Prrrawie narzeczone i pierrrwsza żona - cz. 14! - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-17, 22:43   #3271
bluesky89
Zakorzenienie

Dot.: Prrrawie narzeczone i pierrrwsza żona - cz. 14!

Ja bym na wiele nie liczyła.
Stary 2011-10-17, 22:45   #3272
sylvi_86
Zakorzenienie

dyrektor regionalny jak byl to mi wyliczyl mniej wiecej no i nie powiem... nie pogardze

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

tez was wkurza jak wam sie nerki odkrywaja?
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 23:07   #3273
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aluniaaaaa Pokaż wiadomość
moniq - czasem trzeba cos zmienic pomysl moze nad nowym kolorem? Mowie ci, mi pomoglo
nie moge zmienić koloru bo mam drewniany sufit i podłogę i pasuje tylko biały... jakby był inny to za ciemno, poza tym byłoby za bardzo 'naćkane' różności
ale już spoko, jestem mistrzem, przestawiłam sobie łóżko i jest za✂✂✂iście, już coś inaczej YEAH wymiatam podoba mi się
ja chce normalną robotę i nowe meble!
Cytat:
Napisane przez sylvi_86 Pokaż wiadomość
w ogole nie wiem od czego to zalezy ze ludzie dzwonia na rozmowe kwalifikacyjna.. do mnie nikt nie dzwoni...
doszłam do wniosku że od własnego 'widzimisie' ;/
Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Tak Kinia, przez tą komisje nie dostaliśmy urlopu. Już sprawdziłam ceny i tak sobie marzę, że może uda nam się polecieć 30 października i wrócić 16 listopada. Było by pięknie.
oooo to niedługo! ale fajnie trzymam kciuki
Cytat:
Eh, jak wszystko będzie w porządku, to jeszcze dostanie premię Także normalnie jestem cała w nerwach...
da radę na luzaku i kaska będzie
Cytat:
Napisane przez aluniaaaaa Pokaż wiadomość
oh, podkolanówki cudowne!
Cytat:
dyrektor regionalny jak byl to mi wyliczyl mniej wiecej no i nie powiem... nie pogardze

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

tez was wkurza jak wam sie nerki odkrywaja?
ooo czyli pewnie niezła ta sumka!
tak, wkurza mnie to... i to bardzo

~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa)
rudy_moniq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 23:14   #3274
sylvi_86
Zakorzenienie

ja tez chce normalna prace iiiiii w koncu wynajac mieszkanie

niezla ..mniej wiecej 1/5 wyplaty wiec jest git w tej mojej pracy to chyba kasa jest najlepsza. reszta do chrzanu, z reszta klienci sie pokoncza i co pozniej? nic... jedno wielkie nic
Stary 2011-10-17, 23:24   #3275
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
ja tez chce normalna prace iiiiii w koncu wynajac mieszkanie

niezla ..mniej wiecej 1/5 wyplaty wiec jest git w tej mojej pracy to chyba kasa jest najlepsza. reszta do chrzanu, z reszta klienci sie pokoncza i co pozniej? nic... jedno wielkie nic
aaa no to konkretny pieniądz
ale don't worry, nabijasz sobie doświadczenie a jak klientów już nie będzie to Ciebie już też bo znajdziesz lepszą pracę ważne że cały czas rozsyłasz CV

a co z TŻ i policją, bo jakoś ucichło... (albo nie pamiętam )

~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa)
Stary 2011-10-17, 23:29   #3276
sylvi_86
Zakorzenienie

byl w Poznaniu na spotkaniu organizacyjnym, mial dostac termin na sprawnosciowke ale z racji tego ze w Pile remontuja sale gimnastyczna to te terminy dostana pozniej. podobno moga byc juz w listopadzie.. oby.. im szybciej bedziemy wiedzieli co z ta policja tym predzej bedzie mozna poszukac lepszej pracy i cokolwiek zaplanowac

a co do premii. duzo pieniazkow chce teraz odlozyc i nie wydawac na bzdury, zeby miec na start jak juz zaczniemy cos wynajmowac. zeby bylo chociaz na 2-3 miesiace na oplaty
Stary 2011-10-17, 23:30   #3277
bluesky89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudy_moniq Pokaż wiadomość

oooo to niedługo! ale fajnie trzymam kciuki

da radę na luzaku i kaska będzie
Oby było tak jak piszesz. I dzięki Kochana za kciuki
Za jakąś godzinkę powinien wrócić.
Kurczę, w sumie dobrze, że dziś przyjechała ta komisja, bo jutro mamy rocznicę i jakby tak w trrrrakcie zadzwonili, że TŻ musi przyjść do pracy, to chyba bym się popłakała.

Ze mnie TŻ się zawsze śmieje jak wraca z pracy, a tu coś przestawione w mieszkaniu.
W Polsce też przestawiałam łóżko, bo nic innego nie mogłam i jakoś od razu mi lepiej było
Teraz tutaj nie mam już pomysłów, co mogłabym zmienić.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-17, 23:36   #3278
sylvi_86
Zakorzenienie

ja tez czesto cos przestawiam. a to lozko gdzie indziej a to komoda hehe

rrrrrrrocznica powiadasz?

Edytowane przez sylvi_86
Czas edycji: 2011-10-17 o 23:37
Stary 2011-10-17, 23:51   #3279
bluesky89
Zakorzenienie

a no rrrrrocznica Druga
i będzie romantyczna kolacja przy świecach i w ogóle
Stary 2011-10-17, 23:58   #3280
sylvi_86
Zakorzenienie

wlasnie czytam opinie o moim banku... ludzie mega narzekaja ze mobbing i wielki nacisk na sprzedaz a jak sie nic nie sprzedalo to telefon do regionalnego.. life hehe. mam to samo

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ----------

Cytat:
a no rrrrrocznica Druga
i będzie romantyczna kolacja przy świecach i w ogóle
rrromantico no no

cytat o moim banku hehe:
"
jtylko potwieradzam co poprzedniczka powiedziała. Ogólnie odradzam pracę w tym
banku, pracowałam, dostałam wymówienie bo oooo niezgadzałam się na akwizycyjną
działalnośći sprzedaży i ogólne socjalistycznymi rządy mojej zdesperowanej,
niedowartościowanej kieroniczki, której słoma z butów wystaje a zwie się U.
J. - przestrzegam, chory 27 letni człowiek. Premi przez rok niedostałam
bo targety są ustalone właśnie tak, żeby dodatkowej kasy nie otrzymać, parcie na
sprzedaż kart, kredytów, planów systematycznego oszczędzania i tzw. crosseling
czyli wciskanie klientom dodatkowych produktów, zapewniając ich że są one
przecudowne i jak założą są szczęśliwcami, jakby wygrali bilet na Majorkę.
Często takie produkty jak konta oszczędnościowe, usługi sms są zakładane bez
wiedzy klienta - pracownicy tak motają, bo wiedzą że będą mieli po łbie jak przy
zakładaniu klientowi konta nie założą dodatkowych produktów: konta
oszczędnościowego, karty debetowej, najlepiej też kredytową i do tego kredytową
dodatkową, dostępu do internetu, usługi sms, ubezpieczenie, etc. !!!!! a przede
wszystkim problem to karda kierownicza, w większości karierowicze
nieprzekraczający 30tki,pełno układzików, zero pojęcia o zarządzaniu różnorodną
grupą ludzi, motywowaniu, szacunku etc. Dobrze nie jest w tym banku, ale skoro
większość z tych żądzących ma niepoukładane w głowie trudno o lepszą politykę.
Doświadczenie zyskasz to fakt bo przez jakiś czas wytrzymasz tę atmosferę ale
zniechęcenie do bankowości gwarantowane. " tak wlasnie wyglada moja praca hahaha
Stary 2011-10-18, 00:01   #3281
bluesky89
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie czytam opinie o moim banku... ludzie mega narzekaja ze mobbing i wielki nacisk na sprzedaz a jak sie nic nie sprzedalo to telefon do regionalnego.. life hehe. mam to samo
Współczuje Ci Sylvi takiej roboty. Powiem Ci tylko jedno. Prze*ebane!!!! Obyś szybko znalazła coś normalnego!!

Jak byłam w Polsce, to pracowałam w jednej firmie w sekretariacie, to była firma która ma przewozy z Wawy i Krakowa na Podkarpacie i moja praca polegała głównie na odbieraniu telefonów, ale była tam tak durna szefowa, że jak ona była w biurze, to ja się cała trzęsłam. Wszystko było źle, albo miałam za duży dekolt w koszulce, albo za krótkie spodenki, albo nie odebrałam telefonu, no bo jak miałam to zrobić jak np dzwoniły 3 na raz? Byłam tam na stażu pół roku, później mi niby przedłużyli umowę, ale powiedzieli, że na umowie będzie te 1000 z czymś, ale ich na to nie stać i mogą mi dać 50o zł na rękę. Myślałam, że ich zabije śmiechem. Więc odeszłam. Zresztą i tak bym to zrobiła, bo kończyłam się psychicznie.

Edytowane przez bluesky89
Czas edycji: 2011-10-18 o 00:04
bluesky89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 00:06   #3282
sylvi_86
Zakorzenienie

wkleilam wam ten cytat zeby pokazac ze moja nienawisc do tej pracy nie bierze sie z niczego, duzo ludzi narzeka. mega mobbing ehh.. trzeba wiac..oby jak najszybciej bo zeswiruje
Stary 2011-10-18, 02:05   #3283
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
byl w Poznaniu na spotkaniu organizacyjnym, mial dostac termin na sprawnosciowke ale z racji tego ze w Pile remontuja sale gimnastyczna to te terminy dostana pozniej. podobno moga byc juz w listopadzie.. oby.. im szybciej bedziemy wiedzieli co z ta policja tym predzej bedzie mozna poszukac lepszej pracy i cokolwiek zaplanowac

a co do premii. duzo pieniazkow chce teraz odlozyc i nie wydawac na bzdury, zeby miec na start jak juz zaczniemy cos wynajmowac. zeby bylo chociaz na 2-3 miesiace na oplaty
co do Policji - ahaaa, nop to jasne czyli na dniach mam nadzieję coś będzie wiadomo! oby wszystko szło po Waszej myśli
a oszczędzanie jak najbardziej wskazane
Cytat:
Oby było tak jak piszesz. I dzięki Kochana za kciuki
Za jakąś godzinkę powinien wrócić.
Kurczę, w sumie dobrze, że dziś przyjechała ta komisja, bo jutro mamy rocznicę i jakby tak w trrrrakcie zadzwonili, że TŻ musi przyjść do pracy, to chyba bym się popłakała.

Ze mnie TŻ się zawsze śmieje jak wraca z pracy, a tu coś przestawione w mieszkaniu.
W Polsce też przestawiałam łóżko, bo nic innego nie mogłam i jakoś od razu mi lepiej było
Teraz tutaj nie mam już pomysłów, co mogłabym zmienić.
ależ proszę
z tą rocznicą - faktycznie dobrze, że tak wyszło, przynajmniej jutro będzie spokój
PIONA za przestawianie wyrobiłam się zanim rodzice poszli spać od razu mi lepiej i jakiś 'powie świeżości' w pokoju ciekawe jak będzie się spało w nowej lokalizacji
Cytat:
(...) cytat o moim banku hehe (...)
no to czad...
a tak serio, dobrze, że przynajmniej nie masz ciśnienia, że musisz tam pracować bez dzieci na utrzymaniu, kredytu itp. spokojnie, olewaj codzienne wariactwa kierowniczki i rób swoje zdobądź doświadczenie a potem kopnij ich w d...
Cytat:
Jak byłam w Polsce, to pracowałam w jednej firmie w sekretariacie, to była firma która ma przewozy z Wawy i Krakowa na Podkarpacie i moja praca polegała głównie na odbieraniu telefonów, ale była tam tak durna szefowa, że jak ona była w biurze, to ja się cała trzęsłam. Wszystko było źle, albo miałam za duży dekolt w koszulce, albo za krótkie spodenki, albo nie odebrałam telefonu, no bo jak miałam to zrobić jak np dzwoniły 3 na raz? Byłam tam na stażu pół roku, później mi niby przedłużyli umowę, ale powiedzieli, że na umowie będzie te 1000 z czymś, ale ich na to nie stać i mogą mi dać 50o zł na rękę. Myślałam, że ich zabije śmiechem. Więc odeszłam. Zresztą i tak bym to zrobiła, bo kończyłam się psychicznie.
no też pięknie... skąd biorą się tacy ludzie?!
nie stać ich i mogą dać 500zł ojej, jakie biedne, małe, nieporadne misie trzeba było ich wspomóc

ja wszystko pomierzyłam, policzyłam i wyszło mi 'pi razy drzwi' 1952zł za meble, które wstępnie wypatrzyłam nie tak źle jak na 3szafy, 1szafkę, 2szafki nocne i 1komodę

idę podciąć grzywkę, wziąć prysznic i spać paaa

---------- Dopisano o 02:05 ---------- Poprzedni post napisano o 02:02 ----------

aha, to są te meble: http://www.meblezet.pl/sklep/meble-m...0&limitstart=0 niedaleko Kalisza

Edytowane przez rudy_moniq
Czas edycji: 2011-10-18 o 02:04
Stary 2011-10-18, 07:27   #3284
sylvi_86
Zakorzenienie

hahaha moja szefowa kupila z tego szafe i mowi ze jest meeeeeega zadowolona. ze sa solidne, dobrze wykonane
Stary 2011-10-18, 07:49   #3285
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

Cytat:
Napisane przez Gajaa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Dotarłam. Jużem po pracy. Dziś Matki Boskiej Pieniężnej, biba!

Dziekuję za słowa otuchy i wsparcia. Utwierdza mnie to w przekonaniu, że dobrze robimy. Ktoś pytał skąd suknia - albo z allegro- sa takie skromne za 60 zł albo skrócę tą, którą mam u krawcowej, a jak dobrze pójdzie to może i w salonie za kwotę zaliczki.

Santom, gratuluję kredytu i nowej zabawki pokażesz go nam, nieee?
Gaja, tys dla mnie guru zaradnosci zawsze wpadasz na mega pomysly, zeby zrobic cos z klasa, a za male pieniazki. a co do samochodziku: pokaze, pokaze, tylko musimy go dostac najpierw, a to juz pewnie bedzie w czwartek, albo piatek,

blueale to oznacza URLOOOOPPPPP mam nadzieje, ze kontrola poszla wzorowo. no i 3mam kciukory za suknie, obys znalazla ta jedyna a co to za rocznica??

kur....de wcielo mi cytaty!!

co do zastawy, ja tez jednak wole taka nowoczesna i tez najlepiej, zeby talerze i wsio bylo kanciaste. babcinym zastawom mowie nie

Sylvi a wiesz, ze gdybyscie byli w pile, to juz bardzi blisko macie do mnie, tzn nie teraz oczywiscie, ale calkiem calkiem;D w Pile prawko zdawalam a co do pracy... moja kumpela tez pracuje w takim systemie jak Ty, ale tak porownujac Wasze relacje, to ona ma tam jak w niebie calkiem niezle jej idzie, moze lokalizacje ma dobra no i nie slyszalam o takim mobbingu, takze wspolczuje naprawde...

moniq jesli tylko bedziesz miala taka mozliwosc, to pewnie, ze zmieniaj meble a co tam a meble same w sobie niestety nie w moim guscie no ale standardowo napisze: nie mnie sie maja podobac

Kinia no baaa;d pewnie, ze przewioze;D a co do winka moze to Ty jego powinnas czesciej upijac, co by sie chlop szybciej zdecydowac mogl;D

ala, wiesz co ja zrobilam do stacjonarnego kupilam sobie port bluetooth za moze... 5zl;D przesylka byla drozsza niz sam bluetooth;D ale nie polecam, bo strasznie powoli wysyla wieksze pliki, typu wlasnie muzyka np. a kabel mozesz kupic chyba w kazdym sklepiku z akcesoriami typu baterie, pokrowce, ladowarki, przewaznie w takich miejscach sciagaja tez sim locki mysle, ze gdzie nie daleko i Ty masz taki punkt, bo w moich okolicach jest kilka, a przecie ja w metropolii nie mieszkalam;D

narazie wiecej nie pamietam, co mialam cytowac;D jak cos to mi przypomnijcie
a dzis jedziemy podpisywac papiery na kredyt, aleeeee... sie boje... faken, bo oszczedzanie na wesele zaczynamy praktycznie od nowa w tym momencie;/ co mi sie nie podoba, bo troche jeszcze musimy dolozyc do tego interesu;(a czasu zostalo nie wiele... i sie zaczynam bac.........

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 07:56   #3286
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
nie moge zmienić koloru bo mam drewniany sufit i podłogę i pasuje tylko biały... jakby był inny to za ciemno, poza tym byłoby za bardzo 'naćkane' różności
ale już spoko, jestem mistrzem, przestawiłam sobie łóżko i jest za✂✂✂iście, już coś inaczej YEAH wymiatam podoba mi się
ja chce normalną robotę i nowe meble!
Hehehe jakbym siebie czytala tez od czasu do czasu nachodzi mnie na zmiany i sobie przestawiam meble ale jako że ostatnio bylo malowanie + nowe lozko to poki co jestem zaspokojona

Cytat:
ja wszystko pomierzyłam, policzyłam i wyszło mi 'pi razy drzwi' 1952zł za meble, które wstępnie wypatrzyłam nie tak źle jak na 3szafy, 1szafkę, 2szafki nocne i 1komodę

idę podciąć grzywkę, wziąć prysznic i spać paaa

---------- Dopisano o 02:05 ---------- Poprzedni post napisano o 02:02 ----------

aha, to są te meble: http://www.meblezet.pl/sklep/meble-m...0&limitstart=0 niedaleko Kalisza
Bardzo ladne na prawde suepr! Strasznie podoba mi sie takie jasne drewno

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
ala, wiesz co ja zrobilam do stacjonarnego kupilam sobie port bluetooth za moze... 5zl;D przesylka byla drozsza niz sam bluetooth;D ale nie polecam, bo strasznie powoli wysyla wieksze pliki, typu wlasnie muzyka np. a kabel mozesz kupic chyba w kazdym sklepiku z akcesoriami typu baterie, pokrowce, ladowarki, przewaznie w takich miejscach sciagaja tez sim locki mysle, ze gdzie nie daleko i Ty masz taki punkt, bo w moich okolicach jest kilka, a przecie ja w metropolii nie mieszkalam;D

narazie wiecej nie pamietam, co mialam cytowac;D jak cos to mi przypomnijcie
a dzis jedziemy podpisywac papiery na kredyt, aleeeee... sie boje... faken, bo oszczedzanie na wesele zaczynamy praktycznie od nowa w tym momencie;/ co mi sie nie podoba, bo troche jeszcze musimy dolozyc do tego interesu;(a czasu zostalo nie wiele... i sie zaczynam bac.........
Zgadzam sie co do Gai

Dziekuje za podpowiedz w kwestii kabelak w moim przypadku port bluetooth na nic by sie zdal (tak sadze) bo nie mam tego w kompie

A co do oszczedzania... niestey cos za cos ale przynajmniej bedziecie miec wypasione autko, ktore trzeba bedzie ochrzcic

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 07:57   #3287
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Santom, dzięki usiadłam teraz i zrobiłam kosztorys. wychodzi optymistycznie, bo na 13 osób obiad ze ślubem, strojami i fotografem by nam wyszedł 4300 zł. W tym, jeśli uda się dogadać z Hubciem, to będzie 300 zł mniej, bo tyle wpłaciliśmy zaliczki. Można też jeszcze trochę uciąć pakiet u fotografa.Zaczynam się coraz bardziej na kwiecień napalać, bo tyle to my będziemy mieli za 2 miechy (bo J.ma jeszcze oszczędności na jeden miech i teraz dorabia na ulotkach i inwentaryzacjach, więc ja to co mi zostaje z pensji odkładam na ślub, a że zostaje dużo... no, względnie dużo, bo ok 1000 zł... tak czy siak jest nadzieja pewnie J. mnie wystrzeli w kosmos jak mu to powiem, ale ciii .... zapewne rodzice nie zrozumieją, więc będzie pod górkę - awantury, że dziadowo, że g.wnianie, że to raz w życiu i co będziemy wspominać pierdu pierdu. Heh. A kiece na allegro wygrzebałam taką: http://allegro.pl/go2-b-p-c-sliczna-...829555715.html ładna

Santom, do zera się spłukujecie tym kredytem?

Ruda, fajne te meble, ale drooogieee....Ikea tańsza

Sylvi, bidulo. Obyś jak najszybciej coś znalazła! Bo to nie jest normalne co się u Ciebie w pracy dzieje

A ja nie mam parcia na przestawianie mebli póki co, bo wszystko cięzkie i nie ma gdzie przestawiać

Edytowane przez Gajaa
Czas edycji: 2011-10-18 o 07:59
Gajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 08:13   #3288
santom
Zakorzenienie

ala ja tez nie mialam wlasnie o to chodzi, a chcialam sobie poprzesylac pliki z jednego kompa do drugiego(w drugim mam wbudowany bluetooth) i dlatego sobie kupilam taka wtyczke na usb z bluetooth'em i tym sposobem mialam go juz i a drugim kompie

gaja biadolic, to se oni moga!! najwazniejsi jestescie Wy!! i to Wasza sprawa jak spedzicie ten dzien, a rodzice, jesli sie im nie podoba, niech se wyprawia... rocznice w wielka pompa;D przeciez ktoras tam rocznice slubu tez sie ma raz w zyciu a co do sukienki: calkiem niezla jak na taka cene, chociaz przy cyckach ten material troszke dziwny, ale moze to kwestia tego, ze nie odprasowany czy cus

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2011-10-18, 08:17   #3289
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

To też zamierzamy im powiedzieć. Oni ciągle nie wiedzą, że J. od prawie 2 miechów nie ma pracy, więc żyją ułudą

Kieca czadowa jak na taką cenę!Idealna na cywilny, ale J. by mnie zabił za cywilny, więc musi być kościelny (i tysiak więcej do zapłacenia, jeah....)

W ogóle to TŻ zawarł przymierze wielkie z zającem. Poszedł do lasu po brzózkę dla niej, włozył do klatki i teraz mała w ogóle wychodzić z niej nie chce, bo jest zajęta obgryzaniem

Edytowane przez Gajaa
Czas edycji: 2011-10-18 o 08:20
Stary 2011-10-18, 08:22   #3290
santom
Zakorzenienie

acha, zapomnialam dopisac co z ta kasa... no moznaby rzec, ze splukujemy sie do cna... bo na koncie zostaje nam tylko tyle, zeby przezyc do konca miesiaca.za samochod placimy w polowie gotowka, a w polowie kredyt(w wiekszej polowie) i niestety od zakupu auta nie uciekniemy, bo T. moze jezdzic na polskich blachach tylko do lutego,a jesli chcielibysmy zarejestrowac polski samochod tutaj, to clo by nas zezarlo;( wiec sie nie oplaca, tym bardziej, ze nie wiemy ile ten samochod by nam pojezdzil jeszcze(on ma 20 lat) i tym sposobem z sumy z ktorej moglibysmy to nasze wesele wyprawic zostalo nam 5tys koron;D i na polskim koncie pare groszy, a potrzebujemy jeszcze... z 12-15tys zlotych;D ale spoko loko, moze uda nam sie zalatwic, zeby wyplacili T. urlopowe za 2012r(tutaj zawsze placa za urlopy rok pozniej) wtedy byloby pol biedy

btw wczoraj kupilam http://allegro.pl/podziekowania-dla-...858082024.html
taki pierd, bo nie mialam pomyslu na winietki, wiec takie cus se wykorzystam na ten cel(2w1 i winietki i male prezenciki dla gosci

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2011-10-18, 08:30   #3291
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Nie mam pojęcia ile to 5tys koron, ale brzmi imponująco

Tak czy siak szkoda, że do cna, ale to Norwegia nie polska, więc raz dwa sie odbijecie

Nie podobają mi się te aniołki.Są takie...bo ja wiem...na odpustach takie sprzedają
Stary 2011-10-18, 08:36   #3292
santom
Zakorzenienie

mi tez sie nie koniecznie podobaja, ale zalatwiaja mi sprawe winietek i drobiazgow dla gosci(co jest rzecza zbedna, ale jak sa to niech sa
i wiecie co Wam powiem... jakos coraz mniejsza ochote na to wesele mam... slubu chce caly czas, ale to weseleeeeeee....

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2011-10-18, 08:51   #3293
natasia20
Zakorzenienie

Witam
widzę że mam co nadrabiać się lecę

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

znów nie potrafiłam zacytować ale ze mnie du*a
kto mi wyjaśni po raz 1000 jak to się robi??

A co do ślubów to ja bym chciała wrześien albo jakiś ciepły miesiąc
Wczorrrraj też się w wkońcu spotkałam z TŻ ale od jutra znów uczelnia
co do zastaw mi się jakoś takie jak wstawiłyście średnio podobają
I trzymam kciuki za szybkie padanie na kolana u aQu
W sumie to za wszystkie jeszcze oczekujące
natasia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 09:11   #3294
santom
Zakorzenienie

potrzebuje porady:
http://allegro.pl/lilly-rose-welon-m...867281647.html
czy
http://allegro.pl/welon-hiszpanski-w...855664252.html

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2011-10-18, 09:13   #3295
natasia20
Zakorzenienie

mi się podoba bardziej ten drugi
natasia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 09:18   #3296
_kamea_
Zakorzenienie

Dzień dobry! ktos reflektuje na kawkę?

Cytat:

cytat o moim banku hehe:
"
jtylko potwieradzam co poprzedniczka powiedziała. Ogólnie odradzam pracę w tym
banku, pracowałam, dostałam wymówienie bo oooo niezgadzałam się na akwizycyjną
działalnośći sprzedaży i ogólne socjalistycznymi rządy mojej zdesperowanej,
niedowartościowanej kieroniczki, której słoma z butów wystaje a zwie się U.
J. - przestrzegam, chory 27 letni człowiek. Premi przez rok niedostałam
bo targety są ustalone właśnie tak, żeby dodatkowej kasy nie otrzymać, parcie na
sprzedaż kart, kredytów, planów systematycznego oszczędzania i tzw. crosseling
czyli wciskanie klientom dodatkowych produktów, zapewniając ich że są one
przecudowne i jak założą są szczęśliwcami, jakby wygrali bilet na Majorkę.
Często takie produkty jak konta oszczędnościowe, usługi sms są zakładane bez
wiedzy klienta - pracownicy tak motają, bo wiedzą że będą mieli po łbie jak przy
zakładaniu klientowi konta nie założą dodatkowych produktów: konta
oszczędnościowego, karty debetowej, najlepiej też kredytową i do tego kredytową
dodatkową, dostępu do internetu, usługi sms, ubezpieczenie, etc. !!!!! a przede
wszystkim problem to karda kierownicza, w większości karierowicze
nieprzekraczający 30tki,pełno układzików, zero pojęcia o zarządzaniu różnorodną
grupą ludzi, motywowaniu, szacunku etc. Dobrze nie jest w tym banku, ale skoro
większość z tych żądzących ma niepoukładane w głowie trudno o lepszą politykę.
Doświadczenie zyskasz to fakt bo przez jakiś czas wytrzymasz tę atmosferę ale
zniechęcenie do bankowości gwarantowane. " tak wlasnie wyglada moja praca hahaha
o kurde ale takie układy w pracy sa straszne i trudne do zwalczenia w jakikolwiek sposób

Cytat:

Mebelki śliczne

Drugi zdecydowanie w ogóle allegro mi działa w pracy
Stary 2011-10-18, 09:19   #3297
santom
Zakorzenienie

tylko mi nie pasuje w tym drugi, ze grzebyk juz jest wszyty;( ten pierwszy prosty tez mie kurde bolek podoba, bo... bo jest prosty nie wiem co robic;D

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2011-10-18, 10:13   #3298
netali
Zadomowienie

Ilys zdrowka kuruj sie slonce

Kinia lepek do gory... pewnie nie jest Ci latwo, ale ten 2013 to juz lada chwile a moze miedzyczasie uda sie ugrac cywilny?

Mutny zazdroszcze Ci tej polskiej imprezki no i wypadu do Wenecji! Musialo byc przepieknie a z tymi czerwonymi sukniami to moze jakas tradycja tamtejsza?

Monique piona za pazdziernik! Bedziemy mialy wiekszy wybor w salach za te .... lat, jak nasi flegmatycy rusza swoje szanowne zady

Santom gratuluje nowej furki i podba mi sie bardziej welon nr 1

Annanke mam nadzieje, ze rozmowa z promotorem poszla po Twojej mysli

Blue pochwal sie koniecznie jak juz bedziecie mieli bilety pewnie jak bedziec ie w Pl to jak u santom przygotowania rusza pelna para kciuki za premie i udanej rocznicy

Sylvi wspolczuje takiej sytuacji w pracy.. widac ze cos jest na rzeczy. To bardziej praca dla handlowcow, niz bankowcow :/

Gaja kwiecien tuz tuz!

Natasia wielocytat jest obok zwyklego cyatatu

Kameus kawyyyy !! ja zawsze chetna

Kurde dziewczyny tez chce juz do pracy, ale u mnie przy dobrych wiatrach cos ruszy dopiero kolo lutego

Edytowane przez netali
Czas edycji: 2011-10-18 o 10:19
netali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 10:30   #3299
bluesky89
Zakorzenienie

Cytat:
ależ proszę
z tą rocznicą - faktycznie dobrze, że tak wyszło, przynajmniej jutro będzie spokój
PIONA za przestawianie wyrobiłam się zanim rodzice poszli spać od razu mi lepiej i jakiś 'powie świeżości' w pokoju ciekawe jak będzie się spało w nowej lokalizacji
Piona No bardzo dobrze wyszło, bardzo, bardzo
Cytat:
blueale to oznacza URLOOOOPPPPP mam nadzieje, ze kontrola poszla wzorowo. no i 3mam kciukory za suknie, obys znalazla ta jedyna a co to za rocznica??
Rocznica bycia razem Jeszcze obchodzimy, wkrótce zaczniemy obchodzić rocznicę zaręczyn, później ślubu
Alee mam dobry humor
Cytat:
tylko mi nie pasuje w tym drugi, ze grzebyk juz jest wszyty;( ten pierwszy prosty tez mie kurde bolek podoba, bo... bo jest prosty nie wiem co robic;D
Ja jestem za tym pierwszym.
W sumie nie pamiętam Twojej sukni, wybacz. Ale ten pierwszy jakoś bardziej mi się widzi.

Netali- pochwalę się na pewno jak zakupię bilety. Muszę tylko dziś przejść się do kfc i zapytać na ile dni możemy lecieć, żeby nie było, że zarezerwuje bilety a później się okaże, że musimy wrócić wcześniej lub możemy zostać dłużej. I mam nadzieje, że po powrocie zasypie Was Naszymi ślubnymi nowościami jak Santom

Aaaa, no i komisja wypadła bardzo dobrze, nawet na takim dyplomie jest pochwała dla mojego TŻ. Ten gość z komisji mu gratulował, był też manager innego kfc i mu powiedział, że jest bardzo mało takich pracowników jak on i dał mu 10 funtów No i nasz manager też był zadowolony i powiedział TŻ, że gdyby nie on, to pewnie była by wielka kicha.
I premia będzie

Edytowane przez bluesky89
Czas edycji: 2011-10-18 o 10:33
bluesky89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 10:40   #3300
santom
Zakorzenienie

no to netali mozemy sobie przybic pione ja tez chce juz do pracyyyyyy!! z tym, ze u mnie jest chu.jnia z patatajnia, bo zima teraz idzie i niegdzie nie potrzebuja;( chyba musze liczyc na jakis łud szczescia, zeby prace dostac;/

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

blue, suknie mam taka, tylko cala w bieli: http://www.google.pl/imgres?q=suknia...1t:429,r:5,s:0
i tak sobie mysle wlasnie, ze ten mniej strojny welon bardzij by do niej pasowal, bo suknia sama w sobie ma sporo koronki ale caly czas sie waham

no i super, ze premia bedzie;D troche sie przestraszylam jak napisalas o tym 10 funtach, bo pomyslalam, ze to jest wlasnie ta premia;P na szczescie nie uffff
druga rocznica bycia razem?? kurcze, nie wiem czemu, ale ubzduralo mi sie, ze jestescie duzo dluzej ze soba i dlatego sie zastanawialam co to za druga rocznica

NA ZAWSZE W SERCU...

Edytowane przez santom
Czas edycji: 2011-10-18 o 10:42
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości