![]() |
#3301 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Operacja plastyczna nosa ???
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez anulek_26 Czas edycji: 2011-03-09 o 11:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3302 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3303 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() a u Ciebie jak tam? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3304 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3305 |
Wtajemniczenie
|
jejku dajcie juz spokoj !!!! bo az nie milo sie robi...nikt nikomu tu przeciez nie karze pisac! a jesli juz to raczej po to aby sobie pomagac...
dzeve u mnie tez ok...opuchlizna z boku nosa jeszcze jest...ale generalnie nie zauważalna dla ogółu ![]()
#3306 |
Raczkowanie
|
Bunny fotki poszły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3307 |
Przyczajenie
|
witam goraco!!
widze niezla dyskusja w sprawie setonow a najlepsze ze bylam 2tyg temu na konsultacji u dr Skupina i mnie o dziwo czeka to samo, w szoku bylam jak cholera, a dr tyle ze spokojnie dam rade zrobic to sama, natomiast gips sciagnie mi juz po 7 dniach takze za miesiac bedzie juz po wszystkim radosc mnie po prostu rozsadza ze szczescia!!!!!!!!!!!! pozdrawiam Was bardzo bardzo goracooo!!!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3308 |
Przyczajenie
|
Witam ludzie
![]() Mam pytanie, 2 lata temu mialem operacje nosa plastyczna prostowanie usuwanie garba, teraz jest prosty itd. Pytanie brzmi: jakie jest prawdopodobieństwo że w przypadku złamania a raczej po złamaniu nos może się zdeformować ponownie?? Czy jesli się go nastawi to bedzie ok? |
![]() ![]() |
![]() |
#3309 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3310 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Szczerze powiedziawszy, dwa dni po zabiegu, pomimo tego, ze czulam sie w miare dobrze, gorsza meka byloby dla mnie ubieranie sie i czterdziestominutowa przeprawa przez Warszawe na 10-ciominutowa wizyte, niz 10 minut przy wyciaganiu setonow. Fakt moze i sprawa nie dla osob o slabych nerwach, ale da sie przezyc. Poza tym, tak jak pisalam wczesniej, odczucia przy wyciaganiu setonow to bardzo indywidualna sprawa. Przyda Ci sie woda morska z miedzia i Surfarinol. Tymi kroplami Doktor zalecil mi zakropienie nawet krwawiacego nosa, bo maja silne dzialanie antybakteryjne, dzieki gestej konsysntencji hamuja ewentualne krwawienie, a i przede wszystkim zmniejszaja obrzek, ktory czasem wstepuje do nosa na miejsce wyciagnietych setonow. Dopytaj o to jeszcze swojego chirurga. Wczoraj bylam na zdjeciu gipsu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez anulek_26 Czas edycji: 2011-03-10 o 11:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3311 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3312 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki ale tu się dyskusja ostra zawiązała
![]() gabi188 twój nosek jest przepiękny.Gratuluję ![]() anulek_26 gratuluje efektu operacji.teraz tylko pozostaje ci przejście przez etap opuchlizny.ja niestety nadal puchnę ,ale mam nadzieje,ze do 3 miesiąca po się to uspokoi. dzeve ja też opuchliznę z lewej strony mam,ciekawe od czego to zależy.mam nadzieje,że to już tak nie zostanie.bo przez to nos wydaje sie krzywy:/ ammm szczęściara z ciebie ty jakoś tak szybko ten nosek taki smukły miałaś,ja nadal kartofel:/
#3313 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() wiadomo taki minust tego wszystkiego. Nie zapominajmy ze powierzchownie wszystko jest zagojone ale w srodku tak naprawde to swieża rana. ![]()
![]() |
#3314 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dostałam tez komplement,że z profilu wyglądam jak Claudia Shifert ![]() ![]()
![]() |
#3315 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3316 |
Raczkowanie
|
anulek_26 gratuluje efektu operacji.teraz tylko pozostaje ci przejście przez etap opuchlizny.ja niestety nadal puchnę ,ale mam nadzieje,ze do 3 miesiąca po się to uspokoi.
Witam. Nie planuję operacji nosa bo na szczęście mam idealny , ale wiele moich znajomych przechodziło taką operację i efekty było widać po osobach ,które miały naprawdę duży problem z nosem typu olbrzymi garb ,takim przykładem była moja przyjaciółka ,która miała ogromnego garba ,a do tego bardzo malutką część chrzęstną śmiesznie to wyglądało ![]() Więc jeśli nos jest szerszy niż przed operacją i jest opuchnięty po 3 mc mimo ,iż w przypadku nosków czeka się do roku na efekt ,ale mimo to radziłabym się skonsultować z lekarzem ,który wykonywał zabieg bądź z innym lekarzem bo niektórzy lekarze ściemniają ,że wszystko ładnie zginie żeby nie wyszło ,że coś źle zrobili ,a opinia innego lekarze na pewno będzie obiektywniejsza. |
![]() ![]() |
![]() |
#3317 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3318 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() anulek26 a Ty mialas czesc chrzestna tez zmieniana??? i szwy na zewnatrz noska?????
![]() |
#3319 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3320 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=ammmm;25656719]o kimTy terazpiszesz??? o Bunny??? ona nawet nie jest 2 miesiace po operacji... spokojnie- Czas leczy rany
![]() ![]() ![]() Tak o bunny trochę przeraził nas jej szeroki nos. Po operacji nos jest ogólnie obrzęknięty. Jest większy, uniesiony, bardziej zadarty. Od 5 dnia obrzek zaczyna ustepować, nos jes coraz mniej zadarty. Do 4 tygodni utrzymuje sie widoczny obrzęk na wysokości oczu i brwi. Widoczny jest obrzek po bokach nosa. Okresowo nasila sie i ustępuje obrzęk śluzówki. Po ok. 2-3 miesiącach nos ma kształt zblizony do ostatecznego, tateczny kształt osiąga po 3-12 miesiącach. Ogólnie, nos w trakcie gojenia opada.dr Skupin |
![]() ![]() |
![]() |
#3321 |
Raczkowanie
|
90% dziewczyn po operacji ma szeroki nos!! to normalne, dlatego wiekszosc wkleja fotki z profilu, sa poprostu ladniejsze i na nich widac roznice ladnie. Bo szczerze mowiac z przodu to wiekszosc nosow przez te 2-3 miesiace wyglada gorzej niz przed!!
Widze to po sobie, jestem niecale 3 m-ce po, nos nadal jest ciut szerszy ale naprawde minimalnie schodzi ta opuchlizna, z dnia na dzien sie tak nie da. Ja do tej pory nie lubie siebie na zdjeciach "z przodu" Bunny dziekuje, przod wysle ci jak dostane apart bo zostawilam ostatnio u mamy ![]() Ja do mojego nosala mam tylko 1 ale, nie jest zly, ale zmiana jest zbyt mala. Liczylam na wieksza, dlatego bede jeszcze rozmawiac w sprawie ewentualnej mini poprawki. pozdrawiam was dziewczyny |
![]() ![]() |
![]() |
#3322 | |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=kasiulka12312;25663 187]
Cytat:
u mnie po sciagnieciu gipsu nos byl poprostu prosty, zero zadarcia. Teraz jest lekko zadarty ![]()
![]() |
#3323 |
Przyczajenie
|
Hmm...Fajnie, że macie to już za sobą i możecie cieszyć się swoimi nowymi, ładnymi noskami
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3324 |
Wtajemniczenie
|
to moze zacznij brac tabletki antykoncepcyjne na ten czas...wyregulujesz sobie
#3325 |
Przyczajenie
|
Mam taką nadzieję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3326 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3327 |
Przyczajenie
|
Świetnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3328 |
Raczkowanie
|
Antykoncepcji nie stosuje się od tak sobie ,należy zrobić badania hormonalne ,zbadać tarczycę ,ale to nie problem jeśli badania wyjdą pomyślnie ,problemem są skutki uboczne ,które niestety występują ,każdy sobie mówi mnie one nie dotyczą ,ale można się rozczarować , najlepiej udać się do lekarza i wypytać o wszystko. Dodam w skrócie najważniejsze informacje dotyczące tabletek antykoncepcyjnych. Tabletki zwiększają krzepliwość krwi co za tym idzie może wystąpić zakrzep ( moja koleżanka młodsza ode mnie o 5 lat umarła we śnie zrobił jej się zakrzep miała 19 lat), więc nie ma żartów z takimi rzeczami, tabletki należy odstawić 6 tyg.przed operacją. ale też zależy od organizmu , podczas brania anty. zachodzą duże zmiany w organizmie ,które wracają do normy po ok.3 miesiącach od odstawienia tabletek.
Edytowane przez kasiulka12312 Czas edycji: 2011-03-11 o 21:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#3329 |
Przyczajenie
|
Tak, tak, ja to wszystko wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3330 |
Raczkowanie
|
gabi188 twój nosek jest przepiękny.Gratuluję
![]() anulek_26 gratuluje efektu operacji.teraz tylko pozostaje ci przejście przez etap opuchlizny.ja niestety nadal puchnę ,ale mam nadzieje,ze do 3 miesiąca po się to uspokoi. dzeve ja też opuchliznę z lewej strony mam,ciekawe od czego to zależy.mam nadzieje,że to już tak nie zostanie.bo przez to nos wydaje sie krzywy:/ ammm szczęściara z ciebie ty jakoś tak szybko ten nosek taki smukły miałaś,ja nadal kartofel:/[/QUOTE] No ja tez mam takie wrazenie,ze ucieka na 1 strone, czuje takia twarda skore po lewej stronie. U mnie to juz przeciez 2 miesiac mija ![]() A dzis mnie paintball ominal bo sie boje zalozyc kasku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.