Sejm się pali czyli dyktatura jednej partii rządzącej - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-12-19, 12:18   #301
elizka1987
Zakorzenienie

Dot.: Sejm się pali czyli dyktatura jednej partii rządzącej

Relacja z Łodzi mała grupka kodów ców. Totalnie przycmiona przez "narodowcow" którzy też przyszli.

elizka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-19, 13:42   #302
201605090949
Konto usunięte

W Poznaniu natomiast obrońców demokracji jest jeszcze więcej, niż w zeszłym tygodniu, kiedy przyszły 3 tysiące osób. Czekam na informacje z Warszawy, chociaż zdaję sobie sprawę, że ze względu na to, iż zaraz mamy święta, frekwencja może być tam mniejsza, niż tydzień temu.

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Monster66 Pokaż wiadomość
Tym co filmowali z drona poprzedni protest i tym co będą chcieli filmować z drona dzisiejszy grozi 5 lat więzienia.

http://www.tvp.info/23240284/drony-n...zone-przez-bor

https://www.bor.gov.pl/index.php?fk=1104
I to, mimo wszystko nie przekonuje Cię do tego by sprzeciwić się rządom PiSu?

Coraz częściej wspomina się o próbie ustawienia referendum w sprawie odwołania obecnej władzy. Gdyby wybory miały miejsce dzisiaj, duża jest szansa, że PiS przegrałby z .Nowoczesną, a gdyby wygrał, to ledwo, ledwo.

Edytowane przez 201605090949
Czas edycji: 2015-12-19 o 13:44
201605090949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-19, 15:18   #303
201803290936
Konto usunięte

W Katowicach był całkiem zgrabny tłumek, ale nie trwało długo - organizatorzy zakończyli już o 13:20 "bo ludzie chcą iść na obiad". W sumie półtorej godziny to było wystarczające jako zaznaczenie swojej obecności. Jedynie co (aż mi wstyd) nie pamiętałam ostatniej zwrotki hymnu (właściwie nikt nie pamiętał). Następnym razem biorę ze sobą tekst.

Co mnie zażenowało? Panna wiek 21-23 lata, która zrobiła parę fotek na fejsa i po czym zaczęła głośno komentować, że trzeba było iść na wybory, jej to nie porywa i w sumie nie rozumie po co są takie zgromadzenia. Ale na fejsika fotki zrobione jak to ona wielce uczestnicy. Serio, baranek o ścianę z rozpędu by się przydał. Ale dziewczę wyglądało na takie, które o nic nigdy nie musiało się starać.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2015-12-19 o 15:20
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-19, 15:28   #304
Monster66
TheBill

Teraz ty StarFigter zdaj swoją relację,podobało ci się, byłeś?
Stary 2015-12-19, 15:45   #305
StarFighter
BAN stały

Koło centrum kultury postalem z 5 minut i to była garstka ludzi jak była manifestacja antyimigrancka to wtedy były tłumy, a to było raczej malutkie zbiorowisko które nawet w sumie nie manifestowalo
StarFighter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-19, 15:49   #306
Monster66
TheBill

A to był jakiś pochód czy stanie w miejscu? Kto przemawiał?
Stary 2015-12-19, 15:53   #307
StarFighter
BAN stały

Stanie tylko, ale jak już pisałem nie widziałem tam jakiejś organizacji specjalnej, ale tylko chwilę to poobserwowalem
Stary 2015-12-19, 15:55   #308
Monster66
TheBill

Ciekawe jak tam MalarskiSen też miała iść.
Stary 2015-12-19, 15:58   #309
StarFighter
BAN stały

Sam Pomnik Marszałka robił większe wrażenie niż ta "manifestacja"

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Malarka cały czas jest aktywna więc chyba siedziała na pupie w domciu
Stary 2015-12-19, 17:23   #310
Pantegram
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalarskiSen Pokaż wiadomość
Ta skasują dodatki do czynszu, obiady fundowane przez MOPS w szkole ale ekstra -500 zł.
Czynsz dla 4 osobowej rodziny to średnio 500-900 zł, obiad w szkole dla 1 dziecka to średnio ok. 300 zł miesięcznie. Gdzie tu widzicie zyski?
500 zł na wychowanie, ubranie i wyprawienie do szkoły to jest absolutnie nic.
Każdy kto miał małe dziecko w domu wie, że 500zł na ubranka, pieluchy, mleko, zupki -srupki to często nawet nie połowa kosztów.
Zyskują na tym "kombinatorzy w dochodach " i ludzie, których stać na kolejne dziecko bez tej kasy a biedota straci. Wyjdzie na to ,że dzieciak nie zje ciepłego posiłku bo matka 500zł doda do komornego albo przechla bo i takich rodzin jest pełno.
A kto korzysta z dodatków do czynszu, obiadów fundowanych przez MOPS w szkołach itp. zasiłków socjalnych? "Kombinatorzy w dochodach" właśnie, więc Twój argument jest inwalidą.

IMO bardzo dobrze, że tacy kombinatorzy stracą swoje zasiłeczki jak wyciągną kasę po kolejne. Dzięki temu uczciwie pracującym ludziom pracowanie zacznie się w końcu opłacać, bo będą mieli zarobioną pensję + kasę na dzieci, a "szlachta nie pracuje" będzie musiała w końcu zacząć myśleć i pohamować się trochę w swoim kombinatorstwie, bo przez bycie zbyt zachłannym mogą swoje wykombinowane zasiłki stracić - dodatki na dzieci będą wliczały się do dochodów, więc jak ktoś bezrobotny z 4 dzieci będzie chciał wziąć na każde dziecko 500 zł dodatku, to 500 zł na pierwsze dziecko zostanie mu odebrane (500 zł na pierwsze dziecko przysługuje tylko osobom o dochodach 800 zł/msc przy zdrowym i 1200 zł/msc przy niepełnosprawnym dziecku, biorąc kasę na 3 dzieci ma się już 1500 zł/msc dochodu i przekracza się ten limit), więc będą albo wegetować w 6-osobowej rodzinie za 1500 zł/msc, albo w końcu ruszą do pracy… albo wybiorą życie z dodatków (typu darmowe obiady itd.) i do łapki dostaną jeszcze mniej niż 1500zł/msc, ale przynajmniej nie będą musieli pracować

Co innego rodzice pracujący. Ci mając np. trójkę dzieci za otrzymane 1000 zł/msc będą mogli zatrudnić nianię i obydwoje pójść do pracy. Jak zarobią po 2 tys. zł/msc, to razem będą mieli już 4 tys. zł/msc, a jak niania przestanie być potrzebna, to 5 tys. zł/msc i życie jak w Madrycie jak na polskie standardy.
Ja wiem, że jak przeczyta to ktoś, kto ma dobrze zarabiających rodziców, to się może zaśmiać z tego Madrytu za 5 tysie na 5 osób, ale moi rodzice na utrzymanie 4-osobowej rodziny w Warszawie nie wydają więcej niż 2 tys. zł/msc, nadwyżki odkładają na konto i na biedę nie narzekamy, wręcz bym powiedziała, że jestem w odróżnieniu od części rówieśników w na tyle komfortowej sytuacji, że jakby mi się noga powinęła, to rodzice mają z czego mi pomóc.

Nie rozumiem więc za bardzo, jak można twierdzić, że dodatkowy hajs w takiej wysokości co proponuje PiS wsparciem nie jest, skoro większość osób, która go dostanie, poradziłaby sobie doskonale i bez niego, ale po prostu dzięki tym pieniądzom będzie rodziny stać np. na bardziej wypasione prezenty pod choinkę czy kupienie dziecku (albo i sobie) samochodu. Część osób chyba nie rozumie do końca, że to nie jest socjal, który ma pomóc niezdarnym ludziom związać koniec z końcem, a premia zachęcająca do posiadania dzieci. Jak ktoś daje radę utrzymać gromadkę dzieci z własnej pracy, to za odchowanie każdego dostanie od państwa ponad 100 tys. zł nagrody, które może wydać i na dzieci, i na własne przyjemności - jak dla mnie to jest bardzo zachęcające do bycia rodzicem, chociaż bycie rodzicem samo w sobie i daje satysfakcję

Nie ma górnego limitu dochodów, więc milioner też dostanie pieniądze na swoje dzieci (chyba, że nie złoży wniosku), i to jest kolejna rzecz, która mi się bardzo podoba.

Dla mnie to jest zadziwiająco dobrze wykombinowane, nie spodziewałam się czegoś takiego po PiS.

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Monster66 Pokaż wiadomość
500 zł bez kontroli tego to katastrofa,kontrola tego to urzędasy (nowy elektorat) także też katastrofa.Powinni tę kasę władować w darmowe obiady w szkołach,wyprawki szkolne i ubrania.W sensie rzeczy do łapy nie kasa.
Program 500+ nie wymaga żadnej szczególnej kontroli. Zasady są proste: do 2, 3, itd. dziecka kasę dostaje każdy (kto złoży wniosek), za 1 dziecko kasę dostają dostaną tylko Ci, którzy mieszczą się w limicie dochodów.
Właśnie władowanie kasy w darmowe obiady, wyprawki itd. wymagałoby dużo więcej biurokracji.
Poza tym za poprzednich rządów PiS ilość urzędników zwiększyła się nieznacznie, szczególnie w porównaniu do rządów PO, którzy zatrudnili ich wielokrotnie więcej niż PiS, więc jakbym miała wskazywać partię, która buduje sobie elektorat za pomocą rozdawania stołków, byłaby to zdecydowanie Platforma Obywatelska.

http://wpolityce.pl/spoleczenstwo/24...ad-700-tysiecy

I ten wykresik też polecam:
http://www.resulto.pl/liczba-urzednikow-w-polsce/
szczególnie fragment:
- rok 2006 (rządy PiS) - liczba urzędników 383 tys.
rok 2007 wybory parlamentarne wygrywa Tusk
- do roku 2014 liczba urzędników wzrasta do 450 tys.

No faktycznie, pisiory najwięcej urzędasów zatrudniają, nie to, co ta świetna platforma, co każe mediom mówić o sobie w samych superlatywach

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
Napisane przez mira80 Pokaż wiadomość
Nie sądzę. Do tej pory słyszałam tylko opinie, że to dyskryminacja osób z jednym dzieckiem, bo niektórzy po prostu nie chcą mieć dwójki, trójki itd np. dla wygody, a nie z powodu pieniędzy. Nie spotkałam się z nikim z normalnej rodziny kto stwierdził, że 500 zł przekonuje go do większej ilości dzieci.

Ale mogę przytoczyć inną historię.
Pracownik mojego szwagra ma 4 dzieci. Z matką dzieci oczywiście ślubu nie ma, bo dostają dodatki dla samotnej matki. Jak usłyszał o 500+, to powiedział "No i super, będą mi wpadały 2tys co miesiąc za nic, więc będę mógł walnąć tę robotę i leżeć przed tv".

Więc raczej obawiam się takich sytuacji....
Dyskryminacja osób z jednym dzieckiem? Serio? Przecież w tej reformie właśnie o to chodzi, by Polacy zaczęli mieć minimum 2kę dzieci, bo przy jednym dziecku to przyrost naturalny w państwie jest ujemny. Nie ma więc najmniejszego powodu, by dotować rodziców, którzy decydują się tylko na jedno dziecko "z wygody", za to jak najbardziej jest sens dawać pieniądze tym, którzy decydują się na niewygody posiadania większej ilości dzieci, ale dzięki temu zapobiegają katastrofie demograficznej.

Co do szwagra - albo nie umie liczyć, albo nie rozumie ustawy. Na 4 dzieci dostaną 1500 zł/msc - dlaczego, pisałam w poście wyżej - a do tego wszystkie socjalne zasiłki uzależnione od dochodu zostaną im (konkretniej "samotnej" matce) odebrane, więc nie sądzę, by na takim kombinatorstwie wyszli na plus
Pantegram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-19, 17:41   #311
201605090949
Konto usunięte

Jeśli PiS wprowadzi to 500 zł na dziecko to możemy się spodziewać z czasem (jeśli nikt tego nie naprawi), że będziemy drugą Grecją (y). Inna sprawa, że, jak już wiele osób wiedzących o czym mówi podkreślało - to nie jest walka z problemem tylko ''zasłona dymna''.
Stary 2015-12-19, 19:19   #312
StarFighter
BAN stały

Drugą grecją nie będziemy, powtarzasz słowa petru, z pustego i salomon nie naleje więc wyraźnie mówili.skąd wezmą kasę na to ingnorancie
Stary 2015-12-19, 19:42   #313
Imperialista
BAN stały

Złośliwi mówią, że 500 złotych na dziecko zabierze większości klientom państwa inne zasiłki, więc być może to nie jest głupi pomysł.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-19, 19:48   #314
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez StarFighter Pokaż wiadomość
powtarzasz słowa petru
A widzisz, nigdy od Petru czegoś takiego nie słyszałem, zresztą go nie śledzę, nie czytam, nie oglądam. Ludzie niezależnie od siebie dochodzą do takich właśnie wniosków. Cóż za piękno dochodzenia do prawdy .
Stary 2015-12-19, 19:56   #315
StarFighter
BAN stały

Odnieś się do sedna czyli do tego że pis ma plan skąd wziąć kasę.
Warszawa liczy 1,75 mln mieszkańców a "manifestowało" 10 tys. To znaczy że wolą narodu jest aby pis dalej rządził. Sory ale wierzga garstka
Stary 2015-12-19, 21:02   #316
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Warszawa liczy 1,75 mln mieszkańców a "manifestowało" 10 tys. To znaczy że wolą narodu jest aby pis dalej rządził. Sory ale wierzga garstka
10 tys. wg pisowskich źródeł. Inna sprawa, że w Warszawie rozeszła się wieść o rzekomej podłożonej bombie, co drastycznie zmniejszyło liczbę protestujących. PiS nie ma skąd wziąć pieniędzy na to, bo Polska i tak jest zadłużona. Druga sprawa, to sam ten pomysł rozdawania 500 zł na dziecko to patologia. Choćbyśmy byli krajem bogatym.
Stary 2015-12-19, 21:29   #317
StarFighter
BAN stały

10 tys według źródeł policji, znowu kłamiesz.
Pis chce kasę z marketów.i banków ściągnąć na program więc nie ma to nic wspólnego z zadłużeniem zresztą bardziej się nie da zadłuzyć, PO o to zadbało swoimi nieudolnymi rządami.

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Info o bombie było w momencie gdy ta całą farsa pod płaszczykiem obrony demokracji chyliła się ku końcowi więc już by raczej nikt nie doszedł chyba że po to żeby sobie selfie walnąć z tfu hollandową
Stary 2015-12-19, 21:33   #318
Yuri22
BAN stały

Cytat:
10 tys według źródeł policji, znowu kłamiesz.
Pis chce kasę z marketów.i banków ściągnąć na program więc nie ma to nic wspólnego z zadłużeniem zresztą bardziej się nie da zadłuzyć, PO o to zadbało swoimi nieudolnymi rządami.

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Info o bombie było w momencie gdy ta całą farsa pod płaszczykiem obrony demokracji chyliła się ku końcowi więc już by raczej nikt nie doszedł chyba że po to żeby sobie selfie walnąć z tfu hollandową
Odpuść. Już w tym wątku wyjaśniali, że Policja kłamie. Jedynie KOD, TVN i Wyborcza podają prawdziwe dane. W końcu mają nieporównywalnie większe doświadczenie w zabezpieczaniu zgromadzeń niż organ na co dzień tym się zajmujący.
Yuri22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-19, 21:35   #319
StarFighter
BAN stały

Na kłamstwo nie mogę pozostać obojętny, Zakleszczot wstydu i honoru nie ma, o!
Stary 2015-12-19, 21:37   #320
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

W efekcie poszłam na tę demonstrację w moim mieście. Nie przepadam za hałasem, tłumem i skandowaniem haseł ale tym razem z satysfakcją i entuzjazmem sobie poskandowałam: "Precz z Kaczorem dyktatorem" i "Andrzej Duda to obłuda", bo akurat w to wierzę, więc było to autentyczne. "Oddaj księżyc, zabierz Dudę" też mi się bardzo podobało.

Cóż. Wyraziłam swoją opinię. Dopóki mogę....

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-19, 21:50   #321
StarFighter
BAN stały

Za 4 lata jak znowu wygra pis będziesz pisać to.samo
Stary 2015-12-19, 22:12   #322
201605090949
Konto usunięte

Ciekawy jestem czy w następną sobotę też zrobią demonstrację, mimo że to czas świąt.
Stary 2015-12-19, 22:19   #323
StarFighter
BAN stały

Jak zrobią to pójdą na nią sami degeneraci co wolą zrobić sobie selfie z banksterem petru niż spędzić czas z rodziną

Edytowane przez StarFighter
Czas edycji: 2015-12-19 o 22:21
Stary 2015-12-19, 22:21   #324
Pantegram
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę bardzo:
- głównie (w prawie 70%) z podatku bankowego i od supermarketów
- ze zwiększenia wpływów z dywidend
- z nieznacznego zwiększenia deficytu budżetowego na najbliższy rok
- ze zmniejszenia wyłudzeń zwrotów z VAT

przy czym warto zauważyć, że jeśli zmniejszenie wyłudzenia zwrotów VAT się powiedzie, przyniesie więcej zysków budżetowi niż cała reforma 500+ ma kosztować

http://niezalezna.pl/72910-program-5...-bedzie-tanszy

Edytowane przez Pantegram
Czas edycji: 2015-12-19 o 22:22
Stary 2015-12-19, 22:23   #325
StarFighter
BAN stały

Wiem że Ty to wiesz Pantograf, ale ten Zakleszczot musi się douczyć
Stary 2015-12-19, 22:25   #326
Pantegram
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Złośliwi mówią, że 500 złotych na dziecko zabierze większości klientom państwa inne zasiłki, więc być może to nie jest głupi pomysł.
Ok, czyli jestem złośliwa? Good to know

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
Wiem że Ty to wiesz Pantograf, ale ten Zakleszczot musi się douczyć
Mniejsza kto, ważne by było na wątku dla zainteresowanych, prawda?
Stary 2015-12-19, 22:27   #327
MalarskiSen
BAN stały

jak czytam te wasze wywody czy lepsze 500+ czy wyprawki i obiady to nie wiem czy się śmiać czy płakać.
Ludzie mają dostać dzieci a nie rodzice dzieci czyli 500+ to czysta szkoda a wasze teorie spiskowe ilu przy tym jest urzędników to dowcip roku.
MalarskiSen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-19, 22:28   #328
StarFighter
BAN stały

Taaak, święte słowa Pantograf
Stary 2015-12-19, 23:04   #329
Pantegram
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalarskiSen Pokaż wiadomość
Ludzie mają dostać dzieci a nie rodzice dzieci czyli 500+ to czysta szkoda
Mają dostać dzieci, a nie rodzice, bo? ...

...bo rodzice jak dostaną to nie dadzą dzieciom?

To co to za rodzice w takim razie?
Normalny rodzic sobie od ust odejmie, byle dziecku dać.
A jak rodzic nie jest normalny, to bycie głodnym czy nie posiadanie wyprawki szkolnej i tak nie jest najgorszym, co dziecko takiego rodzica przeżywa. Obiad czy wyprawka niestety nie zastąpią miłości, uwagi, troski, szacunku. Nie zagoją siniaków, nie wyleczą depresji, nie cofną wyzwisk, nie sprawią, że życie nagle zyska sens.

Pod pewnymi względami pomoc materialna ubogim to jedynie zamiatanie pod dywan głębszych problemów, bo jeśli człowiekowi o mentalności biedaka dasz milion złotych, po pewnym czasie znowu będzie on biedakiem, a jeśli człowiekowi o mentalności wędkarza odbierzesz milion złotych, to nawet będąc nędzarzem znajdzie on sposób na to, by go odzyskać.

Polecam tego TT:
https://www.ted.com/talks/johann_har...ction_is_wrong
o wpływie więzi międzyludzkich/poczuciu sensu życia na podatność popadania w uzależnienia.

Edytowane przez Pantegram
Czas edycji: 2015-12-19 o 23:07
Stary 2015-12-19, 23:08   #330
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Jak zrobią to pójdą na nią sami degeneraci co wolą zrobić sobie selfie z banksterem petru niż spędzić czas z rodziną
Wiesz co, Fajter? Ty mi przypominasz Dudę. Nieładnie wyraża się o ludziach "gorszego sortu" ( w Twoim przypadku określiłeś ich mianem "degeneratów"), rzuca się jak guano w przerębli a gdy widzi prezesa ( w Twoim wypadku modki) to najchętniej padłby na kolana i wszedłby w pewną część ciała bez wazeliny.
No wypisz, wymaluj...

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości