METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-28, 14:02   #3301
Malaaja
Przyczajenie

Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje

Tiunivel - Gratulacje! Świetnie przerobiłaś swój pokój! Oglądnęłam wszystkie zdjęcia i jestem pełna podziwu, że potrafisz bez większych kosztów tak upięknić pokój! Jeśli chodzi o ukrycie komputera, to może jakiś fantazyjny parawan? Musisz go jednak tak umieścić, aby nie zaciemnił Ci za bardzo pokoju! Piszesz, że lubisz hand-made więc proponuję samodzielne wykonanie (albo z pomocą jakiegoś faceta - np. brata ). Poniżej załączam link
http://www.urzadzamy.pl/kufer-z-pomy...a,5452_319.htm

Do zaróżowienia pokoju najlepiej weź tak jak dotychczas dodatki. Mogą to być dywany, firanki, plakaty (możesz zakupić np. na www.oneposter.pl), dekoracje welurowe, pościel, klosz lampki nocnej, żaluzje,ramki na zdjęcia, kwiatki, a nawet kaloryfer ( wystarczy pomalować go specjalną farbą). Jeśli chodzi zaś o dekoracje welurowe proponuję wybrać je ciemniejsze niż te co masz na ścianie, ponieważ będą sie lepiej odznaczały ;] ( teraz się troszke te pastele zlewają).

Pozdrawiam

Ps. A czy mi ktoś pomoże ;D? Czekam czekam i omijacie mnie za każdym razem....
Malaaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 15:30   #3302
Tiunivell
Raczkowanie

Smile Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje

Ta stronka z plakatami jest świetna oo Dzięki
Na przeróbkę swojego wydałam:
45 zł - różowa farba (szablony robiłam sama),
8,99 zł - pudełko kolorowe,
ok. 3 zł - sól (kwiatki na ścianach i napis robiłam ręcznie )
30 zł - moskitiera nad łóżko
= 87 zł ^^
Wzorki na ścianach widać wyraźnie 'na żywo'... na zdjęciach nie są aż tak widoczne. Muszę gdzieś umieścić jakąś półkę =( Masz pomysł gdzie?
_________________________ ___

Co do Twojego pokoiku... :
Masz spoooreeee pole do popisu Na samym początku przestaw łóżko spod tego spadu. Nie wygląda to dobrze. W miejsce łóżka postaw fotel i obok niego szafkę, gdzie możesz postawić wazon np. z pędami bambusowymi (proste i dośc efektowne ). Z prawej strony okna postawiłabym jakiś kwiatek (wąski, ale wysoki!), a na ścianie zawiesiłabym trzy ramki (w kolorze drewna reagało-biurka), ułożone pod sobą:
1
2
3.
Z czarno-białymi zdjęciami.
Co powiesz, żeby wstawić w miejsce tej tablicy korkowej na sztaludze lustro? A nad nim, albo obok... jakąś ciekawą (można znaleźć bardzooo tanio tego typu rzeczy w auchanie czy jysku) lampkę. Rozjaśniło by to ten kąt, a Ty miałabyś swoją mini toaletkę. Reagło-biurko przestaw trochę w lewo. Książki, które leżą na półkach, możesz obłożyć fioletowym papierem we wzorki. Jest bardzo tani, a efektownie to wygląda. Też zamierzam tak zrobić. Problem jest z łóżkiem niestety... Myślę, że mogłabyś spróbować je ustawić w miejsce fotela. Byłoby dalej od drzwi i dawałoby to wrażenie odosobnienia. Na suficie możesz poprzyczepiać ręcznie robione gwiazdki. Zmień kszesło, jeżeli masz jakieś w domu. Jeżeli nie to obij go jakimś ciekawym materiałem?
Załączam kilka inspiracji w załączniku A te 'pierdółki' na regało-biurku poukładaj w pudełkach. Będzie bardziej nowocześnie, a pudełka w kolorze fioletowym będą cudnieee wyglądały ^^ I firanki... koniecznie jakieś lekkie firanki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 008CK208000.jpg (19,4 KB, 181 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg biel30.jpg (35,9 KB, 157 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (27,8 KB, 146 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z2396248G.jpg (14,8 KB, 165 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0d2SHSBUw8pYJTbd6B.jpg (47,2 KB, 104 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img52la.jpg (45,5 KB, 124 załadowań)
Stary 2008-08-29, 15:35   #3303
marcelina1210
Raczkowanie

Dot.: moj pokój !;))

To jak ?:d Pomozeciee ?))
Stary 2008-08-30, 12:16   #3304
Tiunivell
Raczkowanie

marcelina1210 :
Najpierw mała rada - posprzątaj Zbierz wszystkie rzeczy, które nie leżą w szafkach i pudełkach na środek pokoju. Przeglądnij szafki, wyciągnij niepotrzebne rzeczy - stare szkolne książki, czy pierdoły których nie lubisz. Zapakuj w worki i wynieś do piwnicy. Od razu będzie dużooo więcej miejsca, a kiedy jest porządek w pokoju, to wszystko wygląda od razy lepiej. Dopiero wtedy można się wziąć za przerabianie pokoiku. Papiery poukładaj w teczkach, połowę wyrzuć, wszelakie duperele niech pójdą do pudełek, które masz wciśnięte z biurkową półkę. Od tego tzeba zacząć.
Najpierw atuty- świetnie oprawione zdjęcia, przeboskie łóżko. Marzę o takim, ale z braku finansów narazie nie mogę sobie na nie pozwolić . Myślę, że powinnaś zmienić rozkład ramek na ścianie. To już da sporą różnicę. Pokuładałabym je tak:
1 2 3
4 5 6
7 8 9
Z czego ta 5 byłaby naprawdę duża (dorzuć jakąś nową ). Ramki zmieniłabym na granatowe, żeby kolory w pokoju stały się bardziej jednolite. Nie mam rozkładu pokoju, więc nie wiem czy chciałabyś/możesz przestawić meble. Może spróbuj zamienić biurko z łóżkiem, gdyż półki nad miejscem do uczenia się wyglądają korzystniej i są bardziej praktyczne. Wywal butelki, które stoją na szafie. Albo zamień je na granatowe. Ale przede wszystkim zrób porządek. I to gruntowny, odkurz nawet lampę. Wtedy wstaw zdjęcia wraz z rozkładem i będziemy kombinować
Stary 2008-08-30, 18:54   #3305
Lady Eileen
Zadomowienie

GG do Lady Eileen

Hej.

Od jakiegoś czasu przymierzam się do zmian w moim pokoju. Dotychczasowy wystrój już dawno mi sie znudził. Liczę więc na waszą pomoc.
Na generalny remont czekam jeszcze okołu dwóch lat, więc zmiany koloru ścian, wykładziny i mebli raczej nie wchodzą w grę.

Chciałabym pozmieniać jakieś dodatki, podobają mi się minimalistyczne wnętrza, jednak nie chcę by mój pokój stał się jakimś sterylnym pomieszczeniem.
Chciałabym więc aby wyglądał estetycznie i schludnie, ale żeby był przytulny i wyrażał w jakiś sposób moją osobowość, chcę pozbyć się dotychczasowego chaosu w nim panującego.

Mam dużo zdjęć z przyjaciółmi, chciałabym je wywołać (najprawdopodobniej zdecyduję się na wersję czarno-białą) i stworzyć z nich jakąś kompozycję. Myślałam nad wykorzystaniem tablicy korkowej, bądź przyklejeniem ich na ścianie, chodzi o to żeby pokazać wszystkie (dużo, bardzo dużo...) ale żeby uniknąć chaosu jaki wprowadza 10000 ramek w różnych miejscach na ścianie. Antyramy też mi się już przejadły, chciałabym coś naprawdę stylowego.
Myślałam nad zrobieniem sobie też czegoś jak fotoklips, ale na kilka zdjęć i postawieniem tego na którejś szafce.

Chciałabym zrobić coś z półkami na książki które widać na zdjęciach. (Chodzi głownie o te w zabudowie, za telewizorem). Myślałam nad zamaskowaniem ich czymś, lub owinięciem książek jakimś jednolitym papierem kolorowym (chociaż zdaje mi się że to byłoby mało funkcjonalne rozwiązanie), bo w tym momencie panuje tam taki miszmasz, że książki sprawiają wrażenie wielkiego bałaganu niezależnie od tego jak je ustawię. Z większości książek korzystam więc do piwnicy wynosić ich nie chcę, może by się udało ewentualnie opróżnić dwie, trzy półki.

Za drzwiami mam około 40 cm przestrzeni, stoi tam stos wielkich pudeł z rzeczami których mało używam, zastanawiałam sie nad innym rozwiązaniem, ale nie przychodzi mi nic do głowy.

Oprócz tego wszystkiego mogę sobie pozwolić na inne drobne, niezbyt drogie zmiany, mogę wymienić stolik, który trochę widać na trzecim zdjęciu, mogę troszkę pokombinować z przestawianiem mebli, z różnymi dodatkami. Myślałam też nad usunięciem z pokoju telewizora, bo mało co go używam (ale stwierdziłam że jak już się go pozbędę to zacznie mi go brakować, więc pozostaje mi czekać aż dorobię się na zakup jakiegoś mniejszego i zgrabniejszego.)

To wszystko co ja mam na temat mojego pokoju do powiedzenia, liczę na waszą kreatywność i pomoc, nie tylko w kwestiach które wymieniłam. Co jeszcze byście w moim pokoju zmieniły?
Jak posprzątam, czyli planowo jutro, wrzucę kilka lepszych i dokładniejszych fot, oraz narysuję plan pokoju, podejrzewam że się wam przyda.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02189.JPG (79,8 KB, 199 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02190.JPG (76,1 KB, 125 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02191.JPG (78,0 KB, 160 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02194.JPG (70,1 KB, 133 załadowań)

Mój flickr

Lady Eileen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-30, 21:55   #3306
sawa_sawa
Rozeznanie

Lady Eileen strasznie podoba mi sie twoj pokoji nie wiem co bym zmieniła
chyba jedynie dodatki typu:zielona firanka,pomalować na zielono zaluzje,zielone poduszki na łóżko,jakis mały dywanik zielony, jakies kolorowe zdjecia w antyramie z przyjaciolmi nad łożkiem a to co teraz jest nad łóżkiem-świetne ale wziełabym na tablice korkowa i ta tablice tez bym uporzadkowała zeby te karteczki równo wisiały bo to =porzadek
na stolik tez jakies zielony zestaw filizanek czy kubków bez wzorków

albo bym zrobila totalna meatmorfoze typu fioletowe ściany i jasne fioletowe dodatki tego typu co wymieniłam na zielono^^

Napisz co o tym myslisz i pozdrawiam
Stary 2008-08-31, 13:18   #3307
martarr
Raczkowanie

wiec pokój juz troche czasu pomalowany zdjęcia obiecałam załaczyć wiec prosze macie tylko jakosc nie zbyt bo z komórki ale jak bedzie aparacik w domu wstawie idealne zdjecia. Mam pytanie odnosnie detali chce do pokoju jeszcze biały stolik taki co sa 3 i kazdy mniejszy moze wiecie o co chodzi i takie poduchy zielone jak w załączniku i na łozko jeszcze poduszki 2 jak sciana plus biała i zielona myslicie ze bedzie pasowało??

Edytowane przez martarr
Czas edycji: 2008-10-30 o 17:55
martarr jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-31, 13:21   #3308
martarr
Raczkowanie

i właśnie chce taki stolik i takie poduchy 2 zielone myślicie ze będzie pasować czy za duzo juz tych kolorow bedzie??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00256.jpg (58,6 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00257.jpg (34,9 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg stoliki_dobrze_dopasowane_art2_1_.jpeg (8,0 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fiolet_przyjaciele_d_1.jpg (36,4 KB, 124 załadowań)

Edytowane przez martarr
Czas edycji: 2008-10-30 o 17:57
Stary 2008-08-31, 21:47   #3309
Lady Eileen
Zadomowienie

GG do Lady Eileen

Cytat:
Napisane przez sawa_sawa Pokaż wiadomość
Lady Eileen strasznie podoba mi sie twoj pokoji nie wiem co bym zmieniła
chyba jedynie dodatki typu:zielona firanka,pomalować na zielono zaluzje,zielone poduszki na łóżko,jakis mały dywanik zielony, jakies kolorowe zdjecia w antyramie z przyjaciolmi nad łożkiem a to co teraz jest nad łóżkiem-świetne ale wziełabym na tablice korkowa i ta tablice tez bym uporzadkowała zeby te karteczki równo wisiały bo to =porzadek
na stolik tez jakies zielony zestaw filizanek czy kubków bez wzorków

albo bym zrobila totalna meatmorfoze typu fioletowe ściany i jasne fioletowe dodatki tego typu co wymieniłam na zielono^^

Napisz co o tym myslisz i pozdrawiam
Dziękuję bardzo
Miło mi że podoba Ci się mój pokój, ja też go lubię, jednak już mi w nim trochę nudno..

Moje firanki są zielono zółte w pomarańczowe kwiaty. Co do żaluzji, to planuję namówić rodziców na płócienne roletki w jakimś miłym kolorze.
Co do dywanika, to wydaje mi się że nie bardzo by pasował, bo mam wykładzinę a nie podłogę. Zdjęcia na pewno będa, tylko myślę nad miejscem i sposobem ich prezentacji, na antyramę raczej się nie zdecyduję, bo to zbyt popularne. Chciałabym coś oryginalnego.

Jeszcze jedna rzecz która mi się marzy to wymienić moje łóżko na kanapę i zrobić sobie kącik do siedzenia ze znajomymi. Albo nawet nie kanapę, bo trzeba by było ją rozkładać, ale takie łóżko co ma ramę z trzech stron. A'la kanapa..

Dzięki za sugestie, na pewno skorzystam..

Mój flickr

Lady Eileen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 11:54   #3310
marcelina1210
Raczkowanie

Tiunivell Dziekuje bardzo.. zabieram sie za zmiany w moim pokoju..;b pozniej dam kilka zdjęc
Stary 2008-09-01, 16:31   #3311
marcelina1210
Raczkowanie

Hmm ;] troche pozmieniałam w pokoju.. zreszta sami zobaczcie..
choc..mam jeszce jeden klopot.. chciałabym podawac czarno biale dodatki..bo jak bede dawala inne kolory to bedzie za bardzo"kolorowo" chyba ze bede miała kolory pod kolor firany..i nie wiem co mam zrobic..poniewaz mam bardzoo duzo zdjec.. i ramek na te zdjęcia z ikei... a sa one w kolorach : czerwony..zielony..niebie ski..zółty...a reszzte to sa ramki zwykłe..drewniane.takie jsk stoja na parapecie

moj drugi problem to kolor mebli.."tzn to niebieskie" Nie wiem czy mam to przemalowac.. czy zostawic taki kolor jaki jest.
.http://www.speedyshare.com/445439764.html
http://www.speedyshare.com/218454786.html
http://www.speedyshare.com/360720521.html
http://www.speedyshare.com/772766773.html
POMOCYY !!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-03, 20:25   #3312
fruga
Rozeznanie

nie wiem za bardzo gdzie o to zapytać więc spróbuję tutaj...

wprowadziłam się do mieszkania studenckiego. mój pokój (pomijając, że jest bardzo mały) jest strasznie urządzony: stara meblościanka, biurko, które woła o pomstę do nieba, okropny dywan... ale to jeszcze nic. najgorsze są ściany... tapeta korkowa jak z przed 20lat.

zastanawiam się jak sobie z nimi poradzić żeby wyglądały lepiej ale nie chce wydawać dużo kasy, bo nie wiem ile będę tam mieszkać. myślałam, żeby ciapnąć jakimś kolorem (może sprayem?) ale nie wiem czy tapeta to przetrzyma. a może lepiej jakoś szaleńczo je poobklejać? sama nie wiem.

może robiłyście coś u siebie w pokojach co mogłoby się nadać? poradźcie coś, proszę. z góry bardzo dziękuje.
fruga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-04, 00:46   #3313
Ivonea
Wtajemniczenie

GG do Ivonea

pokaz zdjecia
Ivonea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 00:56   #3314
kruszynka1985
Zadomowienie

ciekawe pomysly szukam wlasnie inspiracji na sypialnie (bede mieszkac z narzeczonym i wlasnie szykujemy nasze male mieszkanko, tylko jest problem z sypialnia bo jest mała i wąska-angielskie budownicto, waskie, małe, niepraktyczne)
Stary 2008-09-05, 10:47   #3315
myk
Zadomowienie

Witajcie

Mam do Was małą prośbę, pod koniec tego miesiąca lub w przyszłym (w zależności od tego, kiedy tata dostanie więcej dni wolnego ), szykujemy się na remont i przy okazji będzie remontowany mój pokój. Mam już praktycznie wymyślone co i jak chciałabym w nim umieścić oraz kolorystykę. Zastanawiam się jednak, czy może ktoś nie ma innego, ciekawszego od mojego pomysłu na poukładanie mebli.. Wiele opcji już rozważałam, ale może nie wpadłam na jakąś w ogóle - i tutaj właśnie mam prośbę o ewentualne pomysły w umeblowaniu pokoju.

Ze starego pokoju zostawiam tylko telewizor (szerokość około 75 cm, wysokość 50 cm), laptopa (więc musi być stoliczek) i mojego małego pupila - królisia (więc siłą rzeczy zostaje klatka: 82 cm długość, 41 cm wysokość). Reszta nie będzie wykorzystywana, więc nie robiłam zdjęć obecnego wyglądu pokoju. Wymyśliłam sobie zakup: łóżka, nieskładanego, wolno-stojącego (moje marzenie ), dużej szafy z lustrem, stolika - do laptopa + krzesło i komódki (+ ewentualne półeczki na ścianę na książki, ale tego już nie umieszczałam w projekcie, bo zdecyduję, jak już reszta będzie stała, najważniejsze są te duże elementy). Meble mają być w kolorze białym, a ściany i dodatki w fiolecie/fuksji/śliwce (jeśli mi się nie odwidzi taka kolorystyka w najbliższym czasie ).

Wymyśliłam sobie, że klatkę królika umieszczę pod łóżkiem (jeśli uda mi się znaleźć wystarczająco wysokie) obok pojemnika na pościel - tak, żeby jego wyjście było bezpośrednio na pokój i jednocześnie nie zajmowało miejsca. A jeśli nie znajdę takiego łóżka, to TV chcę umieścić na stoliku wielkości klatki i klatkę wsunąć pod spód. Jest też opcja, jeśli klatka zmieści się pod łóżko, to TV może zostać zawieszony na ścianie, a pod spodem chciałabym wtedy taki fotel typu "fatty" Ale tutaj się jeszcze zastanawiam (fatty: http://allegro.pl/item425284202_wypa...fatty_hit.html)

Załączam mój mały projekt tego, co wymyśliłam i wersję bez niczego. Liczę na jakieś ciekawe pomysły/uwagi na inne ustawienie/ułożenie mebli - może mnie ktoś zainspiruje

Za wszelkie uwagi z góry dziękuję

ps. zdjęcia pokoi w kolorystyce biało-fioletowej/fuksjowej/śliwkowej mile widziane
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg projekt1.jpg (30,0 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pusty.jpg (19,7 KB, 19 załadowań)
zawsze gubiła coś..

myk jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-06, 10:33   #3316
paluss
Przyczajenie

jaki kolor do tych mebli ?

sieema . ;d
niedługo bede sie przeprowaadzać . meble bede miaała te same co poprzednio .
w domu obecnie mam jasny niebieeski kolor , który mi sie juz znudził . teraaz bym chciaała jakiś inny kolor ale nie wiem czy bedzie pasowaał . zastanawiaałam sie nad tapetą na jedneej ścianie. podobaja mi sie tapety taki jakby w kwiaaty.

pomóżcie mi . !
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg spido_komplet.jpg (14,8 KB, 58 załadowań)
paluss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-08, 11:27   #3317
Elizabetta
Przyczajenie

Witam serdecznie!
Jesli komuś rzyda się mój i jak mniemam nie tylko mój pomysł to... nie miałam czym ozbobić scian. Kupiłam puzzle.. co mi wyszło popatrzcie. W kazdym bądź razie mnie się podoba i juz patrzę jakie widoki będą mi pasowały do dalszego wystroju... Powodzenia!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_6143.JPG (98,9 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6239.jpg (150,1 KB, 40 załadowań)
Elizabetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-08, 13:48   #3318
Surya
Rozeznanie

też kiedyś myślałam nad tym, żeby ułożyć i oprawić puzzle efekt bardzo mi się podoba
Surya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-08, 21:43   #3319
Ivonea
Wtajemniczenie

GG do Ivonea

od paru dni mnie korci to napisać...
martarr za wysoko masz zawieszony obrazek nad łóżkiem a tak to git...(choć może bym jakiś inny zawiesiła obraz... )

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-09, 11:24   #3320
martarr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ivonea Pokaż wiadomość
od paru dni mnie korci to napisać...
martarr za wysoko masz zawieszony obrazek nad łóżkiem a tak to git...(choć może bym jakiś inny zawiesiła obraz... )

dzieki obrazu nie zmienie bo zawsze o takim "marzyłam" a nad wysokoscia pomysle
Stary 2008-09-09, 12:38   #3321
kliwia
Zakorzenienie

marcelina
pozytywna zmiana!
Piekny kolor zieleni. co to za farba?
To niebieskie na biurku lepiej oklej folią przylepną, i zmień wszytskie uchwyty. na metalowe, albo imitujące metal.
Na szafie możesz tez umieścić te ozdobne kartony ale lepiej bez mazideł, tylko w jedym kolorze, w ikea sa takie biało zielone, zilone i białe.
Pod łóżko kup sobie taką materiałówą szufladę zamykaną (można tam składowąć rzeczy lub pościel.

Aha, ja bym na Twoim miejscu wykorzystała kolory z zasłon. ładnie się komponuje ta zieleń pomarańcz ale zgaszony i biel. Więc moga to być poszewki na poduchy w takich kolorach, akcent na ramce jakiejś

Ramki na ścianę moga być te same cona parapecie, ale zdjęcia na nich najlepiej w jendej tonacji, MM masz czarno białą, to może fotki w ramach też. Kololorowe fotki psują efekt.

aha, i umyj podłogę ihih

myk
http://www.urzadzamy.pl/zdjecia/pokoj_mlodziezowy_5.jpg
http://www.muratordom.pl/zdjecia/fio...yjaciele_1.jpg
http://www.tikkurila.pl/images/deco/...ry/kolory3.jpg
http://www.urzadzamy.pl/zdjecia/SALON_SWIATLA_001.jpg
http://www.muratordom.pl/zdjecia/w_mocy_fioletu_zaj.jpg
http://www.kocham.kwiaty.pl/img/zdje...side-in_12.jpg
http://www.muratordom.pl/zdjecia/ukl...czna_3_1_.jpeg
http://www.budowlany.pl/images/artyk..._szafran_1.jpg
http://img.interia.pl/kobieta/nimg/F...je_2546266.jpg
http://www.urzadzamy.pl/zdjecia/fiol...aciele_2_1.jpg
http://www.e-mieszkanie.pl/zdjecia_a...wa_wozek_d.jpg
http://bi.gazeta.pl/im/7/5260/z5260507Z.jpg
http://www.budujemydom.pl/images/sto...ly_bd/a554.jpg
http://ilikedesign.blox.pl/resource/pink_2.jpg
http://www.e-mieszkanie.pl/zdjecia_a...e/rozowe_d.jpg
http://www.urzadzamy.pl/zdjecia/trzy_sypialnie_5.jpg
http://www.budnet.pl/zdjecia/dulux_prezentuje_duze.jpg
http://www.apartmenttherapy.com/main...12_8_dulux.jpg
http://www.tikkurila.pl/images/deco/.../zawijas_d.jpg
http://www.tikkurila.pl/images/deco/.../akacja2_d.jpg
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-09, 15:48   #3322
Ivonea
Wtajemniczenie

GG do Ivonea

nie musi byc inny ... po prostu chodzilo mi tyko o wysokosc.. jest za wysoko...
Stary 2008-09-10, 09:13   #3323
titina
Zakorzenienie

Dot.: jaki kolor do tych mebli ?

Nie wiem czy chciałabyś wnętrze bardziej monochromatyczne czy też wielokolorowe.
Pokój ma być jasny czy też ciemny?

Wiele kolorów pasowałoby do tych mebli ale jeżeli tapeta to raczej w nowoczesnym stylu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PANII1.jpg (99,1 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wallpaper_blue_wall_400x300.jpg (49,8 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9039045.jpg (42,1 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P7185297.JPG (70,1 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img_35.jpg (59,6 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img_12.jpg (71,9 KB, 22 załadowań)

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

titina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 23:53   #3324
puchatkowa
Zakorzenienie

Ja bym poszła w stronę jakichś pomarańczy typu brzoskwiniowy, morelowy. Albo coś z zieleni ale takiej dość jaskrawej, np. jasna limonka.

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 00:09   #3325
Ivonea
Wtajemniczenie

GG do Ivonea

inspiracje kolorystyczne...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg z2238226X.jpg (32,2 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z2238225X.jpg (37,9 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z4218833Z.jpg (35,1 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z3175544X.jpg (68,6 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg trzy_salony_7.jpg (53,1 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg trzy_salony_5.jpg (51,2 KB, 55 załadowań)
Stary 2008-09-11, 10:04   #3326
kliwia
Zakorzenienie

marcelina tak sobie myślałam o tym Twoim pokoju, i wiem czego brakuje mi najbardziej
Lustra!
albo go nie widać bo sie ukrywa. Ale powinno być. Doda światła i przestrzeni.
Może być między biurkiem i drzwiami [?] albo na drzwiach szafy, choć nie wiem, czy to będzie dobrze wyglądało
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 10:21   #3327
ula414
BAN stały

jakby ktoś potrzebował czegoś oryginalnego na ściane to proponuje pocięty zwykły jakiś fajny plakat i każdą część włożyć do oddzielnej niedużej antyramy.Efekt świetny
ula414 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 12:32   #3328
marcelina1210
Raczkowanie

Kliwia dzięki za wszystkie rady..lustra jednak chyba nie bede miala gdzie powiesic..)
a to niebieskie na biurku mam okleic ta folia tak ?:d a sa moze tej foli inne kolory ?) myslałam najpierw nad czarnym..albo białym..;D wiec nie wiem ;]

a podłoga brudna..;d bo to zdjecie robione w dzien skonczenia remontuu..;D
Stary 2008-09-11, 14:38   #3329
myk
Zadomowienie

Kliwia, dziękuję bardzo za zdjęcia!
zawsze gubiła coś..

myk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 21:37   #3330
paluss
Przyczajenie

a co myślicie o tapecie na jednej ścianie czerwono biała w kwiaty.? czy będzie pasowaać do tyhc mebli . ?
paluss jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości