|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Hope trzymaj się dzielnie ze swoim Skarbulkiem w szpitalu. I bardzo dobrze, że Cię zatrzymali, niech teraz dobrze wybadają co to się dzieje a nie "chyba nadżerka, chyba pani powinna leżeć"
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jak to piwna? ![]() Selenti trzymam kciuki za Tżta, coby wreszcie męska i odpowiedzialną decyzję podjął ![]() ![]() Teściówka była ogarnęła młodego, chatka wysprzątana obiad wstawiony, Oliś śpiocha ![]() ![]() ![]()
![]() |
#302 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#303 |
Raczkowanie
|
Hope trzymamy tu za Ciebie kciuki i wierzymy, że będzie dobrze, nie ma innej opcji.
Ja dzisiaj zaatakowalam H&M ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#304 |
Zakorzenienie
|
Seleniti ale fajnie Ci brzuszek wyskoczyl, moj to mam wrazenie rosnie do srodka, bo tylko co raz wiekszy ucisk na pecherz czuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#306 |
Zakorzenienie
|
Kasian właśnie też bym chciała aby się oduczył i mieć kilka przespanych całych nocek przed drugim
![]() Seleniti śliczny brzusio ![]() Mi dziś dziadek TŻ powiedział że mam śliczny brzuszek ![]() I wiecie co pospałam 2 godz z młodym . Teraz jabłuszko i zbieramy się na dwór bo piękne słońce świeci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#307 |
Raczkowanie
|
Jak wszystkie to ja tez kupilam sobie tunike lada szara i brzusio zakryty i fajna a dalam cale jedyne 19.90 hhiiii
![]() Seleniti super spodnie extra i ten pas extra , a ty tez slicznie i brzusio sliczny Ej wy to wszystkie takie chudziutkie i szczuplutkie jestescie????? Bo chyba nie odważę dać zdjecia bo ja to mam troche bioderek i czym dychac tez mam a wy to takie lasencje ![]() Dobra ide gotowac bo mam wene bo na targu bylam i same warzywka Wiec moje menu na dzisaj Spagetti z prawdziwym sosem pomidorowym Na kolacje salatka z rukoli z grzankami i jajkami przepiórczymi A na jutro Rosolek i mięsko mielone z szczypiorkiem i salatka z pomidorów i ziemniaczki Poprostu ide szalec moze jakies racuchy zrobie z jablek tak tak tak ![]()
Będe mamusią ![]() Edytowane przez Gosiiaczek Czas edycji: 2013-10-19 o 14:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#308 |
Zakorzenienie
|
Madziula - o taką zrobiłam, pyszota jest
![]() U nas dziś jest siostra męża, tzn na dole u mamusi i już mnie wkurzac to zaczyna, bo później powiedzą, że dama siedzi w domku i pachnie, a córka musi 30km przejechac, żeby posprzatac... Normanie wkurzona jestem ![]() ![]() ![]() Seleniti - spodnie fajowe. Zmówię je raczej. Jaka Ty chuda ![]() ![]()
#309 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To potem maz niech pomywa i dla ciebie masaz stopek w nagrode i bez dwóch zdań ma być i tyle bo inaczej ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#310 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niki89 zawsze umiałam spać wręcz uwielbiałam leniuchować w łóżku,a teraz ... Zaraz chyba sie spróbuje przespać. ![]() Cytat:
![]() Hope 3maj się z maluszkiem. \nie dajcie się... Zobaczysz wszystko będzie ok. Selenti gatki wydają się ok. Ale z ciebie laska nie ma co ![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Gosiaczek ale szaleństwo się kulinarne u ciebie szykuje... Hohohoh przyszły małż bedzie na pewno zachwycony... W sumie kto by nie był mając takiego master chefa w domku ![]() Kasiab91 nie przemęczaj sie dziewczyno. odpoczywaj, nie zrobisz czegoś dziś zrobisz jutro albo w poniedziałek. ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Gosiaczek ale szaleństwo się kulinarne u ciebie szykuje... Hohohoh przyszły małż bedzie na pewno zachwycony... W sumie kto by nie był mając takiego master chefa w domku ![]() Kasiab91 nie przemęczaj sie dziewczyno. odpoczywaj, nie zrobisz czegoś dziś zrobisz jutro albo w poniedziałek. ja też dziś posprzatałam chałupkę, pomyłam podłogi małż poodkurzał i jakoś zleciało. Teraz zmykam na drzemkę.
![]() |
#311 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny... no zawstydziłam się hihi dziękuję
![]() ![]() Gosiaczku aż mi ![]() ![]() ![]()
#312 |
Wtajemniczenie
|
Niki dotarl maila.
Na naszego e-maila wrzuciłam zgjęcie mojego dzidzia, moje brzuszka i mojego synka.
![]() |
#313 |
Rozeznanie
|
witam sie sobotnie
posprzatany domek placek zrobiony zakupy odchaczone i teraz odpoczynek i choinka dopadla mnie jakaas infekcja intymna jak nie choroba to drugie oszalec idzie zycze milego weekendu
#314 | |
Zakorzenienie
|
Gosiaczek gdzie kupiłaś tunikę i jak wygląda.? Bo też szukam fajnej luźnej
![]() I ale smaka robisz dziewczyno ![]() Kasia nie przejmuj się gadaniem innym i rób tak aby nie zaszkodziło Tobie i dzidzi jak masz dość , to sobie zrób przerwę lub na dzisiaj zakończ ![]() Dwakolory ![]() ![]() Ja też tam wrzuciłam swojego syna i siebie :P a co mi tam ujawniłam się :P PS. Nie musisz wysyłać na maila zdjęć ze swojego prywatnego jak nie chcesz ![]() ![]() ![]() Zaliczyliśmy prawie 2godz dworu , w tym pograbiłam liście , pozamiatałam plac , a synek się wyszalał. Teraz siedzi i bawi się traktorem. Wieczorem na maila wrzucę Wam jak pomagał zbierać liście i zamiatać mój kochany pomocnik ![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() Teraz kochana odpoczywaj ![]() A to infekcje wykrył lekarz czy sama stwierdziłaś ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#315 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam pytanie. Jecie majonez. Bo tak sie zastanawiam czy mozna. Niby majonez to zoltka, ale ten produkowany na skale masowa to chyba nie ma swiezych zoltek tylko takie sproszkowane. W sumie probowalam doczytac na opakowaniu ale nic nie pisze. Chyba zaczynam popadac w lekka paranoje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#316 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokąd chodziłam do pracy, byłam z wizażem na bieżąco, nawet do 10 największej ilości postów się załapałam. Teraz jestem na L4 i zapewniam Cię, że się nie byczę. Ledwie jednego posta dziennie wysmaruję, a czasem i to nie. Zazdroszczę CI samopoczucia, że możesz do pracy śmigać. Z chęcią oddam Ci plamienia i sama do roboty wrócę. kasiab91 pisałaś, żeę nawet jak się wyprowadzicie to i tak TŻ będzie się rodzicami zajmował, bo jest najmłodszy. Od kiedy to jest taki obowiązek? Moim zdaniem opieka nad chorymi rodzicami spada po równo na każde z dzieci. Wiadomo że ten co mieszka z nimi czy blisko zajmuje się inaczej, a ten co mieszka za granicą inaczej. Ale to nie jest tak że odpowiedzialność spada tylko na jedno dziecko. Poza tym macie teraz własną rodzinę i to ona powinna być dla Was najważniejsza i na pierwszym miejscu. Najpierw powinno się zabezpieczać potrzeby żony, dzieci, a potem dopiero rodziców. Tak ja to widzę. Skoro masz możliwość bycia rozpieszczaną w rodzinnym domu to po co męczysz się z teściami?? Pisałyście też o dziadkach. Że się wkurzacie jak nie respektują Waszych ustaleń co do wychowywania dzieci. Ja już z tego wyrosłam. Moi rodzice tak rzadko wyrażają chęć zajęcia się wnukiem, że jak już nastanie taki czas, że chcą go wziąć, to przymykam oko na ich zachowanie. Nie dają leków (bo choroba przewlekłą mojego dziecka to wymysł lekarzy), dają nabiał (bo alergia to wymysł lekarzy), poją cały dzień wodą z miodem i cytryną (bo to jest zdrowe). Zakładam że przez weekend (maksymalnie na tyle go biorą) wielkiej krzywdy mu nie wyrządzą. Nawet jak będą go samą czekoladą karmić "bo tak ładnie je". Edytowane przez ZamyslonaRoztargniona Czas edycji: 2013-10-19 o 17:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#318 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super ![]() Cytat:
![]() My dzisiaj również byliśmy na zakupach, mąż się obkupił, ja nie, bo Narazie nic nie potrzebuje, ale Ogladalam co chciałabym na urodzinki ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#319 | ||
Zakorzenienie
|
Co do moich mdłości, to mam już opatentowane wszystkie możliwe sposoby je łagodzące, ale dalej bywa z nimi różnie... chociaż dzisiaj nawet dobrze się trzymam (puk, puk w niemalowane)
Lolitka, nie smutkuj, tylko szybko podaj swoje dane Niki i będziesz z nami! Gosiaczek, cieszę się, że mogłyśmy jakoś pomóc Twojemu TŻ ![]() Hope, dobrze, że z dzidziusiem wszystko ok, musiałaś być przerażona ![]() A ten mąż współlokatorki, to co, zakochał się że tak się wypytuje? Ja bym się spytała ![]() Agus7ia, ja też normalnie jem majonez i nawet mi do głowy nie przyszło, że może szkodzić... Dzisiaj teściowie przyszli z wizytacją... Siedzieli krótko, może godzinę, a ja nie dawałam rady i dosłownie zasypiałam przy nich ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tutaj to i ja Cię poprę, bo nie siedzę w domu z własnej i nieprzymuszonej woli. Niestety tak życie mi się potoczyło i nie zdążyłam znaleśc pracy przed zajściem w ciążę ![]() ![]() No a tak poza tym mąż się zrekompensował i na kolację jedzie po pizzę. Miałam robic ja,a le kazał mi odpocząc. Po tym wszystkim zamiotłam jeszcze działkę z liści i pomogłam przy wysadzaniu kwiatków na zimę ![]()
Dziewczyna - 27.06.2006 ![]() Narzeczona - 24.01.2012 ![]() Żona- 10.08.2013 ![]() ![]() MAMA- 03.05.2014 ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png Edytowane przez kasiab91 Czas edycji: 2013-10-19 o 18:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#321 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#322 |
Zakorzenienie
|
Kasiab chodziło mi o to piwo :p
![]() ![]() Ej dziewczyny ja chyba nie widzę wszystkich postów, nie widzę wiadomości od Hope jedynie w postaci zacytowanej przez pomarańcze ![]() ![]() Nikki zazdroszczę, że możesz młodego sobie puścić na podwórku, my w bloku więc ciężko by się tak wyhasał, muszę za nim biegać i szukać kotów pod autami na parkingu :p A co do jedzenia w nocy jakbyś robiła rzadsze to mleko? Odejmując po jednej łyżeczce, może Oskarek zrezygnuje ![]() Swoją drogą dwuletni bratanek w nocy wybudza się na... sok ![]() Tż znów na meczu, młode śpiocha zaraz obudzę na antybiotyk, muszę poszukać na all kilku remontowych gadżetów i może jakoś szybko zaśpiocham ![]() A jeszcze coś ![]() ![]()
#323 |
Zakorzenienie
|
Gosiaczek jak chcesz namiary na maila i inne dziewczyny to piszcie do mnie na PW
![]() ![]() Madziula próbowałam już dawałam po 1 miarce mniej mleka ale jak dochodziliśmy do 3 to mega ryk . Teraz robimy tak że zmniejszamy ilość o 10ml co kilka dni . Tak więc z 240ml doszliśmy do 150ml i na razie nie ma płaczu że mało mu zje i idzie spać . Więc może jak z czasem będzie go mniej to go odrzuci ![]() Co do siedzenia na L4 czy pracowania, to jakbym miała pracę i świetnie się czuła to też bym zapierdzialała do roboty. Ale niestety jak byłam w pierwszej ciąży to nieprzedłużyli mi umowy na zlecenie i trafiłam na bezrobocie. Nie szukałam nowej bo wiedziałam że w ciąży nikt mnie nie zatrudni , potem było małe dziecko. Wiedzieliśmy że po roczku młodego chcemy się starać o drugie, więc szukanie pracy zostało odłożone na później. Potem postanowiliśmy że idę do pracy jak dzieciaki pójdą do przedszkola. To że piszę na wizażu np. 5 postów dziennie to dlatego że siadam jak młody je śniadanie, potem jak idzie na drzemkę (ok. 3h) wtedy mogę być na bieżąco, i wieczorem. Ale to też nie jest tak że siedze całe 2-3 godz. Osoba która nie pracuje , w domu też ma co robić – sprzątanie, prasowanie, gotowanie itp. Mimo że mieszkamy z teściami to nie możemy liczyć na ich pomoc. A ja nawet nie chcę ich prosić, bo kilka razy prosiłam to usłyszałam „nie mam Ci jak pomóc” a jak miałam przykaz leżenia po szpitalu z krwiakiem zagrażającym ciąży to usłyszałam chęć pomocy , ale jak zapytałam na jaką pomoc możemy liczyć to odpowiedź „sprzątać Wam nie będę, gotować też, a Oskarem mogę się zająć jak nie będę miała nic do zrobienia do siebie „ to ja dziękuje za taką pomoc!! Tak więc to że ktoś się udziela na forum nie oznacza opierdzielania się w domu na L4 czy bezrobociu tylko moim zdaniem dobrej organizacji czasowej też. ![]() ![]() Wysłałam TŻ do sklepu po lody czekoladowe (w sumie nie specjalnie tylko przy okazji bo i tak jechał) a ten przywiózł mi czekoladowe-caffe latte- straciatella . Normalnie trafił w mój gust ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#324 | ||
Zadomowienie
|
Witam się weendowo!
Tak się cieszyłam, że już od dawna nie mam mdłości i co?! dały o sobie przypomnieć! Dzisiaj rano wymyśliłam sobie mycie lodówki ![]() ![]() Spędziłam nad nim pół godziny!!! Potem mnie jeszcze mdliło przez parę godzin ![]() Po południu jak się poczułam lepiej to pojechaliśmy na imieniny do Babci Małża. Było bardzo przyjemnie, Misia się wyszalała z kuzynką ![]() Teraz siedzę sobie sama, bo Mąż mnie uprosił o pozwolenie na ostatni wyjazd motocyklowy w sezonie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jaka z Ciebie chudzinka i brzuszek masz uroczy ![]() Niki mogę prosić o namiary na maila?! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#326 |
Zadomowienie
|
![]() [B]Niki[B] dziękuję za maila ![]()
![]() |
#327 |
Raczkowanie
|
Ej co to za tłumaczenie sie kurde co to ma być?????? Ja jestem na L4 i to moje świete prawo , nikomu sie nie bede tłumaczyć co robię !!!!!!!wrrrrr ale mi sie agresor włączył!!!! ! !
Nikii89 super taka mróweczka z niego ![]() ![]()
Będe mamusią ![]() Edytowane przez Gosiiaczek Czas edycji: 2013-10-19 o 19:37 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#328 |
Zakorzenienie
|
Gosiaczek dałam tutaj te zdjęcie bo nie widać na nim twarzy
![]() Jeśli stwierdziłaś że się tłumaczę to nie o to mi chodziło po prostu chciałam Asi wyjaśnić że siedzenie na L4 czy bezrobociu to nie zawsze wymysł , a czasem konieczność lub przymus sytuacji. I odnośnie tego zdania "zreszta nie ma co porownywac tych mam, ktore sie bycza na l4 i maja czas na internety," że to że siedzą w domu to nie oznacza że właśnie się byczą itp. A swoją drogą lecę prasować, dziecko śpi to można to zrobić bo tak to żelazko może być niebezpieczne . Tak więc widać że mama siedząca na bezrobociu pracuje często po godzinach. |
![]() ![]() |
![]() |
#329 | |||||
Zadomowienie
|
Ależ się dziś nacytowałam, ale jako jedna z tych "byczących" się w domu nie miałam czasu w ostatnich dniach zasiąść do komputera i tylko na telefonie Was poczytywałam
Dziękuję Wam dziewczyny Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzieci to umieją zrobić, tylko później głowę w piasek chowają! Dużo sił Seleniti i pokaż mu że nie rzucasz słów na wiatr!!! Cytat:
Towarzystwo masz super na sali ![]() ![]() Może zaproponuj panu żeby wywiad z Tobą przeprowadził... Mój tż też niestey nie jest z miasta... i u niego już wszystkie ptaszki ćwierkają że Piotruś dzidziusia zrobił... śmiałam się z niego wczoraj, że jeszcze tylko dzwony na kościele nie biły i ksiądz z ambony ogłoszeń nie czytał.... ![]() ![]() Cytat:
mam też druga i'm pregnant i pokazuje 2 trymestr
![]() ![]() |
![]() |
#330 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochany Oskarek ślicznie pomagał ![]() Cytat:
![]() Co do podłogi to dziś szorowałam, teraz ide boso korytarzem a tam tż buciorami nabłocił, będzie ochrzan ![]() ![]() Idę lulu, starego nei ma, młody śpiocha więc też korzystam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.