|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 |
Przyczajenie
|
Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje
Tiunivel - Gratulacje! Świetnie przerobiłaś swój pokój! Oglądnęłam wszystkie zdjęcia i jestem pełna podziwu, że potrafisz bez większych kosztów tak upięknić pokój! Jeśli chodzi o ukrycie komputera, to może jakiś fantazyjny parawan? Musisz go jednak tak umieścić, aby nie zaciemnił Ci za bardzo pokoju! Piszesz, że lubisz hand-made więc proponuję samodzielne wykonanie (albo z pomocą jakiegoś faceta - np. brata
![]() http://www.urzadzamy.pl/kufer-z-pomy...a,5452_319.htm Do zaróżowienia pokoju najlepiej weź tak jak dotychczas dodatki. Mogą to być dywany, firanki, plakaty (możesz zakupić np. na www.oneposter.pl), dekoracje welurowe, pościel, klosz lampki nocnej, żaluzje,ramki na zdjęcia, kwiatki, a nawet kaloryfer ![]() Pozdrawiam Ps. A czy mi ktoś pomoże ;D? Czekam czekam i omijacie mnie za każdym razem.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3302 |
Raczkowanie
|
![]()
Ta stronka z plakatami jest świetna
![]() ![]() Na przeróbkę swojego wydałam: 45 zł - różowa farba (szablony robiłam sama), 8,99 zł - pudełko kolorowe, ok. 3 zł - sól (kwiatki na ścianach i napis robiłam ręcznie ![]() 30 zł - moskitiera nad łóżko ![]() = 87 zł ^^ Wzorki na ścianach widać wyraźnie 'na żywo'... na zdjęciach nie są aż tak widoczne. Muszę gdzieś umieścić jakąś półkę =( Masz pomysł gdzie? _________________________ ___ Co do Twojego pokoiku... ![]() Masz spoooreeee pole do popisu ![]() ![]() ![]() 1 2 3. Z czarno-białymi zdjęciami. Co powiesz, żeby wstawić w miejsce tej tablicy korkowej na sztaludze lustro? A nad nim, albo obok... jakąś ciekawą (można znaleźć bardzooo tanio tego typu rzeczy w auchanie czy jysku) lampkę. Rozjaśniło by to ten kąt, a Ty miałabyś swoją mini toaletkę. Reagło-biurko przestaw trochę w lewo. Książki, które leżą na półkach, możesz obłożyć fioletowym papierem we wzorki. Jest bardzo tani, a efektownie to wygląda. Też zamierzam tak zrobić. Problem jest z łóżkiem niestety... Myślę, że mogłabyś spróbować je ustawić w miejsce fotela. Byłoby dalej od drzwi i dawałoby to wrażenie odosobnienia. Na suficie możesz poprzyczepiać ręcznie robione gwiazdki. Zmień kszesło, jeżeli masz jakieś w domu. Jeżeli nie to obij go jakimś ciekawym materiałem? ![]() Załączam kilka inspiracji w załączniku ![]() ![]()
#3303 |
Raczkowanie
|
Dot.: moj pokój !;))
To jak ?:d Pomozeciee ?
![]()
#3304 |
Raczkowanie
|
marcelina1210
![]() Najpierw mała rada - posprzątaj ![]() Najpierw atuty- świetnie oprawione zdjęcia, przeboskie łóżko. Marzę o takim, ale z braku finansów narazie nie mogę sobie na nie pozwolić ![]() 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Z czego ta 5 byłaby naprawdę duża (dorzuć jakąś nową ![]() ![]()
#3305 |
Zadomowienie
|
Hej.
![]() Od jakiegoś czasu przymierzam się do zmian w moim pokoju. Dotychczasowy wystrój już dawno mi sie znudził. Liczę więc na waszą pomoc. ![]() Na generalny remont czekam jeszcze okołu dwóch lat, więc zmiany koloru ścian, wykładziny i mebli raczej nie wchodzą w grę. Chciałabym pozmieniać jakieś dodatki, podobają mi się minimalistyczne wnętrza, jednak nie chcę by mój pokój stał się jakimś sterylnym pomieszczeniem. ![]() Chciałabym więc aby wyglądał estetycznie i schludnie, ale żeby był przytulny i wyrażał w jakiś sposób moją osobowość, chcę pozbyć się dotychczasowego chaosu w nim panującego. ![]() Mam dużo zdjęć z przyjaciółmi, chciałabym je wywołać (najprawdopodobniej zdecyduję się na wersję czarno-białą) i stworzyć z nich jakąś kompozycję. Myślałam nad wykorzystaniem tablicy korkowej, bądź przyklejeniem ich na ścianie, chodzi o to żeby pokazać wszystkie (dużo, bardzo dużo...) ale żeby uniknąć chaosu jaki wprowadza 10000 ramek w różnych miejscach na ścianie. Antyramy też mi się już przejadły, chciałabym coś naprawdę stylowego. Myślałam nad zrobieniem sobie też czegoś jak fotoklips, ale na kilka zdjęć i postawieniem tego na którejś szafce. ![]() Chciałabym zrobić coś z półkami na książki które widać na zdjęciach. (Chodzi głownie o te w zabudowie, za telewizorem). Myślałam nad zamaskowaniem ich czymś, lub owinięciem książek jakimś jednolitym papierem kolorowym (chociaż zdaje mi się że to byłoby mało funkcjonalne rozwiązanie), bo w tym momencie panuje tam taki miszmasz, że książki sprawiają wrażenie wielkiego bałaganu niezależnie od tego jak je ustawię. Z większości książek korzystam więc do piwnicy wynosić ich nie chcę, może by się udało ewentualnie opróżnić dwie, trzy półki. ![]() Za drzwiami mam około 40 cm przestrzeni, stoi tam stos wielkich pudeł z rzeczami których mało używam, zastanawiałam sie nad innym rozwiązaniem, ale nie przychodzi mi nic do głowy. Oprócz tego wszystkiego mogę sobie pozwolić na inne drobne, niezbyt drogie zmiany, mogę wymienić stolik, który trochę widać na trzecim zdjęciu, mogę troszkę pokombinować z przestawianiem mebli, z różnymi dodatkami. Myślałam też nad usunięciem z pokoju telewizora, bo mało co go używam (ale stwierdziłam że jak już się go pozbędę to zacznie mi go brakować, więc pozostaje mi czekać aż dorobię się na zakup jakiegoś mniejszego i zgrabniejszego. ![]() To wszystko co ja mam na temat mojego pokoju do powiedzenia, liczę na waszą kreatywność i pomoc, nie tylko w kwestiach które wymieniłam. Co jeszcze byście w moim pokoju zmieniły? Jak posprzątam, czyli planowo jutro, wrzucę kilka lepszych i dokładniejszych fot, oraz narysuję plan pokoju, podejrzewam że się wam przyda. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3306 |
Rozeznanie
|
Lady Eileen strasznie podoba mi sie twoj pokoj
![]() ![]() chyba jedynie dodatki typu:zielona firanka,pomalować na zielono zaluzje,zielone poduszki na łóżko,jakis mały dywanik zielony, jakies kolorowe zdjecia w antyramie z przyjaciolmi nad łożkiem ![]() ![]() na stolik tez jakies zielony zestaw filizanek czy kubków bez wzorków ![]() albo bym zrobila totalna meatmorfoze typu fioletowe ściany i jasne fioletowe dodatki tego typu co wymieniłam na zielono^^ ![]() Napisz co o tym myslisz i pozdrawiam ![]() ![]()
#3307 |
Raczkowanie
|
wiec pokój juz troche czasu pomalowany zdjęcia obiecałam załaczyć wiec prosze macie tylko jakosc nie zbyt bo z komórki ale jak bedzie aparacik w domu wstawie idealne zdjecia. Mam pytanie odnosnie detali chce do pokoju jeszcze biały stolik taki co sa 3 i kazdy mniejszy moze wiecie o co chodzi i takie poduchy zielone jak w załączniku i na łozko jeszcze poduszki 2 jak sciana plus biała i zielona myslicie ze bedzie pasowało??
http://pannymlode2011.blogspot.com/2010/01/martarr.html Edytowane przez martarr Czas edycji: 2008-10-30 o 17:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#3308 |
Raczkowanie
|
i właśnie chce taki stolik i takie poduchy 2 zielone myślicie ze będzie pasować czy za duzo juz tych kolorow bedzie??
http://pannymlode2011.blogspot.com/2010/01/martarr.html Edytowane przez martarr Czas edycji: 2008-10-30 o 17:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3309 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Miło mi że podoba Ci się mój pokój, ja też go lubię, jednak już mi w nim trochę nudno.. ![]() Moje firanki są zielono zółte w pomarańczowe kwiaty. ![]() ![]() Co do dywanika, to wydaje mi się że nie bardzo by pasował, bo mam wykładzinę a nie podłogę. ![]() ![]() Jeszcze jedna rzecz która mi się marzy to wymienić moje łóżko na kanapę i zrobić sobie kącik do siedzenia ze znajomymi. ![]() ![]() Dzięki za sugestie, na pewno skorzystam.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3310 |
Raczkowanie
|
Tiunivell
![]() ![]() ![]()
#3311 |
Raczkowanie
|
Hmm ;] troche pozmieniałam w pokoju.. zreszta sami zobaczcie..
choc..mam jeszce jeden klopot.. chciałabym podawac czarno biale dodatki..bo jak bede dawala inne kolory to bedzie za bardzo"kolorowo" chyba ze bede miała kolory pod kolor firany..i nie wiem co mam zrobic..poniewaz mam bardzoo duzo zdjec.. i ramek na te zdjęcia z ikei... a sa one w kolorach : czerwony..zielony..niebie ski..zółty...a reszzte to sa ramki zwykłe..drewniane.takie jsk stoja na parapecie moj drugi problem to kolor mebli.."tzn to niebieskie" Nie wiem czy mam to przemalowac.. czy zostawic taki kolor jaki jest. .http://www.speedyshare.com/445439764.html http://www.speedyshare.com/218454786.html http://www.speedyshare.com/360720521.html http://www.speedyshare.com/772766773.html POMOCYY !! ![]()
#3312 |
Rozeznanie
|
nie wiem za bardzo gdzie o to zapytać więc spróbuję tutaj...
![]() wprowadziłam się do mieszkania studenckiego. mój pokój (pomijając, że jest bardzo mały) jest strasznie urządzony: stara meblościanka, biurko, które woła o pomstę do nieba, okropny dywan... ale to jeszcze nic. najgorsze są ściany... tapeta korkowa jak z przed 20lat. zastanawiam się jak sobie z nimi poradzić żeby wyglądały lepiej ale nie chce wydawać dużo kasy, bo nie wiem ile będę tam mieszkać. myślałam, żeby ciapnąć jakimś kolorem (może sprayem?) ale nie wiem czy tapeta to przetrzyma. a może lepiej jakoś szaleńczo je poobklejać? sama nie wiem. ![]() może robiłyście coś u siebie w pokojach co mogłoby się nadać? poradźcie coś, proszę. z góry bardzo dziękuje. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3313 |
Wtajemniczenie
|
pokaz zdjecia
|
![]() ![]() |
![]() |
#3314 |
Zadomowienie
|
ciekawe pomysly
![]()
![]() |
#3315 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Mam do Was małą prośbę, pod koniec tego miesiąca lub w przyszłym (w zależności od tego, kiedy tata dostanie więcej dni wolnego ![]() Ze starego pokoju zostawiam tylko telewizor (szerokość około 75 cm, wysokość 50 cm), laptopa (więc musi być stoliczek) i mojego małego pupila - królisia (więc siłą rzeczy zostaje klatka: 82 cm długość, 41 cm wysokość). Reszta nie będzie wykorzystywana, więc nie robiłam zdjęć obecnego wyglądu pokoju. Wymyśliłam sobie zakup: łóżka, nieskładanego, wolno-stojącego (moje marzenie ![]() ![]() Wymyśliłam sobie, że klatkę królika umieszczę pod łóżkiem (jeśli uda mi się znaleźć wystarczająco wysokie) obok pojemnika na pościel - tak, żeby jego wyjście było bezpośrednio na pokój i jednocześnie nie zajmowało miejsca. A jeśli nie znajdę takiego łóżka, to TV chcę umieścić na stoliku wielkości klatki i klatkę wsunąć pod spód. Jest też opcja, jeśli klatka zmieści się pod łóżko, to TV może zostać zawieszony na ścianie, a pod spodem chciałabym wtedy taki fotel typu "fatty" ![]() ![]() Załączam mój mały projekt tego, co wymyśliłam i wersję bez niczego. Liczę na jakieś ciekawe pomysły/uwagi na inne ustawienie/ułożenie mebli - może mnie ktoś zainspiruje ![]() Za wszelkie uwagi z góry dziękuję ![]() ps. zdjęcia pokoi w kolorystyce biało-fioletowej/fuksjowej/śliwkowej mile widziane ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3316 |
Przyczajenie
|
jaki kolor do tych mebli ?
sieema . ;d
niedługo bede sie przeprowaadzać . meble bede miaała te same co poprzednio . w domu obecnie mam jasny niebieeski kolor , który mi sie juz znudził . teraaz bym chciaała jakiś inny kolor ale nie wiem czy bedzie pasowaał . zastanawiaałam sie nad tapetą na jedneej ścianie. podobaja mi sie tapety taki jakby w kwiaaty. pomóżcie mi . ! |
![]() ![]() |
![]() |
#3317 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie!
Jesli komuś rzyda się mój i jak mniemam nie tylko mój pomysł to... nie miałam czym ozbobić scian. Kupiłam puzzle.. co mi wyszło popatrzcie. W kazdym bądź razie mnie się podoba i juz patrzę jakie widoki będą mi pasowały do dalszego wystroju... Powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
#3318 |
Rozeznanie
|
też kiedyś myślałam nad tym, żeby ułożyć i oprawić puzzle
![]() ![]()
#3319 |
Wtajemniczenie
|
od paru dni mnie korci to napisać...
martarr za wysoko masz zawieszony obrazek nad łóżkiem a tak to git...(choć może bym jakiś inny zawiesiła obraz... ) |
![]() ![]() |
![]() |
#3320 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dzieki ![]() ![]()
![]() |
#3322 |
Wtajemniczenie
|
nie musi byc inny ... po prostu chodzilo mi tyko o wysokosc.. jest za wysoko...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3323 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jaki kolor do tych mebli ?
Nie wiem czy chciałabyś wnętrze bardziej monochromatyczne czy też wielokolorowe.
Pokój ma być jasny czy też ciemny? Wiele kolorów pasowałoby do tych mebli ale jeżeli tapeta to raczej w nowoczesnym stylu.
#3324 |
Zakorzenienie
|
Ja bym poszła w stronę jakichś pomarańczy typu brzoskwiniowy, morelowy. Albo coś z zieleni ale takiej dość jaskrawej, np. jasna limonka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3325 |
Wtajemniczenie
|
inspiracje kolorystyczne...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3326 |
Zakorzenienie
|
marcelina tak sobie myślałam o tym Twoim pokoju, i wiem czego brakuje mi najbardziej
![]() Lustra! ![]() albo go nie widać bo sie ukrywa. Ale powinno być. Doda światła i przestrzeni. Może być między biurkiem i drzwiami [?] albo na drzwiach szafy, choć nie wiem, czy to będzie dobrze wyglądało ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3327 |
BAN stały
|
jakby ktoś potrzebował czegoś oryginalnego na ściane to proponuje pocięty zwykły jakiś fajny plakat i każdą część włożyć do oddzielnej niedużej antyramy.Efekt świetny
|
![]() ![]() |
![]() |
#3328 |
Raczkowanie
|
Kliwia dzięki za wszystkie rady..lustra jednak chyba nie bede miala gdzie powiesic..
![]() a to niebieskie na biurku mam okleic ta folia tak ?:d a sa moze tej foli inne kolory ? ![]() a podłoga brudna..;d bo to zdjecie robione w dzien skonczenia remontuu..;D
#3329 |
Zadomowienie
|
Kliwia, dziękuję bardzo za zdjęcia!
![]()
![]() |
#3330 |
Przyczajenie
|
a co myślicie o tapecie na jednej ścianie czerwono biała w kwiaty.? czy będzie pasowaać do tyhc mebli . ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.