![]() |
#301 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VII.
Cytat:
Gratulacje!!!!! ![]() ![]() Cytat:
To trzymam za Was kciuki, dobrze że jesteś pod opieką i dalsze badania wypadły ok. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#302 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kurcze ta Twoja szyjka to normalnie jakiś hit !! Super, że lekarz okazał się całkiem do rzeczy ![]() Cytat:
![]() Czekamy na fotorelacje ![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#303 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gin mówił, że jak poród w tym tygodniu idzie naturalnie to bardzo dobrze, że on nie przebije błon ani nie poda oksy, bo rzadko to robi nawet przy 39t. Ale jak się ładnie rozkręci akcja to będzie najlepiej bo macica i wszystko już jest w miare przygotowane do tego, a oksy może źle wpłynąć na dzieciaczka. Jeśli chodzi o wagę to szacują 2100-2200 ale to na podstawie szybkiego usg na ip, mieli tam problem już, żeby zmierzyć główkę bo już była bardzo nisko. Jednak wydaje mi sie, że zrobili to trochę na "odwal sie" bo miesiac temu u gina wyszlo prawie 1500 a brzuch mi wystrzelił i jest mi ciężej. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez navioe Czas edycji: 2016-07-19 o 20:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#304 |
Zadomowienie
|
Dostałam info, że łóżeczko jutro do mnie wysyłają. Będzie takie :
https://mamaania.com.pl/Lozeczko-z-s...x60-biale.html + materac lateksowy. Nie wiem czy to dobry wybór ale najważniejsze, że już niedługo będzie i Jasio będzie miał spanie ![]() Do tego ogłaszam, że uprałam wszystkie ubranka a mama już je uprasowała dla wnusia - nie wytrzymała ![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#305 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#306 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#307 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Trzymajcie się oby tętno wróciło do normy. Wypoczywaj w szpitalu ![]() Wysłane za pomocą magii |
||
![]() ![]() |
![]() |
#308 |
Raczkowanie
|
Siedze nad planem porodu (wiem najwyższa pora) i czuje, że jestem głupia inie potrafie podjąć decyzji
![]() ![]() ![]() Chce tą lewatywe czy nie? Co z tą oksytocyną, przebijaniem pęcherza i nacinaniem krocza (co wkońcu lepsze pękniecie czy nacięcie ![]() I jakie środki łagodzenia bólu????? Próbuje sie dokształcić ale opinie sa skrajne na te tematy, że szkoda gadać!
Zuzia - 29.07.2016 19:01 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#309 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#310 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Możesz napisać, że chcesz chronić kosze, ale w sytuacji, gdzie są wskazania medyczne albo nie ma czasu na jego rozciąganie w trakcie porodu, zgadzasz się na nacięcie. Tak samo napisałam przy przebijaniu pęcherza. Środku łagodzenia bólu - naturalne (spacery, prysznic, oddech, gaz rozweselający, tens) czy zzo? Na co masz teraz zgodę? Przecież, jak podczas porodu zażądasz znieczulenia i nie będzie too late, to Ci podadzą. ![]() ![]()
![]() |
#311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#312 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do zzo to dopóki znowuzapomnialamhasla nie napisala o swojej koleżance (swoja drogą co u niej?) to chciałam w razie czego, ale teraz to nie wiem ![]() Mam nadzieję, że faktycznie traktuja to pogladowo i wszystko w trakcie beda uzgadniac ze mna...
Zuzia - 29.07.2016 19:01 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#313 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dobranoc ![]()
![]() |
#314 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zamawiałam w pośpiechu, jak zobaczyłam na stronie, że czeka się 3tyg załamałam się, ale zadzwoniłam na kiedy jest szansa, że faktycznie będzie, a Pani mówi, że mieli dziś dostawę i są na stanie ![]() ehh ja zawsze wszystko na ostatnią chwilę ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#315 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To dobrze, że jest ustalone, żeby szło naturalnie, oby to wszystko ładnie przebiegło i optymalnie dla dzieciaczka. Daj znać jutro, jak tam wyjdzie badanie. ![]() Cytat:
![]() I super, że ubranka dla Jasia gotowe! Cytat:
Cytat:
![]() Ja chcę mieć zzo - takie powikłania to naprawdę smutna, okropna sytuacja, ale niestety jest pewne ryzyko przy każdym zabiegu... Myślę, że dla mnie to będzie lepsze mieć to znieczulenie. W ogóle ja bym chciała/mogła mieć chyba wszystko o czym mowa w moim planie z SR, który w końcu znalazłam, nie wiem czy jestem naiwna albo zbyt wyluzowana... ![]() Lewatywę pewnie, niech zrobią, w domu bym się bała sama to zrobić. :P Oksytocyna - i tak ją pewnie będę mieć, bo mają wywołać poród, więc czemu miałabym się nie zgadzać gdyby się samo zaczęło, skoro mam zamiar się zgodzić na jej podanie jak się nie zacznie. Przebijanie pęcherza - no, nie będę wymyślać, że nie chcę, jakby były wskazania medyczne. Nacinanie - na SR się nachwalili, że bardzo dbają o ochronę krocza, na stronie z opiniami o porodówkach też znalazłam pozytywne komentarze, więc wierzę, że też cięliby gdyby to była konieczność. Jakoś jestem pozytywnie nastawiona do całej tej akcji, po SR i rozmowie z położną pokładam zaufanie w personelu medycznym, ciekawe czy na miejscu zetrą mi z twarzy ten głupi uśmieszek. ![]() Edytowane przez florencee Czas edycji: 2016-07-19 o 21:39 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#316 |
Raczkowanie
|
BeataAmelka cieszę się że z Tobą i małym wszystko w porządku. Odpoczywaj
![]() Kasia ruda super że na wizycie wszystko dobrze. Duże już te Twoje dziewczyny. Kasmina przykro mi z powodu szpitala, ale lepiej że wzięli Cie na obserwacje i wszystko sprawdzą. Ja właśnie kolacje zjadłam i mały zaczął wariować w brzuszku ![]()
#317 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Plan to plan, nie przewidzę tego, jak się wszystko potoczy - wszędzie to podkreślają. ![]() W ogóle to odebrałam wyniki badań i do DN chcieli wynik fibrynogenu i mam wysoki (488,27 przy normie do max 350 mg/dl). Co prawda wyczytałam, że w ciąży wyższy wynik jest normalny, ale zaczynam się obawiać, że może jednak nie. ![]()
![]() |
#318 | |||||||
Zakorzenienie
|
witam
![]() Dziś mieliśmy pierwszą kąpiel ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#319 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nie śpię od 4.30. Juz zapomniałam co to bezsenność. |
![]() ![]() |
![]() |
#320 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Znawca nie jestem ale zarówno fibrynogen jak i d-dimer w ciąży może byc podwyższony i tak ja mam ddimer 1600 a norma poniżej 500, fibrynogen u mnie 8 [g/l] przy normie 1,5-4,5. Mój hematolog twierdzi ze to normalne w ciazy wiec nie masz sie czym martwić. Wysłane za pomocą magii ---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:11 ---------- Witam sie o poranku. Ja juz po codziennych pomiarach i śniadaniu. Leżę teraz i liczę ruchy, bo na kopniaki rzadko zasługuje ![]() Dziś będziemy próbować dostać sie do szpitala, jeśli tylko mąż wróci z rehabilitacji o ludzkiej porze. Przede mną zatem dzień pakowania, a właściwie dopakowania torby ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#321 |
Rozeznanie
|
Natalia, brawo za udaną kąpiel
![]() Wczoraj w szpitalu miałam 3 razy robione KTG, bo ciągle coś nie tak... To za mało ruchów i niskie tętno, to za duże tętno... Wahało się 80-180... Dziś już też jestem po KTG i chyba wyszło lepiej, dowiem się więcej pewnie od lekarza... |
![]() ![]() |
![]() |
#322 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby buło lepiej Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#323 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ubolewam, że w "moim" szpitalu nie ma zzo ![]() Odnośnie lewatywy - chyba liczę na to, że moja matka natura przewidzi pewne sprawy i sama oczyszczę się przed porodem ;P no ale jak będzie trzeba... Oksytocyna - chyba wolałabym uniknąć, bo przedłuża skurcze. Ja to rozumiem tak, że wpływa na krótszy, ale intensywniejszy poród, a jak intensywniejszy to może narobić po drodze więcej szkód? ![]() Przebijanie pęcherza - muszę o tym poczytać, ale wydaje mi się że w "moim" szpitalu rzadko się to praktykuje. Nie mówiono nam o tym na sr Nacinanie krocza - tu też się waham i nie wiem co zaznaczyć. ![]() Ajj.. ![]() ---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#325 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#326 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Aa miałam pytać, jak tam "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy"? __ Jestem już po badaniach i nareszcie zjadłam śniadanie ![]()
Nasze maleństwo ![]() Edytowane przez Babygirl1990 Czas edycji: 2016-07-20 o 06:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#327 | |||||
Zadomowienie
|
Hej!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#328 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie bede meldować bo do ewentualnego wyjazdu ponad 12 godzin ![]() Za to wczoraj poparłam kocyki, przyszło łóżeczko to je rozłożyliśmy, sprawdziliśmy czy wszystko jest i złożyliśmy z powrotem bo jeszcze miejsca nie mamy. Maz musi wywieźć kartony po wózku, foteliku, stacji itp. Ustaliliśmy ze jak wywiezie to dopiero wtedy rozłoży łóżeczko zeby sie wietrzyło. Ze smutkiem przyznaje ze mój kocur z reguły niezainteresowany nowymi przedmiotami i meblami w domu (oprócz standardowego obwąchania) wczoraj uparł sie ze łóżeczko to jego miejsce... I tak poziom wyższy go nie interesuje ale z dolnego cieżko go było przekonać do wyjścia. W ramach protestu cała noc przespał w kartonie po łóżeczku. (Karton jest bardzo wąski ale jakoś sie wcisnął) Aaa i jeszcze jedno do łóżeczka była dołączona karuzela z mini projektorem i dwoma dźwiękami - jeden to odgłosy natury - żabki, morze i szum lasu oraz jakaś tandetna melodyjka z keyboardu. Jak dziecko bedzie tak reagowało na to jak kot to noce bede miała przespane ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#329 |
Wtajemniczenie
|
hello witam się przy porannej kawce
![]() zgłaszam się, że po wczorajszej wizycie wszystko super, szyjka nadal się trzyma na 31 mm czyli nic się nie skróciła, malutka już ma 2300 (35+1), termin z usg nadal wychodzi bez zmian na koniec sierpnia i nie zanosi się na wcześniejszy poród także grzecznie ustawiam się i czekam w wizażowej kolejce ![]() natalia super - pierwsza kąpiel mam nadzieję udana i bez żadnych komplikacji ![]() tija i co, stresujesz się troszkę, ze poród tuż tuż bez tego pessara ![]()
#330 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() TŻ kazał mi to dziś zapakować ![]() Coś mi sie wydaje, że jednak nie będzie tak dobrze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.