|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o)
Cytat:
---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
myślę,że tak. poza uszami mam tylko katar. więc nie złapałam nic od nikogo tylko stałam w jakimś ciągu powietrza w pociągu 4godziny.
w ogóle to myślałam,że mam zapalenie bez tej wydzieliny ropnej. tiaaaaaaaa chyba po tym wczorajszym badaniu tyle mi tego w nocy wylazło,że szoku doznałam jak rano poszłam się myć |
|
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
ale tu porodowo
ja sie cieszę ze miałam cesarkę bo nie wiem co to bóle parte i w ogóle. Za to wiem doskonale co to ból po, no ale czemu sie dziwic, przeciez sie ma cały brzuch rozcięty załuje ze nie brałam przeciwbólowych tylko sie męczyłam drugi raz, jesli mnie Bog pokara to jak mi nie zrobią cc sami to za nią zapłacę Kristi co to za szkic? bo jakos nic nie umiem znalezc
|
#3274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
//to mnie też wkurzało że latają tylko do pań po cc ale jak byłam teraz w klinice to mi z dzieckiem robili wszystko Ale powiem wam że mnie za każdym razem przywozili na łóżku do sali i to raczej oni sami od siebie pomagali mi się przekulać do drugiego łóżka Cytat:
A teraz wywiad z przedszkola Karolek jak tylko wszedł do sali to zapomniał co całym świecie, siedział tam pół godz. bawił się wszystkim, z dziećmi się dogadywał, nawet słuchał pani, A ja tylko podglądałam tak by mnie nie widział, Nawet zaliczył łazienki, Ze sali musiałam go wyciągać prawie siłą //na szczęście obyło się bez płaczu na koniec/ wniosek złożyłam i cieszę się z tego pani mnie pocieszyła że świetnie sobie daje radę jak na pierwsze chwile i ma duże szanse się dostać A teraz ich zawożę do babci i jadę z pierworodnym na koncert uczni w domu kultury takuśna to jest szkic grila o którym pisałam w ogródku Edytowane przez kristi75 Czas edycji: 2011-02-18 o 15:41 |
||
|
|
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dzieciaczki macie uzdolnione, pisza, ladnie rysuja, normlanie tylko pozazdroscic
|
|
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
wróciłam , mam mega zgagę, bleee następne dolegliwości dziś miałam fanaberię i kupiłam fotelik ![]() http://allegro.pl/besafe-izi-up-x2-o...445742768.html Miki w pasach w recaro pojeździ jeszcze gdzieś mniemam do lata, bo wtedy pewnie dobije do 18 kg a potem nie chce mi sie demontować tych pasów, więc od razu przeskoczy do besafe, mocno chwalony dla dużych dzieciaków no i ma 4*, a jak będzie następny bobas to i tak za rok przyszłoby mi kupować drugi fotel wiec sobie już dziś kliknęłam i już mi lepiej recaro się nie zniszczy i będzie git para do samochodu ![]() no i fajną tapicerkę ma bo taki zamsz, czy coś w tym stylu zwie sie alcantra
|
|
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
Ania super, gratki za zakup fotelika
zakupy są boskie A ja coś chyba nie zakumałam, bobas może jeździć w recaro? a Mikuś będzie w besafe?
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3279 |
|
Zakorzenienie
|
he he
tak bobasy powyżej 9 kg i stabilnie siedzące jadą dopiero w recaro young sporcie ![]() napisałam przecież że dopiero gdzieś za rok ![]() Kasiulko przecież ja rodzę w czerwcu a nie za rok
|
|
|
|
#3280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
TADAM!
oglaszam, ze moja praca mgr. zostala wlasnie napisana, zapisana i jutro bedzie drukowana! musze tylko zrobic fotki, podbic indeks w bibliotece, podbic u promotorki raport z plagiatu i w poniedzialek zanosze prace. no i pewnie za jakies 3 tygodnie obrona...tu juz sie tak nie ciesze, ciekawe jak bede sie czula. wtedy to bedzie jakies 3 tyg. do porodu ![]() Ania, fajny ten fotelik. Wlasnie dzis myslalam o czyms takim, bo ciezko mi sie wsadza B do jego romera, chociaz on i tak dosc spory jest. Ale to chyba wina wysokosci siedziska, za wysoko musze go wciskac. Te foteliki z nastepnej gr. wagowej sa nizsze. |
|
|
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
super veronko
![]() a obroną się nie martw bo twoim plusem jest twój stan //nie powinni cię za długo maglować /pójdzie szybko i sprawnie // |
|
|
|
#3283 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam obronę jak byłam w 8mym miesiącu
Pani Dziekan urodziła kilka miechów wcześniej, druga babka z komisji pytała czy może sobie dotknąć brzuszek, no a mój promotor to już w ogóle przekochany człowiek był i już na seminarium darł się na każdego kto nie ustąpił mi miejsca czy nie wpuścił do kolejki Z sali wyszłam po 5 minutach "no bo przecież w takim stanie nie będę czekać na wszystkich zdających". Bosko było. Veronka w najlepszym czasie masz obronę
|
|
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
ja już na nogach bo teraz wcześniej robi się jasno i hrabia, wstaje wcześniej ![]() ale ziąb w domu, zapomniałam przestawić piec na weekend no i temp. 18 stopni było jak wstaliśmy, a jakbym przestawiła z pół godziny wczesniej to już byłoby nieco cieplej powiem szczerze że nie wybrażam sobie funkcjonować w takiej temperaturze w dzień, (choc jak pisałam u mojej kumpeli pewnie taka jest max. )Veronka gratki, trzymam kciukasy za obronę, choć pewnie to już czysta formalność, no ale jakby nie patrzył egzamin taki przed komisją, chyba że podczas ciąży łagodniej nerwy sie znosi ![]() tak te następne foteliki są niższe i dziecko samo może wskoczyć znaczy podest mają łatwiej dostępny do samodzielnego wsiadania ![]() ja wybrałam ponoć największy fotelik jest jeszcze taki polecany w tej grupie bezpieczeństwa i cenowej http://allegro.pl/listing.php/search...+Kids+Monterey i Tymka cybex ale cybex dla szczypłych dzieciaków raczej, jak czytałam opinie, i można wcześniej w nie zapodać dziecko jak ma prawie 100 cm wzrostu ![]() no ale że Miki do szczuplaczków nie należy wiec już dawno dumałam, ze następnym będzie norweski besafe ![]() no i chciałam bez tych oparć/prowadnic bocznych żeby nie było ograniczenia w biodrach tak jak pisałam pewnie koło lata będzie Miki w nim jeździł, bo faktycznie trudno i mi podnosić M i wkładać go do recaro, dociskać pasami itp. zajmuje więcej miejsca i M z trudem sie do niego gramoli a potem i tak muszę go po swojemu poprawiać Kasiulko dla bobasa noworodka mam już używkę w super stanie cybex aton ponoć tak samo dobry jak maxi cosi, ale o wiele tańszy http://allegro.pl/fotelik-cybex-aton...435794588.html a u nas dzis w L smute uroczystości pogrzebowe arc.Życińskiego dla mnie to taki cios niespodziewany, że szok, bardzo Go ceniłam, wielka strata dla Koscioła, teraz już tylko same pierniki bedą rządzić, a głos rozsądku Ż, nie będzie ich stopował szkoda, tym bardziej że dane mi było go poznać osobiście i na pamiątkę fotki jedynie pozostały Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2011-02-19 o 08:30 |
|
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
hej,
Piotrkowi chyba w nocy dokuczaly bóle wzrostowe ![]() wybudzil sie o 1 w nocy i do 7 rano spal moze 2h, tak to ciagle sie wiercil, przeszkadzala mu raczka, nozkami przebierał. Kwekal ale nie plakal, rozryczal sie dopiero rano, dalam mu ibufen dla dzieci i poki co przeszlo ![]() kurcze moj jeszcze nie mowi i nie jest w stanie mi powiedziec czy cos go boli.. lapal sie za raczke czy kopał nozkami... echhh moglby juz zaczac nawijac bardziej po polsku..wczoraj pobudka o 5.30, dzisiaj o 1 w nocy.. i taka urywana noc..
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
biedny Piotruś, ciekawe co tak mu dokuczało
![]() Iga się obudziła dopiero 8.35 więc pospaliśmy. drzemki jej robić nie będę, po obiedzie wyskoczymy do odległego Decathlonu, najwyżej padnie na chwilę w drodze powrotnej. wieczorem chcę ją wcześniej położyć i jakiś film obejrzeć. |
|
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
hello
![]() Przekichane. Zepsuł się nam laptop:/ Piszę z dużego kompa który ustawiony mamy w schowku metr na dwa ciasno mi tu jak cholera![]() Co do cc to Tymka wyjęli ze mnie punkt 22 a wstać mi kazali o 6 rano, ale jak babki rodziły w dzień to po 6 godzinach i uważam że to jest tak akurat. CHoć jak wstawałam to różne k...wy pod nosem leciały z bólu... No i niezapomniane "wyciskanie" macicy zaraz po cc, wyłam z bólu. Anka wyczytałaś że cybex dla szczuplasków?? Tymek waży 16 kilo i bez problemu się w nim na szerokość mieści Idę sprzątać, bo syf że ho ho. Jak mam nocki to nic w domu nie mam siły robić ![]() Aha wczoraj zdejmowałam szwy z zęba... ![]() ![]() wiecej ósemek nie mam |
|
|
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
witam
u nas sypie śnieg ja już chcę lato ![]() Cytat:
![]() Ale tak na wszelki wypadek trzymaj się za brzuch może się wystraszą że im tam urodzisz i cię szybko wypuszczą Anisia a nie było mu za ciepło albo coś go znowu bierze a co do mówienia //to przecież jak go zapytasz czy ma ała - to ci chyba przytaknie albo zaprzeczy //przecież takie sygnały chyba umie przekazywać Judi po opisie twojego porodu mogłabym wnioskować że rodziłaś gdzie indziej ja opiekę odebrałam bardzo pozytywnie dzieckiem się opiekowali, ciągle chodziły się pytać czy nie trzeba środków przeciwbólowych i w ogóle cały czas uśmiechnięte |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3290 |
|
Zakorzenienie
|
Kristi, za cieplo mu nie bylo. Bo ja ogolnie w domu mam chłodek
![]() Dwa, płacz i kwękanie na bol rozpoznaje dokladnie.. jak sie go pytalam gdzie boli, to dawal mi reke i tricepsik do masowania. Jak masowalam to nie bolalo.. Jednak nozkami ciagle przebierał, jakby nie umiał sobie miejsca znalezc...
|
#3291 |
|
Zakorzenienie
|
Anisia może podaj mu wapno i magnez /zwiększ wit C
a te przeciwbólowe to też przeciw zapalne to też mu powinno pomóc coś mi się wydaje że to trochę za wcześnie na bóle wzrostowe ale może to być jakieś zmęczenie/wyczerpanie organizmu /albo jakaś infekcja oby mu szybko przeszło |
|
|
|
#3292 |
|
Zakorzenienie
|
podałam mu ibufen, wapno dam jak wstanie..
oby nie infekcja, niedawno chorowal.. wiec w tym wypadku jestem niepoprawnym optymista zobaczcie jaki piekny filmik. (Dla nieznających angielskiego) Ci dwaj panowie uratowali male lwiątko i sie nim opiekowali. Jednak po jakims czasie zdecydowali sie zwrocic go Afryce, bo w ich mieszkaniu byl juz za duzy. Rok po oddaniu zwierzaka, postanowili pojechac do Afryki by go odwiedzic, zostali pouczeni, ze z racji dzikiej natury, byc moze dorosly juz lew ich nie rozpozna.. http://www.youtube.com/watch?v=zVNTdWbVBgc
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
Judi
taka była opinia o cybexie najwcześniej z fotelików z przedziału 15-36 kg, można do nich dzieciaka przesadzić, jak sie nie mieści do poprzedniego Miki też by sie w niego zmieścił, no bez jaj , one nie są takie wąskie ale wtedy jak zmieniałaś fotelik to w innym Tymek mógłby sie utopić, i źle przechodziłyby mu pasy no ale znając parametry mojego pudzianka to chciałam największe fotelisko |
|
|
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
Kristi
aż wróciłam do mojego postu o porodzie i przeczytałam go raz jeszcze PRzecież ja nie napisałam że pielęgniarki niemiłe, że obsługa zła. Ja z esculapa jestem BARDZO zadowolona i rodzić będę drugie dziecko TYLKO tam. Ale wiesz nieważne czy rodzisz w klinice czy w szpitalu po porodzie boli tak samo. Czy to wyciskanie macicy, robił mi to lekarz bo tak trzeba było bo coś macica słabo się obkurczała, ale ból był niesamowity. Wyłam przy tym. Zresztą kilka dni po porodzie byłam w klinice to znów dali mi zastrzyk by macica się obkurczała, chyba jakoś słabo jej to szło.Ja mam posprzątane, teraz wolneeee ![]() ![]() Tymka dzisiaj nie kładziemy na drzemkę bo wtedy o 19 kąpiel a o 20 słodko już śpi i wieczór taki dłuuuuuuuugi![]() Anka czaję z tym fotelikiem )hehe
|
|
|
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
judi może cię źle zrozumiałam
No i masz racje nie ważne gdzie się rodzi jak boli to wszędzie tak samo Ja nigdy nie miałam macicy wyciskanej ale po Karolku najbardziej mnie bolała kurcząca się macica //a szczególnie w trakcie karmienia // Lekarz mówił że im więcej porodów tym macica się gorzej obkurcza |
|
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
no bardzo nieprzyjemny ból-ta kurcząca się macica... ale cóż przeżyłyśmy
![]() U nas też sypie śniegiem, znów powrót zimy Ja dumam jaki fotelik ten do 9 kilo kupię jak będę miała drugiego bobasa. Czy przepłacać za to by fotelik wpinał mi się w wózek, czy olać tą funkcję... korzystałyście z tego??? Ja czasem jednak przy Tymku korzystałam... zwłaszcza jak szliśmy do jakiego CH, wtedy nie trzebabyło nosić dziecka w foteliku na ręce... |
|
|
|
#3297 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() Kristi ale to chyba nie chodzi o ból przy obkurczaniu tylko o to ze mniej sie obkurcza przynajmniej tak słyszałamAnisia Wiki od jakiegos czasu tak sie wierci w łozku ze nie raz juz dostałam nogą w głowe, jak spi u nas i cięzko jej sie spi, tez marudzi i miejsca nie umie znalezc. ale nie słyszałam o bólach wzrostowych, zawsze to przypisuje pełni a moze to tez to Veronka super ze praca juz gotowa jeszcze chwilka i będziesz nam tu magistrowac a jaki tytul pracy? rozwalaja mnie te wszystkie tytuły ![]() Judi tak szybko Cie gonili po cc? ja miałam cc o 8rano a pozwolili mi wstac dopiero na drugi dzien rano jakie mialaś znieczulenie? ja miałam do kręgosłupa i niby trzeba 24 godziny lezec najgorsze z tego lezenia to to, ze miałam na głowie jeden wielki kołtun myslałam ze będę włosy ścinac , dobę na leząco i tylko głową wierciłam na boki, mozecie sobie wyobrazic ![]() TZ pojechal z córą do M1, moze zaliczą kulki, a ja musze ogarnąć chałupę, gołąbki juz sie duszą ![]() a nie pisaam Wam, u mnie w M1 jest taki kącik dla dzieci, kulki, konstrukcja piętrowa, wiecie o czym mówie, i to jest od 3rż, darmowe. Mozna dzieciaka zostwic i isc na zakupy. Poszłysmy tam z Wiki przedwczoraj i babka nie pytała ile ma lat wiec weszła poszalała troche, ja oczywiscie czekałam, ale super ze sie udało, zaoszczedzone 10 zł kiedys tam poszłam to mi babka powiedziała ze jak nie ma 3 lat to nie ma szans, teraz sie nie pytali, a juz byłam przygotowana ze jest z 3 lutego ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
ale kochany kociaczek
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
Takuśna ja też miałam do kręgosłupa ale z tego co wiem są dwa. To co ja miałam po którym normalnie śmigasz i to które Ty miałaś przy którym trzeba leżeć plackiem 24 godziny i nie można podnosić głowy-przynajmniej tak miała moja siostra.
|
|
|
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
jest zewnętrzne i wewnętrzne
przy tym wewnętrznym trzeba leżeć 24 godz. |
|
|
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
my wróciliśmy z Decathlonu. wsio przebrane, kurtek już nie ma, ale buty sobie kupiłam na te ostatnie tchnienie zimy.
nie było już takich co Jola brała więc wzięłam zwykłe byleby do kostki ![]() http://www.decathlon.com.pl/PL/forcl...tiv-116478175/ do dżinsów i latania po śniegu czy kałużach jak znalazł. zwłaszcza,że z tyłu podeszwa to ma ze 3cm, takie wyższe lubię
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

tylko do tego jakotaka sprawność była mi potrzebna. nie do latania po sklepach,na zakupy,sprzątnia czy gotowania. absolutnie miałam to wszystko totalnie w dooooopie 
chyba po tym wczorajszym badaniu tyle mi tego w nocy wylazło,że szoku doznałam jak rano poszłam się myć
załuje ze nie brałam przeciwbólowych tylko sie męczyłam 

lapal sie za raczke czy kopał nozkami... echhh moglby juz zaczac nawijac bardziej po polsku..