III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-18, 17:53   #301
agnes 20
Zadomowienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
któraś pytała, ile podkładów porodowych itp kupić. Ja miałam majtki siateczkowe ale niewiele (ale się przydały w szpitalu), nie więcej chyba niż 5 sztuk. Miałam jedno opakowanie podpasek tych gigantycznych ( w szpitalu dawali własne, wiec nie musiałam z własnych zapasów korzystać, w domu zużyłam paczkę), a jak kładłam się spać do łóżka w domu, to ręcznik pod pupę sobie wsadzałam, by krwią nie pobrudzić pościeli. Ja tak czasem robię też jak mam obfitą miesiączkę. No ale to zależy jak duże będzie krwawienie po porodzie. Ja miałam duże, naprawdę spore, zwykła podpaska na początku by nie dała rady. Natomiast dość szybko, po kilku dniach ustąpiło na tyle, że bez przeszkód mogłam zwykłą podpaskę mieć. Jak leżałam w domu wieczorem i młoda spała tak ze 2 godziny zanim obudziła się na karmienie, to zwykle leżałam tylko na ręczniku, bez majtek, by powietrze dochodziło w miejsce intymne, bo lepiej się goi. I koniecznie zakupić Octenisept, psikałam sobie okolice intymne, by się goiło, do pępka młodej też używałam. Naprawdę super środek.
Trudno mi powiedzieć, jak jest z tą pielęgnacją po cc, ja rodziłam sn. Po cc jest rana pooperacyjna i tu nie wiem, jak trzeba o nią zadbać i czy krwawienie jest mniejsze po cc niż po sn.
Dzięki za odpowiedź

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny...wiem, ze niektóre z Was planują brzuszkowa sesje natknęłam sie na piękne zdjęcia takze gdyby któraś potrzebowała pomysłu/inspiracji to radzę zajrzeć

http://loridorman.smallfolio.com/#ga...ernity-gallery

A tak poza tym okazuje sie, ze firma w której pracuje mój tz tutaj w De kończy działalność swojego oddziału w tym mieście ale nie załamujemy sie bo powinien dosc szybko znalezc tutaj cos nowego...w najgorszym wypadku będzie chwile na bezrobotnym a zasiłek tutaj w De naprawdę pozwoli dobrze żyć jakiś czas...zobaczymy... Nie denerwuje sie bo grunt to pozytywne myślenie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Śliczne zdjecia
Trzymam kciuki żeby Tż szybko znalazł coś nowego
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 17:53   #302
DorissiriD
Rozeznanie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Metamfetaminax - zdrówka życzę! Gratuluję Dużego Chłopczyka!

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Witam, weszlam na chwilę pokazać wam fajna tradycję w niemczech.
Jak dziecko się urodzi to na oknach, balkonie cży przed domem wystawia się bociana wywiesza ciuszki dziecka, pisze imię itd. Na zdjęciu niżej jest jeszcze info że rodzice się pobrali
Mój tz też ma mi coś takiego we wrześniu po porodzie zrobić
Ja słyszałam o podobnym zwyczaju w Danii. Stawiają w ogródku bociana i zawiązują na szyi wstążeczkę różową lub niebieską. Gdy kobieta jest w ciąży już stawiają bociana i oznaczają kolorem My mamy maskotkę-bociana w mieszkaniu i oryginalnie miał czerwoną apaszkę a znajomi z Danii dorzucili nam granatową wstążeczkę. To było 3 lata temu jeszcze zanim poważnie zaczęliśmy planować pierwsze dziecko

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
wiesz, ja dostałam ostatnio całą reklamówkę ubranek od sąsiadki, z czego wybrałam może ok.10 sztuk. Większość była zniszczona, sprana, poplamiona,rozciągnięta ... ja bym takich brań na siebie nie założyła, nawet po domu, więc tym bardziej córce. Niektóre z nich miały z 15 lat. Resztę oddałam sąsiadce. Nawet mama z siostrą uznały że to się nie nadaje Ale to tylko moje zdanie...
Wydaje mi się, że inni widzą w takich ubrankach ich dawny blask. Ja też od ciotki dostałam ubrania, które się nie nadawały, ale ona tak się rozczulała jak to Sylwia pięknie wyglądała, jak dobrze się nosiło. Ja też widzę, że mam sentyment do niektórych ubranek i patrzę na zniszczenia (szeroko pojęte) mało krytycznie. Więc to nie przez złośliwość czy coś tylko z dobroci.

agnes nie pamiętam ile czego kupiłam. Ale mega-podpaski dawali w szpitalu, w domu niewiele mi ich poszło, przynajmniej jedna paczka (10sztuk?) podkładów nie miałam. Wkładki do stanika miałam ale pokarm mi nie wyciekał więc cały zapas (2-3 opakowania różnych firm) oddałam szwagierce. Majtki miałam siateczkowe, bawełniane 3 sztuki, przydały się w szpitalu i w domu też. Rozmiar miałam kupiony w sam raz więc nie uwierały były wygodne i przewiewne, wielorazowego użytku.

Simran no to Cię teraz potrzymają. Nadciśnienie niebezpieczna rzecz. Robią Ci dobową zbiórkę moczu? W sumie pewnie nie jak ciśnienie spadło...

nmartyna oby następna wizyta przebiegła pomyślniej! Najważniejsze dzidziuś zdrowy, rozwija się i jest ok

Mistic jak sprawdzasz przyswajalność magnezu? Wiesz może jaka jest przyswajalność Asmagu? Albo Chela MagB6, który teraz jest tak bardzo reklamowany że przyswajalność najlepsza na magnezowym rynku farmaceutycznym?

TŻ i córka na placu zabaw, chyba jednak do nich dołączę. Co chwilę słyszę okrzyki małej pod oknem i mnie rozczula. Dzieci są kochane
A czasem czekam na TŻa jak na zbawienie, żeby mnie "uwolnił" od córki.
Stary 2014-06-18, 17:58   #303
Aliszcze
Zakorzenienie

DorissiriD, a miałaś badany magnez w krwi? moja ginekolog co jakiś czas w ciaży zleca mi badanie magnezu i wapnia, badanie polega na pobraniu krwi, jak przy zwykłej morfologii. I przynajmniej wiem, że mam w normie (lub nie).

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 18:05   #304
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Melduje się po wizycie Mały waży 1290gram normalny kolos i tak jak myślałam od rana. Główką do góry siedzi i kopie po pęcherzu

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 18:09   #305
DorissiriD
Rozeznanie

Nie nie miałam takich badań. Magnez biorę profilaktycznie m.in. na skurcze łydek i żeby uzupełnić to co kawa wypłucze. Jakoś nie mogę się kawie oprzeć - może nie codziennie piję, ale często
Stary 2014-06-18, 18:11   #306
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
nic mi nie mów, zdenerwowałam się tym dzisiaj.

a w ogóle to ostatnio wpadły mi w ręce (właściwie w oczy) artykuły mówiące, że ssanie smoczka może być jednym z czynników, które zapobiegają tzw. "śmierci łóżeczkowej" niemowląt.

wlasnie ostatnio babka na szkole rodzenia o tym mowila i dokonali tego amerykanscy n aukowcy, ze jak dziecko ma smoczek to musi miec lekko buzie otwarta i dlatego oddycha

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 18:11   #307
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Melduje się po wizycie Mały waży 1290gram normalny kolos i tak jak myślałam od rana. Główką do góry siedzi i kopie po pęcherzu
Waga niezła! Wow!
Z pęcherzem współczuję

Ależ jestem ciekawa ile moja waży! Ostatnio nie miałam usg, kolejna wizyta za 3 tygodnie....

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-18, 18:21   #308
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:

super kawał chłopaka

Ja mam głowkę przy szyjce i to jak dostaje głową po szyjce i odbycie to skandal.. nie wyobrazam sobie co musisz czuc jak dostajesz nóżkami
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 18:21   #309
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość
agnes nie pamiętam ile czego kupiłam. Ale mega-podpaski dawali w szpitalu, w domu niewiele mi ich poszło, przynajmniej jedna paczka (10sztuk?) podkładów nie miałam. Wkładki do stanika miałam ale pokarm mi nie wyciekał więc cały zapas (2-3 opakowania różnych firm) oddałam szwagierce. Majtki miałam siateczkowe, bawełniane 3 sztuki, przydały się w szpitalu i w domu też. Rozmiar miałam kupiony w sam raz więc nie uwierały były wygodne i przewiewne, wielorazowego użytku.
dzięki

Cytat:

No no, chłop rośnie jak się patrzy
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 18:36   #310
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Witam

Gratuluje udanych wizyt dziewczyny

Simran spokoju zyczę żeby Ci ciśnienie nie skoczyło Dobrze, że z milenka wporządku

Meta tylko wiesz produkty bogate w żelazo to nie pizza, lody i słodycze

My już odpoczywany po spacerku i po odwiedzinach u kuzynki tż, dalam kase, akrtke i rajtki na ten chrzest
A teraz udajemy sie zjeśc śledzia

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 18:38   #311
Aliszcze
Zakorzenienie

no i polecam jeszcze maść Bepanthem i do problemów z pupą niemowlaka i do bolących sutków, jak karmienie piersią daje się we znaki. Mi bardzo pomogła ta maść na sutki.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 18:38   #312
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
super kawał chłopaka

Ja mam głowkę przy szyjce i to jak dostaje głową po szyjce i odbycie to skandal.. nie wyobrazam sobie co musisz czuc jak dostajesz nóżkami
Ja też tak jak Monika dostaje nożkami po pecharzy i szyjce i odbycie
Dziś jak suszylam glowę to mały - o sorry, przeciez to dziewczynka a ja sie nie moge przyzywyczaić do tego jeszcze - tak wypychala nogę czy kolano w doł brzucha, że ciagle musialam sie kołysać a na sam koniec jak wyłączyłam suszarke dostalam po odbycie ale tak mocno az podskoczyłam

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-06-18, 18:49   #313
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:

Meta tylko wiesz produkty bogate w żelazo to nie pizza, lody i słodycze
Serio ? No lodów i słodyczy nie ograniczę na pewno,bo ja słaby Bolek jestem ale jakieś tam buraki trzeba w siebie wcisnąć

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 18:50   #314
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Serio ? No lodów i słodyczy nie ograniczę na pewno,bo ja słaby Bolek jestem ale jakieś tam buraki trzeba w siebie wcisnąć
Ja dwa dni juz barszczyk czerwony jadlam zrobilabym jeszcze botwinkę, ale juz nie bede meczyc tżta zupami

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-06-18, 19:13   #315
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:

ale duzy chlopak

Ja tez po wizycie,wszystko jest ok,lekarz podejrzal maluszka i mam zdjecie siusiaka wyniki wszystkie dobre,szyjka okej,moge dalej cwiczyc i jeździc na rowerze dopoki bede miala na to sile
Jestem tylko zdziwiona ze USG bede miala juz za 2tygodnie czyli w 30t1d...cos szybko
Moja waga tragedia... 66kg 14kg na plusie,lekarz sam sie dziwi bo po mnie tego nie widac... powiedzial ze mam sie nie przejmować i to olać takze zadna dieta nie wchodzi w gre

I nie mam neta facet dzis podlaczyl ale kazal czekac i boje sie ze skoro jutro świeto to dopiero w piatek bedzie

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 19:24   #316
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
ale duzy chlopak

Ja tez po wizycie,wszystko jest ok,lekarz podejrzal maluszka i mam zdjecie siusiaka wyniki wszystkie dobre,szyjka okej,moge dalej cwiczyc i jeździc na rowerze dopoki bede miala na to sile
Jestem tylko zdziwiona ze USG bede miala juz za 2tygodnie czyli w 30t1d...cos szybko
Moja waga tragedia... 66kg 14kg na plusie,lekarz sam sie dziwi bo po mnie tego nie widac... powiedzial ze mam sie nie przejmować i to olać takze zadna dieta nie wchodzi w gre

I nie mam neta facet dzis podlaczyl ale kazal czekac i boje sie ze skoro jutro świeto to dopiero w piatek bedzie
dla maluszka, i spoko ja tez 14+kg i powiem Ci ze tez po ,mnie nie widac ze tyle przytylam, ale mam sie ograniczac bo do chudzielców nie nalezałam nigdy

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 19:29   #317
Ana***
Zakorzenienie

madziulka może zerknij w ranking imiona na rok 2013?

zyga może nie będzie tak źle z tym tyłkiem
dzięki za relację odnośnie pieluszek flanelowych. Mówisz, ze woda dobrze się wchłania?

Misstic widzę że obeznana jesteś jeżeli chodzi o magnez
a słyszałaś, czytałaś coś o Aspargin?

Metam gratuluję wizyty 933g to już prawie kilosek moaj też an starszą wygląda:P

Simran kurczę przykro mi że wylądowałaś w szpitalu. Dobrze jednak, ze lekarz dmucha i dba
a teściowa spoko babka, dba o Ciebie

małaPaulina gratuluję 29 tygodnia jeszcze 11 a za 9 już będziesz na torbie siedzieć

etusia i kolejnego kiloska mamy rosną maluszki!
a co do pani ze sklepu mięsnego to bardzo miło mi się jeszcze nie zdarzyło aby mnie ktoś przepuścił każdy udaje, że nie widzi

aisa widziałam to nie pojmuję...

Monika
brawo za wizytę!
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 19:43   #318
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dwa dni juz barszczyk czerwony jadlam zrobilabym jeszcze botwinkę, ale juz nie bede meczyc tżta zupami
Ehh gdybym ja jadła barszczyk czy botwinkę to nie byłoby problemu,ale od 4 roku życia po haftowanku tego nie jadłam i wiem,że już nigdy nie zjem i nawet się nie zmuszę

Cytat:

O a jednak usg było A to Ty już masz mieć wizyty co 2 tyg. czy jak? bo nie rozumiem. Ale brawo dla Twojego chłopca

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

Metam gratuluję wizyty 933g to już prawie kilosek moaj też an starszą wygląda:P
No niby przyjmuje się tam dopuszczalne +/- 10% błędu w pomiarze,mam nadzieję,że serio wielkoluda nie urodzę ani takiego grubaska 5 kg

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-06-18, 20:03   #319
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Ehh gdybym ja jadła barszczyk czy botwinkę to nie byłoby problemu,ale od 4 roku życia po haftowanku tego nie jadłam i wiem,że już nigdy nie zjem i nawet się nie zmuszę
W ciąży preferencje mogą się zmienić. Może jednak spróbuj.

Zaczęły mnie bardzo boleć pachwiny... I trochę podbrzusze. Dziś dużo stałam, a teraz siedziałam bez ruchu, już nie wiem co bardziej mi zaszkodziło... Jedno pewne: winna jest ciąża

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-18, 20:21   #320
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość
W ciąży preferencje mogą się zmienić. Może jednak spróbuj.

Zaczęły mnie bardzo boleć pachwiny... I trochę podbrzusze. Dziś dużo stałam, a teraz siedziałam bez ruchu, już nie wiem co bardziej mi zaszkodziło... Jedno pewne: winna jest ciąża
No fakt mi się zmieniły,bo kalafior mogę pożerać a kiedyś to było wielkie fuu,ale dalej czując jak ktoś gotuje barszczyk to mnie mdli może to w większości w psychice siedzi
Mnie też pachwiny bolą,ale to raczej od nadmiernego chodzenia dzisiaj,bo trochę kilometrów zrobiłam

Powiedzcie mi jak jest na prawdę: można pić rumianek w ciąży czy nie? Bo na jednej stronie piszą,że można,że ma zajefajne działanie,osłabia spazmy macicy ale i w tym samym punkcie jest napisane,że stymuluje skurcze macicy i w większości piszą,że wolno pić ale na kilka stronek trafiłam,że nie powinno się.... A chcę wypić sobie na noc,bo chcę jakoś się w chorobie wspomóc dodatkowo... No i jeszcze moje zaparcia dzisiaj przeszły same siebie i siedzę na grubej poduszce aż,bo czułam się prawie jakbym rodziła...

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-06-18 o 20:25
Stary 2014-06-18, 20:25   #321
agness2011
Raczkowanie

Cytat:

Mo_onika_ika za wizytę i małego (w sumie nie takiego małego już) - waga już dość poważna Moja ostatnio była ułożona i głową i nogami w dół zawinięta w zasadzie w kółko, że nogi miała nad głową i w takiej pozycji chyba jest nadal bo nie dostaję po żebrach tylko nogami, kolanami, rękami i łokciami odzywa się w okolicy pępka i niżej...

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
wlasnie ostatnio babka na szkole rodzenia o tym mowila i dokonali tego amerykanscy n aukowcy, ze jak dziecko ma smoczek to musi miec lekko buzie otwarta i dlatego oddycha
Ciekawe, na ile te rewelacje to prawda - jakoś zawsze sceptycznie patrzę na odkrycia "amerykańskich naukowców", ale jeśli rzeczywiście tak jest, to chętnie dam dziecku smoczek

Cytat:
no i polecam jeszcze maść Bepanthem i do problemów z pupą niemowlaka i do bolących sutków, jak karmienie piersią daje się we znaki. Mi bardzo pomogła ta maść na sutki.
Aliszcze też właśnie słyszałam, że maść Bepanthen jest dobra na sutki. A nie pamiętasz, czy trzeba ją zmywać przed karmieniem? Bo z tego co wiem, to są takie, które trzeba zmywać i takie, których nie trzeba... A któraś nawet ma jakiś słodkawy smak, że dziecko chętniej zaczyna ssać pierś tylko nie pamiętam zupełnie nazwy...

Cytat:
ale duzy chlopak

małaPaulina za wizytę a co do wagi, to lekarz ma rację - nie ma się co przejmować, tym bardziej, że nie widać po Tobie

A ja mam dziś kiepski nastrój - chodzę jakaś przygnębiona cały dzień i w sumie nawet nie wiem czemu... może to hormony szaleją... ale to nic - jutro mam nadzieję będzie lepszy dzień.
agness2011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 20:42   #322
Simran86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

Simran kurczę przykro mi że wylądowałaś w szpitalu. Dobrze jednak, ze lekarz dmucha i dba
a teściowa spoko babka, dba o Ciebie
Już naprawdę dobrze się czujemy ja to zawsze na wizytach mam wyższe ciśnienie, a w domu czy u Teściowej jak sobie robię pomiar to mam idealne ale trzeba było sprawdzić i tak sobie leżymy:-P
Teściową mam super nigdy nie powiem o Niej złego słowa
Był mój Małż i moja Mama i tak mi cały dzień zlecial niedawno pojechali i włączyłam tv i coś tam sobie oglądam dziękuję Dziewczynki za wszystkie słowa otuchy i piszcie piszcie, żebym miała co czytać:-D dobrej nocy:-*
Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app
Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 20:52   #323
aa2
Zakorzenienie

Monia piekna waga
Simran lez i odpoczywaj kurcze pamietam ze jak lezałam w szpitalu to na zmiennie spałysmy z nudów hehehe
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-18, 20:53   #324
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:

O a jednak usg było A to Ty już masz mieć wizyty co 2 tyg. czy jak? bo nie rozumiem. Ale brawo dla Twojego chłopca

No niby przyjmuje się tam dopuszczalne +/- 10% błędu w pomiarze,mam nadzieję,że serio wielkoluda nie urodzę ani takiego grubaska 5 kg
a bo moj gin teraz przyjmuje gdzie indziej i ma usg w gabinecie
Nie nic sie nie zmienilo,ja mam zawsze wizyte co miesiac a USG mam trzy.Więc to będzie to trzecie usg za 2tygodnie,chyba to USG 3trymestru juz ostatnie...

Znowu jestem zla ze mam wszystkich daleko i w ogole... juz mnie to wkur*** i zaraz sie spakuje i wyprowadze

Stary 2014-06-18, 21:04   #325
Misstic
Wtajemniczenie

Na początku gratuluję wszystkim mamusią wizyt u lekarza i zdrowych dużych bąbelków

Simran oby szybko cię wypuścili Ale dobrze, że pojechałaś na obserwacje, zawsze to jesteś pod kontrolą

Martynka ja też mam niskie ciśnienie w ciąży, ale tak jak już dziewczyny powiedziały lepiej niskie niż za wysokie, bo wysokie jest traktowane jako objaw groźnego nadciśnienia ciążowego. Ja przed ciażą miałam ksiązkowe 120/80 teraz w ciaży (od początku) mam 109/60 czasami niższe. Najważniejsze, że w normie
A twoja ginka chyba naprawdę miała zły dzień.. Oby następnym razem było lepiej

Dzanet chyba jadłaś jakieś źle przyrządzone te kotlety sojowe hehe Kup sobie kiedyś paczuszkę takich zwykłych (koszt ok 2zł ), pogotuj je w wywarze z kostki rosołowej i soli. Potem odsącz i obtocz w jajku (z solą i pieprzem) oraz bułce tartej. I na patelnie, smaż jak schabowe. Mówie ci palce lizać Z pewnością nie smakują jak styropian hihi

Paulina a ile kazał ci czekać na ten net? Ja pamiętam, ze jak mi kiedyś zakładali to musiałam czekać jakąś godzinkę, żeby oni dali cynk do tej firmy, że juz podłączony i potem już był

Doris i Ana mega znawczynią nie jestem, ale postaram się troszkę pomóc i przybliżyć co nieco jak to jest z tym magnezem.
A więc:
Najważniejsze jest w jakiej postaci występuje magnez i jaka jest zawartość jonów magnezu.
Teraz tak, najlepiej przyswajalne dla organizmu są sole organiczne (tu zaliczamy mleczan i cytrynian oraz asparginian magnezu) i to wynosi ok. 80-90% czyli bardzo dużo.
Następnie są sole nieorganiczne (węglan magnezu i tlenek magnezu)
Węglan magnezu jest wchłaniany w około 30% natomiast tlenek tylko w ok. 4%.
Oczywiście są też inne związki, ale te najczęściej występują w tych popularnych preparatach magnezowych.

Doris Asmag zawiera wodoroasparaginian magnezu, który jest zaliczany do soli organicznych, zawiera 20mg jonów magnezu. Nie jest to dużo (mówimy o jednej tabletce), ale za to ma dobrą przyswajalność więc ok. Co do Chela MagB6 nie wiele pomogę, bo to są chelaty całkiem inne związki niż te "standardowe". Cały czas trwają badania nad nimi. Jedyne co wiadomo na razie to to, że wchłaniają się lepiej niż węglan magnezu (a więc więcej trochę niż 30%) natomiast słabiej niż te związki soli organicznych.

Ana Aspargin zawiera ten sam związek co Asmag Doris, co prawda według danych zawiera troszkę mniej jonów magnezu (ulotka podaje, że 17mg), ale za to jest w tym preparacie jeszcze potas też ważny element dla naszego organizmu. Ogólnie też wporządku.

Mam nadzieję, że coś pomogłam i w miare przejrzyście to napisałam

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 21:07   #326
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
a bo moj gin teraz przyjmuje gdzie indziej i ma usg w gabinecie
Nie nic sie nie zmienilo,ja mam zawsze wizyte co miesiac a USG mam trzy.Więc to będzie to trzecie usg za 2tygodnie,chyba to USG 3trymestru juz ostatnie...

Znowu jestem zla ze mam wszystkich daleko i w ogole... juz mnie to wkur*** i zaraz sie spakuje i wyprowadze
Aaa to już kumam
Może jedź do rodziców sobie na małe wakacje?

Wiecie co? dzisiaj doszłam do wniosku,że ja już nie mam takiego parcia na usg dzieci już są tak duże,że nie widać ich w całości,tylko do pomiarów i tyle. Wystarczy mi usłyszenie serduszka,sprawdzenie mojego podwozia i tyle No inna sprawa jakbym miała usg 3d wtedy mogłabym oglądać buzię codziennie a tak na tym zwykłym jedynie co mogę teraz usłyszeć serduszko,żeby się utwierdzić,że jest ok
Jakoś na początku sprawiało mi to większą frajdę Może dlatego,że na nfz mam co wizytę usg to nie doceniam :P

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-06-18 o 21:08
Stary 2014-06-18, 21:17   #327
małaPaulina
Wtajemniczenie

Misstic Tz gadal z tym gosciem ale niby do 24h ale jutro święto to sie nawet nigdzie nie zadzwoni jakby co...
Meta no u mnie w domu jest kiepska sytuacja... tata bardzo chory ma skierowanie do szpitala i w ogole szkoda gadac

Spakuje się zaraz i wyjade gdzieś sama i nie wroce

A co do usg tez nie mam juz takiego parcia, czuje ruchy i nie stresuje się już tak wszystkim jak na samym początku moj gin ma 3d ale ja to nic z niego nie widzialam i nie czailam

Lecę się zapaść pod ziemię zanim kogoś ukatrupię

Stary 2014-06-18, 21:17   #328
jenny1234
Wtajemniczenie

czy zamawiała któraś z Was na allegro pieluszki i może mi polecić stronę?
Inaczej ciężko mi wybrać bo nie mam jak sprawdzić jakości a nie chciałabym kupić takich co zaraz się podziurawią,
chodzi mi oczywiscie o tetre i flanele.

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę,
Jestem przy Tobie od pierwszego grama,
Tyś moje dziecko, a ja...
Twoja mama

12.09.2014
20.02.2017

czekamy.... 13.10.2021

Edytowane przez jenny1234
Czas edycji: 2014-06-18 o 21:23
jenny1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 21:17   #329
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Aaa to już kumam
Może jedź do rodziców sobie na małe wakacje?

Wiecie co? dzisiaj doszłam do wniosku,że ja już nie mam takiego parcia na usg dzieci już są tak duże,że nie widać ich w całości,tylko do pomiarów i tyle. Wystarczy mi usłyszenie serduszka,sprawdzenie mojego podwozia i tyle No inna sprawa jakbym miała usg 3d wtedy mogłabym oglądać buzię codziennie a tak na tym zwykłym jedynie co mogę teraz usłyszeć serduszko,żeby się utwierdzić,że jest ok
Jakoś na początku sprawiało mi to większą frajdę Może dlatego,że na nfz mam co wizytę usg to nie doceniam :P
Ale ja też tak mam odkąd byłam na usg połówkowym, dowiedzialam się płci i najważniejsze, że wszystko jest dobrze, serduszko, wnęczności kręgosłupik itd. to teraz już nie czuje parcia na usg. Wiadomo, fajnie jest podejrzeć, ale nie czekam już na to tak jak kiedyś. Teraz jak mam wizyte to wyczekuję bicia serduszka i tego czy lekarz powie, że z szyjką macicy wszystko ok.

Kupiłam dzisiaj pieluszki
Jedne pampers premium care w tesco na promocji za 47,99zł
Drugie pampers new baby-dry w rossmannie też na promocji za 21,99zł (w sumie miałam zniżkę 0,66zł , bo użyłam karty rossne hehe )
Także jestem zadowolniona
A mój mąż jaki dumny był, że mógł te pieluszki nieść mówie wam hihi

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie

Edytowane przez Misstic
Czas edycji: 2014-06-18 o 21:19
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 21:20   #330
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Ale ja też tak mam odkąd byłam na usg połówkowym, dowiedzialam się płci i najważniejsze, że wszystko jest dobrze, serduszko, wnęczności kręgosłupik itd. to teraz już nie czuje parcia na usg. Wiadomo, fajnie jest podejrzeć, ale nie czekam już na to tak jak kiedyś. Teraz jak mam wizyte to wyczekuję bicia serduszka i tego czy lekarz powie, że z szyjką macicy wszystko ok.

Kupiłam dzisiaj pieluszki
Jedne pampers premium care w tesco na promocji za 47,99zł
Drugie pampers new baby-dry w rossmannie też na promocji za 21,99zł (w sumie miałam zniżkę 0,66zł , bo użyłam karty rossne hehe )
Także jestem zadowolniona
I jak zapach ?? pachną te i te czy tylko premiumy ? promocje tez dzis zalukałam w tesco a kupiłaś 1 w tesco czy dwójki ?
no i napisz mi jakie są w dotyku koniecznie !
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości