Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o) - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-19, 17:59   #3301
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o)

Cytat:
Napisane przez taka sobie Pokaż wiadomość
witam

Kristi ale to chyba nie chodzi o ból przy obkurczaniu tylko o to ze mniej sie obkurcza przynajmniej tak słyszałam

Anisia Wiki od jakiegos czasu tak sie wierci w łozku ze nie raz juz dostałam nogą w głowe, jak spi u nas i cięzko jej sie spi, tez marudzi i miejsca nie umie znalezc. ale nie słyszałam o bólach wzrostowych, zawsze to przypisuje pełni a moze to tez to

Veronka super ze praca juz gotowa jeszcze chwilka i będziesz nam tu magistrowac a jaki tytul pracy? rozwalaja mnie te wszystkie tytuły ja bym to nazwała pewnie w 2 słowach a to zwykle takie rozwlekłe jest

Judi tak szybko Cie gonili po cc? ja miałam cc o 8rano a pozwolili mi wstac dopiero na drugi dzien rano jakie mialaś znieczulenie? ja miałam do kręgosłupa i niby trzeba 24 godziny lezec najgorsze z tego lezenia to to, ze miałam na głowie jeden wielki kołtun myslałam ze będę włosy ścinac , dobę na leząco i tylko głową wierciłam na boki, mozecie sobie wyobrazic

TZ pojechal z córą do M1, moze zaliczą kulki, a ja musze ogarnąć chałupę, gołąbki juz sie duszą
a nie pisaam Wam, u mnie w M1 jest taki kącik dla dzieci, kulki, konstrukcja piętrowa, wiecie o czym mówie, i to jest od 3rż, darmowe. Mozna dzieciaka zostwic i isc na zakupy. Poszłysmy tam z Wiki przedwczoraj i babka nie pytała ile ma lat wiec weszła poszalała troche, ja oczywiscie czekałam, ale super ze sie udało, zaoszczedzone 10 zł kiedys tam poszłam to mi babka powiedziała ze jak nie ma 3 lat to nie ma szans, teraz sie nie pytali, a juz byłam przygotowana ze jest z 3 lutego

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

ja nie miałam i taszczyłam wózek. Ale my dostalismy w "spadku" nosidełko, ten fotelik do samochodu wiec juz nie wydawalismy niepotrzebnie. Gdybym kupowała i wózek i fotelik to pewnie bym kupiła w zestawie

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

i sie popłakałam ale kochany kociaczek
tez mi ten filmik lzy wycisnal

No niby bole wzrostowe dotycza glownie starszych dzieci, to jednak 2,5 latkom tez sie zdarza

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 18:03   #3302
Judi21_84
Zakorzenienie

MAgda fajne u nas były jeszcze te moje ale same małe rozmiary, mojego 41 już niet
Tej kurtki co mnie interesowała też nie ma, chciałam zobaczyć jak wygląda na żywo. Mi w kurtkach typowych narciarskich-do tyłka jest za zimno. Mam teraz jedną z Brugi i marznę w niej. Muszę mieć puchówkę do kolan a to już na przyszły rok.
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 18:29   #3303
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
MAgda fajne u nas były jeszcze te moje ale same małe rozmiary, mojego 41 już niet
Tej kurtki co mnie interesowała też nie ma, chciałam zobaczyć jak wygląda na żywo. Mi w kurtkach typowych narciarskich-do tyłka jest za zimno. Mam teraz jedną z Brugi i marznę w niej. Muszę mieć puchówkę do kolan a to już na przyszły rok.
u mnie wcale nie było. bo ty masz te,prawda?
http://www.decathlon.com.pl/PL/inuit-noir-47226265/
mnie się te ze strony podobają:
http://www.decathlon.com.pl/PL/inuit-137656874/

ale w sumie prawda taka,że w spodniach i tak widać tylko czubki butów więc co za różnica
ja noszę malusie 36 aaa,w tych mi się podoba to,że są z przodu wąskie jak na sportowe buty
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 19:07   #3304
anka1900
Zakorzenienie

Jowiszku
ja mam już drugą zimę takie same buty, tylko w innym kolorze
super że stopy mi w nich nie marzną

Judi
ja obecny zestaw wózkowy jedo bartatina, to mam bez przypinanego do niego fotelika
dla mnie to zbędne było,
z Mikim, z opcji stelaż plus fotelik skorzystałam może ze 2 razy
z małym po sklepach nie jeździlismy, jak siedział jeszcze w nosidełku, bo po pierwsze skupisko ludzi niewskazane, a po drugie M był bardzo nieznośny i przecież ryczał mi non stop jak nie był do cyca podpięty
a potem jak był starszy to malutką spacerówką zabieraliśmy i ok było
no i stwierdziłam że po co przepłacać tym razem

oglądałam pogrzeb w tv, ale wzruszająca uroczystość tyle osób przyjechało do L na tę uroczystość, no strata na razie jak widzę nie do odrobienia , takiego toku myślenia na razie brak jak miał arc.Życiński
Stary 2011-02-19, 19:30   #3305
rusalka
Zadomowienie

GG do rusalka

Cytat:
Napisane przez kristi75 Pokaż wiadomość
Ja nigdy nie miałam macicy wyciskanej
ale po Karolku najbardziej mnie bolała kurcząca się macica //a szczególnie w trakcie karmienia //
Lekarz mówił że im więcej porodów tym macica się gorzej obkurcza
Czesc dziewczyny

to prawda co pisze Kristi macica wolniej kurczy sie przy kazdym nastepnym porodzie i boli przeważnie podczas karmienia choć to też nie jest regułą nieprzyjemne uczucie takie skurcze.Ja o tym nie wiedziałam dopiero po drugim porodzie sie przekonałam
rusalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 19:34   #3306
jowisz
Zakorzenienie

ja nie wiem jak się wyciska macicę, za to dobrze wiem jak się wyciska łożysko
obkurczanie macicy w pierwszysch dniach karmienia- nieprzyjemne, fakt, dobrze pamiętam
Stary 2011-02-19, 19:39   #3307
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
u mnie wcale nie było. bo ty masz te,prawda?
http://www.decathlon.com.pl/PL/inuit-noir-47226265/
mnie się te ze strony podobają:
http://www.decathlon.com.pl/PL/inuit-137656874/

ale w sumie prawda taka,że w spodniach i tak widać tylko czubki butów więc co za różnica
ja noszę malusie 36 aaa,w tych mi się podoba to,że są z przodu wąskie jak na sportowe buty
Magda tak ja mam te z pierwszego linka z wzorkiem z tyłu

Ja przypinałam fotelik do inglesiny jak np wybieraliśmy rzeczy do mieszkania w castoramie itd i huśtałam wózkiem ile się da by ten mały drań nie darł dzioba heheh to były czasy
za nowy maxi cosi z adapterami do x landera muszę liczyć 400 z przesyłka już. No zobaczymy jak będę na kupnie, może się trafi jakaś okazja
Stary 2011-02-19, 19:44   #3308
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

Cytat:
Napisane przez rusalka Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny

to prawda co pisze Kristi macica wolniej kurczy sie przy kazdym nastepnym porodzie i boli przeważnie podczas karmienia choć to też nie jest regułą nieprzyjemne uczucie takie skurcze.Ja o tym nie wiedziałam dopiero po drugim porodzie sie przekonałam

Ja dopiero odczułam to po trzecim porodzie
a przy karmieniu to się zwijałam z bólu choćby mi ktoś do brzucha nakopał

kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 19:57   #3309
Sosnowa
Zakorzenienie

Ale żeście mi spierniczyły humor tymi bólowymi opowieściami.. Przy opisie wyciskania macicy prawie zeszłam. A o bolesnej kurczącej macicy to wiedziałam, ale nie chciałam o tym myśleć, ale przy Was się nie da..

Cytat:
ja nie wiem jak się wyciska macicę, za to dobrze wiem jak się wyciska łożysko
obkurczanie macicy w pierwszysch dniach karmienia- nieprzyjemne, fakt, dobrze pamiętam
Ja wiem co to jest odrywanie łożyska.. baba ciągnęła za pępowinę Jakoś specjalnie nie bolało, ale kretyńskie uczucie.

No, Aniu, mnie też jest szkoda tego Życińskiego, zwłaszcza, że jak na episkopat to stary nie był i mógł jeszcze trochę pociągnąć...
Jak sobie go porównam np. do naszego bp-a, to tym bardziej mi żal...
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 19:57   #3310
jowisz
Zakorzenienie

wczoraj moje dziecko po raz pierwszy widziało tatusia w seksownych inaczej wojskowych kalesonach. był w trakcie ubierania więc miał na sobie tylko kaloesony i koszulkę. Iga wpadła do przedpokoju, zobaczyła go, dostała ataku śmiechu i ledwo co mogła się wysłowić "Tatusiu", rzekła rechocząc, "wyglądasz jak mysza"

miałam oglądać film j.aniston ale widzę,że o 21. będzie w tvn "dom nad jeziorem" więc dżenifer przekładam na jutro
Stary 2011-02-19, 20:01   #3311
Sosnowa
Zakorzenienie

Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 20:07   #3312
Judi21_84
Zakorzenienie

heheheheeh Iga ma hasła
Stary 2011-02-19, 20:56   #3313
Kasiulka22
Zakorzenienie

Padam baby padam... popołudniu zaliczyliśmy 3 sklepy, tzn. real, tesco i Media Markt. Teraz jeszcze tak się oblałam gorącą herbata, że cała musiałam się przebrać

Odebrałam portret teściów, bo zamówiłam teściowej na imieniny potem ruszyliśmy w poszukiwaniu antyramy. W media małżon nabył sobie notebooka żeby mnie chyba kusić bardziej a ja się siłą woli powstrzymuję chociaż jak on sobie kupil mogę mu podkradać namówiłam go na kolor czerwony więc

Iga jest boska, padłam

Takuśna ale macie fajnie z tym "za darmo" dla 3 latków. U nas tak nie ma, jest tylko zaznaczone że trzylatki można zostawić pod opieką babeczki, ale też płatnie i aktualnie pół h kosztuje 6 zł

A jak się dziś wnerwiłam... jeszcze rano byłam z mamą i Olgierdą w Leclerku i weszłyśmy do sklepu, ledwo przekroczyłam bramki Ola zażyczyła sobie loda, stwierdziłam że ok będzie spokojnie siedzieć, a my zakupy zrobimy więc się wracam po gałkę w waflu dla niej a ochroniarz leci na mnie z wiatrem we włosach, żebym poszła naokoło tam gdzie jest bramka magnetyczna. Jak się wkurzyłam, powiedziałam Panu, że faktycznie zdążyłam się już taaaaaaaaaaaak nakraść mama zdziwienie w oczach i pyta którędy idę to musiałam ją ponownie oświecić, że tak się nakradłam, że muszę inną bramką wychodzić, normalnie kosmos baby. Nienawidzę Leclerka u nas, z wielu powodu, ale traktowanie klienta na wejściu jak złodzieja to są szczyty. Zwłaszcza, że na jakąś żul-babę jak mawia mój brat chyba nie wyglądam :brzyda: (chyba )

Co do obkurczania macicy ja też pamiętam jak przystawiłam Olę do cyca pierwszy raz, o tak bolało jak w big okresie ale u mnie macica ładnie się obkurczyła, na drugi dzień lekarz podziwiał jak bardzo i na szczęście łożysko też wyszło mi bezproblemowo uczucie niezbyt przyjemne, ale nie bolesne, takie pieczenie dziwne... jak dla mnie.

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 20:57   #3314
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

Cytat:
wczoraj moje dziecko po raz pierwszy widziało tatusia w seksownych inaczej wojskowych kalesonach. był w trakcie ubierania więc miał na sobie tylko kaloesony i koszulkę. Iga wpadła do przedpokoju, zobaczyła go, dostała ataku śmiechu i ledwo co mogła się wysłowić "Tatusiu", rzekła rechocząc, "wyglądasz jak mysza"

miałam oglądać film j.aniston ale widzę,że o 21. będzie w tvn "dom nad jeziorem" więc dżenifer przekładam na jutro

kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 22:17   #3315
taka sobie
Zakorzenienie

a ja za to miałam zator w macicy nie wypływało co miało i po 10 dniach miałam macice wielkosci 5 miesiąca ciąży. Chcieli m,nie łyzeczkowac ale moj gin wyprowadził mnie na prostą antybiotykiem, chwała mu za to
tez chciałam cos przyjemnego napisac.........wszak nie moge sie pochwalic zadnymi łozyskami, bólami itd

Iga

spadam do pracy, jutro wolne, 2 dni

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 22:33   #3316
Judi21_84
Zakorzenienie

No właśnie temu moja macica została wyciśnięta hehe
Stary 2011-02-20, 11:09   #3317
Judi21_84
Zakorzenienie

WItam! a co to taka cisza??? ja ledwo zdarłam się z łóżka hehe dzisiaj tz wstał do młdego. Miałam długii ranek
No nic idę się ogarnąć

Ahaaa Jowiszowa oglądałam wczoraj ten film Dom nad jeziorem, fajny
Stary 2011-02-20, 12:22   #3318
Kasiulka22
Zakorzenienie

Hej

Wróciłam ze spaceru, brrr zimno i zimowo, ponoć mówili że zima ma potrwać do 10 marca, potem wiosna. Oby się sprawdziło

Stary 2011-02-20, 14:05   #3319
Judi21_84
Zakorzenienie

Ja nawet nie wiedziałam że u nas jest -5... zimnica... ale ani nie wychylam nosa z domu. Mieliśmy dzisiaj iść na basen,ale że aż tak zimno-darujemy sobie. Zaczniemy chodzić jak wiosna przyjdzie.
Ziemniaki z kurczakiem już w piekarniku, dziecię śpi, my się lenimy

Edytowane przez Judi21_84
Czas edycji: 2011-02-20 o 14:08
Stary 2011-02-20, 14:56   #3320
Kasiulka22
Zakorzenienie

A ja opycham się Bountym, zapijam kawą i sprzątam robię dezorganizację pokoju bo we wtorek spodziewam się sofki Olgierdzianej więc robię małe przemeblowanko, a tż na podyplomówce do 17

Stary 2011-02-20, 15:21   #3321
poulette
Wtajemniczenie

Hej laski,
znowu mnie nie bylo z dwa tygodnie, ale teraz mam troche czasu, bo sie ferje zaczely.
Co tam slychac ? Jakies pogaduchy o porodach widze, czyzby sie ktoras zaczela przedwczesnie rozdwajac ? Mam nadzieje, ze nie !

U nas jakas slaba pogoda od paru dni, pada deszcz, szaro, nieciekawie....

Wczoraj pozbylam sie wielu rzeczy dziecinnych. Tzn mam kolezanke w pracy, ktora jest w ciazy i oddalam jej z wielka radoscia : wozek, fotelik samochodowy, hustawki, karuzelkii inne maty zababwowe, wanienke, kocyki, i peno jeszcze jakis wielkich, zagracajacych rzeczy, z ktorych Jimmy juz wyrosl i ktore mi sie juz nigdy nie przydadza. Uff, ile miejsca sie zrobilo. Dziewczyna musiala obracac dwa razy autem, bo wszytsko za jednym razem nie chcailo sie zmiescic....

Wiem, ze wiekszosc z was sprzedawala te rzeczy na all. Ja tez mialam najpierw taki zamiar, ale jak potem sobie pomyslalam, ze trzeba to wszytsko poprac i poczyscic, potem zrobic zdjecia, potem zamiescic w necie, a potem jeszcze odpowiadac na tel i wysylac tudziez ludzi z wizytami przyjmowac, to dalam sobie od razu spokoj i zproponowalam kolezance gratis.
Teraz i ja i ona jetesmy szczesliwe. Uff !

Poza tym nie mam pojecia co bede z moimi maluchami robic po poludniu jak sie obudza. Tz idzie na tenisa, a na dworze leje..... nudy !
poulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 16:31   #3322
Judi21_84
Zakorzenienie

Hej Poulette!
Super że pozbyłaś się zbędnych rzeczy!!
Ja już też nie mogę się doczekać aż keidyś wywalę worki z ubraniami itp. Mam zagracony strych w garażu i pół garderoby
Pomijam 3 pary sanek w garażu hehe korzystamy obecnie z dwóch- w zależności ile śniegu. Trzecie są dla małego bobasa z oparciem i drewnianą rączką do pchania.

Edytowane przez Judi21_84
Czas edycji: 2011-02-20 o 16:55
Stary 2011-02-20, 16:54   #3323
anka1900
Zakorzenienie

hejka
podrzemaliśmy wszyscy że ho ho

hejka Poulette miłego feriowania
super , że sprezentowałaś tyle rzeczy potrzebującej koleżance
pieniądze rzecz względna,
nam jakos ostatnio marnie idą sprzedaże używek na allegro
za grosze sprzedać sie nie opłaca, to już własnie lepiej oddać komuś znajomemu

ubranka po Mikim i dla niego zajmują całe półki w piwnicy i w jego szafie, ścisk że już wiecej upchnąć nic nie daję rady
a jak bylaby mała bobasowa to inny rodzaj dojdzie do kolekcji
Stary 2011-02-20, 17:18   #3324
poulette
Wtajemniczenie

No zgadza sie. Mi tez sie luzniej w piwnicy i szafie zrobilo.

Zaraz zaladuje jakies fotki do swojego albumu, bo przed chwila obfocilam chlopakow.

Wrzucilam 4 nowe fotki do albumu Bracia. Milego ogladania.

Edytowane przez poulette
Czas edycji: 2011-02-20 o 17:28
Stary 2011-02-20, 19:52   #3325
Judi21_84
Zakorzenienie

Dziewczyny mam pytanko. Co używałyście z globulek na dyskomfort frederikowy?? Jutro idę do apteki to przy okazji bym sobie coś poleconego przez Was kupiła
Stary 2011-02-20, 19:58   #3326
poulette
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanko. Co używałyście z globulek na dyskomfort frederikowy?? Jutro idę do apteki to przy okazji bym sobie coś poleconego przez Was kupiła

We wtorek meblowy sie zjezdza.
Stary 2011-02-20, 20:14   #3327
anka1900
Zakorzenienie

ależ chłopaki wyrośnięte Poulette, gratki niech dalej rosną jak na drożdżach te Twoje dwa cherubinki

Judi , zależy co dolega Twojej frederice jaki typ dyskomfortu
podawałam ostatnio link Maluśnej , ona miała chrapkę na lactovaginal profilaktycznie, przeciwzapalnie
kropkuje mi linka
więc podam jak to leci :

apteka dbam o zdrowie

* Leki bez recepty
* Dla kobiet
* Infekcje, podrażnienia intymne

w domowej apteczce mam :
VAGICAL
GYNTIMA PROBIOTYK
VEMINELLA VAGI C

no i testuję nowy żel
http://plivafemf.pl/
bardziej kosztowny od drogeryjnych ( 20 zł)

a i w diecie zwiększyłam ilość kefirów, jogurtów, maślanek
Stary 2011-02-20, 20:30   #3328
taka sobie
Zakorzenienie

ale bez recepty to chyba nic nie dostaniesz w globulkach poza lactovaginalem , ale to nie jest lecznicza tylko zawiera pałeczki

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 20:36   #3329
Judi21_84
Zakorzenienie

Ja brałam antybiotyki w grudniu, styczniu i teraz w lutym przy zębie i za każdym razem mimo stosowania nystatyny czułam dyskomfort czasem swędzenie, ale takie jednodniowe i koniec. Temu chciałam sobie coś kupić by tam odbudować właściwą florę. Jogurty naturalne jem. zapisałam sobie nazwy jutro kupię.
Aha Anka ale z tych co wymieniłaś chyba każdy ma takie samo działanie...???
Stary 2011-02-20, 20:41   #3330
anka1900
Zakorzenienie

Judi na odbudowę, profilaktycznie to podpatrz tam gdzie podałam
który ma te pałeczki kwasu mlekowego
lactovaginal najbardziej znany
ale może któryś ma jakieś większe stężenie
chciaż jak kiedyś pytałam mojej ginki (ale tej młodszej) to powiedziała, że taki lactovaginal tyle daje co umarłemu kadzidło
więc nie wiem czy to działa, czy nie

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości