|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje
kochane wizazanki,
śledze watek od pewnego czasu, ale nadal brak mi inspiracji na wlasne wnetrze. moj pokoj ma nieciekawy kształt i zupelnie nie wiem jak go urzadzic (zdecydowany brak talentu dekoratorskiego)... przedstawiam wam jak to wszystko wyglada i bede niezmiernie wdzieczna za wszelkie sugestie. marzył mi sie podział pokoju na strefy (parawanem np), ale przy tym nieszczesnym kształcie chyba nie jest to mozliwe ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3272 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Na razie przekwitł, więc nie ma go na fotkach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3273 |
Raczkowanie
|
PaLLitQa dziękuję za odpowiedź, mam jeszcze jedno pytanko:
te meble mają różną głębokość, szafka 41,5cm, a komoda 33,5cm, a u Ciebie na zdjęciu stoją równo, jak to możliwe, masz szparę za komodą? zadowolona jesteś wogóle z tej komody, pojemna jest? |
![]() ![]() |
![]() |
#3274 |
Wtajemniczenie
|
blacksheep969 jeśli ma być brązowa to kolor odpada... ni jak pasuje to calości... może czerwień??
niewiem co lubisz.. ale kanapa brazowego koloru zdecydowanie mi niepasue do tego pokoju.... DAjma co do tego całego nierównego... a zostaw to ![]() ![]() Edytowane przez Ivonea Czas edycji: 2008-08-25 o 07:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3275 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pokój dla 14-latki
o no już coś powiedziałaś meble białe i teraz lepiej ;p jedziem dalej ....
kolejne inspiracje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3276 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pokój dla 14-latki
i kolejne propozycje inspiracje....
ogólnie młode osoby maja to do siebie że maja zmienny charakter... dlatego nie podaję ci konkretów.. sama wybierzesz co się będzie podobało ;p jak masz białe meble to pokusiłabym się na pomysł ze zdjęcia gdzie wszystko jest białe i zielone dodatki albo ten śliczny pokoik z fioletowymi dodatkami... pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#3277 | |
żona
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3278 |
Raczkowanie
|
nie? a ja właśnie myślałam że będzie pasować do mebli (bo ona w rzeczywistości jest dużo ciemniejsza)... ach to moje wyczucie....;]
|
![]() ![]() |
![]() |
#3279 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3280 |
Raczkowanie
|
moj pokój !;))
![]() Witam .. ![]() ![]() mam problem.;D Chciałabym jakos fajnie zrobic moj pokoj.. bo znudził mi sie juz moj "stary" wystrój..;p lecz o nowych meblach moge zapomniec..;D mam nadzieje ze ktos mi cos podpowie ![]() ![]() http://www.speedyshare.com/833513514.html http://www.speedyshare.com/588491698.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3281 |
Wtajemniczenie
|
blacksheep969 wpatruje sie w ten pokoj i wydaje mi sie ze hmm.. biala albo czerwona sofa odpowiadałaby najbardziej...
jednak jeśli można mi coś wtrącić... wydaje mi se że coś nie pasuje w tym pokoju.... może te książki które psują efekt.... ja zrobiłabym to tak ;p i wstawiła lampe czerwoną....;p i stolik niski w kolorze mebli.... i czerwone obrazki na białej ścianie.... a biało czerwony na czerwonej... ;p pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#3282 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: moj pokój !;))
nie wiem jak inni ale ja nie widze zdjęć
|
![]() ![]() |
![]() |
#3283 |
Rozeznanie
|
#3284 |
Konto usunięte
|
trzeba wcisnąc w link, który zaczyna się na IMG. ten koło zielonej strzałki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3285 |
Raczkowanie
|
Bo trzeba nacisnąc na pierwszy obrazek.. ten ze strzałkąa
![]()
#3286 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Pomozecie mi w umeblowaniu? :)
Cytat:
![]() Sama ciagle probuje i probuje ale moje wlasne prace wcale mnie nie przekonuja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3287 |
Zakorzenienie
|
Masz bardzo ładne łóżko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3288 |
Przyczajenie
|
Pomalowałam pokój na zielono- fioletowo. Jakie mogą być do tego dodatki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3289 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3290 |
Zakorzenienie
|
Zielone, fioletowe, białe i może coś w beżu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3291 |
Zakorzenienie
|
Dubel
![]() Edytowane przez puchatkowa Czas edycji: 2008-08-27 o 09:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#3292 |
Raczkowanie
|
Cześć wszystkiem! Ja to w ogól jestem genialna... W pokoju mam takie kolory: błękitny fioletowy, żółty, zielony, niebieski i jeszcze ciemniejszy niebieski... :P I do tego całe mnóstwo dodatków :P Jak porobię zdjęcia to wrzucę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3293 |
Przyczajenie
|
Radze wszystkie zdjęcia do kupy w jakieś większe, dosyć ładnie wygląda na tablicy korkowej z fajnymi kolorowymi szpilami
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3294 |
Przyczajenie
|
najpierw by trzeba było posprzątać i wywalić niepotrzebne graty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3295 |
Raczkowanie
|
Bardzo fajny pokoik, może nieduży, ale przytulny
![]() Dandra ma rację, jakieś duże zdjęcie miasta (ewentualnie jakieś kolorowe ciapki) na ścianę nad łóżkiem, pierdółki do pudełek, jakaś narzuta i fajne poduchy na łóżko (aż się prosi, żeby na nim usiąść! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3296 |
Przyczajenie
|
dziewczyno, masz tyle możliwości do przerobienia pokoju, że szok!
![]() ![]() wszystkie torebki, pamiątki, figurki, misiaki schowaj do wiklinowych koszy (ikea, 60 zł / szt.). jeden podobny kosz już masz, z tego co widzę, więc idealnie. ![]() masz bardzo dużo zdjęć i tu plus dla Ciebie, bo dzięki temu pokój staje się przytulniejszy. nie ma tu tej, hm.. pustki. ![]() decoupage to najłatwiejsze i najtańsze rozwiązanie dla osób, które nie chcą / nie mogą z różnych przyczyn wymienić mebli. poszperaj w necie i pooglądaj. to kwestia gustu, bo może Ci się przecież nie spodobać. ![]() ![]() pozdrawiam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3297 |
Rozeznanie
|
[quote=gosiaszan;8712825]GUZICZKU, właśnie jestem w trakcie chowania i odrywania listew, proszę o więcej propozycji
![]() Meble w kuchni mogę przemalować tylko JAKI KOLOR!!! ten żółty miał być jaśniejszy - ale wyszło jak wyszło ![]() a jakie byś dała dodatki??? w jakim kolorze dywan?? może piaskowy- wpadający w biel ?[/quote tak pozno pisze bo mnie nie bylo w domu. hmm kolor mebli... słuchaj a te rozowe kwiatki na scianie to co to jest? tapeta? to jakos mi nie lezy ten roz i zielen. sluchaj a moze zrobic odbicie lustrzane (skoro masz czarne meble w pokoju to w kuchni dac biale)? i meble w kuchni na bialo, albo na piaskowo? a zamiast tych kwiatkow jakis duzy szablon na bialym tle (zamalowac ten prostokat z kwiatami na bialo i czarny szablon np. drzewo albo kwiaty na dlugich lodygach? a na segmencie w kuchni powtorzyc ten sam motyw pasow co na segmencie w pokoju? jakos tak mi sie wydaje ze nabraloby to szlachetnego wyrazu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3298 |
Raczkowanie
|
Hmm
![]() ![]() ![]()
#3299 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3300 |
Raczkowanie
|
Witam ^^
Długo się zbierałam, żeby zamieścić prośbę po pomoc dotyczącą przeróbki pokoju. Mieszkam w domu, który powstał w 1919 roku, ma sześćdziesięciocentymetro we ściany, a przy każdym wierceniu wypadają z nich kawałki ówczesnego materiału ![]() ![]() Pokój zaczełam przerabiać już na początku wakacji, ale z powodu wyjazdu musiałam przerwać. Mam mnóstwo inspiracji na komputerze, ale nie potrafię ich wykorzystać. Mój pokój (ze względu na ściany nie mogliśmy zmienić jego rozkładu) jest przejściowym do brata, więc rozkład drzwi jest niezbyt zachwycający. Przerobić mogę łóżko i półkę na książki, ponieważ lustro, szafa i biurko są antyczne. Kabel przez środek pokoju zniknie, bo musimy kupić dłuższy. Brak funduszy nie pozwala na zakup nowych mebli, więc muszę wykorzystać to co mam. Uwielbiam kolory zielony i różowy, więc właśnie do takiej kolorystyki dążę. Mam manię wszystko-robienia samemu, więc proszę też o jakieś porady dotyczące wykonania pudełeczek itd. Zastanawiam się nad pomalowaniem jednej ściany (tej z szafką na książki i oknami), ale trudności będą z przyczepieniem na nowo karniszy do ścian, więc szukam narazie innych rozwiązań, żeby nadal pokojowi różowy wygląd =D Myślę, że przydały by się półki... jestem pedantką, lubię mieć wszystko poukładane. Interesują się modą ![]() Rozkład pokoju (+wymiary mebli): http://i37.tinypic.com/2nlgv9h.jpg Zdjęcia wyglądu pokoju (całkowicie przed i obecnie) umieściłam w albumie tutaj: http://tiunivell.fotosik.pl/albumy/495006.html Ulubione inspiracje: http://i38.tinypic.com/20it91v.jpg http://i34.tinypic.com/ra3uc2.jpg http://i38.tinypic.com/124h2dv.jpg
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:22.