|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zakup w ciemno - strzał w 10 :) czy porażka?
Ja też jestem maniakiem zakupów w ciemno
- no i różnie z tym bywa. Dziś dotarł kolejny - Sephora Brown - tym razem w 10 |
|
|
|
|
#302 |
|
Zadomowienie
|
Zastanawiam się nad zakupem Flowerbomb Extreme i La Perla J'Aime w ciemno.
Wersja EDP mi się bardzo podobała, ale za mało słodka wg. mnie i liczę, że Extreme jest zdecydowanie słodsze. A J'Aime było porównywane do Miss Dior Cherie - a zapach ten darzę sentymentem. Doradźcie
|
|
|
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
Ja trochę w ciemno nakupowałam (nie aż tak dużo, ale sporo jak na okres kilkunastu dni) i stwierdzam, że więcej tego nie zrobię. Mój zamiar dotyczy oczywiście tylko całych flakonów. Wspólne zakupy,a następnie podział butli, to co innego
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam w ciemno:
Gucci by Gucci - niewypał, dla mnie nie ma żadnego uroku, tylko buteleczka ładna ![]() Gucci Rush - wcześniej pobieżnie przetestowałam na nadgarstku, najśmieszniejsze, że nie lubię zapachu gardenii, a to jej nuta wybija się na początku Ale potem przepadłam, zapach uzależnia, zniewala, tworzy sunącą się za mną delikatną mgiełkę; na pewno kupię kolejny flakon Edytowane przez Ally83 Czas edycji: 2009-01-29 o 01:24 |
|
|
|
|
#305 |
|
Rozeznanie
|
Ja kupiłam w ciemno Ginesteta - i okazał się strzałem w 10! Uf na szczęście bo to kupa kasy. Ale też nabyłam kiedyś Casmir Choparda i myślałam, że zemdleję jak go powąchałam, na szczęście szybko poleciał w świat.
Są takie marki, których nigdy w ciemno nie wezmę - min należy do nich Lutens, żebym nie wiem jak się wysilała obmyślając sobie po nutach jak dany zapach może pachnieć to i tak w zetknięciu z rzeczywistością jestem na ogól w szoku - więc wiem, że Lutensa na odległość nie rozgryzę. To jest ryzyk fizyk, raczej za takim ryzykiem nie przepadam, ale czasem coś mi do łba strzeli
|
|
#306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale co do J'aime to hmmm to ja bym w ciemno nie brała. Najpierw powąchaj - on bardziej euphorie przypomina chciaż, tak czy siak to tutaj nie namawiam do strzału w ciemno. Sama miałam to zrobić ale oprzytomniałam, zanabyłam próbkę i okazało się że inaczej sobie zapach po opisach wyobrażałam a inaczej go odbieram i zrezygnowałąm. ładny jest ale nei mój i się cieszę że nei strzelałam w ciemno. |
|
|
|
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to jestem specjalistka od strzałów w ciemno , co nie znaczy ,że zawsze w 10
![]() Większosc moich zakupów to strzały w ciemno ![]() Do najbardziej udanych należały : Silver Rain, Nocturnes, Celine Oriental Summer, Boudoir, Midnight Charm, Fig Apricot Fresh. Porazką był Initial , Mathiew Williamson , Aromatic Elixir
|
|
#308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślałam właśnie podobnie. FlowerBomb jakoś bardziej do mnie przemówił. Mam nadzieję, że kiedy dojdzie do konfrontacji z moją skórą, nie okaże się ten zapach porażką
|
|
|
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
Dwa strzały w ciemno i oba udane.
Jeden nawet bardzo, drugi po prostu udany. 1. Stella Sheer 2008 - strzał w 10 2. Stella Rose Absolute - tu 8 trafiłam
|
|
|
|
|
#310 |
|
spin doctor
|
Mam na swoim koncie kilka(naście) strzałów w ciemno, niektóre udane inne mniej
.Niewypały :Kenzo Summer-ohydne szare mydło Kenzo Oriental Flower-ususzony, lekko przykurzony bukiet kwiatów Hypnose eau Legere-nietrwały, mdły zapaszek Halloween-trauma na całego, brrrr Escada Magnetism-palony cukier Strzały w stylu: ładne, ale bez zachwytów (najczęściej wymiany w ciemno):Jil Sander Sensations Shi A. Sung Escada Rockin Rio Lolita edp Dior Midnight Poison Organza Indecence Stella Sheer Flowerbomb Parfum Sacre Zapachowe miłości Tygrys Contradiction Edytowane przez Małgosia791 Czas edycji: 2009-01-30 o 05:37 |
|
|
|
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dotarł mój strzał w ciemno Annayake "Tsukimi" i ....
Chcę więcej!!! |
|
|
|
|
#312 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#313 |
|
To ja :)
|
Rozowe Les Belles -cudo
i Diamonds&Emeralds -naftalina...
|
|
|
|
|
#314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
suchy, ale delikatnie ciepły zapach. Przyprawy (pieprz, cynamon) wybijają się na razie na pierwszy plan. I przyjemna stonowana słodycz Duuużo delikatniejszy od Słonia, troszkę podobny do OI. Nic odkrywczego nie napisałam, ale to za krótko... Dopiero dostałam butelkę ![]() A kupiłam na niemieckim ebay'u
|
|
|
|
|
|
#315 |
|
Zadomowienie
|
Przyznam, że większość moich zapachów to strzały w ciemno. Było ich naprawdę dużo. Może lubię ryzyko?
Do tej pory raczej się nie zawodziłam na swojej intuicji, jedynym zapachem, który mi nie podpasował był 24F. A żałuję bardzo, chciałam poczuć tę opisywaną promienność, jasność i elegancję, ale nic nie wyszło z tego. To zbyt mocny i ostry szypr, jak na moją skórę. Powędrował do mamy.
|
|
|
#316 | |
|
Guerlain Lover
|
Cytat:
ale wg mnie nie za słodka, bo testrowałam już słodsze zapachy. Najlepiej wypróbować na sobie.Co do strzałów w ciemno to miałam ich dużo (szczególnie te zamawiane z Avonu i Oriflame), ale nie były to ani miłości ani znienawidzone zapachy, tak w kategorii "Lubię/może być". Te perfumy, co kocham i mam to był świadomy wybór. |
|
|
|
|
|
#317 |
|
BAN stały
|
często mi się zdarza zakup lub wymiana w ciemno, czasem trafiam, czasem nie
ostatnio nie trafiłam z Alchemia ale za to w 100% trafiłam klikajac Parfum Sacrezamówiłam jeszce BC- kiedyś kochałam, zobaczymy czy miłosć trwa
|
|
|
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
ja uwielbiam kupować w ciemno
większość moich zapachów w właśnie strzały w ciemno, niekoniecznie niestety trafione![]() Ale strzałem w 10-tkę był kupiony zupełnie w ciemno L. Claiborne, Vitage Soul bu Curve! , cieszę się tym bardziej, bo kupiłam od razu prawie pełna 50-tkę. Zwykle kupuję jednak mniejsze ilości (używki lub miniatury), żeby potem nie pluć sobie w brodę za wydane bez sensu pieniądze.Zupełnie nietrafione były Lalique, Le parfum ( na szczęście już sprzedane) |
|
|
|
|
#319 |
|
Rozeznanie
|
Przyznam się Wam, że moje strzały w ciemno są w 100% nietrafione.
Wiem, że to mało prawdopodobne, choćby pod względem statystycznym, ale fakt pozostaje faktem. Jeżeli do strzałów w ciemno można zaliczyć też wymianki, to udanym strzałem było Cheap and Chic i średnio udanym - Black Kennetha Cole'a. Więc to odrobinę poprawiłoby statystykę;-) Ale uwielbiam strzelać w ciemno i czynię to niezrażona dotychczasowymi porażkami. W tym miejscu chciałaby podziękować wspaniałym Wizażankom: Czarnejzuzi, Kattarinie i Nasturcji, dzięki którym poznałam wiele zapachów i w ten sposób uchroniły mnie one przed kolejnymi rozczarowaniami (i dzięki którym poznałam prawdziwe cuda). Dziewczyny! Złoto pod Wasze stopy rzucać, to mało!!!
Sun Tzu prawie powiedział: "Jeżeli przeciwnik jest jak ziemia - bądź jak powietrze. Jeżeli przeciwnik jest jak ogień ......- sp....dalaj, bo z ogniem nie ma żartów!" Edytowane przez KomEwa Czas edycji: 2009-01-31 o 21:28 Powód: lit. |
|
|
|
|
#320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(Kiedy wyczuje bratnia, perfumomaniacka dusze, uwielbiam wspierac ja w poszukiwaniach nowych, olfaktorycznych podniet ;D)
|
|
|
|
|
|
#321 |
|
spin doctor
|
Ostatnio upolowałam w ciemno Hypnose Senses-zdecydowanie strzał w dziesiątkę, z każdym dniem kocham je coraz bardziej
![]() No i dla równowagi niewypał -Halle by Halle Berry. Dziś przyleciała maleńka 15stka(całe szczęście, że nie więcej, chciałam kliknąć 50tkę ). Naczytałam się w KWC, że wanilia, drewno, kadzidełko, kardamon i przyprawy. Gdzie to wszystko, pytam Czekałam na te perfumy jak głupia sądząc, że to będzie jeden z moich zapachów, wyobrażałam sobie niewiadomo co, a tu Ktoś reflektuje?![]() No i jakoś na razie mi odeszła ochota na strzały w ciemno |
|
|
|
|
#322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#323 |
|
Rozeznanie
|
Ostatnio miałam bardzo dobrą passę. Nigdy nie kupowałam perfum w ciemno, kilka razy zaryzykowałam i... opłaciło sie!
Najbardziej zachwycona jestem Hanae Mori EDP i Casmir Chopard, to były chyba najlepsze zakupy ostatnich miesięcy. Bardzo udanym zakupem były Songes Goutal i Midnight Poison Elixir, szczególnie tego pierwszego się obawiałam, bo opinie czytałam skrajnie różne. Jedzie do mnie jeszcze jeden nieznany zapach, zobaczymy, czy los okaże się dla mnie sympatyczny.
|
|
#324 |
|
Zadomowienie
|
Strzelam w ciemno i ryzykuję wyłącznie przy miniaturach.
Generalnie trafiam w 10 albo 9, ale raz nie słuchając intuicji kliknęłam na LL Lempicką. ![]() Oddałam koleżance
|
|
|
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko raz kupiłam w ciemnoe
Ale BC to był strzał w 10, a nawet w 11!
|
|
#327 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ostatnio udało mi się z HP (nowa miłóść zapachowa, znów trza będzie kasę zbierać-Nolu )
|
|
|
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
Przestalam ostatnio strzelac w ciemno.
Skusilam sie jedynie na Neonature Cocon bez testow. Nowych testow, bo kiedys pamietam, sprobowalam. Tylko opisy z forum. I trafilam. Moja mama, ktora te perfumy mi kupila mowi 'a czemu akurat te... ' ale na mnie skomplementowala, ze rozwijaja sie pieknie. |
|
|
|
|
#330 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I właściwie nic się od dawna nie zmieniło ![]() Ciągle strzelam w ciemo ![]() Większość tych strzałów jest z powodu flakoników ![]() Część po przeczytaniu nut - budzi we mnie silne przekonanie, że teraz to już będzie to - MIŁOŚĆ ![]() Bywa różnie Statystyka przedstawia się mniej więcej 50%trafionych / 50% niewypałów Ale i tak nie żałuję, niewypały trafiają do rodziny z przykazem szybkiego zużycia i oddania pustej butelki do mojej kolekcji ![]() a trafione w 10 - zachwycają mnie nieustająco ![]() Kilka ostatnich "trafionych" strzałów: Perles de Lalique 21 CN CdG 2 - w różnych wersjach "ubrankowych" Black Bvlgari ![]() Avignon - CdG Incense - M.Williamson Wolfgang Joop - Joop! I oby tak dalej |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.

- no i różnie z tym bywa. 

.
:

). Naczytałam się w KWC, że wanilia, drewno, kadzidełko, kardamon i przyprawy. Gdzie to wszystko, pytam
Czekałam na te perfumy jak głupia sądząc, że to będzie jeden z moich zapachów, wyobrażałam sobie niewiadomo co, a tu
Ktoś reflektuje?
)