Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze mamy'' - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-18, 09:34   #3271
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Było lepiej, ale znowu obudziły mnie skurcze potem zgłodniałam, młoda zaczęła kopać no i wiercę się od 2 godzin. Bez sensu, zamiast spać jak człowiek to patrzę w sufit

Sent from my iPhone

Ja dzisiaj 27 tydzien

Ide na łowy do lumpa, dostalam tez telefon od przyjaciolki zepotyka sie z druga na spotkanie ale chyba sie nie wyrobie do 11. bo jeszcze siedzę nie umalowana i popijam kawę. Nie widzialamtej drugiej chyba ze 3 miesiące no ale cos...nie bede lecieć, no przez ten czas tez mogla sie sama sie odezwać. Kurde wkurzam sie czasami jak znajomi przez pol roku maja czas spotkac sie z tobą na szybko kawę ze dwa razy i jeszcze trzeba sie uprosić ja rozumiem, że ludzie sa zabiegani bo pracują, mają dzieci, no ale mieszkamy tak blisko, z innymi dziewczynami potrafimy spotykac sie nawet pare razy w tygodniu mimo wszystko
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 09:34   #3272
mietowka25
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Nooo bo ubranie dziecka zima jest dla mnie nadal najwiekszym problemem. Czesto bede sama i sama bedw jezdzic autem z dzieckiem chocby przytargac raz w tyg grubsze zakupy do domu. No i teraz wychodzisz z domu, załóżmy masz dziecia w kombinezonie, zejde raptem na parking i odpale auto zeby sie grzalo i juz dziecku zdejmij kombinezon i wpakuj w zimny spiworek jaki czekal w foteliku. Potem pod sklepem akcja odwrotna, a dziec do gondoli. Tak obskocze ze 3 sklepy, a to piekarnia a to miesny i strzele sobie w łeb.
Nie wiem, moze ja nie ogarniam tego swoja glowa, to mnie oswieccie jak sobie radzic bo nie mam pojęcia.
Potwierdzam słowa Bluesberry ;-)
Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Akurat w tym to mały problem widzę. Fotelika nie zostawiasz w samochodzie tylko bierzesz z dzieciakiem do domu.
Przykładowo zakupy : pakujesz dzieciaka w domu w fotelik z takim śpiworkiem, zanosisz do samochodu, jak sie zagrzeje możesz rozpiąć śpiworek. Do tych 3 sklepów czy do lekarza wrzucasz fotelik na stelaż wózka (bez wyjmowania dzieciaka) i jedziesz
Ja nie muszę wchodzić na forum. Moje myśli przekazujesz Ty ;-)
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 09:34   #3273
desire87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Widziałam ale jest też trochę inny
tak? wydawało mi się że to samo. A czym się różnią?
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 09:35   #3274
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Dzien dobry!
Witam sie w 28 tyg
Doczytalam, ze np. nerki I uszy sa juz calkowicie rozwiniete. Jeszcze chwila I bedzie-twoje dziecko jest juz gotowe do porodu!
Odwioze mlodego do przedszkola I pedze do fryzjera pomalowac hery bo mam juz takie ombre ze lomatkobosko
A potem spotykam sie z kolezankami z pracy

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
ja tez musze do fryzjera, ale tylko na grzywkę nawet nie wiem dokąd isść
Stary 2016-08-18, 09:36   #3275
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Potwierdzam słowa Bluesberry ;-)

Ja nie muszę wchodzić na forum. Moje myśli przekazujesz Ty ;-)
Siostro!
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 09:37   #3276
zielinka_87
Zakorzenienie

Cytat:
Akurat w tym to mały problem widzę. Fotelika nie zostawiasz w samochodzie tylko bierzesz z dzieciakiem do domu.
Przykładowo zakupy : pakujesz dzieciaka w domu w fotelik z takim śpiworkiem, zanosisz do samochodu, jak sie zagrzeje możesz rozpiąć śpiworek. Do tych 3 sklepów czy do lekarza wrzucasz fotelik na stelaż wózka (bez wyjmowania dzieciaka) i jedziesz
A widzisz, a ja mam ten problem ze fotelik chcialam zostawiac w aucie i stad zrodzil sie problem. Moze miesiac, dwa bede w stanie dziecia tak ponosic ale potem nie widze targania tego majdanu na 4 pietro.

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 09:39   #3277
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:

do karmienia piersią można się przygotować teoretycznie i zawsze to już jakiś poczatek. Jak wiesz w jakiej pozycji możesz dziecko przystawiac, jak dokładnie ułożyć i chwycić pierś, ile malec powinien złapać brodawke itd itd itd to już będzie naprawdę dużo :ekhm:
Trochę jak z instrukcją obsługi
Jest mnóstwo fajnych blogów itd z poradami.

Obserwuję qmpele jak karmi
Wiem, ze mozna spod pachy karmic, tylko nie ograniam jak z tymi sutkami, ale polozna na sr nas wszystkiego nauczy W ogole juz wiem ze po porodzie jak mnie wypiszą przyjedzie do nas do domu na piewrszą kąpiel i pokazać co i jak z pielęgnacji. Jakoś tak bezpieczniej sie czuje jak wiem, ze ktoś nam pomoze

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64280216]Witamy w 3 trymestrze [/QUOTE]

ulalala z tej okazji widzę nawet odpowiednia kreacja
Laseczka!

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
Challenge accepted! Obudziłam sie i stwierdziłam ze idę na glukozę :P wiec teraz czekam w kolejce i potem jak nie padnę to bede Was męczyć sasasa
Stary 2016-08-18, 09:41   #3278
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
A widzisz, a ja mam ten problem ze fotelik chcialam zostawiac w aucie i stad zrodzil sie problem. Moze miesiac, dwa bede w stanie dziecia tak ponosic ale potem nie widze targania tego majdanu na 4 pietro.

jak dla mnie to naprawdę lepiej takiego malucha jednak w foteliku nosić, głupie otwieranie mieszkania, dzwoniący tel, szukanie czegoś w torebce itp stawiasz dzieci na podłodze, chodniku itd i masz wolne ręce. A tak jak maluch na rękach to już mimo wszystko masz dwie ręce zajęte.

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Obserwuję qmpele jak karmi
Wiem, ze mozna spod pachy karmic, tylko nie ograniam jak z tymi sutkami, ale polozna na sr nas wszystkiego nauczy W ogole juz wiem ze po porodzie jak mnie wypiszą przyjedzie do nas do domu na piewrszą kąpiel i pokazać co i jak z pielęgnacji. Jakoś tak bezpieczniej sie czuje jak wiem, ze ktoś nam pomoze

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

ulalala z tej okazji widzę nawet odpowiednia kreacja
Laseczka!
No pewnie, że lepiej jak pomoc pod ręką :ekhm:
Stary 2016-08-18, 09:46   #3279
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Witam się w 27 tygodniu

Nie pochwaliłam się Wam, ale u mnie cukrzyca jest ok. Tzn tak mi się wydaje bo mieszczę się z wynikami w widełkach obok
We wtorek mam wizytę i już zaczynam delikatnie się stresować :P

Co do wyprawki Malucha to My już te duże rzeczy wszystkie kupiliśmy: łóżeczko, wózek, fotelik, wanienka, przewijak. Z ciuszków też raczej już jakieś pojedyncze sztuki będę kupować jak coś mi się spodoba bo wszystko mam skompletowane. Kosmetyki i artykuły pielęgnacyjne to mam cały czas już w koszyku na gemini, ale jeszcze nie zamawiam bo jak mi coś przyjdzie do głowy to jeszcze dorzucam, ale już prawie wszystko mam
Poluje też teraz na kombinezon. Widziałam, że w h&m się pojawiły zimowe. Ogólnie z tymi na pasy kombinezonami to jakaś bujda ponoć jest. Nikt nic o tym nie wie.

Czy Wasze Maluchy też potrafią tak kopać, że czujecie te kopniaki po dwóch stronach brzucha jednocześnie?
Zastanawiam się, jak ten mój Malec to robi :P
Z kopniakami to tak Cczuje zaraz pod zebrami tak wysoko, wydaje mi sie ze tam ma glowke i boksuje raczkami i czuje kolo pępka

Co znaczy bujda?
Stary 2016-08-18, 09:46   #3280
zielinka_87
Zakorzenienie

Cytat:
jak dla mnie to naprawdę lepiej takiego malucha jednak w foteliku nosić, głupie otwieranie mieszkania, dzwoniący tel, szukanie czegoś w torebce itp stawiasz dzieci na podłodze, chodniku itd i masz wolne ręce. A tak jak maluch na rękach to już mimo wszystko masz dwie ręce zajęte.

No pewnie, że lepiej jak pomoc pod ręką :ekhm:
Ehhh czarno to widze... A gdzie jeszcze te zakupy na 4 pietro. Podejrzewam ze przez 2 tyg jak meza nie bedzie, bede zyla po najmniejszej linii oporu, tylko male codzienne zakupy zeby mi i dziecku starczylo a wielkie jak on przyjedzie. Najgorzej przed weekendem bo to jednak zawsze wiecej warzyw owocow itd. Zawsze natargam nawet za duzo, a teraz trzeba bedzie podchodzic do wszystkiego z wieksza glowa.

18cs, 5cs po laparo

I ivf

Stary 2016-08-18, 09:48   #3281
Listopadowaa
Zakorzenienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64281516]Mnie boli jak mała kopie pod cyckami. Nie wiem jak to robi W każdym razie nie zawsze wykazuje się delikatnością
Za godzinę mam wizytę [/QUOTE]

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
yyy nie rozumiem ?

Co do brzucha to tak a jeszcze jak taka fala przechodzi z jednego boku do drugiego dzieciaki nam rosną, niedługo jednocześnie będzie kopał w żołądek a rączkami prawie w majtach grzebał
mnie nie boli nic poki co ale ta fala jest taka przyjemna ale czasami juz czuje dyskomfort jak czuje ze mloda sie wyciąga. To nie są kopniaki tylko takie rozciaganie mojego brzucha. Czuje jak ona sie tam prezy i rozpycha
Stary 2016-08-18, 09:48   #3282
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Ehhh czarno to widze... A gdzie jeszcze te zakupy na 4 pietro. Podejrzewam ze przez 2 tyg jak meza nie bedzie, bede zyla po najmniejszej linii oporu, tylko male codzienne zakupy zeby mi i dziecku starczylo a wielkie jak on przyjedzie. Najgorzej przed weekendem bo to jednak zawsze wiecej warzyw owocow itd. Zawsze natargam nawet za duzo, a teraz trzeba bedzie podchodzic do wszystkiego z wieksza glowa.
To tylko tak strasznie wygląda jak się zaczyna wnikać za bardzo
Zobaczysz że szybciutko to ogarniesz
Stary 2016-08-18, 09:49   #3283
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Taki urok. Ja już mam ten ból. Wystarczy wysłać mnie na zakupy i ledwo dochodzę do domu. A gdzie tu wejść na 3 piętro.

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Listopadowaa ponawiam pytanie ;-) zastanawiacie się nad recaro?
Stary 2016-08-18, 09:52   #3284
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
mnie nie boli nic poki co ale ta fala jest taka przyjemna ale czasami juz czuje dyskomfort jak czuje ze mloda sie wyciąga. To nie są kopniaki tylko takie rozciaganie mojego brzucha. Czuje jak ona sie tam prezy i rozpycha
A jak sie człowiek zastanowi że tam w środku ktoś siedzi, rusza się, buźkę otwiera, czuje

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Cytat:
Taki urok. Ja już mam ten ból. Wystarczy wysłać mnie na zakupy i ledwo dochodzę do domu. A gdzie tu wejść na 3 piętro.
Ja bede smigać codziennie z fotelikiem pod pacha:
dom-samochod
samochod-przedszkole
przedszkole-samochod
samochod-dom
i tak dwa razy dziennie, plus cała reszta tj sklep, lekarz, poczta, banka itd itp
Na tak krótkie odcinki stelaża nie ma sensu wyciągać więc fotelik pod pachę i jazda
Stary 2016-08-18, 09:53   #3285
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nieeee, to nie tak bylo. Byla rozmowa o ubieraniu dziecka do fotelika, a wiadomo ze zwykly puchowy kombimezon odpada bo tak nie wolno dziecka przewozic. Zeby uniknac przekładania ze spiworka wozka albo rozbierania z kombimezonu w zimnym aucie i wpinania dziecka w zimny spiworek fotelika wymyslilysmy tu ze taki kombinezom bylby najlepszy. Rozwiazalby wszystkie problemy za jednym razem. Fajnie jak jest to spiworek z opcja kombinezonu bo wtedy mozesz dziecku nóżki rozdzielic i juz hops bobas do chusty albo na rece.
Mowilysmy że takie by nam sie przydalo i w sumie kwestia nadal jest nie rozwiazana, czyli jak najrozsadniej przewozic dziecko zima w aucie zeby sie nie umeczyc a było bezpiecznie.

Zeby nie bylo kolezanka mojej mamy twierdzi ze ma takie w sklepie??? Wiec z cuekawosci pojde zobaczyć bo mi sie zdaje ze ona myli spiworek z kombinezonem.

Jak sie tego ostatecznie nie kupi to jak zamierzasz ubierac dziecko do fotelika?

Jakie kupilas lozeczko?
oo wlasnie tak. A ja dalej nie wiem co z tym fantem zrobić. Jeśli nic nie wymysle to bede w polarkowym kombinezonie przywozic, ale w sumie jak wiem czy to się dużo rozni od puchowego Chyba , że cieplej ubierac dziecko a przykrywac w aucie cieplą kolderką jakaś?
Stary 2016-08-18, 09:53   #3286
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
A jak sie człowiek zastanowi że tam w środku ktoś siedzi, rusza się, buźkę otwiera, czuje

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Ja bede smigać codziennie z fotelikiem pod pacha:
dom-samochod
samochod-przedszkole
przedszkole-samochod
samochod-dom
i tak dwa razy dziennie, plus cała reszta tj sklep, lekarz, poczta, banka itd itp
Na tak krótkie odcinki stelaża nie ma sensu wyciągać więc fotelik pod pachę i jazda
Dlatego waga fotelika też ma znaczenie przy takich planach
Stary 2016-08-18, 09:54   #3287
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
Challenge accepted! Obudziłam sie i stwierdziłam ze idę na glukozę wiec teraz czekam w kolejce i potem jak nie padnę to bede Was męczyć sasasa
Kciuki!
Moja fryzjerka w city jest mega oblozona, dostac sie do niej od tak bez zapisu to cud a ze ja tylko malowanie to mi obojetne w sumie gdzie, wiec poszlam do nas, na miejscu. Taka nowa mloda dziewczyna jest, bidna sie zestresowala jak zobaczyla brzuch, kilkakrotnie sie mnie pytala czy aby dobrze sie czuje, czy wszystko ok, itd.

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 09:54   #3288
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Blue no jeszcze nie to bo to jest spiworek z lapkami a nozek nie ma rozdzielonych jak tradycyjny kombimezon

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

O cos jak to tylko żeby mialo na pleckach dziurki na pasy. Wtedy rozpinasz dziecko, przekadasz pasy, zapinasz dziecko w fotelik, zapinasz kombinezon. Maluch zapiety nie za puchowy kombinezon tylko bezposrednio i jeszcze mu cieplutko.

mi to by wystarczylo zeby mialo dziurki na pasy.
Stary 2016-08-18, 09:54   #3289
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Jestem w poczekalni
Schudłam 1,5 kg. Pani Małgosia jest przerażona
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 09:55   #3290
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
tak? wydawało mi się że to samo. A czym się różnią?
Chyba ze zły znalazłam wydaje mi się ze się trochę faktura rozni

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 09:56   #3291
zielinka_87
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, ale te lepsze niestety swoje waza bo czy wazy 4,5 czy 4,9 to juz zadna roznica. Tylko recaro privia jest lekki 3,4 kg ale jednak dziecko ma w nim bardzo kiepska pozycje, zbyt siedzaca. Cabriofix to tez juz niestety przezytek, z czegos ta lekkość fotelika wynika i jest to niestetu jakosx materialow ktora wplywa na zachowanie fotelika podczas zderzenia.

18cs, 5cs po laparo

I ivf

Stary 2016-08-18, 09:56   #3292
pstryczek84
Zakorzenienie

Zingi- a ty jestes na insulinie? Od kiedy chorujesz?

Stary 2016-08-18, 09:57   #3293
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie dlatego Kiddy odpadł od razu był za wielki, za ciężki i jakoś tak niewygodnie go było nawet do ręki wziąć.
Cybex zresztą też.
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Kciuki!
Moja fryzjerka w city jest mega oblozona, dostac sie do niej od tak bez zapisu to cud a ze ja tylko malowanie to mi obojetne w sumie gdzie, wiec poszlam do nas, na miejscu. Taka nowa mloda dziewczyna jest, bidna sie zestresowala jak zobaczyla brzuch, kilkakrotnie sie mnie pytala czy aby dobrze sie czuje, czy wszystko ok, itd.

Stary 2016-08-18, 09:57   #3294
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Chcesz fotelik recaro? Napisz do anex jakie foteliki pasują?
niby sa wymienione na stronie, ze sa adaptery ale akurat recaro tam nie ma. A nie wiem do konca czy chce recaro, wstepnie na razie, bo w sklepie nie pytalismy nawet o to sprzedawcy. Wiem, ze chcem znaleść alternatywe dla fotelikow w cecnie 700zl a recaro widzialam takie wysoko w rankingach w testach.
Stary 2016-08-18, 09:57   #3295
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja dzisiaj 27 tydzien

Ide na łowy do lumpa, dostalam tez telefon od przyjaciolki zepotyka sie z druga na spotkanie ale chyba sie nie wyrobie do 11. bo jeszcze siedzę nie umalowana i popijam kawę. Nie widzialamtej drugiej chyba ze 3 miesiące no ale cos...nie bede lecieć, no przez ten czas tez mogla sie sama sie odezwać. Kurde wkurzam sie czasami jak znajomi przez pol roku maja czas spotkac sie z tobą na szybko kawę ze dwa razy i jeszcze trzeba sie uprosić ja rozumiem, że ludzie sa zabiegani bo pracują, mają dzieci, no ale mieszkamy tak blisko, z innymi dziewczynami potrafimy spotykac sie nawet pare razy w tygodniu mimo wszystko
Ja 28😱

Też mnie takie coś irytuje zwłaszcza że z mężem jesteśmy towarzyscy i potrafimy jakoś nawet wcześniejsze plany zmienić byle z kimś się spotkać. A niektórzy tylko argumenty wymyślają typu boli mnie brzuch bo okres, boli mnie głowa itp.

Ja przeleciałam przez pepco i kupiłam parę rzeczy dzidzi w końcu. W tym jedną koszulkę dla starszej córy na wyprzedaży za 8 zł 😜A dziś muszę porządnie wyprać rzeczy dla dzidzi w końcu i kupić proszek dla niemowląt.

Nie wiem co robić z imieniem. Chcemy Polę ale takiego imienia nie ma tylko Apolonia a to mi się kojarzy z babcią w serialu Niania z Agnieszką Dygant 😜 i co tu robić???

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 09:58   #3296
pstryczek84
Zakorzenienie

Majwija-gratki za glukoze!

Stary 2016-08-18, 09:58   #3297
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nooo bo ubranie dziecka zima jest dla mnie nadal najwiekszym problemem. Czesto bede sama i sama bedw jezdzic autem z dzieckiem chocby przytargac raz w tyg grubsze zakupy do domu. No i teraz wychodzisz z domu, załóżmy masz dziecia w kombinezonie, zejde raptem na parking i odpale auto zeby sie grzalo i juz dziecku zdejmij kombinezon i wpakuj w zimny spiworek jaki czekal w foteliku. Potem pod sklepem akcja odwrotna, a dziec do gondoli. Tak obskocze ze 3 sklepy, a to piekarnia a to miesny i strzele sobie w łeb.
Nie wiem, moze ja nie ogarniam tego swoja glowa, to mnie oswieccie jak sobie radzic bo nie mam pojęcia.
my na szczescie bedziemy jezdzic malo, a wiecej bede chodzic pieszo
Stary 2016-08-18, 09:58   #3298
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
niby sa wymienione na stronie, ze sa adaptery ale akurat recaro tam nie ma. A nie wiem do konca czy chce recaro, wstepnie na razie, bo w sklepie nie pytalismy nawet o to sprzedawcy. Wiem, ze chcem znaleść alternatywe dla fotelikow w cecnie 700zl a recaro widzialam takie wysoko w rankingach w testach.
Czytałam ostatnio w opiniach że jest bardzo zła pozycja dla niemowlaka w tym recaro. A cenowo chyba podobnie wypada Be Safe i Cybex
Stary 2016-08-18, 09:58   #3299
kaga90
Zadomowienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64285136]Jestem w poczekalni
Schudłam 1,5 kg. Pani Małgosia jest przerażona [/QUOTE]
A widzisz! To nie jest tak źle jak myślałas

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 09:58   #3300
zielinka_87
Zakorzenienie

Cytat:
mi to by wystarczylo zeby mialo dziurki na pasy.
Mysle jeszcze czy nie kupic i nie dac krawcowej do zrobienia dziurek.

18cs, 5cs po laparo

I ivf

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości