Mamusie lutowe 2015 - cz. 7 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-12, 11:20   #301
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 7

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
i jeszcze transparenty powinny mieć i gwizdki

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
dobre

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Aga, ciekawy ten wózek cholera, ciężki wybór jest z tymi wózkami
Ollllciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 11:21   #302
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tuliluli Pokaż wiadomość
No to chyba jestem pierwsza.

T. Urodził się 11.01.2015 o 23:46, siłami natury. jest wczesniaczkiem wiec chwilkę poleży na neonatologi. Trzymajcie kciuk, zeby szybko do mnie wrocil.

Buziaki!

Wzruszyłam sie, cudnie. gratulacje Tuli, trzymam kciuki zeby malutki juz zaraz byl z Tobą.

Dzis zjadłam dwa śniadania, oczywiście z przerwa i cukier miałam 83 szok, az loda zjadłam z radości.

Babeczki szok z tymi odwiedzinami, ale u mnie podobnie. każdy chce sie zwalić najlepiej w pierwszym momencie. Ja sie podobnie jak i Wy nie dam. nie prędko bede zapraszać i na pewno nie każdego kto ma ochotę i ja zgłasza do mnie.

Dzis byłam na badaniach to sobie popołudniu obczaje jak tam moje wyniczki.

Poza tym kupiłam termometr ten bezdotykowy Microlife NC 150 i aspirator do noska na baterie jestem lżejsza o 200 zł z hakiem.

Do szpitala mam spakowany jeden stanik laktacyjny. Nie mam ich za wiele, w sumie 4 z czego dwa to są takie badziewiaczki. Jakby co bede dokupowac.

Edytowane przez Kasiulka22
Czas edycji: 2015-01-12 o 11:22
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 11:26   #303
Uera
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 1141655 Pokaż wiadomość
ooo jaki kropek juz sie spotkalam z tym wozkiem u paru osob

Ja się jeszcze nie spotkałam, ale słyszałam że jest dobry
Wzięłam wersję białą więc będę miała co prać

http://www.lifebyewelina.blogspo t.com

„Okazuj dobro wszystkim ludziom, bo nigdy nie wiesz,
jaki krzyż przyszło im dźwigać ani jak bardzo potrzebują twojego wsparcia”
Uera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 11:28   #304
logoasia
Zakorzenienie

przeklęte rozumiem waszą sytuację, my z tz informowaliśmy całą rodzinę już po narodzinach naszych dzieci. a że mieszkają 400km od nas to mogliśmy cieszyć się sobą do woli

ale w innym przypadku, gdy teściowa/mama mieszka na miejscu nawet by mi do głowy nie przyszło pisać czy dzwonić że jadę rodzić
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 11:33   #305
maciejka1987
Zakorzenienie

dziewczyny potrzebuję porady ... otóż piekę muffiny i znów nie wyszły idealne, tj chodzi o wyrastanie. WYrośnie mi góra, potem z tej góry pęka ciasto i wychodzi jeszcze surowe i znów rosnie..brzydko to wygląda i nie wiem jak zmienić ustawienia pieczenia aby było dobrze... Piekę na góra-dół termoobieg. Teraz chwię piekłam góra-dół termoobieg a potem dół termoobieg i też wylało się ;/

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 11:34   #306
biala17a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Uera Pokaż wiadomość
Witam przyszłe mamusie
Też jestem przyszłą lutową mamusią. Wyznaczony termin przez lekarza to 3 luty
Obecnie jestem w 37 tc i już się nie mogę doczekać aż maleństwo będzie z nami.
Lekarz mówi, że będzie dziewczynka. Ma juz prawdopodobnie 3kg. Imię jakie wybraliśmy do Aleksandra Wszystko już przygotowane. Jestem spakowana do szpitala tylko czekać Można się dołączyć na tych ostatnich nóżkach? )
Witamy

Cytat:
Napisane przez przeklete_pragnienia Pokaż wiadomość
No wiecie co, mi by do głowy nie przyszło jechać na porodówkę, bo ktoś rodzi
No po coooo

W ogóle teściowa kilka razy dumnie opowiadała mi historię, jak to jej druga synowa rodziła i ona stała i kibicowała razem z tej dziewczyny matką
I jak sie darły pod drzwiami, że da radę
I jak latały do ordynatora

Luuuudzieee
Zaangażowanie godne podziwu
Mam nadzieję, że u mnie też poród zacznie się na wieczór, powalczymy przez noc i rano damy znać rodzince jak już będzie po wszystkim. Pewnie wyjdzie inaczej, ale zawsze warto pomarzyć
biala17a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 11:36   #307
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Ewa przykro mi
Uera witaj
Mlebi nie bądź taka surowa dla T, gotuje Ci dba o Ciebie a Ty chcesz ją po miesiącu zaprosić?
Ja to jednak jestem bardzo wyrozumiała dla Tż rodziny. Bo po mimo wszystko czekam na zainteresowanie z ich strony.

Ja jak miałam cc to moja mama co chwilę dzwoniła czy jest już po. Żałowałam ze w ogóle jej powiedziałam ze idę na cc chciałam do Tż zadzwonić a wszyscy już wiedzieli!!! No ale dobra.

Ilona może T chciała by z Tobą rodzić? Nie musiała by się drzeć pod drzwiami ani latać po ordynatorach.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-12, 11:36   #308
Asia1105
Wtajemniczenie

Tak piszecie o tych odwiedzinach i zaczęłam zastanawiac się nad moją T Jakoś dziwnie nie poruszyła tego tematu! Aż się właśnie zaniepokoiłam
Bo pewnie myśli sobie, że zaraz jak się zacznie to zadzwonimy i ona ruszy w drogę (ma ponad 60 km do nas)! O na pewno nie!!
Najgorsze jest to, że nie było kiedy w weekend powiedzieć jej, że odwiedziny to najwcześniej po miesiącu A tak chciałam zobaczyć jej minę
Ale widziałam wiele innych, jak mój mąż opowiadał jej, że w SR nauczyliśmy się tak i tak i tak będziemy robić.... A na gały na wierzch i, że tak się nie robi. A mój mąż, że robi i tyle! No i kilka takich gajnych tekstow było. Więc na maksa była sfochowana
A na pożegnanie wyjechała do mnie z tekestem, że oj to następnym razem to już ci ugotujemy coś dla matki karmiącej! A ja na to, że niby po co? Ona jak to, a co Ty chcesz normalne schabowe jeść?! No to jej po raz 10000 mówię, że karmić nie będę (tzn. to wersja dla niej, bo chcę spróbować ), a ona i tak swoje, ja pitole już mam dośc. Albo jak jej mówię, że nie chcę mi się. ięsa i jem teraz tylko sery, to ona, że dobry znak, bo to znaczy, że będę karmić ja piernicze no teorie ma z kosmosu!
A i jeszcze obraza, bo i imienia nie chcemy powiedzieć.
Także ten, co to ja jeszcze chciałam, aaaaa, że i tak i tak się obrazi, bo jak się zacznie akcja u nas to dzwonię do Siostry i Mamy oczywiście. I jak dojedziemy do szpitala i załapiemy się na salę do rodzinnego to dzwonię po nie Bo doszłam do wniosku, że przez te pierwsze skurcze chcę, żeby Mama była w pobliżu na wypadek znienawidzenia przeze mnie mojego męża poza tym chcę, żeby pierwsza zobaczyła swoją pierwszą wnuczkę, a moja Siostra chrześnicę
Może to i wredne, ale to są moi, a T jest dla mnie obca. Poza tym jej córunia już rodziła, więc do mnie niech się nie wpiernicza
Tyle mych przemyśleń
Asia1105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 11:38   #309
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
dziewczyny potrzebuję porady ... otóż piekę muffiny i znów nie wyszły idealne, tj chodzi o wyrastanie. WYrośnie mi góra, potem z tej góry pęka ciasto i wychodzi jeszcze surowe i znów rosnie..brzydko to wygląda i nie wiem jak zmienić ustawienia pieczenia aby było dobrze... Piekę na góra-dół termoobieg. Teraz chwię piekłam góra-dół termoobieg a potem dół termoobieg i też wylało się ;/
Biegnę na muffiny
Stary 2015-01-12, 11:39   #310
Asia1105
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmmm, dziwne.
Też tak zawsze piekę i wychodzi...
Spróbuj może sama góra...
Stary 2015-01-12, 11:43   #311
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Asia a Tż akceptuje Twoje przemyślenia?
Że Twoja todzina może być przy Tobie a T dopiero po miesiacu chcesz widzieć?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-12, 11:43   #312
lui_89
Zadomowienie

ja ani rodzicom ani T. nie zamierzam mówić, że rodzę. Na szczęście T. ma do nas 90km wyślemy MMS jak będzie po wszystkim, a w odwiedziny zapraszam, ale po jakims tygodniu a do szpitala ma prawo wstepu tylko tz, ewentualnie jak urodzę, może przyjsc moja przyjaciółka bo mieszka na przeciwko szpitala. I koniec.

Maciejka
nie pomogę, pieczenie to nie moja bajka niestety.
lui_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 11:44   #313
1141655
Zakorzenienie

oooo Asia, nie pisalas nigdy o planach porodowych z sis i mama Widac, ze jestescie mocno zżyte

Ja swoja uwielbiam mamę, oddałabym za nia życie, naprawdę Ale na salę nie wpuściłabym a po też nie chcę ich widzieć...ja taka jestem, że nie lubię jak ktoś na mnie patrzy w niemocy... tak, mam tak , ze sie wstydze tego,ze nie mam sil. chyba tez dlatego teraz sie tak odsunelam od odwiedzin ,spotkan, bo robie sie niegramotna i nie lubie jak ktos na to patrzy

wczoraj np. tak glupio bo zdejmowalam kurtke i przyszedl tesc po nia a ja co od razu, ze nie,ze sama zaniose, ze daje rade potem przyszedl kuzyn mojego M, ze wezmie mi kurtke to ja juz gul,ze juz mowilam,ze sobie poradze, a na koniec T sie pyta czy cos mi przytrzymac

moj maz to juz wie,ze jak chce pomocy to prosze, ze nie ma rpzed szereg wychodzic

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 11:44   #314
IncognitoNick
Zadomowienie

Tuli - gratulacje! Trzymajcie się zdrowo Obyś już szybciutko ściskala dzieciaczka!
IncognitoNick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 11:44   #315
Asia1105
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Uera Pokaż wiadomość
Ja się jeszcze nie spotkałam, ale słyszałam że jest dobry
Wzięłam wersję białą więc będę miała co prać
Eee tam, ja tez mam biały i mam to w nosie, że będzie brudny!
Mnie to denerwuje, jak usłyszałam od T czy od znajomych, że o matko biały, będziesz miała co prać. Nożesz, a jakby był zielony, niebieski czy inny to co prać nie trzeba?! Też przecież widać.
Także luzik, będziemy prać razem
Stary 2015-01-12, 11:45   #316
martu_la
Rozeznanie

To ładnie z tymi dopingującymi pod drzwiami, chybabym zabiła
Ja się własnie zastanawiam czy dzwonić do mamy, że się zaczęło, bo boję się, ze bedzie wydzwaniac i nie bede sie mogla skupic.
Poprasowałam połowę pieluch i zrobiłam sobie małą przerwę,musze cos zjesc, a maciejka mi zrobila ochote na muffinki.
martu_la jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 11:47   #317
Asia1105
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MaamaaZuzi Pokaż wiadomość
Asia a Tż akceptuje Twoje przemyślenia?
Że Twoja todzina może być przy Tobie a T dopiero po miesiacu chcesz widzieć?
Sam ma focha na swoją rodzinkę, ale to osobny temat, bo strasznie mu podpadli ostatnio, więc nie ma problemu. Poza tym to chodzi o sam dzień porodu, bo odwiedziny to zasada ta sama dla wszstkich, mawet moich. Bo niby po co mi obca osoba, T, przy porodzie?! Ngdy! A mąż to akceptuje
Stary 2015-01-12, 11:48   #318
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Ewa rozebrałaś już choinkę?
Kurka pewnie tak

Zapomniałam a chciałam zobaczyć z bliska łańcuch który macie na choince
Stary 2015-01-12, 11:51   #319
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
a moze wina termoobiegu?
Stary 2015-01-12, 11:51   #320
Asia1105
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 1141655 Pokaż wiadomość
oooo Asia, nie pisalas nigdy o planach porodowych z sis i mama Widac, ze jestescie mocno zżyte

Ja swoja uwielbiam mamę, oddałabym za nia życie, naprawdę Ale na salę nie wpuściłabym a po też nie chcę ich widzieć...ja taka jestem, że nie lubię jak ktoś na mnie patrzy w niemocy... tak, mam tak , ze sie wstydze tego,ze nie mam sil. chyba tez dlatego teraz sie tak odsunelam od odwiedzin ,spotkan, bo robie sie niegramotna i nie lubie jak ktos na to patrzy

wczoraj np. tak glupio bo zdejmowalam kurtke i przyszedl tesc po nia a ja co od razu, ze nie,ze sama zaniose, ze daje rade potem przyszedl kuzyn mojego M, ze wezmie mi kurtke to ja juz gul,ze juz mowilam,ze sobie poradze, a na koniec T sie pyta czy cos mi przytrzymac

moj maz to juz wie,ze jak chce pomocy to prosze, ze nie ma rpzed szereg wychodzic
Jesteśmy bardzo zżyte
A te plany to zrodziły się teraz w weekend jak zaczęłam panikować :P
Ale tak jak pisałam, warunek to ta sala rodzinna, bo jak jej nie dostanę, to bez sensu, żeby siedziały na korytarzu.
A po drugie to ja nie chcę, żeby One były przy porodzie, chcę, żeby były przy mnie jak jeszcze będę na chodzie i coś jeszcze będę kontaktować, potem na te dramatyczne sceny niech patrzy sam mąż :P
Stary 2015-01-12, 11:54   #321
Ollllciaaa
Zakorzenienie

My mieszkamy z moimi rodzicami, więc nie ukryję, ze rodzę. Ale mamy wsparcie wtedy będzie mi potrzebne.
A teściową powiadomimy po fakcie, jak urodzę. Teściowe mieszkają 200 km od nas, więc szybko ich nie zobaczę.Na Święta Wielkanocne. A przyjechać, nie przyjadą, bo pracują nawet w weekendy.

Edytowane przez Ollllciaaa
Czas edycji: 2015-01-12 o 11:55
Stary 2015-01-12, 11:55   #322
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia

Maciejka niestety nie pomogę z muffinkami bo ja to jestem dwie lewe ręce ;/ A zjeść to bym zjadłaaaa, nawet zakalca

Uera ja też mam jaśniutki wózek, nie biały, ale taki jasny beż no i trudno. Każdy wózek trzeba prać jak będzie obśliniony albo coś Także ja tam brałam jaki mi się podobał i tyle

W ogóle mam taki problem, bo jak już zaproszę teściową, albo w ogóle rodzinę Tż (swojej nie przewiduję- wiecie dlaczego)- a będę musiała nakarmić jak będą, a mieszkamy w kawalerce to co wtedy
Przecież nie wyjmę cyca przy nich ;/
Ehhh nie wiem, nieeee wieeeem
Stary 2015-01-12, 11:57   #323
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asia1105 Pokaż wiadomość
Eee tam, ja tez mam biały i mam to w nosie, że będzie brudny!
Mnie to denerwuje, jak usłyszałam od T czy od znajomych, że o matko biały, będziesz miała co prać. Nożesz, a jakby był zielony, niebieski czy inny to co prać nie trzeba?! Też przecież widać.
Także luzik, będziemy prać razem
dokladnie, brud jest brudem i trzeba sie go pozbyc niezaleznie od koloru

to tak jak kupowalismy kafle do mieszkania ,ze czarne w calym mieszkaniu
sie zaczelo, ze bedzie widac kazdy kruch, kazdy piach a i owszem jest widac
ale na zielonych, bialych, brazowych tez byloby widac , a jak nie to zwolniloby mnie to ze sprzatania ?
moze niektorym jak nie widac brudu to on nie przeszkadza Ja wole miec wysprzatane niz zakamuflowane

Cytat:
Napisane przez Asia1105 Pokaż wiadomość
Jesteśmy bardzo zżyte
A te plany to zrodziły się teraz w weekend jak zaczęłam panikować :P
Ale tak jak pisałam, warunek to ta sala rodzinna, bo jak jej nie dostanę, to bez sensu, żeby siedziały na korytarzu.
A po drugie to ja nie chcę, żeby One były przy porodzie, chcę, żeby były przy mnie jak jeszcze będę na chodzie i coś jeszcze będę kontaktować, potem na te dramatyczne sceny niech patrzy sam mąż :P
rozumiem rozumiem Dobrze, ze maz tez to rozumie choc
ja tez to rozumiem

ile rozumiem

bo przeciez to Twoja mama Twoja siostra, a T jest jakby nie patrzec obca wiec to zrozumiale,ze nie chcesz by patrzyla jak skurcz cie skreca

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
W ogóle mam taki problem, bo jak już zaproszę teściową, albo w ogóle rodzinę Tż (swojej nie przewiduję- wiecie dlaczego)- a będę musiała nakarmić jak będą, a mieszkamy w kawalerce to co wtedy
no to moze byc niekomfortowe

ja jestem taka,ze poprosilabym, by wyszli

na szczescie mamy pokoje, tylko kurna bez drzwi hahahaha
ale ja bede walic prosto z mostu,ze nie zycze sobie patrzenia jak karmie, bo to czas moj i malenstwa

ale faktycznie moze byc słabo...jak jedno pomieszczenie i goscie akurat
pozostanie ci albo powiedziec wprost, albo karmic w lazience ;]

Stary 2015-01-12, 11:58   #324
buu007
Zakorzenienie

hej kochane
witam sie wnowym watku
doczytalam stary,i ten
ale ja sie ostatnio bardzo zle czuje,a weekend to juz w ogole,przeplakalam,brzuch mnie tak bolal,plus mloda mnie wniego przypadkowo uderzyla,maz mnie irytowal bo myslal chyba ze zartuje kiedy mowie ze mnie boli,nic nie chcialam jesc a on co chwile chcial zebym cos zjadla i w koncu po tym uderzeniu malej juz nie wytrzymalam,i jak zaczelam ryczec to sie zaczelo,i przespalam pol dnia
po tymw szystkim z jednej strony juz bym chciala zeby byl koniec,a z drugiej niech jeszcze mala w brzuszku siedzi

emdziku zmienisz mi wizyte?musialam przelozyc na jutro jednak

mamazuzi ja chyba tez zaczynam zmieniac zdanie,tzn jak chca do domu niech przyjada-uswiadomilam sobie ze dobra,moj komfort tez jest wazny,ale jednak mam mala,nie mam z kim jej zostawic,nie chce jej fundowac czasu z obcymi osobami jak moze-ale tu i tak nie wiem na 100% przyjechac np tesciowa,zreszta widze ze moj maz bardzo byl smutny z tego powodu jak rozmawialismy,i bylo mu po prostu przykro,ze tak mowie,wiec powiedzmy ze sie opamietalam,nie chce ich na caly czas ale to jego rodzina,no i moze dla niego wazne zeby byli tez z nim wtedy,uszanuje to
ale do szpitala nie chce nikogo ewentualnie moja siostre i meza,i to sie nie zmieni,nie jestem obieketm w muzeum zeby mnie ogladali

daria nie wiem co doradzic,zalezy co to za bakteria,a rozmawialas juz z lekarzem?cos mowil?jak to sie leczy czy cos? wypis na zadanie mozna chyba ot tak dostac,po prostu sie mowi ze sie chce wyjsc i juz,

Uera witaj napisz cos wiecej o was

Ewa bardzo mi przykro z powodu kolezanki

Aga sliczny pokoj Tymka
ale nie wiem czemu,myslalam ze te pasy beda wezsze i ze beda pionowo taka chyba byla moja wizja tego ale prezentuje sie bardzo ladnie wszystko,a z mebelkami to juz w ogole bedzie cudnie
a co do klucza-ojj moja chce niech przyjezdza,ale klucza bym jej nie dala
a szpital na haslo-drzwi pancerne-dobra rzecz

TULI kochana gratulacje nasza pierwsza mamusiu!!! niech synek dochodzi do siebie,żebyście szybko byli razem

Agata rady starych panien sa bezcenne wszystko wiedza o macierzynstwie i porodzie

martula nosisz juz ten biustonosz?on jest miekki czy usztywniany?moze zajrze jutro do h&m i sobie zobacze,tylko czy sie bede dobrze czula?

Ilonka wez wynajmij autokar jak ktos radzil,i spisz liste osob ktore sie zabiora z wami na porodowke,ale bedzie porod grupowy
nie no ale serio,po co oni tam chca byc noszz

Olcia ja Ci powiem tak,mi sie pokarm dopiero w 3 dobie pojawil,wiec w szpitalu jako taka wyciekow nie mialam,no i tam gdzie rodzilam raczej prosili zeby byc bez stanikow,do porodu jak mialam taki miekki materialowy kazali mi sciagnac,i byc bez,potem tez,i co jakis czas polozne przychodzily potem i cycki macaly czy cos sie "dzieje"
ale potem w domu-na sama mysl o malej cieklo mi z cyca
a jak dlugo nie jadla to cycki jak kamienie,oj i stanik i wkladki byl non stop w uzyciu
sliczna sukienke kupilas na ten slub,bardzo ladnie w niej wygladasz

maciejka o cos sie dzieje,ale Ty masz miec cc prawda?
a co muffinek nie doradze,ja tam ostatnio robilam makaroniki i tez mi popekaly i cale sie rozlaly nie wiem czemu

II kreseczki- 3.06.14

i juz z nami

WYMIANA

buu007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 12:00   #325
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Ilonka, a jak Ewa wcześniej pisała, zakryć pieluchą tetrową?

Albo usiądziesz trochę dalej od nich i zakryjesz pieluchą...
nie wiem, ja tez kiedyś dumałam nad tym...
Stary 2015-01-12, 12:00   #326
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia

Prędzej to oni będą siedzieć w łazience a nie ja- matka polka karmiąca i mój mały książę

O albo wiem-albo odciągnę na taką okazję i jakby co to wyjmę z lodówki i nakarmię z butli

Ale bym sobie zjadła jabłecznik ajjjj
Stary 2015-01-12, 12:02   #327
1141655
Zakorzenienie

jeju Buuu macanie cyckow w szpitalu to tez dla mnie bedzie dramat
na sama mysl mnie trzesie
a jak niektore np. dusza cycki by cos z nich lecialo to juz w ogole
ja wiem,ze wtedy zaprotestuje
nie bedzie mi nikt ich międolił.

A z tym kryzysem Twoim i tym, ze mała cię uderzyla ajjjjjj na pewno się wszystko nalozylo i dol gotowy, ale brzusio dobrze? wszystko ok z nim ?

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Prędzej to oni będą siedzieć w łazience a nie ja- matka polka karmiąca i mój mały książę
wyobrazilam sobie wlasnie, jak twoj tż wstaje i mowi: Proszę panstwa , nadchodzi czas karmienia, prosze o opuszczenie pomieszczenia i udanie sie do lazienki

Stary 2015-01-12, 12:02   #328
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie to nie jest problem, kp to moim zdaniem naturalna czynność i nie dziwi mnie widok matki karmiącej w restauracji czy na ławce, a tym bardziej w domu przy kimś. samo wyjęcie cyca nie trwa wieki i nikt sie w tym czasie na to nie patrzy, a ty mozesz się odwrócić albo zakryć chustą lub bluzką nie ma co się tak nakręcać na zaś
Stary 2015-01-12, 12:04   #329
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Asia tak z ciekawości tylko pytam, bo u nas raczej też by nie było już problemu gdybym T nie pozwoliła przyjść.

Buu wiem jak to wygląda, bo u nas tak było z Zuzką teraz Tż sam zmienił podejście do T, pierwsze święta tam nie był a T do tej pory się nie odezwała.
Ciekawe czy będzie miał Tż w ogóle parcie żeby powiedzieć że urodziłam.
Jak dla mnie nie musi :P
Stary 2015-01-12, 12:04   #330
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
dla mnie to nie jest problem, kp to moim zdaniem naturalna czynność i nie dziwi mnie widok matki karmiącej w restauracji czy na ławce, a tym bardziej w domu przy kimś. samo wyjęcie cyca nie trwa wieki i nikt sie w tym czasie na to nie patrzy, a ty mozesz się odwrócić albo zakryć chustą lub bluzką nie ma co się tak nakręcać na zaś
a ja wlasnie nie lubie tego widoku ..... jak karmia na widoku, od zawsze tak mam... wiadomo odwracam szybko wzrok itd
ale np. w restauracji nie chcialabym by ktoras wyjela cycka i przy mnie karmila

dla mnie to tak intymna chwila- na obecne myslenie oczywiscie- choc mam nadzieje,ze mi sie nie zmieni
ze nie wyobrazam sobie robic tego wsrod ludzi....

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości