Listopad- Grudzień 2014- część V :-) - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-16, 18:09   #301
Aleaa_
Wtajemniczenie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
piszecie o wypadaniu wlosow...tez się boje tego, bo ostatnio mam takie ladne wiem, ze to przez hormony, ale nie chciałabym tego tracic...

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

w ogole to jestem dziś nie w humorze, moje cukry dziś protestują i nie chcą się mnie sluchac, po obiedzie 169, to poszlam na spacer godzinny, wracam, mierze i 159 ehhh..

Aleaa a babcia na długo zostanie w szpitalu? pewnie jeszcze nie wiadomo, ale lepiej bys Ty się nie narazila i dzidziusia na chorobę...
Mnie tez przeraza wypadanie wlosow..

Nie wiadomo ile beda ja trzymac, w piatek wyszla niby zdrowa po 12 dniach...

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 18:11   #302
martha330
Zakorzenienie

a wiem, miałam napisac o Rossmannie. bylam u siebie i nie ma promocji, -10%. wiec to regionalna promocja i zależy od rejonu i sklepu...
szkoda, ale w sumie dobrze, bo ja się obkupilam od razu po wyplacie

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 18:12   #303
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość
co sadzicie o takim foteliku ?
http://allegro.pl/fotelik-cosmo-sp-f...609287695.html
chyba nie chce wozic dziecia w tym nosidelko-foteliku co jest do wozka ;/
taki fotelik jest dla starszych dzieci... takich, które wyrosły już z 0-13 ale nie potrafią jeszcze samodzielnie siadać. Moja Hania nam wycięła właśnie taki numer i jak skończyła 7 miesięcy to już sie nie mieściła do 0-13 i musieliśmy kupić 0-18
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
dziwne bo jak bylam w 1 ciazy to moja dlugo byla posladkowo i mowil ze jak do 36tc sie nie obroci to bedzie cc a Tobie teraz z takim pomyslem wyskoczyl

ostatnio rozmawialam z laska w poczekalni ktora 1 dziecko rodzila cc i drugie tez bedzie cc , mowila ze gin umowil sie z nia na 38 tc wiec moze u ciebie tez tak bedzie
właśnie mi na poprzedniej wizycie od razu też mówił o cc a wczoraj inna gadka tzn. nie upierał się na sn tylko próbował mnie przekonać, ale powiedział też że jak będę chciała cc to tak będzie.

jak maluch się nie obróci, to mam nadzieję, że się z nim umówię w rozsądnym terminie, bo dziewczyny w poczekalni mi mówiły że coś się w przepisach pozmieniało, że planowana cc może być dopiero w 39tc, a ja raczej nie donosze tyle..

A co ciekawe, wyobraź sobie, że przyjeżdzam wczoraj do niego o 13.00... wchodzę... i patrzę a tu tylko 4 babki i mówią że nas tylko tyle w szoku byłam. zawsze jak o tej porze przyjeżdżałam to byłam już 10ta a za mną jeszcze dziewczyny dochodziły

Cytat:
Napisane przez Aleaa_ Pokaż wiadomość
Z tego co słyszałam u mnie w szpitalu planowane cc właśnie przy ułożeniu pośladkowym robią najpóźniej do 39 tyg. chmielinka na pewno jeszcze z ginem będziecie rozmawiać na ten temat jeśli dziecko się nie obróci.
oby tak było

a i jeszcze wczoraj podjechałam do h&m i kupiłam sobie 2 biustonosze 'flaki' do karmienia (dwupak za 80 zł ale miałam rabat 25% ) o takie
i małemu na wyjście ze szpitala taki komplecik, tylko nie wiem czemu na stonce w tym kompleciku są zwykłe spodenki, bo w moim są to półśpiochy
Stwierdziłam, że zaszaleję i kupię mu coś bardziej wypasionego bo nie kupiłam mu jeszcze NIC (wszystko będzie miał po siostrze )

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 18:15   #304
Aleaa_
Wtajemniczenie

Cytat:
a wiem, miałam napisac o Rossmannie. bylam u siebie i nie ma promocji, -10%. wiec to regionalna promocja i zależy od rejonu i sklepu...
szkoda, ale w sumie dobrze, bo ja się obkupilam od razu po wyplacie
to widze, ze nie tylko u mnie taki wybrakowany rossmann w promocje :P

Chmielinka bedzie dobrze

Stary 2014-09-16, 18:19   #305
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość

właśnie mi na poprzedniej wizycie od razu też mówił o cc a wczoraj inna gadka tzn. nie upierał się na sn tylko próbował mnie przekonać, ale powiedział też że jak będę chciała cc to tak będzie.

jak maluch się nie obróci, to mam nadzieję, że się z nim umówię w rozsądnym terminie, bo dziewczyny w poczekalni mi mówiły że coś się w przepisach pozmieniało, że planowana cc może być dopiero w 39tc, a ja raczej nie donosze tyle..

A co ciekawe, wyobraź sobie, że przyjeżdzam wczoraj do niego o 13.00... wchodzę... i patrzę a tu tylko 4 babki i mówią że nas tylko tyle w szoku byłam. zawsze jak o tej porze przyjeżdżałam to byłam już 10ta a za mną jeszcze dziewczyny dochodziły

no chyba gin juz bedzie wiedzial na kiedy sie umowic zebys jak nadluzej donosila

bo on przyjmuje od 12 juz tez bylam zaskoczona raz jak weszlam i bylam 2 to szczena mi opadla, pytalam go co tak malo pacjentek to powiedzial ze przyjmuje teraz szybciej i pytalam czy juz tak zostanie to powiedzial ze tak

a komplecik szliczny, tez ostatnio chcialam go kupic

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2014-09-16 o 18:20
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 18:20   #306
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siobhan1 Pokaż wiadomość
Jesli rodzisz pierwsze to nawet sie nie zastanawiaj. Nie masz pewnosci czy glowa przejdzie przez kanal rodny. Jak posladki przoduja to porod idzie bardzo wolno bo nie ma takiego nacisku i rozpychania. Jak juz cialko sie urodzi to pepowina tez juz jest na zew a w kontakcie z powietrzem zaczyna sie obkurczac i nie dostarcza tlenu do dziecka. Co jesli w takim przypadku glowa bedzie miala problem przejsc? Ciekawe czy ten lekarz da ci gwarancje, ze dziecko bedzie ok.
Czekam na trzecie i tez sie jrszcze nie obrocila ale to 31t i macica nie jest juz taka zwarta. Ma jescze czas, ale jesli bedzie pupa do dolu to tylko cesarka! Mimo iz urodzilam juz 2.

Obrot wew maciczny tez jest niebezpieczny. Odchodzi sie od tego bo zbyt duzy byl odsetek obumarcia plodu.

Jak chcesz wiedziec wiecej to daj z.ac zajze do moich madrych ksiag.

Sorry za brak pl znakow.
to moje drugie dzieciątko, ale dziękuję Ci za rzeczową odpowiedź czyli nasze wszystkie obawy są słuszne
Cytat:
Napisane przez Aleaa_ Pokaż wiadomość
to widze, ze nie tylko u mnie taki wybrakowany rossmann w promocje :P

Chmielinka bedzie dobrze
u mnie w mieście są 4 rossmanny i w dwóch nie ma tej promocji. Jutro zadzwonię do dwóch pozostałych i zobaczymy czy w którymś będzie. A fajnie by było, bo już mam na karcie rossne 10% + ten dodatkowy rabat 10%, to bym wysłała małża na zakupy po pieluchy i kosmetyki dla dzieci

Franuś
Stary 2014-09-16, 18:22   #307
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
to moje drugie dzieciątko, ale dziękuję Ci za rzeczową odpowiedź czyli nasze wszystkie obawy są słuszne

u mnie w mieście są 4 rossmanny i w dwóch nie ma tej promocji. Jutro zadzwonię do dwóch pozostałych i zobaczymy czy w którymś będzie. A fajnie by było, bo już mam na karcie rossne 10% + ten dodatkowy rabat 10%, to bym wysłała małża na zakupy po pieluchy i kosmetyki dla dzieci
to daj znac czy bedzie w ktoryms ta promocja, chetnie podjade bo nie wiem czy w Wodzislawkim jest

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-09-16, 18:24   #308
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
no chyba gin juz bedzie wiedzial na kiedy sie umowic zebys jak nadluzej donosila

bo on przyjmuje od 12 juz tez bylam zaskoczona raz jak weszlam i bylam 2 to szczena mi opadla, pytalam go co tak malo pacjentek to powiedzial ze przyjmuje teraz szybciej i pytalam czy juz tak zostanie to powiedzial ze tak

a komplecik szliczny, tez ostatnio chcialam go kupic
wow! to dobrze wiedzieć... nastepnym razem wyjadę trochę szybciej żeby klamki nie pocałować bo już z naszej grupki coraz mniej babeczek. Te co były wczoraj przede mną akurat miały ostatnie wizyty

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
to daj znac czy bedzie w ktoryms ta promocja, chetnie podjade bo nie wiem czy w Wodzislawkim jest
Na pewno jest w Rybniku w Plazie, bo wczoraj zerknęłam. Ale nic nie kupowałam, bo nie mogę dźwigać... a trochę tego bym miała. Jak jutro się dowiem to dam znać

Franuś
Stary 2014-09-16, 18:28   #309
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

w plazie ......chce pojechac z corka do focusa zeby jej kozaczki kupic to moze wejde do plazy do ross

wole juz teraz mlodej kupic kozaczki bo potem nie wiem jak bedzie, a tak bede miala z glowy

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-09-16, 18:32   #310
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
w plazie ......chce pojechac z corka do focusa zeby jej kozaczki kupic to moze wejde do plazy do ross

wole juz teraz mlodej kupic kozaczki bo potem nie wiem jak bedzie, a tak bede miala z glowy
też bym musiała mojej Hani kupić, tylko obawiam się, że nie uceluję teraz z rozmiarem... jej nóżka tak szybko rośnie, że w marcu mogą być małe... teraz mogłabym jej wziąć co najwyżej o rozmiar większe... ale czy bym dobrze zrobiła
zeszłej zimy musiałam właśnie jej 2 razy buty kupować

Franuś
Stary 2014-09-16, 18:48   #311
fiorella22
Zadomowienie

Jak Wy to robicie, ze tyle piszecie i jestescie na biezaco???

dzis sie wazylam i mam +10 kg. Moj dziec chyba lubi aktywny tryb zycia. Jak siedzielismy i odpoczywalismy na mazurach to malo sie ruszal az sie martwilam.
Jak pojechalismy w trase i sporo chodzilismy/zwiedzalismy to praktycznie caly czas sie wiercil.

Jestem wlasnie w trakcie prasowania. Mam juz poprasowane 20 pieluch, przede mna przescieradelka i ciuszki! Uwielbiam to!!!

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-16, 18:48   #312
Keithlyn
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
Ja się boję, że po ciąży mi polecą włosy a szczerze mówiąc nie mam ich jakieś zabójczej ilości więc wolałabym tego uniknąć
Też się tego obawiam, zwłaszcza że przed ciążą walczyłam z wypadaniem blisko 3 lata... jak sobie pomyślę że znowu będe z tym dziadostwem walczyć to aż mi źle, zostane łysa

chmielinka
- śliczny komplecik !

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 18:53   #313
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
Jak Wy to robicie, ze tyle piszecie i jestescie na biezaco???

dzis sie wazylam i mam +10 kg. Moj dziec chyba lubi aktywny tryb zycia. Jak siedzielismy i odpoczywalismy na mazurach to malo sie ruszal az sie martwilam.
Jak pojechalismy w trase i sporo chodzilismy/zwiedzalismy to praktycznie caly czas sie wiercil.

Jestem wlasnie w trakcie prasowania. Mam juz poprasowane 20 pieluch, przede mna przescieradelka i ciuszki! Uwielbiam to!!!
może odkrylas nowe powolanie? do prasowania

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 18:57   #314
benetta
Zadomowienie

a gdzie paulina?? miała dac znać...

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 18:59   #315
ela_86
Wtajemniczenie

Johny śpi, relaks, Warka 0%

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

właśnie....
Paulina???

mam nadzieję, że wszystko z nią ok.....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-16, 19:07   #316
fiorella22
Zadomowienie

Cytat:
może odkrylas nowe powolanie? do prasowania
haha
w zasadzie bardzo rzadko prasowalam, wiec moze....

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

ale na te przescieradelka z gumka nie mam pomyslu... ehh
troche przeciagne po srodku i tyle.

zgaga mnie meczy :/

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 19:15   #317
Kiara_kier
Wtajemniczenie

też się martwię o Paulinę... :/

My z Tż własnie złożyliśmy przedostatnie pranie... podliczyliśmy ile mamy body i pajacy, śpichów (reszte TŻ pogrupował na 0-3, 3-6,6-9 i ma podliczyć :P).
Tragedia ile tego jest... taki efekt układania "na oko"... :/ Teraz z cm mierzyłam z takiej stronki i przez te układanie wcześniejsze na oko mam za dużo na r. 62...

na razie zestawienie wygląda tak (śpiochy, body, pajace) [bez jednego prania, ale tam jest już tego mało]:

56
pajace 8 szt.
śpiochy 2 szt.
body kr. 5 szt.

62
pajace 9 szt.
śpiochy 2 szt.
body dł. 4 szt.
body krótkie 14 szt. ()

68
pajace 5 szt.
śpiochy 3 szt.
body kr. 3 szt.
body dł. 6 szt.

74
pajace 4 szt.
śpiochy 3 szt.
body dł. 4 szt.
body kr. 4 szt.

80
spiochy 1 szt.
body dł. 5 szt.
body kr. 9 szt.

Jeszcze TŻ mówi, że jego brat z żoną mają dla nas siatkę ubrań

Niestety kciuk dalej jest "nie mój" i cały czas boli. :/

Edytowane przez Kiara_kier
Czas edycji: 2014-09-16 o 19:16
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 19:15   #318
benetta
Zadomowienie

właśnie mi kumpel napisał że jego żona straciła dziecko :-( to był jakoś 10-12 tyg
smutno mi :-(

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Stary 2014-09-16, 19:24   #319
szybkawolna
Rozeznanie

Byc moze Pauline zstawili na obserwacji
Mam tylko nadzieje ze wszystko wporzadku

eh 10-12 tc ... jest bol... lzy mi sie okach kreca, jak czytam/slysze takie cos ...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-16, 19:25   #320
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
też bym musiała mojej Hani kupić, tylko obawiam się, że nie uceluję teraz z rozmiarem... jej nóżka tak szybko rośnie, że w marcu mogą być małe... teraz mogłabym jej wziąć co najwyżej o rozmiar większe... ale czy bym dobrze zrobiła
zeszłej zimy musiałam właśnie jej 2 razy buty kupować
tez tak mialam jak corka miala 2 latka , teraz na szczescie stopa juz tak nie rosnie, sandaly miala z zeszlego lata
no ale kozaczki ma przyciasne, ja zawsze kupuje o 1 rozm. wieksze bo i grubsza skarpetka jest i styka do konca zimy

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość

podziwiam
Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
Johny śpi, relaks, Warka 0%
podziel sie wareczka
ja pije sok grejpfrutowy z miąższem -uwielbiam takie kwasne soki

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-09-16, 19:32   #321
Kiara_kier
Wtajemniczenie

benetta - przykro wiem co to znaczy niestety...

ja mam nadzieję, że z Pauliną wszystko ok i tylko się dziewczyna z kimś zagadała...
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 19:37   #322
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie napisalam ze nie chce. Właśnie w tej sytuacji jestem raczej za cc, tylko zbiły mnie z tropu słowa gina.
Chodziło mi bardziej o to, że w glowkowym ulozeniu wolalabym sn moze jeszcze jakos moj maluch zakombinuje i się obróci jgdyby jednak tak sie nie stało to muszę być zdecydowana.
Także myślę że juz zdecydowalam o cc, tylko jak przyjdzie mi rodzic zeby zdążyć na czas
...
A pierwsze rodzilas naturalnie? ja bym sie cieszyla jakby moj sie nie obrocil
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 19:43   #323
paulina119a
Zadomowienie

Niestety jestem w szpitalu Zostawili mnie na obserwacji bo nie spodobał im się zapis KTG. W miedzyczasie zrobili mi USG, pobrali krew na crp, mocz, drugie KTG (tez podobno kiepski wynik) i usg. Jutro mam sie dowiedziec na obchodzie co dalej. Ja chce do domu!!!
Stary 2014-09-16, 19:53   #324
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Niestety jestem w szpitalu Zostawili mnie na obserwacji bo nie spodobał im się zapis KTG. W miedzyczasie zrobili mi USG, pobrali krew na crp, mocz, drugie KTG (tez podobno kiepski wynik) i usg. Jutro mam sie dowiedziec na obchodzie co dalej. Ja chce do domu!!!
Kochana głowa do góry i będzie dobrze! Jesteście pod opieką lekarzy i to najważniejsze teraz! Pisz nam tu na bieżąco i myśl pozytywnie będzie dobrze..
Stary 2014-09-16, 19:53   #325
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
tez tak mialam jak corka miala 2 latka , teraz na szczescie stopa juz tak nie rosnie, sandaly miala z zeszlego lata
no ale kozaczki ma przyciasne, ja zawsze kupuje o 1 rozm. wieksze bo i grubsza skarpetka jest i styka do konca zimy

podziwiam
podziel sie wareczka
ja pije sok grejpfrutowy z miąższem -uwielbiam takie kwasne soki
chodź chodź

Cytat:

kurde, tak coś czułam, że coś na rzeczy, bo byś się odezwała...
najważniejsze, że jednak pojechałaś na IP i jesteś już pod kontrolą!
będzie dobrze, głowa do góry!!

odzywaj się!
Stary 2014-09-16, 19:53   #326
szybkawolna
Rozeznanie

Cytat:
to jednak dobrze ze pojechalas !
na szczescie jestes teraz pod obserwacja
wierze ze wszystko sie unormuje !!!!
trzymaj sie paulinko !!!!!
Stary 2014-09-16, 19:55   #327
benetta
Zadomowienie

Cytat:
Jesteś pod dobrą opieką lepiej posiedzieć troche w szpitalu, czekamy na wieści na bierząco

Stary 2014-09-16, 19:57   #328
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze ze pojechalas. Wiem co przezywasz bo sama ostatnio plakalam ze chce do odmu a nie w szpitalu siedzec.
Stary 2014-09-16, 19:58   #329
Aleaa_
Wtajemniczenie

Paulina dobrze zrobilas, jestescie pod kontrola i moze byc tylko lepiej! Trzymaj sie tam, wiem ze do domu teskno ale wasze zdrowie najwazniejsze!

Stary 2014-09-16, 19:58   #330
Indra83
Wtajemniczenie

Paulina, jesteś pod opieką, to dobrze, spróbuj się przespać jak dasz radę i odezwij jak będziesz mogła

Marta, w pierwszej ciąży włosy mi pięknie zgęstniały, ale 3 miesiące po porodzie zaczęły wypadać garściami, dosłownie, były wszędzie, a witaminy brałam, teraz mam normalne, takie liche i cienkie, to może nie wypadną, bo już nie ma co

Fiorella, podrzucić ci prasowanie? Ja nie cierpię, jak pomyślę o stosie tych malutkich ciuszków, to mi sie słabo robi

Ja synowi buty kupuję jak zima się zaczyna, stopa mu szybko rośnie, a raz zima przyszła tak późno, że już na wyprzedaże się załapaliśmy.
Przez rok stopa urosła mu 2 rozmiary,z 27 do 29, więc na zapas, większych nie mam co kupować.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości