|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o)
Cytat:
No niby bole wzrostowe dotycza glownie starszych dzieci, to jednak 2,5 latkom tez sie zdarza
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
MAgda fajne
![]() Tej kurtki co mnie interesowała też nie ma, chciałam zobaczyć jak wygląda na żywo. Mi w kurtkach typowych narciarskich-do tyłka jest za zimno. Mam teraz jedną z Brugi i marznę w niej. Muszę mieć puchówkę do kolan a to już na przyszły rok. |
|
|
|
#3303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.decathlon.com.pl/PL/inuit-noir-47226265/ mnie się te ze strony podobają: http://www.decathlon.com.pl/PL/inuit-137656874/ ale w sumie prawda taka,że w spodniach i tak widać tylko czubki butów więc co za różnica ja noszę malusie 36 aaa,w tych mi się podoba to,że są z przodu wąskie jak na sportowe buty |
|
|
|
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
Jowiszku
ja mam już drugą zimę takie same buty, tylko w innym kolorze super że stopy mi w nich nie marzną Judi ja obecny zestaw wózkowy jedo bartatina, to mam bez przypinanego do niego fotelika dla mnie to zbędne było, z Mikim, z opcji stelaż plus fotelik skorzystałam może ze 2 razy z małym po sklepach nie jeździlismy, jak siedział jeszcze w nosidełku, bo po pierwsze skupisko ludzi niewskazane, a po drugie M był bardzo nieznośny i przecież ryczał mi non stop jak nie był do cyca podpięty ![]() a potem jak był starszy to malutką spacerówką zabieraliśmy i ok było no i stwierdziłam że po co przepłacać tym razem oglądałam pogrzeb w tv, ale wzruszająca uroczystość tyle osób przyjechało do L na tę uroczystość, no strata na razie jak widzę nie do odrobienia , takiego toku myślenia na razie brak jak miał arc.Życiński
|
|
|
|
#3305 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to prawda co pisze Kristi macica wolniej kurczy sie przy kazdym nastepnym porodzie i boli przeważnie podczas karmienia choć to też nie jest regułą nieprzyjemne uczucie takie skurcze.Ja o tym nie wiedziałam dopiero po drugim porodzie sie przekonałam
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie wiem jak się wyciska macicę, za to dobrze wiem jak się wyciska łożysko
![]() obkurczanie macicy w pierwszysch dniach karmienia- nieprzyjemne, fakt, dobrze pamiętam |
|
|
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przypinałam fotelik do inglesiny jak np wybieraliśmy rzeczy do mieszkania w castoramie itd i huśtałam wózkiem ile się da by ten mały drań nie darł dzioba heheh to były czasy![]() za nowy maxi cosi z adapterami do x landera muszę liczyć 400 z przesyłka już. No zobaczymy jak będę na kupnie, może się trafi jakaś okazja
|
|
|
|
|
#3308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dopiero odczułam to po trzecim porodzie a przy karmieniu to się zwijałam z bólu choćby mi ktoś do brzucha nakopał |
|
|
|
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale żeście mi spierniczyły humor tymi bólowymi opowieściami.. Przy opisie wyciskania macicy prawie zeszłam. A o bolesnej kurczącej macicy to wiedziałam, ale nie chciałam o tym myśleć, ale przy Was się nie da..
Cytat:
Jakoś specjalnie nie bolało, ale kretyńskie uczucie.No, Aniu, mnie też jest szkoda tego Życińskiego, zwłaszcza, że jak na episkopat to stary nie był i mógł jeszcze trochę pociągnąć... Jak sobie go porównam np. do naszego bp-a, to tym bardziej mi żal... |
|
|
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj moje dziecko po raz pierwszy widziało tatusia w seksownych inaczej wojskowych kalesonach. był w trakcie ubierania więc miał na sobie tylko kaloesony i koszulkę. Iga wpadła do przedpokoju, zobaczyła go, dostała ataku śmiechu i ledwo co mogła się wysłowić
![]() miałam oglądać film j.aniston ale widzę,że o 21. będzie w tvn "dom nad jeziorem" więc dżenifer przekładam na jutro
|
|
|
|
#3311 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
heheheheeh Iga ma hasła
|
|
|
|
#3313 |
|
Zakorzenienie
|
Padam baby padam... popołudniu zaliczyliśmy 3 sklepy, tzn. real, tesco i Media Markt. Teraz jeszcze tak się oblałam gorącą herbata, że cała musiałam się przebrać
Odebrałam portret teściów, bo zamówiłam teściowej na imieniny potem ruszyliśmy w poszukiwaniu antyramy. W media małżon nabył sobie notebooka żeby mnie chyba kusić bardziej a ja się siłą woli powstrzymuję chociaż jak on sobie kupil mogę mu podkradać namówiłam go na kolor czerwony więc Iga jest boska, padłam ![]() Takuśna ale macie fajnie z tym "za darmo" dla 3 latków. U nas tak nie ma, jest tylko zaznaczone że trzylatki można zostawić pod opieką babeczki, ale też płatnie i aktualnie pół h kosztuje 6 zł A jak się dziś wnerwiłam... jeszcze rano byłam z mamą i Olgierdą w Leclerku i weszłyśmy do sklepu, ledwo przekroczyłam bramki Ola zażyczyła sobie loda, stwierdziłam że ok będzie spokojnie siedzieć, a my zakupy zrobimy więc się wracam po gałkę w waflu dla niej a ochroniarz leci na mnie z wiatrem we włosach, żebym poszła naokoło tam gdzie jest bramka magnetyczna. Jak się wkurzyłam, powiedziałam Panu, że faktycznie zdążyłam się już taaaaaaaaaaaak nakraść mama zdziwienie w oczach i pyta którędy idę to musiałam ją ponownie oświecić, że tak się nakradłam, że muszę inną bramką wychodzić, normalnie kosmos baby. Nienawidzę Leclerka u nas, z wielu powodu, ale traktowanie klienta na wejściu jak złodzieja to są szczyty. Zwłaszcza, że na jakąś żul-babę jak mawia mój brat chyba nie wyglądam :brzyda: (chyba )Co do obkurczania macicy ja też pamiętam jak przystawiłam Olę do cyca pierwszy raz, o tak bolało jak w big okresie
|
#3314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
a ja za to miałam zator w macicy
tez chciałam cos przyjemnego napisac.........wszak nie moge sie pochwalic zadnymi łozyskami, bólami itd Iga spadam do pracy, jutro wolne, 2 dni
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie temu moja macica została wyciśnięta
hehe
|
|
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
WItam! a co to taka cisza???
ja ledwo zdarłam się z łóżka hehe dzisiaj tz wstał do młdego. Miałam długii ranekNo nic idę się ogarnąć ![]() Ahaaa Jowiszowa oglądałam wczoraj ten film Dom nad jeziorem, fajny |
|
|
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wróciłam ze spaceru, brrr zimno i zimowo, ponoć mówili że zima ma potrwać do 10 marca, potem wiosna. Oby się sprawdziło
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nawet nie wiedziałam że u nas jest -5... zimnica... ale ani nie wychylam nosa z domu. Mieliśmy dzisiaj iść na basen,ale że aż tak zimno-darujemy sobie. Zaczniemy chodzić jak wiosna przyjdzie.
Ziemniaki z kurczakiem już w piekarniku, dziecię śpi, my się lenimy
Edytowane przez Judi21_84 Czas edycji: 2011-02-20 o 14:08 |
|
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
A ja opycham się Bountym, zapijam kawą i sprzątam
robię dezorganizację pokoju bo we wtorek spodziewam się sofki Olgierdzianej więc robię małe przemeblowanko, a tż na podyplomówce do 17
|
#3321 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej laski,
znowu mnie nie bylo z dwa tygodnie, ale teraz mam troche czasu, bo sie ferje zaczely. ![]() Co tam slychac ? Jakies pogaduchy o porodach widze, czyzby sie ktoras zaczela przedwczesnie rozdwajac ? Mam nadzieje, ze nie ! U nas jakas slaba pogoda od paru dni, pada deszcz, szaro, nieciekawie.... Wczoraj pozbylam sie wielu rzeczy dziecinnych. Tzn mam kolezanke w pracy, ktora jest w ciazy i oddalam jej z wielka radoscia : wozek, fotelik samochodowy, hustawki, karuzelkii inne maty zababwowe, wanienke, kocyki, i peno jeszcze jakis wielkich, zagracajacych rzeczy, z ktorych Jimmy juz wyrosl i ktore mi sie juz nigdy nie przydadza. Uff, ile miejsca sie zrobilo. Dziewczyna musiala obracac dwa razy autem, bo wszytsko za jednym razem nie chcailo sie zmiescic.... ![]() Wiem, ze wiekszosc z was sprzedawala te rzeczy na all. Ja tez mialam najpierw taki zamiar, ale jak potem sobie pomyslalam, ze trzeba to wszytsko poprac i poczyscic, potem zrobic zdjecia, potem zamiescic w necie, a potem jeszcze odpowiadac na tel i wysylac tudziez ludzi z wizytami przyjmowac, to dalam sobie od razu spokoj i zproponowalam kolezance gratis. Teraz i ja i ona jetesmy szczesliwe. Uff ! Poza tym nie mam pojecia co bede z moimi maluchami robic po poludniu jak sie obudza. Tz idzie na tenisa, a na dworze leje..... nudy ! |
|
|
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Poulette!
Super że pozbyłaś się zbędnych rzeczy!! ![]() Ja już też nie mogę się doczekać aż keidyś wywalę worki z ubraniami itp. Mam zagracony strych w garażu i pół garderoby ![]() Pomijam 3 pary sanek w garażu hehe korzystamy obecnie z dwóch- w zależności ile śniegu. Trzecie są dla małego bobasa z oparciem i drewnianą rączką do pchania.![]() ![]()
Edytowane przez Judi21_84 Czas edycji: 2011-02-20 o 16:55 |
|
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
podrzemaliśmy wszyscy że ho ho hejka Poulette miłego feriowania super , że sprezentowałaś tyle rzeczy potrzebującej koleżance pieniądze rzecz względna, nam jakos ostatnio marnie idą sprzedaże używek na allegro za grosze sprzedać sie nie opłaca, to już własnie lepiej oddać komuś znajomemu ubranka po Mikim i dla niego zajmują całe półki w piwnicy i w jego szafie, ścisk że już wiecej upchnąć nic nie daję rady a jak bylaby mała bobasowa to inny rodzaj dojdzie do kolekcji
|
|
|
|
#3324 |
|
Wtajemniczenie
|
No zgadza sie. Mi tez sie luzniej w piwnicy i szafie zrobilo.
Zaraz zaladuje jakies fotki do swojego albumu, bo przed chwila obfocilam chlopakow. Wrzucilam 4 nowe fotki do albumu Bracia. Milego ogladania. Edytowane przez poulette Czas edycji: 2011-02-20 o 17:28 |
|
|
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanko. Co używałyście z globulek na dyskomfort frederikowy?? Jutro idę do apteki to przy okazji bym sobie coś poleconego przez Was kupiła
|
|
|
|
#3326 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
ależ chłopaki wyrośnięte Poulette, gratki niech dalej rosną jak na drożdżach te Twoje dwa cherubinki
Judi , zależy co dolega Twojej frederice jaki typ dyskomfortu ![]() podawałam ostatnio link Maluśnej , ona miała chrapkę na lactovaginal profilaktycznie, przeciwzapalnie kropkuje mi linka więc podam jak to leci : apteka dbam o zdrowie * Leki bez recepty * Dla kobiet * Infekcje, podrażnienia intymne w domowej apteczce mam : VAGICAL GYNTIMA PROBIOTYK VEMINELLA VAGI C no i testuję nowy żel http://plivafemf.pl/ bardziej kosztowny od drogeryjnych ( 20 zł) a i w diecie zwiększyłam ilość kefirów, jogurtów, maślanek |
|
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
ale bez recepty to chyba nic nie dostaniesz w globulkach
poza lactovaginalem , ale to nie jest lecznicza tylko zawiera pałeczki
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
Ja brałam antybiotyki w grudniu, styczniu i teraz w lutym przy zębie i za każdym razem mimo stosowania nystatyny czułam dyskomfort czasem swędzenie, ale takie jednodniowe i koniec. Temu chciałam sobie coś kupić by tam odbudować właściwą florę. Jogurty naturalne jem. zapisałam sobie nazwy jutro kupię.
Aha Anka ale z tych co wymieniłaś chyba każdy ma takie samo działanie...??? |
|
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
Judi na odbudowę, profilaktycznie to podpatrz tam gdzie podałam
który ma te pałeczki kwasu mlekowego lactovaginal najbardziej znany ale może któryś ma jakieś większe stężenie chciaż jak kiedyś pytałam mojej ginki (ale tej młodszej) to powiedziała, że taki lactovaginal tyle daje co umarłemu kadzidło więc nie wiem czy to działa, czy nie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

przynajmniej tak słyszałam
a moze to tez to
ale kochany kociaczek
aaa,w tych mi się podoba to,że są z przodu wąskie jak na sportowe buty
tyle osób przyjechało do L na tę uroczystość, no strata na razie jak widzę nie do odrobienia , takiego toku myślenia na razie brak jak miał arc.Życiński

potem ruszyliśmy w poszukiwaniu antyramy. W media małżon nabył sobie notebooka żeby mnie chyba kusić bardziej
a ja się siłą woli powstrzymuję