|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Dzień dobry
![]() Wczoraj wieczorem wzięło mnie na oglądanie naszych pierwszych zdjęć w K...Jak wyglądałyśmy przed ciążą, jak w ciąży i wraz z nią jak brzuszki rosły.. ach to już tyle czasu się znamy.. niedługo kolejne 'wspólne' święta ![]() Muszę się pochwalić synusiem. Wczoraj w galerii wytrwał z nami prawie 4 godziny i ani razu nie zapłakał Siedział w foteliku, mąż go woził, a Mały tylko sobie oglądał kolorowe wystawy, swiatełka, ludzi, nawet głośna muzyka w niektórych sklepach mu nie przeszkadzała..polecam New Yorkera, w którym zasnął Naprzymierzałam się wreszcie bez stresu. Gdy jedliśmy w McD (mój mały grzeszek ) obudził się. Myślałam, że będzie wycie, bo głodny, a on tylko na nas patrzył, dokończyliśmy, wzięłam go..przygotowałam mu butlę w domu, żeby cyca nie musieć wyciągać, ale wypluwał smoka, więc chyba mu nie smakowało tym razem..a że siedzieliśmy w dość ustronnym miejscu, to już do cyca przystawiłam..zjadł, wsadziłam go do fotelika, dałam szeleszczącą książeczkę, obgryzał i dał nam jeszcze z godzinkę na przejście po sklepach Oj żeby taki zawsze był w miejscach publicznych
|
|
|
|
#3272 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
surka na razie nie ściaga tylko podziwia jak jej sie uda nogi podniesc
![]() Agrafka no tak ubezpieczenie ubezpieczeniem ale zostały tylko wspomnienia bo pamiatek nikt nie wróci. Uściskaj tate |
|
|
|
#3273 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ola na Mikolaja dostanie pianinko do lozeczka a pod choinke jeszcze nie wiem. Napewno jakas zabawke. Wojtus na Mikolaja dostanie LEGO Chima- ostatni hit w przedszkolu i to sobie zazyczyl , na urodziny bajki Lego Ninjago a pod choinke gry planszowe i moze jakies klocki do skladania
|
|
#3274 |
|
Zadomowienie
|
dzoan zazdrocha
moja jest aspołeczna i niecierpi tłumów ale w sobte jak walnie se drzemke codzienna 10-15 to ja wybywam a TZ zostaje. Ale nie ukrywam ze brakuje mi tych naszych wspólnych wyjsc;/
|
|
|
|
#3275 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A zakupy, jakieś zrobione czy tylko przymiarki?AgaPlast początkowo nie mogłam rozszyfrować twojej wypowiedzi Mojej ulubionym zajęciem jest ściąganie skarpet, a z paputkami to idzie, jak błykawica, jest i ni ma
|
||
|
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
karolajn przykro mi z powodu prababci
Elaine notatek jeszcze nie widziałam, bo podczytywałam na telefonie..ale już samo to co napisałaś dało mi do myślenia i muszę się temu bacznie przyjrzeć dzięki za podzielenie się informacjami Agrafka co za chamstwo..! nie rozumiem tylko po co komu były pamiątki rodzinne.. przecież to bezcenne.. co innego sprzedać telewizor, węgiel, itp. ale zdjęcia.. strasznie współczuję Twojemu ojcu ![]() Ita mam nadzieję, że u Was poprawa ![]() Idę zebrać Małego z podłogi..tak się turla na macie, że wychodzi poza nią.. skupiłam się na lapku, patrzę, a Mały już cały obok maty na panelach jeszcze trochę i z pokoju mi wyjdzie
|
|
|
|
#3277 |
|
Zadomowienie
|
surka to ja jakas zmulona dzisiaj jestem
chyba se walne 2 kawe
|
|
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
Magolina, mi też się śniło rozszerzanie diety
![]() Dzoan, brawa za udany wypad do galerii. Ja właśnie męczę krzesła do karmienia. Teście chcą kupić małej na gwiazdkę. Czytam opinie na bangla i myślę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3279 |
|
Zadomowienie
|
W pnŚ o alergii na mleko u dzieci
|
|
|
|
#3280 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|||
|
|
|
#3281 |
|
Zadomowienie
|
hmmmmmmmmmmm ogólnie leczenie probiotykiem LGG podobno niedostepnym w polsce. Ja podaje małej docoflor kilka razy w tyg. ciekawe czy pomoze
|
|
|
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
Najnowsza zabawa Lili, walka buzi i rączki o smoczek
|
|
|
|
#3283 |
|
Zadomowienie
|
moja próbuje wkładac i zazwyczaj robi to odwrotnie i wtedy to jest nerw
![]() i tak najlepiej jak ssie poczym łapie reka i jest walka bo nie chce puscic a reka ciagnie
|
|
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam jednej chrześnicy książeczkę na mikołaja, drugiej nic nie znalazłam, a sobie bluzeczkę i golf...ten drugi na dziecięcym Reserved bo rozmiarówka 170 to jak dla kobiety, nie dziecka no i będę marzła póki co na spacerkach z Małym w moim cieniutkim, nieocieplanym płaszczyku ![]() widziałyście tę emotikonkę? " |
|
|
|
|
#3286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my dostaliśmy wynalazzek i zobaczymy jak się będzie sprawował o taki http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...727342975.html |
|
|
|
|
#3287 |
|
Konto usunięte
|
Artur sobie wyciąga z premedytacją smoka rączką, a potem do bacznie obserwuje z każdej strony
![]() A tak w ogóle to jestem nienormalna, bo czasami usypiam dziecko i nie umiem go uspać, bo zamiast go lulać i spokojnie odłożyć do łóżeczka, to nie umiem się powstrzymać i go obcałowuję... Akurat wczoraj nie, ale czasami mi się zdarza... Niedługo wybywamy na spacer, mam nadzieję, że dzięki świeżemu powietrzu Artuś lepiej dzisiaj pośpi. |
|
|
|
#3288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3289 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za zakupy mój też się ostatnio rozglądał w CHDzień dobry! Przepraszam,że wczoraj się nie odzywałam, ale ciągle coś, padłam w końcu. Dziś karmienie o 6, kolejne 9:50, bo Fiś musiał dospać Teraz leży na macie i piszczy do lewka |
|||
|
|
|
#3290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/fisher-price-krzes...722110195.html jak masz mało miejsca to polecam znowu nie mam kiedy was nadrobić, wczoraj znowu do 14,30 prądu nie mieliśmy a neta do 16 potem obiad, przyjaciółka była a wieczorem już siły nie miałamdzisiaj pranie już zrobione, poprasowane i za kuchnię i obiad trzeba się wziąć chyba nam się kanalik przetkał bo od 1,5 tygodnia małemu oczko nie łzawi i nie ropieje
|
|
#3291 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43815627]Artur sobie wyciąga z premedytacją smoka rączką, a potem do bacznie obserwuje z każdej strony
![]() A tak w ogóle to jestem nienormalna, bo czasami usypiam dziecko i nie umiem go uspać, bo zamiast go lulać i spokojnie odłożyć do łóżeczka, to nie umiem się powstrzymać i go obcałowuję... Akurat wczoraj nie, ale czasami mi się zdarza... .[/QUOTE] o to nie będziemy sami na placu boju z testowaniem, jak dla mnie to jest strasznie duże te krzesełko bo mój tż składał, żeby zobaczyć jak wygląda Cytat:
|
|
|
|
|
#3292 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za wypad do galerii i zachowanie Olusia, super że był taki grzecznyCytat:
Cytat:
karolajn przykro mi z powodu prababci mały leży i gada, ślini się i krzyczy na zabawki
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję za przykłady krzesełek
jak patrzę na super fajne, solidnie zrobione to z chicco koszt zaledwie 450 zł pogrzało ich
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() AGA z tego samego względu też juz chciałabym mieć okres,z drugiej strony dobrze mi bez niego NENI pytałam o kciuka,babeczka mówiła ze to normalne. Możesz spróbować zastąpić go np przytulanka wszystko zależy od tego w jakich sytuacjach ssie. U Igiego był okres może jakiś 2tyg w 3miesiacu ale przeszło..jesli mocno cię to niepokoi to można też wybrać się do logopedy która pokaże ćwiczenia odpowiednie co mi przypomniało ze na SR mówili żeby do logopedy w pierwszych miesiącach z dzieckiem się wybrać...PERSE,TYSIA wspolczuje nocki BRANDY co do klubu to trzeba buc aktywnym na forum i cierpliwym ![]() MADI oj nie przesadzaj,po prostu przekazałam co się dowiedziałam. dalej na wsi? A ty u rodziców z mężem siedzisz?DZoAN ale Olus sam dal ładnie po sklepach pochodzić. A Twój maz to cierpliwy ze tyle też wytrzymał. Ja podziwiam bo do ch wpadam jak przeciąg. Chyba ze w sprawach z pracy to często i 6-8h muszę łazić po sklepach. Jak tz?w diversie masz ciepła parkę 299.99 ITA dobrze ze lepiej EV jak Mery? Krzesło,huśtawkę i stolik w jednym kupiła nam moja mama. Jak wejdę na komputer to wam pokaże,bo padlam jak zobaczyłam,a jak usłyszałam w sklepie cenę to myślałam ze mama na głowę upadla:p no ale super jest i skladanySent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3296 | |||
|
Zadomowienie
|
Hejka
Jak macie jakieś wolne kciuki to poprosimy, bo mamy dzisiaj drugie szczepienie Postaram się tym razem nie rozkleić ![]() W ogóle od tygodnia moje dziecko ma mega stały rytm dnia, prawie że co do minuty, boję się, że dzisiejsze szczepienie je zaburzy ![]() Aha, LACHRYMA, przez ciebie jestem lżejsza o prawie 500 zł a tak btw- jak ubieracie choinkę? Jeden- dwa kolory ozdób, czy cała pstrokata? Ja chciałam dwukolorową ale zobaczyłam tyle ładnych bombek to się nie mogłam powstrzymać i mam wszystkie kolory tęczy ![]() a i pozwolę sama siebie zacytować, bo zostałam zignorowana, a zależy mi na odpowiedzi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A jak tam twój nastrój, lepiej już?
|
|||
|
|
|
#3297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co chwilę mi net rozłączają
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
no to się chwalę.
Lachryma: jeśli fotelik chicco za taką cenę, to co powiesz na ten: http://www.bobowozki.com.pl/product_...3&%3CosCsid%3E Ale naprawdę jest mega solidny i stabilny, sporo różnych opcji i wbrew pozorom po złożeniu nie zajmuje dużo miejsca ![]() Za to z taką podstawą nie polecam: http://www.bobowozki.com.pl/product_...9&%3CosCsid%3E Kupiliśmy z chrzestnym chrześniakowi rok temu i okazało się, że mały jak się bujał (a silny i większy jest niż przeciętne dziecko w jego wieku) to się chwiał. Arabbiatta: szczerze mówiąc nie wiem, czy zwykłą manną. Nie zgłębiałam tematu, bo się już na tą orkiszową zajarałam kciuki za szczepienie!
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!!!!
![]() Stawiam soczki/piwko?owoce/warzywka?zupki -kto co lubi i moze ![]() Laura -słodka żabeczka kończy dziś 20 tygodni!!!! Wszystkiego naj i dla Antonia-naszej pary porodowej ![]() I dla pozostałych solenizantow o ktorych dopiero doczytam
Najukochańszy skarb-LAURA Edytowane przez Rockyyy Czas edycji: 2013-11-21 o 11:11 |
|
|
|
#3300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43815627]Artur sobie wyciąga z premedytacją smoka rączką, a potem do bacznie obserwuje z każdej strony ![]() A tak w ogóle to jestem nienormalna, bo czasami usypiam dziecko i nie umiem go uspać, bo zamiast go lulać i spokojnie odłożyć do łóżeczka, to nie umiem się powstrzymać i go obcałowuję... Akurat wczoraj nie, ale czasami mi się zdarza... Niedługo wybywamy na spacer, mam nadzieję, że dzięki świeżemu powietrzu Artuś lepiej dzisiaj pośpi.[/QUOTE] Jesteś niesamowita
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:47.

Naprzymierzałam się wreszcie bez stresu. Gdy jedliśmy w McD (mój mały grzeszek

, na urodziny bajki Lego Ninjago a pod choinke gry planszowe i moze jakies klocki do skladania 
A zakupy, jakieś zrobione czy tylko przymiarki?
dzięki za podzielenie się informacjami 

jeszcze trochę i z pokoju mi wyjdzie 

Ja wiem, że dziecko to szczęście, ale jak sobie pomyślę, że przez przypadek mogłabym zajść w ciążę to jestem przerażona.
klask i:

potem obiad, przyjaciółka była a wieczorem już siły nie miałam
pogrzało ich 
Postaram się tym razem nie rozkleić