|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Największe Wizażowe Gaduły - Panny Młode 2009, cz. VII
domiks no Ty to musisz po prostu nie rozlwekać pewnych rzeczy w czacie, my mamy taką mowliwość
![]() najwazniejsze to music i fotograf chyba ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3302 |
Zakorzenienie
|
Domi zdązysz na 100% !!!
Mama mi podpowiada że może lepiej w wódka zaczekac bo jak mamy kase na koncie to mi % rośnie a tak to kasę w wódke zamroże? Wczoraj powiedziałam TŻ o tym żeby zastanowił się nad tymi goścmi! Bo juz mnie to wnerwia, że nie podejmuje decyzji. Jego matka nawymyślała ludzi których nazwisk nie pamiętała... luuuuzzzz Niech on wkońcu ze mną siądzie i obgada to... wiecie, że moja szefowa zamyka sklep w którym mam staz, wchodze na radiowa giłede pracy a tam.... ogłoszenie z salonu kosmetycznego na moim osiedlu że przyjmia kosmetyczke ![]() Dzwoniłam a babaka mi powiedziała że ma jeszcze kilka osób i w sumie umówiłyśmy sie na poniedziałek... w sumie ja to gówniara jestem i dopiero w tym orku szkołe kończe kosmetyczna, ale mam ukończonych kilka szkolen... np. IPL i Spa touch - metody trwałego usuwania owłosienia, bielenda profesjonalna, jadwiga, activ klamry na wrastające pazkoncie mam nadzieje że mi cos takiego pomoże ... uuuuf i trzymajcie kciuki w poniedziłek za mnie ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_06_2008_31_12_2007_68.png http://suwaczki.waszslub.pl/img-2009082201801830.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73lazf6xwo.png Edytowane przez Daysy85 Czas edycji: 2008-12-17 o 11:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#3303 |
Zakorzenienie
|
Daysy, na pewno Ci sie uda trzymamy kciukasy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3304 |
Zakorzenienie
|
czesc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3305 |
Zakorzenienie
|
Maggie teraz mam konto w polbanku 7% w skali roku to dośc korzystnie...
podono ta wódka 1 zł na butelce. Jeżeli będe miała prace to sukcesywnie będziemy odkładać Tż do dobija bo on sądzi że nie musi odkładac bo mu matka pozyczkę z zakładu weźmie - to było powiedziane jak jeszcze trochę "normalna" była a teraz nie wiadomo więc ja wole nie liczyc na kase od niej ... Jejku nie mam pojęcia co robić... cholera a jak nie dostanę tej roboty albo będzie cos nie tak i zrezygnuja ze mnie za miesiąc lub 2 albo mnie się nie spodoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3306 |
Zakorzenienie
|
My z moim Tz też załozylismy sobie konta, z tym że w PKO BP 10,5 % na 18 miesięcy. Czyli w marcu 2010 możemy wybrać. Ale te konta rozwiążemy obawiam sie na wakacjach, bo bedziemy musieli częśc swojej kasy na ślub wyłożyc, gdyz od rodziców mielibyśmy zapewniony minimalizm i standar, a tak nie chcemy. Poza tym na wakacjach, gdzies tak po mojej obronie mamy zamiar sie wyprowadzić i wic gniazdko.
dziewczyny jedziecie od razu po ślubie w podróż poślubną???? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3307 |
Zakorzenienie
|
No z ta podróża to jest troche kłopot... bo cchą jechać np. do Egiptu musi byc aktualny paszport a raczej taki nie będzie zaraz po slubie ze względu na nazwisko...
Zresztą to samo chyba tyczy sie dowodu. Acha Domi to konto w banku to trochę oszytsko jest bo od 10.5% musisz oddać tzw. podatek Belki więc rzeczywisty zysk jest mniejszy. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem wiem, juz obliczyłam ![]() ![]() fajnie, że sobie przypomniałam, że mam paszport ważny do wrzesnia ![]() ![]() No to jak to ludzie jeżdżą w podróże poslubne od razu po ślubie, skoro maja inne nazwiska??? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3309 |
Wtajemniczenie
|
kliwia dzięki że o mnie pametasz
![]() u mnie po staremu, bardzo rzadko tu jestem ostatnio i raczej nie nadrobię zaległości, troszke problemów z kasą się pojawiło ale jestem dobrej myśli i wszystko się jakoś ułoży. My mieliśmy jechać w podróż po ślubie ale chyba zrezygnujemy ![]() Ja szukam zaproszeń bo TŻ chyba zapomniał o tym że miał się tym zająć. No i oczywiście ta bryczka do załatwienia. Muszę zrobić szczegółową listę gości. No i nadal szukam buciki i staniczek. Zaczełam szukać welonów bo za taki jak ja chcę musiałabym zapłacić w salonie ok 500-600zł a na allegro dużo dużo taniej. Zastanawiamy się jaki wstęp zrobic do płytki z wesela. Koles może nam coś zaproponować ale my chcemy cos innego i orginalnego. Także dziewczyny jakieś podpowiedzi?
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
![]() ![]() |
![]() |
#3310 |
Zakorzenienie
|
My mamy zamiar jechac jeszcze nie wiemy gdzie ale to bedzie raczej taka spozniona troche podroz poślubna bo na podroz odrazu po slubie nie bedziemy miec na tyle urlopu. Mieszkamy w irlandi wiec na kazde powarzniejsze załatwianie spraw bierzemy urlop i lecimy do pl a na ślub chcielibysmy tak chociaz z miesiac miec zeby sie nacieszyc tym faktem i pobyc tez z rodzina wszystko na spokojnie zrobic, załatwic. W pozdróz polecimy moze tak wrzesien pazdziernik ale to juz z Irlandii.
Ale jak kupujesz bilet to nikt cie nie pyta o stan cywilny, w bazie tez nie maja czy zmieniłas nazwisko czy nie. Wazne jest tylko aby przy kupowaniu biletu wpisac to samo nazwisko co masz w dokumencie stwierdzajacym tożsamosc. Moje kolezanki latały tak z pl do ie na starym dowodzie dopoki nowego nie wyrobiły. Latały poprostu na starym nazwisku i wszystko Edytowane przez agnes208 Czas edycji: 2008-12-17 o 11:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#3311 |
Zakorzenienie
|
Domi nie mam pojęcia a może nanaoszą jakąś płatną poprawkę... nie wiem kochana bo nie mam paszportu...
Gadałam teraz z mamą , muszę zadzwonic do TŻ i tą wódkę obgadać bo nurtuje mnie ten temat. Niby wesele na około 100 osób ale wiadomoile przyjdzie i tak na 100% od TŻ odpada 5osób. Mysle że rzeczywista ilośc gości będzie 80-90 w tym dzieci wiec z 70 po 0.5 powinno starczyc + wino??? |
![]() ![]() |
![]() |
#3312 |
Zakorzenienie
|
Nasz nabytek:
P.S. Caly czas bym ją przymierzała, wiec pstrnęłam fotkę na moim paluszku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3313 |
Zakorzenienie
|
Scio noooo moja Panno masz takie obrączki jak moi rodzice.
![]() Kurdę dzwoniłam do TŻ o ta wódke... i co usłyszałam... nooo jeste tyleeeeeee czasu że zdążymy kupić, a poza tym co to 1 zl na butelce???? To 70 zł więcej na całości. |
![]() ![]() |
![]() |
#3314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My na liście mamy 87 gości, al mamy nadzieje, że jednak te 70-80 osób bedzie. Mój Tz chce kupic dwie flaszki na głowe, powoli mu ten pomysł wybijam z głowki, bo to jednak za duzo i nie mam zamiaru potem po weselu rozdawac na prawo i nalewo. I chyba kupimy tyle butelek, ile gośc, może z 10 węcej, wino tez planujemy kupic, tak z 10 butelek i postawić szwedzki stół, a na nim jakieś whisky czy coś tam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3315 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3316 |
Zakorzenienie
|
my liczymy 0,5 na głowę i jak zabraknie to trudno
![]() ![]() Scio szczęściara!!!! śliczne ![]() ![]() agnes frezowane znaczy sie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3317 |
Zakorzenienie
|
Ja mysle że nie ma co z ta wódka przesadzać bo niby dajmy na to 100 osób dorosłych teoretycznie pijących ... ale posród nich np. 10 kierowców 2 matki karmiące, 5 abstynentów, 2 alkoholików po leczeniu, 10 osób pijący maaaało. Trzeba wziąc pod uwage kobiety , które z reguły piją mniej... i teraz 100 butelek kupionych a te osoby któe nie piją tak jak by przekazują działkę alko innej osobie ... itd.
więc ja chyba nie będę kupowała tyle ile gości bo mi zostaniea też rozdawać nie mam zamiaru. |
![]() ![]() |
![]() |
#3318 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3319 |
Zakorzenienie
|
![]() Najchetniej to bym juz ją nosiła, ale TZ mi zabiera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3320 |
Wtajemniczenie
|
Scio gratuluję obrączek
![]() ![]()
#3321 |
Zakorzenienie
|
Hah no i ma 100% racji ale my kobitki takie jesteśmy
![]() ![]() Dziewczyny widziałyście pojawiła sie nowa kolekcja firmy gala http://www.galasuknieslubne.pl/ chyba jako jedna z pierwszych firm polskich pokazuje modele 2009, znacie jakieś inne polskie firmy gdzie juz zaprezentowali nową kolekcje?? Edytowane przez agnes208 Czas edycji: 2008-12-17 o 12:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#3322 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...5&d=1229457741 Scio gratuluje obrączek my odbieramy jutro już się nie moge doczekać ![]() Daysy będe trzymała kciuki za rozmowe ![]()
![]() |
#3323 |
Zakorzenienie
|
kurde to może i ja już sobie obrączki zamówię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3324 |
Wtajemniczenie
|
Co sie szczypiesz
![]() ![]()
#3325 |
Zakorzenienie
|
Ja już pisałam kiedyś Wam że z tymi obrączkami to niezła heca!
U małych jubilerów w mniejszych punktach to naprawdę mozna cos tanio kupić para za 400-700 zależy jaka szerokość i czy jakoś ozdabiane a w tych siecówach to szooook 1100 i więcej za zwykłe!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3326 |
Zakorzenienie
|
Bo w sieciówkach płacisz też za marke, a w normalnym zakładzie jubilerskim za materiał, robocizne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3327 |
Wtajemniczenie
|
To się zgadza, ale powiem wam, że my, mimo własnego złota, wcale mało nie placiliśmy i teraz jak obliczyłam koszt całkowity (złoto + robocizna) wyszło mi 1700. U zwykłego jubilera, który jest świetny, co nie zmienia faktu, że obrączki to droga impreza. Ale i tak dobrze, ze mieliśmy swoje złotko...
Cos dawno Chanelka nam sie nie odzywała...mam nadzieję, że wszystko u mniej okej ![]()
#3328 |
Rozeznanie
|
No włacha włacha dlatego my kupiliśmy nie w sieciówce ale też nie u całkiem takiego najzwyklejszego jubilera (bo tam wbrew pozorom też nie było najtaniej) klasyczne obrączki 5mm kosztowały 600 zł, ale my chcieliśmy żeby wewnątrz były półokrągłe, a co za tym idzie są troche cięższe więc wyszło nas to 930 zł
![]() ![]()
#3329 |
Zakorzenienie
|
Nooo i przede wszytskim reklama w TV tez kosztuje , sponsorkin Tańca z Gwaizdami...
My patrzyliśmy na takie jak ma Scio tyle że 5mm czyli te średniej sserokości i wyszło za pare nie całe 600 zl. Ja swojego złota nie mam rodzice moi też nigdy w nie nie inwestowali... w sumie mam 9karatowe kolczyki takie maleńkie kwaituszki , łańcuszek z Matką Boską z komunii i teraz pierścionek zaręczynowy. Więc nawet nie ma z czego przetapiać...:P ooooo raaaaaaany ale cisza
http://abcslubu.pl/suwak/11_06_2008_31_12_2007_68.png http://suwaczki.waszslub.pl/img-2009082201801830.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73lazf6xwo.png Edytowane przez Daysy85 Czas edycji: 2008-12-17 o 13:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#3330 |
Zakorzenienie
|
tak tak ja przetapiam za 200zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.