|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 30 + 40 + dzień po dniu :-)
Nie uwierzycie ale u mnie była burza pół godziny temu. BURZA o tej porze roku. Po błyskawicach zlewa i grad. Temp spadła z 8 do zaledwie 2 C.
Gosia- bez filtrów nie da rady Miszka kiedyś wkleiła tutaj poglądowy filmik ...przerażający mówiąc szczerze i mobilizujący do filtrów stosowania.---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Tż w pracy, młody na turnieju szachowym a ja w kuchni Ryz na sushi się gotuje, ciasto i ciasteczka w piekarniku. Jutro ubieranie choinki. Póki co maseczka i zielona herbata z odrobiną jaśminu
|
|
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
30 + 40 + dzień po dniu :-)
Aussie właśnie widzę u znajomych z miasta na fb o tej burzy i w grudniu .. No cóż śnieg w kwietniu burza w grudniu. Można i tak.
Tez w sumie filtrów jako samych nie stosuje ale kremy które używam maja filtry. Tez sie liczy? ![]() Z ta kawa kama to jeszcze jakoś zrozumiem ( zależy ile osób w rodzinie. Mój tz np potrafi wypić z 10 w dzień ale oni tu piją te kawy w filiżance wielkości naparstka ). Tez zaraz na zakupy jedziemy to pewnie kawy dużo kupią bo robimy odrazu zakupy na 2 tyg ( a potem mniejsze jak to powiedzieli dokupią co brakuje np piwo Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2014-12-20 o 13:50 |
|
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
To nie Miszkowy film ale też warto obejrzeć
![]() http://ed.ted.com/lessons/why-do-we-...n-kevin-p-boyd |
|
|
|
#304 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zwłaszcza że kremy dzienne bardzo rzadko maja wysokie filtry, muszą mieć spf6, bo tak nakazuje Unia, ale 6 to żadna ochrona. I pewnie są składy trochą inne, ale składy to dla mnie czarna magia, czytam, jak polecają dziewczyny np. na forum i jak twierdzą, że są stabilne, nie bielą, testuję. Ogólnie, przynajmniej w lecie dodatkowy specjalistyczny krem ochronny to mus. Spf50 A w sumie przez cały rok, spf20 lub 30. Ale, jak zauważyła Kama, to nie obowiązek, po prostu dodatkowy element walki ze starzeniem Edytowane przez 201608151053 Czas edycji: 2014-12-20 o 13:59 |
|
|
|
|
#305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas zimny wiatr wieje, ale jednak poszłam na nogach przewietrzylam siebie i dzieci i umówiłam się na pasemka na 29.12 no własnie.... ja kawy też sporo piję, ale ja kupuję ziarnistą (objętościowo pół kilo jest większe od pol kilo mielonej i sprawia wrażenie jakby nie wiem ile tego było...) ale faktycznie nie kumam po co komu takie wielkie zakupy a potem ze śmietnika się wywala wszystko.... mąż pracuje w sklepie i mówi ze ludzi porabało.... wielkie kosze jedzenia jakby z tydzień mieli z domu nie wychodzić...a to dopiero "początek" bo najgorzej jest na dwa-jeden dzień przed świętami... nieraz jak pracował w Wigilię to im klienci potrafili po drzwiach kopać, ze zamykają o 15... no bo jak to? zamykać? ehhhhh....
|
|
#306 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chociaż w grudniu może jednak tak.A ja się trzymam jeszcze twardo i do fryzjera nie umawiam...I nawet mi ostatnio moje ZAPUSZCZANE NADAL włosy przestały przeszkadzać i denerwować ...Aż jestem zaskoczona. Pewnie dlatego, że dość ciepło, czapka na razie w torbie jedynie W każdym razie tż, który zjechał na święta, a nie widzieliśmy się, hm jakieś 7 tygodni, stwierdził, że zarosłam![]() Gdzieś w połowie stycznia pójdę, ale głównie tył podciąć... |
|
|
|
|
#307 |
|
Gang Iren
|
Dzięki za odpowiedzi
Latem stosuję filtry, ale nie wiedziałam, że dobrze by było przez cały rok. U mnie tego słońca malutko jest... No ale patrzcie kiedyś kobiety nie stosowały filtrów, ogólnie tyle się nie paćkały wszystkim i bywało tak, że jedne wygladały starzej, inne młodziej. Nie zauważyłam jakoś tego chyba, że wyglądały za czasów mojej babci starzej.
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
Beata tyle ze kremy ktore używam maja zazwyczaj spf 20 czy 30 a czasem i 50. Wiec troche wiecej niz 6. Nie wiedziałam ze sa nawet z tak niskim spf6. Albo ich nie było wcale na składzie/ opakowaniu albo mam wlasnie 20-50.
Sent from my iPad using Tapatalk |
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia teraz jestes piekna i młoda.Brak stosowania ochrony-odbije sie i uwidaczni w pózniejszym wieku.Czyli krótko reasumując-szybciej i brzydziej sie zestarzejesz..(Oby nie,ale tak straszą
)Także na dzień krem z spf przynajmniej-20,latem wyższym niz 30..Byłam w Łodzi.Wieje jak w kieleckicm..Brrr..Wyszłam sobie taka rozwarstwiona z auta,a tu jak nie dmuchnie..Aż mnie zatkało..Gdybym ważyła z 10 kg mniej,pewnie bym wylądowała na masce jakiegoś auta W sumie mogłabym wyladować..Taka drobinka![]() Ilka wyśle Ci do testów podkład.Daj linka której Ty Laury używasz?Tej w brązowej tubie?Bo jeszcze jest w jasnej... ![]() Kama oj daj kotu trochę świąt.Gówniara najmłodsza niech sobie łańcuch ściągnie,bombkę pokiwa..Moje jakimś cudem wchodzą od srodka po sam- czubek i nic nie uszkadzają.Nie ma strat w wystroju ha ha..Tylko biedne drzewko skrzypi i sie wygina.. ![]() Moja kotka jakoś wyłysiała na tyłku.Ta rasowa.Nie wiem co jej jest Wet stwierdził,ze to nie zakażenie..nie drapie się,je z apetytem,jest skora do zabawy...tylko wygląda jak sfinks(sam zad)![]() :m dleje: Dostała krople omega ..Daję od 2 tyg... Wygląda bidulka jak z Treblinki..Tak mi jej szkoda..Gdzie moja puchata kuleczka się podziała???Czy to wynik pierwszej rui?
|
|
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
Miszka, hormony mogą być, albo prosówkowe zapalenie skóry tez daje łysienie. u nas kocur miał łysawy brzuszek i szorty, to mu odrosło po zastrzykach, ale nadal ta skóre ma kiepską, ze strupkami - i tu już efektu leków nie widze.
|
|
|
|
#311 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
Kama kotka nie ma strupków. Nie drapie sie ,tylko liże(jak kot).Dostała tabletki na odrobaczenie,czymś tam skropili kark i sierść -na pchły.To nie wychodzący kot.Nie ma kontaktu z innymi (podwórkowymi).Przestałam jej nawet dawać przekąski.Na Royalu samym leci..Sama nie wiem.Brzydko to wygląda.Taka wyłysiała
|
|
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
może tez być nerwowe, Miszka, nerwica natręctw - sierść wypada od stałego lizania
![]() Do biura FBI dzwoni facet: - mój sąsiad John Smith, trzyma narkotyki w szopie na drewno. Wieczorem ten sam facet dzwoni do Smitha: - Było u ciebie FBI??? - Było. - Porąbali Ci drewno?? - Tak - Dobra, jutro ty na mnie donosisz. Ktoś mi musi przekopać ogródek Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2014-12-20 o 20:56 |
|
|
|
#314 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
A możesz podać jakieś kremy które stosowałaś/stosujesz z filtrami? Bym sobie zobaczyła/pomyślała może o zakupie.
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu ja teraz jestem fanką filtrów,kremów,ser ,eksoliantów Pauli Choice.Z typowych filtrów fajny jest La roche posay,vichy.Nie wiem jaki masz typ cery ,bo to też ważne.Inne sa do suchej,inne do mieszanej..Tu możesz poczytać co chwalą https://wizaz.pl/kosmetyki/kategoria...ext=1&sort=999 Zobacz z składzie swojego kremu czy ma spf i ile..
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
Beata a to ja niewiem bo polskich kosmetyków mało raczej używam a te co mam to albo nie maja żadnego filtra albo właśnie maja 20-30 itp czy 50 i te raczej nie są polskie. Nie mieszkam w Polsce i łatwiej mi kupić nie polski kosmetyk .
|
|
|
|
#317 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Teraz spojrzałam, że ten co teraz używam z Garniera BB, ma spf 15, ale to troche mało, nie?
|
|
#318 |
|
Zadomowienie
|
Za mało, Gosia. Proponuję na teraz i na początek co najmniej 30.
|
|
|
|
#319 |
|
Gang Iren
|
Dzięki Juka, to się rozejrzę jak skończę ten co mam, bo nie lubię nic wyrzucać
![]() Dziś pierniczki pieczemy, jakoś wcześniej nie mogłam się zabrać, no i pewnie byłyby zjedzone do Świąt. Prezenty już raczej wszystkie mam, chyba ze coś tam jeszcze wypatrzę i dokupię. Dzisiaj zabiorę się za pakowanie jak dzieciaki pójdą spać wieczorem. Już taki świąteczny nastrój mam. Jak ja to lubię!
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
No i doczekałam się przesilenia zimowego
Teraz dzień już tylko będzie się wydłużał przez następne pół roku ![]() Dzisiaj ubieramy choinkę i pakujemy z Tż prezenty dla młodego. Moje prezenty dla Tż już spakowane i schowane w garderobie ![]() Kawa
|
|
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
Macie racje, czas zapakować prezenty, sprawdzić, czy nie trzeba jakiś toreb dokupić jutro
![]() Pochmurno z przebłyskami słonca. Basen. Kawa ![]() Dziś się zdenerwowałam i opitoliłam tz. Pakujemy te prezenty, pół podłogi zajmują...a dla moi sztuki 2 To, co sobie wybrałam, kupiłam, zapłaciłam i sama zapakuję No to mu powiedziałam, co mysle o takim egocentryzmie i braku poczucia, ze to on sam, od siebie, powinien kupic cos dla mnie. z własnej inicjatywny, własnego portfela. mąż patrzy na mnie wzrokiem Bambi i jęczy, ze on nie wie co, a jak nie trafi, to wyrzucone pieniądze...Stara śpiewka, czyli tapeta na męskie lenistwo i tumiwisizm W końcu w miną męczennika za wiarę pyta, jaki nosze rozmiar, albo jakie perfumy lubię...Powiedziałam mu, że po 20 latach to sam powinien wiedzieć to i to!
Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2014-12-21 o 11:36 |
|
|
|
#322 |
|
Gang Iren
|
Kamlisa
Rozumiem cię, bo i u nas tak jest. On niby próbował kiedyś, ale serio te prezenty byly nietrafione, więc faktycznie wolę coś sama sobie wybrać. Szkoda, bo bardzo lubię niespodzianki Ciekawe, że ja jakoś mogę kazdemu wybrać prezent, zeby był zadowolony. Ale w tym miesiącu z mężem też olałam sprawę i powiedziałam, że jak chce to ma sobie sam coś kupić.
|
#323 |
|
Zakorzenienie
|
Zapakować mógł sam
... gdyby mężczyźni mieli "swoje dni", byłyby to z pewnością dni wolne od pracy. Zagwarantowane odpowiednią ustawą lub najlepiej dekretem. Kam puenta brzmi-TO TYLKO FACET
|
|
|
|
#324 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Dobrze powiedziane
|
|
#325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale święte słowa Miszka ![]() witajcie w niedzielne już popołudnie ja dzisiaj popracowałam 3godzinki i teraz siedzę i czekam, aż któreś z domowników łaskawie odkurzy.... strzeliłam focha, ze ja tego robić nie będę... wystarczy ze piorę, gotuję, prasuję, przywlekam zakupy i milion innych rzeczy.... o, taki foch
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
Eh rozpisałam sie i mi nie wysłało bo internet wysiadł.
Rozumiem Cie Kama. Sama chyba sobie włożę jedna z książek które miałam dostać na święta a dał mi przed. A na moje pytanie czy na święta nic było ,, przecież dostałaś książki " no super. Nie chodzi mi o jakieś wyszukane prezenty ale cos trafionego choćby drobiazg. Zapowiedziałam ze ostatnia książkę której nie zaczęłam wkładam pod choinkę ( cos co udaje choinkę bo kolega ma przyozdobiona gitarę. ). Focha miał ale cóż. Może i cos ma może nie niewiem. Wiem ze do kolegi doszedł jakiś prezent dla mnie na Amazonię zamiany ale co i jak przekonam sie za kilka dni. Zobaczymy. Ja tam lecę swoją książkę pakować. A tłumaczenie ze nie zna rozmiaru czy zapachu to po tylu latach trochę chyba nie bardzo. Mój na szczęście tego nie próbuje. Jeszcze nie było takich tłumaczeń i nietrafionego prezentu. Oby sie wykazał
|
|
|
|
#327 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale jak się wkurzam i naprawdę nie mam pomysły, to prezentem są skarpety. Li i jedynie. W końcu, zawsze są potrzebneKupiłam dzisiaj, robić nie umiem i mi się nie chce nauczyć, tiramisu w Piotrze i Pawle. DobreOglądamy Extant. Do połowy był niezły, od 9 odcinka jakoś grzęźnie i nuda jest... |
|
|
|
|
#328 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Ja nie mam co narzekać, bo dla mnie prezent pod choinka jest, zakupiony i zapakowany przez malzonka Dostalam tez kilka prezentow przedswiatecznych (np.szczoteczke do twarzy olay i nowa elektryczna do zebow), ktore niby mialy byc pod choinke, ale nie moglam sie doczekac, wiec zaczelam uzywac wczesniej. Co jest pod choinka, nie mam pojecia. U mnie jest jakby odwrotnosc, bo moj maz lubi kupowac prezenty, zawsze przemyslane i trafione, pieknie zapakowane, ja natomiast jestem w tej kwestii beznadziejna![]() Miszka ze szczoteczki olay jestem bardzo zadowolona ![]() Czytalam prognoze dlugoterminowa i wyglada na to, ze zima w PL bedzie w irlandzkim stylu, czyli raczej mokra i wietrzna, niz sniezna i mrozna ![]() Probowalyscie moze ten nowy olejek Pauli? Juka jak oceniasz serum timeless? Edytowane przez uklika Czas edycji: 2014-12-21 o 17:14 |
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
U nas póki co 2 sezon Bushee. Krew się dzisiaj lała... takie mordobicie i to w wykonaniu lasek
szkoda, że ja tak nie potrafię ![]() Testowałam dzisiaj nową suszarko-lokówkę i jest efekt wow. To lubię. Już wiem, że będzie mi niezbędna ![]() Prezenty już spakowane, a choinka czeka na ubranie...hmmm...trzeba będzie się jakoś zmobilizować. Jakoś nie czuję tych świąt w tym roku. Robię wszystko z planem tak jak należy, ale poczucia świąt brak. Jedyne co mnie cieszy to wolne dla mnie i Tż. Wreszcie razem odpoczniemy
Edytowane przez aussiewoman Czas edycji: 2014-12-21 o 17:20 |
|
|
|
#330 |
|
Zadomowienie
|
Hej
U mnie do pakowania prezentów jeszcze kawał drogi. Będę pakować dopiero, jak będziemy u rodziców, jak zwykle - 10 minut przed Wigilią. Niezależnie od tego co pakuję - czy prezenty, czy na wyjazd - zawsze w ostatniej chwili. Póki co muszę się skupić, aby niczego nie zapomnieć. ![]() Jeśli chodzi o prezenty od ukochanego, to jednak wolę bez niespodzianek - to co sobie wymarzyłam, mimo, że niespodzianki, które zdarzyło mi się dostać były trafione. Na razie mój mąż jest tak zajęty pracą, że nie sądzę aby mu się przypomniało, że nie ma dla mnie prezentu. Jakoś to sobie odbiję. Na wszelki wypadek kupiłam już dla siebie parę prezentów. ![]() Uklika, serum bardzo przyjemne. Tylko nie bardzo chce mi się wierzyć, że ma 20 % wit C, ale może to dlatego, że ma też inne składniki. Za krótko używam, aby pisać o działaniu, ale już teraz jestem pewna, że kupię je ponownie. Moje koleżanki, które też używają są zachwycone. Trochę mi dziś smutno, bo już jutro mieliśmy wyjeżdżać, a przez pracę męża, wyjedziemy dopiero we wtorek.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.

Miszka kiedyś wkleiła tutaj poglądowy filmik ...przerażający mówiąc szczerze i mobilizujący do filtrów stosowania.

Zwłaszcza że kremy dzienne bardzo rzadko maja wysokie filtry, muszą mieć spf6, bo tak nakazuje Unia, ale 6 to żadna ochrona. I pewnie są składy trochą inne, ale składy to dla mnie czarna magia, czytam, jak polecają dziewczyny np. na forum i jak twierdzą, że są stabilne, nie bielą, testuję. 
Chociaż w grudniu może jednak tak.
W sumie mogłabym wyladować..Taka drobinka

:m dleje: 

W końcu w miną męczennika za wiarę pyta, jaki nosze rozmiar, albo jakie perfumy lubię...Powiedziałam mu, że po 20 latach to sam powinien wiedzieć to i to!
szkoda, że ja tak nie potrafię