|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 | |
BAN stały
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
Kremik tez zawsze kupowałam Bambino,jest świetny. Czasem sama go stosowałam,i dobrze się sprawdzał ![]() A o tej wit.A nie słyszałam,mogłabyś coś więcej o niej powiedzieć? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3302 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3303 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() A co do tej oliwki-jeśli mi taka opcja podpasuje,to z niej zrezygnuję. Zaintrygowała mnie ta wit A,i przy najbliższej okazji porozmawiam z położną. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3304 |
Wtajemniczenie
|
Widze, ze rozmowa o kosmetykach-ja mam wszystkie Nivea zakupione-jakos ufam tej marce..zobaczymy jak sie sprawdzi przy mlodym.
Jeszcze wrzucam moje fotki brzuszka z ost. czasu-ja wiem, ze tak hurtowo-ale tak mi wyszlo. BTW-przed ciaza wazylam 45kg/170cm-wiec prawie tak samo jak ty Jelly37-mozemy sie porownywac ![]() A wiec po kolei: 31 tydz 3 dni 36 tydz 36tydz 36 tydz-Mikolajkowo 37tydz 4 dni[fotka z dzisiaj]
#3305 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Masz mały,zgrabny brzuszek-no i jesteś szczuplutka ![]() Ja się tylko boję,żebym znów nie straciła na wadze-teraz w ogóle nie przytyłam,nogi chude,ręce też,jedynie pupa mi się leciutko zaokrągliła ![]() Nivea-ja lubię mleczka do ciała,i kolorówkę. No i czekam na info o kosmetykach z rossmanna-na pewno któraś z mamuś je kupowała/kupuje ![]() Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-23 o 21:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3306 |
Rozeznanie
|
Jelly super brzuszek, i duzy, ja mam bardziej taki jak Ty w 27 tygodniu
![]() ![]() Co do kosmetykow, powinno sie uzywac jednej firmy, bo wtedy latwiej w razie uczulenia znalezc "winowajce" ot i cala polityka ![]() A, dlaczego sadzisz, ze mala sie spieszy ?, masz jakies rozwarcie juz? albo skrocona szyjke? Ja, mam penaten , ale same probki, i jakies z drogerii, i zrobie tak, ze najpierw bede stosowala jedna serie, pozniej druga, zeby widziec co na mala dziala. Chantalle mocno trzymam kciuki za Ciebie i dziewczynki, wierze ze bedzie dobrze, blizniaki maja to do siebie, ze rodza sie wczesniej ![]() Dziewczyny piekne brzuszki macie, wszystkie jak jedna ![]() Moje dziecko daje znac o sobie, wiec wierze, ze jest wszystko ok., ale co sie strachu najadlam, to moje ![]() Makowki mniam mniam, tez bym zjadla, ale maku nie kupilam tyle, tesciowa w tym roku nie robi, a ja nigdy nie robilam, no i myslalam, ze to trudniejsze, wiec sie nie wyhylalam ![]() ![]() Reszte ciast zakupilam, zrobilam tylko salatke jarzynowa, piernik sobie odpuszczam, miesiwo i cala reszte mam, tylko wkurzam sie, bo kupowalam ser wedzony, ekstra do polonijnego sklepu sie wybralam jakies 20 km. od nas, i na paragonie i owszem, go mam ![]() ![]() A, ja mialam taka ochote na niego, ze szok, ale ze wzielam spory kawalek, i w myslach powiedzialam, ze z TZ sie nie podziele, to mnie Bog pokaral ![]() TZ za to wspanialomyslny, powiedzial ze jutro pojedzie i kupi mi drugi ![]() Moja malutka czkawke wlasnie dostala, wiec TZ przykryl mnie bluzka, bo mowi, ze jej zimno jest ![]() Prezent dla niej doszedl, wiec spokojna jestem ![]() Jutro czeka mnie sprzatanie jeszcze, bo dzis nie dam rady, nawet salatke kroilam jakos strasznie dlugo. Brzuch wedlug TZ opuscil mi sie 3 dni temu, ciekawe na jak dlugo przed porodem, ale licze ze minimum 4 tygodnie, innej mysli nie dopuszczam. No i ciekawe czy jeszcze ktos zauwazy, choc ja pepek widze nizej, nawet dzieciaki stwierdzily, ze brzuszek opadl. Nic jutro pewno zajrze na szybko, ale juz dzis zycze Wam wszystkim Zdrowych spokojnych radosnych Swiat, szybkich i bezbolesnych porodow w terminie i wszystkiego naj,naj, naj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3307 |
Wtajemniczenie
|
A jeszcze jakbym wczoraj nie zdazyla to juz dzisiaj wam zycze:
Pomódlmy się w Noc Betlejemską,
w Noc Szczęśliwego Rozwiązania, by wszystko się nam rozplątało węzły, konflikty, powikłania. Oby się wszystkie trudne sprawy porozkręcały jak supełki, własne ambicje i urazy zaczęły śmieszyć jak kukiełki. Oby w nas paskudne jędze pozamieniały się w owieczki, a w oczach mądre łzy stanęły jak na choince barwnej świeczki. ks. J. Twardowski i kazdej z osobna zycze-szczesliwego rozwiazania i cudownego dzieciatka!
![]() |
#3308 | |
BAN stały
|
Cytat:
Słuchaj,początkowo przybrałam 8 kg-ważyłam równo 58 kg. Potem nagle schudłam 3 kg,i teraz z powrotem mi się to zwraca-na razie tylko 1,5 kg,ale jestem dobrej myśli ![]() Brzuszek mi dość szybko urósł w ciągu tych 6 tyg. Teraz leciutko sie opuścił,ale to w sumie niewiele znaczy ![]() Ostatnio moja córcia odwróciła sie główką w dół,coraz bardziej napiera,mam regularne bóle brzucha,pleców. 28 grudnia idę do lekarza,i wtedy dowiem sie konkretów. Mam nadzieję,że się nie pospieszy,i wytrzyma chociaż do połowy stycznia. No,ja też nie piekłam wszystkich ciast,bo nie miałam siły. Dokupiłam szarlotkę(moje ulubione ciasto ![]() Jeszcze tyle osób na Wigilii mam...jutro chyba padnę... Dobra,mamusie,ja muszę się położyc,bo moja Marti zasnęła-a to idealna okazja do odpoczynku ![]() Dobrej nocy ![]() Madziu(mam nadzieję,że nie urwiesz mi głowy za zdrabnianie:P),dziekuję i wzajemnie ![]() Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-23 o 22:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3309 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj byłam cały dzien na nogach ,od rana cos gotuje,zrobilam 3 ciacha -sernik ,karpatke i blok czekoladowy i inne potrawy ,jeszcze zaliczylam zakupy.
jutro pokroje salatki a mieska upieke w sobote bo mam wtedy gosci ,jutro idziemy do kuzynki meza na wigilie ![]() a jeszcze musze ogarnac dom ,jednym slowem wszystko na mojej glowie,ech Przeczytałam wszystkie posty od rana ,a myslalam ze zajete bedziecie i na forum bedzie pusto a tu prosze ,ile naskrobane.Ja juz padam ,oczy mi sie same zamykaja . Ale jestescie chudzinki ![]() moj tp dopiero beben ![]() WESOŁYCH I SPOKOJNYCH SWIAT ZYCZE ,DUZO LENIUCHOWANIA I BEZKARNEGO OBJADANIA SIE ![]() ![]() ![]()
http://tickers.baby-gaga.com/t/lamla...2_1_Amelka.png[/image][/link] http://s8.suwaczek.com/201102274965.png Edytowane przez karinaaa Czas edycji: 2010-12-23 o 22:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#3310 |
BAN stały
|
Ja też dziewczynki życzę Wam wszystkim radosny, rodzinnych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia, szybkich i wspaniałych porodów, samych pięknych chwil po narodzinach, dużo zdrowia i pogody ducha na każdy dzień.
Muron trzymam mocno kciuki, alby Kalinka poczekała sobie spokojnie do poniedziałku. Chantalle wierzę, że wszystko będzie w porządku! Trzymajcie się dzielnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3311 |
Raczkowanie
|
Ja tam jutro będę uszka i pierogi z kapustą i grzybami lepić
![]() U nas jedyne co było pieczone to pierniczki, mama piekła a ja się potem bawiłam i kolorowałam różnokolorowymi lukrami... Pozostałe ciasta sernik, rolada makowa, jabłecznik i jakieś "tortowe" teściowie przywieźli wczoraj, bo oboje pracują w cukierni i co roku dostają przed świętami ciasta, więc mama mówi "po co piec, jak i tak dostaniemy". Jutro czeka mnie podróż do Warszawy, ok 40km i strasznie się jej boję, bo małej już dużo nie zostało (termin 13 stycznia), a ostatnio jak jechaliśmy po komodę dla Klaudii to ciężko mi się jechało. No nic, najwyżej wykorzystam kolana TŻta (prowadzi teść lub teściowa) i się położę na tylnym siedzeniu, na dodatek od lat cierpię na chorobę lokomocyjną, więc jazda dla mnie to dodatkowy dyskomfort, ale dziadek TŻta jest chory, możliwe że to jego ostatnie święta, a sam nie jest w stanie do nas przyjechać, więc wybieramy się do Wa-wy. Przez moją ciążę teściowie zmienili miejsce obchodzenia świąt, bo co roku jeździli do siostry TŻta, ale ze względu na to, że to ponad 100km jazdy mój TŻ kategorycznie się na to nie zgodził i stwierdził, że jak chcą to niech jadą, my nie mamy nic przeciwko, ale my zostajemy w domu. Więc I dzień świąt rodzice organizują u siebie, co nie odbywało się już od wielu lat. Rozpisałam się strasznie :/ sorki, ale ostatnio się nie odzywałam i tak jakoś wyszło :P Poza tym, mam lekkiego dołka, bo jeszcze nigdy nie spędzałam świąt tak daleko od rodziny z mojej strony... :/ Życzę Wam WESOŁYCH ŚWIĄT, by spełniły się Wasze marzenia, by zdrówko Wam dopisywało, świątecznej atmosfery, bezproblemowych porodów i by nasze maleństwa urodziły się mniej więcej w terminie i zdrowe były, więcej nam na razie chyba nie potrzeba do szczęścia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3312 |
BAN stały
|
Witam Was z rana
![]() Dziś wyjątkowo sie wyspałam,mała lulała całą noc,zresztą-nadal jest spokojna. Troszkę to dla mnie dziwne,ale w końcu mam spokój ![]() Przygotuję jeszcze kompot,i to by było na tyle. Uszek w tym roku nie lepiłam,tylko kupiłam ![]() Jeszcze dziś cała rodzina się zjeżdża... Na dodatek otrzymałam inną,dla mnie smutną wiadomość-moja starsza córka chce się przeprowadzić do Warszawy,razem ze swoim chłopakiem ![]() A to oznacza,że będę ją bardzo rzadko widywać... Przepraszam,że tutaj Wam takie ''gorzkie żale''robię,ale ciężko mi z tym,że Gosi nie będzie w Krakowie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3313 |
Zadomowienie
|
Kochane moje
![]() Życzę Wam z całego serduszka Wesołych Świat, spędzonych w rodzinnej i ciepłej atmosferze, Szczęśliwego Nowego Roku, szybkiego porodu w ekstazie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Taaaa szczery, rozbroił mnie tym tekstem ale sama mu obiecałam, ze na następne świeta będzie opiekował się małą a ja będę rządzić w kuchni. A czuję sie ogólnie fizycznie bardzo dobrze, oczywiscie poza typowymi objawami ciążowymi, ciężko mi sie przekrecać z boku na bok, bola kości łonowe, kręgosłup i mimo, że biore aspargin łapią mnie skurcze pośladków, poza tym fizycznie rewelka a psychicznie...smutno tak leżec i leżeć.Ale dla mojej córeczki WSZYSTKO. Dziekuje , że pytasz ![]()
#3314 |
Zadomowienie
|
Zdrowych, Spokojnych, rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia oraz pomyślności w Nowym Roku , Szczęśliwego rozwiązania, bezbolesnych porodów, dzieci grzecznych jak aniołki, żeby ich tatusiowie również pokazali klasę i przysparzali samych radości.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3315 | |
BAN stały
|
Cytat:
Mnie mój mąż powiedział,że w następne święta ja będę siedziała przy dziecku,a on wszystko zrobi...Kurczę,przecież kuchnia to moje królestwo ![]() Dolegliwości typowe(niestety-mam to samo),a co do leżenia...ja przy drugim dziecku musiałam leżeć przez 3 miesiące...ale tak,dla dziecka wszystko ![]() Trzymaj się,Justine, i wszystkiego dobrego ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3316 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3317 |
BAN stały
|
Owoce na kompot się gotują,a ja złapałam doła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3318 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj odwiedziło nas rodzeństwo męża z bratową.A ja w łóżku w piżamce i bratowa, mówi, że ona nierozumie dlaczego ja musze leżec, że niektóre kobiety w ciąży chodza do szkoły rodzenia, ćwiczą na piłce , specjalna gimnastyka... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3319 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Dla mnie to jest trochę nietaktowne z jej strony,ale to moje zdanie. Oczywiste jest,że jeśli cos jest z ciążą,i kobieta dostaje zalecenie,aby leżeć i odpoczywac,to tak zrobi. Oczywiście niektóre kobiety maja to ''szczęście'',że nic im nie jest i mogą robić wszystko,ale bez przesady,żeby wrzucac wszystkie ciężarne do jednego worka... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3320 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bąx dobrej myśłi, moze nie bedzie tak źle moze bedzie czesciej u mamusi niz ci sie zdaje ![]() ![]()
![]() |
#3321 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wprawdzie jej chłopak to odpowiedzialny człowiek,i ja,i mąż,nawet nasz synek bardzo go lubimy,ale jednak mam wątpliwości. To w koncu moje dziecko ![]() Jak ona sobie poradzi w wielkim mieście? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3322 |
Zadomowienie
|
mówiłyśmy kiedyś o zabawkach szczególnie o zestawie sprzątaczki i o to artykuł (swoją drogą tak się zastanawiam czy ktoś nas nie podczytuje
![]() http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1...a_chlopca.html A odnośnie kosmetyków rosmmana babydream ja je kupiłam, przeszukałam różne strony internetowe i poczytałam, że są to fajne kosmetyki w dodatku eko - większość z nich ma certyfikaty niemieckiej organizacji która odznacza kosmetyki naturalne, nie zawierające parabenów i szkodliwych substancji. Poszukaj gdzieś w moim profilu podawałam link do forum gdzie była mowa o tych kosmetykach. |
![]() ![]() |
![]() |
#3323 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Może nawet dziś przejadę się do Rossmanna,bo w sumie na święta wszystko mam juz zrobione. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3324 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja dziś mówiłam dzidziusiowi że jeszcze cały tydzień i jeden dzień ma siedzieć w brzuszku, a za to go będę teraz karmic pysznościami ![]() DZIEWCZNY ZYCZE WAM WSZYTKIM JAK I SOBIE WESOŁYCH I SPOKOJNYCH ŚWIĄT SPĘDZONYCH W GRONIE NAJBIŻSZYCH. I OBY MALUSZKI SIEDZIAŁY W BRZUSZKACH SPOKOJIE DO SWOICH TERMINÓW. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3325 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
I teraz tak troche się obawiam ze to moje lezenie tez zbagatelizuja , a jade do nich dzis na wigilie i wracamy w 2 dzien świąt rano...i nici bede z leżenia bo przeciez bedzie głupio uwalic mi sie na wyrko...i leżeć przy stole , niewiem jak to bedzie. ale moje dziecko najwazniejsze..jak nie bedzie warunkow do tego by leżeć,,najwyzej wrocimy z mezem wczesniej...teraz musze leżec , nie moge tego olac już dostałam reprymende od lekarki ze osatatnio mało leżałam, postraszyła mnie szpitalem..a dla rodziny mojego meza to sie wydaje smieszne bo jak tyje to powinnam sie ryuszac by chudnac a nie lezec..ale moja lekarka twierdzi, ze jak bede lezala to ta woda z organizmu bedzie mi schodzic bo nerki beda leoiej pracowaly a ja mam dosc tlumaczenia im tego... ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3326 | |
BAN stały
|
Cytat:
I jej poglądy na temat ciąży ciężko wykorzenić. Niech się cieszy,że miała to szczeście,że miała ciąże bez komplikacji. Bratowa-nie powinna się wypowiadać,skoro nie ma dzieci,ale widzę po mojej rodzinie,że osoby bezdzietne często maja najwięcej do powiedzenia. Co do leżenia-ja rozumiem,że może byc ci troche głupio,ale skoro masz takie zalecenia,to postaraj się odpoczywać chociaż przez 2 godzinki dziennie. Co to w ogóle za gadanie,że jak tyjesz,to powinnaś się ruszać,by chudnąć?! ![]() Tyjesz,bo to zupełnie normalne-znak,że dzidzia prawidłowo przybiera na wadze. Oczywiste jest,że i Ty nabierzesz przy okazji trochę ciałka. I co,masz się ruszać,żeby dziecku cos się stało? Bo im się nie podoba Twoje leżenie? A słuchaj,może Twój mąż powinien coś w tej sprawie powiedzieć? Myślę,że jak on ''wkroczy do akcji'',to teściowa nie powinna nic mówic. Zresztą,nawet niech sobie krzywo patrzą-dziecko jest najważniejsze ![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Dobra z Ciebie mama ![]() ![]() ![]() Dziękuję ![]() Moja córka strasznie płakała,gdy mi mówiła o wyprowadzce. Potem powiedziała słowa,których nigdy nie zapomnę:,że byłam,jestem i będę dla niej najlepszą mama na świecie. Że dziękuje za to,że dałam jej zycie,urodziłam,wychowała m,pokazywałam świat,otoczyłam ciepłem,opieką i miłością. Ja płakałam,a ona dalej mówiła... W sumie to nawet teraz płaczę,gdy o tym piszę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3327 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieje, że jakos to bedzie... To jeszcze raz zdrowych i pogodnych świat wszystkim,...uciekam...po d prysznic... ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
![]() Moja córka strasznie płakała,gdy mi mówiła o wyprowadzce. Potem powiedziała słowa,których nigdy nie zapomnę:,że byłam,jestem i będę dla niej najlepszą mama na świecie. Że dziękuje za to,że dałam jej zycie,urodziłam,wychowała m,pokazywałam świat,otoczyłam ciepłem,opieką i miłością. Ja płakałam,a ona dalej mówiła... W sumie to nawet teraz płaczę,gdy o tym piszę ![]() Widac ze jestescie bardzo zżyte i że wychowałaś córke na mądra dziewczynę, więc nic się nie przejmuj, będzie dobrze ![]()
![]() |
#3328 |
BAN stały
|
Justine,tak,jesteśmy żżyte,bardzo ją kocham,ona mnie też,i to,co powiedziała,było najcudowniejszym,co mogłam usłyszeć od swojego dziecka
![]() Dziękuję za słowa wsparcia,faktycznie musze pogodzić się z tym,że ona nie jest juz tą słodką,malutka dziewczynką,która potrzebuje mojej ciągłej opieki,a dorosłą,mądrą dziewczyną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3329 |
Zadomowienie
|
Niechaj Boże Narodzenie
stępi wszelkich bólów lody, niech usunie wszystkie troski, a otworzy szczęścia grody, niechaj przy najlepszym zdrowiu życie szczęściem opromienia, w nadchodzącym Nowym Roku oto szczere są życzenia. Dziewczyny życzymy Wam wszystkim wytrwałości i pogody ducha, aby te ostatnie tygodnie niosły nam szczęście i radosne wyczekiwanie na nasze upragnione Maleństwa! Marice, Agrafce i Achai życzę pięknych uśmiechów od dzieciaczków ![]() ![]() Cytrynka z mężem i Karolkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3330 |
Zadomowienie
|
Kochane! Życzę Wam wesołych, pogodnych i rodzinnych Świąt! W przyszłym roku dużo miłości, cierpliwości i radości oraz pociechy z nowonarodzonych Dzieciątek.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.