|
|
#301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Cytat:
A właśnie jutro tam zajrze i zobaczę te kosmetyki dla dzieci i kupie krem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#302 |
|
Rozeznanie
|
Mogę polecić pharmacerisa lub to : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ypu-skory.html. Na chłodniejsze temperatury przyda się jeszcze jakaś ochrona dla buźki (nawilżanie nie wystarczy)
![]() PS. wpisał ktoś mi w pierwszym poście, że urodziłam rok temu aa przy okazji można tam dodać wiek 24
wymiana kosmetyczna : https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post48628710 Edytowane przez demonyianioly Czas edycji: 2013-11-15 o 17:29 |
|
|
|
#303 | ||||
|
Konto usunięte
|
Hej dziewczyny!
Nadganiam Was i nadganiam a czasu mam mało bo zaraz ruszam na szkołę rodzenia. Dzisiaj przyjechała do mnie siostra i spędziłyśmy dzień na plotkach i odwiedziłyśmy fryzjera ![]() Cytat:
Mój mąż był w szoku jak to zobaczył po raz pierwszy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam pytanie do lolita25 - chciałam zrobić jutro ten piernik z przepisu, ale nie wiem jakiego miodu użyć - pomożesz? |
||||
|
|
|
#304 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też się boję CC. Poród naturalny raczej mnie nie rusza, mam nadzieję, że jakoś pójdzie. Ale ewentualna cesarka ![]() Cytat:
Ale jeszcze ma czas, żeby się przekręcić. Mam nadzieję. Cytat:
|
|||
|
|
|
#305 | |||
|
Zakorzenienie
|
ja się boję wszystkiego ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
Super że Dominik ma takie wyniki badań- silny chłop z niego jest ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
dokładnie- dla zespołu lekarskiego należą się wielkie brawa i gratulację za szybkie i bezbłędne działanie- uratowali życie i to jest bezcenne ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
nie przejmuj się swoim ex- teraz najważniejsza jesteś Ty i Mikołaj niektórzy po prostu nie dorośli i tyle
|
|
|
#306 |
|
Raczkowanie
|
Melduje sie spozniona w nowym watku
|
|
|
|
#307 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czytałam nt. porodów posladkowych i nie zdrcydowalabym sie na to, głównie ze względu na możliwość niedotlenienia, gdy główka jest spora. Rozwazalam również "ćwiczenia", które podobno zwiększają szansę, ze dziecko sie obróci, ale doszlam do wniosku, ze w ten sposób może sie tam pepowina gdzieś poplatac...Dlatego stwierdziłam, ze Anto przyjdzie ma świat w pozycji, w której będzie mu najwygodniej. |
|
|
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
A tak wogóle gdzie nasz Aniołek
? A co do wstawania,dziś miałam pobudke o 6,a wczoraj o 5-dzieci także wesoło,zapałki w oczy i drzemka w ciągu dnia,aż boję się co będzie z trójka
|
#309 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytę i dobre wieści. Oby u mnie jutro było podobnie (taaa..., nadzieja, to matka głupich, właśnie po obiedzie mam cukier 134, chyba z nerwów przed jutrem, bo wczoraj był ok po tym samym...Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#310 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o cc, to przeraża mnie znieczulenie w kręgosłup, ta cała pionizacja, jakieś wymioty po narkozie, dłuższe dochodzenie do siebie i ze nie będę mogła zająć sie moim dzieckiem tak szybko, jak po sn. |
|
|
|
|
#311 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
?Dla mnie wstanie przed 9 równa się z tym, ze w dzień muszę sobie zrobić drzemkę, bo inaczej umrę ![]() O jacież pierdziele i ja mam mieć dziecko ?Cytat:
![]() Wiecie ile miałam po serniku? 104 ![]() Ostatnio po serku wiejskim miałam więcej ![]() Ta cukrzyca to jest jakiś pic na wodę ;/
|
|
|
#312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#313 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
siemka, witam się w końcu i ja dzisiaj, powcinało mi połowę Waszych postów (współpraca komputera z wielocytowaniem) i nie pamiętam już, którym z Was dziękować za wsparcie, ale dziękuję.
przeżyłam i nie wyobrażam sobie, żeby mnie miało tam nie być, choć ryczałam jak małe dziecko czasem, ale na szczęście dotarł mąż (w trakcie mszy, ale był) a na obiedzie już było calkiem miło (oczywiście w granicach okoliczności). noc dziś to jakiś koszmar- przed północą pojechałam po męża, bo miał już kończyć, ale coś im się "wysypało" i czekałam do 1 prawie, a potem wypił sobie piwko "na sen" (nie oponowałam, bo w końcu był w pracy 14 godzin i nawet nie pytałam ile kaw i koli wypił w ciągu dnia) i położyliśmy się ok 2. tyle że jak zasnął, to chrapał tak że ja nie mogłam (a nie miałam serca go na początku budzić, bo na 8 dziś z powrotem). a jak zasnęłam, to się budziłam "na wc" jakbym wypiła wiadro wody za każdym razem (nie wiem, skąd się to brało) i już po 5:30 nie zasnęłam. a potem młyn... na tym obiedzie wypiłam kawę, więc jak wróciliśmy znowu nie mogłam zasnąć i teraz siedzę taka nieprzytomna, a spać się nie da... zresztą z mężem to nie koniec historii, bo rano dalej im tam coś nie szło i miał już nawet nie dojeżdżać do nas, jednak ktoś go zastąpił, ale okazało się, że po 15 jeszcze są w głębokiej d... i teraz pojechał z powrotem zmienić dziewczynę, która była od rana i już w drzwiach miał telefon, że prawdopodobnie przed północą znów nie wyjdzie. na szczęście wziął samochód (wczoraj nie mógł, bo ja potrzebowałam na te wszystkie załatwiania) ale i tak koszmar jednak powiem Wam, że jego obecność tak mi pomogła, i to jak mnie wspierał w kościele i potem, że normalnie brak mi słów na szczęście syn też dawał znaki, żartowaliśmy sobie potem, że też żegnał babunię... mam nadzieję, że mu ta cała sytuacja nie zaszkodzi Cytat:
z apteki kupię jeszcze to do wyciągania gili (jak się zdecyduję czy frida czy sopelek) i sól morską w sprayu (disne mar, sprawdzona przeze mnie) i ten octanisept (w najmniejszym możliwym opakowaniu) Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
) pomyśl sobie, że pewnie nam odpłacisz wychwalając swoje spokojne, dobrze jedzące i przesypiające całą noc dziecko, jak my będziemy walczyć z nawałami, kolkami i ciągłym płaczem na przykład (albo czymś tam innym). a może już teraz możesz nam czymś pokoleć w oczy? jak tam Twoje wyniki? jeśli nie masz cukrzycy, bóli kości i/lub hemoroidów, to wiedz, że niejedna z nas Ci zazdrości a już na pewno (przynajmniej ja) tego, że tak sobie świetnie radzisz sama, bo ja bym chyba nie dała rady!ostatnio jakoś ciągle 36,4... myślałam że to po przeziębieniu, ale taką mam najczęściej Cytat:
tak a propo - dziś moja ciocia położna (ale z drugiego końca Polski, więc moze pomóc tylko radą) powiedziała, żeby nie brać witamin, nawet jak przepisują (chyba że jest niedokrwistość) bo potem dzieci rosną wielkie i trudno jest urodzić. ale a) ja mam niedokrwistość, b) dzieciak w 22 tc był maławy, c) u nas w rodzinie i tak się rodzą duże dzieci i d) mi tak biodra urosły (choć mam wrażenie, że to nie tylko tłuszcz ale i rozszerzyły się sądząc po tych bólach bioder i teraz spojenia ostatnio), że nadal je mam zamiar brać, żeby zrobić co można dla dzieciaka (szczególnie po wczorajszym artykule o nadrabianiu zaległości w rośnięciu i powikłaniach po nich- czytałam jak czekałam na męża) i jakoś urodzić, ile by tam nie ważył ![]() Cytat:
a co do "narzeczonego" to brak słów i wybacz, ale dobrze że teraz mu odbiło a nie po ślubie albo jak dziecko będzie świadome, bo teraz sobie wszystko ułożysz tak jak będziesz chciała. a sądząc z Twoich postów na pewno z głową (odniosłam wrażenie, że całkiem ogarnięta z Ciebie kobieta) i najlepiej dla dziecka tia, mój i dziś, i wczoraj i przedwczoraj... mi się czasem wymsknie "dzieciaku, odpuść" ![]() Cytat:
Cytat:
a co do spania na plecach, to ja jak tylko się tak przetoczę, to zaraz serce mi tak wali, że się przerażam. tak że u mnie tylko lewy bok, z krótkimi zmianami na prawy, jak już nie daję rady...
|
|
#314 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie ogarniam Waszych poziomów glukozy. Wychodzi na to, że powinnaś się odżywiać sernikiem, białym makaronem z tłustym sosem i popijać colą
|
|
|
|
|
#315 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym chciała 29 grudnia obstawić (to moje urodziny) ale w niedzielę cesarek planowych nie wykonują
|
|
#317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak mniej więcej to wiesz czy będzie planowana,czy tak jak już bóli dostaniesz?
|
|
#318 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry paniom
![]() Cytat:
![]() Też tak czasem czuję. Mały przestaje się wiercić na dłużej niż kwadrans i ja zaczynam się zastanawiać czy nie powinnam szturchnąć się w brzuch, żeby go obudzić i żeby się powiercił. Bo się boję że coś jest nie tak ![]() Cytat:
Cytat:
Zwykle wstaję razem z TŻem koło 7, żeby razem śniadanie zjeść i zobaczyć się chociaż na chwilę rano, żeby sam przy stole nie siedział![]() A dzieć sprawi że z łóżka będziemy wyskakiwać jak z katapulty, tak będzie się drzeć Cytat:
Jestem za słodkimi matkami dzielącymi się przepisami!
|
|
#319 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, więc ja jestem za.
|
|
|
#320 |
|
Rozeznanie
|
ejani ja byłam bardzo płaczliwym dzieckiem i ciągle musiałam być na rękach :/ mama mnie straszy, że syn się we mnie wda...
Co do wyników to mam wszystko dobre właśnie, cukry morfo itd... Pojawiły mi się pierwsze w życiu ubytki i na mikołaja jestem umówiona na borowanie. Brrr... No i mam problemy z kręgosłupem, dlatego cc, ale to bolało i przed ciążą więc nie jest to dolegliwość z nią związana. Nie mam do nikogo żalu, że jest szczęśliwy. Mi się tylko robi przykro, ale to mój problem i muszę sobie z tym poradzić. Zazdroszczę Wam jednak partnerów, mężów, narzeczonych. Czas w jakim zakończył się mój związek nie jest dobry ze względu na nerwy w ciąży, natomiast tak jak mówisz, lepiej teraz niż później. Co do cesarki, to powiem, że ja się jej mniej boję niż sn. Wolę cc. Miałam 2 operacje w życiu pod narkozą i nigdy nie działo się nic z wymiotów itp. Przy sn też się nacina. Czasem kobietę rozerwie i nie wiadomo jak się sprawy mają "tam" na dole po porodzie naturalnym. Tego bałabym się bardziej. Sn wydaje mi się dużo bardziej nieprzewidywalny niż strzał ze strzykawki w kręgosłup. Moja babcia miała niedawno takie znieczulenie i stwierdziła, że ono nie boli nic a nic, ale jest dyskomfort związany z miejscem podania. Rekonwalescencja jest dłuższa po cc i to jest jedyny moim zdaniem minus, dla mnie duży, bo sama będę z dzidziusiem. Sheperdess Żel do prania też za pierwszym razem wlałam do pojemnika
|
#321 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#322 |
|
Wtajemniczenie
|
EVI dzięki z przepis - ratujesz nasze zachcianki
![]() A ile kawałków tego sernika możemy zjeść na dzień ? Akkma: Tak teraz patrze, że masz super `adekwatny` avatar do naszej cukrzycy ciążowej <łakocie = mniam mniam a cukier rośnie nam łakomczuchom>
|
#323 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#324 |
|
Wtajemniczenie
|
Wieeeeeele różnych tematów dotyczących ciaży do wyboru - łapcie stronkę: http://radamam.pl/porady/0/1/24
Przewijanie na dole strony strzałkami.
|
#325 |
|
Konto usunięte
|
Akkma spokojnie, ja też śpię do 11
Jestem typową sową, siedzę do pozna a potem długo śpię ![]() Sent from my GT-I9001 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#326 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Do gili ja mam katarka i muszę przyznać że bardzo mi się podoba to urządzenie wydaje się takie praktyczne, zobaczymy jak będzie małemu pasowało. Myślę że usuwanie zalegającego zła w kilka sekund zamiast go męczyć jest dość kuszące.Co do witamin też moja położna mówi że wszystko z głową, jak się nie ma niedoborów to nie ma potrzeby przesadzania z nimi. Dlatego ja biorę co kilka dni. Cytat:
demonyianioly Dobrze że jesteś taka ogarnięta i zawczasu myślisz o terapii itd. Na pewno sobie pięknie poradzisz nawet bez Twojego ex i zawsze masz też wsparcie wizażowych cioć ![]() iwantyou99 to co napisałaś bardzo mnie wzruszyło i nawet łezka poleciała. Podziwiam że jesteś taka dzielna i cieszę się że wyniki są takie dobre i w ogóle |
||
|
|
|
#327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez miałam podobną sytuację: byłam w domu cały dzień a tu awizo zrobiłam mały dym na poczcie po czym poinformowano mnie , że teraz to listonosze nie noszą przesyłek tylko awiza - chyba że ktoś wypełni deklarację zostawiania paczek w skrzynce zapytałam co z listem poleconym bo to przecież nie waży pół tony, do torby się zmieści a i tak noszą te listy. Powiedzieli że nie noszą- nosz kuźwa nie rozumiem tego do tej pory
|
|
|
#328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiedziałam na przykład, że przed porodem dostaje się antybiotyk, że bandażują obie nogi, że potem podają na ból morfinę (o ile się na nią zgodzę). Generalnie jestem przerażona jeszcze bardziej niż byłam.
|
|
|
#329 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale to taki sen przerywany. Np dziś obudziłam się o 5, jak mąż szedł do pracy, nie mogłam zasnąć do 8, więc zjadłam śniadanie, poczytałam książkę i jak mnie znowu sen złapał, to wstałam po 12. Też się obawiam, jak to będzie z dzieckiem. Bo ja niewyspana = zła. |
|
|
|
|
#330 |
|
Wtajemniczenie
|
Justien a wstajesz na siusiu w nocy lub nad ranem? Czy spisz twardo do tej 11 ?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

aa przy okazji można tam dodać wiek 24
no i zawsze rano pobolewa mnie brzuch, potem jak pochodze to przechodzi, ale to pewnie od tego spania na plecach pobolewa, co nie?? 

Ale jeszcze ma czas, żeby się przekręcić. Mam nadzieję.
16.06.2012 

za wizytę i dobre wieści. Oby u mnie jutro było podobnie (taaa..., nadzieja, to matka głupich, właśnie po obiedzie mam cukier 134, chyba z nerwów przed jutrem, bo wczoraj był ok po tym samym...
Mój cukier po obiedzie 124 ....

zapytałam co z listem poleconym bo to przecież nie waży pół tony, do torby się zmieści a i tak noszą te listy. Powiedzieli że nie noszą- nosz kuźwa nie rozumiem tego do tej pory