![]() |
#301 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Nie byliśmy. Na razie chodzimy na nauki - w innym kościele niz ślub, bo ślub w moim macierzystym kościele w Elblagu, a nauki w Olsztynie - tu teraz mieszkam..... Troche sie tego protokołu boję.... Odpowiadać zgodnie z prawdą czy tak żeby nie było problemów???? Bo to nie takie proste..... Boję się, że skończy się tak, jak u jukol.... ![]() Słuchajcie, a jak to w ogóle zorganizować - do księdza po naukach? Bo one u nas się strasznie ciągną - spotkania są tylko raz w tygodniu - jest ich dziewięć, więc skończymy pod koniec marca...... Czy to nie będzie za późno??? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwietniowa Panna Młoda
Cytat:
![]() ![]() A ten ksiadz to jescze malo mnie nie zabil wzrokiem jak mu powiedzialm ze naturalne metody planowania rodziny to tez antykoncepcja a on sie klocil ze nie -a kurcze kalendarzyk i termometr to co nie antykocepcja :/ dziiiwny ... zostalo 78 dni ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pozdrawiam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co mnie przekonało, po prostu od początku nie chciałam białej sukienki, bez konkretnego powodu, nie podoba mi sie i tyle ![]() ![]() ![]() ![]() a ten protokł małżeński to jakis kolejny koszmar, mam nadzieję, zę będziemy mogli byc przy tym razem, a nie każde osobno, bo ja się w obecności księży strasznie stresuje ;P Pozdrawiam! btw. aha jeszcze jedno. miałam przed ślubem pochodzić troche na solarium, bo z natury biała jestem strasznie (do tej pory się w takie rzeczy nie bawiłam) a dziś byłam u kosmetyczki i zaproponowała jakies takie malowanie. nie pamiętam jak to się naukowo nazywa. coś tam się rozpyla i kolorek się robi. jak myslicie co lepsze?? bo ja na razie nie mam zdania :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
Zadomowienie
|
Po zeszłotygodniowym przedłużonym 4-dniowym weekendzie pełnym załatwiania w ten weekend zostajemy sami i będzie tylko ogladać TV, wykąpiemy się razem (moje współlokatorki wszystkie pojechały do domów
![]() ![]() ![]() ![]() ZAczyma w pełni cieszyć się własnym ślubem i powoli się juz nie denerwuję
ALBUMY Zarobiona mama pracująca ![]() Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy. Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to malowanie, o ktorym wspomnialas to opalanie natryskowe, tez sie nad tym zastanawialam, ale po uslyszeniu i przeczytaniu wileu opinii, dalam sobie spokoj... musi to byc umiejetnie nalozone, odpowiedni odcien (zeby taki bledzioch nie wygladal raptem jak murzyn ![]() ale jakbys sie skusila, to opisz wrazenia. a jakim zabiegom sie poddajesz? ja jeszcze nie ruszylam do kosmetyczki, ale mam zamiar sie udac i jakos przygotowac swoja skore na ten dzien... napisz na co ty sie zdecydowalas, bo ja nie mam doswiadczenia w odwiedzaniu salonow kosmetycznych. i reszta kwietniowek, tez napiszcie, jak u was "programy kosmetyczne"... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
![]() papryczko - tez uważam że najwyższy czas na to żeby zadbać o skóre.... jeżeli nie teraz to potem nie ma już sensu większego bo nic nie daje natychmiastowego efektu. Ja zakupiłam sobie dobry krem nawilżający - chodzi o to że paradoksalnie nie latem, ale zima skóra wysusza się najbardziej ( centralne grzewanie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sohf - dzieki za odp. a jaki kolor garnituru bedzie miał twój przyszły jeśli można wiedzieć ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Raczkowanie
|
jeszcze jedno - program kosmetyczny swoja droga, ale kiedy ta zima się wreszcie skończy planuje jakiś ruch na świerzym powietrzu - nie w celu odchudzenia bo akurat nie musze, ale po to żeby dotlenić siebie i swoja skóre. Taki plan zajeć sobie wymyslilłam
![]() Pozdrawiam was wszystkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Zadomowienie
|
A ja zaczełam swój program "dotleniający i odświeżający" po zimie juz teraz - solarium, dobry krem, sauna i jutro po raz pierwszy w życiu idę do baru tlenowego
![]() Do tego w weekend kosmetyczka i oczyszczanko pysi i plecków ![]()
ALBUMY Zarobiona mama pracująca ![]() Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy. Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Wtajemniczenie
|
no wlasnie chodzi mi o to, abyscie napisaly z jakich zabiegow korzystacie w salonach kosmetycznych - bo w domu to ja mniej wiecej staram sie dbac o swoja skore - kremy, balsamy, peelingi, maski itd... (choc musze sie przyznac, ze brak mi systematycznosci, ale teraz zamierzam narzucic sobie rygor
![]() nie mam za to doswiadczenia z korzystania z uslug kosmetyczki, jakos nie przekonalam sie dotad do zadnej... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do zabiegów, to w sumie nic takiego super specjalnego. w marcu chcę iść na oczyszczanie buzi i jakąś maseczkę nawilżającą. i powtórka z tydzień przed ślubem. no moze troche wcześniej - zobaczę jak po tym pierwszym zabiegu mi buzia zareaguje. jakoś w marcu też bym chciała zająć się moimi paznokciami. bo sa w tragicznym stanie (zwłacza te całe skórki dookoła, bo na same paznokcie nie narzekam). chciłabym sobie zrobić żel albo akryl nie jakieś straszne szpony, ale troche dłuższe niż normalnie mam. i w sumie tyle. bo na regulację brwi i jakies depilacyjne atrakcje to normalnie chodzę więc nie licze tego jako specjalne ślubne przygotowania ![]() jeszcze ciągnie mnie na aerobik, bo juz dawno nie byłam, a chętnie bym się troche poruszała, tylko z czasem mam problem, z niczym się nie moge wyrobić :/ one_shot kolor garnituru jeszcze nie sprecyzowany, w tym tyg idziemy po sklepach i zobaczymy w czym mój TŻ wygląda najlepiej. Aniu - gratulacje z powodu znalezienia pracy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#312 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do korzystania z solarium, to panie obslugujace powinny poradzic, choc czasami razi ich niekompetencja. proponuje zaczac od wizyt 5 - minutowych i w miare uplywu czasu i nabierania koloru, dawke zwiekszac... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#316 |
Raczkowanie
|
hej
![]() ![]() Myśle też o depilacji - chodzi mi o ręce, których na co dzień nie mam potrzeby depilować, ale jak ma być wszystko dopiete na ostatni guzik to może się skusze.... Aha, a poza tym dziewczyny, wysypiacie sie? chyba warto by było o to zadbać..... ja np. jestem taka, ża stres, niewysypianie się, itp. sytuacje odbijaja się na mojej twarzy a z dnia na dzień tego nie zniweluje żadnym kosmetykiem.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy czujecie już dreszcyk emocji? Przyznam, że do tej pory brałam wszystko "na zimno" i działałam zgodnie z planem, a wczoraj policzyłam, że zostało 2,5 miesiąca i teraz czyję się rozemocjonowana i gorączkowo myślę, co jeszcze trzeba załatwić szybo... ;-)
Nie wiem jak sobie radzicie z mnóstwem maleńkich spraw do załatwienia (typu: wybranie osoby do roznoszenia wódki, zaopatrzenie jej w odpowiedni koszyk, pamiętać o noclegu dla kierowcy autokaru i żeby kanapki czekały jak już przyjadą po 4o godzinnej podróży, pożyczyć dystrybutor do piwa i mnóstwo innych tego typu). Ja wszystko spisuję do pliku, który sobie podziliłam na kategorie sala, kościół, ubrania itp. jak tylko sobie o czymś przypomnę. I mam nadzieję, że o niczym nie zapomnę ;-) Taki ślub i wesele to jednak spore wyzwanie organizacyjne ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najblizszy weekend sobie "przedluzamy" o piatek, poniedzialek i wtorek (niewykorzystany urlop zeszloroczny) i jedziemy zalatwiac kolejne sprawy na miejscu. ![]() Cytat:
wodke beda roznosic kelnerzy, koszyk nie jest im potzrebny, autokaru nie bedzie, wiec i o kierowce sie martwic nie musze, dystrybutora piwa tez nie planuje... ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Raczkowanie
|
Papryczka, czy ci kelnerzy do roznoszenia alkoholu są wynajęci przez Was? Słyszałam, że jak roznoszą alkohol kelnerzy z wynajętej sali to często ilość tego alkoholu maleje niewspółmiernie do konsumpcji na sali :-( Po prostu panowie (czy panie) dorabiają sobie na boku wynosząc z każdego wesela po kiklanaście butelek :-(
My będziemy mieć kanciapę zamykaną na klucz na wstawienie tam alkoholu i nikt z obsługi nie będzie miał do tego dostępu, dlatego ta osoba do roznoszenia jest konieczna, a że wesele będzie duuuuże to i jakiś koszyk trzeba bo nikt nie będzie biegał w kółko z dwoma butelkami w dwóch rękach ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#320 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hm... moze ktos ma sposob na to, aby potraktowano nas uczciwie i nie wynoszono alkoholu??? musze nad tym pomyslec... ale na pewno nie chce angazowac moich gosci w obsluge mojego wesela. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() A na moim weselu wodka oczywiscie z koszyczkiem zajmie sie moj tesc z moim tata sami chca ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Przyczajenie
|
Witajcie Wizażanki
![]() ![]() Przeczytałam wszystkie posty od deski do deski i tak mi lekko na duszy się zrobiło,że Wy tez macie takie zmartwienia jak ja. A już myślałam, że ze mnie jakiś odmieniec. U mnie sprawy wygladaja nastepujaco: 1. Suknia się robi u krawcowej, czekam na telefon w sprawie 1 przymiarki 2. Sala zamowiona i zapłacona zaliczka.Ustalilismy nawet wstepne menu ale napewno beda duze zmiany bo juz nam tyle rzeczy przyszlo do glowy nowych 3. Smochodem się nie martwie bo brat mnie zawiezie swoim samochodem słuzbowym, który bardzo dobrze się prezentuje 4. Za fotografa będzie robił mój przyjaciel-artysta malarz i fotografik więc wiem, ze zdjęcia będą wspaniałe i napewno niekonwencjonalne. Juz mówil, że marzą mu się zdjęcia na jakiejś ukwieconej łące, bo to w końcu wiosna będzie 5. Dziś zaklepałam muzykanta, musimy jeszcze ustalić z nim szczególwoy repertuar no i wybrać cos na 1 taniec 6. Ide w tym tygodniu zanieśc do siebie do kościoła zapowiedzi, a mój TŻ pewnie wysle listem poleconym do siebie (o ile proboszcz się zgodzi ) 7. Nie mamy jeszcze obrączek ani wdzianka dla TŻ, brakuje nam tez obojgu butów i bielizny ale to już chyba mały problem 8. Przyjecie weselne bedzie kameralne, na 35-40 osób Chyba nie ejstem bardzo opóżniona w przygotowaniach. Jak sądzicie?? Oczywiście jest stres i zdenerwowanie ale moi kochani rodzice są obok i w wielu sprawach mnie odciążyli. Nie moge tego powiedzieć o rodzicach TŻ bo jego mamę to w ogole nie obchodzi i nawet o nic nie pyta. Sciskam Was mocno i cieszę się ogromnie, że moge dołączyć do waszej grupy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Raczkowanie
|
cześć moncheri
![]() ![]() hmmmmm..... do tyłu z przygotowaniami nie jesteś - u mnie jest podobnie ( no chyba że ja tez jestem do tyłu ![]() Pozdrawiam cię serdecznie ![]() aha - u mnie kamerzysty wciąż brak ![]() A jak z naukami - skoro juz macie zapowiedzi to nauki pewnie za wami ? ![]() My zaczynamy jutro. Mam szceście bo w naszej parafii trwają tylko 3 dni (weekend) , a czytałam, że bywają gnaieniegdzie bardzo rozciągnięte w czasie. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#324 |
Przyczajenie
|
Dzień Dobry o poranku Sasanko
![]() U nas nie bedzie kamerzysty, zdecydowaliśmy sie na samego fotografa. Oboje z moim TŻ unikamy raczej świateł reflektorów, więc kamerzysta by nas mocno krępował. Skoncentujemy się tylko na zdjęciach, które zrobi nam przyjaciel. Fajnie,że tak szybko (w 1 weekend) uda Ci się załatwić kurs. My chodzilismy ten tradycyjny, gdzie spotkania odbywały sie chyba 1 lub 2 w miesiącu (nie pamietam dobrze bo to było 2 lata temu). Musze jeszcze zaliczyć zajęcia z planowania rodziny. Na szczeście ksiądz, który bedzie nam udzielał ślubu obiecał dac namiary na panią, która nam wszystko wyłoży w trakacie jednego spotkania ![]() ![]() Pozdrawiam Ciebie i wszystkie kwietniówki i życzę miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Raczkowanie
|
Ciekawy problem wyniknął (z tą wódką)-szczerze mówiąc jeszcze o takich szczegółach nie myslelismy, ale będe musiała rzucić temat w domu..... Myślę, że w dobrym lokalu nie powinno być obaw o wynoszenie, ale z drugiej strony - nie badźmy naiwni
![]() skonrtolowac na koniec ilosć - puste plus pałne butelki -może mozna by było, chociaż w całym tym zgiełku o nieścisłości nie trudno, a nie będziemy się potem przeciez szarpać no i nikt nikomu po fakcie niczego nie udowodni. Zreszta powiem wam tak - jezeli mieliby mi kilka butelek wynieść to jestem w stanie to przezyć - byle mi na weselu nie zabrakło. Dla tych kilku flaszek wolałabym nie angazowac w roznoszenie panów, którzy powinni w tym momencie tańczyć ze swoimi paniami a nie biegać tu i tam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#328 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Raczkowanie
|
no olejmy to - przeciez połowy wódy nam nie wyniosa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Raczkowanie
|
może wróćmy do milszych tematów - jak tam wasze przygotowania, ja czekam na pierwszą przymiarkę, mam sukienke wybraną i teraz już moge wyruszyć po resztę "wyposazenia"...... mmmmmmm zauważyłam, że mimo różnych dołków po drodze baaaaaaardzo sie ciesze na ten dzień
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.