System Slim Figura. Co sądzicie o tym specyfiku?:) - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-05-21, 22:57   #301
...Paulinka...:D
Przyczajenie

Dot.: System Slim Figura. Co sądzicie o tym specyfiku?:)

Cytat:
Napisane przez Mary_Q Pokaż wiadomość
Moje drogie wizazanki musze wam do niestety odradzic...oczywsicie efekty sa jasne...ale uzaleznienie,zniszczona watroba oraz niezyt zoladka to normalka po tym...aha i organizm slabnie niestety :/ lepiej laseczku pupujcie sobie zdrowy i nie drogi blonnik Chudeus-syt no a z herbatek to jakies czerowne czy zielone,ehh nie chce nikogo tu zloscic ani nic ale duzo bulimek (w tym ze ja :/ ) wlasnie na tych figurkach jechealo...i na naszych forach jest duzo postow zeby za nic tego nie pic bo to gorsze od tabletek nawet :/
pzdr

Jak czerwona herbata pu-ehr , liść mate , guarana , rumianek , mięta ,owoc kopru włoskiego i anyż mogą zniszczyć wątrobę?? . Herbata pu-ehr raczej dzała regenerująco!! Ja myśle ,że to działa ,ale nie uzależnia , sama z resztą tego używam !! Jak dla mnie w tej herbatce są same plusy!!!
...Paulinka...:D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-29, 16:29   #302
Ptysiulka
Rozeznanie

GG do Ptysiulka

ja jestem właśnie juz na 3 etapie stabilizacji. etap 1 spalanie piłam przez miesiąc, etap drugi oczyszczanie przez 2 tygodnie. musze przyznac, że odkąd zaczełam ubyło mi w pośladkach 4 cm, a w talii i na brzuchu po 3 cm, wiec jestem zadowolona. tak do końca nie wiem czy to zasługa slim figury, bo jednoczesnie wzięłam sie za dietę i ćwiczenia, co drugi dzień na posladki i codziennie na brzuch i naprawdę sobie nie odpuszczałam. myśle, ze efekt pojawił się z polaczenia cw, diety i herbaty. takie picie herbaty pomagalo mi sie kontrolować, założyłam sobie, że dopóki nie skończe tej herbaty to bede ćwiczyc i pilnowac diety chocby nie było efektów. warto było, choć efekty pojawiły sie dopiero po 6 tygodniach. teraz wszystkie ciuchy wyraźnie luźniejsze i juz kilka osób zauwazyło, że lepiej wyglądam dodatkowo te herbatki mi naprawde smakowały, szczególnie faza 2.
Stary 2007-06-12, 10:07   #303
glamourus
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: System Slim Figura. Co sądzicie o tym specyfiku?:)

Ja też dzisiaj wypiłam pierwszą herbatkę Spalanie i mam nadzieje ze dzięki tej herbatce zmienię nawyki. Nie znam się na ziołach ale myślę że nie jest szkodliwa. Lepiej pić taką niż zieloną (jak ktoś już wspomniał tutaj mnie też smakuje jak zaparzone pety ) albo czarną (szkodzi zdrowiu). A więc biorę się za siebie i jak się skończy sesja planuję sobie wykupić karnet na wakacje w fitness clubie. Więc do dzieła dziewczyny. Mówimy N I E słodyczom i zbędnym kilogramom Pozdrawiam ;-)
glamourus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-13, 13:02   #304
counting
Raczkowanie

hmm skad wziełas taką informacje ze czarna herbata szkodzi zdrowiu?
a herbata zielona to kwestia gustu mi np bardzo smakuje
counting jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-13, 16:58   #305
glamourus
Przyczajenie

Gdzieś czytałam że w czarnej herbacie jest tanina która jest nie dobra dla naszego organizmu. Oczywiście słyszałam też i o dobrym jej działaniu http://www.sesja.studentnews.pl/serw...=6449&id=52522
http://www.studentnews.pl/serwis.php...=6281&id=53048 - ??
Ja staram się zamiast czarnej herbaty pić owocowe, zresztą prawie w każdej diecie jest napisane żeby unikać czarnej herbaty i kawy i zastąpić je wodą czy innymi herbatami typu zielona, czerwona czy właśnie owocowa.

A kto lubi zieloną herbatę to niech ją pije, tylko napisałam jaka jest ona dla mnie w smaku
glamourus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-13, 20:34   #306
nataszka908
Raczkowanie

Słyszałam, ze po takich herbatkach najpierw chudnie biust
nataszka908 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-13, 23:44   #307
agus400
Przyczajenie

GG do agus400
Red face Dot.: System Slim Figura. Co sądzicie o tym specyfiku?:)

witam! ja właśnie zeszłam z wagi i wiecie ile schudłam 16,5 kg(odchudzam się od początku lutego br.). pomyślicie pewnie, że to nie możliwe, a jednak jest inaczej. wszystko można przełamać i nie potrzeba aż tak ogromnego wysiłku. ja osobiście wyeliminowałam z jadłospisu wiele produktów i staram się zastępować je innymi. z czasem doszłam do wniosku, że to co teraz jem jest o wiele smaczniejsze i nie ulega wątpliwości, że dużo zdrowsze. pomimo moich wielu wyrzeczeń NIE GŁODZĘ SIĘ!!!!!!! czasami pozwolę sobie nawet na pizzę czy loda (nie zbyt często) i nie znaczy to że od razu przytyje, po prostu następnego dnia jem mniej i delikatniej. przy okazji dużo ćwiczę: 2 razy w tygodniu fitness, biegam, jeżdżę rowerem - oczywiście wszystko w miarę możliwości. rezultaty są i jestem z siebie DUMNA! a jeżeli chodzi o slim to piję tę herbatkę(spalanie) od samego początku mojej diety, nie wiem czy działa, ale ja chudnę więc na pewno pomaga. zgodzę się z tym, że czasami mam problemy z "kupką", wtedy na 3 dni odstawiam i wszystko wraca do normy. oprócz tego biorę tabletki CLARINOL CLA i cellulitis znacznie mniejszy. myślę jednak, że każdy organizm inaczej reaguje na wszystkie suplementy. każdy osobiście musi znaleźć odpowiedni dla siebie.
pozdrawiam wszystkich którzy są na diecie oraz tych którzy dopiero zaczynają!!!POWODZENIA!!!
agus400 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-14, 12:30   #308
anulciak85
Zakorzenienie

hej tak czytam twojego posta i jestem pod wrazeniem gratuluje ja musze schudnac 2 razy tyle co ty wiec napisz jak to zrobilas bo jetsm bardzo ciekawa a to for7um tak mnie motywuje ze chyba dam jakos rade a slim tez pije ale czxesto o niej zapominam
anulciak85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-14, 13:58   #309
Celestial Body
Przyczajenie

Anulciak85 powiem ci szczerze stosowalam to, i.... w styczniu do jakos polowy lutego, pilam herbatki, chodzilam w miare intensywnie na silke i step, i starlam sie nie żreć a lubie wszystko co tluste.. ogolnie wazylam jak zaczynalam 72 dla mnie to duzo teraz zeszlam do 66kg. schudlam przez poltora miecha z 72- 68 kg, teraz znowu zaczelam bo chce zejsc do mojej 60! Z kolei kolezanka mojej mamy tez to stosowala te herbatki i faktycznie schudla w talii, nie stosowala zadnych diet i cwiczen, ale zaraz po odstąpieniu przybrala na wadze 2x... zatem, radze isc na silownie, czy na rowerek, mamy piekną pogode to naj jezioro najszybciej sie chudnie w wodzie!! zakup sobie błonnik, staraj sie nie jesc po 18 no.. góra do 19, a jak bedzie ci sie chcialo to mamy sezon na truskawki czy czeresnie to mozesz jesc do woli... powodzenia jak cos to pisz
Stary 2007-06-14, 18:06   #310
agus400
Przyczajenie

GG do agus400

anulciak85 szczerze to nie mam żadnej mocnej diety. po prostu odstawiłam kilka produktów min.: białe pieczywo( generalnie staram się nie jeść produktów pszennych, a wyłącznie żytnie),ziemniaki(zastępu ję kaszą), słodycze, słodkie gazowane napoje(piję wyłącznie wodę niegazowaną), staram się nic nie słodzić(ewentualnie słodzik), sól również nie jest wskazana, wszelkie tłuste mięso również odstawiłam(jem drób i wołowinkę), wszystko gotowane lub pieczone - zero smażonego, i najważniejsze nie jeść przed snem czyli po 18.00( czasami podczas imprezki zdarzy się, bo przecież nie będę krzyczała przy stole do znajomych, że nie zjem, bo jestem na diecie!!!! nie potrafię ci nic więcej napisać. powiem tylko tyle na początku jest trudno, nawet bardzo, ale można się przyzwyczaić nie tracąc tego co się lubianulciak85 szczerze to nie mam żadnej mocnej diety. po prostu odstawiłam kilka produktów min.: białe pieczywo( generalnie staram się nie jeść produktów pszennych, a wyłącznie żytnie),ziemniaki(zastępu ję kaszą), słodycze, słodkie gazowane napoje(piję wyłącznie wodę niegazowaną), staram się nic nie słodzić(ewentualnie słodzik), sól również nie jest wskazana.
Stary 2007-06-14, 18:10   #311
agus400
Przyczajenie

GG do agus400
Smile Dot.: System Slim Figura. Co sądzicie o tym specyfiku?:)

nie wiem co więcej mogę Ci napisać. jeżeli postanowisz sobie, że chcesz schudnąć to na pewno Ci się uda. ja również chciałabym schudnąć jeszcze więcej tzn minimum 10 kg. więc ODCHUDZAJMY SIę RAZEM!!!! POZDRAWIAM I TRZYMAM KCIUKI.
Stary 2007-06-14, 20:33   #312
counting
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nataszka908 Pokaż wiadomość
Słyszałam, ze po takich herbatkach najpierw chudnie biust
to nie jest tak, że chudnie biust tylko ogólnie chudnięcie zaczyna sie od góry czyli klatki piersiowej i nie chudnie biust sam w sobie tylko zaczyna byc widać obojczyki łopatki plecy są ładniejsze i potem to idzie w dół pojawia się wcięcie w talii potem kości miedniczne i maleje brzuch, owszem biust tez sie zmniejsza ale to chyba jak wszystko przy odchudzaniu
counting jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-15, 16:34   #313
Celestial Body
Przyczajenie

no wlasnie czemu te cycki chudną! czy nie nie mogą byc takie jakie jakie sa ehhe wkurza mnie to wlasnie przy odchudznianiu.. kurde no
Stary 2007-06-15, 20:04   #314
anulciak85
Zakorzenienie

Boze dziewczyny a ja marze o biuscie dwa albo 3 rozmiary mniejszym przed ciaza mialm c a teraz e wiecie jak ciezko kupic koszulke a tym bardziej porzadny stanik ktory nie bedzie kosztowal 200zl??
anulciak85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-19, 20:01   #315
..::anvastra::..
Zadomowienie

hej ;] ja dziś zaczęłam pić tą zieloną część... tylko ten zestaw kupiła moja mama wypiła 5 zielonych i zrezygnowała (i dała mi reszte) Tylko teraz nie wiem czym zastąpić te 5 brakujących herbatek Slim Active??
bo w sklepie można kupić tylko cały program, samych zielonych nie znalazłam jest do kupienia siakaś inna herbatka o bardzo podobnych właściwościach?
albo może pomieszać zieloną herbatę, yerbę i te inne ziółka co wchodzą w jej skład (przynajmniej te łatwo dostępne) i może coś jeszcze??
Bo skrócenie tego pierwszego etapu do 2,5 dnia albo picie dziennie tylko jednej herbatki pewnie obniży jej skuteczność całości
Poradźcie coś!! dzięki i pozdrawiam
..::anvastra::.. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-21, 09:28   #316
bajkamagdalenka
Przyczajenie

ja pije je codziennie..ostatnio znalazlam nawet taka promowana przez Mandaryne..w smoku oczywiscie cytrusow..bardzo smaczna ale czy ma jakies dziaalnie..ciezko mi stwierdzic..chociaz..chyb a czhodze do toalety czesciej.. ciekawe czy Mandaryna tez ja pije..?
bajkamagdalenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-25, 13:13   #317
vellaton
Przyczajenie

witajcie ja pije juz 6 opakowanie spalania schudlam z 79 na 72 odchudzam sie od 6 tygodni, nie jem slodyczy cukru pod zadna postacia nie jem jogurtow owocowych slodzonych napojow sokow jem owoce, nie jem nic smazonego oraz tlustego, jem wazywa owoce drob chudy
po tym opakowaniu sie na oczyszczanie przezucam. ale mam diete ... zero ruchu tylko ograniczone jedzenie ale i tak sporo schudlam..moze jakis fitness wkrotce zalacze
vellaton jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-18, 09:24   #318
Kiya
Zakorzenienie

ja pije Slim spalanie od 6 dni (2-3 razy dziennie) zgubiłam 2 kg,nie zauważyłam efektu przeczyszczajacego ale faktycznie nie czuje głodu a słodycze dla mnie nie istnieją,czasem zjem kilka orzeszków a Snickersa nosiłam w torbie przez 5dni i w końcu poczęstowałam znajomego
Niestety mnie ta herbata wogóle nie smakuje,moim zdaniem jest ochydna no ale cóż...
Obawiam sie tylko że po odstawieniu waga podskoczy.
Stary 2007-09-03, 21:57   #319
agus400
Przyczajenie

GG do agus400
witam ponownie wszystkich na forum. mojego ostatniego posta napisałam dokładnie 13.06 br. pisałam do was że udało mi się schudnąć 16,5 kg i marzylam o więcej, skrycie myślałam "chociaz jeszce 10 kg" i udało się!!!! od tamtej pory zwaliłam dodatkowe 11,5 kg, więc łącznie od czasu rozpoczecia odchudzania to już 28 kg nie piszę po to by się przechwalać, chociaz przyznam szczerze, że dla mnie to ogromny sukces, ale po to by zmotywować wszystkich, którzy myślą o odchudzaniu. ludzie to naprawdę nie jest trudne!!!!! pozdrawiam!!!!

http://diety.mediweb.pl/ - wszystkim odchudzającym proponuję tę stronkę

Edytowane przez Ather
Czas edycji: 2007-09-03 o 22:04 Powód: Proszę, używaj opcji "edytuj".
Stary 2007-09-03, 23:20   #320
Kiya
Zakorzenienie

i żeby nie było zbyt kolorowo,musiałam odstawić tą herbatę,po 8 dniach picia miałam takie bóle żołądka że nie mogłam już nic zjeść.
Wiec niestety to "cudo" nie jest tak genialne jakby sie wydawało.
Stary 2007-11-22, 12:47   #321
MandarynkaKr
Przyczajenie

Ja na razie piję herbatkę "spalanie" drugi dzień-dam znać po tygodniu czy waga coś drgnęła.
Na dzień dzisiejszy 53,4 kg.
MandarynkaKr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-28, 14:57   #322
MandarynkaKr
Przyczajenie

Jutro minie pierwszy tydzień na herbatce.
Ma bardzo dobry (jak dla mnie) smak.
Zobaczę jutro rano czy waga drgnęła.
Stary 2007-11-29, 10:35   #323
MandarynkaKr
Przyczajenie

Dziś waga wskazała 52,8 kg.
Pół kilo różnicy,niby nic,ale ponieważ nie zmieniłam ani diety ani
nie uprawiam sportu to zawsze coś.
Zobaczymy co będzie po następnym tygodniu .
Nie mam żadnych dolegliwości żołądkowych,a co jak co,ale żołądek zawsze od dziecka miałam delikatny.
Stary 2007-11-29, 10:51   #324
marsjanka81
Raczkowanie

[quote=MandarynkaKr;590803 1]Dziś waga wskazała 52,8 kg.
Nie mam żadnych dolegliwości żołądkowych,a co jak co,ale żołądek zawsze od dziecka miałam delikatny.[/quo

a pora wazenia sie byla taka sama jak ostatnio bo to bardzo istotne ,rano zawsze sie wazy mniej a potem waga moze sie wachac nawet do 1,5 kg ,mi sie wydaje ze same picie herbaty nie pomaga nawet na ulotce pisze jaka diete mniejwiecej trzeba stosowac ,jakie cwiczenie itp
marsjanka81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-29, 11:14   #325
marsjanka81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anulciak85 Pokaż wiadomość
Boze dziewczyny a ja marze o biuscie dwa albo 3 rozmiary mniejszym przed ciaza mialm c a teraz e wiecie jak ciezko kupic koszulke a tym bardziej porzadny stanik ktory nie bedzie kosztowal 200zl??

hahaha skad ja to znam naszczescie mam to juz dawno za sobą
marsjanka81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-29, 16:49   #326
MandarynkaKr
Przyczajenie

[quote=marsjanka81;5908138]
Cytat:
Napisane przez MandarynkaKr Pokaż wiadomość
Dziś waga wskazała 52,8 kg.
Nie mam żadnych dolegliwości żołądkowych,a co jak co,ale żołądek zawsze od dziecka miałam delikatny.[/quo

a pora wazenia sie byla taka sama jak ostatnio bo to bardzo istotne ,rano zawsze sie wazy mniej a potem waga moze sie wachac nawet do 1,5 kg ,mi sie wydaje ze same picie herbaty nie pomaga nawet na ulotce pisze jaka diete mniejwiecej trzeba stosowac ,jakie cwiczenie itp
Pora ważenia jest u mnie zawsze stała: rano,po wizycie w toalecie .
Stary 2007-12-17, 12:03   #327
Wiepszynka
Przyczajenie

Ja tylko wtrącę, bo nie wiem, czy znalazłyście odpowiedź
Chodzi o przeczyszczanie. Niedawno piłam Normosan - zioła na przeczyszczenie. Teraz piję herbatki Spalanie. Pachną tak samo
Mają w sobie koper włoski i anyż - obydwie. A pamiętam, że w Normosanie tych dwóch składników było najwięcej

Edytowane przez Wiepszynka
Czas edycji: 2008-05-23 o 22:40
Wiepszynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-12-17, 13:32   #328
italiaanka
Wtajemniczenie

GG do italiaanka

Cytat:
Napisane przez Wiepszynka Pokaż wiadomość
I tak mam problemy z wypróżnianiem, więc jakoś sobie muszę pomóc
Błędne koło
Stary 2008-03-26, 12:10   #329
anetka_m
Zadomowienie

A co myślicie o tej suplementacji, która teraz pojawiła się jako dodatkowy produkt w ofercie Slim Figura: http://www.slimfigura.pl/nasze_produ...gura_tabs.html

Warto to się na to pokusić?
Stary 2008-03-26, 19:00   #330
akisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anetka_m Pokaż wiadomość
A co myślicie o tej suplementacji, która teraz pojawiła się jako dodatkowy produkt w ofercie Slim Figura: http://www.slimfigura.pl/nasze_produ...gura_tabs.html

Warto to się na to pokusić?
Podnoszę, bo też mnie bardzo ciekawi ten produkt
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości