![]() |
#301 |
BAN stały
|
Dot.: Wspaniałe stulecie, TVP1
tam to sami bejowie, pasze i sułtanki
![]() ale ostatni odcinek nie daje o sobie zapomnieć, ludzie na nim są nie do poznania... Edytowane przez userrr Czas edycji: 2015-03-21 o 13:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Konto usunięte
|
Wreszcie nowy odcinek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Konto usunięte
|
Mina Hurrem kiedy sułtan kazał jej opuścić jego komnatę - bezcenna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Konto usunięte
|
zgłaszam się i ja
![]() nie pogadam bo ostro nadrabiam i jestem dopiero na odc 36 widziałam z 3 odc - czterdziesty,sześćdziesią ty któryś i może siedemdziesiąty któryś ![]() ![]() nawet nie przypuszczałam nawet ze tj takie popularne .o Turcji nie mówiąc (art w Angorze) stroje kapitalne.muzyka mi się b.podoba ps.zauważyłyście że gdy jest pokazywana panorama miasta to prawie zawsze leci klucz ptaków ;d |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Konto usunięte
|
nie ,nie- na you tube ,z lektorem z TVP
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#308 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#309 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Zakorzenienie
|
Mimika Hurrem jest bezcenna
![]() ![]() Firuze to jakaś taka czarownica.. Łajka, w Stambule jest ptaków od groma, więc to nie jest dziwne ![]() Edytowane przez h2o0 Czas edycji: 2015-03-22 o 15:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#312 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny.. A co się stało z koleżanką Hurrem Marią/Gylnihal?
![]() |
#313 |
Rozeznanie
|
Maria została poraniona nożem przez Gulsah, która przez pomyłkę wzięła ją za Hurrem. Za to Gulsah została pobita przez Mahidevran i obie (Gulnihal i Gulsah) leżały w szpitaliku. Marią opiekował się Sumbul, ostatecznie wydobrzała i sułtanka matka wydała ją za mąż. Nie protestowała, więc chyba dobrze się to dla niej skończyło.
![]() |
#314 |
Raczkowanie
|
Jakoś mi to umknęło. Poważnie?
![]() |
#315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gulsah to najbardziej irytujaca postac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#316 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Raczkowanie
|
A to nie wiedziałam. Masakra. Macie stronkę z full odcinkami? Tak było z 'Rzymem' musiałam oglądać na necie. Ale po co wycinać coś z Wspaniałego Stulecia?
![]() |
#318 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Kurde, i ja i masy innych kobiet wiele by dały za to, żeby porody tak wyglądały ![]() ![]() Niesamowicie mnie to śmieszy za każdym razem. Nawet zawiodłam się w ostatnim odcinku na scenie z Nigar bo myślałam, że bez problemu ucieknie, kurde od pierwszych skurczów do porodu to jest jeszcze dobrych parę godzin a tu nawet jej się nie udało opuścić ogródka ... ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#320 |
Raczkowanie
|
Co do Hatice i Paszy miałam racje
![]()
![]() |
#321 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do pozostałych wątków, to faktycznie z Tobą nie dyskutuję, jak mi poradzono, bo ja próbuję wyciągnąć z Ciebie jakieś opinie o innych zdarzeniach, a Ty swoje ![]() Nie kapuję tej akcji dzisiejszej z Ibrahimem. Fakt, nie zdążyłam wrócić do domu i oglądałam ostatnie 25 minut, w każdym razie po co mu ten bliźniak w stolicy? Mama twierdzi, że oni się zamienili i że Ibrahimem był jego brat, a prawdziwy Ibrahim mieszkał w Pardze, ale chyba nie, co? ![]() Nawet mi tak trochę szkoda tej Hurrem, jak była scena z załamaną Hatice w komnacie Valide i wszyscy olewali jej obecność, przechodzili obok niej jakby była powietrzem, ale cóż - trzeba było dziecku i sobie przy okazji do głowy nie kłaść, kogo to się nie będzie pozbywała ![]() A Nigar z kolei zaczyna być żałosna w tym swoim uwielbieniu dla paszy. Do tej pory uważałam ją za w miarę (jak na haremowe okoliczności) rozsądną osobę, a tu wychodzi takie płaczliwe dziewczę. Nie podobało mi się to. A omdlenie jest pierwszym znakiem nadchodzącego bejbi? ![]()
![]() |
![]() |
#323 |
Raczkowanie
|
Wiem, ze niektórzy są do przodu i to znacznie :3 wolę jak na razie nie czytać ponad to gdzie jestem :} serial się skończył, ale wolę mieć co robić o 15 50
![]() |
#324 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Z drugiej strony Mahidevran i Valide chętnie pozbyłyby się właśnie Hurrem. Co do Ibrahima i jego brata to nie, nie zamienili się miejscami. To już by była przesada jak dla mnie ![]() Hurrem mi nie szkoda, bo od początku nie jestem jej zwolenniczką, chyba jedyne odcinki kiedy naprawdę było mi jej żal to te, w których dowiedziała się, że jej najmłodszy synek jest chory i będzie garbaty. Szkoda mi było jej, sułtana i tego małego. Nigar to już od dawna mnie wkurza, a pomysł z zajściem w ciążę żeby utrzymać przy sobie Ibrahima jest durny po prostu. Napisałam to na biało, bo już mi się mylą odcinki z tvp i te z yt i sama nie wiem czy to już było czy dopiero będzie w tv ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
BAN stały
|
Ibrabim pasza zrezygnował ze wszystkich stanowisk i wyjechał, Sułtan nie ogłosił rezygnacji, Mustara pojechał po Ibrahima, Ibrahim się zjawił na zaręczynach Musttafy i poszedł sobie, potem Janczary go prowadzą do Sułtana, jak dla mnie dziwna ta postawa Ibrahima, który tak bardzo do tej pory lubi władzę, aż dziwne,
dojdzie do ślubu Mustafy i Ajbige czy coś przeszkodzi i będą Mustafa z Efsun, a Ajbige z Markociołlu ![]() Matrakczy chyba odzyskał humor ![]() Hurrem sułtana, ta to jak królowa ![]() no i pomaga stać się parą Markociołlu i Abigej, Mihlimah co mi się kojarzy ze ślimak ![]() nieładnie się zachowała, że się nie przyznała mamie, że się bawiła jej koroną tylko zwaliła winę na służącą, bardzo nieładnie, sułtanka matka jakoś dziwnie spokojna ![]() cisza przed burzą ? jak jest z Mahildevran ? ona jest z wyższej półki sułtaną, że ma się za lepszą, np nie była niewolnicą kiedy sułtan brał ją za żonę czy o co chodzi ? Edytowane przez userrr Czas edycji: 2015-03-25 o 02:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ibrahim dobrze wiedział co robił rezygnując ze swoich funkcji, postawił wszystko na jedną kartę po prostu. Do ślubu nie dojdzie, ale Aybige i Bali Bey nie będą razem, a co do Efsun to ona za jakiś czas umrze. Hurrem pomaga Aybige i Bali Beyowi tylko z pozoru, robi to dla własnych korzyści, potem sama ich zdradzi. Efsun też umrze po części z winy Hurrem. Mihrimah jak widać wdała się w matkę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
uparta chmura
|
![]()
Dziwi mnie naprawde, jak ktoś pisze , że Huurem taka dobra, pomaga zakochanym , przecież ona nie robi tego z dobrego serca, tylko nie chce dopuścić do ślubu bo to umocni pozycję Mustafy, a wiadomo, że ona chce na sułtana swojego syna wcisnąć i jak można cieszyć się że Mustafa trzeba połączyć z Efsun jak ona jest w zmowie z Huurem i niekocha Mustafy, tzn coś tam zaczyna czuć do niego, ale jest wierna Huurem i działa przeciw Mustafie, no faktycznie bardzo romantycznie - trzeba ich koniecznie połączyć
![]()
"Większość ludzi ma tyle szczęścia, na ile sobie pozwoli" Abraham Lincoln Edytowane przez Mija62 Czas edycji: 2015-03-25 o 09:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
Raczkowanie
|
Każdy z nas w życiu kieruje się jakimiś partykularnymi interesami - w interesie Hurrem jest nie dopuścić do ślubu -podobnie jak w ukrytym interesie Bali Beja . W interesie Ajbige jest być z Bali Bejem wiec nie wiem dlaczego jest niby taka zła :3 my też mamy swoje interesy co prawda nie tak makro jak Hurrem ale są
![]() |
#329 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Raczkowanie
|
Czy Hurrem jest zła to już pytanie z aksjologii. Tam nie tylko Hurrem tak postępuje wszyscy mają wątpliwą moralność. No może hipohondryczka Hatice jest w miarę ok
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.