|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!
pulette to my tez musimy kupowac koszule nocne? ja sypiam nago i w sumie mam kilka koszulek krotkich na ramiaczkach jakbym chciala ubrac cos w domu ale zawsze myslalam ze u nas sie dostaje te beznadziejne koszule w szpitalu i nie bardzo masz wybor (tzn te koszule ktore sie wiaze na tych kilka sznureczkow z tylu ) ... w sumie widzialam gdzies sklep w internecie z ubraniami zpecjalnie do porodu...taki obcily topik i do tego spodnica (niby spelniajaca wszelkie atesty itp i podobno zapewnia wieksza prywatnosc....) wszystko byloby ok gdyby nie cena ok 80$ o ile dobrze pamietam... jak na cos co zaloze tylko raz to troche za duzo.....
a co do usg to u nas ceny sie zaczynaja od 99$ (za jakies 10 min usg....zwykle tylko w srody z jakiegos powodu) i dochodza do 250$ za caly package z filmem dvd itd (badanie trwa conajmniej 30-40 min- nie pamietam dokladnie)... w dodatku wtedy masz przynajmniej 50% znizki na nastepna wizyte....
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
jestem
![]() oczywiście było znieczulenie ![]() z dziurki zrobił się krater, ale dla mnie to nie nowość, nie potrafię już zliczyć ile zębów mam poleczonych kanałowo. na razie ten wyczyszczony i liczymy na to, że się jeszcze długi nie odezwie i trochę się to kanałowe odwlecze. ja też mam polewkę jak foty swoje oglądam i dopiero po nich widzę, że brzuch zaczął mi tak naprawdę rosnąć po 20stym tygodniu
|
|
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
ps. kupiłam kolejne rybaczki na allegro, tym razem pod brzuch. już idą pocztą, jak w te mi dupa znów nie wejdzie to za karę będę w jednych całe lato chodziła, przysięgam
gacie oczywiście są używane, z przesyłką niecałe 30zeta więc ryzyk fizyk, kolor czarny. |
|
|
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
Wersta wózek hmmm nie macałam go a mamy tu w Bielsku w jednym sklepie takiego,. Więc nie chce wprowdzić Cię w błąd. Ten jeden stoi na wystawie wiec właśnie nie ma możliwości zamacania, dobrze by było byś gdzieś go dopadła i potestowała
|
#3305 |
|
Zakorzenienie
|
ładny ten wózeczek, zwłaszcza kolor Oro mi się podoba.
Wersta wejdź na inglesina.com.pl i zobacz które sklepy w Wawie oferują ich wózki. potem najlepiej obdzwoń i zapytaj czy mają ten model, inaczej niepotrzebnie się najeździsz. ja tak zrobiłam i dzięki temu namierzyłam magnum. |
|
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
Wersta, co ty za zdjecia wklejasz, toz to jakas modelka z Etiopii
![]() Leonka, sliczny dywanik, no i sofka tez!! A wiesz, ze jak dzis pisalas, ze lozeczko przyszlo, to nie skojarzylam i myslalam, ze wkleisz zdjecie dzieciecego lozeczka Co do pizamek, kupilam sobie 2 koszulki nocne w Mothercare, takie od razu do karmienia, ale sie okazalo, ze ja w koszulkach nocnych spac nie umiem...placze mi sie to to miedzy nogami i jakos malo wygodnie. Zaloze jedynie do szpitala albo jak bede padac z goraca ![]() A wczoraj kupilam sobie pizamke spodnie + koszulka (tez przystosowana do karmienia), spodnie sa z przedluzonym pasem, jakby ta specjalna guma jaka jest w spodniach ciazowych, wiec powinny byc wygodne. |
|
|
|
#3307 |
|
Wtajemniczenie
|
Jolu piękny ten różowy sweterek...i brzuszek tez cudowny...az niewiarygodne to jest ze tak szybko rosną
![]() Wersta widze ze ty to gruba byłaś ze hoho ![]() Ja robilam pierwsze zdjecie w 20 tyg ![]() No i drugi brzuch sprzed 10 min leleth nawet nie wyobrazasz sobie jak jestescie ze swoim bratem podobni hehe on tez lubi spac nago ![]() ![]() Mijalea bo to ja tez gapa jestem pewnie tez bym pomyslala o łózeczku dla dziecka
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dałabyś kawałek tyłka bo mój się kajś stracił
|
|
#3309 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello Kobietki
JUDI super fryzurka no i brzusio cudowny. LEONKO bardzo ladnie pokoik zrobiliscie, wiec jednak z czerwoneh sofy zrezygnowalas. No i Twoj brzusio jest rowniezprzecudowny. Powiem Wam, ze ja widzialam fajna koszule do szpitala, ale mysle, ze by byla jednak za ladna i jej nie kupilam. Ja w koszulach nie lubie spac wole spodenki i koszukle na naramlach. LEONKA moj facet tez lubi spac nagi ![]() Ja Wam swoje zdjecia wkleje dopiero w czerwcu pewnie, bede olbrzymem. Ale dzisiaj postanowilam zrezygnowac ze slodyczow.
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jutro ok. 13stej mam gina. tak więc rano ważenie
strach się bać.tymczasem dobranoc moje drogie, wyłączam laptopka, koniec na dziś
|
|
|
|
#3311 |
|
Zakorzenienie
|
Leonko piękny brzusio i jaka różnica...
Dopiero jak się tak porówna to widać jak te brzuszki nam rosną![]() a mój sweterek różowy też go lubię, bo taki żywy przynajmniej idę sie prysznicować
|
#3312 |
|
Wtajemniczenie
|
no fajtycznie te nasze brzusie rosna jak na drożdzach
![]() JowiszQ powodzenia u gin.. ![]() DorbarQ stwierdziłam ze brazowa sofa bedzie jakies takie spokojniejsze wrazenie namaluchu robiła i z tego wzgledu wybralismy brazowy ![]() A jak tam kochana ukladaja sie twoje sprawy??uwazaj na siebie bo ja jak raz sie wywrocilam to szoku doznalam i teraz uwazam i tez uwazaj...prosze... ![]() trzymajcie sie dziewczynki do jutra....... Ja spadam testowac nowe łóżko ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#3313 |
|
Zakorzenienie
|
ech to zdj to było tak dawno, że chyba nieprawda
czy to w ogóle możliwe, ech... a ja uważałam się za grubawą jeszcze tak konkretnie nie oglądałam wózków, tylko wstąpiłam przy okazji do 2-3 sklepów i choć były tej firmy, to takiego niestety nie. trzeba będzie powoli zacząć szukać. tż już marudzi, że na pewno ciężki, niezgrabny itd. dziś robiliśmy 1sze porządki w ogródku uwielbiam dłubać w ziemi, szkoda tylko, że tak ciężko się już schylać ![]() i udało mi się pomalować całkiem starannie paznokcie u nóg na amarantowy kolor ![]() chyba zaczyna mi się Dzień Kupy |
|
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
dzień kupy mówisz...
w sumie nic nie jest dzisiaj wstanie zepsuć mi humoru, ale jak zobacyzłam się w moim wielkim lustrze w sypialnie jak wróciłam spod prysznica to aż zaczełam się śmiać... stałam w luźnej koszulce bo jak śpię w moich koszlukach na ramionach to zsuwają mi się z brzucha. Więc obecnie śpię w koszulce i majtkach i dzisiaj założyłam sobie taki krótki szlafrok z reserved. i to wszytsko do kupy jak zobaczyłam w lustrze to buchnęłam śmiechem jaki pasztecik ze mnie, fuuuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjj jjjjjjjj. Będę odchudzać się z największą przyjemnością... Jak jeszcze nigdy
|
#3315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś na "uniwersytecie rodzicielskim" było o patologii porodu. brrrrrrr...... Położne przejechały się po cesarkach na życzenie... W ogóle jak idę na te zajęcia, to dociera do mnie, że ja w końcu TAM (w szpitalu) będę i ten cały kosmos będzie się ze mną dział O raju...Do porodu to ponoć najlepiej wziąć koszulę od męża.. P.S. widziałyście?: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=334216776 czy ta krowa to jakaś sugestia
|
|
|
|
|
#3316 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a mi dzis maz kupil focusa co w stanach ogolnie nie jest takie latwe.. ale mi jakos ten numer zdobyl i okazalo sie ze na stronie 34 jest wzmanka o kobiecie z ktora poulette miala isc na lunch czy cos...... a ja dzis mialam w planach wieczorny wyjazd nad ocean ale nic z tego nie wyszlo bo w telewizji leci mecz..... ale jeszcze tylko 8 min i idziemy...do parku na spacer na plaze moze nastepnym razem
|
|
|
#3317 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wlasnie z lunchu z Jane Goodall wrocilam.... wow, co za przezycie ! Do konca zycia tego nie zapomne ! Co za osobowosc !
Leleth, daja u mnie te szpitalne koszule, ale ja wole miec swoja, wlasnie z powodu tych brakow z tylu na tych szpitalnych...... ![]() No i zla wiadomosc ![]() ![]() : jutro pedze na podwojna dawke glukozy.... czyli dwie puchy 7up tym razem.... norma jest niby do 130 a ja mam 137... i wiecie co jak zaczelam czytac o tym na necie, to az sie wystraszylam, bo to moze jednak miec powazne konsekwencje w najciezszych przypadkach. Zobaczymy jak jutro wyjdzie i co mi powiedza, mam nadzieje, ze sama dieta wystarczy, bo branie insuliny to jakos mi nie odpowiada, no ale jak trzeba bedzie to wezme. Najgorsze jest to, ze jaj mam w rodzinie pelno cukrzykow..... wiec geny juz sa do d..... Mam tylko nadzieje, ze moj dzidzi na tym nie ucierpi.Kasiulka czy ty juz spotkalas sie z tym dietetykiem ? Co ci zalecil ? Wersta, jak to zaczyna ci sie Dzien Kupy, przeciez u ciebie wieczor !!!! Nie wywoluj mi tu wilka z lasu !!!! |
|
|
|
#3318 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co czym wiecej czytam w necie o tej cukrzycy ciazowej, tym bardziej sie boje....juz chyba dam sobie spokoj, wylaczam kompa i ide sie przejsc.
Co za horrory pisza, to szok. |
|
|
|
#3319 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja wlasnie wrocilam ze spaceru (2 mile szybkim krokiem) .... mlodego dotlenilam do granic mozliwosci
137 a 130 to prawie to samo (choc sie na tym zupelnie nie znam) wiec moze nie ma sie czym martwic....... w kazdym razie zycze powodzeniea z podwojnym 7upem ![]() a co do czytania o ewentualnych komplikacjach to w sumie mam dosc (czytalam do pewnego momentu o infekcjach nerki w ciazy ) w sumie mysle, ze im wiecej sie czyta tym latwiej sie czegos u siebie dopatrzec..... dzis widzialam sie ze swoja sasiadka ktora jakies 10 dni temu urodzila dziecko ... wygldaja swietnie ... tylko ze ona jest japonka wiec pewnie ta szczuplosc ma w genach... nawet kilka dni przed porodem byla szczuplutka...miala tylko wielka pileczke z przodu to juz jej drugie dziecko i ona stwierdzila, ze tym razem bylo duuuzo latwiej ![]() a poza tym to mi dzis przydazylo sie cos dziwnego.... przed siodma rano gdy lezalam na kanapie i czytalam cos ie dzieje na wizazu poczulam jak dziecko robi fikolka.... albo piruet... bylam w szoku przez chwilke a potem poszlam do pracy i wszystko bylo ok gdy podczas rozmowy z mezem o godzinie 3. uswiadomilam sobie, ze ten piruet byl ostatnim ruchem dziecka, ktory pamietam wiec spanikowana zaczelam sie obzerac tic tacami zeby sprowokowac malego do ruchu... rozlozylam sie na krzesle i zaczelam pukac w brzuchol z nadzieja ze odpowie... no i ruszyl sie dopiero po jakichs 10 tic tacach (zajelo mi to ok 30 min ) w kazdym razie od razu zadzwonilam do meza, zeby jego tez uspokoic bo obydwoje bylismy przekonani ze maly sie mogl zaplatac w pepowine albo cos.... no w kazdym razie maly od tamtej pory jest wyjatkowo ruchliwy a tak w ogole to zaczelam wczoraj siodmy miesiac i zaczely mi sie chyba wsztystkie ciazowe dolegliwosci naraz...wliczajac jakies dziwne czarne mroczki przed oczami, bol w dole miednicy, bol kosci ogonowej, ociezalosc itp. jeszcze tylko nadmeirna potliwosc i hemoroidy mnie nie dopadly a poza tym z niepokojem obserwuje swoja blizne na brzuchu (dawniej miala 12 cm teraz pewnie dluzsza- zaczyna sie 2 cm nad pepkiem i ciagnie sie w dol) bo mam wrazenie ze skora wokol niej chyba jest czerwona ale w sumie ciezko powiedziec bo juz jej nie jestem w stanie zobaczyc
|
|
#3320 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem, ze im wiecej sie czyta., to czlowiek dostaje coraz wiekszego obledu, dlatego juz przestalam, ale to czego sie naczytalam to moje....
|
|
|
|
#3321 |
|
Rozeznanie
|
A ja zaraz zmykam do olsztyna
W niedziele obiad u bratowej, a pożniej do teatru, wiec znowu przez 3 dni na wizaz nie zajrzę, ale będą zaległości! Trzymajcie sie kobitki, miłego weekendowania
|
|
|
|
#3322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja matka choruje na cukrzyce (insulina + tabletki) znam pare sposobow na obnizenie cukru. Moim zdaniem cukrzycy nie masz i miec raczej nie bedziesz.
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pierwsza glukoze mialam 149 i troche lekarz sie zmartwil, ale druga wyszla 127po godz i 65 po dwoch.
Z tego co wiem to sa rozne wartosci referencyjne u mnie na wyniku jest napisane 70- 110- na czczo.a do 140 po glukozie. |
|
|
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobiecinki
Leoncia pokoik masz prześliczny, łóżeczko i dywanik ogromnie mi się podobają. Wszystko fantastycznie się komponuje. Ja miałam podobną sofkę gdy mieszkałam z rodzicami i super wygodnie się na niej spało, więc myślę że będziesz bardzo zadowolona Dziewczyny a zauważyłyście, że teraz oprócz kopniaczków początkowych, teraz maluszki przesuwają się, tak jak pisała Leleth fikają koziołki wypychają zadki i główki, ja już nie raz tak sobie pogłaskałam Olę, albo spotkałam się z jej jakąś kończynką. Brzuch fantastycznie faluje i podskakuje na boki i do góry. Dzidziusie są coraz silniejsze Poulette byłam u diabetolog w środę, pisałam pewnie jakieś kilka stron wcześniej, ale Ci jeszcze napiszę Babki założyły mi kartę i kazały iść do ważenia. Poszłam, a tam zważyły mnie i oprócz tego zbadały ciśnienie i nakłuły mi palucha i pobrały krew zbadały cukier i pytały jak dawno jadłam. Nie przypuszczałam, że będą mi badać cukier, więc rano zjadłam 3 kromki, gruszkę, cukierki dwa i dwie draże i jeszcze popiłam sokiem Cukier miałam jednak idealny bo 83, kiedyś więcej mi na czczo wyszło. Diabetolog pytała czy mi ręce nie puchną, ale nie, zobaczyła że ciśnienie mam idealne (haha bo się przeszłam to miałam 120/70 - normalnie mam ciśnienie truposza) i powiedziała, że jakieś małe zaburzenia mam po tych wynikach - 50 g glukozy po godzinie 142 cukier, a po 75 g glukozy po 2 godzinach 140 cukier. Jednak jest to na granicy normy. Kazała mi prowadzić sobie dzienniczek i przyjść do niej 14 maja i wpisywać każdego dnia co jem dokładnie a ona mi potem powie co jeszcze z tego nie mogę. W ogóle zabroniła mi jeść smażonego, pieczonego, wieprzowiny i pić soków owocowych z kartonu. Trochę to kosmos dla mnie z tym smażonym i pieczonym, bo na obiad przeważnie coś takiego mam. Co prawda zawsze mogłabym mieć to mięsko gotowane, ale ja nienawidzę... mi staje w gardle i mnie dławi, także nie zamierzam się zamęczać. Po prostu będę uważać, żadnych szczególnych szaleństw jedzeniowych, ale myślę że u mnie wszystko dobrze i wraz z ciążą minie mi to podskakiwanie cukru. W rodzinie nie ma u mnie cukrzycy, babeczka też o to pytała. Nie martw się kochana, na spokojnie zrób ten podwójny cukier. Musi być dobrze Ja dziś nie pospałam, bo tak mi się nos zapchał, że nie było na niego sposobu i normalnie przyduszało mnie, a nie chciało mi się wstać ani po wodę morską, ani po krople, więc jak już się podniosłam to na stałe. Na dodatek dalej sobie pokaszluję, ale myślę że już niedługo mi przejdzie. Pogoda się u nas zrobiła, wreszcie ejst cudnie, byle się chciała utrzymać. Judi i Leoncia fantastyczne takie zestawienie, ja mam na laptopku moje foty brzuszkowe i też uwielbiam je oglądać, dopiero mi się wydawało że mam taki wancuś, że hoho, a teraz jest już kilka razy większy
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
Zakupiłam ostatnio na aukcji kurteczke dla małego, heh ale zapomniałam że wczesniej zalicytowałam jeszcze inna i tym sposobem mam dwie. Tzn byly po 10zl wiec zaden majatek a jedna jeszcze z Wrocławia i jade ja dzis odebrac. Druga przyszła pocztą ale jak zwykle wredny Pan listonosz nie doniosl jej do domu tylko awizo zostawił, a siedziałam wczoraj cały czas w domu. Wogóle tak ostatnio siedze troche na allegro i wiecie co? Wkurza mnie to że większość ciuszków jest dla dziewczynek...no ale coz zrobić.
|
|
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny,
Ja dzis pol dnia bede sie relaksowac, a po poludniu ide z kolezanka na jakis lekki obiadek. Nie widzialysmy sie dlugo, wiec bedzie o czym rozmawiac ![]() Pogoda piekna, czekam az maluch sie obudzi bo zawsze rano juz ze mna sie budzil, a dzis cos mu nie wychodzi Po sniadaniu puknelam raz do niego w brzuch bo juz sie martwic zaczelam, przeciagnal sie leniwie-znaczy, ze wszystko ok ![]() Kasiulka, ja wlasnie pisalam juz, ze teraz maluch inaczej sie sprawuje, jakby przemieszcza, przeciaga i co raz jakas czesc cialka wypina
|
|
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
Ver_ona kurteczki kupiłaś śliczne
Mijalea musiałam nie doczytać kochana, fantastycznie że dzidziusie się tak zmieniają, ruchy się przekształcają i możemy obserwować że wszystko jest dobrze, a rozwój cały czas postępuje
|
#3328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo brzusio rosnie i rosnie a i maluch juz inaczej sie zachowuje |
|
|
|
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Kupy chyba zażegnany, dziś rano specjalnie wyjątkowo postarałam się nad makijażem z tego powodu, a wczoraj poszłam spać w nowej koszuli
![]() pani płodzianka dziś jakaś niemrawa może ona ma Dzień Kupy?Poulette nie martw się tym cukrem, tam maja jakieś dziwne normy u nas miałabyś ok. a jak nawet, to niedużo przekroczyłaś ech, czas na jabłuszko
|
|
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
Ver_ona, fajne te kurtałeczki. Takie męskie
![]() Ja wczoraj oglądając kolekcję ciuszków jakie mam (dostałam od znajomych), stwierdziłam, że jak się okaże, że to chłopak to będzie miał pedalskie ciuszki Większość kurcze różowych bo znajomi to same dziewuchy maja.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.

dałabyś kawałek tyłka bo mój się kajś stracił 

O raju...