Wspaniałe stulecie, TVP1 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-03-21, 13:35   #301
userrr
BAN stały

Dot.: Wspaniałe stulecie, TVP1

Cytat:
Napisane przez h2o0 Pokaż wiadomość
Malkoçoğlu Balı Bey
tam to sami bejowie, pasze i sułtanki ,

ale ostatni odcinek nie daje o sobie zapomnieć, ludzie na nim są nie do poznania...

Edytowane przez userrr
Czas edycji: 2015-03-21 o 13:40
userrr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-21, 22:11   #302
201610170910
Konto usunięte

Wreszcie nowy odcinek
201610170910 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-22, 00:39   #303
201610170910
Konto usunięte

Mina Hurrem kiedy sułtan kazał jej opuścić jego komnatę - bezcenna
Stary 2015-03-22, 09:41   #304
201710120930
Konto usunięte

zgłaszam się i ja
nie pogadam bo ostro nadrabiam i jestem dopiero na odc 36
widziałam z 3 odc - czterdziesty,sześćdziesią ty któryś i może siedemdziesiąty któryś i ..stwierdziłam ze muszę nadrobić
nawet nie przypuszczałam nawet ze tj takie popularne .o Turcji nie mówiąc (art w Angorze)
stroje kapitalne.muzyka mi się b.podoba

ps.zauważyłyście że gdy jest pokazywana panorama miasta to prawie zawsze leci klucz ptaków ;d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg minikhurrem_134374453421.jpg (47,9 KB, 59 załadowań)
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-22, 10:06   #305
201610170910
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ŁAJKA Pokaż wiadomość
zgłaszam się i ja
nie pogadam bo ostro nadrabiam i jestem dopiero na odc 36
widziałam z 3 odc - czterdziesty,sześćdziesią ty któryś i może siedemdziesiąty któryś i ..stwierdziłam ze muszę nadrobić
nawet nie przypuszczałam nawet ze tj takie popularne .o Turcji nie mówiąc (art w Angorze)
stroje kapitalne.muzyka mi się b.podoba

ps.zauważyłyście że gdy jest pokazywana panorama miasta to prawie zawsze leci klucz ptaków ;d
Nadrabiasz oglądając odcinki z TVP czy oryginalne z napisami?
Stary 2015-03-22, 10:14   #306
201710120930
Konto usunięte

nie ,nie- na you tube ,z lektorem z TVP
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-22, 10:26   #307
201610170910
Konto usunięte

Cytat:
nie ,nie- na you tube ,z lektorem z TVP
No to jeszcze sporo nadrabiania przed Tobą, bo w TVP juz chyba ponad 100 odcinków pokazali.
U mnie w domu oglądamy wszyscy ten serial, tyle, że rodzice w tv, a ja na YouTube oryginalne odcinki z angielskimi napisami.
Stary 2015-03-22, 10:49   #308
Agrippinilla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Frumoasa Domnisoara Pokaż wiadomość
Ale ostatecznie zostaje, dzięki młodej Pech, że Nigar akurat zaczęła rodzić, kiedy już ją miała się wydostać z pałacu Hatice. Mam nadzieję, że ten nowy eunuch, który przyjechał z Afife, będzie godnym przeciwnikiem Sumbula. Brakuje mi scen Sumbula z Gulem
Stary 2015-03-22, 10:53   #309
201610170910
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Agrippinilla Pokaż wiadomość
Ale ostatecznie zostaje, dzięki młodej Pech, że Nigar akurat zaczęła rodzić, kiedy już ją miała się wydostać z pałacu Hatice. Mam nadzieję, że ten nowy eunuch, który przyjechał z Afife, będzie godnym przeciwnikiem Sumbula. Brakuje mi scen Sumbula z Gulem
Miałam na myśli scenę w której kazał jej wyjść z jego sypialni No i w następnym odcinku sułtan wybierze Firuze na swoją faworytę.
Stary 2015-03-22, 12:56   #310
h2o0
Zakorzenienie

Mimika Hurrem jest bezcenna Uwielbiam jej śmiech
Firuze to jakaś taka czarownica..
Łajka, w Stambule jest ptaków od groma, więc to nie jest dziwne Mnie śmieszyły bardzo sceny batalistyczne w początkowych odcinkach, to była jakaś porażka.

Edytowane przez h2o0
Czas edycji: 2015-03-22 o 15:54
h2o0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-22, 15:34   #311
Agrippinilla
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Miałam na myśli scenę w której kazał jej wyjść z jego sypialni No i w następnym odcinku sułtan wybierze Firuze na swoją faworytę.
A, nie doczytałam, że jego. Zrozumiałam, że jej, nową Ale i tak ostatecznie poradzi sobie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-22, 16:34   #312
1Patty
Raczkowanie

Dziewczyny.. A co się stało z koleżanką Hurrem Marią/Gylnihal?

Powrót na forum.
1Patty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-22, 16:54   #313
Agrippinilla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 1Patty Pokaż wiadomość
Dziewczyny.. A co się stało z koleżanką Hurrem Marią/Gylnihal?
Maria została poraniona nożem przez Gulsah, która przez pomyłkę wzięła ją za Hurrem. Za to Gulsah została pobita przez Mahidevran i obie (Gulnihal i Gulsah) leżały w szpitaliku. Marią opiekował się Sumbul, ostatecznie wydobrzała i sułtanka matka wydała ją za mąż. Nie protestowała, więc chyba dobrze się to dla niej skończyło.
Stary 2015-03-22, 17:03   #314
1Patty
Raczkowanie

Jakoś mi to umknęło. Poważnie?

Powrót na forum.
Stary 2015-03-22, 17:13   #315
kalinolistek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agrippinilla Pokaż wiadomość
Maria została poraniona nożem przez Gulsah, która przez pomyłkę wzięła ją za Hurrem. Za to Gulsah została pobita przez Mahidevran i obie (Gulnihal i Gulsah) leżały w szpitaliku. Marią opiekował się Sumbul, ostatecznie wydobrzała i sułtanka matka wydała ją za mąż. Nie protestowała, więc chyba dobrze się to dla niej skończyło.
Bardzo lubilam Gulnihal. Sympatyczna postac i Sumbul wyraznie za nia przepadal. :-D
Gulsah to najbardziej irytujaca postac.

kalinolistek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-22, 18:42   #316
201610170910
Konto usunięte

Cytat:
Jakoś mi to umknęło. Poważnie?
Scena, w której zdecydowano wydać ją za mąż została wycięta przez TVP i nie pokazano tego
Stary 2015-03-22, 20:20   #317
1Patty
Raczkowanie

A to nie wiedziałam. Masakra. Macie stronkę z full odcinkami? Tak było z 'Rzymem' musiałam oglądać na necie. Ale po co wycinać coś z Wspaniałego Stulecia?

Powrót na forum.
Stary 2015-03-22, 20:24   #318
201610170910
Konto usunięte

Cytat:
A to nie wiedziałam. Masakra. Macie stronkę z full odcinkami? Tak było z 'Rzymem' musiałam oglądać na necie. Ale po co wycinać coś z Wspaniałego Stulecia?
Ja oryginalne tureckie odcinki z angielskimi napisami oglądam na you tube
Stary 2015-03-23, 12:53   #319
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Wspaniałe stulecie, TVP1

Cytat:
To tak samo jak każdy poród zaczyna się od przeciągłego jęknięcia i załapania się za brzuch rodzącej, a po tym zdarzeniu następuje natychmiast wzmożona i szybka akcja porodowa
Kurde, i ja i masy innych kobiet wiele by dały za to, żeby porody tak wyglądały siedzisz, siedzisz i nic, aż tu nagle bach i od razu parcie
Niesamowicie mnie to śmieszy za każdym razem.
Nawet zawiodłam się w ostatnim odcinku na scenie z Nigar bo myślałam, że bez problemu ucieknie, kurde od pierwszych skurczów do porodu to jest jeszcze dobrych parę godzin a tu nawet jej się nie udało opuścić ogródka ...
Stary 2015-03-23, 20:29   #320
1Patty
Raczkowanie

Co do Hatice i Paszy miałam racje Przestał ją kochać odkąd powiedziała mu że państwo to ona. Hatice jest trochę niezrównoważona. Słowa Paszy: Żony należy szukać we własnej wsi :3 Czyli Nigar to nie miłostka.

Powrót na forum.
Stary 2015-03-23, 20:32   #321
201610170910
Konto usunięte

Cytat:
Co do Hatice i Paszy miałam racje Przestał ją kochać odkąd powiedziała mu że państwo to ona. Hatice jest trochę niezrównoważona. Słowa Paszy: Żony należy szukać we własnej wsi :3 Czyli Nigar to nie miłostka.
Nie wiem czy chcesz czytać spojlery, więc napiszę na biało Pasza zostawi Nigar i wróci do żony, uczucie w nim odżyje trochę, ale będzie już za późno...
Stary 2015-03-23, 20:34   #322
regularkate
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez userrr Pokaż wiadomość
te dwie czarne nie zostały ukarane za zabicie konia Hurrem prezentu od sułtana, za oszpecenie Hurrem, za bunt w Haremie które same zainspirowały, za zlecenie morderstwa Hurrem kiedy wracała nocą, to wszystko są dobre uczynki ?
Co do tej akcji, to zgadzam się w pełni, że pomysł Valide był obrzydliwy i byłam wstrząśnięta, że zwierzę stało się przedmiotem walki. Od tamtej pory Valide ma u mnie wielki ----------------- (albo dużo minusów )

Co do pozostałych wątków, to faktycznie z Tobą nie dyskutuję, jak mi poradzono, bo ja próbuję wyciągnąć z Ciebie jakieś opinie o innych zdarzeniach, a Ty swoje

Nie kapuję tej akcji dzisiejszej z Ibrahimem. Fakt, nie zdążyłam wrócić do domu i oglądałam ostatnie 25 minut, w każdym razie po co mu ten bliźniak w stolicy? Mama twierdzi, że oni się zamienili i że Ibrahimem był jego brat, a prawdziwy Ibrahim mieszkał w Pardze, ale chyba nie, co?

Nawet mi tak trochę szkoda tej Hurrem, jak była scena z załamaną Hatice w komnacie Valide i wszyscy olewali jej obecność, przechodzili obok niej jakby była powietrzem, ale cóż - trzeba było dziecku i sobie przy okazji do głowy nie kłaść, kogo to się nie będzie pozbywała

A Nigar z kolei zaczyna być żałosna w tym swoim uwielbieniu dla paszy. Do tej pory uważałam ją za w miarę (jak na haremowe okoliczności) rozsądną osobę, a tu wychodzi takie płaczliwe dziewczę. Nie podobało mi się to.
A omdlenie jest pierwszym znakiem nadchodzącego bejbi?

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

regularkate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-23, 20:34   #323
1Patty
Raczkowanie

Wiem, ze niektórzy są do przodu i to znacznie :3 wolę jak na razie nie czytać ponad to gdzie jestem :} serial się skończył, ale wolę mieć co robić o 15 50

Powrót na forum.
Stary 2015-03-23, 20:45   #324
201610170910
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
Co do tej akcji, to zgadzam się w pełni, że pomysł Valide był obrzydliwy i byłam wstrząśnięta, że zwierzę stało się przedmiotem walki. Od tamtej pory Valide ma u mnie wielki ----------------- (albo dużo minusów )

Co do pozostałych wątków, to faktycznie z Tobą nie dyskutuję, jak mi poradzono, bo ja próbuję wyciągnąć z Ciebie jakieś opinie o innych zdarzeniach, a Ty swoje

Nie kapuję tej akcji dzisiejszej z Ibrahimem. Fakt, nie zdążyłam wrócić do domu i oglądałam ostatnie 25 minut, w każdym razie po co mu ten bliźniak w stolicy? Mama twierdzi, że oni się zamienili i że Ibrahimem był jego brat, a prawdziwy Ibrahim mieszkał w Pardze, ale chyba nie, co?

Nawet mi tak trochę szkoda tej Hurrem, jak była scena z załamaną Hatice w komnacie Valide i wszyscy olewali jej obecność, przechodzili obok niej jakby była powietrzem, ale cóż - trzeba było dziecku i sobie przy okazji do głowy nie kłaść, kogo to się nie będzie pozbywała

A Nigar z kolei zaczyna być żałosna w tym swoim uwielbieniu dla paszy. Do tej pory uważałam ją za w miarę (jak na haremowe okoliczności) rozsądną osobę, a tu wychodzi takie płaczliwe dziewczę. Nie podobało mi się to.
A omdlenie jest pierwszym znakiem nadchodzącego bejbi?
Też mi się nie podobało zabicie konia, ale z drugiej strony jeszcze gorsze jest to, że obie strony ciągle planują zabicie drugiego człowieka Hurrem najchętniej zabiłaby Ibrahima, Mustafę i w sumie każdego kto wejdzie jej w drogę - zwłaszcza faworyty sułtana - o czym przekonaliśmy się na przykładzie Izabeli
Z drugiej strony Mahidevran i Valide chętnie pozbyłyby się właśnie Hurrem.

Co do Ibrahima i jego brata to nie, nie zamienili się miejscami. To już by była przesada jak dla mnie

Hurrem mi nie szkoda, bo od początku nie jestem jej zwolenniczką, chyba jedyne odcinki kiedy naprawdę było mi jej żal to te, w których dowiedziała się, że jej najmłodszy synek jest chory i będzie garbaty. Szkoda mi było jej, sułtana i tego małego.

Nigar to już od dawna mnie wkurza, a pomysł z zajściem w ciążę żeby utrzymać przy sobie Ibrahima jest durny po prostu. Napisałam to na biało, bo już mi się mylą odcinki z tvp i te z yt i sama nie wiem czy to już było czy dopiero będzie w tv
Stary 2015-03-25, 01:49   #325
userrr
BAN stały

Ibrabim pasza zrezygnował ze wszystkich stanowisk i wyjechał, Sułtan nie ogłosił rezygnacji, Mustara pojechał po Ibrahima, Ibrahim się zjawił na zaręczynach Musttafy i poszedł sobie, potem Janczary go prowadzą do Sułtana, jak dla mnie dziwna ta postawa Ibrahima, który tak bardzo do tej pory lubi władzę, aż dziwne,

dojdzie do ślubu Mustafy i Ajbige czy coś przeszkodzi i będą Mustafa z Efsun, a Ajbige z Markociołlu ?

Matrakczy chyba odzyskał humor

Hurrem sułtana, ta to jak królowa , kazała przypalić twarz tej która jej przypaliła, popieram...
no i pomaga stać się parą Markociołlu i Abigej,

Mihlimah co mi się kojarzy ze ślimak ,
nieładnie się zachowała, że się nie przyznała mamie, że się bawiła jej koroną tylko zwaliła winę na służącą, bardzo nieładnie,

sułtanka matka jakoś dziwnie spokojna ,
cisza przed burzą ?

jak jest z Mahildevran ?
ona jest z wyższej półki sułtaną, że ma się za lepszą, np nie była niewolnicą kiedy sułtan brał ją za żonę czy o co chodzi ?

Edytowane przez userrr
Czas edycji: 2015-03-25 o 02:29
userrr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-25, 08:34   #326
201610170910
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez userrr Pokaż wiadomość
Ibrabim pasza zrezygnował ze wszystkich stanowisk i wyjechał, Sułtan nie ogłosił rezygnacji, Mustara pojechał po Ibrahima, Ibrahim się zjawił na zaręczynach Musttafy i poszedł sobie, potem Janczary go prowadzą do Sułtana, jak dla mnie dziwna ta postawa Ibrahima, który tak bardzo do tej pory lubi władzę, aż dziwne,

dojdzie do ślubu Mustafy i Ajbige czy coś przeszkodzi i będą Mustafa z Efsun, a Ajbige z Markociołlu ?

Matrakczy chyba odzyskał humor

Hurrem sułtana, ta to jak królowa , kazała przypalić twarz tej która jej przypaliła, popieram...
no i pomaga stać się parą Markociołlu i Abigej,

Mihlimah co mi się kojarzy ze ślimak ,
nieładnie się zachowała, że się nie przyznała mamie, że się bawiła jej koroną tylko zwaliła winę na służącą, bardzo nieładnie,

sułtanka matka jakoś dziwnie spokojna ,
cisza przed burzą ?

jak jest z Mahildevran ?
ona jest z wyższej półki sułtaną, że ma się za lepszą, np nie była niewolnicą kiedy sułtan brał ją za żonę czy o co chodzi ?
Nie musisz tu streszczać całego odcinka

Ibrahim dobrze wiedział co robił rezygnując ze swoich funkcji, postawił wszystko na jedną kartę po prostu.

Do ślubu nie dojdzie, ale Aybige i Bali Bey nie będą razem, a co do Efsun to ona za jakiś czas umrze. Hurrem pomaga Aybige i Bali Beyowi tylko z pozoru, robi to dla własnych korzyści, potem sama ich zdradzi. Efsun też umrze po części z winy Hurrem.

Mihrimah jak widać wdała się w matkę...
Stary 2015-03-25, 09:04   #327
Mija62
uparta chmura

Thumbs down Dot.: Wspaniałe stulecie, TVP1

Dziwi mnie naprawde, jak ktoś pisze , że Huurem taka dobra, pomaga zakochanym , przecież ona nie robi tego z dobrego serca, tylko nie chce dopuścić do ślubu bo to umocni pozycję Mustafy, a wiadomo, że ona chce na sułtana swojego syna wcisnąć i jak można cieszyć się że Mustafa trzeba połączyć z Efsun jak ona jest w zmowie z Huurem i niekocha Mustafy, tzn coś tam zaczyna czuć do niego, ale jest wierna Huurem i działa przeciw Mustafie, no faktycznie bardzo romantycznie - trzeba ich koniecznie połączyć

Edytowane przez Mija62
Czas edycji: 2015-03-25 o 09:06
Mija62 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-25, 10:26   #328
1Patty
Raczkowanie

Każdy z nas w życiu kieruje się jakimiś partykularnymi interesami - w interesie Hurrem jest nie dopuścić do ślubu -podobnie jak w ukrytym interesie Bali Beja . W interesie Ajbige jest być z Bali Bejem wiec nie wiem dlaczego jest niby taka zła :3 my też mamy swoje interesy co prawda nie tak makro jak Hurrem ale są

Powrót na forum.
Stary 2015-03-25, 10:29   #329
201610170910
Konto usunięte

Cytat:
Każdy z nas w życiu kieruje się jakimiś partykularnymi interesami - w interesie Hurrem jest nie dopuścić do ślubu -podobnie jak w ukrytym interesie Bali Beja . W interesie Ajbige jest być z Bali Bejem wiec nie wiem dlaczego jest niby taka zła :3 my też mamy swoje interesy co prawda nie tak makro jak Hurrem ale są
Tyle, że Hurrem niby chce pomóc Aybige, a potem i tak ją zdradzi, znów dla własnych celów Ona tak naprawdę dba tylko o własne interesy, nie przejmuje się zbytnio ile osób przy tym ucierpi. Manipuluje Aybige tak jak jej się podoba, wcale jej nie zależy na szczęściu tej dziewczyny.
Stary 2015-03-25, 10:37   #330
1Patty
Raczkowanie

Czy Hurrem jest zła to już pytanie z aksjologii. Tam nie tylko Hurrem tak postępuje wszyscy mają wątpliwą moralność. No może hipohondryczka Hatice jest w miarę ok

Powrót na forum.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości