|
|
#301 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III
Cytat:
a akurat pękające krocze spędza mi sen z powiek. Ból porodowy znika szybko za to powikłania po pękniętym kroczu, złym zszyciu mogą się ciągnąć przez resztę mojego życia zresztą tż jest wniebowzięty odkąd usłyszał że jak sama nie będę już sobie dawała rady z masażem w wyższej ciąży to ma mi pomóc w jego wykonywaniu
|
|
#302 |
|
Wtajemniczenie
|
Linka masz na życzenie
ale w tym świetle moh telefon niestety robi słabe zdjęcia ![]() I lozeczko jeszcze nie stoi na swoim miejscu wiec to tylko tak prowizorycznie wam pokazuje ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
Inka bardzo ładnie się prezentuje - a powiedz mi ma jakis zapach???????MOje w kartonie daje...oj daje . A nie chce jeszcze skladac bo głupio mi 3 miesiące jeszcze..
|
#304 |
|
Wtajemniczenie
|
Nooo wręcz powiedzialabym ze dość intensywnie pachnie :/ a materac dopiero... W całym mieszkaniu mi tym czuć
|
#305 |
|
Zadomowienie
|
wystaw na balkon na weekend. w sensie niech TŻ wynosi
![]() ja chyba oci^&*($& w tej kuchni dzisiaj...obrałam chyba tira ziemniaków i zapiekłam w piekarniku i z rozmachu że nagrzany to zrobiłam ciastka owsiane.a jak owsiane to jeszcze z czekoladą bo prosty przepis.... kręgosłup to chyba z tymi łupinkami wyrzuciłam już... |
|
|
|
#306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zawsze można by było zrobić do środka mniej niż ma słoik ale czy to ma sens?! to nie wiem ale......... patrz co mam http://allegro.pl/sloiczki-100-ml-x-...510035393.html![]() ewentualnie popatrz w jego przedmioty inne, to ma w innym kształcie te słoiczki.
♥E.M♥ Edytowane przez Karo89 Czas edycji: 2014-08-20 o 23:03 |
||
|
|
|
#307 |
|
Zadomowienie
|
bimbunia rozpuść wici po znajomych niech ci odkładają z chrzanu, musztardy itp. na gumtree albo na tablicy ludzie wręcz za friko oddają
|
|
|
|
#308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myslę w ogole ze cały wrzesien bede sobie już prała ciuszki , kocyki , reczniki w docelowym proszku do prania ( lovela),poprasuje i powoli bede ukladała w szafach tak na cacy...spodziewam sie porodu koło 24 listopada wiec już powoli powoli musze sie organizowac
|
|
#309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama ma sporo takich małych słoiczków po koncentracie pomidorowym więc powinny się nadać Ja dzisiejszej nocy coś spać nie mogłam. Budziłam się co godzina a teraz się czuję jakbym całej nocy nie przespała. Miłego dnia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
hej
u mnie dzisiaj deszczowa pogoda się zapowiada i mam nadzieję, że nie będę senna cały dzień chodziła.Jestem genialna. Miałam dzisiaj mocz oddać do badania i co? wszystkie siuśki wraz z pojemnikiem wpadły mi do sedesu jutro mam wizytę i moczu nie będzie ![]() Taka niezdarna jakaś dzisiaj byłam ![]() inka teraz to tak robią meble... tż dla córki łóżeczko skręcał to to samo było...tak byle jak te dziury wywiercone. A instrukcja to już w ogóle prawie nic nie mówi. Ale fajne to łóżeczko z żyrafką. Kiedyś takie chciałam, ale dostaliśmy dla córki 2 łóżeczka więc bez sensu kupować, a teraz to już tym bardziej bo trzeciego nie planujemy ![]() alekaz też kupowałam jersey, przyjemniejsze w dotyku. A cenowo się różni jakoś bardzo od frotte? to cała wypłata już poszła czy jeszcze zostało na drobiazgi? a justyssia pisała w ogóle wczoraj jak po wizycie bo nie mogę doczytać
|
#311 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
szalonaCytat:
Miłego dnia
|
|
#312 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie i mialysmy na maila powrzucac numer telefonu w razie takiej sytuacji... No nic pozostaje czekać AZ Justys się odezwie
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
co do prześcieradła do jersey jest milsze w dotyku, frote to takie grubsze jest. Różnica cenowa chyba jest, frote trochę droższe. Ja mam na swoje łóżko frote i zakładam zazwyczaj w zimę bo tak jakoś cieplej
|
|
#314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a tż się podoba Wiktoria, która mi się z kolei nie podoba. Wszystkie inne propozycje są bardzo luźne i nie możemy się jakoś zgrać w tej kwestii. |
||
|
|
|
#315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miskowa może Maja, Zuzia, Oliwka, Antosia aczkolwiek dość popularne są ostatnio
|
|
#316 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewuszki!
ale pogoda:/ najchętniej to bym z łóżka nie wychodziła. ale moc treningu mam nadzieje że postawi na nogi. no i mięsny podejście nr3 dzisiaj szykuje:P Inka skarbnico wiedzy i pammięci.....co może się dziać z Paprika? czy wspominała o jakimś (tfu tfu) wcześniejszym pójściu do szpitala?! wolę mysleć że leży gdzieś pod palmą z drinkiem z kokosa ale chyba nie wspominała o urlopie...? |
|
|
|
#317 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
właściwie nie wiem czy dobry bo deszczowy i pochmurny i ciemny i w ogóle bleeeJa po wczorajszych wizytach. Wizyta na NFZ jak zwykle, nie dość, że moje wyniki pogubili i muszę robić jeszcze raz, to wizyta polegała na zważeniu mnie, zmierzeniu ciśnienia, zapytania czy czuję ruchy, wpisania tego do karty...ponadto zrobiła sobie ładne ksero wyników z usg genetycznego za które zapłaciłam 300 zł, więc ona stwierdziła, że nie musi już robić. Gdyby nie to, że chodzę jeszcze prywatnie to od początku ciąży miałabym tylko 1! usg. Miałam tam już nie iść ale chciałam dostać wyniki badań, które już robiłam... Za to wieczorkiem miałam wizytę u mojej pani doktor, przepisała mi jakieś tabletki na nawracającą opryszczkę, wytłumaczyła o co chodzi ze skurczami i twardniejącą macicą, że jeśli mija po odpoczynku albo nospie i nie boli nie ma się co martwić, szyjka ok zamknięta, łożysko mam ładne na tylnej ścianie, dziecko już się ułożyło główką w dół oby się już nie odkręcało wczoraj podała wagę 410 g...dziwne żeby tak od poniedziałku urosło z 370g albo któraś coś źle zmierzyła. A na do widzenia zaliczyłam wywrotkę na wycieraczce w drzwiach i zaryłam kolanami o płytki, siniaki jak śliwy, pielęgniarka wystraszona jak diabli, mąż jeszcze bardziej i mi tak było wstyd, że taka niezdara ze mnie ![]() uff wygadałam się teraz Was ponadrabiam
|
#318 |
|
Wtajemniczenie
|
Basjenia co do Papryki to nie pamiętam żeby pisała cokolwiek ze jej nie będzie ... Chociaż zanim całkiem nam zaginęła to najpierw udzielała się rzadziej wiec nie martwilabym się,pewnie jest tak jak ostatnim razem i zaraz się gdzieś pojawi po 20 stronach córa marnotrawna
|
#319 |
|
Zadomowienie
|
Inka ty masz chyba jakiś alarm dźwiękowy w telefonie na te wiadomości
zawsze na posterunku!![]() Basiabasia....z tymi wynikami to trochę nie bardzo...ale dobrze kojarze że to pierwszy raz? nie wiem czy bym tego nie zgłosiła kierownikowi. czasami badania w konkretnym momencie mają sens a nie...zgubione... co do tego usg że skserowała-moja ginka mówi że im mniej jeżdżenia głowicą tym lepiej...i oprócz tego że robi tylko standardowe 3 podczas ciąży(chyba że trzeba to nie ma gadania) to robi je ekspresowo... bobas już głową w dół?!ja mam wrażenie że mój pływa jak na basenie i co trochę zmienia pozycje... i nawet nie chcę myśleć ile już waży jak na połówkowym miał 500g.... |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#320 |
|
Wtajemniczenie
|
Basjenia aplikacja Tapatalk która mam na telefonie rzeczywiście mnie zawiadamia kiedy pojawia się cos nowego a ze leże teraz w łóżku słuchając Abby to nie mam nic ciekawszego do roboty
za to wieczorami będę musiała wam teraz znikać bo wczoraj przylapalam TŻ na tym ze okłamał mnie ze rzucił fajki i zrobilam awanturę... To on jako kartę obronnom zastosował atak ze wole rozmawiać z wami niż z nim to mu powiedzialam ze zachowuje się jak dziecko i ze wy przynajmniej nie oklamujecie mnie na co drugim kroku
|
#321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama już nie wiem, chyba to zostawię, może mnie kiedyś oświeci. |
|
|
|
|
#322 |
|
Zadomowienie
|
ehh te fajki... a próbował tabsów? podobno mega skuteczne! mój już chyba 12 lat jak pali paczkę dziennie więc powoli tracę nadzieję że rzuci...
też staram się nie siedzieć na w. jak wraca ale od poniedziałku jak na tą rehabilitacje jeździ to wraca do domu codziennie o 22 i wcale mu nie do gadania.... |
|
|
|
#323 |
|
Zakorzenienie
|
Laura, Marcelina, Blanka, Liliana, Pola. Takie co zasłyszałam ostatnio w kościele.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#324 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiesz to ze przyczepil się do wizazu to czysta samoobrona bi w weekendy często gęsto prowadze sobie cudowne monologia ze on parę dni z rzędu wrócił z pracy i w przyplawie łaski nie włączył komputera to Ja juz powinnam być mu nie wiadomo jak wdzięczna... :/
|
#325 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale lepiej niech się Inka wypowie ![]() Ja mięsny mogłabym omijać z daleka, wszystko co mięsne mi nie wchodzi poza czasem ewentualnym kurczakiemI współczuję przeżyć po glukozie. Ja wczoraj dostałam skierowanie na glukozę i mogę sobie wziąć pół cytryny nie wiem jak ja to wypiję, jak ja teraz herbaty nawet nie słodzę bo mnie na wymioty bierze po takiej slodkiej, a kiedyś to ponad 2 łyżeczki sypałam.Cytat:
niestety nowe mebelki tak mają..i zazdroszczę tak szybko spodziewanego porodu...ja się chyba nie doczekam ![]() Cytat:
![]() Inka i łóżeczko śliczne chyba też kupię nowe jak mi się tamto obiecane nie spodoba lubię nowe rzeczy ![]() Karo89, Bimbunia a te przeciery to tak jak dżemy czy takie jabłka prażone? do gara, zagotować żeby zmiękło, zmiksować i do słoiczka? Bo będę mieć sporo jabłek i gruszek i marchewki od teściowej a śliwki też? od ilu miesięcy można takie owoce dawać?Paulinkus obawy poporodowe mam te same, że depresja i powikłania...chciałabym urodzić i zająć się maleństwem a nie myśleć o moich niedogodnościach. Też liczę na to, że nowy rok przywitamy już w trójkę niech Gabrysia posłucha mamusi, będzie grzeczna i urodzi się terminowo
|
|
#326 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#327 |
|
Wtajemniczenie
|
A co do fajek... Sama rzucilam dopiero dla E , bardziej wkurzylo mnie kolejne kłamstwo...
|
#328 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
Nie strasz mnie bo ja jutro mam wizytę i nie będzie mi do śmiechu jak nie będzie moich wyników a robiłam odczyn coombsa.
|
|
#330 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() chociaż mój dziś kiepski, pogoda bura ... ale cóż jakoś trzeba go przetrwać. Cytat:
Cytat:
Inka - śliczne łóżeczko U nas się co chwila zmienia wersja z łóżeczkiem i nie wiem co jeszcze zdecydujemy (opcje: synek nowe łóżeczko - córka ma to po synku / synek śpi w swoim - córce kupujemy nowe / synek na materacu - córka w łóżeczku po synku). Miskowa - może coś z tych o których my myśleliśmy: Iga, Gabrysia, Małgorzata. Mi jeszcze podobały się: Kalina, Marysia (ale mamy zbyt bliską rodzinę z tymi imionami). Na placu zabaw królują u nas ostatnio: Lilki, Laury, Hanie. Ładne są też Helena, Alicja, Matylda. Zależy w jaką stronę bardziej się kierujecie - czy takie dawniejsze imiona czy bliższe są Wam nowsze. My wybraliśmy dawne imię Wanda .Basiabasia - ja tam liczę, że Mała też urodzi się terminowo jak poprzednio synek ![]() Ja chyba ominę przeciery 1. i tak Mała zacznie jeść pierwsze stałe pokarmy (próbować) w sumie w sezonie, 2. jak będzie takim ewenementem jak synek to tak zupełne przeciery będzie jadła tylko 2-3 miesiące a potem będzie pluła i chciała jeść coś z kawałkami. Zrobię na bieżąco. Będę najwyżej mroziła. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.

a akurat pękające krocze spędza mi sen z powiek. Ból porodowy znika szybko za to powikłania po pękniętym kroczu, złym zszyciu mogą się ciągnąć przez resztę mojego życia
zresztą tż jest wniebowzięty odkąd usłyszał że jak sama nie będę już sobie dawała rady z masażem w wyższej ciąży to ma mi pomóc w jego wykonywaniu

jutro mam wizytę i moczu nie będzie