Skręt na zakręcie - czyli offtopowo o życiu (z falą i lokiem) cz. IV - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-21, 13:42   #301
Doe
Rozeznanie

Dot.: Skręt na zakręcie - czyli offtopowo o życiu (z falą i lokiem) cz. IV

Grę o tron trzeba przeczytać
Doe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-21, 13:43   #302
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
Czytam, ale jestem na etapie odcinków które już oglądałam
Stary 2014-06-21, 13:54   #303
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Cicho, nie oglądałam jeszcze ostatniego odcinka
Dlatego nie wymieniam kto ginie

Ja wolę przeczytać po serialu Książka jest zawsze lepsza i z tego co słyszałam Grao Tron zawiera więcej znaczących wątków. Jakbym najpierw przeczytała to średnio pewnie by mi się chciało oglądać
Stary 2014-06-21, 13:58   #304
Doe
Rozeznanie

No, już od 2 sezonu zaczyna się serial mocno rozmijać z książką, a im dalej, tym gorzej. Dlatego na razie nie oglądam. Obejrzę za kilka lat, jak mi się mocno książki zatrą.
Stary 2014-06-21, 14:42   #305
Aziddee
Zadomowienie

Veronica Mars - wciągnęłam się od pierwszego odcinka Dzięki dziewczyny
Stary 2014-06-21, 16:07   #306
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
o tak!
serial od drugiego sezonu to gwałt na fantastycznej książce.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-21, 16:57   #307
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Veronica Mars - wciągnęłam się od pierwszego odcinka Dzięki dziewczyny
- Nie ma sprawy! "Mówiłam", że wsysa

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-21, 22:21   #308
bijum
Raczkowanie

O widzę że o Grze dyskutujecie! Faktycznie, ksiązki są niesamowicie wciągające, bakcyle. A serial to taka wersja demo, pokazówka - dużo wątków jest uproszczonych, okrojonych. ale i tak ogladam, bo lubię sobie popatrzeć na fajne kobitki. No, nie tylko

Szukam lekkiego BB na lato, możecie coś polecić? :<

Zapiski z życia Włosomaniaczki

58. Moje kosmetyczne dziwactwa i sekrety.

Rozdanie u Bijum!

bijum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-22, 08:46   #309
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bijum Pokaż wiadomość
Szukam lekkiego BB na lato, możecie coś polecić? :<
Ale że pseudo BB czy prawdziwe? Ja obecnie mieszam po kropelce ze Skin79 VIP Gold Super Plus, Skin79 The Premier Gold Pearl i Skinfood Peachsake Wtedy jestę laleczkę.
Stary 2014-06-22, 08:50   #310
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usunięte

Kostkę skręciłam w piątek. Tylko co wyszłam z domu i noga się wykręciła. Klik i skręcona. Wczoraj u lekarza byłam, chciał gips, ale ostatecznie dał orteze(dobrze, bo zdjemowane), ale za nią dopłacać trzeba było.
Teraz przynajmniej z kulą mogę chodzić, ale i tak boli :/

Co do gry o tron, to kiedyś oglądałam, teraz jakoś przestałam, może w wakacje wrócę do tego.
Atlantisa też obejrzałam. Teraz oblądam Believe.

Edytowane przez 8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Czas edycji: 2014-06-22 o 08:52
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-22, 10:42   #311
201605161428
Konto usunięte

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;46984804]Kostkę skręciłam w piątek. Tylko co wyszłam z domu i noga się wykręciła. Klik i skręcona. Wczoraj u lekarza byłam, chciał gips, ale ostatecznie dał orteze(dobrze, bo zdjemowane), ale za nią dopłacać trzeba było.

Co do gry o tron, to kiedyś oglądałam, teraz jakoś przestałam, może w wakacje wrócę do tego.
Atlantisa też obejrzałam. Teraz oblądam Believe.[/QUOTE]

Moja mama nosi aktulnie orteze lokcia, beznadziejna sprawa.
Uwielbiam GOT! Moge ogladac dzien i noc ze szczeka na podloze ^^

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-22, 19:34   #312
bijum
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Ale że pseudo BB czy prawdziwe? Ja obecnie mieszam po kropelce ze Skin79 VIP Gold Super Plus, Skin79 The Premier Gold Pearl i Skinfood Peachsake Wtedy jestę laleczkę.
Em, no... w rozsądnej cenie tak Bardziej o czymś takim drogeryjnym myślałam, z BB miałam tylko ten z Garniera i była rzeźnia

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;46984804]Kostkę skręciłam w piątek. Tylko co wyszłam z domu i noga się wykręciła. Klik i skręcona. Wczoraj u lekarza byłam, chciał gips, ale ostatecznie dał orteze(dobrze, bo zdjemowane), ale za nią dopłacać trzeba było.
[/QUOTE]

Oj, współczuję. :/ Trenowałam osiem lat i miałam gdzieś z sześć razy obie kostki z osobna pokręcone, mam tak słaby już teraz osłabione, ,że krzywo stanę i od razu coś uszkodzę. :/ Wiesz, to nawet dobrze, że nie dostałaś gipsu. Takie stałe usztywnienia są dobre przy złamaniach, ale ze skręceniem jest tak, że im szybciej zaczniesz tym ruszać, tym lepiej. Najlepiej zawinąć kostkę na dwa dni paroma bandażami elastycznymi w białku (znachorskie, ale pomaga), a potem już jeden bandaż i ewentualnie taka skarpeta usztywniająca i chodzić pomału, to noga szybciej dojdzie do siebie, niż po tygodniu w gipsie.

U mnie są chirurdzy tacy ogarnięci, ze to jest masakra. Jakby się do kowala szło to by się więcej od chłopa dowiedziało. Kiedyś wskoczyłam do gabinetu na jednej nodze, wspierana przez mamę, właśnie ze skręconą kostką. A lekarz się pyta, która noga mnie boli Mówię mu, że prawa kostka skręcona, a ten że szyna, nawet jej nie dotknął, nie spojrzał, że o prześwietleniu nie wspomnę. Szynę ściągnęłam, jak tylko weszłam do domu xD

Zamówiłam paletkę ze Sleeka i jakąś pomadkę z MUA. Jestem szczęśliwszym człowiekiem <3

Zapiski z życia Włosomaniaczki

58. Moje kosmetyczne dziwactwa i sekrety.

Rozdanie u Bijum!

bijum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-22, 19:50   #313
Klaudenc
Moderator

Z lekarzami to ja wczoraj padłam, więcej z ich usług nie skorzystam. Chłop mi się psychicznie źle czuł to chciałam żeby lekarz obadał co z nim bo mi sie chłop stresuje i nawet wyjsć nigdzien ie chce ani jeść, a lekarz mi przez telefon mówi że umówi mi wizytę i mam przyjsć do szpitala (gdy nie mam samochodu, a facet nie chce wyjść nigdzie absolutnie) i że pewnie się źle czuje bo nic nie je i przez to spadł mu poziom cukru... no taką wiedzą mi pojechał, że normalnie hardcorowo. Potem mówie do tego lekarza (diagnozę oczywiście ustanowił przez telefon i uznał, że mój facet zdecydowanie potrzebuje psychiatry), że on nie przyjdzie bo nie chce wychodzić to on, że chciał mi pomóc i jak nie to nie. Gdybym poszła do przepisaliby mu tlyko proszki na depresję i kazali brać życie znając. Fajtłapy takie.
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-22, 20:00   #314
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Z lekarzami to ja wczoraj padłam, więcej z ich usług nie skorzystam. Chłop mi się psychicznie źle czuł to chciałam żeby lekarz obadał co z nim bo mi sie chłop stresuje i nawet wyjsć nigdzien ie chce ani jeść, a lekarz mi przez telefon mówi że umówi mi wizytę i mam przyjsć do szpitala (gdy nie mam samochodu, a facet nie chce wyjść nigdzie absolutnie) i że pewnie się źle czuje bo nic nie je i przez to spadł mu poziom cukru... no taką wiedzą mi pojechał, że normalnie hardcorowo. Potem mówie do tego lekarza (diagnozę oczywiście ustanowił przez telefon i uznał, że mój facet zdecydowanie potrzebuje psychiatry), że on nie przyjdzie bo nie chce wychodzić to on, że chciał mi pomóc i jak nie to nie. Gdybym poszła do przepisaliby mu tlyko proszki na depresję i kazali brać życie znając. Fajtłapy takie.
Anglia jest znana ze swojej służby zdrowia W sumie to tylko nie dziwi mnie, że nie przyjechał. Nie każdy lekarz przecież może ot tak wyjść sobie z pracy i pojechać do pacjenta. Chyba, że w Anglii tak jest?
Stary 2014-06-22, 20:57   #315
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Anglia jest znana ze swojej służby zdrowia W sumie to tylko nie dziwi mnie, że nie przyjechał. Nie każdy lekarz przecież może ot tak wyjść sobie z pracy i pojechać do pacjenta. Chyba, że w Anglii tak jest?
Nie wiem jak to z tymi lekarzami z wujka google, ale jak mi kiedyś tż leżał jak placek przez 2 dni i nie mógł się ruszyć to też nie przyjechał i kazał mu brać paracetamol, żeby go nie bolało. Normalnie to wiem, że można wziytę do domum ieć. Zaś mam polską klinikę niedaleko i że z babskimi sprawami mam problem to zadzwoniłam i mi babka gadała z godzinę i ze mną i z tżtem żeby mi jakoś pomóc bo akurat lekarz do Polski wyjechał, o wszystko mnie wypytała i w ogóle, więc do lekarz się umówię. Fakt, że prywatnei i kasy trzeba wybulić, a ja wiem co mi jest i mam tak od roku i chciałabym porządnego lekarza, który coś zrobi z tym jak przedstawie sprawę.
Stary 2014-06-22, 21:01   #316
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Nie wiem jak to z tymi lekarzami z wujka google, ale jak mi kiedyś tż leżał jak placek przez 2 dni i nie mógł się ruszyć to też nie przyjechał i kazał mu brać paracetamol, żeby go nie bolało.
Ponoć to bardzo popularny sposób leczenia w Anglii.

Cytat:
Normalnie to wiem, że można wziytę do domum ieć.
Ale ten konkretny lekarz świadczy usługę wizyt w domu w trakcie swoich normalnych godzin pracy? Dla mnie to trochę dziwne by było.

Cytat:
Zaś mam polską klinikę niedaleko i że z babskimi sprawami mam problem to zadzwoniłam i mi babka gadała z godzinę i ze mną i z tżtem żeby mi jakoś pomóc bo akurat lekarz do Polski wyjechał, o wszystko mnie wypytała i w ogóle, więc do lekarz się umówię. Fakt, że prywatnei i kasy trzeba wybulić, a ja wiem co mi jest i mam tak od roku i chciałabym porządnego lekarza, który coś zrobi z tym jak przedstawie sprawę.
Wiadomo, jak już się idzie do lekarza, to oczekuje się fachowej pomocy. I słusznie.
Stary 2014-06-22, 21:03   #317
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

Ale ten konkretny lekarz świadczy usługę wizyt w domu w trakcie swoich normalnych godzin pracy? Dla mnie to trochę dziwne by było.

Chatul każdy lekarz z tzw pierwszym kontaktem ma zakontraktowane wizyty domowe - jego sprawa jak sobie grafik ułoży
o polandii piszę
w uk jest bajerancko

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-22, 21:09   #318
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Ponoć to bardzo popularny sposób leczenia w Anglii.

Wiadomo, jak już się idzie do lekarza, to oczekuje się fachowej pomocy. I słusznie.
Tak, tu diagnozę wystawia się przez telefon i dostaje się paracetamol, jak do tej pory nic innego mi nie zaproponowali ^^
Wiesz co, ja nie wiem nawet bo u lekarza to ja tu byłam raz i 2 razy dzwnoiłam jak tż chory był. Wczoraj rozmawiałam z czterema jeden do drugiego mnie odsyłał i każdy mówił to samo. Nie wiem jak wygląda procedura tego wszystkiego bo jak wspomniałam do lekarzy nie chodzę poza ginekologiem raz (pielęgniarką znaczy się) i okulistą kiedyś jeszcze w Polsce.

No wiesz - ja oczekuję tego, że mi lekarz zlikwiduje źródło problemu a nie tylko skutki co powoduje jedynie regularne nawroty, ale jednak jakaś tam ulgę i więskzy komfort. I tak w poniedziałek muszę na test iść, ciekawe czy mnie łaskawie przyjmą chociaż.
Stary 2014-06-22, 21:12   #319
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
Chatul każdy lekarz z tzw pierwszym kontaktem ma zakontraktowane wizyty domowe - jego sprawa jak sobie grafik ułoży
o polandii piszę
w uk jest bajerancko
Dzięki za informację

Cytat:
Tak, tu diagnozę wystawia się przez telefon i dostaje się paracetamol, jak do tej pory nic innego mi nie zaproponowali ^^
Wielbię służbę zdrowia w Polsce

Cytat:
Wiesz co, ja nie wiem nawet bo u lekarza to ja tu byłam raz i 2 razy dzwnoiłam jak tż chory był. Wczoraj rozmawiałam z czterema jeden do drugiego mnie odsyłał i każdy mówił to samo. Nie wiem jak wygląda procedura tego wszystkiego bo jak wspomniałam do lekarzy nie chodzę poza ginekologiem raz (pielęgniarką znaczy się) i okulistą kiedyś jeszcze w Polsce.
To dziwne w sumie. Może jednak próbuj TŻ-a do lekarza zaprowadzić? Chociaż też kurczę, jak ma na wizycie zaproponować paracetamol to też kiepsko.

Cytat:
No wiesz - ja oczekuję tego, że mi lekarz zlikwiduje źródło problemu a nie tylko skutki co powoduje jedynie regularne nawroty, ale jednak jakaś tam ulgę i więskzy komfort. I tak w poniedziałek muszę na test iść, ciekawe czy mnie łaskawie przyjmą chociaż.
No i słusznie, bo lekarz jest od tego, żeby leczyć, a nie zaleczać. Przynajmniej tam, gdzie zwyczajnie da się pacjenta wyleczyć.
Stary 2014-06-22, 21:21   #320
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Dzięki za informację

Wielbię służbę zdrowia w Polsce

To dziwne w sumie. Może jednak próbuj TŻ-a do lekarza zaprowadzić? Chociaż też kurczę, jak ma na wizycie zaproponować paracetamol to też kiepsko.

No i słusznie, bo lekarz jest od tego, żeby leczyć, a nie zaleczać. Przynajmniej tam, gdzie zwyczajnie da się pacjenta wyleczyć.
Nie, po prostu mówie że jak kiedyś chory był to taka sytuacja wystąpiła. Teraz jest zdrowy tylko ma potwornego stresa przez pracę i sie źle czuje. Kiedyś miał doła bo coś tam złego się stało, a psycholog tlyko mu przepisał tabletki i powiedział że się po tym poczuje lepiej, a jak nie to niech przyjdzie znowu tu wszystko jest takiek iczowate. lekarze, szkoła, załatwianie czegokolwiek w urzędach - nikt nic nie wie, proszę dzwonić.

U mnie da się chyba, aczkolwiek obawiam się że mechanicznie, może sie mylę.
Stary 2014-06-22, 21:24   #321
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Nie, po prostu mówie że jak kiedyś chory był to taka sytuacja wystąpiła. Teraz jest zdrowy tylko ma potwornego stresa przez pracę i sie źle czuje. Kiedyś miał doła bo coś tam złego się stało, a psycholog tlyko mu przepisał tabletki i powiedział że się po tym poczuje lepiej, a jak nie to niech przyjdzie znowu tu wszystko jest takiek iczowate. lekarze, szkoła, załatwianie czegokolwiek w urzędach - nikt nic nie wie, proszę dzwonić.
Niestety, sama właśnie słyszałam o tym, że w Anglii właśnie służba zdrowia, szkolnictwo i urzędnictwo jest na niskim poziomie. Jeszcze słyszałam o dziwnym zwyczaju mieszkańców Anglii do posiadania białego dywanu w łazience. No i o dwóch kranach z ciepłą i zimną wodą

Cytat:
U mnie da się chyba, aczkolwiek obawiam się że mechanicznie, może sie mylę.
Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku
Stary 2014-06-22, 21:26   #322
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
psycholog tlyko mu przepisał tabletki
chyba psychiatra, psycholog nie moze przepisywać leków

mam koleżankę lekarke, ona bardzo chętnie jeździ do Londynu do pracy, tam pielęgniarki odsiewają każdego, paracetamol tylko idzie
ale ubezpieczenie dla zwierząt takie jakie jest w uk chciałabym mieć w polandii

Cytat:
Napisane przez Chatul
No i o dwóch kranach z ciepłą i zimną wodą
serio

Stary 2014-06-22, 21:33   #323
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
serio
No o czymś takim słyszałam: http://www.gdzietylkochce.com/wp-con...11/05/zlew.jpg
Stary 2014-06-22, 21:34   #324
Klaudenc
Moderator

Chatul, to prawda. Moim wynajemcą jest Włoch, więc mamy tu normalne krany i linoleum w łazienkach i jakaś głupią pompkę wk iblu, gdzie jak spłuczesz wodę to masz efekt dźwiękowy jak w czasie wojny na ostrzelaniu. A Angole nie białe dywany, tlyko białe kafelki obowiązkowo. Wszyskto byle jak lubią mieć, nawet jak ich stać to nadal maja te białe kafelki. We wannie też mają takie podwójne krany, a gary mimo że maja zlew to myją w misce żeby wodę móc wymieszać, akurat mieszkałam z angielką. Sporo ludzi tu też jedzie na proszkach na depresję i potem sie dziwnie zachowują. Prąd i inne doładowujesz na kartę albo wrzucasz kasę do metera, dużo śmiesznych rzeczy tu jest.

No tu o zwierzęta bardziej jak o ludzi sie martwią. Pogłaskasz kota na ulicy i parsknie na Ciebie to uprzejmy sąsiad zadzwoni po animalsy czy inne takie i możesz mieć problem. Mojej koleżance dziecko bardzo głośno płakało w domu bo miało fochy to sąsiadka zadzwoniła, że dziecku krzywdę robia to policja im dom do góry nogami wywróciła. Także na punkcie dzieci też są chorzy, kochają bezstresowe wychowanie.
Jak poszłam go pielęgniarki to się mnei wprost spytała czy ja i tż nie mamyk ochanków i nie sypiamy z kilkoma na raz i czy na pewno jest okej bo mamy sporą różnicę wieku. Mi ręce momentami opadają, ludzi za jakieś tępe stado baranów chyba mają.

No to niech będzie psychiatra, nie znam się wiec jak coś to mnie sprostujcie ;D

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-06-22 o 21:37
Stary 2014-06-22, 21:38   #325
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Chatul, to prawda. Moim wynajemcą jest Włoch, więc mamy tu normalne krany i linoleum w łazienkach i jakaś głupią pompkę wk iblu, gdzie jak spłuczesz wodę to masz efekt dźwiękowy jak w czasie wojny na ostrzelaniu. A Angole nie białe dywany, tlyko białe kafelki obowiązkowo. Wszyskto byle jak lubią mieć, nawet jak ich stać to nadal maja te białe kafelki.
No co kto lubi. Ja akurat nie lubię białych pomieszczeń. A białe kafelki kojarzą mi się tylko ze szpitalem.
W ogóle w łazienkach preferuję ciepłe odcienie. Może to być jakiś beż, ale ciepły.

Cytat:
No tu o zwierzęta bardziej jak o ludzi sie martwią. Pogłaskasz kota na ulicy i parsknie na Ciebie to uprzejmy sąsiad zadzwoni po animalsy czy inne takie i możesz mieć problem. Mojej koleżance dziecko bardzo głośno płakało w domu bo miało fochy to sąsiadka zadzwoniła, że dziecku krzywdę robia to policja im dom do góry nogami wywróciła. Także na punkcie dzieci też są chorzy, kochają bezstresowe wychowanie.
Akurat troska o zwierzęta i dzieci bardzo mi się podoba Tylko szkoda, że przesadna.

Cytat:
Jak poszłam go pielęgniarki to się mnei wprost spytała czy ja i tż nie mamyk ochanków i nie sypiamy z kilkoma na raz i czy na pewno jest okej bo mamy sporą różnicę wieku.
Sama z siebie o to zapytała? Koszmar.
Stary 2014-06-22, 21:46   #326
Klaudenc
Moderator

Cytat:
No co kto lubi. Ja akurat nie lubię białych pomieszczeń. A białe kafelki kojarzą mi się tylko ze szpitalem.
W ogóle w łazienkach preferuję ciepłe odcienie. Może to być jakiś beż, ale ciepły.

Akurat troska o zwierzęta i dzieci bardzo mi się podoba Tylko szkoda, że przesadna.

Sama z siebie o to zapytała? Koszmar.
W PL miałam taką fajną zieloniutką z wanną. Teraz takichl uksusów nie ma

No mi też, ale żeby dziecku klapsa nie można było dać.. a potem mają efekty tego bezstresowgo wychowania, na łeb mogą te dzieciaki wleźć i broją.

Tia bo w Anglii to normalne, że każdy sypia z każdym a poem dziwią sie że syfy jakieś mają. Pierwsze co to mi test na ciażę chciała robić, a jak mówie z okres był 2 dni temu to sobie odpuściła xD jakos nie mogła pojąć jakim cudem nie jestem w ciąży bez tabletek i innych antykoncepcejnych bajerów. Słyszałam też, że tabletki przeciw ciaży można dostać już w wieku 14-15 lat bez zgody rodzica - tak sie o dzieci troszczą
Stary 2014-06-22, 21:48   #327
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

.
oj z dziećmi to dramatos jest
moja przyjaciółka miała nalot w mieszkaniu, o mało zawału nie dostała z wrażenia, bo mała siniaka w petolu miała czy coś równie głupiego

ze zwierzami jest bosko - coś jak w naszym nfz - za operację, badania nieraz mega drogie zwracają kasę

Stary 2014-06-22, 21:59   #328
Klaudenc
Moderator

Cytat:
moja przyjaciółka miała nalot w mieszkaniu, o mało zawału nie dostała z wrażenia, bo mała siniaka w petolu miała czy coś równie głupiego

ze zwierzami jest bosko - coś jak w naszym nfz - za operację, badania nieraz mega drogie zwracają kasę
A to znajomy też miał tkai nalot bo sobie dzieciak guza nabił na czole jak z bratem po salonie ganiali i o coś przywalił. Jak byłam dzieckiem to cały czas poobdzierana i posiniaczona chodziłam ;D tu dziekco najlepiej w domu pod kloszem trzymać bałabym się mieć dzieci w tym kraju
Stary 2014-06-22, 22:28   #329
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
No mi też, ale żeby dziecku klapsa nie można było dać.. a potem mają efekty tego bezstresowgo wychowania, na łeb mogą te dzieciaki wleźć i broją.
Nie jestem zwolenniczką niewychowywania dzieci, ale też nie jestem zwolenniczką przemocy Wychowywanie poprzez kary cielesne do niczego dobrego nie prowadzi. Uważam, że dzieci powinno się wychowywać, ale bez bicia ich, nawet, jeśli uderzenia nie zostawiają śladów na ciele.

Cytat:
Pierwsze co to mi test na ciażę chciała robić, a jak mówie z okres był 2 dni temu to sobie odpuściła xD
A to akurat takie głupie nie jest. Zwłaszcza, że krwawienia mogą się zdarzyć również w czasie ciąży. Jeśli jest szansa na ciążę, to dobrze w razie czego test zrobić.

Cytat:
Słyszałam też, że tabletki przeciw ciaży można dostać już w wieku 14-15 lat bez zgody rodzica - tak sie o dzieci troszczą
Też nie jestem zwolenniczką takiego podejścia. Chociaż nie wiem, na ile w Anglii rodzic jest odpowiedzialny za dziecko, jeśli ono zajdzie w ciążę/jego partnerka zajdzie w ciążę. Rodzic ma z tego powodu jakieś nieprzyjemności? Ma obowiązek utrzymywać wnuka?

Cytat:

Cytat:
Stary 2014-06-22, 22:52   #330
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Nie jestem zwolenniczką niewychowywania dzieci, ale też nie jestem zwolenniczką przemocy Wychowywanie poprzez kary cielesne do niczego dobrego nie prowadzi. Uważam, że dzieci powinno się wychowywać, ale bez bicia ich, nawet, jeśli uderzenia nie zostawiają śladów na ciele.

A to akurat takie głupie nie jest. Zwłaszcza, że krwawienia mogą się zdarzyć również w czasie ciąży. Jeśli jest szansa na ciążę, to dobrze w razie czego test zrobić.

Też nie jestem zwolenniczką takiego podejścia. Chociaż nie wiem, na ile w Anglii rodzic jest odpowiedzialny za dziecko, jeśli ono zajdzie w ciążę/jego partnerka zajdzie w ciążę. Rodzic ma z tego powodu jakieś nieprzyjemności? Ma obowiązek utrzymywać wnuka?

Ja akurat uważam że dziecko jak mocno broi to powinno dostać karę czy lekkiego klapsa, żeby zapamiętało. W Anglii robią te dzieci co chcą i widać jak jest, a raz drugi by takiego dzieciaka ojciec skrzyczał, czy w szkole bo po łapach dostał i zaraz byłby spokój. A tak to wolna amerykanka bo sie nie boją niczego. Może ja tak myślę bo jestem prostym człowiekiem ze wsi i coś takiego było na porządku dziennym., wiec nie dziwie sie jak masz inne zdanie

No do któregoś roku życia ma bo jednak dzieckiem trzeba się opiekować do 16 lat z tego co wiem. A żeby dzieci miały dzieci to też nie jest za dobrze, no niby może taka dziewczyna oddać dziecko czy je zabić (aborcja), ale to też nie jest dobre jak dla mnie, szczególnie ta druga opcja. Ciężko mi o tym pisać w ogóle, niektóre dziewczyny potrafią takim dzieciątkiem sie dobrze zajać, ale niektóre nie mają wiedzy kompletnie. Zdarza się tu widzieć dziewczynę z brzuchem pijącą alkohol czy palacą papierosy, a kurczę takie tabletko hormonalne dla młodych też za zdrowe nie są - mnie osobiście by to martwiło.

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-06-22 o 22:54
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości