![]() |
#301 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dla biżuteryjek- kurs obróbki zdjęć:)
dziewczyny mam problem. Próbowałam obrobic zdjęcia wg Waszych wskazówek (foto 1.) ale zdjęcie wyszło strasznie nienaturalne, do tego jeszcze takie zabrudzenia, kompletnie nie wiem jak to zrobić. Podkreślam, że dopiero sie uczę, wiec jeszcze na mnie nie krzyczcie
![]() Edytowane przez czarna_panienka Czas edycji: 2007-06-02 o 18:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Zakorzenienie
|
Mi udało się zrobić coś takiego. Myślę, że zdjęcie ogółem jest za kiepskie. Rób na parapecie.
Mam nadzieję, że nie obrazisz się za zrobienie Ci małego logo. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Raczkowanie
|
Tońka, jestem pod wrażeniem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Zakorzenienie
|
Mam Paint Shop Pro 9. Z opcji używałam Curves, Gamma Correction, Highlights i białego pędzla na maksymalnej miękkości do usunięcia tła wokół kolczyków, i korecji cienia na samym dole. Najtrudniej było z tym cieniem, ale jakoś wyszło.
Logo mogłabym Ci przesłać na maila, ale nie wiem, czy PS odczytuje format pędzli dla PSP. Bo logo to zwykły pędzel - wielkość i kolory ma dowolne. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
Raczkowanie
|
Hmm wydawało mi sie ze gdzies mam Paint Shop Pro, ale musze poszukać. Co do logo, to ja bym była Ci bardzo wdzięczna za przesłanie go na maila (czarna_panienka@o2.pl), no i zobaczyłabym czy PS go odczyta. Lecę popróbować jeszcze z tym zdjęciem. dziękuje jeszcze raz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Zakorzenienie
|
albo masz źle ustawiony aparat, albo za bardzo wyostrzasz zdjęcie w PSie, bo wychodzi straszna pikseloza. Rób zdjęcia najlepiej przy oknie, ok. godziny 11-12. jeśli jest brzydka Ustaw dobrze balans bieli, sprawdź czy nie masz ustawionego dodatkowego wyostrzania w aparacie, jeśli tak to je wyłącz. aaa i na jakiej rozdzielczości robisz zdjecia? Jeśli są zbyt duże, to przy pomniejszaniu mogły tak stracić na jakości. Musisz poćwiczyć robienie zdjęć makro. Praktyka czyni mistrza, każda z nas ci to powie. Trzeba dobrze poznać swój aparat i wtedy dopiero zaczną wychodzić porządne fotki. Rób zdjecia w różnych miejscach, w różnym oświetleniu- może twój aparat robi lepsze fotki przy sztucznym świetle, próbuj różnych ustawień przesłony i czasu naświetlania. Na pewno w końcu fotki zaczną wychodzić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Raczkowanie
|
Dzękuję Ci aniielico, szczerze, dopiero od niedawna zaczęłam sie bawić aparatem, mam tylko jedno utrudnienie, bo menu mam po angielsku. Ale jakoś sobie daje radę. Myślalam tez kiedyś nad statywem, może fotki będą wychodzic bardziej ostre.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Joanna d'Moder
|
Co może być przyczyną tego,że na zdjęciu robi mi się "kaszka"?Zły sprzęt?
Znalazłam dzisiaj taki kurs: http://www.allegro.pl/announce.php?c...tem_pos=1#1303 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Zakorzenienie
|
jak robi się kaszka, to zazwyczaj zdjecie jest przeostrzone. A co innego to szumy- taki jakby kolorowy pyłek na zdjęciu. Powodem może byc złe ustawienie ISO, zła obróbka, zły sprzęt...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Raczkowanie
|
Tonia dzękuje za maila, kompletnie o nim zapomnialam, a poczty nie sprawdzalam od jakiegoś czasu. Dzięki jeszcze raz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 |
Zakorzenienie
|
A działa?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#312 |
Raczkowanie
|
Niestety nie działają
![]() Mam pytanie do dziewczyn mających PS. Jak wgram, dodatkowe pędzle, to jak je potem usunąć? bo pojedyńczo to tak trochę głupio. Znalazłam w opcjach takie coś "wyzeruj pędzle", jakbym to wcisnęła, to te dodatkowe które dodalam się usuną, a te stare, które były na początku zostaną? Pytam sie, bo nie chce nic zniszczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny za Waszą pracę.
![]() Uff, co też by człowiek bez Wizażu zrobił. ![]()
![]() |
![]() |
#314 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny,błagam,ratujci e.Obrabiam w PS-ie i było ok a teraz zdjęcia robie jak zwykle,wyświetlają się normalnie,a otwarte w PS są straszne-ciemne,inny kolor,szumy,kasza,groch z kapustą
![]()
![]() |
#315 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,ratunku! Obrabiam fotę w PF dzięki kursie paranoi,ale coś tu nie tak...No poprostu same zobaczcie...Co zrobiłam źle?
![]() magda.jpg edit: znalazłam stronkę z brushami: http://www.damnedinblack.net/brushes.htm
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#316 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
EDIT: A jeśli chodzi o brushe, to są w formacie abr, który obsługuje PhotoShop, a innych programów nie potrafię znaleźć (może ktoś?). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Zakorzenienie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;3597243]A możesz wkleić fotkę oryginalną (nieobrobioną)?
EDIT: A jeśli chodzi o brushe, to są w formacie abr, który obsługuje PhotoShop, a innych programów nie potrafię znaleźć (może ktoś?). [/quote] Wiedziałam,że o to spytasz ![]() 1.Przed 2.Po nieobrobka1.jpg magda.jpg
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
Konto usunięte
|
Przykro mi to mówic, ale to zdjęcie po prostu nie nadaje się do obróbki. Jest za ciemne. Na pewno nie było robione w dziennym świetle (podkreślam w dziennym, nie w słońcu). Dzisiaj jest bardzo dobre światło do robienia fotek: jest jasno, ale nie ma słońca właśnie. Musisz po prostu porobić zdjęcia jeszcze raz.
Dla porównania wsatawiam swoje zdjęcie przed obróbką. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Zakorzenienie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;3598779]Przykro mi to mówic, ale to zdjęcie po prostu nie nadaje się do obróbki. Jest za ciemne. Na pewno nie było robione w dziennym świetle (podkreślam w dziennym, nie w słońcu). Dzisiaj jest bardzo dobre światło do robienia fotek: jest jasno, ale nie ma słońca właśnie. Musisz po prostu porobić zdjęcia jeszcze raz.
Dla porównania wsatawiam swoje zdjęcie przed obróbką.[/quote] Hmmm Możliwości cykania fot nie mam...Tzn.aparat jest bez akumulatorków,a z kasą krucho ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#320 |
Zadomowienie
|
solaola, jako ze ucze sie obslugi Ps'a, podjelam probe obrobienia Twojego zdjatka, nie iwem jak kolorki, czy sa adekwatne, pewnie nie
![]() ![]() wklejam "moje" zdjecie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rino kolorki są ok ! Dzięki za fatygę ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Zadomowienie
|
ja jestem ZA propozycja Atallayah
![]() od dawna mysle o logo dla siebie, ale kompletnie nie wiem jak sie do tego zabrac ![]() Tońka, mysle, ze to swietny pomysl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Zadomowienie
|
Ano, ja tez o tym mysle od dłuższego czasu, miałam kilka podejść ale jakoś NIC mi sie nie spodobało...
Chyba potrzebuje profesjonalnej pomocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
Zakorzenienie
|
Tylko tu jest mały problem - mam tylko Paint Shop Pro i absolutnie się nie wiem jaki jest proces robienia logo w innych programach. Nawet zwykłym Photoshopie.
![]() No, chyba że na forum jest jeszcze paru użytkowników PSP. ![]() Ostatecznie - ma ktoś jakieś wersje shareware Photoshopa? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Raczkowanie
|
Dzięki Salaola za stronkę z brushami Bardzo mi się przyda
![]() ![]()
![]() |
#327 |
Zadomowienie
|
Oo, a cóz to za stronka z brushami?? Rzucicie link?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Raczkowanie
|
Tak właśnie ten post a link był taki
http://www.damnedinblack.net/brushes.htm ale w internecie tego jest trochę ![]()
![]() |
#330 |
Zadomowienie
|
Ah, wiem widziałam juz te stronę.
Musze sobie poszukac innego źródełka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:13.