|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Napisałyście tyle o brwiach, że dziś poleciałam po hennę i nagle wtem mam oprawę oczu
Dobrze do włosów pasującą w dodatku, które to włosy kręcą się super i nie mam o czym pisać, bo ciągle jest dobrze. Nigdy nie miałam takich włosów i zastanawiam się jak mogłam uważać te popalone rozjaśnianiem, zmaltretowane wieloletnim prostowaniem, porozdwajane druty za ładne…Żebym ja wiedziała pięć lat temu, na co stać moje włosy to aktualnie pewnie bym miała loczęta do pasa… Ech
|
|
|
|
#3272 | |
|
Zakorzenienie
|
d/s - do spłukiwania b/s - bez spłukiwania Cytat:
![]() A ten Hegrona? Używała któraś? Jej, udało Ci się jeszcze spotkać starą Bielendę. Ja poszukuję, ale nigdzie nie ma.Oszalała!! ![]() Ale dziękuję. Trochę nieaktualne co prawda, ale nooo.. ![]() A ja mam kolejny problem. Niby mam zakupioną hennę i leży, czeka na położenie, ALE! jak pofarbowałam się na rudo, już mi nie pasują takie ciemne brwi. Problem w tym, że swoje naturalne też mam podobne jak po brązowej hennie. I chyba na razie nie będę robić, dalej podkreślam cieniem, ale słabiej i jakoś to wygląda. |
|
|
|
|
#3273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3274 |
|
Raczkowanie
|
Ja wracam uwagę, żeby nie było alkoholu jedynie, poza tym przed kupnem zawsze tutaj pytam dziewczyn. Fajnie, żeby miał panthenol.
od 21.09.2012 świadoma pielęgnacja MOJE WŁOSY 10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za łopatki) Edytowane przez PannaLokowana Czas edycji: 2013-11-15 o 14:34 |
|
|
|
#3275 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
poszukac musze![]() edit widziałam no piekne są ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
Edytowane przez cocos1 Czas edycji: 2013-11-15 o 15:38 |
|||
|
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, dlatego polecam Ci pocieniować, ja miałam pusz i ledwo fale wierzchem wcześniej i splątane strasznie wiecznie były
|
#3277 |
|
Przyczajenie
|
Moje włosy z każdym dniem mnie coraz bardziej zadziwiają. Po Joannie Len i Rumianek są takie jakby bardziej pokręcone ? :-D Czy włosy o skręcie 2b/2c mogą kręcić się "wokół własnej osi"? bo moje do tej pory to się tylko bardzo falowały. Dlatego trochę inaczej widziałam kręcone włosy:-D
No dobra, wczoraj zrobiłam zdjęcia czegoś, czego do końca nie potrafię określić, a tym bardziej czym to jest spowodowane. Chodzi o pierwsze 3 zdj. włosy są tam jak siano. (są jeszcze mokre, ale wtedy najlepiej to widać) Niby nie są zniszczone, nie mają porozdwajanych końcówek, bo nawet je ostatnio podcięłam, bo sobie coś ubzdurałam Mam tak dookoła głowy (tuż przy głowie) dalej jest w miarę normalnie. Dodam że męczę się z takim czymś od ładnych 3-4 lat Te włoski chyba najbardziej lubią się kręcić Ale nie rozumiem czemu tak wyglądają Nie prostowałam/suszyłam/kręciłam itd! Są one jaśniejsze niż reszta ![]() 2 ostatnie zdj pokazują, że moje włosy nie kręcą się "równo". Zawsze widziałam głównie tylko wierzchnią warstwę (ost. zdj. kolor jaśniejszy w rzeczywistości :-P) która się puszy. A dzisiaj przeżyłam szok. Ich warstwa pod spodem jest całkiem inna!! Dużo bardziej się kręci ! ![]() Ale wracając to chciałam sie zapytać, może ktoś wie co z tym można zrobić?
|
|
#3278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale różnica te wierzchnie warstwy wyglądają jakby były rozczesane na sucho. ciężko cokolwiek powiedzieć, bo nie powiedziałaś co z nimi robisz
|
|
|
|
|
#3279 |
|
Zakorzenienie
|
natis1913 ja obstawiam nakładanie kosmetyków głową w dół, no nie? Olei, masek, odżywek i stylizatorów. Spróbuj nakładać jak masz głowę prosto i dokładnie po całej wierzchniej warstwie.
|
|
|
|
#3280 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Tutaj jestem po wczorajszym oleju Alterra Limonka i Oliwki na długość + rycynowy na skalp, piling cukrowy, mycie Barwą Naturalną Żurawina, na to maska Alterra Granat i Aloes (na jakieś 5-7 min) i odżywka Joanna Len i Rumianek Poszłam spać z włosami już podeschniętymi, związanymi w kucyk w kilku miejscach I ja do końca nie rozumiem czemu taka różnica Cytat:
|
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
to w takim razie probowalas z glowa w dol?
![]() ja mysle ze to niedokładne nakladanie kosmetykow
|
|
|
|
#3282 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
To przy najbliższym myciu spróbuję głową w dół i dokładniejsze nakładanie. Ale jak potem włosy upiąć na noc? normalnie?
|
|
|
#3283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bo różnica jest na prawdę ogromna i ciężko uwierzyć
|
||
|
|
|
#3284 |
|
Kazar Lady
|
a ja nie potrafię inaczej, przecież w pozycji wyprostowanej wszystko kapie, ocieka, spływa na ciało a nie do np wanny
zawsze wszystko nakładam głową w dół
|
|
|
|
#3285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym tak zrobila gdybym upinala wlosy haha
|
|
|
|
|
#3286 |
|
Zadomowienie
|
Jak myślicie, jak odbieracie takie pozłaczane rulony? Tzn jak lekko mokre palcem skrece, to tak wysychają. I potem wiszą takie złączone. Z jednej strony mniej się puszą wtedy, mniej latają, mniej przeszkadzają. Ale dziwnie to trochę wygląda, no nie wiem, mam mieszane odczucia, dlatego chciałam Was zapytać jak to wygląda. Nawet jak porozdzielam takie rulony na 2 lub 3, one i tak po pewnym czasie wracają i się złączają i takie trochę śmiesznie połączone są i obwisłe, dużo objętości tracą. No nie wiem, taka średniowieczna fryzura, tylko nierówna i trochę rozczochrana. Wasze zdanie pliizzz. Czy robić tak i zostawić, czy starać się rozdzielić, czy tylko ugniatac, żeby się luźniejsze skręty robiły...?
Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to teraz skupiaj się na wierzchu a nie na spodzie Cytat:
|
|
#3288 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Haha ![]() Cytat:
Hahaha :-D Tak, tylko zastanawiam się czy jest jakaś fryzura, która najmniej "niszczy" loki Chociaż moim to chyba nie grozi, nawet po 10 min po prostowaniu się wywijały. Ale na szczęście tylko raz popełniłam ten błąd
Edytowane przez natis1913 Czas edycji: 2013-11-15 o 20:29 |
||
|
|
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym potrzesla glowa
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3290 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem widac od spodu. Zreszta gorna warstwa narazona jest na wiecej zniszczen niz ta druga. Ja nie spinam bo mi niszczy skręt. nawet nie mam satynowej poduszki |
|
|
|
|
#3292 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Hahah :-D Dziękuję Następnym razem gotuję glutka ostatnio na jednej aplikacji się skończyło, teraz może wreszcie załapałam jak to robić ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
Ale nie spinasz, czyli że w rozpuszczonych śpisz?
Edytowane przez natis1913 Czas edycji: 2013-11-15 o 20:47 |
||
|
|
|
#3293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie spiecie lekko nic nie daje bo mam ciezkie wlosy i zaraz uciekaja a od mocniejszego bola cebulki i sie odksztalcaja. Zreszta u mnie mocny wiatr potrafi je wyprostowac
|
|
|
|
|
#3294 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
albo w warkoczu, tylko potem zostają mi takie brzydkie fale. Nie lubię ich, ale ja w rozpuszczonych nie chodzę, więc związane mi nie przeszkadzają Jak ja bym chciała wyjść w rozpuszczonych włosach Wyglądając w miarę jak człowiek Mój puch mi na to niestety nie pozwala
|
|
|
#3295 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3296 |
|
Konto usunięte
|
Znam ten ból, moja wierzchnia i spodnia warstwa to dwa zupełnie inne typy włosów...
Cały czas próbuję te różnicę wyrównać, szczególnie jeśli chodzi o jaśniejszy kolor, a tym bardziej szkoda, bo kolor pod spodem jest naprawdę piękny, hebanowy. Psują go te rozjaśnione zrudziałe pasma, a nie zafarbuje całych włosów z tego powodu. Ktoś tu powiedział, że być może to wina żelu który na dłużśzą metę wysusza...całkiem możliwe! Poza tym od dawna mam obiekcje co do codziennego porannego moczenia włosów podczas stylizacji, czasem pozostawały mokre dwie godziny.. może to też ma na nie jakiś wpływ.. zastanawiałyście się nad tym? To samo co do tego wielogodzinnego moczenia przy nakładaniu olejów i masek.. Co myślicie o miksturze ochronnej do włosów z Biochemii Urody ? http://www.biochemiaurody.com/sklep/lotion-rice.html Ma chronić kolor włosów, kuszące.. Jak na razie płuczę włosy gencjaną, ale to bardzo ryzykowne, odrobina za dużo i włosy robią się różowe. Teraz udało mi się dokładnie wymierzyć i kolor się pięknie wyrównał, ale...to kwestia przypadku... Planuje zamówić na allegro płukankę Flor Illum srebrną, czytałam że te są najlepsze, 12 zł to niewielka strata jakby co... szkoda że nie produkują matowo szarej, podobno była najlepsza do brązowych włosów... Nowy fluid syoss nie powala! Zastosowany na długo spowodował, że włosy był szorstkie i matowe, ale wmasowany (tak jak pisała eve! ) pod prysznicem i natychmiast spłukany już nawet daje radę, ale zastosowałam go po masce bioetika, więc do końca nie wiem.W każdym bądź razie na pewno nie za cenę 20 zł. Za 12 ujdzie, ale są lepsze i tańsze odzywki. Z pewnością nie odbuduje włosów.. Włosy ostatnio mi podrosły spor dzięki 3 miesiącom z Merz Special, to absolutny numer jeden nawet z nowym składem! Ostatnio zastosowałam czarną rzepę, a konkretnie wycisnęłam z niej sok i o dziwo nie wypadło mi więcej włosów, dlatego od teraz przed myciem nakładam na kilka godzin sok z rzepki. Do tego piję siemię i olej lniany i dołączyłam vitapil. PS. Widzicie ten warkocz? Zastanowiłabym się nad sprzedaniem duszy diabłu, gdybym mogła mieć taki. (kliknijcie, wtedy ładnie powiększy) Co prawda miałam w najlepszym okresie 14 cm w warkoczu, ale ten ma chyba ze 20.. ach marzenie, można zrobić pięknego koka, a nie tak ja teraz...wrrr Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2013-11-15 o 21:49 |
|
|
|
#3297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zadbaj o te wierzchnia warstwe.. albo oddzielaj sobie przy nakladaniu czegos warstwe spodnia od gornej. Ja tak robie przy myciu odzywka, lapie gore i dol, zwiazuje dol gore myje i pozniej na odwrot. Masz geste wlosy wiec to moze pomoc
|
|
|
|
|
#3298 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Toner - czyli co to?Cytat:
Przymierze sie, bo mam wielkie problemy z cera. Mysle, ze na porost nie dziala. Skoro hamuje dzialanie hormonu oslabiajacego cebulki, to tylko hamuje wypadanie, czemu mialaby wzmagac wzrost...Cytat:
. I pedzelek kupilam :P. Catrice nie bylo ![]() Cytat:
I mozesz ew. sprobowac upiecia tylko tych wierzchnich jakos, zeby te spod spodu bylo widac
|
||||
|
|
|
#3299 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jak mialam dluzsze wlosy wychodzil mi fajny kok, ale scielam i wszystkie wlosy mi z niego uciekaja:-/ A z tym oddzielaniem - tez sprobuje :-D Wtedy powinnam dokladniej to wszystko rozprowadzic:-P Moze znajdzie sie ktos, kto odniesie sie do moich "dziwnych" wlosow przy twarzy ? (Pierwsze 3 zdj) bo to chyba jak na razie moj najwiekszy problem. W szkole to na mnie nawet mianem "barana" nazwali. I to chlopak z dlugimi wlosami tak uwaza. Nie lubie go, nikt go nie lubi jednak nie bylo to mile...:-( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3300 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- to sie wyrowna. A serio - te przy twarzy zachowuja sie jak normalne mocno pokreceone sianko :P. Tylko jest ich malo, szybciej schna niz reszta i sa .. niedociazone? - no nie zbijaja sie w loki. Moglabys nad tym sprobowac popracowac - jakies mocne obciazenie na nich sprobowac. Tylko i tak bedzie dziwnie, nawet jak sie w cos zbija, to beda sie odrozniac od pozostalych dlugich. Dlatego moim zdaniem - na wszystko pomoze cieniowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.

Dobrze do włosów pasującą w dodatku, które to włosy kręcą się super i nie mam o czym pisać, bo ciągle jest dobrze. Nigdy nie miałam takich włosów i zastanawiam się jak mogłam uważać te popalone rozjaśnianiem, zmaltretowane wieloletnim prostowaniem, porozdwajane druty za ładne…Żebym ja wiedziała pięć lat temu, na co stać moje włosy to aktualnie pewnie bym miała loczęta do pasa… Ech 

Ja poszukuję, ale nigdzie nie ma.

Nie prostowałam/suszyłam/kręciłam itd! Są one jaśniejsze niż reszta 

te wierzchnie warstwy wyglądają jakby były rozczesane na sucho. ciężko cokolwiek powiedzieć, bo nie powiedziałaś co z nimi robisz

bo różnica jest na prawdę ogromna i ciężko uwierzyć

Wyglądając w miarę jak człowiek