|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzydki pierścionek zaręczynowy - oddałybyście?
Sądząc po ostatniej rozmowie, to raczej narzeczony Migueli miałby to głęboko
|
|
|
|
|
#302 |
|
Przyczajenie
|
Ja już od jakiegoś czasu nosiłam ten pierścionek tylko czasami i on miał jakieś pojęcie dlaczego. Nie sądzę, że zapytałby dlaczego nie noszę. Jak się dowiedziałam w trakcie rozmowy z nim on poprostu nie sądził, że to jest takie ważne.
Ja sobie przymyślałam sprawę pierścionka i wypowiedzi zdecydowanej większości z Was mnie utwierdziły w przekonaniu, że mam prawo czuć się rozczarowana. Po 5 latach znajomości mam prawo oczekiwać od mojego faceta, że zwrócił uwagę na to jak się ubieram, jaką noszę biżuterię zazwyczaj, jak się maluję, na co zwracam uwagę w kwestiach estetyki. Nie przysłuchiwał się co mówię, mamy dużo zaręczonych osób w naszym otoczeniu, ten temat musiał się pojawiać. Nie zadał sobie absolutnie żadnego trudu, żeby sprawdzić jak to robią inni. Ciężko mi jest zrozumieć jego logikę, a argument "nie pomyślałem" kompletnie do mnie nie trafia. Teraz się zastanawiam, czy w innych ważnych momentach naszego życia "pomyśli". Nie będę więcej rozmawiać z nim na temat pierścionka. Zdenerwowała mnie jego arogancja i atakowanie mnie. Nie zamierzam też dawać mu gotowego rozwiązania. Nie wiem czy uda mu się wymazać żal jaki do niego mam, zawłaszcza po ostatniej rozmowie. Niemniej czekam i jestem ciekawa co on z tym zrobi. |
|
|
|
|
#303 |
|
Konto usunięte
|
Ciekawe, czy on myśli tak samo o tobie i czy czeka na twój ruch i naprawienie sytuacji.
|
|
|
|
|
#304 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#305 |
|
Przyczajenie
|
Nasz związek należy raczej do tych trudnych, wielokrotnie wisiał na włosku. Były już nieraz takie sytuacje, że myślałam sobie "tym razem nie wyjdziemy z tego". A jednak ciągle jesteśmy razem, jak włoskie małżeństwo
|
|
|
|
|
#306 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Teraz jak o tym piszesz, to nawet się nie dziwię reakcji faceta, skoro macie od czasu do czasu takie kłótnie że związek wisi na wlosku, to pewnie częściej okazuje ci takie reakcje? Edytowane przez fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 Czas edycji: 2017-01-12 o 23:49 |
|
|
|
|
|
#307 | |
|
.
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#308 |
|
Raczkowanie
|
Miguela88, ja mam wrażenie, że niektóre odpowiedzi miały Cię po prostu podburzyć.
Ja się zaręczyłam 2 lata temu, biżuterię nosiłam tylko srebrną - kolczyki, bransoletki, naszyjniki, pierścionków żadnych, a ze złota nic. Pierścionek zaręczynowy dostałam w kolorze żółtego złota - nie dlatego, że mój facet nie zna mojego gustu, jest zacofany czy co tam chcecie, ale dlatego, że żółto złoto to klasyk, jak mała czarna, ołówkowa spódnica czy biała koszula. Moda na coś innego pojawia się i znika, ale kanon pozostaje na lata. Poza tym to symbol - czy musimy się tak czepiać naszych facetów? Współlokatorka ze studiów dostała pierścionek "odpustowy", sztuczny, bo jej facet - doktorant na dorobku - ledwo wiązał koniec z końcem. A było to 8 albo 9 lat temu, są małżeństwem, szczęśliwym. Porządnego pierścionka na wymianę nie dostała, mimo że teraz stosunkowo dobrze im się powodzi, bo jej na tym nie zależy, a ten stary ma dalej na pamiątkę i czasem go zakłada, ale bardziej dla żartu. Wspólnie z mężem z tego żartują. |
|
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
Ale czy serio tak trudno zrozumieć, że komuś się na prawdę nie podoba żółte złoto? Nie dla wszystkich to jest klasyk. Po co się zmuszać do noszenia czegoś, co się nam nie podoba albo nie pasuje do naszego typu urody?
Białe złoto nie jest przemijającą modą i chyba tylko w Polsce panuje taka ciansota umysłowa jeśli chodzi o biżuterię ślubną i złoto.
|
|
|
|
|
#310 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zresztą jeśli już chodzi o "modę" - dla mnie właśnie zmuszanie się wbrew własnym gustom do podporządkowania "tradycji", "bo wszyscy", "bo zawsze" itp. itd. jest w pewnym sensie odpowiednikiem takiego ślepego podążania za "modą". Edytowane przez 3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 Czas edycji: 2017-01-13 o 08:35 |
|
|
|
|
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6961132 1]Dokładnie
Zresztą jeśli już chodzi o "modę" - dla mnie właśnie zmuszanie się wbrew własnym gustom do podporządkowania "tradycji", "bo wszyscy", "bo zawsze" itp. itd. jest w pewnym sensie odpowiednikiem takiego ślepego podążania za "modą".[/QUOTE] Jestem w stanie zgodzić się z "klasyką" w przypadku pierścionków - chodzi mi o kształt i kamień, są modele dość "bezpieczne", bo większości kobiet się spodobają. Ale kwestia koloru złota to już coś innego. |
|
|
|
|
#312 |
|
Raczkowanie
|
Na pewno się bardzo starał. Faceci nie mają gustu do biżuterii.
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
#313 |
|
Raczkowanie
|
Dlatego uważam, że mężczyznę trzeba nakierować..
|
|
|
|
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
Nie każdy nie ma gustu. Już nie generalizujmy
|
|
|
|
|
#315 |
|
Biała Dama
|
Ja bym sie nie przejmowala pierscionkiem, bo nie nosze prawie zadnej bizuterii i pierscionek by prawdopodobnie lezal w szafie bez wzgledu na to jak by wygladal. Wiec jesli kiedys ktos bedzie chcial sie ze mna zareczyc to jesli o mnie chodzi, moze sie obejsc bez zadnego materialnego symbolu
|
|
|
|
|
#316 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
|
#317 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#318 |
|
Zakorzeniona
|
Gdybym miała kupić facetowi np. buty do biegania, bo uwielbia biegać, a sama się na tym nie znam, to nie kliknęłabym pierwszych lepszych butów w internecie, tylko zagadała jego kolegę/brata, którzy też biegają, ewentualnie poszła do sklepu i popytała, lub też dyskretnie wyczaiła, jakie modele ogląda mój facet. Więc jeśli facet nie ma "gustu" do biżuterii, to zamiast iść i kupować byle co - co jego partnerka ma przecież nosić całe życie - może zagadać do jej siostry, przyjaciółki i poprosić o radę. Chyba nie przekracza to jego możliwości?
|
|
|
|
|
#319 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#320 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
|
#321 | |
|
Raczkowanie
|
Nom.
Cytat:
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
AnnaAleksndra właśnie piszesz jakbyś nie czytała wątku
|
|
|
|
|
#323 | ||
|
Zakorzeniona
|
Chyba niezbyt dokładnie
Jak do Twoich słów mają się chociażby te dwie wypowiedzi?Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#324 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#325 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hehehe.Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#326 |
|
Zakorzeniona
|
Ale Ty czytałaś wypowiedzi dziewczyn? Nie chodzi o to, że dziewczyna uwielbia białe złoto i delikatne kamienie, facet kupił dokładnie taki, ale jednak się nie podoba - to się zawsze może zdarzyć, chyba że dziewczyna wybrała sobie sama pierścionek. Nie ma się wtedy jednak wrażenia, że własny facet w ogóle Cię nie zna. Opisane tutaj są sytuacje, kiedy dziewczyna nienawidzi np. złota i wielkich kolorowych kamieni, a facet dokładnie taki kupuje. To tak jakbym wiedziała, że facet nienawodzi Nike i zielonego, a mimo to kupiłabym mu zielone buty Nike i się dziwiła, że nie jest zachwycony.
Edytowane przez invisible_01 Czas edycji: 2017-01-13 o 12:22 |
|
|
|
|
#327 |
|
Przyczajenie
|
Ciężko jest porównać sytuację z kupnem pierścionka do jakiejkolwiek innej, bo jest to okazja niepowtarzalna.
Niemniej dla przykładu opowiem o prezencie urodzinowym jaki ostatnio swojemu chłopakowi kupiłam. Kupiłam mu elektryczną maszynkę do golenia. Nie muszę chyba mówić, że nie miałam zielonego pojęcia jakie są fajne, a jakie nie. Spędziłam mnóstwo czasu czytając opinie ludzi w internecie, przejrzałam wszytkie dostępne modele dwóch firm, które miały najlepsze opinie, wczytałam się w opcje i budowę poszczególnych modeli, porównywałam, oglądałam recenzje, wreszcie zrobiłam wywiad wśród kilku znajomych facetów, przedstawiłam im 2 modele i zapytałam który by woleli i dlaczego. Oczywiście miałam odłożoną jakąś kasę na ten cel. Chciałam kupić coś, co starczy mu na lata. Może to zabrzmi nieskromnie, ale facet był prezentem zachwycony. Dlatego od niego oczekiwałabym chociaż połowę takiego zaangażowania przy wyborze pierścionka... ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Albo zupełnie abstrakcyjnie... Załóżmy, że istnieje taka okazja, na którą kobiety kupują facetom samochód. Pewnie są takie jednostki, które samochody mają gdzieś, ale generalnie faceci mają swoje wymarzone typy. Powiedzmy, że w ciągu roku jestem w stanie zaoszczędzić na Mercedesa. A idę tydzień przed naszą okazją do komisu i kupuję Fiata Seicento... miał być samochód, jest samochód. |
|
|
|
|
#328 | |
|
O RLY?
|
Cytat:
to ciekawe jak zachowuje sie niestrajacy facet.
|
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie kupuje pierścionek z gumą balonową. ;-)
|
|
#330 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:13.

Białe złoto nie jest przemijającą modą i chyba tylko w Polsce panuje taka ciansota umysłowa jeśli chodzi o biżuterię ślubną i złoto.