![]() |
#301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Deborah
Chciałam dzisiaj poogladać nową kolekcję, ale znów nie mieli w tym sklepiku
![]() ![]() Jutro wycieczka do Douglasa ![]()
![]() |
#302 |
Przyjaciółka KWC
|
W krakowskim Douglasie są tylko te nowe duże brązery.
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#303 |
Zakorzenienie
|
wczoraj wieczorem byłam i dziś też, ale już się mądrze zapytałam konsultantki i powiedziała, że na pewno przyjdą tylko nie wie kiedy bo to 'odgórnie' decydują- wg mnie miało to znaczyc chyba że cały kraków dostanie w jednym terminie
![]() ![]() Ale w sumie nie spieszy mi się- 1) kasy brak; 2) czekam na kartę od nich ze zniżką ![]()
![]() |
#304 |
Zakorzenienie
|
Sylwia.gda pozbywa się różu Deborah na targowisku, więc jeśli któraś ma ochotę
![]() Rzyrafko, jak się spisuje Twój róż? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
Zakorzenienie
|
W Krakowskiej nadal nie widzę kolekcji letniej, a dostawy mają bo przywieżli brakujące kolory podkładów
![]() rOż Russian ubóstwiam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#306 |
Zakorzenienie
|
2 pytanka:
http://www.e-styl.pl/product_info.ph...ac956ba03b8242 używałyście? gdzie w Kraku jest ta nieszczęsna kolekcja Sole&Co? ![]()
![]() |
#307 |
Zakorzenienie
|
Nie, ciągle mi nie po drodze z ich kosmetykami do rąk. Tzn. wolę najpierw kupić kolorówkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Przyjaciółka KWC
|
W perfumerii w Tesco na Wielickiej jest wystawiona reklama tej kolekcji, ale jak tam 2 razy byłam w weekend, tak 2 razy nie miałam czasu tam wejść, ale w sumie nie wiem, czy jest tylko reklama, czy też kolekcja sama w sobie
![]()
![]() |
![]() |
#309 |
Zakorzenienie
|
A ma ktoś może ten spodek (puder brązujący w dużej puderniczce) Deborah i może napisać, jak się sprawuje?
ps chyba, że to juz było i coś przeoczyłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Zakorzenienie
|
Ja go mam Joasiu. Jest matowy na skórze, nr 1 to jasny odcień jak na brązer. Łatwo się nabiera, dlatego warto strzepnąć nadmiar przed nałożeniem (wczoraj wyrównywałam szyję i zrobiłam sobie ciapki). Co chcesz wiedzieć?
![]() Wkleję z poprzedniej strony: "Brązery: Maxiterra nr 1 jest jasna, ma maciupkie i rzadko pojawiające się drobinki, więc efekt jest matowy na skórze; ten z kolekcji Sole&Co jest złotawy, ma więcej małych drobinek, ale nie daje efektu bombki (mniejsze niż np. w 10 Diora), daje jasny kolor. W Polsce dostępny tylko jeden odcień nr 02 Sweet Sunset (na włoskiej stronie Deborah informują o wersji "matte and frosted"). Tu by się przydało zdjęcie porównawcze, ale obydwa mi się podobają " Tu są zdjęcia: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=292 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#312 | |
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
A w Tesco ja napewno będę niebawem, to może w końcu znajdę chwilę, żeby zajrzeć do perfumerii. Dam wtedy znać co i jak. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Wtajemniczenie
|
niewiecie gdzie w lodzi czy wawie moznakupic kosmetyki do ciala Deborah? tylko Douglas ma je w swojej ofercie? czy znacie jeszcze jakies inne sklepiki ?np.firmowe Deborah???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak coś czułam, że gdzieś o tym było ![]() To jeszcze trochę Cię pomęczę, jeśli pozwolisz - wyrastasz na moje kosmetyczne guru - dziś kupiłam sobie maseczkę Tolłpy mając w pamięci Twoją recenzję na Femi ![]() Macałam dziś ten brązer Maxiterra Deborah i kolor nawet bardziej podobał mi się niż 010 Diora, bo taki bardziej spokojny, mniej pomarańczowy. O ile dobrze pamiętam, miałaś kiedyś/masz Lavertu 03 - gdybyś mogła porównać ten Maxiterra i Lavertu - bardzo będę wdzięczna. Chodzi mi głównie o łatwość i wygodę nakładania i o to, który jest bardziej żółty. Dziękuję z góry. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Zakorzenienie
|
Miło mi, że mogłam Ci pomóc, mam nadzieję że i Ty będziesz z niej zadowolona
![]() Porównam jutro te dwa brązery, postaram się zrobić zdjęcia ale dopiero koło popołudnia. Kilka luźnych spostrzeżeń: jak Ci kiedyś wspominałam, na mojej twarzy nie widać różnicy między Diorem a Lavertu, tylko Dior miał widoczne drobinki. Jeśli na twarz nałoży się odpowiednią ilość Deborah (czyt.: nie za dużo, trzeba skontrolować przed nałożeniem) to jedna warstwa daje u mnie zaledwie zabeżowienie skóry, ale można stopniować efekt. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ps maseczki Tołpy już użyłam i na początku przestraszyłam się tego mrowienia/szczypania, ale na szczęście przeszło i po zmyciu okazało sie, że krzywdy mi nie zrobiła. Na efekty po jednym użyciu szczególnie nie liczyłam, chociaż to wygładzenie skóry niczego sobie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Zakorzenienie
|
Zdjęć niestety nie będzie, bo rodzicielka pożyczyła aparat bratu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale Lavertu będzie pewnie dopiero za jakiś czas, bo dziś skusiłam się na Blushing Blush Clinique ![]() Długo już za mną chodził, szczególnie że odcień Iced Lotus jest idealnie taki, jak lubię w różach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dwa brązery, trzy róże (z czego jeden na wykończeniu, a jeden chętny po pójścia w świat), jeden kompakt w dwóch odcieniach, jeden tusz, z 5 błyszczyków, trzy paletki cieni i parę pojedynczych sztuk... No, za chwilę dojdę do wniosku, że mój stan posiadania to istny minimalizm ![]() I braki koniecznie trzeba nadrobić co najmniej jednym jeszcze brązerem, jednym różem i jakimś uroczym puderkiem... Gdyby mój TŻ to przeczytał, to chyba z wrażenia udławiłby się tą czekoladą, którą teraz je ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Zakorzenienie
|
Wklejaj, wklejaj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Zakorzenienie
|
Aga, jaki piękny awek
![]() No to gratulacje ![]() Znowu Cię pomęczę (w sumie nikt inny tu na pytania nie odpowiada i tak ![]() http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=17226 używałaś? ![]()
![]() |
#325 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() ![]() Używałam, dostałam gratis do maskary No Weight. Nie rzuciła mnie na kolana, dość szybko puściłam dalej w świat - wg. mnie jest sucha, że pokryło się rzęsy widać dopiero po którymś pociągnięciu. Przypomina mi trochę bazę z tego tuszu Maybelline dwustronnego. Nie widziałam szczególnych efektów, moim zdaniem nie warto jej kupować osobno, jak dorzucą - weź, ale aktualnie nie ma już tej promocji. Za to jest ciekawsza ![]() Cytat:
![]() I jeszcze jedna, gdybyś się skusiła na produkty z serii Nail Space http://deborah.com.pl/nail_top.php?go=nail_promocje |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Zakorzenienie
|
Filozofia fajna rzecz, u mnie niestety głownym nurtem na nielicznych zajęciach pozostaje etyka (Coll. Med. UJ)
![]() Aha, niestety nie planuję na razie większych zakupów a już na pewno nie tuszowych (jutro na zbiorach wrzucę 2 powody ![]() Widziałam ją dziś za 9,90 i myślałam że to jakaś super okazja- dobrze, że nie kupiłam od razu ![]() ![]()
![]() |
#327 |
Zakorzenienie
|
Ja też się na razie nie spieszę z nowymi tuszowymi zakupami - zawsze zużywam je przez kilka miesięcy i wyrzucam właściwie z powodów higienicznych czy znudzenia niż zużycia. Przez swoją chęć do przetestowania KWC-owego cuda - Givenchy EyeFly - zmarnowałam właśnie tą No Weight, bo po 2 miesiącach używania NW odłożyłam ją na trzy miesiące EF. Bo tym czasie zaczęła się kruszyć
![]() ![]() A filozofię miałam dwa lata w LO i po tym czasie czułam się na zajęciach jakby mnie ktoś przeżuł i wypluł ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#328 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Rozumiem, że swoją recenzję mascary No Weight z KWC podtrzymujesz? A tej używałaś? http://www.e-styl.pl/product_info.ph...Acaj%B1ca.html Kusi mnie, kończy mi się właśnie ostatnia w zbiorach miniaturka tuszu, więc czas na coś nowego ![]()
![]() |
![]() |
#329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() recenzję podtrzymuję jak najbardziej, ten B&L jest następny w kolejce, Estella go chwaliła ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Heh, dziś się chyba wybiorę do Reduty, tam jest sklep Glera, bo w Douglasach zawsze jakieś braki ![]() Coś ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.