|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 15,91% |
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
1 | 2,27% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
3 | 6,82% |
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
1 | 2,27% |
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
0 | 0% |
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
1 | 2,27% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają ![]() |
13 | 29,55% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
8 | 18,18% |
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
1 | 2,27% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
4 | 9,09% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
0 | 0% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
1 | 2,27% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
0 | 0% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Mloda spala rano pol h, potem 1,5h i jak spala do 15 tak dopiero teraz ja usypiam juz na noc. Pewnie czeka mnie pobudka o 5
![]() Nie kumam ze ona raz spi, raz je tak a potem inaczej.. Mialam kiepski dzien, mam kiepski humor ale postaram sie nadrobic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#302 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
![]() ![]() Hej ![]() ![]() ![]() Pewnie nie pamiętacie, ale pisałam wam kiedyś, ze musze małego odstawić od piersi na dwa tygodnie, bo miałam brać antybiotyk na zęba. Byłam ostatnio na konsultacji u innego dentysty i okazało się, że żaden antybiotyk nie jest potrzebny i leczenie pod mikroskopem też nie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A i jeszcze miałam Wam pisać, że P. boi się ciemnosci. Jak go odłoże do łóżeczka i zgaszę światło do strasznie płacze, a jak zostawię zapalone to śpi spokojnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#303 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak mozna kupic otwarte mleko ![]() Cytat:
kup mu np 10letnia whisky wygraweruj zyczenia i ps "otwoerajac to w 50rocznice będziesz pil 60cio letni trunek" :p Zegarek z grawerem Lot balonem z Toba ![]() A jak sentymentalny to album z tylko waszymi fotkami, śmieszne podpisy itd Naga sesje dla niego zrob ![]() ![]() ![]() Cytat:
Straszne ;( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wiesz co u nas jest tak samo i z matą, więc może to naprawdę jakiś skok gdzie zwiększa się i zapotrzebowanie na jedzenie i potrzeba bliskości. Też miałam tak, że bywał na macie po 30 min. a teraz po chwili płacz. Piszesz, że jedzenie o 3 tygodnie przesuwasz a co z glutenem? Bo to już szkoda przerwać
![]() |
#305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#306 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja mam antybiotyk teraz, i mogę karmić mnie to akurat średnio dziwi, bo wyobrażam sobie sytuacje w której potrzebująca matka, która oszczędza jak może znajduje okazję na mm i chce z niej skorzystać. mleko mogło być otwarte, ale wciąż ważne, a zostało wystawione na sprzedaż bo nie przypasowało innemu maluchowi..
![]() |
#307 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=humpback;43199010]no to wiem jaka perspektywa przede mną
masakra z tym dentystą ![]() ja mam antybiotyk teraz, i mogę karmić mnie to akurat średnio dziwi, bo wyobrażam sobie sytuacje w której potrzebująca matka, która oszczędza jak może znajduje okazję na mm i chce z niej skorzystać. mleko mogło być otwarte, ale wciąż ważne, a zostało wystawione na sprzedaż bo nie przypasowało innemu maluchowi..[/QUOTE] też tak o tym pomyślałam. ciekawi mnie skąd się wzieła, bo amfa jest droższa niż mleko więc kto by oddawał :/ |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zegarek dostał na Mikołaja 2 lata temu Casio i uwielbia go, portfel rok temu porządny ze skóry wiec odpada. Whisky nie lubi. Lot balonem najbliżej w Kraku czyli 60km, nasze wspólne zdjęcia od poznania, przez ślub, podróż poślubną i pierwsze małej wiszą w wielkiej antyramie na ścianie, a naga sesja...oj spodobałaby się ale ja jakoś nie mam tyle odwagi. Poza tym brzuszek po ciąży dla mnie pozostawia wiele do życzenia. Myślałam o książce którą wiem, że chciałby przeczytać i czymś jeszcze ale wydaje mi się to taki zwykły prezent.
![]() |
#309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#310 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#311 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to raczej nie dziwne, bo np tutaj Mysia proponowała happy mleko. I generalnie no różnie w życiu bywa i czasami człowiek chce oszczędzić na tym na czym nie powinien. ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
![]()
Nasza Miłość - Matylda ![]() 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was ![]() Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-10-09 o 20:03 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#312 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#313 |
Zakorzenienie
|
Przeczytałam o cynamonku i Adasiu i ryczę ;(
Dodatkowo moja młoda w 6 tygodni przybrała tylko 380g i już mam doła normalnie.... |
![]() ![]() |
![]() |
#314 |
Zakorzenienie
|
czesc
![]() steaszne te historie z dzieciaczkami...to malenstwo w krzakach i mleko z amfetamina... nie moge czytac takich rzeczy bo zaraz sobie wyobrazam, ze ktos moglby tak skrzywdzic Sofie... ![]() Ada, napisz nam jak wynik testu ![]() ja mam czasem wrazenie, ze cos mi sie rusza w brzuchu ![]() u nas zimno.... temp z dnia na dzien spadla i 10°C. w domu mimo wlaczonego grzejnika mam 17°.... a to dopiero poczatek jesieni ![]() Diabli przemyslalam sprawe kombinezinu i mimo, ze jeszcze nie sprecyzowalas oferty to stwierdzilam, ze nie ms co placic za przesylke z pl do uk. jesienny kimbinezon mam, a zimowy jeszcze w jakims charity shopie dorwe. wiec Xal jak jestes zainteresowana to zwalniam kolejke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#315 | ||
Wtajemniczenie
|
pierwsza chyba była bananowa Nestle. ale najbardziej podchodzi Przemkowi BoboVita Expert bananowa. ale on ogólnie jakoś za kaszkami nie przepada. a ile ... już nie pamiętam
![]() ![]() Cytat:
![]() a które ergobaby masz? Mysia dzięki za info ![]() ![]() chyba się przejdę do Deb przetestować ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() lekarz się nie przyzna bo on z tym nic z reguły nie zrobi bo potrzebny mikroskop a mogłabyś mu nie zapłacić za coś takiego ... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#316 | |
Zakorzenienie
|
Mysia, ales sie wkopala!
![]() Cytat:
![]() no ale wyszlo jak wyszlo. o ile dynia na obiadek zostala zaakceptowana w pelni, o tyle z ta kaszka mielismy problem. na probe dalam najpierw sama kaszke na wodzie lyzeczka - plul... to z rozmrozonym mlekiem - z lyzeczki plul. to z butelki - wyssal to w minute. no i byloby ok, gdyby nie to ulewanie potem. baaardzo duzo ulewal. i tak dziwnie kwiczal, piszczal, jakby go cos bolalo ![]() ![]() aa, no i tak sobie wczoraj i dzisiaj rozmyslalam... jak strasznie by bylo, gdyby nagle Florcia nie bylo juz przy mnie ![]() ![]() ![]() a obrotami sie nie przejmuj, Nina ma jeszcze czas... daj jej troche luzu ![]() ![]()
![]() |
#317 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pokoj jest w takich pastelowych spokojnych odcieniach, 1 sciana pudrowy roz, 3 pozostale takie bardzo jasne cieple kakao ![]() Tam gdzie roz chce zrobic duzo drzeeeewo i powiesic na nim ramki lub jakies inne drobiazgi. Na pozostalych scianach biake kropki ![]()
![]() |
#318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() sorki, dopiero wczoraj to wykopałam...szkoda, ze za pozno, bo pewnie fajna sprawa. ale na tej stronie ciagle pojawiają się kolejne akcje w poznaniu, wiec pilnuj! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#319 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#320 | ||
Raczkowanie
|
http://store.ergobaby.com/baby-carri...hild=BC12TOMNL
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#321 |
Wtajemniczenie
|
jestem padnięta... Młody wyje ...spać nie chce ... nic na niego nie działa
![]() ![]() ![]() dzielnie walczy ze snem...;p jakiś naspeedowany jest ![]() dzisiaj w sumie na spacerze zrobił sobie pół godzinną drzemkę, i rano przedpołudniem ok 45 min i the end ![]() motylek- nie słyszałam o tym mleku ![]() mysia- współczuję gipsu ![]() ![]() --- ooo Tż własnie powiedział , że W ma odlot... uffffff;P |
![]() ![]() |
![]() |
#322 |
Zakorzenienie
|
po dzisiejszym wazeniu: nela na dal wazy 6700
![]() wczoraj wieczorem pojawila nam się kiepska kupa, taka biegunkowa wsiakajaca w pieluszke, no i robila ja i robila...zapytałam dzisiaj pediatrę co i jak (dzień szczepien i wazenia, wiec przyjmowal tylko zdrowe dzieci), ale pomacał jej brzusio i stwierdził, ze to raczej nie biegunka tylko podrażnienie jelit, bo mamuska zjadla cos kiepskiego (fakt ostatnio bardzo szalałam: golabki, bigosik, mac...a dziecko na cycu ![]() dopytałam tez o to jej odginanie, podobno jest ok - bo innych objawow WNP nie ma. to chyba tyle nowinek. piekna jesien do nas zawitala, wiec spacerujemy ile się da. jutro wypad do dziecięcej hurtowni - wlasnie robie liste ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#323 |
Wtajemniczenie
|
tak sentymentalnie, z okazji pół roczku
![]() Cloche ja czasem jak Przemek zasypia (dziwnym trafem głównie wtedy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#324 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi tez sie czasem cos tam rusza ![]() Ale to nie ciaza, na bank nie ![]() Dziewczyny, kiedy przy rozszerzaniu diety podaje sie wiecej niz 1 posilek? Jak to jest? Tez mi bardzo szkoda Adasia i cynamonka, mam nadzieje, ze wyjdzie z tego ![]() Mysia- ale Ci sie trafilo ![]()
![]() |
#325 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja też
![]() |
#326 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() pawie- to wszystko zależy, nie ma gotowych reguł, ale generalnie na początku możesz podać same warzywka przez 2 tyg a potem dodatkowo owocki np jako popołudniowy deserek , albo rano np wprowadzić jakąś kaszkę np ryżową czy jaglaną- w zależności jaką masz wizję ![]() każdy chyba musi obrać swoją metodę na rozszerzanie diety ![]() mi jakoś do tego już nie spieszno... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#327 |
Zakorzenienie
|
Czesć
![]() Chyba od tyłu będę Was nadrabiać ![]() Od jutra...a w sumie już od dzisiaj pomagam znajomej i będę mieć dla Was mniej czasu. Bardzo mi smutno że rzadziej będę zaglądać, ale z drugiej strony cieszę się, że będę mogła pomóc. Nic więcej oficjalnie nie mogę zdradzać ![]() Idę Was trochę poczytać ![]()
#328 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mnie ostatnio coś kopnęło ![]() Cytat:
![]() ![]() Vil zakochałam się ponownie ![]() Veronic piona ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tego mleka z narkotykami... Ja miałam 2 otwarte opakowania mleka i nie pomyślałam żeby to sprzedawać bo właśnie wydawało mi się, że rozsądna mama nigdy by czegoś takiego nie kupiła. Rozumiem dostać od bliskiej znajomej, ale kupować na tablicy od obcego? ![]()
![]() |
#330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z tym myśleniem mam tak samo, mi to się nawet przykro robi jak sobie pomyślę, że za x lat Daro po prostu dorośnie i pójdzie sobie do swojej żonki. Więc powiem Wam, że jeśli kiedykolwiek mówiłam, że moje dziecko marudzi to nie marudziło. Dziś to jakieś apogeum, ryk na ryku i przez ryk. Tzn. ręce pomagały, ale ile można na rękach nosić. I jak już rozmawiamy o rozszezaniu to pytanie do doświadczonych mam. Na stronie Hippa czytam sobie, że najlepiej rozszerzać podczas posiłku " na obiadek", na początku 2-3 łyżeczki i później cyc. No i stopniowo zwiększać porcję. Tu nasuwają mi się 1sze pytania: 1. Czy jeśli moje dziecko dojdzie do powiedzmy zjedzenia pełnego słoiczka czyli się naje to później coś dawać do popicia? 2. Czy każde nowe danie wprowadzam tak samo? Tzn. 3 dni marchewka, jak przejdzie to 3 dni marchewka z czymś tam i tak wszystko po kolei by w końcu wybrać co podaje mu na obiad i dać pełen słoik? No i czytając dalej napisano by drugim zastąpionym posiłkiem była kolacja i zastąpić ją kaszką ( rozumiem, że w zależności od tego czy gluten już tolerujemy czy nie to taką z glutenem lub nie) i tu moje kolejne pytanie 1.Czy tą kaszkę podajemy z łyżeczki też? Czy dolewać do mleka? I j.w. pytanie o picie?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.