|
|
#301 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Cytat:
no chciałabym wiedzieć no ale nic nie zrobię heh najważniejsze zw zdrowe ale podług waszych to mój dzidziuś w tym miesiącu malutki
|
|
|
|
|
#302 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mialam 9,9 Jak mnie dzis zobaczyl to stwierdzil,ze sie nie dziwi,ze taka przezroczysta jestem. Dam znac jak bede po przegladzie. Moze sie dowiem jaki Maly duzy/dlugi..bo daje mi tak popalic,ze chyba mam siniaki w srodku. A Ty juz sie lepiej czujesz,forma wrocila?
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj się i dawaj koniecznie znać jak się sytuacja ma
|
|
#304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Roznie bywa z ta forma u mnie ... Dzis od rana sporo siły mialam, a juz popoludniu totalna niemoc ![]() Do tego dzis dzwonil do nas inwestor, ze parkiet nam nowy zrobia ![]() Ja juz sie pogodzilam z tym, ze nie zaczniemy teraz, bo okazalo sie, ze inne problemy jeszcze sa, a tu nagle taka wiad... I schody tez nowe niby dostaniemy, niestety pan architekt znowu na urlopie i do poniedzialku wszystko sie przesunie z zalatwianiem Nie wiem czy krzyczec czy plakac ![]() Przepraszam, ze marudze znowu;( Dbaj o siebie |
|
|
|
|
#305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Bo jest taka realna szansa prawda? Zdaje sobie sprawe,ze czasem pewne rzeczy dzieja sie nie w pore. Jednak w takiej sytuacji staraj sie dostrzegac plusy. I nie masz za co przepraszac
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Mravka pisz kochana co i jak
Kasperka wierze, ze raz lepiej raz gorzej... Ja tez raz mam super humor a potem naraz przyjdzie dołek... A remontem sie nie przejmuj, im szybciej tym lepiej kochana ! *--- A tak w kwestii płci to moja córka dzisiaj sie tak idealnie układała do usg, ze ciagle jej pipka była na pierwszym planie mam 3 ujęcia z każdej strony haha. Pierwszy raz tak sie poukładała
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Synuś i Córcia Edytowane przez roxana_lu Czas edycji: 2015-05-13 o 20:14 |
|
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
asienka no co za uparciuszek jeszcze się nie pokazał/a na świecie, a juz testuje cierpliwość rodziców
![]() mravka 9,9 to chyba jeszcze nie taka tragiczna, bo ja ciagle mam cos trochę powyżej 10 i lekarz mówi, że nie ma tragedii, ale dobrze, że szybko reaguje kasperka najważniejsze, że macie decyzje, że w końcu Wam to zrobią
|
#308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no złota kobieta z niej trzymam kciuki, żeby skończyło się na zastrzyku i żeby te wyniki się poprawiły
|
|
#309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ten zastrzyk to jednorazowy czy może Milgamma? Ja to brałam, ale przez 10 dni i rzeczywiście hemoglobina wzrosla. No ale to przed ciążą jeszcze było.
|
|
|
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
kasperka znam ten ból remontu. U nas się ciągnie od końca marca i końca nie widać, a to dlatego, że Łukasz robi sam wszystko i to po pracy, a że wraca po 19 to dużo nie zrobi i tak się ciągnie.
Porwaliśmy się trochę z motyką na słońce, ale nie mogłam zdzierżyć wcześniejszego przedpokoju
|
#311 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#312 |
|
Rozeznanie
|
Siemka mamusie! Witam sie i ja w nowym wawatku
u nas Ok mala kopie jak szalona, junior znow ma parade nowych zebow... po 2 na raz mu wychodza, wiec i on wychodzi z siebie.. tylko na rece by chcial.. a mi dzwignac 13kg to juz nie lekko...Nieodzywalam sie bo to zamieszanie u nas chyba nigdy sie nie skonczy... nie manmam juz sil.. W majowke jjechalismy do Polski. Trzeba bylo rrozliczyc sie z domu- stan surowy skonczony a my biedniejsi o 200 tys zl.... no alee... chalpa juz stoi Ale podroz w obie strony to 1100km ze mna za kolkiem... grrrrrrrr Ledwo wrocilismy we wtorek to roboty od rana do nocy a w czwartem znow trasa, bo w koncu spółdzielnia postanowila odebrac od nas stare mieszkanie... wiec znowu 2×650km w 2 dni... grrrrr... Wrocilismy to znow roboty od rana do nocy, w miedzyczasie urzadzamy oba mieszkania i kompletunemy magazyn... no rece opadaja... A jak na zlosc znow trzeci tydzien pod rzad czeka nas podroz bo w niedziele mamy komunie... wiec znowu 1100km w 2 dni..... Mam juz dosc... chce legnac i lezec w ciszy i spokoju do porodu..... Nooo... nasmecilam Wam, ale bezsilnisc mnie juz dobija... |
|
|
|
#313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze ciągle na pełnym obrotach. Jak najbardziej masz prawo do narzekań. A nie możecie tej komunii odpuścić??
|
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
no co ty... który masz już tc???
|
#315 |
|
Rozeznanie
|
Ja juz w łóżku bo cosik zmęczona jestem
leze z miseczka truskawek i wcinam mmm słodkie i polskie ![]() Pochwale sie moim bembzolem wiec wrzucam fotke ![]() A i dziękuję za słowa pocieszenia
|
|
|
|
#316 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wlasnie chcialabym zeby juz cos sie tu dzialo.chce wszystko miec pieknie jak Max bedzie juz z nami Boje sie tylko, bo mam coraz mniej sily, ale moj maz wtedy nie bedzie pracowal i mowi, ze wszystkim sie zajmie, tesciowa tez juz gotowa do pomocy...a w lipcu mama moja ma przyjechac do nas... Firma, ktora parkiet bedzie kladla pow.ze tylu pracownikow nam dadza, ze 2-3 tyg bedzie wszystko zrobione... ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
Masz racje Roxi, tylko niech juz cos sie tu dzieje, bo sie boje, ze nie zdazymy potem wysprzatac i przygotowac wszystkiego... ![]() A z tymi humorkami to ja juz naprawde do glowy dostaje ![]() |
||
|
|
|
#318 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jestem juz w domuuu ))). Lekarz nie widzi podstaw do trzymania mnie w szpitalu. Stwierdzil,ze niepotrzebnie mnie stresowal nie bedzie. Zazartowal,ze porozmawia sobie z moim lek.(okazalo sie,ze sie znaja ). Wskazan do zastrzyku tez nie ma,bo to ponoc jak ta hemoglobina jest ok 8 dopiero. Przepisal mi jakis inny lek do brania i za 2 tyg kontrolna morfo. Takze bosko! Zrobil usg i zbadal na samolocie. Maly sobie radosnie fikal,poprzecznie akurat lezal. Porozmawial ze mna tez na temat drugiego porodu,bo pytal czy bede chciala SN czy CC. Generalnie jakbym chciala na Zelaznej CC to musze sie do nich zglosic najpozniej do 34tyg(tzn do ich takiego pkt.konsultacyjnego).Ze wzgledu na hipotrofie Robsona tez potwierdzil,ze musimy robix czesciej usg:w 30 tyg,34,38 zeby patrzec czy jest przyrost. Generalnie uspokoil mnie przynajmniej. Teraz tylko musze mozdzyc czy chce SN czy CC. Cytat:
||||||
|
|
|
#319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boze, Ty tyle masz roboty, a ja tu sie przejmuje, ze u mnie tak niewesolo Mam nadzieje, ze jak sie u nas i u Was uspokoi to spotkamy sie wszyscy
|
|
|
|
|
#320 | ||
|
Zakorzenienie
|
to będziecie mieli niespodziankę
![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
|
|
#321 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kasperka ja Ci szczerze wspolczuje tego parkietu i tych schodow.. a ja sie juz przejechalam na "fachowcach" i na ich terminach! A jeszcze sierpien coraz blizej... no wspolczuje bo boje sie ze bedzie sie Wam to ciaglo a na porod lepiej xzekac w spokoju a apropo to stalismy ostatnio kolo Dresden 1.5ha w korku... grrrrMravka Boze chron mnie przed przeprowadzkami... haha a tak na serio to jak wykoncztmy chalbe czyli pewnie ze 2 lata jeszcze... jess no komuni nie unikniemy bo u siostry meza... trzeba zacisnac zeby i ruszac w trase... a nasz Synek chyba jest dzieckiem ktore przejechali najwiecej km
|
|
|
|
|
#322 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
wagą dzidzi się nie przejmuj, nadrobi teraz moja miała w 25t1d 770g ![]() Cytat:
![]() Cytat:
duży szacun dla ciebie o jak fajnie, już coraz bliżej i będziecie w nowym domku mieszkać ![]() Ja uciekam, muszę coś mojej pracy skrobnąć w końcu a cały dzień się zbieram lepiej posprzątać niż pisać hehh.. Małżonek w drodze do domku, może będzie koło 4-5 rano na miejscu także dobranoc kobietki, nie piszcie dużo, bo nie wiem czy przez ten tydzień nadrobię was na bieżąco papa
|
||||
|
|
|
#323 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiec jak wszystko wporzadku to super
|
|
|
|
|
#324 |
|
Rozeznanie
|
Jestem
Zuzia dalej jest Zuzią , na sto procent Zdrowiusieńka i duuuża kobietka już z niej , ponad kilogram szczęścia , prawie 25 cm długości Sama wizyta super , lekarka taka prawdziwa z powołania , badanie na fotelu dokładne , USG też . Malutka przebadana od stóp do głów . Pytałam o brzuch , że taki mały . Bedac w 28 tygodniu jestem w stanie jeszcze go ukryć pod luźniejsza bluzka Gin mnie uspokoiła , mówi że to dlatego że mam mocne mięsnie i mi sie to wszystko nie rozłazi i że mam sie cieszyc bo zero rozstępów i potem ładnie wszystko wróci do pierwotnej postaci ..Macica jest odpowiedniej wielkości tam gdzie być powinna, wód płodowych też odpowiednia ilość wiec jestem spokojna![]() Także jestem meeeeg zadowolona . Aha i termin mi sie przesunal , według USG na 7 sierpnia ale jak wiadomo nigdy nic nie wiadomo
|
#325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niespodziewajka super nowina ale duża już Twoja córa Fajnie, że trafiłaś też na lekarkę z powołania, bo rzadko można na taką/takiego trafić. ja się zbieram spać, dobranoc.
razem od 01.03.2008 r. zaręczyny 14.07.2011 r. ślub 30.08.2014 r. ![]() Edytowane przez natalia1011 Czas edycji: 2015-05-13 o 22:17 |
|
|
|
|
#326 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
duża dziewczynka z Zuzki
|
|
|
|
|
#327 | ||
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Cytat:
Jesli ta firma zacznie tutaj cokolwiek robic to najpierw podpiszemy z nimi umowe i bedzie tam napisane ile czasu maja na to wszystko... Poza tym im zalezy zeby jak najszybciej to skonczyc, bo za koszty wynajecia innego mieszkania oni placic musza ![]() Wiadomo, ze roznie to bywa, ale nie moge sie dołowac teraz...Bede miala pomoc i musi byc dobrze. Teraz bede sie modlic zeby szybko wszystko zaczeli...Lepiej teraz niz potem jak Max bedzie z nami ... Jak juz tak blisko byliscie to trzeba bylo nas odwiedzic ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
Super wieści ![]() No i Zuzia jaka duza dziewczynka juz
Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-05-13 o 22:41 |
||
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje udanej wizyty Niespodziewajka
![]() Ja lece spac, Julka szaleje w brzuchu ale moze da mamie chocia chwile pospać
|
#329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno jestes.spokojniejsza i najwazniejsze, ze z synem wszystko dobrze Co do porodu to jeszcze troszke czasu na zastanowienie masz Cytat:
duza pannica super, ze taka lekarka Ci sie trafila. Od razu lzej na sercu co ? podejrzewam, ze czulam to samo w poniedzialek po usg
|
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
Hej sierpnioweczki
Ja zmykam zrobic sniadanko i odprawić facetów a pozniej siadam do magisterki, chce mimo wszystko ja skończyć niezależnie czy bede sie bronić czy nie, żebym nie musiała tego robic pozniej przy dwójce dzieci ![]() Nie pisac za duzo bo potem nadrobić Was cieżko hihi Miłego dnia
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.

po kim ono takie
? najważniejsze, że wszystko jest dobrze
chyba ostatnio to jadłam jak miałam 6-7 lat 

.
.

rzytul: 

o jak fajnie, już coraz bliżej i będziecie w nowym domku mieszkać
papa