|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
oj przez zagrożenie poronieniem, to całą ciążę obserwuję gatki;-)
![]() |
#3272 |
BAN stały
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Muron,nie dziwię ci się...ja też od kiedy dowiedziałam się o ciąży,to niemal schizuję na punckie plamień itp.
Jezu,tak mnie brzuch boli,że chyba sie zaraz rozryczę ![]() Całe szczęście,że mam już wszystko na święta... I mam nadzieję,że doczekam chociaż do połowy stycznia,bo mała coraz częściej daje mi do zrozumienia,że niedługo chciałaby wyjść do ludzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3273 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też mam manię, chociaż zagrożonej nie miałam, a i tak ciągle jak latam do kibelka to obserwuję majty ![]() Dziewczyny mam choineczkę piękną ![]() ![]() ![]() ![]() Sałatki już porobione mam, teraz piekę mięsko na II dzień świąt...został mi jeszcze sos po grecku i to tyle...ale narobiłam się dziś nieziemsko. Miłego wieczorku, 3majcie się wszystkie i dbajcie o brzuszki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3274 |
Zakorzenienie
|
![]() agape makówki przesunęłam jednak na jutro, bo za bardzo boję się, że skwaśnieją muron też patrzę w gatki od 7 tc. jak miałam plamienia i zagrożenie poronieniem ligotka ja mam kupne ciasto-sernik z brzoskwiniami, sprawdzony ![]() ![]() Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-12-23 o 18:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#3275 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3276 |
Rozeznanie
|
jejciu męczy mnie taki kaszel ,że mała zaraz chyba sama wylezie
![]()
#3277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W tym roku będę robiła je sama po raz drugi sama ![]() Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-12-23 o 18:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3278 |
Rozeznanie
|
kurcze a mnie mala wlasnie tak stuknela glowka w pecherz ze nie dosc ze sie skulilam w pol to jeszcze popuscilam :/ a najgorsze jest to ze od razu panika ze to wody plodowe! aaaaaa, no nic zaczynam panikowac!
Dziewczynki ale wy zdolniachy w tej kuchni jestescie! Ja to niestety lewe rece do czegokolwiek, za rok sie nie wychylam, moja bratowa juz trzeci rok z rzedu przyjezdza z pustymi rekami i jakos zyje :/ mmmmmmmmm te makowki! Moja mamusia juz pewnie zrobila i jutro sie objem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3279 | |
Wtajemniczenie
|
ja już po rozmowie z mężem
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Dziewczyny, jutro rano wyjeżdżam, więc już teraz życzę Wam i Waszym bliskim zdrowych, spokojnych świąt, bogatego Gwiazdora muron, Tobie życzę, aby młoda do poniedziałku poczekała, a potem wszystko poszło dobrze, MARIKA, Achaia, Agrafka - Wam życzę dużo zdrówka dla Waszych pociech i dla Was, Chantalle Tobie szczęśliwego rozwiązania, by dziewczyny urodziły się zdrowe, olbka - obyś poczuła jutro magię świąt i by te święta były spokojne i szczęśliwe, za rok będą jeszcze lepsze ![]() weraa a Tobie życzę byś bardziej wierzyła w swoje siły i możliwości, byś nadal była taka dzielna i nie przejmowała się otoczeniem, mniej marudziła ![]() Każdej z Was życzę szczęśliwego rozwiązania, zdrowych i mało płaczących dzieciaczków oraz porodów w terminach
![]()
![]() |
#3280 |
Zadomowienie
|
Pewnie się jeszcze dzis odezwę ale...jak już tak sobie zyczymy
![]() to w te święta życzę Wam pachnących jodełek, z ogromem światełek. Olbrzymich prezentów, od wesołych elfów. Pod obrusem sianka, a za oknem bałwanka. Dużo cierpliwości do Waszych TŻ - i dla nich też ![]() ![]()
#3281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3282 |
Zakorzenienie
|
dla Was
![]() |
#3283 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja mam tylko makówki a ciasta nie kupowałam bo w domku bedziemy tylko w sobote i to nie cały dzień wiec nie byloby kiedy zjesc ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3284 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A teraz ide polukrowac pierniczki...
![]() |
#3285 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamuśki!
po bardzo długiej przerwie... ominęły mnie już 2 części wątku ![]() ![]() Wszystko przez to, że trzeba było w końcu się przeprowadzić... i tak się żyło prawie 3 m-sce bez dostępu do internetu... ![]() Na 100% nie nadrobię straconego czasu, więc dużo nie napiszę... ![]() U mnie na 100% jest CHŁOPAK ![]() ![]() Obecnie jestem w 36 tygodniu... i czekam na mojego skarbka z utęsknieniem ![]() Chciałabym życzyć wszystkim mamusiom zdrowych, spokojnych i pełnych rodzinnego ciepła Świąt Bożego Narodzenia
![]() ![]()
#3286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- a ja się już lenię, bo nie daje rady mój kręgosłup..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3287 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, cieplych, rodzinnych Świat,
w cudownej atmosferze oczekiwania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3288 |
Zakorzenienie
|
no i mam za swoje, trzeba wrócić do rękawiczek przy zmywaniu
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Jest taki czas, co łzy w śmiech zmienia, jest taka moc, co smutek w radość przemienia, jest taka siła, co spełnia marzenia... To właśnie magia Świąt Bożego Narodzenia. Wspaniałych Świąt Bożego Narodzenia dla Was Wszystkich ![]() Oraz terminowych i bezproblemowych rozwiązań ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3289 |
BAN stały
|
Lilijko,o ręce trzeba dbac
![]() Dziewczyny,ale mi smaka zrobiłyście ![]() Ja mam kłopoty z żołądkiem,więc jutro zjem bardzo mało ![]() Jeszcze będę miała masę roboty,bo na Wigilię przyjadą moi rodzice,teściowie, siostra mojego męża razem ze swoim mężem i dziećmi.... A dzidziuś mi coraz bardziej dokucza ![]() Mąż się śmieje,że chyba w Nowym Roku urodzę. Czemu to moje dziecko tak się spieszy ![]() Idę się położyć,bo już nie daję rady. Jeszcze raz wszystkiego dobrego,mamusie ![]() Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-23 o 19:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#3290 | ||
Zakorzenienie
|
Chantalle - powodzenia i dużo zdrówka!
Cytat:
![]() Cytat:
Wszystkim mamusiom obecnym i przyszłym życzę Wesołych Świąt, zdrowia dla maleństw, wszystkiego dobrego w Nowym Roku i spełnienia marzeń ![]()
![]() |
#3291 |
Zadomowienie
|
ja nie lubie ani makowek ani kutii
![]()
#3292 |
Rozeznanie
|
ja to samo ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- zaparzyłam sobie herbatkę z liści malin i tym akcentem kończę na dziś, już tylko relaks i słodkie oczekiwanie na wigilię ![]()
![]() |
#3293 |
Zadomowienie
|
A ja właśnie skończyłam Snikersa. Zrobiłam dziś krokiety z kapustą i grzybami (tyle, że mąż usmażył naleśniki)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3294 |
Raczkowanie
|
Witam się po krótkiej przerwie- komp się psuje
![]() niestety nie dam rady Was nadrobić, ale powiem po krótce co u mnie: ze stresu i gnębiących mnie snów spakowałam torbe do szpitala, a przynajmniej te najpotrzebniejsze rzeczy! wczoraj byłam na zakupach- dokupiłam reszte rzeczy do szpitala- tzn. kosmetyki dla małego i dla mnie i oczywiście kilka ciuszków dla małego! ![]() Przemokły mi buty od biegania po mieście i się rozchorowałam! a dziś niestety obowiazki mnie nie omineły- upiekłam 3 placki- czuje się padnięta i poddenerwowan, tym że nie mogę normalnie oddychać! ![]() Życze Wam spokoju w święta i spędzenia ich w miłej atmosferze, a na przyszłość szczęśliwego rozwiązania w terminie, grzecznych i zdrowych dzieciaczków |
![]() ![]() |
![]() |
#3295 | |
BAN stały
|
Cytat:
Mogłabyś jakieś polecić? ![]() I nie przemęczaj się,bo to źle dla maluszka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3296 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jonsons Baby płyn do mycia używali w szpitalu do kąpania dzieci, gdy go pozniej zakupiłam to nie zamieniłabym na inny. delikatnie natłuszcza i nie wysusza, wydajny i stosuje się go do mycia calego ciala i wlosów. Kosmetyków z Rossmana nigdy nie mialam ![]() Natomiast do pypy stosowałam zamiennie linomag i sudokrem. Kupiony też miałam bepanten ale jakoś nie bylam nim zachwycona. Połowe opakowanie wyrzucilam bo sie przeterminowalo ![]() Edytowane przez dewi Czas edycji: 2010-12-23 o 20:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3297 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Hmm,widzę,że nie używasz kosmetyków tylko z jednej firmy.Położna mi mówiła,że nie wolno mieszać,i jeśli na coś się decydujemy,to wszystkie powinny byc z jednej firmy-nie uwierzyłam jej,ale zastanawiam się,dlaczego tak powiedziała. Polecala mi Johnson's Baby,ale wolałam się zapytać tutaj ![]() Bo z tego,co widzę,położna zrobiła mnie w konia.... O Linomagu słyszałam,zresztą-kupowałam go dla mojego synka. Muszę wypróbować ten osławiony Sudocrem ![]() Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-23 o 21:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3298 |
Rozeznanie
|
widzisz powiem Ci że np kupiłam synkowi Nivea na mróz dostał strasznej wysypki po nim, stosowaliśmy Nivea szampon i jest ok. Także składy poszczegolnych serii też się różnią i mogą uczulić... Na początek zasada jest jedna jak najmniej kosmetyków. Ja używałam jonsona płynu do mycia, linomag, sudocrem. Dopiero pozniej wprowadzałam inne stopniowo żeby w razie uczulenia wykluczyć jakiś kosmetyk. Pewnie to położna miała na mysli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3299 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja na mróz mam sprawdzony Dermosan-żadne moje dziecko nie miało uczulenia,więc wolałam nie eksperymentować,tym bardziej,że skóra maleństwa jest bardzo wrażliwa i delikatna. Właśnie pytałam koleżankę o oliwki Johnsona-podobno często uczulają,i w przypadku jej dziecka najlepsza jest Bambino-dla każdego coś innego ![]() Pójdę jutro do sklepu,i kupię ten płyn do mycia ![]() Zastanawiam się,co z szamponem-czy kupić sprawdzony Bambino,czy wypróbowac coś nowego. No i nęcą mnie te rossmannowskie kosmetyki ![]() A położną podpytam przy najbliższej okazji,i może się dowiem,o co jej chodziło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3300 |
Raczkowanie
|
krem do twarzy kupiłam bambino- siostra mi poleciła, bepanthen do pupki, linomag na suchą skórkę, oliwki nie mam bo siostra da mi witaminę A przepisaną przez lekarza- podobno świetnie nawilża!ale tak jak dziewczyny pisały różnie produkty tych samych firm się zachowująi na początku stosować ich jak najmniej!ja je mam wrazie czego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:23.