|
|
#301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
W między czasie łaskotanie pod stopami, ściąganie kołdry, wyzywanie , tak przez bite 20 minut Tylko jak na rano chodzi i musi wstać o 4 to wie, że każda minuta się liczy i wstaje równo z budzikiem ![]() A psisko nasze durne to się drze, jak po godz 22 ktoś się przemieszcza po klatce schodowej w stopniu wg niego zbyt hałaśliwym
|
|
|
|
|
#302 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny! odzywam się znów po dłuższej przerwie
byliśmy 4 dni w Gdyni a wczoraj zaliczyłam wizytę u lekarza. Poważna rozmowa tż z synem sprawiła, że odwrócił się główką do wylotu Z Bartkiem wszystko ok, dostałam skierowanie na kilka badań żeby mieć już komplet do porodu a dni do porodu pozostało 38 nie mogę się doczekać |
|
|
|
#303 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No tak, moje plany też mogą zostać tylko planami, ale będę się starać. ![]() Cytat:
Oby alergia polazła precz.Cytat:
Cytat:
Tym bardziej, że ten kolega męża jednak do nas nie przychodzi, zawsze to swobodniej. :PCytat:
Ale dobrze, że masz załatwione. ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#305 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#306 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super wieści gratulacje ja jutro mam wizytę z ktg a o 17 szkoła rodzenia i kąpiel noworodka. Bardzo mi zależało żeby TZ poszedł ze mną ale wątpliwe, ze sie uda Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Na moich poprzednich sierpniówkach pierwszy dzidziol urodził się 4.07
(tp na 29.07)Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Co do jeżdżenia z dzieckiem, to paradoksalnie im mniejsze, tym łatwiej, bo dużo śpi rzeczywiscie dwie godziny w foteliku to taki teoretyczny max, potem minimum pół godziny przerwy, wyjęcie z fotelika, wyprostowanie ciałka. To dla mnie bylo zawsze najgorsze w podróżach, bo 30 minut stać np na stacji benzynowej to mega bez sensu, tylko się wdycha ten smród... trzeba szukać jakichś fajniejszych parkingów z wiatami itd. Wolę jechać, bo to nas zbliża do celu, stanie to strata czasu no ale wiadomo, że trzeba. Chociaż my w długich trasach (wakacje, do teściów) mamy zasadę, że jedziemy póki Młody śpi (inna sprawa, że nasza pierwsza taka trasa to był kwiecień 2015, więc M miał 8 miesięcy...), kiedy się budzi, my się zatrzymujemy. Tzn tak było, dopóki spał w samochodzie, bo to też już się skończyło Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Edytowane przez kasia_ruda Czas edycji: 2016-06-21 o 17:31 |
|
|
|
#308 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za udaną wizytę i pozytywne wieściCytat:
dla dziewczyn!Cytat:
Cytat:
A to Asicuha kocyki szyje... A co do wyścigu to wiem coś o tym bo jak udzielałam korepetycji (teraz już wszystkie pokończyłam) to często bywało tak, że nie było kiedy się z tymi dziećmi umówić takie miały napięte grafiki . Mi tam zależy na tym, żeby moje dzieci miały szczęśliwe dzieciństwo, żeby wychować je na dobrych, szczęśliwych ludzi. Mam nadzieję, że dzięki temu wyrosną na ludzi, którzy będą miały poczucie własnej wartości itd a od tego tylko krok do znalezienia szczęścia w życiu osobistym i zawodowym.Cytat:
Cytat:
![]() Mam na ten temat podobne zdanie i wiadomości jak dziewczyny. Cytat:
za pozytywne wieści!No to lecim oglądać mecz, nie?
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam i zmachałam sie jak norka. Dzisiaj akurat upalny dzien, po tym jak wczoraj lało. Ah ta cudowna pogoda angielska
![]() Maks wazy juz 2235 g w 33t5d ! Takze no moze niedlugo maluch moze pojawic sie na swiecie bo nie wiadomo ile bez pessara mi ta szyjka wytrzyma. Nieco zaczełam panikować ![]() TZ dzisiaj wraca godzine wczesniej, musze uszykowac obiad, ale juz jestem glodna wiec pewnie cos wszamam przedobiednio
Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-06-21 o 18:01 |
|
|
|
#310 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
dla synka! A na obrócenie dziecka dobrze działają tańce
|
||
|
|
|
#311 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powodzenia na wizycie. Oby TŻ miał jednak możliwość pójść na SR.Cytat:
Moja mama opowiadała, że jej koleżanka z pracy zabrała miesięczne dziecko w trasę ze Śląska nad morze i właśnie zaletą było to, że malutka prawie cały czas spała. Ale nie wiem jak oni ogarnęli w praktyce kwestię fotelika i przerw przy tak długiej jeździe. :P Cytat:
Wow jaki duży już Twój synek, super! ![]() I te terminy już takie bliskie, ale to zleciało!
|
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
Mój brat ma do rodzicow prawie 400km. Wyjeżdżali ok 4 rano, dziecko z łóżka do fotelika i dalej spało. Fotelik miał opcje pochymebia siedziska tak, ze dziecko bardziej leżało niz siedziało. Tak jak napisała kasia- jechali poki mała spała. Jak się budziła to przerwa na sniadanie i dalej zasypiała. Na takich zasadach podróżowali długo- 4-5 lat. Nie mieli samochodu z klima, to było chłodniej, mniejszy ruch na drogach. A trasa zajmowała im ok. 5h.
|
|
|
|
#313 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I zajarzyli jak im pokazałaś zdjęcie? Dlaczego mi nie chcą podać wagi wrrrr Nanieśli Ci to na centyle?---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Na Fb kolejna dziewczyna się dowiedziała w 32tc, że jednak nie będzie córeczki a synek ![]() ![]() Ale numer
|
|
|
#314 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak się kończy pisanie a u mnie na 100% będzie X/Y. Chyba lepiej zostawić sobie ten zapas na pomyłkę. Zwłaszcza jak widać trochę się ich zdarza
|
|
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#317 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Lekarka od badań prenatalnych taka pewna była swych ustaleń, ale zobaczymy czy boys will be boys. Cytat:
), ale moje silne przyzwyczajenie do myśli o chłopcu to inna kwestia.
|
||
|
|
|
#318 |
|
Zadomowienie
|
Ciuchy jak ciuchy... Ale co zrobić z różowymi ścianami w pokoju?
nie no ufam swojemu ginowi... Już sie pytałam go ze trzy razy czy aby na pewno nic sie nie zmieniło ale jutro zapytam jeszcze raz ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez mi sie to o uszy obilo tez dopiero ostatnio jak nawet ja widzialam co to, to raczej marne szanse na pomylke. Bylo widac normalnie jaderka w worku mosznowym, dopoki byly same woreczki to jakos mimo wszystko bardziej bralam pld uwage mozliwosc pomylki no i ten nasz cholernik maly to ekshibicjonista, lekarz sie smial, ze dawno nie mogl na usg az tak dokladnie chlopca obejrzec, a ten to tylko czeka, zeby sie pochwalic co tam ma ale pomimo, ze sama widzialam jadra w worku mosznowym to i tak zostawiam sobie 1% watpliwosci
|
|
|
|
|
#320 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
co do opuchlizny delikatnie stopy ale póki co zupełbnie nie uciążliwie
|
|
#321 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
))
|
|
|
#322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widoku buzi nadal nie uswiadczylam, tylko tak bardzo niewyraznie widzialam, bo sie zaslania i nie woadomo co jeszcze, a tylek tak wypina, ze az mi za niego wstyd :P Mam nadzieje, ze nam chlopaki z tego wyrosna
|
|
|
|
|
#323 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Poród coraz bliżej wow! ![]() Cytat:
Duży chłopak Ten pessar muszą już wyjmować? Przepraszam, ale nie jestem zorientowana w tym temacie.. Trzymam kciuki za szyjkę!Cytat:
![]() Ciuszki mam typowo dla dziewczynki ![]() a tak a propo, jak widać narządy płciowe męskie na usg? aż tak można pomylić pipulinę z siusiakiem? czy to kwestia tylko tego, że coś wystaje? ![]() U mojej ewidentnie były 'kreseczki' układające sie w pipulke Nie chciałabym mieć 'niespodzianki' ![]() Ziuta brawo za 8 mc!
|
|
#324 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zero wstydu- jak mamusia
|
|
#325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bezwstydne te nasze dzieci Moj to akurat po tatusiu, bo ja to raczej wstydliwa :P Edytowane przez Świniaczek Czas edycji: 2016-06-21 o 21:23 |
|
|
|
|
#326 |
|
Zadomowienie
|
U mnie to ja wstydu nie mam
mąż mniej otwarty Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jestem raczej pewna płci, bo u mnie dwójka musi być tej samej, więc skoro obie się pokazały i to nie raz i to nie jednemu lekarzowi, to wierzę, ze wiedzieli, co widzieli :P
|
|
|
|
#328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
))Ja mam potwierdzenie z amnio....u mnie też się już nic nie zmieni
|
|
|
#329 |
|
Raczkowanie
|
A ja sie denerwuję ze moja Emi jednak w "Ariela" się przeistoczy. Tym bardziej ze lekarze przy kazdym sprawdzaniu co tam dzidzia ma byli przekonani na 80-90%. A niunia wsrydliwa po mamusi zaciskala nozki i nie chciala sie ujawnic na 100%. Ciuszki mam uniwersalne jednak juz tak przywyklam ze mam w brzuchu corcie ze ciezko bedzie sie przestawic
|
|
|
|
#330 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuje skurczu łydki, mnie tfu tfu ostatnio nie łapią ![]() Cytat:
Cytat:
Na francuski i szkółkę Jej w ogóle nie zapisywałam, ale tak marudziła że chce chodzić bo jej koleżanki chodzą, że musiałam bo inaczej był płacz .... Ze szkółki jesteśmy bardzo zadowlleni, robią mnóstwo przedstawień. Występowali też na konkursie wojewódzkim. W ogóle małe dzieci szybko łapią j.obce. Ona jako 5-latka po angielsku zna już na prawdę sporo słów. Będzie Jej łatwiej w szkole Ja miałam okres 16.11 - TP mam 23.08 ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
Trzymaj się, wszystko będzie dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Piernik, ja zanim użyłam maści na opryszczkę, stosowałam czosnek (piekło niestety) oraz rozdziabaną aspirynę nakładałam na opryszczkę. Może coś Ci pomoże ?? Jak tylko się zaczynało pojawiać kostkę lodu, ale teraz już za późno bo już Ci wywaliło. |
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.

W między czasie łaskotanie pod stopami, ściąganie kołdry, wyzywanie
Tylko jak na rano chodzi i musi wstać o 4 to wie, że każda minuta się liczy i wstaje równo z budzikiem 

a dni do porodu pozostało 38
Ale dobrze, że masz załatwione. 

za udaną wizytę i pozytywne wieści
. Mi tam zależy na tym, żeby moje dzieci miały szczęśliwe dzieciństwo, żeby wychować je na dobrych, szczęśliwych ludzi. Mam nadzieję, że dzięki temu wyrosną na ludzi, którzy będą miały poczucie własnej wartości itd a od tego tylko krok do znalezienia szczęścia w życiu osobistym i zawodowym.
Nanieśli Ci to na centyle?
nie no ufam swojemu ginowi... Już sie pytałam go ze trzy razy czy aby na pewno nic sie nie zmieniło ale jutro zapytam jeszcze raz 
<3
czerwiec 2015
No, ale to też było 30 lat temu, więc nie było do dyspozycji tyle kropelek i innych takich, które nam teraz będą życie ułatwiać. Moja mama przed ciążą z bratem ważyła ok 57 kg, 2 miesiące po urodzeniu go ważyła już 43, tak te jego kolki dały też jej w kość.