|
|
#301 |
|
BAN stały
|
Dot.: Wspaniałe stulecie, TVP1
tam to sami bejowie, pasze i sułtanki
,ale ostatni odcinek nie daje o sobie zapomnieć, ludzie na nim są nie do poznania... Edytowane przez userrr Czas edycji: 2015-03-21 o 14:40 |
|
|
|
|
#302 |
|
Konto usunięte
|
Wreszcie nowy odcinek
|
|
|
|
|
#303 |
|
Konto usunięte
|
Mina Hurrem kiedy sułtan kazał jej opuścić jego komnatę - bezcenna
|
|
|
|
|
#304 |
|
Konto usunięte
|
zgłaszam się i ja
![]() nie pogadam bo ostro nadrabiam i jestem dopiero na odc 36 widziałam z 3 odc - czterdziesty,sześćdziesią ty któryś i może siedemdziesiąty któryś i ..stwierdziłam ze muszę nadrobić![]() nawet nie przypuszczałam nawet ze tj takie popularne .o Turcji nie mówiąc (art w Angorze) stroje kapitalne.muzyka mi się b.podoba ps.zauważyłyście że gdy jest pokazywana panorama miasta to prawie zawsze leci klucz ptaków ;d |
|
|
|
|
#305 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#306 |
|
Konto usunięte
|
nie ,nie- na you tube ,z lektorem z TVP
|
|
|
|
|
#307 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#308 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pech, że Nigar akurat zaczęła rodzić, kiedy już ją miała się wydostać z pałacu Hatice. Mam nadzieję, że ten nowy eunuch, który przyjechał z Afife, będzie godnym przeciwnikiem Sumbula. Brakuje mi scen Sumbula z Gulem
|
|
|
#309 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No i w następnym odcinku sułtan wybierze Firuze na swoją faworytę.
|
|
|
|
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
Mimika Hurrem jest bezcenna
Uwielbiam jej śmiech ![]() Firuze to jakaś taka czarownica.. Łajka, w Stambule jest ptaków od groma, więc to nie jest dziwne Mnie śmieszyły bardzo sceny batalistyczne w początkowych odcinkach, to była jakaś porażka.Edytowane przez h2o0 Czas edycji: 2015-03-22 o 16:54 |
|
|
|
|
#311 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ale i tak ostatecznie poradzi sobie
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#312 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny.. A co się stało z koleżanką Hurrem Marią/Gylnihal?
|
|
#313 |
|
Rozeznanie
|
Maria została poraniona nożem przez Gulsah, która przez pomyłkę wzięła ją za Hurrem. Za to Gulsah została pobita przez Mahidevran i obie (Gulnihal i Gulsah) leżały w szpitaliku. Marią opiekował się Sumbul, ostatecznie wydobrzała i sułtanka matka wydała ją za mąż. Nie protestowała, więc chyba dobrze się to dla niej skończyło.
|
|
#314 |
|
Raczkowanie
|
Jakoś mi to umknęło. Poważnie?
|
|
#315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gulsah to najbardziej irytujaca postac. |
|
|
|
|
|
#316 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#317 |
|
Raczkowanie
|
A to nie wiedziałam. Masakra. Macie stronkę z full odcinkami? Tak było z 'Rzymem' musiałam oglądać na necie. Ale po co wycinać coś z Wspaniałego Stulecia?
|
|
#318 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurde, i ja i masy innych kobiet wiele by dały za to, żeby porody tak wyglądały siedzisz, siedzisz i nic, aż tu nagle bach i od razu parcie ![]() Niesamowicie mnie to śmieszy za każdym razem. Nawet zawiodłam się w ostatnim odcinku na scenie z Nigar bo myślałam, że bez problemu ucieknie, kurde od pierwszych skurczów do porodu to jest jeszcze dobrych parę godzin a tu nawet jej się nie udało opuścić ogródka ...
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#320 |
|
Raczkowanie
|
Co do Hatice i Paszy miałam racje
|
|
#321 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pasza zostawi Nigar i wróci do żony, uczucie w nim odżyje trochę, ale będzie już za późno...
|
|
|
|
|
|
#322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)Co do pozostałych wątków, to faktycznie z Tobą nie dyskutuję, jak mi poradzono, bo ja próbuję wyciągnąć z Ciebie jakieś opinie o innych zdarzeniach, a Ty swoje Nie kapuję tej akcji dzisiejszej z Ibrahimem. Fakt, nie zdążyłam wrócić do domu i oglądałam ostatnie 25 minut, w każdym razie po co mu ten bliźniak w stolicy? Mama twierdzi, że oni się zamienili i że Ibrahimem był jego brat, a prawdziwy Ibrahim mieszkał w Pardze, ale chyba nie, co? ![]() Nawet mi tak trochę szkoda tej Hurrem, jak była scena z załamaną Hatice w komnacie Valide i wszyscy olewali jej obecność, przechodzili obok niej jakby była powietrzem, ale cóż - trzeba było dziecku i sobie przy okazji do głowy nie kłaść, kogo to się nie będzie pozbywała ![]() A Nigar z kolei zaczyna być żałosna w tym swoim uwielbieniu dla paszy. Do tej pory uważałam ją za w miarę (jak na haremowe okoliczności) rozsądną osobę, a tu wychodzi takie płaczliwe dziewczę. Nie podobało mi się to. A omdlenie jest pierwszym znakiem nadchodzącego bejbi?
|
|
|
#323 |
|
Raczkowanie
|
Wiem, ze niektórzy są do przodu i to znacznie :3 wolę jak na razie nie czytać ponad to gdzie jestem :} serial się skończył, ale wolę mieć co robić o 15 50
|
|
#324 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Hurrem najchętniej zabiłaby Ibrahima, Mustafę i w sumie każdego kto wejdzie jej w drogę - zwłaszcza faworyty sułtana - o czym przekonaliśmy się na przykładzie Izabeli ![]() Z drugiej strony Mahidevran i Valide chętnie pozbyłyby się właśnie Hurrem. Co do Ibrahima i jego brata to nie, nie zamienili się miejscami. To już by była przesada jak dla mnie ![]() Hurrem mi nie szkoda, bo od początku nie jestem jej zwolenniczką, chyba jedyne odcinki kiedy naprawdę było mi jej żal to te, w których dowiedziała się, że jej najmłodszy synek jest chory i będzie garbaty. Szkoda mi było jej, sułtana i tego małego. Nigar to już od dawna mnie wkurza, a pomysł z zajściem w ciążę żeby utrzymać przy sobie Ibrahima jest durny po prostu. Napisałam to na biało, bo już mi się mylą odcinki z tvp i te z yt i sama nie wiem czy to już było czy dopiero będzie w tv
|
|
|
|
|
|
#325 |
|
BAN stały
|
Ibrabim pasza zrezygnował ze wszystkich stanowisk i wyjechał, Sułtan nie ogłosił rezygnacji, Mustara pojechał po Ibrahima, Ibrahim się zjawił na zaręczynach Musttafy i poszedł sobie, potem Janczary go prowadzą do Sułtana, jak dla mnie dziwna ta postawa Ibrahima, który tak bardzo do tej pory lubi władzę, aż dziwne,
dojdzie do ślubu Mustafy i Ajbige czy coś przeszkodzi i będą Mustafa z Efsun, a Ajbige z Markociołlu ?Matrakczy chyba odzyskał humor ![]() Hurrem sułtana, ta to jak królowa , kazała przypalić twarz tej która jej przypaliła, popieram...no i pomaga stać się parą Markociołlu i Abigej, Mihlimah co mi się kojarzy ze ślimak ,nieładnie się zachowała, że się nie przyznała mamie, że się bawiła jej koroną tylko zwaliła winę na służącą, bardzo nieładnie, sułtanka matka jakoś dziwnie spokojna ,cisza przed burzą ? jak jest z Mahildevran ? ona jest z wyższej półki sułtaną, że ma się za lepszą, np nie była niewolnicą kiedy sułtan brał ją za żonę czy o co chodzi ? Edytowane przez userrr Czas edycji: 2015-03-25 o 03:29 |
|
|
|
|
#326 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ibrahim dobrze wiedział co robił rezygnując ze swoich funkcji, postawił wszystko na jedną kartę po prostu. Do ślubu nie dojdzie, ale Aybige i Bali Bey nie będą razem, a co do Efsun to ona za jakiś czas umrze. Hurrem pomaga Aybige i Bali Beyowi tylko z pozoru, robi to dla własnych korzyści, potem sama ich zdradzi. Efsun też umrze po części z winy Hurrem. Mihrimah jak widać wdała się w matkę... |
|
|
|
|
|
#327 |
|
uparta chmura
|
Dziwi mnie naprawde, jak ktoś pisze , że Huurem taka dobra, pomaga zakochanym , przecież ona nie robi tego z dobrego serca, tylko nie chce dopuścić do ślubu bo to umocni pozycję Mustafy, a wiadomo, że ona chce na sułtana swojego syna wcisnąć i jak można cieszyć się że Mustafa trzeba połączyć z Efsun jak ona jest w zmowie z Huurem i niekocha Mustafy, tzn coś tam zaczyna czuć do niego, ale jest wierna Huurem i działa przeciw Mustafie, no faktycznie bardzo romantycznie - trzeba ich koniecznie połączyć
In a rainbow Now our rainbow is gone I am lost in a rainbow Now our rainbow is gone Edytowane przez Mija62 Czas edycji: 2015-03-25 o 10:06 |
|
|
|
|
#328 |
|
Raczkowanie
|
Każdy z nas w życiu kieruje się jakimiś partykularnymi interesami - w interesie Hurrem jest nie dopuścić do ślubu -podobnie jak w ukrytym interesie Bali Beja . W interesie Ajbige jest być z Bali Bejem wiec nie wiem dlaczego jest niby taka zła :3 my też mamy swoje interesy co prawda nie tak makro jak Hurrem ale są
|
|
#329 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ona tak naprawdę dba tylko o własne interesy, nie przejmuje się zbytnio ile osób przy tym ucierpi. Manipuluje Aybige tak jak jej się podoba, wcale jej nie zależy na szczęściu tej dziewczyny.
|
|
|
|
|
|
#330 |
|
Raczkowanie
|
Czy Hurrem jest zła to już pytanie z aksjologii. Tam nie tylko Hurrem tak postępuje wszyscy mają wątpliwą moralność. No może hipohondryczka Hatice jest w miarę ok
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:51.

,

Pech, że Nigar akurat zaczęła rodzić, kiedy już ją miała się wydostać z pałacu Hatice. Mam nadzieję, że ten nowy eunuch, który przyjechał z Afife, będzie godnym przeciwnikiem Sumbula. Brakuje mi scen Sumbula z Gulem