![]() |
#3271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część trzecia
A ten tzw cewnik do rozwierania szyjki.. Ojojoj nie chcę tego wspominać.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3273 |
Zakorzenienie
|
Ola hahah, taki dżołk
![]() ![]() ![]() Zawsze jak pije karmi to mi K. mówi "To przez tą krew od żula tyle chlejesz" ![]()
#3274 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() Mala byla ze mna caly czas no nie liczac tych pierwszych 15 minut gdy ja ratowali. Tata tez byl z nami, spal w szpitalu mielismy sale rodzinna. - Tutaj to sie nalezy z gory o ile szpital ma warunki, bo czasmi jest duzo rodzacych |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie jednak najgorsze były masowanie szyjki na skurczach 120% i jak mi setna osoba wkładała łapy po łokcie żeby nastawić młodej łepetyne i trochę ją zachęcić do schodzenia do kanału, też na największych skurczach. Same parte, to już było po najgorszym. Ale jestem sama sobie winna, proponowali mi cc ale chciałam urodzić sn więc działali zgodnie z moją wolą i naprawdę mocno mnie w tym wspierali i robili co mogli. Sto lat dla naszego przystojniaka ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Jeszcze. Gdybym miała kolejny raz rodzić, ,to też mimo wszystko chciałabym sn, ale nie wzięłabym już ze sobą K. Chyba bez niego nie dałabym rady i zdecydowałabym się na cc, ,ale odbiło się to negatywnie na naszych intymnych relacjach. Niestety. Kocham moją córkę nad życie, ale to doświadczenie staram się wyprzeć z pamięci na zawsze. K. też. Ostatnio miałam wieczór przemyśleń i doszłam do wniosku, że to jest jedyne i mam nadzieję ostatnie doświadczenie w moim życiu które sprawia że chciałabym cofnąć czas. Zrobiłabym wiele żeby się dało.
Nina 02.05.2016 ![]() ![]() Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-11-30 o 13:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3277 |
Wtajemniczenie
|
Dzizas Zoska przywalila sobie gryzakiem w oko. Jeszcze tego brakowalo. Czerwone, lzawi i nie chce go otwierac
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3278 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3279 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hahaha chce, chce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3280 |
Zakorzenienie
|
Antonio najlepszego ! 7 miesięcy nie wierzę 🎁😘
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3281 |
Zadomowienie
|
Dobry
Ugotowalam obiad. Usadzilam dziecko o ono w placz. Az tak zle wygladal ten makaron?😜 sie okazalo ze spac. O 13 przusnela po mleku ale na chwilke tylko. Usypiala na rekach. W lozeczku wstawala i tak sto razy Chusta? Chusta! A juz ladne kilka dni bez szmatki zylysmy... Obiad zimny Postanowilam siedziec. Tak. Niech pranie sie rozwiesi samo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3282 |
Zakorzenienie
|
Ooo tak, macanie na skurczu..to byl hardcore. I ból, o którym myslalam przed porodem-ee tyle razy mdlalam z bólu, plakalam, unieruchomiona bylam wiec przyzwyczajona jestem. Nic bardzij mylnego hehe
![]() A uparlam się, ze nie chce znieczulenia. Nie wiem czy jest tu druga taka wariatka ![]() I dla mnie najgorsze bylo to, ze ten ból był przerywany. Chyba wolalabym aby bolalo ciagle. Bo te chwile blogości gdzie nic nie bolało były przerwyne i chyba jeszcze bardziej przez to odczuwalne. I pamiętalam długo ból, nie znikneło odrazu. Ale duma była większa ![]()
![]() |
#3283 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3284 |
Zakorzenienie
|
Antek
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3285 | |
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - część trzecia
Ooo faktycznie- Stówencja dla Antonia!
![]() Co do zdjęć to po pol roku obudziłam się z ręką w nocniku bo nasze dziecko ma zdjecia owszem ale samo. Ze mną czy z D. to na palcach mozna policzyc a z nami obojgiem jest jeszcze gorzej. Moze ze trzy i to fatalnie zrobione. Ot takie dzikie na spontana. Przykro mi sie jakoś przez to zrobiło. ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
U mnie w szpitalu nawet nie ma czegos takiego jak zzo. Gazu ani niczego takiego tez nie doswiadczylam. Nikt nie proponował ale u mnie nie było potrzeby bo jak mowilam we wczesniejszym wejsciu dałam rade bez krzykow. Serio dentysta jest dla mnie gorszy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3286 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ze zdjęciami u mnie indentycznie... Gabi sama. Tylko pare ze mną. Z mężem to prawie wcale. A dodatkowo najwięcej komórką z aparatem nie najlepszej jakości. ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Ps. Też nie krzyczalam. Jedynie pod koniec tak glośniej parlam. Ja w ogóle nie odczuwalam skurczów partych. Musialam to wymuszać na sobie, polozna mówiła mi kiedy mam to robić. Wydaje mi sie, ze stąd najbardziej moje żylaki w niekomfortowym miejscu.
![]() ![]() |
![]() |
#3288 |
Zakorzenienie
|
Przebieg porodu w dużej mierze jest loterią. Duże znaczenie ma też indywidualny próg bólu. Ja mam np wysoki, ale po 17tu godzinach każdy ma dość.
---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Na tak wyposażoną porodówkę to na serio trzeba iść w bojowym nastroju hehe
#3289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale gdybym trzęsła portkami, nakręcala sie ze napewno nie dam rady, ze to okropne itd to napewno byloby gorzej. A tu skupiałysmy sie na tym ze niedługo utulimy te nasze maleństwa. Ale na wspominki nas wzieło ![]() A obok prawie pół roczne dziecko śpi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3290 | ||
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - część trzecia
Cytat:
Nie no jasne ze tak. Gdyby zzo bylo dostepne pewnie tez bym nie brała. Ps. U mnie porod całość od regularnych skorczow- 12h. O 22 z minutami zaczely sie regularne skurcze (Igoras ur. sie o 10.10) byly na tyle mocne zeby skutecznie pozegnac sie ze snem na cala noc. Po D. zadzwonilam dopiero przed 7 rano gdy mialam sie zbierac z przedporodowej na porodowke. Bylam bardzo zmeczona. Wiec moze nie tak do konca był lajt. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
O toto. Dobrze mowisz. Pamietam ze przed tym wszystkim gdzies tak z miesiac wczesniej gdy docieralo juz do mnie ze to sie zbliza a szpital nie oferuje zzo to mialam pietra ze jak to bedzie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3291 |
Zakorzenienie
|
U mnie odrazu z grubej rury poszło. Nie wiem co to skurcze co 5min, bo takich nie mialam
![]() Gabi 8 dni po terminie to chciała szybko wyjść ![]() Ale ciesze sie z tego hardcoru, a nie lezenia i czekania na skurcze ![]() Ja lubie jak cos sie dzieje szybko, tu i teraz ![]()
![]() |
#3292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3293 |
Zakorzenienie
|
Iwonia-lajt nie lajt. Kazda z nas zasluguje na medal! A po prostu po takim czasie latwiej napisać, ze było spoko czy tam lajtowo hehe
![]() |
#3294 |
Zadomowienie
|
Ja krzyczalam tylko przy nacinaniu krocza. Pomyslalam ze w koncu to porod to moge 😉 a reszty to nie chce wspominac.
#3295 | ||
Zakorzenienie
|
Tzn? Ja mialam oksy podana jak odeszly mi wody i zobaczyli ze zielone ![]() Ale juz wtedy bylo nieduzo do pelnego rozwarcia i tylko chcieli szybko to zakonczyc. Oksy nie zdazyla na mnie wplynac negatywnie. ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
Oczywiscie ze kazda. Kazdy porod to zyciowe wyzwanie i kazda z nas z nim sobie poradzila czy sn czy cc teraz mamy te nasze cudownosci ![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
O pamietam. Krew siknela. Brrrr I łyzeczkowanie zle wspominam. Strasznie nieprzyjemne. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3296 |
Zakorzenienie
|
Mój szpital miejski preferuje porody na żywca. Nie ma, że bohatersko ktoś się zrzeka własnej doli znieczulenia, bo zawsze mu się podobała wizja porodu w polu kartofli. Nie ma znieczulenia i już. Można im nakukać.
Dlategoż też mój szpital porodowy był 60 km od mojego miasta ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3297 |
Zakorzenienie
|
Po drugiej dostałam takich skurczy że marzyłam o kontrolnym magazynku w tył głowy. Idę się napić karmi bo emocje mną targają
![]()
#3298 |
Zakorzenienie
|
Nie ma lajtowych porodow! Każdy boli Kure... i nie ma znaczenia czy trwa 10h czy 25h naprawdę. Oczywiście że wykancza każdego ale każda dała radę i to jest najważniejsze. BRAWO MY 💪💪💪
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3299 |
Zakorzenienie
|
Moja teoria jest taka, że pewnie gdyby istniało jakieś urządzenie do porównania bólu porodowego
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja pewnie inaczej bym to wydarzenie wspominała i ułożyła w głowie gdyby nie odciskało swojego piętna na naszym życiu do dziś i pewnie jeszcze długo jak nie na zawsze ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:59.