|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Dziewczyny wiecie może ile w regulaminie all jest czasu na wpłatę za wylicytowaną aukcję? Bo jedna os. nie wpłaca kaski już ponad tydzień.
|
|
|
|
#3302 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Cytat:
niby SR z tego samego szpitala, polozne razem pracuja a inne teorie maja, ale urodzenie lozyska i dziecka to inne fazy tak jak Papeteria i ja wklejalysmy linki w necie tez nie znalazlam sie z innymi fazami, ale to kwestia nazewnictwa tylko w sumie.
|
|
|
|
|
#3303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze w moim szpitalu na miejscu to badaja a w tym w ktorym bylas gdzies wysylaja strasznie dlugo. ja mialam wynik nastepnego dnia ale dowiedzialam sie przypadkiem bo dali mi antybiotyk i jak zaczelam pytac na co to powiedzieli ze bakteria mi w wymazie wyszla---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- ola ja niestety nie mam pojecia |
|
|
|
|
#3304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3305 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ja tez uwielbiam takie biale posciele z koronką i tez ciągle się zastanawiam czy by takiej sobie a raczej Mlodej nie uszyc tym bardziej, ze mam wszystkie materiały w domku ![]() Cytat:
trzecia się zaczyna jak masz pelne rozwarcie i siadasz na fotelu i rodzisz, czwarta to urodzenie lozyska ![]() Cytat:
![]() co do glukozy to najlepiej posiedziec PO zeby tak jak mowisz nie spalic glukozy i miec pewne wyniki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a ja wczoraj bylam na USG, mam piekne zdjecia coreczki ![]() lekarz na poczatku w sumie bardzo rutynowo tylko mowil na glos pielegniarce efekty badania (badal dzidzie ponad 30 minut sprawdzajac kazdy narzad a pielegniarka notowala) jak doszedl do buzki to az sie zatrzymal i mowi - wow bedziecie mieli Panstwo sliczna coreczke ![]() wiec się chwalę moją ślicznotką ![]() Malutka zdrowa jak rybka jest, jedno tylko mnie zmartwilo - lekarz powiedzial, ze cala poowijana w pepowine jest i kazal na nastepne pelne badanie za miesiac przyjechac :/ dzis mam wizyte u mojego gina i mam mu pokazac wyniki badan wiec sie zapytam, czy mam się martwić tym wszystkim.. no i wstalam dzis z bolem glowy i gardla ![]() dzewczyny co ja moge lykać na to gardło? cos do ssania? zaraz podjade do apteki, bo nie chce sie bardziej rozchorować
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
na gardlo mozna tantum verde |
|
|
|
#3307 |
|
Rozeznanie
|
kochane mamusie--życzę dnia miłego dziecęcego
|
|
|
|
#3308 |
|
Wtajemniczenie
|
pilotko-dziekuje za troskę-dzis czuję się jak nowo narodzona
tylko strasznie mnie sutki swedza i mysle, czy sie nie posmarowac tym maltanem -pisze ze przed porodem tez mozna stosowac... co sadzicie?aaa-cuuudowne zdjecie malej, chociaz ja nadal utrzymuje, ze dzieci na tych zdjeciach sa wszystkie takie podobne, np Twoja podobna jest do mojej hehe zaraz Wam wkleje foto, bo jeszcze nie dawalam
http://s6.suwaczek.com/201007194965.png http://s2.pierwszezabki.pl/036/0362599d0.png?4550 http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73qv09fwip.png Edytowane przez agravka Czas edycji: 2010-06-01 o 12:10 |
|
|
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie wróciłam od lekarza, stan "okołozapalny" krtani. Na szczęście płuca i oskrzela czyste. Jak do piątku po homeopatykach nie przejdzie, to dostanę silny antybiotyk (chciała dać już dziś jedyny stosunkowo łagodny- ale jestem na amoksycylinę uczulona i dupcia). A z cukrem będziemy badać po ciąży, bo teraz jest niemiarodajny.
|
|
#3310 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry!
![]() Wszystkiego najlepszego dla naszych kochanych dzieciaczków, przede wszystkim dużo zdrówka! Ja już wróciłam od dentysty, na szczeście nie było nic do leczenia, skończyło się na kontroli. anoxa to faktycznie nieciekawie z tym dzieckiem, nawet zdrzemnac sie nie mozesz w ciagu dnia. Dziwie sie że personel nic na to nie mówi bo ogolnie to male dzieci nie bardzo zeby przebywaly w szpitalu nie mowiac juz o okreslonych porach odwiedzin pilotka ale ślicznotka hd jak zwykle wszystko cudne, ale Twoj synus bedzie mial dobrze, tyle niepowtarzalnych rzeczy bedzie mial serduszkoiz ja biore tylko witaminy Feminatal N Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]()
|
|
|
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takze to kwestia nazewnictwa i ustalen. Dzidzius przesliczny. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3312 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem i ja,w dwupaku na szczęście
Wczoraj wieczorem odszedł mi jeszcze kawałek tego czopa (o ile to to ).Noc miałam niezbyt spokojną,bo jednak niepokój został i chyba ze 3 razy mi się śniło,że rodzę O 4 rano się obudziłam,bo byłam głodna i dziwnie mnie kłuło w podbrzuszu.Nie mogłam sobie znaleźć miejsca zupełnie.W końcu przeszło,ale nie wiem co to było... Strasznie śpiąca byłam,więc po 8 poszłam znowu spać i tak wstałam dopiero wpół do 12 obudzona smsem od męża,czy przypadkiem nie rodzę Odpisałam,że nie,poszłam do łazienki,stoję sobie przed lustrem i nagle czuję,że mi coś po nogach leci... No kurka wodna,a już uwierzyłam,że mam sporo czasu! Ale dalej obstawiam przy swoim-nie będę jeszcze rodzić i już Teraz sobie leżę i jak grawitacja nie działa to nic nie leci.Idę dzisiaj do mojego gina i obawiam się,że znowu mnie odeśle do szpitala.A z położnymi,które już mnie poznają umawiałam się,że wrócę dopiero na poród
|
|
|
|
#3313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matko Boska ale to ten czop ci lecial znowu? bo sie wystraszylam ze wody! nie dziwie sie ze nie moglas spac (na marginesie to ja prawie nie spalam w nocy, masz chyba na mnie zly wplyw ) odezwij sie po wizycie bo tu z nerwow umrzemy
|
|
|
|
|
#3315 |
|
Wtajemniczenie
|
ania czop to wczoraj,a to co dzisiaj leciało to właśnie raczej wody... Ale pocieszam się,że może to duża ilość wydzieliny... Miała któraś z Was tyle,że jej się aż po nogach lało?
Powiedzcie,że tak...
|
|
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz nie mogę za długo czekać... a nie chciałabym aby Szymek był jedynakiem ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
Może mi też sie odmieni ...
|
||
|
|
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie leci każdego dnia nad ranem- spływa sporo, czasem całe kropelki lecą kilka centymetrów po nodze. I są to wodniste upławy, ale mną się nie sugeruj... Ja mam jeszcze dużo czasu...
|
#3319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3320 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie ważne jak się je dzieli, tylko ważne że zawsze wszystkie są hehe...i tak nie będziemy pamiętać o fazach w czasie porodu, ja to traktuję tylko tak poglądowo, informacyjnie... farminka czyżby wody?
|
|
|
|
|
#3321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To może być irytujące.. Sorry za "literówkę" ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------
|
|
|
|
|
#3322 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba za wody uznam dopiero porządne chluśnięcie. Tylko,że nie u wszystkich tak to wygląda podobno. Chyba sfiksuje przed tą wizytą u lekarza
|
||
|
|
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o ktorej wizyta? |
|
|
|
|
#3325 |
|
Zadomowienie
|
iii mialam cos napisac, ale zapomnialam...
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty. Ja tez dzis mam o 15, prosze o
|
|
|
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3327 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wyobrazam sobie co musisz czuc...podniecenie pomieszane ze strachem?
|
|
|
|
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
no to dobrze ze juz niedlugo
|
|
|
|
#3330 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Tak sobie siedzę na kanapię, patrzę przez okno... a tam ... Przy Dniu Dziecka spaceruje sobie BOCIAN po polach Czyżby jakiś znak z góry ?? :P hehehe
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.

niby SR z tego samego szpitala, polozne razem pracuja a inne teorie maja, ale urodzenie lozyska i dziecka to inne fazy tak jak Papeteria i ja wklejalysmy linki w necie tez nie znalazlam sie z innymi fazami, ale to kwestia nazewnictwa tylko w sumie.
no i w tym szpitalu bez tych wynikow nie chcieli mnie wypuscic. Wiecej nie pojde do tego szpitala...byl najblizej i nie zakladalam, ze w nim zostane.
Pisałam Wam o tym wcześniej.

ja tez uwielbiam takie biale posciele z koronką i tez ciągle się zastanawiam czy by takiej sobie a raczej Mlodej nie uszyc tym bardziej, ze mam wszystkie materiały w domku

) odezwij sie po wizycie bo tu z nerwow umrzemy