|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sejm się pali czyli dyktatura jednej partii rządzącej
Relacja z Łodzi mała grupka kodów ców. Totalnie przycmiona przez "narodowcow" którzy też przyszli.
|
|
|
#302 | |
|
Konto usunięte
|
W Poznaniu natomiast obrońców demokracji jest jeszcze więcej, niż w zeszłym tygodniu, kiedy przyszły 3 tysiące osób. Czekam na informacje z Warszawy, chociaż zdaję sobie sprawę, że ze względu na to, iż zaraz mamy święta, frekwencja może być tam mniejsza, niż tydzień temu.
---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
Coraz częściej wspomina się o próbie ustawienia referendum w sprawie odwołania obecnej władzy. Gdyby wybory miały miejsce dzisiaj, duża jest szansa, że PiS przegrałby z .Nowoczesną, a gdyby wygrał, to ledwo, ledwo. Edytowane przez 201605090949 Czas edycji: 2015-12-19 o 13:44 |
|
|
|
|
|
#303 |
|
Konto usunięte
|
W Katowicach był całkiem zgrabny tłumek, ale nie trwało długo - organizatorzy zakończyli już o 13:20 "bo ludzie chcą iść na obiad". W sumie półtorej godziny to było wystarczające jako zaznaczenie swojej obecności. Jedynie co (aż mi wstyd) nie pamiętałam ostatniej zwrotki hymnu (właściwie nikt nie pamiętał). Następnym razem biorę ze sobą tekst.
Co mnie zażenowało? Panna wiek 21-23 lata, która zrobiła parę fotek na fejsa i po czym zaczęła głośno komentować, że trzeba było iść na wybory, jej to nie porywa i w sumie nie rozumie po co są takie zgromadzenia. Ale na fejsika fotki zrobione jak to ona wielce uczestnicy. Serio, baranek o ścianę z rozpędu by się przydał. Ale dziewczę wyglądało na takie, które o nic nigdy nie musiało się starać.
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2015-12-19 o 15:20 |
|
|
|
|
#304 |
|
TheBill
|
Teraz ty StarFigter zdaj swoją relację,podobało ci się, byłeś?
|
|
#305 |
|
BAN stały
|
Koło centrum kultury postalem z 5 minut i to była garstka ludzi jak była manifestacja antyimigrancka to wtedy były tłumy, a to było raczej malutkie zbiorowisko które nawet w sumie nie manifestowalo
|
|
|
|
|
#306 |
|
TheBill
|
A to był jakiś pochód czy stanie w miejscu? Kto przemawiał?
|
|
#307 |
|
BAN stały
|
Stanie tylko, ale jak już pisałem nie widziałem tam jakiejś organizacji specjalnej, ale tylko chwilę to poobserwowalem
|
|
|
|
|
#308 |
|
TheBill
|
Ciekawe jak tam MalarskiSen też miała iść.
|
|
#309 |
|
BAN stały
|
Sam Pomnik Marszałka robił większe wrażenie niż ta "manifestacja"
---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Malarka cały czas jest aktywna więc chyba siedziała na pupie w domciu |
|
|
|
|
#310 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
IMO bardzo dobrze, że tacy kombinatorzy stracą swoje zasiłeczki jak wyciągną kasę po kolejne. Dzięki temu uczciwie pracującym ludziom pracowanie zacznie się w końcu opłacać, bo będą mieli zarobioną pensję + kasę na dzieci, a "szlachta nie pracuje" będzie musiała w końcu zacząć myśleć i pohamować się trochę w swoim kombinatorstwie, bo przez bycie zbyt zachłannym mogą swoje wykombinowane zasiłki stracić - dodatki na dzieci będą wliczały się do dochodów, więc jak ktoś bezrobotny z 4 dzieci będzie chciał wziąć na każde dziecko 500 zł dodatku, to 500 zł na pierwsze dziecko zostanie mu odebrane (500 zł na pierwsze dziecko przysługuje tylko osobom o dochodach 800 zł/msc przy zdrowym i 1200 zł/msc przy niepełnosprawnym dziecku, biorąc kasę na 3 dzieci ma się już 1500 zł/msc dochodu i przekracza się ten limit), więc będą albo wegetować w 6-osobowej rodzinie za 1500 zł/msc, albo w końcu ruszą ![]() Co innego rodzice pracujący. Ci mając np. trójkę dzieci za otrzymane 1000 zł/msc będą mogli zatrudnić nianię i obydwoje pójść do pracy. Jak zarobią po 2 tys. zł/msc, to razem będą mieli już 4 tys. zł/msc, a jak niania przestanie być potrzebna, to 5 tys. zł/msc i życie jak w Madrycie jak na polskie standardy. Ja wiem, że jak przeczyta to ktoś, kto ma dobrze zarabiających rodziców, to się może zaśmiać z tego Madrytu za 5 tysie na 5 osób, ale moi rodzice na utrzymanie 4-osobowej rodziny w Warszawie nie wydają więcej niż 2 tys. zł/msc, nadwyżki odkładają na konto i na biedę nie narzekamy, wręcz bym powiedziała, że jestem w odróżnieniu od części rówieśników w na tyle komfortowej sytuacji, że jakby mi się noga powinęła, to rodzice mają z czego mi pomóc. Nie rozumiem więc za bardzo, jak można twierdzić, że dodatkowy hajs w takiej wysokości co proponuje PiS wsparciem nie jest, skoro większość osób, która go dostanie, poradziłaby sobie doskonale i bez niego, ale po prostu dzięki tym pieniądzom będzie rodziny stać np. na bardziej wypasione prezenty pod choinkę czy kupienie dziecku (albo i sobie) samochodu. Część osób chyba nie rozumie do końca, że to nie jest socjal, który ma pomóc niezdarnym ludziom związać koniec z końcem, a premia zachęcająca do posiadania dzieci. Jak ktoś daje radę utrzymać gromadkę dzieci z własnej pracy, to za odchowanie każdego dostanie od państwa ponad 100 tys. zł nagrody, które może wydać i na dzieci, i na własne przyjemności - jak dla mnie to jest bardzo zachęcające do bycia rodzicem, chociaż bycie rodzicem samo w sobie i daje satysfakcję ![]() Nie ma górnego limitu dochodów, więc milioner też dostanie pieniądze na swoje dzieci (chyba, że nie złoży wniosku), i to jest kolejna rzecz, która mi się bardzo podoba. Dla mnie to jest zadziwiająco dobrze wykombinowane, nie spodziewałam się czegoś takiego po PiS. ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
Właśnie władowanie kasy w darmowe obiady, wyprawki itd. wymagałoby dużo więcej biurokracji. Poza tym za poprzednich rządów PiS ilość urzędników zwiększyła się nieznacznie, szczególnie w porównaniu do rządów PO, którzy zatrudnili ich wielokrotnie więcej niż PiS, więc jakbym miała wskazywać partię, która buduje sobie elektorat za pomocą rozdawania stołków, byłaby to zdecydowanie Platforma Obywatelska. http://wpolityce.pl/spoleczenstwo/24...ad-700-tysiecy I ten wykresik też polecam: http://www.resulto.pl/liczba-urzednikow-w-polsce/ szczególnie fragment: - rok 2006 (rządy PiS) - liczba urzędników 383 tys. rok 2007 wybory parlamentarne wygrywa Tusk - do roku 2014 liczba urzędników wzrasta do 450 tys. ![]() No faktycznie, pisiory najwięcej urzędasów zatrudniają, nie to, co ta świetna platforma, co każe mediom mówić o sobie w samych superlatywach ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
Co do szwagra - albo nie umie liczyć, albo nie rozumie ustawy. Na 4 dzieci dostaną 1500 zł/msc - dlaczego, pisałam w poście wyżej - a do tego wszystkie socjalne zasiłki uzależnione od dochodu zostaną im (konkretniej "samotnej" matce) odebrane, więc nie sądzę, by na takim kombinatorstwie wyszli na plus
|
|||
|
|
|
|
#311 |
|
Konto usunięte
|
Jeśli PiS wprowadzi to 500 zł na dziecko to możemy się spodziewać z czasem (jeśli nikt tego nie naprawi), że będziemy drugą Grecją (y). Inna sprawa, że, jak już wiele osób wiedzących o czym mówi podkreślało - to nie jest walka z problemem tylko ''zasłona dymna''.
|
|
|
|
|
#312 |
|
BAN stały
|
Drugą grecją nie będziemy, powtarzasz słowa petru, z pustego i salomon nie naleje więc wyraźnie mówili.skąd wezmą kasę na to ingnorancie
|
|
|
|
|
#313 |
|
BAN stały
|
Złośliwi mówią, że 500 złotych na dziecko zabierze większości klientom państwa inne zasiłki, więc być może to nie jest głupi pomysł.
|
|
|
|
|
#314 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#315 |
|
BAN stały
|
Odnieś się do sedna czyli do tego że pis ma plan skąd wziąć kasę.
Warszawa liczy 1,75 mln mieszkańców a "manifestowało" 10 tys. To znaczy że wolą narodu jest aby pis dalej rządził. Sory ale wierzga garstka |
|
|
|
|
#316 |
|
Konto usunięte
|
10 tys. wg pisowskich źródeł. Inna sprawa, że w Warszawie rozeszła się wieść o rzekomej podłożonej bombie, co drastycznie zmniejszyło liczbę protestujących. PiS nie ma skąd wziąć pieniędzy na to, bo Polska i tak jest zadłużona. Druga sprawa, to sam ten pomysł rozdawania 500 zł na dziecko to patologia. Choćbyśmy byli krajem bogatym.
|
|
|
|
|
#317 |
|
BAN stały
|
10 tys według źródeł policji, znowu kłamiesz.
Pis chce kasę z marketów.i banków ściągnąć na program więc nie ma to nic wspólnego z zadłużeniem zresztą bardziej się nie da zadłuzyć, PO o to zadbało swoimi nieudolnymi rządami. ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Info o bombie było w momencie gdy ta całą farsa pod płaszczykiem obrony demokracji chyliła się ku końcowi więc już by raczej nikt nie doszedł chyba że po to żeby sobie selfie walnąć z tfu hollandową
|
|
|
|
|
#318 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#319 |
|
BAN stały
|
Na kłamstwo nie mogę pozostać obojętny, Zakleszczot wstydu i honoru nie ma, o!
|
|
|
|
|
#320 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
W efekcie poszłam na tę demonstrację w moim mieście. Nie przepadam za hałasem, tłumem i skandowaniem haseł ale tym razem z satysfakcją i entuzjazmem sobie poskandowałam: "Precz z Kaczorem dyktatorem" i "Andrzej Duda to obłuda", bo akurat w to wierzę, więc było to autentyczne. "Oddaj księżyc, zabierz Dudę" też mi się bardzo podobało.
Cóż. Wyraziłam swoją opinię. Dopóki mogę....
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#321 |
|
BAN stały
|
Za 4 lata jak znowu wygra pis będziesz pisać to.samo
|
|
|
|
|
#322 |
|
Konto usunięte
|
Ciekawy jestem czy w następną sobotę też zrobią demonstrację, mimo że to czas świąt.
|
|
|
|
|
#323 |
|
BAN stały
|
Jak zrobią to pójdą na nią sami degeneraci co wolą zrobić sobie selfie z banksterem petru niż spędzić czas z rodziną
Edytowane przez StarFighter Czas edycji: 2015-12-19 o 22:21 |
|
|
|
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę bardzo:
- głównie (w prawie 70%) z podatku bankowego i od supermarketów - ze zwiększenia wpływów z dywidend - z nieznacznego zwiększenia deficytu budżetowego na najbliższy rok - ze zmniejszenia wyłudzeń zwrotów z VAT przy czym warto zauważyć, że jeśli zmniejszenie wyłudzenia zwrotów VAT się powiedzie, przyniesie więcej zysków budżetowi niż cała reforma 500+ ma kosztować http://niezalezna.pl/72910-program-5...-bedzie-tanszy Edytowane przez Pantegram Czas edycji: 2015-12-19 o 22:22 |
|
|
|
|
#325 |
|
BAN stały
|
Wiem że Ty to wiesz Pantograf, ale ten Zakleszczot musi się douczyć
|
|
|
|
|
#326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#327 |
|
BAN stały
|
jak czytam te wasze wywody czy lepsze 500+ czy wyprawki i obiady to nie wiem czy się śmiać czy płakać.
Ludzie mają dostać dzieci a nie rodzice dzieci czyli 500+ to czysta szkoda a wasze teorie spiskowe ilu przy tym jest urzędników to dowcip roku. |
|
|
|
|
#328 |
|
BAN stały
|
Taaak, święte słowa Pantograf
|
|
|
|
|
#329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...bo rodzice jak dostaną to nie dadzą dzieciom? To co to za rodzice w takim razie? Normalny rodzic sobie od ust odejmie, byle dziecku dać. A jak rodzic nie jest normalny, to bycie głodnym czy nie posiadanie wyprawki szkolnej i tak nie jest najgorszym, co dziecko takiego rodzica przeżywa. Obiad czy wyprawka niestety nie zastąpią miłości, uwagi, troski, szacunku. Nie zagoją siniaków, nie wyleczą depresji, nie cofną wyzwisk, nie sprawią, że życie nagle zyska sens. Pod pewnymi względami pomoc materialna ubogim to jedynie zamiatanie pod dywan głębszych problemów, bo jeśli człowiekowi o mentalności biedaka dasz milion złotych, po pewnym czasie znowu będzie on biedakiem, a jeśli człowiekowi o mentalności wędkarza odbierzesz milion złotych, to nawet będąc nędzarzem znajdzie on sposób na to, by go odzyskać. Polecam tego TT: https://www.ted.com/talks/johann_har...ction_is_wrong o wpływie więzi międzyludzkich/poczuciu sensu życia na podatność popadania w uzależnienia. Edytowane przez Pantegram Czas edycji: 2015-12-19 o 23:07 |
|
|
|
|
|
#330 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
No wypisz, wymaluj...
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:23.

Ale dziewczę wyglądało na takie, które o nic nigdy nie musiało się starać.

.