznie było i sympatycznie. jak przyszliśmy z małżem pod gabinet, było słychać, że w środku 2 kobiety rozmawiają, pacjentki raczej nie ma, ale stwierdziliśmy, że poczekamy, bo byliśmy przed czasem. wygłupialiśmy się z małzem, coś tam sobie opowiadaliśmy, aż tu nagle drzwi się otwierają, pani doktor woła kogoś o nazwisku na S, ale jej nie było i pyta mnie o nazwisko. byłam tak zaskoczona tym pytaniem, że nie umiałam wyjąkać, jak się nazywam. pani doktor parsknęła śmiechem. potem już na leżance zapytały mnie o numer pesel. normalnie znam go na pamięć, ale załapałam taką głupawkę, że nie byłam pewna, czy dobrze go podaję, znów się jąkałam. jak już im go podałam, to stwierdziły, że już mi nie ufają i małż musiał szukac moich dokumentów w portfelu :P co do samego badania - trwało około 20 minut. pani doktor pokazywała i opowiadała co widać, mieliśmy drugi monitor dla siebie. kość nosowa, przezierność w porządku, przepływy moje i dzidka też. fasolka była taka grzeczna, że prawie się nie ruszała, można było dokładnie ją pomierzyć i pooglądać. raz tylko rączkę do góry podniosła. generalnie pani doktor stwierdziła, że książkowy, zdrowy dzidziuś. dlatego totalnie mnie zaskoczyło, że po badaniu wręczyła mi skierowanie na test PAPPA i kazała pojechać piętro wyżej. w laborze z kolei drugie zaskoczenie - wyników nie mogę odebrać sama. zostaną przekazane "mojej" położnej - nie mam takowej ![]() myślałam, że źle kobietę zrozumiałam, zapytałam, czy będą w moich dokumentach, stwierdziła, że tak. jak to u Was było? bo słyszałam też, że komuś pocztą do domu przysłali. skoro to taki ważny test, to czemu mam nie poznac wyników?? czy mówią tylko, jak są złe? mój dzidek: |
![]() ![]() |
![]() |
#308 |
Rozeznanie
|
AW: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014
Jutro zrobię zdjęcie i się pochwalę:p
#309 | |
Wtajemniczenie
|
elunka być może tak będzie,kto wie
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#310 |
Raczkowanie
|
dzisiaj jakoś tak litościwie było u nas na forum z pisaniem
odnośnie porodu i nacinania krocza, to ja jak bym wiedziała że położna mnie natnie to bym przynajmniej buźkę zamknęła i bym się nie darła. Przed porodem czytałam że powinno się to zrobić przy skurczu wtedy jest mniej odczuwalne podobno, ale u mnie to chyba było przedwczesne nacięcie i poczułam je bardzo dobrze. Tym razem zapowiem położnej że nie chce nacinania, a jak już będzie musiała to zrobić to mi ma powiedzieć abym zęby zacisnęła. Moja sąsiadka pierwszy poród miała przez cc, do drugiego lekarz jej się pytał czy chce skierowanie bo by jej nawet wypisał bez przeciwskazań, ale ona nie chciał, bo pragnęła przeżyć naturalny a potem jak się okazało to bolało ją niemiłosiernie .... a ja lol normalnie jak mi opowiadała, nie wiem co ona my myślała przed tym drugim porodem, że się położy, ściśnie dwa razy i po .... ![]() ![]() ja też mam humorki, unikam kontakntów z teściową aby do sprzeczki nie doszło o byle co, jak narazie idzie mi to całkiem dobrze. Nie jest łatwo bo mieszkamy pod jednym dachem ![]() na allegro nie zaglądam ostatnio bo mam zakaz przez TŻ. tak się zakręciłam z zakupami na początku roku że jak popatrzyłam na rachunki to przekroczyły 1 tys. i doszłam do wniosku że narazie to w sklepach będę kupowała aby widać było ile kasy wydaję w papierkach a nie na ekranie... jeszcze jedno, byłam u koleżnki która ma 4 mies.dzieciaczka, no i mały zrobił kupkę. Położyła go na macie, odpięła pampersa a mały dopiero wtedy tak porządnie przycisnął i koleżanka była u kupie ![]() ![]() ![]() margo80 dzieciątko masz śliczne brawa dla niego że taki książkowy ![]() Edytowane przez uparta8210 Czas edycji: 2013-09-20 o 21:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#311 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż ja nie wiem ile kupię nowych rzeczy (oczywiście tanich po promocji), ale coś mi się wydaje, że dużo używanych od rodziny nie będę potrzebować. ![]() Cytat:
![]() EKSTRA ![]() Ja nie dostałam skierowania na Pappa. A z tą położną. Ja miałam tak, że kilka lat temu w przychodni rejonowej gdzie mam rodzinnego musiałam wypisać deklarację o przydzielenie położnej pomimo iż nie uczęszczałam tam do ginekologa. Deklarację podpisała za mnie mama ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#312 |
Zakorzenienie
|
jeśli to ta, co była u mnie przy pierwszym dziecku, to ja dziękuję bardzo...
czyli co? ona dostanie wynik i pofatyguje się, żeby mi go przekazać. ![]() może się zaprzyjaźniać będzie chciała.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#313 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz przez allegro w ogóle jak sie robi przelew przez paypala to nawet stanu konta nie widac ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#314 | |
Zakorzenienie
|
Ale masz ladne zdjęcia
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#315 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokaż co kupiłaś ![]()
![]() |
#317 |
Zakorzenienie
|
Pokazę część żeby Was nie zanudzić:
http://allegro.pl/roz-56-2x-disney-d...547881921.html http://allegro.pl/roz-62-next-i-disn...547991404.html http://allegro.pl/roz-62-disney-bawe...548050511.html http://allegro.pl/roz-62-disney-bawe...548063746.html http://allegro.pl/roz-56-2x-disney-d...547918176.html
#318 |
Zakorzenienie
|
![]() Ale świetne zdjęcia ![]() A co do położnej to się nie orientuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#319 |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#320 |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I
|
![]() ![]() |
![]() |
#321 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dzisiaj pieke tort bo jutro urodzinowa herbatka i ciasto ![]() Miłego dnia ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W poniedziałek mam wizytę i świruję bo miesiąc już go nie widziałam i brzuszek mi na prawdę niewiele urósł, większość mówi że mam się cieszyć bo niewiele przytuję ale to jakieś takie depresyjne że moj ledwo odstaje. Na wadze mam 2 kg od wagi startowej...te wizyty raz w miesiącu to dla mnie zdecydowanie za rzadko bo popadam w paranoję... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#323 | ||
Moderator
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - ma
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#325 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i witam się w 18tc. ![]() Wczoraj pierwszy raz dzidzia kopała tak, że mógł to poczuć nasz tatuś. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#326 | |
Rozeznanie
|
AW: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV
Cytat:
Miłej zabawy ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png Edytowane przez filupka Czas edycji: 2013-09-21 o 13:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#328 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#329 | |
Zadomowienie
|
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2
Cytat:
![]() I ja tez witam sie w 18 tc- bedziemy pewnie razem rodzic. U mnie na razie "rybki" ![]()
![]() |
#330 |
Zakorzenienie
|
![]() headzik,wszystkiego najwspanialszego
![]() Duzo milosci na kazdy dzien ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:51.