|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Cytat:
|
|
#302 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Dziewczyny nie wyrobię już było trochę lepiej i znów urosła zgrubienie druga pierś zawsze miała mało mleka i nie dam rady nadążyć wykarmic nią małego a mm nie mogę dać bo ma alergie na mleko krowie więc raczej zwykłego bebiko nie mogę mu dać. Pierś odciagac laktatorem ale już mam tak brodawki zaatakowana nie daje rady... gorączki nie mam ale boję się że do rana to już będzie masakra
...
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mleka Nutramigen i Bebilon Pepti są dostępne bez recepty. |
|
|
|
|
#304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nana współczuję :-( kapuche probowalas? Figa a nutramigen ibebilon pepti sa bez mleka krowiego?
|
|
#305 |
|
Zadomowienie
|
Figa bardzo dziękuję za szybką odp
co ja bym bez Was zrobiła. Wysłałam tz po mleko a w między czasie zauważyłam biała plamke na brodawve (wczesniej o tym czytałam że jak by była to przebić igła i odciągnąć ale nie widziałam nic pod wieczór już coś wychodziło a przy kąpieli patrzę i byłam pewna że jest plamka) przetatlam spirytusem tzn wodka tz dobrze ze coś miał przebilam igła i odciągnęłam i poszło matko co za ulga. Żebym szybciej widziała ta kropkę i przebila a cały dzień się meczylam. Z tego w sumie niedużego aż zgrubienia od ciągnęłam 90ml mleka dla malego będzie akurat jak wstanie
07.02.2016 Edytowane przez NanaR Czas edycji: 2016-04-17 o 22:13 |
|
|
|
#306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W smaku nieciekawe, więc nie każde dziecko od razu piję, ale są i takie co akceptują bez problemu. ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Lusia dziś bez kataru :yupi: |
|
|
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie zdziwilam sie bo raczej slyszalam ze sa na receptę. Taa ja sie modle bym nie musiala dawac mm bo nie dosc ze Zoska pewnie jest na bialko uczulona to do tego nie chce pic z butli ani strzykawki ani nic..
|
#308 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
byliśmy z TŻ na spacerze, po 1h TŻ pojechał kupić coś sobie do obiadu, a ja spacerowałam jeszcze 1,5h. Jak wrócilismy to mały na przewijaku mu się mocno rozpłakał (bo głodny oczywiście) to TŻ do mnie w pretensjami, że tyle to się nie spaceruje, zeby dziecko płakało z głodu płakało, bo zamiast go przebierać mały powienien zjeść, pielucha nie ucieknie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Figa super
|
|
#310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Figa super ze juz po katarku.
|
|
#311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogole Zoska tak marudzi jiz 3 dzien.. Mam dość.. Ile mozna nie spac i od rana jeczec i plakac? Juz na jeki przestaje zwracac uwage bo musze sama jesc.. Mam nadzieje ze to skok i przejdzie. O spacerze nie ma tez mowy dluzszym bo zaraz syrena nie zdarze odejsc 100m...
|
|
#312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
A serio to nie kumam czego Ci tz nie potrafią zrozumieć :/ Jakby matka miała jakiś system wczesnego powiadamiania to ok, a tak to z fusów mamy wrozyc kiedy dziecko się rozplacze??
|
||
|
|
|
#313 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zobaczymy ok 1 w nocy na pobudce czy będzie tak kolorowo
|
|
#314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#315 |
|
Zadomowienie
|
Mam dylemat. Póki co mam pożyczona od koleżanki chustę póki nie kupię swojej. Dzisiaj zamotalam małego w ramach ćwiczeń i naszły mnie wątpliwości, gdzie ja z nim będę w tej chuście chodzić
na wakacje czy jakiś wyjazd pewnie by się przydała, ale na codzień sama nie wiem czy kupować. Moze lepiej odkładać na leżaczek...
|
|
|
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po domu to nie sądzę, on się sam sobą zajmuje doskonale. Ale z drugiej strony, przyjdą cięższe czasy ząbkowania np i wtedy może się przydać jak będzie marudny. Ale znowu nie wiem czy mi się bęzie chciało bawić z tym motaniem ![]() Skończyłam prasowanie, idę spać Dobrej nocki wszystkim, mało pobudek
|
|
#317 |
|
Zadomowienie
|
My mieliśmy nocną akcję. Mały co 3 min wybudzał się z płaczem, tak go gazy męczyły. Musiało windi pójść w ruch
a teraz wisi mi już 20min na cycu i kie chce puścić
|
|
|
|
#318 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry. Ja już dużo lepiej się czuję cycem nie boli tylko sama brodawki mocno jest zaatakowana więc odciagam. Jak się cycek odetkal to odciągnęłam w 2min 100ml nie pamiętam kiedy mi się udało tyle od czasu nawalu a pierś nie była wcale twarda szok. Ale nie musiałam póki co tego z butli dawać bo najadl się moim prawym zwiskiem
Ale coś od wczoraj gazy go męczą biedaczka. Dzis 13:20 mamy bioderka. Powiedzcie mi dziewczyny czy wy czekalgscie że szczepienie aż wygoi się miejsce po gruźlicy? Bo moja pani pediatra kazała tak czekać i dopiero wtedy szczepić a już 2tyg mamy opóźnienia przez to.
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo 😊 śmieci wyniesione, pranie ułożone, dzieci ogarnięte, poćwiczona 10 minut. Patryś w bujaczku gada z zolwiem, starsze jedzą platki a ja śniadanie 😊 oby tylko pogoda dzisiaj byla na spacer...
Nana my nie czekaliśmy. Jeszcze o czymś takim nie słyszałam. Szczepiliśmy jak miał 6 tyg i 2 dni |
|
|
|
#320 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytanko mam do Was. Szczepicir na rotawirusy? Albo pneumokoki? Ja nie zaszczepilam, ale teraz się zastanawiam, czy jednak nie zaszczepić na to. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
Patryka nie szczepiłam na nic dodatkowego...Lilka i Mikołaj szczepione na pneumokoki więc i Patryka pewnie zaszczepimy...
|
|
|
|
#323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w maju druga dawka
|
|
#324 |
|
Rozeznanie
|
NanaR u nas też pediatra szczepi jak jest wszystko wygojone, Paulinka jeszcze nie była szczepiona.
Aninis ja się zastanawiam nad rota, ale chyba sobie odpuszczę, zwłaszcza że nie planuję wysłać w tym roku chłopców do przedszkola. Na pneumokoki na pewno nie zaszczepię, mimo że Paulince przysługują za darmo. |
|
|
|
#325 |
|
Zadomowienie
|
My będziemy szczepić i na rota i na peumo. Jutro mamy szczepienie. Ale pneumokoki za 2 tyg.
|
|
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
My szczepiliśmy na rota. Tylko ze względu na rehabilitację. Mamy tam styczność z wieloma dziećmi, masaże mamy jednocześnie z innymi, kładą go na materac gdzie leżą tą dzieci. No trzeba uważać. Na pneumo na razie się wstrzymujemy.Pomyślimy.
|
#327 | ||||
|
Raczkowanie
|
Hej. Witamy się poniedziałkowo z pięknym słonkiem za oknem. Nareszcie
Cytat:
![]() Cytat:
Wszystko miałam w domu zrobione, mały spał wtulony we mnie, dla mnie to było wspaniałe. A teraz du.pa, bo zamiast chusty nosimy szelki, w domu syf i płaczące dziecko. Tak strasznie żałuję, że nie mogę używać chusty Z tym że mój mały nie bardzo chętny żeby zająć się sam sobą. Wszystko jak zwykle zależy od dziecka ![]() Cytat:
Mój miał 8 tyg i 6 dni jak szczepiliśmy, ale nie czekaliśmy aż się zagoi poprzednie szczepienie. To się zresztą chyba bardzo długo goi? U nas nadal ślad po szczepieniu, taki strupek i troche ropy. Cytat:
Za nami dobra nocka, teraz będziemy się powoli ogarniać i na spacer. Myślę, że do 11 się wyrobimy z wyjsciem ![]() I właśnie sobie uświadomiłam, że mój teść ma dziś urodziny i pewnie czeka nas popoludniu wizyta u niego. Muszę szepnąć synkowi na uszko, żeby i tym razem wygonił nas z imprezy wcześniej, tym razem płakać nie będę ![]()
|
||||
|
|
|
#328 |
|
Rozeznanie
|
My szczepimy na pneumokoki ze względu na Michała... Nigdy nie wiadomo co przywlecze z przedszkola. Na rota nie szczepię, bo nie do końca wierzę tej szczepionce jakoś :/
My od 16 wczoraj mieliśmy z Zuzą niezłą akcję. Nagle przestał jej pasować prawy cyc. Za nic nie chciała z niego jeść |
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
Nana u nas mowili wszyscy by po 6 tyg sie zglosic na szczepienie. Poszlam później z tydzień. Teraz mam sie zglosic znow za 6 tyg a ja znow sobie wydłuże
na rota ani pneumo narazie nie szczepilam, nad pneumo bede myslec pewnie jak bedzie Zosia wieksza i/lub bedzie miala do żłobka isc. Super ze z cycem.lepiej. Lamia fajnie z ta butla. Pewnie tez sie przytkalo cos to dobrze ze cie chociaz nie bolalo. Zoska po marudach zasnela o 22 obudzila sie o 2.30.. Ona rzadko kiedy dluzej niz 4h w nocy pospi.. Nie wiem od czego to zalezy. Potem obudzialn sie z nia w lozku o 5 odlozylam a przed 7 znów placz..
|
#330 |
|
Rozeznanie
|
Hej!! Z lekkim opóźnieniem i ja trafiłam
![]() Po przejściach weekendowych też się zaczęłam zastanawiać nad szczepieniem na rota... Sama nie wiem co zrobić, ale raczej odpuszczę. ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Lamia brawo za butlę Marcia u nas też szczepienie bylo później niż 6 tygodni bo akurat były święta i w przychodni nie szczepili. To tylko orientacyjne terminy ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Joann_ - cześć
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:11.

i zostają do jutra. Pierwszego dnia zachwycały się jaki to mały spokojny, ale dziś odezwała się też jego marudna natura
Jak mały jest senny to zasypia od razu, a jak marudny i placzliwy, to po położeniu tetry przy buzi, szybciutko się uspokaja 
co ja bym bez Was zrobiła. Wysłałam tz po mleko a w między czasie zauważyłam biała plamke na brodawve (wczesniej o tym czytałam że jak by była to przebić igła i odciągnąć ale nie widziałam nic pod wieczór już coś wychodziło a przy kąpieli patrzę i byłam pewna że jest plamka) przetatlam spirytusem tzn wodka tz dobrze ze coś miał

byliśmy z TŻ na spacerze, po 1h TŻ pojechał kupić coś sobie do obiadu, a ja spacerowałam jeszcze 1,5h. Jak wrócilismy to mały na przewijaku mu się mocno rozpłakał (bo głodny oczywiście) to TŻ do mnie w pretensjami, że tyle to się nie spaceruje, zeby dziecko płakało z głodu
płakało, bo zamiast go przebierać mały powienien zjeść, pielucha nie ucieknie