Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-25, 18:12   #3301
kamciurka
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

hej
TZ w pracy a ja dzis wieczor z netem, ale parowa juz mam dosc, a jutro we Wro ma byc 33 stopnie
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
czesc mamuski ja tylko na chwile
wprawdzie i tak nikt nie zauwaza mojej nieobecnosci ale jakby to jade na weekend nad morze wiec bede dopiero w poniedzialek

jod zamiast w tabletach wezme w naturze

buziaki
jak to nikt nie zauwaza ostatnio grozilam Ci za nieobecnosc
ja tez nie biore witamin bo moj gin nazywa je sztuczna pasza i mowi ze wlasnie czesto gesto tucza niepotrzebnie dzieci, jednak nie mam zdania na ten temat, pojde na polowkowe do innego gina to podpytam jego...

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 18:27   #3302
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
oj tak...
ale poki cos sezon staran trwa
wlasnie odpoczywam po obiadku przygotowanym przez tzta (schaboszczak, ziemniaczki i buraczki/kapusta kiszona) i popijam herbatke, rowniez przez niego zrobiona i doniesiona do lozeczka
"zeby Ci sie lepiej forum czytalo"
no mucha nie siada...
ojej ale kochany ten mąż!!!!! Ciekawe czy po porodzie również będzie taki dobry mój jak był ost w PL to się pytał, czy mi zrobić coś do jedzonka, ale akurat wtedy głodna nie byłam i nie skorzystałam
Ale next time napewno skorzystam!!!!!! a niech się stara

Cytat:
Z tego Twojego Malca rosnie maly alpinista. Juz w lonie matkji sie w gory wybiera...

I gratuluje torebki
A tztowi nalezy sie
alpinista dokładnie!

A mąż przeprosił i stwierdził, że mam sobie kupić jak tak bardzo chcę, więc...

oto ona i kryształki na rocznicę jeszcze w gratisie limit w tym roku chyba wyczerpałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01109.jpg (105,5 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01116.jpg (148,7 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01119.jpg (190,4 KB, 23 załadowań)

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 18:50   #3303
NataliaM1103
Rozeznanie

Agatek piękne prezenty

U mnie dzisiaj paskudna pogoda tj strasznie ciepło i parno - cały dzień męczy mnie głowa mimo ,że zjadłam apap no i do tego boli mnie trochę brzuszek na dole po obu stronach.W nocy znowu zapowiadają burze więc pewnie kolejna nocka nieprzespana
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 18:52   #3304
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc
wróciłam niedawno

pochodziłysmy troszke po sklepach... wlazłam do mothercare...ło mateńko jakie tam ceny- jak szybko wlazłam tak szybko wylazłam

Inutil super, ze tyle rzeczy dostalas

Agatek- no i brawo dla TZ
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 18:57   #3305
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

Agatek super że mąż przeprosil i gratuluje zakupów
Czekam na męza z kolacyją i się nuuudzę siedzac w samych majtkach bo u nas jakies fronty z Afryki a jutro ma byc jeszcze gorzej

Co do tabletek to ja jem femibion 2, lekarz jest na
Jem tez lacibios femina opakowanie i tydzien przerwy i znowu op. bo sie boje infekcji... mam nadzieje ze sie nie przyplacze

Edytowane przez natisska
Czas edycji: 2011-08-25 o 18:58
natisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 19:01   #3306
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

jesli o infekcje to ja uzywam do mycia emulsji lactacyd.....
Stary 2011-08-25, 19:08   #3307
*Agatek*
Zakorzenienie

Ja ziaji używam, zalecany dla 'dla kobiet w ciąży' takiej zielonej

Stary 2011-08-25, 19:13   #3308
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

no ja lactacydu od daawna uzywam... i teraz tez nie przestalam

pomalowalam sobie paznokcie wlasnie na niebieski smerfowy kolor
Stary 2011-08-25, 19:18   #3309
elunia25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Mamuśki jak macie nie daleko aptekę dbam o zdrowie to mozna sie zapisać do programu dla mam i maluszka i korzystać ze specjalnych promocji.Wystarczy wejść na ich stronę .Ale mam lenia ,no nic mi się nie chce
weszłam na ich stronke ale jakas nie rozgarnieta jestem i nie wiem gdzie mam tam się zarejestrowac, pomocy
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 19:21   #3310
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

ja tez ziaji ale pomaranczowej chyba... lactacyd kiedys mialam. a w ogole najlepsze podobno jest szare mydło

Stary 2011-08-25, 19:22   #3311
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

a widziałam dzis w smyku te kocyki puszyste, które któraś z was zamawiała... są w smyku po 24.99 zł....tylko ze ja tylko różowe widzialam albo oślepłam
Stary 2011-08-25, 19:24   #3312
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
też takie biorę, lekarz przepisał mi femibion 2, ale to jest po prostu jego tańszy zamiennik (ok. 27 zł)

Mój mąż dzisiaj do mnie dzwonił, że przyjedzie dopiero w przyszły piątek. Dwa tygodnie bez niego - oszaleję !
Na Allegro w aptece są po 12 zł
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 19:41   #3313
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

Ja ziaji używam, zalecany dla 'dla kobiet w ciąży' takiej zielonej

ja też
a ja dziś kolejną próbkę dostałam tym razem z zagranicy mała saszetka perfumu bruno-banani pięknie pachnie

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

no a dziś u nas zaczął sie 23 tydz
Stary 2011-08-25, 20:06   #3314
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
ahh, wróciłam i jestem super zadowolona, dostałam karton ciuszków, leżaczek-bujaczek fisher price, mate edukacyjną, rogal do karmienia, rożek i dostanę jeszcze wanienkę na stelażu

cieszę się jak głupia
Wow, ile prezentów
Cytat:
tygrysia w moich witaminach (pharmaton maturelle) jest jod, ja piję jeszcze wodę z jodem do tego. O tą, bo mi smakuje: http://www.google.pl/imgres?q=woda+z...:0&tx=87&ty=36
Dobry pomysł z tą wodą Mam nadzieję, że znajdę ją w sklepie.
Stary 2011-08-25, 22:14   #3315
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Napisane przez specialle Pokaż wiadomość
Mi lekarz zalecil witaminy od samego poczatku ale ja biore co 2 dzien prenatal. W pierwszej ciazy mpja Pani doktor robila co jakis czas badania i powiedziala ze jak mam dobre wyniki to zebym brala co 2 dzien bo inaczej na witaminach szybko sie tyje a przeciez nie chcemy wygladac jak hipopotamy. A tak wogole to chetnie sie do Was przylacze jesli mnie przyjmiecie. ja mam termin na 28stycznia 2012 wiec lapie sie w Waszych ramach
Witaj
Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość
Mi moje witaminy zalecił lekarz. Jednak we wtorek byłam u drugiej gin (gdyż chodzę do dwóch) i Ona mi powiedziała o tym jodzie.....

Na witaminach się tyje? Dlaczego?
Ja biore z jodem od początku, przy którejś wizycie moja Polska ginka sie pytała czy biore z jodem bo to pono właśnie ważne....
A co to tycia to to też pierwszo słysze, ale owszem jak już mamuśki pisały słyszałam że dzieciaczki duże sie rodzą ile w tym prawdy nie wiem ale siostra urodziła teraz synka 4360......ale czy to przez wit. to nie wiem.

Cytat:

fajnie, ze sie zobaczysz z Mamusia ! Na pewno sie stesknilas
))
Oj tak, nie umiałyśmy sie od siebie odklei i cały czas mi mamusia brzuszek głaskała Na szczescie leci z nami do Pl w sobote to sie jeszcze 2 tyg bede z nią widziec

Inutil podarki super tyle kasy zaoszczdzone

Mi dzisiaj też koleżanka coś podarowała....wkłady poporodowe 2 paczki hihi....zawsze to coś

Agatek kryształki śliczne, ja też lubie swarovskiego, w zeszłym roku dostałam od tżta kolczyki pod choinke

Agawoo tzrymam kciuki żeby dzidzia była zdrowa i Ty też oczywiście

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
a ja dziś kolejną próbkę dostałam tym razem z zagranicy mała saszetka perfumu bruno-banani pięknie pachnie

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

no a dziś u nas zaczął sie 23 tydz
Gratulacje 23tyg.

a bruno banani też mi si podoba
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 22:50   #3316
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
hej
TZ w pracy a ja dzis wieczor z netem, ale parowa juz mam dosc, a jutro we Wro ma byc 33 stopnie
Wroclaw potrafi byc upalny...alez ja tesknie za tym miastem. To moje najukochansze miasto w Polsce. Niestety, studia sie skonczyly, a tz w wawie
Jeszcze odwiedze je na obrone, jak uda mi sie w koncu prace napisac... Chociaz teraz czuje sie troche lepiej, wiec moze cos z tego bedzie.

Cytat:
ojej ale kochany ten mąż!!!!! Ciekawe czy po porodzie również będzie taki dobry mój jak był ost w PL to się pytał, czy mi zrobić coś do jedzonka, ale akurat wtedy głodna nie byłam i nie skorzystałam
Ale next time napewno skorzystam!!!!!! a niech się stara
moj to jeszcze nie maz
na razie pearl nierzadnica ma nieslubne dziecko

korzystaj, korzystaj
Ty to sobie pokorzystaj za te wszystkie dni, w ktorych nie mozesz miec go obok siebie
nalezy sie i Tobie, i Alpiniscie

I super te Twoje prezenty. Szczegolnie krysztalki - przeurocze

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Oj tak, nie umiałyśmy sie od siebie odklei i cały czas mi mamusia brzuszek głaskała Na szczescie leci z nami do Pl w sobote to sie jeszcze 2 tyg bede z nią widziec
ech...nie ma to jak Mama
moja zawsze byla dla mnie najlepsza przyjaciolka i myslalam,ze juz nie mozna byc blizej, ale w ciazy sie przekonalam,ze sie mylilam
nie wyobrazam sobie przejsc przez to wszystko bez jej wsparcia, rad, czulosci i madrego slowa
naciesz sie ile mozesz

Piszecie o plynach. Ja od wiekow uzywam lactacydu, a czytalam, ze jezeli jakis plyn nam odpowiada, to nie ma potrzeby zmieniania go na jakis typowy ciazowy. Tak wiec nie zmieniam.

W Warszawie burza z piorunami ze ho ho. Ja sie boje, rottweiler-zabojca-na zewnatrz, slodziak-w domu sie boi, siedzimy sobie razem i sie na siebie gapimy przestraszonymi oczami, a tz uczy sie do jutrzejszego egzaminu. Chyba ide mu poprzeszkadzac

Dobranoc

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 06:31   #3317
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

Witam z rańca
Ależ mnie muliło pół nocy i teraz jeszcze trzyma pare razy leciałam juz do kibelka No kiedy to sie skończy

Jem śniadania czyt. wciskam w siebie, lece pod prysznic i na wizytę do gin... gdzie ja miałam głowę zeby umawiać sie na 9 rano a dojazd mi zajmuje pół godz.... Mój mąż nazywa to syndromem jednego neuronu w ciąży

Dobra lece papa

Stary 2011-08-26, 06:36   #3318
ultraradiola
Wtajemniczenie

Hej mamusie

dzisiaj trochę mniej nadrabiania od wczoraj niż zwykle

Jestem dzisiaj strasznie nie wyspana cala noc sie wierciłam po taki upal i duchota była w nocy Chętnie bym pospała a tu nie stety trzeba było wstać Dobrze ze dzisiaj piątek to weekend trochę odeśpię

Inutil super ze dostałaś tyle rzeczy ja tez dostane tzn siostra mi pożyczy na tak długo jak będę chciała leżaczek wanienkę i rożne takie droższe rzeczy także tez troszkę kaski przyoszczędzę

Agatek ale prezenty no no

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 06:44   #3319
kropeczka1984
Rozeznanie

Witam

U mnie dzisiaj z rana przeszła burza. Strasznie grzmiało. Już myślałam, że przyjadę później do pracy (koleżanka się spóźnia codziennie, więc ja chyba też raz mogę ), ale potem stwierdziłam, że niewiadomo do kiedy będzie lało, więc wolę jechać rano z bratem samochodem niż później w deszczu autobusem... No ale na szczęście przestało padać Ale przeżyłam chwilę grozy, jak prądu przez kilka minut nie było, a ja wstaję o 5 rano, więc jeszcze ciemno jest. Na szczęście zanim zaczęłam się zbierać, to włączyli
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-26, 07:34   #3320
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień Dobry!

Muszę iść po jakieś śniadanie, nikt mi nie przyniósł

Jejj, piszecie o burzy, ja ją lubię a jak jest w nocy to nawet nie wiem bo śpię

Z ciuszków to się cieszę bardzo ale z akcesoriów jeszcze bardziej, to jest pożyczone wszystko bo koleżanka planuje jeszcze dziecko, ale na razie na pewno nie a leżaczek, wanienka, mata no i niania to dla mnie taki duży finansowy zastrzyk i powiedziałam tż że te pieniądze wydane na to dokładamy do wózka żeby kupić droższy

zresztą sam tż stwierdził że możemy kupić droższy, bo zostawimy wózek dalej, bo dzieci chcemy jeszcze mieć na pewno

Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość
Witam z rańca
Ależ mnie muliło pół nocy i teraz jeszcze trzyma pare razy leciałam juz do kibelka No kiedy to sie skończy

Jem śniadania czyt. wciskam w siebie, lece pod prysznic i na wizytę do gin... gdzie ja miałam głowę zeby umawiać sie na 9 rano a dojazd mi zajmuje pół godz.... Mój mąż nazywa to syndromem jednego neuronu w ciąży

Dobra lece papa
genialne określenie, ja to mam d początku i mi nie przechodzi :brzyda l:

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Znalezisko kartonowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P8260018.jpg (42,3 KB, 27 załadowań)
Stary 2011-08-26, 08:38   #3321
tygrysia
Rozeznanie

Cześć Mamusie

U mnie od rana świeci słońce, ale jest wiaterek, więc nie za gorąco.
Burzy w nocy u mnie nie było - cisza i spokój.

Ja już po śniadaniu. Ostatnio mam fazę na kanapki z rzodkiewką i dzisiaj też zjadam 3

Teraz lecę pranie wstawić.

Może dzisiaj do Rodziców pojadę, bo pyzy robią a ja je uwielbiam! Tylko tak mi się ruszyć z domu nie chce

Inutil, butki przecudne. Słodkie są takie malutkie

Edytowane przez tygrysia
Czas edycji: 2011-08-26 o 08:40 Powód: dopisek
tygrysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 08:59   #3322
agawoo
Zakorzenienie

CZeśc
Nie dałam rady wczoraj zajrzec do was po powrocie z pracy

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Mój mąż jest żołnierzem, właśnie jest na poligonie, gdzie rozminowują tereny. Miał zjechać na weekend, ale ktoś musi pilnować ich rzeczy tam na miejscu i akurat trafiło na niego. Ale i tak mam weekend grania na weselu, więc mam nadzieje, że jakoś zleci. Tylko mi smutno bez niego
O widzisz, to w sumie dobrze się złożyło, że nie będziesz w domu siedziała sama
No niestety zawód ma wymagający ten Twój TZ

Cytat:
Czesc Mamusie w ten jakże upalny i parny dzień
Nadrobiłam ale mało co zapamiętałam
agawoo najważniejsze ze choroba jest wykryta teraz tylko nie zapominac łykac i bedzie dobrze wiele jet mam z problemami tarczycowymi
Nie przejmuję się na razie, będę robiła regularnie badania i będziemy widzieć czy się coś zmienia czy nie

Cytat:
ahh, wróciłam i jestem super zadowolona, dostałam karton ciuszków, leżaczek-bujaczek fisher price, mate edukacyjną, rogal do karmienia, rożek i dostanę jeszcze wanienkę na stelażu

Super, że dostalaś tyle rzeczy Duza oszczędność

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
czesc mamuski ja tylko na chwile
wprawdzie i tak nikt nie zauwaza mojej nieobecnosci ale jakby to jade na weekend nad morze wiec bede dopiero w poniedzialek

jod zamiast w tabletach wezme w naturze

buziaki
Zazdroszczę Baw się dobrze, i wdychaj jod ile wlezie

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
oto ona i kryształki na rocznicę jeszcze w gratisie limit w tym roku chyba wyczerpałam
Agatek, śliczne prezenty

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
jesli o infekcje to ja uzywam do mycia emulsji lactacyd.....
Ja też mam teraz Lactacyd, a wcześniej Intimel miałam, też bardzo fajny

Cytat:
Agawoo tzrymam kciuki żeby dzidzia była zdrowa i Ty też oczywiście
Dzięki

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
moj to jeszcze nie maz
na razie pearl nierzadnica ma nieslubne dziecko

Inutil, uwielbiam małe buciki

A ja się trochę stresuję, bo mój Tzcik chory ..
Tzn, w nocy miał temperaturę 37,4 (nie tak źle, ale jednak). Myślałam, że jakies przeziębienie, albo coś, ale dzisiaj rano obudził się bez temperatury, za to ze spuchniętym pyszczkiem

Mówi, że nic go nie boli, ani ząb, ani nic innego - więc albo go zawiało, albo od zęba - tyle, że nie boli .. Pojechał do pracy, zobaczymy czy mu zejdzie ta opuchlizna czy sie powiększy
A jutro i w niedzielę mamy imprezy z okazji dni naszego miasta, i chcieliśmy się wybrać Oby był zdrowy

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-08-26 o 09:14
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 09:38   #3323
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hej mamuśki

Ja wcinam właśnie bułeczke z szynką z Polski.....mamusia przywiozła

Ostatnie pranie przed wylotem puszczone, jeszcze troche posprzątac a po południu jade do banku wypłacic ostatni czek.......ale zeby nie było tak kolorowo że z wikszą kasa pojade to akurat teraz jest termin płacenia czynszu A jak tż wróci z pracy jedziemy do Athlone(jakieś 70km) do tego sklepu z Polskimi wózkami co już kiedyś pisałam i zobacz czy jest coś ciekawego a jak nie to sie dowiem czy istnieje możliwośc zamówienia na sklep wózka, nie miała bym wtedy problemu jak bym musiała np.reklamowac. A jak sie nie da to zostaje all

Dziewczyny ja jeszcze nic sama nigdy z all nie zamawiałam bo nie mam konta, zawsze tż prosi kolege jak coś potrzebuje.
Teraz bede prosic bratowa tżta żeby mi pozamiawiała kilka żeczy i tu moje pytanie Jak sie zamawia od jednego sprzedawcy na kilku aukcjach to sie tylko płaci raz za przesyłke, tak?

Jedna mamuśka już podawała namiar na dobrego sprzedawce, musze sie cofnac i poszukac, ale jak jeszcze kogoś polecacie to prosze podajcie,bede bardzo wdziczna Mam zamiar zaszalec jak bede w Pl
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 09:42   #3324
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Dobry

Agawoo zdrówka dla meża

Inutil kapcioszki słodkie

ja codziennie jem kanapki z białym serkiem i dżemem.... na sniadania i kolacje w kolko. ciekawe kiedy mi się znudzi

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Kasik musisz czytac co na danej aukcji jest napisane. zazwyczaj koszt jest jeden ale jak wiecej sztuk to np przesyłka drozeje o złotówkę z kazdą sztuką... roznie bywa... musisz czytac
Stary 2011-08-26, 09:42   #3325
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Jak sie zamawia od jednego sprzedawcy na kilku aukcjach to sie tylko płaci raz za przesyłke, tak?
To zależy od sprzedawcy. Zwykle płaci się tak, jak za jedną rzecz, ale to już musisz dopytać.

Dziewczyny moja rozmowa o zastępstwie w pracy została przesunięta na dzisiaj. Ja planujęzwolnienie od września i niby już jest dziewczyna na moje zastępstwo, ale szef nie wie jeszcze, że ja od września chcę wziąć zwolnienie. Nie chcę za bardzo, żeby wiedział, że to takie planowane. Myślicie, że dobrze zrobię, jak powiem, że kiepsko się czuję, jestem ciągle zmęczona, no i dodatkowo teraz będzie jesień, przeziębienia, a ja wolałabym tego uniknąć?
Nie chcę, żeby pomyślał, że po prostu nie chce mi się pracować :/

Na dodatek moja "koleżanka" w pracy dzisiaj stwierdziła, że ciąża to nie choroba! Nienawidzę tego określenia! Jedni przechodzą ciążę super, a inni z łóżka wstać nie mogą. Tylko, że ja nawet w dyskusję z nią wejść nie mogę, bo ona uważa, że jej zdanie jest święte. Boję się, że wypali z tym tekstem do szefa...

Edytowane przez kropeczka1984
Czas edycji: 2011-08-26 o 09:47
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 09:44   #3326
*Agatek*
Zakorzenienie

odnośnie moich prezentów, które- kryształki dostanę od męża jak przyjedzie za 2 tyg już spakowałam w pudełeczko, żeby 'tak dla pozoru' mi je wręczył

Cytat:

pearpearl jesteś boska

Inutil skąd masz??? boskie!!!!

Stary 2011-08-26, 09:46   #3327
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

dziewczynki zaczełąm licytowac rzeczy dla bobaska na all na razie unisex mam nadzieję, ze od wtorku będę wiedziec czy sukienki czy spodenki hehe
Stary 2011-08-26, 09:50   #3328
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Na aukcji jest zawsze podane że np.za wszystkie rzecyz płaci się raz -jedna wysyłka lub pisze że np za więcej rzeczy dopłata tak jak ja np kupiłam kilka rzeczy za jedną była przesyłka 14zł a powyżej 1 już 16zł ale wtedy to obojętnie ile byś kupiła czy to 5 czy 8 rzeczy to koszt pozostajue już 16zł

dzis wcześniej usiadlam i jeszcze malutko napisałyście

a ja z TŻ 7 lat się znam a dopiero wczoraj się dowiedziałam z elubi żurek hahahaha ale jazda nigdy sie go nawet nie pytałam bo ja nie przepadam i nie gotowałam takiego wynalazku a wczoraj mnie naszła ochota i się pytałam czy jak dziś zrobie czy zje czy ;lubi takei cos no i lubi tak wiec dziś żurek z jajem i kiełbaską

wczoraj wieczorem tak nas naszła ochota ze jeszcze o 22 smażyłam naleśniki troche za dużo ciasta zrobiłam i wyszło więcej że nawet dziś na śniadanie były

u nas dziś parno nie ma czym oddychać ze mi się momentami słabo robi
Stary 2011-08-26, 09:57   #3329
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny ja jeszcze nic sama nigdy z all nie zamawiałam bo nie mam konta, zawsze tż prosi kolege jak coś potrzebuje.
Teraz bede prosic bratowa tżta żeby mi pozamiawiała kilka żeczy i tu moje pytanie Jak sie zamawia od jednego sprzedawcy na kilku aukcjach to sie tylko płaci raz za przesyłke, tak?

Jedna mamuśka już podawała namiar na dobrego sprzedawce, musze sie cofnac i poszukac, ale jak jeszcze kogoś polecacie to prosze podajcie,bede bardzo wdziczna Mam zamiar zaszalec jak bede w Pl
Musisz dokladnie przeczytac w opisie aukcji - czasem koszt taki sam jak za 1 rzecz, a czasem jest dopłata. Jak nic nie pisze, to skrobnij im maila z zapytaniem o koszt wysyłki - żeby zaskoczenia nie było

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Dobry

Agawoo zdrówka dla meża
Dzieki

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 10:03   #3330
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
To zależy od sprzedawcy. Zwykle płaci się tak, jak za jedną rzecz, ale to już musisz dopytać.

Dziewczyny moja rozmowa o zastępstwie w pracy została przesunięta na dzisiaj. Ja planujęzwolnienie od września i niby już jest dziewczyna na moje zastępstwo, ale szef nie wie jeszcze, że ja od września chcę wziąć zwolnienie. Nie chcę za bardzo, żeby wiedział, że to takie planowane. Myślicie, że dobrze zrobię, jak powiem, że kiepsko się czuję, jestem ciągle zmęczona, no i dodatkowo teraz będzie jesień, przeziębienia, a ja wolałabym tego uniknąć?
Nie chcę, żeby pomyślał, że po prostu nie chce mi się pracować :/

Na dodatek moja "koleżanka" w pracy dzisiaj stwierdziła, że ciąża to nie choroba! Nienawidzę tego określenia! Jedni przechodzą ciążę super, a inni z łóżka wstać nie mogą. Tylko, że ja nawet w dyskusję z nią wejść nie mogę, bo ona uważa, że jej zdanie jest święte. Boję się, że wypali z tym tekstem do szefa...
no niby wiadomo,z e ciąża to nie choroba ale to ostatnia szansa, zeby tak bezkarnie się lenic i odpocząć. poza tym ja w te upały to bym zdechła chyba w tej robocie...
powiedz po prostu, ze lekarz powiedzial ze juz powinnas pojsc na zwolnienie.....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości