|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie w końcu zaciążymy i wątek mamusiowy założymy - problemowe staraczki c
No i ja się witam późnym popołudniem
![]() No i jest jest ta wredna @ przylazła akurat jak byłam na bieżni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To z dobrych wieści, złe są takie, że daje mi w kość, siedzę w domu, nic nie zrobiłam a miała być szarlotka wiedeńska ![]() ![]() Trochę się zmartwiłam postem Czarnuli, bo ja też mam nadwagę i co mogę mieć problem z pękaniem pęcherzyków ![]() ![]() Zresztą mam nadzieję, że zrzucę jakieś kilka kg, chociaż ja to nastawiam się na spadek w cm bo to jest dla mnie miarodajne a nie waga ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Camilia, ładne mebelki, podobają mi się takie podświetlane - też takie mam tzn. podświetlaną komodę ![]()
#302 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie w końcu zaciążymy i wątek mamusiowy założymy - problemowe staraczki c
|
![]() ![]() |
![]() |
#303 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Generalnie dziwne to, że jak była jedna klinika to był rok oczekiwania, a jak są trzy kliniki to jest problem ze znalezieniem chętnych... Cytat:
Evelinke my z Natką w przeciągu najbliższych dwóch tygodni idziemy na grzane winko na jarmark. Może się dołączysz? ![]() Dzień owocny. Od rana pobranie krwi, potem zakupy. I udało mi się kurtkę kupić ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#304 |
Zakorzenienie
|
Dana- to już można oficjalnie pogratulować kwalifikacji?? Już masz protokół, sorki za ciekawość ale taka już jestem
![]() Ja jutro wypiję ostatnie winko bo mam nadzieję, że transfer już lada chwila i będzie embargo na alkohol Evelinke- nie zawsze jest tak że w parze z "większym gabarytem" idzie problem z owulacją. Często jest tak, że i "szkieletki" mają z tym problem. To chodzi o gospodarkę hormonalno-węglowodanową. Tak to natura umyśliła, że żeby zajść w ciążę nie możesz być ani za szczupła ani za otyła bo może Ci się coś stać
#305 |
Konto usunięte
|
Szczerze mówiąc bliżej mi do krótkiego, ale nie jest to dokładnie taki. Tabletki anty brałam już przed kwalifikacją, bo mi babka na poprzedniej wizycie przepisała, żeby cyklu nie tracić. Teraz mam już gonapeptyl i jeszcze jakieś śmieszne tabletki. Antyki odstawiam jutro i modlę się o @. W piątek wizyta (również u anestezjologa). Ogólnie lecę bardzo szybko, żeby wyrobić się przed świętami...
|
![]() ![]() |
![]() |
#306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Danae, bardzo miło że chcecie mnie zabrać ze sobą, ![]() ![]()
![]() |
#307 |
Zakorzenienie
|
To co tu o moim mieście można powiedzieć, jak tu nawet nie ma czegos takiego jak klinika
![]() Z "przyjaznych" rzeczy dla niepłodnych to póki co wiem, że robią jedno..hsg na żywca ![]() Jak robia laparo to sie dowiem, narkoza to może pałą w łeb, żeby taniej ![]() no ale co tu oczekiwac, 2 szpitale na całe miasto ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Danuś oo kalendarzyk, ile kosztuje taki w D.? ![]()
#308 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#309 |
Zakorzenienie
|
...życia
![]() ![]()
#310 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#311 |
Zakorzenienie
|
Dana- to cudownie
![]() ![]() Lucynko- jak @?? Pała pomogła ![]()
#312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ![]() Tempka juz spada, to zostaje czekać. Aby jutro ![]()
![]() |
#313 |
Zakorzenienie
|
Lucy- mam nadzieję, że przyjdzie i nic nie namota
![]()
#314 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczęta
![]() ![]() Wybueram się dziś na pakupki. Coś musze chrześniaczkom kupić i jakaś świąteczna sukienka by mi się przydała :p
#315 |
Zakorzenienie
|
No niestety, chyba postanowiła pobawić się w ciuciubabkę i sobie poczekac za rogiem. Już brzuch boli, już widze ją przy szyjce, a wyjść nie chce.
![]() No ale dobra, teraz z kolei jak sie opóźnia to tez nie wyjdzie źle. To mój pojedzie na badanie na parę dni przed owulką. Źle w sumie nie wyjdzie ![]() A najwyżej, grudzień zrobimy bezstaraniowy, nic to i tak w moim przypadku nie zmieni ![]()
![]() |
#316 |
Zakorzenienie
|
Bry,
ja się dziś szybko zabierałam, potem na zakupy do Lidla bo byśmy się żywili chyba światłem (to tak jest jak się chłopa zostawi na 2 dni). Za jakieś 2h zbieramy się do moich rodziców na obiad i obejrzeć jak wygląda mieszkanko po remoncie. Jednakże najważniejsza wiadomość dzisiejszego dnia to to, że TŻ podjął decyzję, że on też jest za podaniem 2 zarodków. No widać, że potrzebował czasu na to ![]() ![]() ![]() Lucy- spoko na koniec i tak się okazuje, że nie wyszło źle ![]() Natka- udanych zakupów ![]() WOLNE ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#317 |
Zakorzenienie
|
Ufff mąż urobiony
![]() ![]() ![]() ![]() My zaraz też lecimy do moich rodziców, a potem wracamy i czeka mnie praca ![]() ![]()
#318 |
Przyczajenie
|
chciałabym trochę schudnąć tak z 5 kg,
myślicie, że to może zaszkodzić staraniom? Nie będę ograniczać jedzenia, tylko przez grudzień chce nie jeść słodyczy i zacząć ćwiczyć. Generalnie na czas grudnia zawieszam starania bo jeszcze nie mogę;/ Ale w styczniu chciałabym to dalej kontynuował a boję się, że jak zajdę w ciążę to wysiłek fizyczny może jakoś negatywnie wpłynąć |
![]() ![]() |
![]() |
#319 |
Zakorzenienie
|
Rumianku- spokojnie, zdrowa dieta i wysiłek na pewno nie zaszkodzą. Powinnaś mieć BMI w zakresie normy, wtedy jest najlepiej. Przeciwwskazane są sporty ekstremalne i nadmierny wysiłek bo wtedy wydzielają się hormony blokujące zajście w ciążę np. kortyzol i prolaktyna
#320 |
Zakorzenienie
|
Cześć kochane...dopiero teraz 7 dni po urodzeniu się małej się na tyle ogarnełam zey usiaść i napisac coś..co sie dzialo w ogole. Niby mialam tam neta ale przezywałam koszmar i ciezko mi było zrobic cokolwiek..nawet siku.
No wiec.. Jak wiecie trafilam do szpitala dzien wczesniej , porobili badania , 3 ktg a na kolejny dzien miałam o 8.00 cc.. Przyjechali po mnie , zjechaliśmy na blok i zaczał sie koszmar..gdybym ja wiedziała jak wyglada cc..dla małej dokonałam bardzo dobrego wyboru natomiast dla siebie..no coż.. Przenoszenie z lozka na łozko , szykowanie 30 min , znieczulenie podpajenczynówowe..ktore wykonał polak ( chociaz jednego rozumiałam podczas operacji) i w koncu sala operacyjna. Mimo znieczulenia czułam zakladanie cewnika , mycie i dezynfekowanie brzucha..to pikuś..naciecie i mała była dosłownie w 2 min na zewnatrz..mąz poszedł od razu z małą i połozną ciać pępowine , wazyc mierzyc itd..( waga 3690 i 49cm) a dla mnie zaczał sie koszmar. Z racji na emocje , moje nadcisnienie i znieczulenie wpadłam w jakis wstrzas i spadło mi cisnienie , czesci nie pamietam czesc pamietam , zaczeli gdzies wydzwaniac , jechac lozkiem operacyjnym nadal grzebiac mi w brzuchu , panika i głosne wrzaski. Widzialam jak wiszą nade mną 3 worki z krwią i lekarz krzyczał hilfe do sluchawki , odleciałam na chwile , wrocilam i znowu odleciałam. Szarpan mna , zaczełam mocno wymiotować wiec pochylili lozko zebym sie mogła wyhaftować normalnie , ale tak wierzgały mna konwulsje ze zwalilam głowa miednice i zaczelam im na sali na ziemię wymiotowac..znowu odpłynełam i obudzilam się na sali omio. Nie wiem co z dzieckiem , nie widzialam jej nawet , nie wiem co ze mną ale mialam zegar nad sobą..była 14.30 a ja mialam o 9 lezec juz na swojej sali z dzieckiem i mezem. Wszystko bolało nadal mi niedobrze takze ja myslalam ze ja umieram i zaczelam płakac..nikt mnie nie rozumiał a ja nie miałam siły gadac..koszmar. O 16.00 zawiezli mnie na moją sale gdzie płakał maz i moja mama , nikt im nic nie powiedział co sie ze mną dzieje , dziecko im zabrali i oni mysleli ze ja nie przezylam w ogole. Teraz płacze jak o tym pisze. Koszmar koszmar koszmar. 3 dni cięzko było..psychicznie. Mała wyła dzien i noc , noc i dzień..ja pokarmu brak a kazali mi walczyc i sciagac co 3h. Nic ani kropli..mała głodna a oni mi nie chcą dac mleka w butelce. Wiadomo płakałam z nia , ona z głodu z ja z bezsilnosci. Dostawałam tysiace sms , telefonów ...myslalam ze zabije..zero uszanowania..zero prywatnosci tylko pytania,pytania,jak sie ma piekny rozowy bobasek i jak idzie mi karmienie. Na oddziale było słychać tylko moje dziecko..mieli mnie ewidentnie dośc..a ja płakałam ze mam głodne dziecko i chce do domu. Wczoraj wyszlismy..dałam po swojemu .. dałam ciepłe mleczko w domu..i mała mi od wczoraj spi. To jest inne dziecko..dzis w nocy jadła 22,3,6 i pospała nam do 9.00. Lezy spokojnie , patrzy się ..teraz sie w niej zakochuje..jest sliczna i taka spokojna..tamte 6 dni to był taki okres ze ja chce go wymazac z pamieci. Patrzyłam na nią na początku z obrzydzeniem..ze tylko wyje i wyje i mi zle ze ją mam. Dzis na nią patrze jako na najpieniejsza istotkę i nie moge sie oderwac od całowanie jej głowy. Ale nigdy wiecej.... To było najgorsze przezycie w moim całym zyciu.. Apropo szpitala...warunki hotelowe..ale tam sie dzieci nie myje , nie pielegnuje , nie przewija i w ogole nic sie nie robi. Niemki potrafią dziecko przewinać 1 raz na dzien i spią w zasikanych bodziakach 6 dni ( tyle ile pobyt) .Nie ma czegos takiego jak pielegnacja oczek , pępka..proszki dla dzieci ? dezyfnekcja? rekawiczki przy pobieraniu krwi ? nie ma tam czegos takiego. Ja jedna ubierałam dziecko w swoje ciuszki i przewijałam po kilkanascie razy dziennie. Noo...to sie wygadałam.
#321 |
Konto usunięte
|
Linka
![]() I samych dobrych chwil z Jagodzianką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#322 |
Rozeznanie
|
Linka współczuje ci tego przykrego doświadczenia, nie tak miało wyglądać przyjście Twojej ukochanej córuni na świat..
Cieszę się bardzo że jesteście już w domku i wszystko się ułożyło, myślę że z biegiem czasu patrząc na mała Jagodziankę o którą tak walczyłaś zapomnisz o tych wydarzeniach a przynajmniej zapamietasz je troche inaczej ![]() Teraz ciesz się maleństwem I odpoczywaj, dużo zdrówka dla was wszystkich I żeby teraz wszystko poszło z górki ![]() Sent from my GT-P5220 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Czarownica cieszę się że mąż sie zdecydował I czekam na dobre wieści jużnie za dwupak a za trzypak ![]() Sent from my GT-P5220 using Wizaz Forum mobile app
#323 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Czarownica swietna wiadomość - czemamy na blizniaki ![]() Rumianek mysle ze nie. Tylko podstawa jest ze dobrze bedziesz sie odzywiala. Ja ćwiczyłam na orbitreku 4 razy w tyg po godzince, a w dniu testu zaprzestalam Linka ![]() ![]()
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 ![]() 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki ![]() 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#324 |
Zakorzenienie
|
Linko- bardzo bardzo współczuje ale niestety cc to zabieg. Może być niestety powikłany. A co do opieki nad bobasami w DE to strasznie mnie zdziwiło to co napisałaś. Myślałam że u nich jest wręcz odwrotnie. Życzę teraz samych przyjemnych chwil. A Jagódka jest cudna
![]() Camilla- dzieki ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
#325 |
Zakorzenienie
|
Linka, no to teraz duzo spokoju życzę
![]()
#326 |
Rozeznanie
|
Hej Linko, strasznie mi smutno, że tyle przeszłaś
![]() Życzę Wam wielu pięknych chwil i dużo spokoju i żeby teraz już wszystko szło jak z płatka ![]() Czarownico, super, że mężuś poszedł po rozum do głowy ![]()
#327 |
Zadomowienie
|
Linko nie wiedziałam że aż tak ciężko miałaś... Myślę że Twoje doświadczenia mogą niektórym przyszłym mamom uświadomić, że cc jest operacją a nie prostym wyjęciem dziecka.... Traumy psychicznej współczuję... Teraz tylko do przodu
![]()
#328 |
Rozeznanie
|
Linka bidulko
![]() Mój syn chory ledwo mówi, leki za bardzo nie pomagają. Ja mam doła chyba nie mogę oglądać ciężarnych niebieski mogę się pozbierać ogarnąć. Jak ja schudne te 15 kilo. Boje się że naprawdę trzeba będzie na klinikę odkładać. Ale dziękuję tu dziewczynki za wsparcie z wami jest lepiej ![]() Wysłane z mojego HTC przy użyciu Tapatalka
#329 |
Zakorzenienie
|
Lineczko, teraz tylko spokojnie sobie razem dochodźcie do siebie, całuj ile wlezie Jagodziankę i męża też
![]() I tak się nie zażegnuj że już nigdy w życiu ![]() Czarowniczko, chłopy czasu potrzebują i samotności też. 2 dni spokoju i przemyślał ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, uffff w końcu będę miała się w co ubrać na święta. Kupiłam dwie eleganckie sukienki. Jedną czarną drugą czerwoną ![]() ![]() Prezenty też prawie gotowe, jeszcze małżon i kilka drobiazgów. Za to małż mnie dziś na zakupach wyprowadzał z równowagi, bo jeszcze nic sam nie kupił i ciągle tekst: jeszcze nie myślałem... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#330 |
Zakorzenienie
|
Natulku- mój sobie chyba nawet nie zdaje sprawy że za niecałe 4 tygodnie Święta,obudzi się 22.12 w panice, że prezentów nie ma
![]() wrzuć zdjątka kiecuszek do k ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:35.