![]() |
#3301 |
Konto usunięte
|
Dot.: Praca jako au-pair
dobranoc kochana roux
![]() a z tż jak? |
![]() ![]() |
![]() |
#3302 |
Zadomowienie
|
http://picasaweb.google.de/moj.berlin zapraszam
![]() jak beda nowe foty bede informowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3303 |
Raczkowanie
|
Nina,no własnie,skąd pomysl Irlandii?Powiedz coś o rodzince
![]() ![]() Roux,jak to śnieg?!To kuruj się,kuruj,ja też już w łózeczku i chyba tez sie kłade.Dobranoc dziewczynki ![]() Adka,a jak impreza się udała? ![]()
Edytowane przez zuczang Czas edycji: 2009-06-08 o 21:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#3304 |
Zadomowienie
|
Nie zadzwonili..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3305 |
Zakorzenienie
|
Asz to paskudy
![]() A mnie dzisiaj cos glowa bolala ale widze ze szkola jest dla mnie lekarstwem na wszysttko ![]()
#3306 |
Zadomowienie
|
Drozja,a rozmawialas juz z rodzicami?
Moze zapomnieli zadzwonic,albo mieli nawal pracy(hości) Roux jaki snieg???????????????????? ???Ale zagadka A ja wcia czekam na odp od moich tratattata ale mam tyle roboty na uczelnei i stresow zwiazanych z czekaniem na wyniki egzaminow,ze nawet jak zdecyduja sie an te druga to hcyba to po mnie spłynie ---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ---------- Adka- fajne zdjecia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3307 | |
Konto usunięte
|
ja juz od 6.00 na nogach odwiozlam mame a teraz chate sprzatam
---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Cytat:
do irlanndii nie, ale do UK ja sie wybieram ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3308 |
Zakorzenienie
|
Orientuje sie któraś z Was, czy certyfikat DSH z niemieckiego ma duże znaczenie także dla pracodawców? Chodzi mi o to, ze w Niemczech może udałoby mi się zdać ten test. Gwarantuje on możliwość studiowania na większości niemieckich uczelni. Chciałabym go zdać, bo nie wykluczam studiowania w DE - a nuż mi coś kiedyś odbije
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3309 |
Zadomowienie
|
Przed chwilą napisała do mnie druga rodzinka, z Madrytu. Chcą rozmawiać dziś przez telefon. Ale babka spytała czy mogę rozmawiać po hiszpańsku..
Napisałam, że wolałabym po angielsku, bo to będzie moja pierwsza rozmowa telefoniczna w obcym języku i z angielskim czuje się pewniej, bo mój hiszpański jest podstawowy. No sorki, mogę po hiszpańsku poprowadzić rozmowę w stylu 'hej jak się masz?' Ale na przedyskutowanie warunków pracy, to to nie jest najlepszy pomysł. Już wystarczy że się z moim angielskim denerwuje. ![]() ![]() Napisała mi jak wygląda mój dzień. No i generalnie zajmuję się tylko dzieciakami. Śniadanie, zabawa, te sprawy. Pisała, że oni pracują rano i wspomniała tez o jakiejś Jacquelin, że będzie cały czas z nami, chyba miała na myśli sprzątaczkę, bo wcześniej pisała, że jest u nich dziewczyna która zajmuje się domem. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3310 |
Konto usunięte
|
jak w ang lepiej sie czujesz to dobrze, powinna ci pojsc na reke i po ang gadac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3311 |
Zadomowienie
|
No, tylko z drugiej strony jak ja mam tam u nich porozumiewać się z dziećmi po hiszpańsku, to zrozumiałe, że chciałaby wiedzieć jak bardzo 'basic' on jest..
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3312 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
hmmm i nie spodobało jej się? Możesz napisać coś więcej. Każda opinia przyda mi się. Rodzinkę wzięłam z aupair.world Naprawdę fajna się wydaje. Jeszcze nie zdecydowałam się na konkretną. Mam propozycję od rodzinki z Cork i Dublina. Rozmawiałam z ich poprzednimi au pairkami na facebooku i spoko się wydają. A pomysł wyjazdu właśnie do Irlandii wziął się z tego, że koleżanka wyjeżdża również jako au pair. Będzie w Cork, więc fajnie będzie mieć kogoś znajomego na miejscu. Szczególnie, że jest to mój pierwszy wyjazd tego typu. Szukałam też rodzinki z UK ale nie znalazłam odpowiedniej. Nie wiem może zbyt wybredna jestem :/ Edytowane przez 89nina Czas edycji: 2009-06-09 o 08:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3313 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
a juz sa na ciebie zdecydowani na 100%? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3314 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TZ miał dzwonic, jak juz kuopie starter francuski, ale ze sezonu jeszcze nie ma, to we wsi wszystko oprocz TABAC'u pozamykane, a tamże pan nie miał starterów. Poprosiłam hostów zeby mi kupili, jak beda w..."mieście". ale to nie wiem keidy nastąpi.. ![]() tęsknie juz za jego głosem. Napisałam mu wieczorem smsa, zeby na neta wszedł, ale ani nie odpisał, ani nie wszedł...wrr...;/ ![]() Cytat:
Cytat:
Ja juz sie rozchorowałam. dzis mam baby day- czyli caly dzien z bobasem- zebym jej tylko nie zaraziła....bo bedzie marudna.. Cytat:
![]() wiec tak, moja przyjaciolka byla w Cork, miala chlopca i dziewczynke. Mama dzieci (samotna) duzo jej placiła (ok 100 e/ tydzien) ale ....do jej obowiązków WSZYSTKO należało,a dzieciaki były strasznie rozdarte, nie słuchały sie jej, robiły sobie z niej kawały, wysyłały glupie smsy od kolegów/ koleżanek z telefonów. No miały radoche. Mama duzo jej obiecywała- wycieczki, kursy- nic nie doszło do skutku. była tam jedynie 2 mce, zarobiła duzo kasy, bo jeszcze jakies bonusy dostawała za byle co- to jedyny plus. Ona wlasciwie tylko dla kasy tam byla.Cala reszta sie jej nie podobała- dzieci, mama, sąsiedzi, pogoda, jedzenie.. Ale to zalezy wszystko od Twojej osobowosci- jesli dzieciom dasz od razy do zrozumienia, ze ie wejdą Ci na głowe, to czy to beda polskie dzieci, irnaldzkie czy niemieckie- poradzisz sobie. Tu juz trzeba byc stanowczą, konsekwentną i zdecydowaną. heh zastanawiała sie, czy w tym roku tez nie jechac zarobic na tej rodzince, ale powiedziala, ze teraz pojechac do Irlandii to zaden presiż ...to tak jakby po wakacjach komus powiedziec, ze wakacje sie spedziło w Waraszawie czy Krakowie- heh to jej słowa... aaa i zaznaczam, ze ja generalizowałam- w kazdym kraju mozesz trafic na takie rodziny. w Irl tez moga byc super rodzinki. Tylko na wyspach dosc popularny system wychowania to ...."brak systemu wychowania...".
![]() |
#3315 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3316 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja sie ciesze ze bede miala tylko jedno dziscko na pierwszy raz jako au pair ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- fajnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3317 |
Wtajemniczenie
|
Zuczang, mi tez kiedys ciagle sie krecilo w glowie, robilo slabo w autobusie, mialam kolotania serca i w ogole umieralam, ale kardiolog powiedziala, ze to stres. I wiecie, nawet sie zgadza, bo generalnie mialam dosc stresujacy okres w zyciu, problemy w rodzinie i ciagle bylo mi slabo. Poza tym, czytalam kiedys o czyms takim, jak fobia spoleczna, czlowiek zaczyna sie zle czuc w tramwaju, czy gdziekolwiek i nie zdaje sobie sprawy, ze to siedzi w glowie, a nie w organizmie samym w sobie.
![]() ![]() Drozja, koniecznie rozmowa z rodzicami po powrocie. ![]() Roux, Twoj TZ przechodzi sam siebie. ![]() Ja wczoraj zastalam mojego hosta zdejmujacego spodnie i wskakujacego do lozka w samych gatkach ( ech ). Nie widzial mnie, ale ja jego niestety tak. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3318 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3319 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Telefonicznie się teraz raczej z mama nie kontaktuję, bo ma strasznie drogie minuty. ![]() Dopiero raz do mnie dzwoniła, wczoraj i mówiła, ze w pierwsza noc spali w jakimś innym hotelu i cieszy się że nie musieli tam zostać, bo goniła szczury (żeby zrobić im zdjęcia)..xD Kinia, ty to masz z tym hostem.. ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Drozja Czas edycji: 2009-06-09 o 09:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3320 |
Wtajemniczenie
|
Moze kupcie taka karte co daje tansze rozmowy za granice? I zadzwon do hotelu, w ktorym sa rodzice?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3321 |
Zadomowienie
|
A wiecie, że jeśli mi się uda z tym wyjazdem, to wskoczę na pierwsze miejsce do kolejki wyjeżdżających?xD
A jest jakaś karta co daje tańsze rozmowy do afryki? ![]() Ja chyba wolę napisać sms'a. Najwyżej mi mama odpisze 'Nie.' i po sprawie. I pewnie tak będzie. ![]() Edytowane przez Drozja Czas edycji: 2009-06-09 o 09:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Drozja kup telegrosika czy cos i dzwon ![]() aa poza tym w hotelach powinien byc internet, wiec moze zmus rodziców do wjescia na skype na chwile i potłumacz im, wyslij zdjecia rodzinki i ich maile do Ciebie! ja w ogole podziwiam Twoj upór, dzielna dziewczyna! NIE PISZ SMSA bo mamie bedzie najłatwiej Cie spławic przez smsa wlasnie, nie podając argmentów!!! wygoogluj jakie karty najlepsza sa do afryki, ale pamietam jak TZ byl we wrzesniu w afryce i chcialam do niego dzwonic to myslalam o telegrosiku. www.telegrosik.pl poczytaj, moze znajdziesz cos ciekawego
![]() ![]() FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2009-06-09 o 09:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3323 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3324 |
Zadomowienie
|
dziewczyny mozecie mi sprawdzic czy ta strona dzaial ? http://www.vhs.de/ bo u mnie nie chce a host kazal mi dzis na niej popatrzec na kursy :/
a jak nie to kto tu jest w niemczech i sie zna ? kasia nie ? znasz moze jakis odpowiednjik albo cos ? :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3325 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Maili od rodzinki też im nie wyślę, bo moi rodzice nie umieją angielskiego. ![]() Kupić kartę mogę, ale powiedzcie mi jak to jest, bo jak kupię telegrosika, to mogę dzwonić za granicę, ale moi rodzice maja polski numer. Musiałabym dzwonić do hotelu tak? Aaaa w ogóle porażka, bo nie ma chyba żadnych lotów do Madrytu z Gdańska ani Poznania... Roux, zrób coś.. ![]() Edytowane przez Drozja Czas edycji: 2009-06-09 o 09:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak, bo jak do nich na komorke zadzwonisz to beda musieli za roaming placic, a polaczenia do afryki na komorke sa duzo drozsze niz na stacjonarny, wiec lepiej do hotelu- dluzej pogadacie.. ![]() powodzenia a ja znikam do dzieci....hmmm EDIT: Drozja, kochana...zrobie, obiecuje, ok 18 koncze z dziecmi dzis, wiec wieczorkiem cos Ci znajde, ok? ![]()
![]() |
#3327 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ok 20 będę rozmawiała z hostką. ![]() A w ogóle to uparta jestem, bo tak sobie wymyśliłam, że chcę jechać i mam możliwość, dość sporo propozycji, to nie widzę problemu. ![]() ![]() ![]() A taki wyjazd dużo by mi dał. Poza tym jest to bardzo ekonomiczna opcja spędzenia 2 miesięcy w tak pięknym kraju, w tak dużym mieście (kocham duże miasta ![]() Tylko szkoda, że to nie Barcelona.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3328 |
Konto usunięte
|
a drozja rodzice gdzie sa?
bo niepamietam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3329 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3330 |
Konto usunięte
|
a no tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.