Wszystko o Avonie - cz. 25 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-15, 23:26   #3301
taka jedna
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 25

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
Mam podobne odczucia, ale róż i fiolet to moje ulubione kolory(kto mnie zjedzie, że jestem niemodna) więc pewnie fuchsia i lavender też wylądują w mojej paczce
Kto miałby Cię zjechać jak właśnie modna jesteś tego sezonu
A tak naprawdę mało kto podąża za modą każdego sezonu. Choć mam koleżankę, która nosiła kolory zawsze o sezon wcześniej niż wchodziły do sklepów-nikt nigdy nie wiedział jak to robi, ale sprawdzało się przez kilka sezonów Ja mam tylko kilka kolorów w szafie i jestem im stała.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 01:08   #3302
Aalicia24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mayasmum Pokaż wiadomość
Ja też mam oba - złoty idzie na zwrot, beznadziejne krycie, trwałość jeszcze gorsza, 3 warstwy które są potrzebne do całkowitego krycia schną bardzo wolno (nawet im nie pomaga spray przyspieszający wysychanie) na drugi dzien paznokcie są jeszcze takie miękkie i się na nich wszystko odbija. Srebrnego jeszcze nie próbowałam, może jutro ;p

a mnie wszystkie. Nic mnie nie nauczyło trafianie na buble lakierowe Jak wychodzi nowy lakier to mam w pamięci mój ukochany ruby slippers i nie zastanawiając się długo zamawiam kolejne
moje idą do zwrotu oba i złoty i srebrny...smugi i brak krycia fe
Aalicia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 06:09   #3303
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Mam podobne odczucia, ale róż i fiolet to moje ulubione kolory(kto mnie zjedzie, że jestem niemodna) więc pewnie fuchsia i lavender też wylądują w mojej paczce
Ja też lovciam fiolet w każdej postaci
Stary 2012-01-16, 06:31   #3304
MaT
Wtajemniczenie

Trochę się pogubiłam, a dostałam sms od klientki z pytaniem o ten tusz LRD. Czy to nowość, czy tylko specjalna edycja, któregoś z super.... Bardzo proszę o info, bo nie mam dostępu do katalogów, by to sprawdzić, a głupio się migać
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 06:36   #3305
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez MaT Pokaż wiadomość
Trochę się pogubiłam, a dostałam sms od klientki z pytaniem o ten tusz LRD. Czy to nowość, czy tylko specjalna edycja, któregoś z super.... Bardzo proszę o info, bo nie mam dostępu do katalogów, by to sprawdzić, a głupio się migać
to jest tusz 'full' w czerwonym opakowaniu po prostu specjalna edycja z okazji wprowadzenia LRD

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 07:08   #3306
MaT
Wtajemniczenie

Dzięki
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 08:14   #3307
merrus
Przyczajenie

pomoże mi ktoś?
Mam fakturkę na 250zł do zapłacenia a w saldzie wyskakuje mi 286 złotych dlaczego?Wchodzę na dane finansowe i dalej tak samo 286zł a konto zanim złożyłam zamówienie miałam kompletnie czyste.Miał ktoś podobnie?Bo teraz nie wiem czy mam zapłacić kwotę z faktury czy ta która w strefie się wyświetla.Help
merrus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 08:20   #3308
Mayasmum
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez merrus Pokaż wiadomość
pomoże mi ktoś?
Mam fakturkę na 250zł do zapłacenia a w saldzie wyskakuje mi 286 złotych dlaczego?Wchodzę na dane finansowe i dalej tak samo 286zł a konto zanim złożyłam zamówienie miałam kompletnie czyste.Miał ktoś podobnie?Bo teraz nie wiem czy mam zapłacić kwotę z faktury czy ta która w strefie się wyświetla.Help
Zadzwoń do działu obsługi konsultantek i wyjaśnij sprawę.

Mayasmum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 08:30   #3309
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
pomoże mi ktoś?
zawsze płacimy kwotę z salda; jeżeli masz wątpliwości co do jego wartości to zadzwoń do działu obsługi konsultantek

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 08:41   #3310
dodocia
Rozeznanie

Cytat:
pomoże mi ktoś?
najlepiej zadzwonic i zapytać, ale może robiłaś jakiś czas temu jakiś zwrot? po zwrocie zapłaciłaś mniejszą faturę obniżoną o zwrot, a teraz dołączyli wymieniony towar i kwotę ponownie doliczyli i dlatego ta różnica? ale lepiej zadzwoń to wszystko wyjaśnią
dodocia@buziaczek.pl
dodocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 09:13   #3311
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luksa Pokaż wiadomość
małyszkicownik czy Ty w coku możesz foty porobić? Albo inna z Was? Miałabym ogromną prośbę o fotki i 'pomacanie' a potem opisanie wrażeń nt. jakości biżuterii:
-naszyjnik Dina
-naszyjnik Reta
-pierścionek Neena
A ja miałabym prośbę o oglądnięcie dla mnie torby emma z katalogu 2 ze str 126 w czwartek zamawiam i chciałabym wiedzieć czy warto czy może lepiej odpuścić.

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-16, 09:17   #3312
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
pomoże mi ktoś?
a może na szkoleniu byłaś?? szkolenie kosztuje 35zł
dokia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 09:25   #3313
in bloom
Zadomowienie

hej dziewczyny czy ktoras miala jeszcze okazje wachac nowe far away???? bardzo prosze o opinie
Stary 2012-01-16, 10:12   #3314
Aalicia24
Zakorzenienie

tej duż
Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
A ja miałabym prośbę o oglądnięcie dla mnie torby emma z katalogu 2 ze str 126 w czwartek zamawiam i chciałabym wiedzieć czy warto czy może lepiej odpuścić.
tej dużej? bo ja też się waham cały czas, w szczególności, że mam w planach jeszcze kolekcję z mapami i sonali kremową, o i właśnie mam prośbę, żeby ktoś zobaczył przy okazji jaki ona ma kolor w rzeczywistości - bo na zdjęciach wygląda na kawę z mlekiem albo jasną czekoladę nawet. A co do kolekcji z mapami to u nas chyba będzie tylko część - bo zamiast organizera w 3 jest portfel u nas i nie ma tego zdjęcia z resztą kolekcji.
Aalicia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 10:54   #3315
malyszkicownik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
To zależy od tego czy znajdę czas, bo nie mam COKu za blokiem, więc takich zamówień na konkretny dzień "nie realizuję", a przynajmniej nie obiecuję najwcześniej w czwartek po południu bym zerknęła, o ile będzie już torba na sklepie, bo 1szego dnia katalogu jest lekki chaos zawsze.
malyszkicownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 11:47   #3316
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale mnie ominęły weekendowe spory, nie wiem dlaczego zawsze w weekendy tak żarliwie dyskutujecie, jak mnie na forum nie ma?A też bym dorzucila parę swoich uwag, a tak to już musztarda po obiedzie.

Popieram ja też jestem niemodna, ale kocham fiolet.Podobno jest to kolor mało "twarzowy".Ale co mi tam. Właśnie po wielu latach watpliwości przemalowalam pokój na pastelowy wrzosowy.
Kupiłam sobie biżuterię Melanie Floral jest ładna i wreszcie bez kolczyków ( nie mam przekutych uszków).Kwiatek w pierścionku jest tej samej wielkości co na wisiorku, trochę duży, ale na specjalne okazje jaknajbardziej. Wygląda szykownie.
Stary 2012-01-16, 12:20   #3317
gosius91
Zakorzenienie

Zobaczcie co dziś znalazłam.. http://krakow.gumtree.pl/c-Sprzedam-...AdIdZ346515253
Hm, popieracie taką formę sprzedaży, czy też sprzedaży na allegro? Lepiej jest zdobyć klijenta w ten sposób czy po prostu, normalnie, katalog itd
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 12:20   #3318
wiuniaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magocha Pokaż wiadomość
Powiem wam szczerze, że wolę mieć trochę mniejszy zarobek, ale za to sprawić jakiś prezencik klientce. Ja zaczynam nawet od 30 zł, i tu daję przeważnie jakiś długopis. Dopiero od ok 50 daję jakieś myjki czy kosmetyki. Im większe zamówienie tym większy prezent

Ja tak zdobyłam ostatnio nowe klientki. Bo zamawiały zawsze u kogoś innego, a raz zamówiły u mnie. Zamówienia w granicach 45-80 zł, każda z nich dostała jakiś prezent. Były tak zaskoczone i szczęśliwe ( od poprzedniej nigdy nic nie dostały), że zamawiają u mnie regularnie

A ja nie wyobrażam sobie jakbym ja kupowała u jakiejś konsultantki, i np. za zamówienia za prawie 100 zł dostawałabym tylko jakieś próbki. Zmieniłabym konsultantkę jak najszybciej.

Owszem próbki można dodatkowo wrzucić do zamówienia, ale one są przede wszystkim do pokazywania, demonstrowania klientkom, a nie tylko do "nagradzania" . To tak jakby " zamów u mnie- to dostaniesz próbki"

Takie mam zdanie
Ale konsultantka nie ma obowiązku "nagradzać" klientek gratisami itp. i moje klientki bardzo dobrze o tym wiedzą. A to, że ja daję jakiś mały prezencik (przy zamówieniach powyżej 100zł, bo taką mam zasadę) czy próbki to moja dobra wola. U mnie klientki jak coś dostaną to wiadomo cieszą się, ale jak nie dostaną to i tak zamawiają jak do tej pory, czyli sporo bez względu na gratisy.

A zbyt częste dawanie gratisów też nie jest dobre. Bo jak już tu ktoś pisał, klientki nie zamówią już tej rzeczy co dostały.
A mojej jednej klientce tak spodobały się te gratisy, że aż bezczelnie i często się o nie upominała.
Moje zdanie: Gratisy owszem, ale niezbyt często.
Dlatego ja daję je dopiero przy zamówieniach na powyżej 100zł. Bo takich zamówień nie ma bardzo często. Co prawda w każdym katalogu jakieś się trafi, ale to 2-3 osoby. Rozpieszczam klientki, ale z umiarem.
I myślę, że to jest dobra metoda, bo klientki ode mnie nie uciekają, a wręcz przybywają.

http://www.suwaczek.pl/cache/a95eb46ae0.png
wiuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 12:43   #3319
magocha
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiuniaaa Pokaż wiadomość
Ale konsultantka nie ma obowiązku "nagradzać" klientek gratisami itp. i moje klientki bardzo dobrze o tym wiedzą. A to, że ja daję jakiś mały prezencik (przy zamówieniach powyżej 100zł, bo taką mam zasadę) czy próbki to moja dobra wola. U mnie klientki jak coś dostaną to wiadomo cieszą się, ale jak nie dostaną to i tak zamawiają jak do tej pory, czyli sporo bez względu na gratisy.

A zbyt częste dawanie gratisów też nie jest dobre. Bo jak już tu ktoś pisał, klientki nie zamówią już tej rzeczy co dostały.
A mojej jednej klientce tak spodobały się te gratisy, że aż bezczelnie i często się o nie upominała.
Moje zdanie: Gratisy owszem, ale niezbyt często.
Dlatego ja daję je dopiero przy zamówieniach na powyżej 100zł. Bo takich zamówień nie ma bardzo często. Co prawda w każdym katalogu jakieś się trafi, ale to 2-3 osoby. Rozpieszczam klientki, ale z umiarem.
I myślę, że to jest dobra metoda, bo klientki ode mnie nie uciekają, a wręcz przybywają.
Ale ja już wyjaśniłam bardziej tę sprawę :P Tzn o co mi dokładnie chodziło ;P

Ale takie tempo wisów było, że zdaję sobie sprawę, że mogłaś nie zauważyć :P

Chyba, że akurat celowo zacytowałaś ten fragment, żeby móc wyraźić swoją opinię Wtedy to ok ;D

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Zobaczcie co dziś znalazłam.. http://krakow.gumtree.pl/c-Sprzedam-...AdIdZ346515253
Hm, popieracie taką formę sprzedaży, czy też sprzedaży na allegro? Lepiej jest zdobyć klijenta w ten sposób czy po prostu, normalnie, katalog itd

Ale to widać, że jakaś konsultantka wyprzedaje swoje zapasy
W sumie taka sprzedaż może być rozumiana jak wspomniana wcześniej przez dziewczyny torba. Czyli możliwość tańszego kupienia kosmetyków. No tyle, że torba to jako nagroda dla swoich, a tutaj moze kupić każdy :/

Ogólnie to denerwuje mnie sprzedaż AVON na allegro. Nie mam nic przeciwko temu, ze jakaś konsultantka sprzeda sobie pojedyncze sztuki swoich zapasów. Chodzi mi o te oferty hurtowe. Czyli np ktoś sprzedaje 50 sztuk Spotlight za 20 parę złotych.

Przez to ludzie kupują tam taniej, zamiast zamawiać normalnie z katalogu :/
magocha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 12:51   #3320
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to widać, że jakaś konsultantka wyprzedaje swoje zapasy
W sumie taka sprzedaż może być rozumiana jak wspomniana wcześniej przez dziewczyny torba. Czyli możliwość tańszego kupienia kosmetyków. No tyle, że torba to jako nagroda dla swoich, a tutaj moze kupić każdy :/

Ogólnie to denerwuje mnie sprzedaż AVON na allegro. Nie mam nic przeciwko temu, ze jakaś konsultantka sprzeda sobie pojedyncze sztuki swoich zapasów. Chodzi mi o te oferty hurtowe. Czyli np ktoś sprzedaje 50 sztuk Spotlight za 20 parę złotych.

Przez to ludzie kupują tam taniej, zamiast zamawiać normalnie z katalogu :/
No, AVON nie zakazuje takiej sprzedaży?
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 12:56   #3321
ilussia
Wtajemniczenie

Widziała któras z Was ten czerwony portfel w serca? Bo na początku bardzo mi sie spodobał, a teraz mam sprzeczne odczucia...
ilussia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 13:02   #3322
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
nie ma obowiązku jej ścigania, wydaje mi się że dla nich to jest też ekonomiczne bo pozbywają się produkcji- konsultantka bowiem kupuje- cała wina tylko, jakby co, skupia się na konsultantce bo dostała regulamin wraz z podpisaniem umowy... więc to nie avon odpowiada za sprzedaż na allegro a same konsultantki
Stary 2012-01-16, 13:14   #3323
wiuniaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magocha Pokaż wiadomość
Ale ja już wyjaśniłam bardziej tę sprawę :P Tzn o co mi dokładnie chodziło ;P

Ale takie tempo wisów było, że zdaję sobie sprawę, że mogłaś nie zauważyć :P

Chyba, że akurat celowo zacytowałaś ten fragment, żeby móc wyraźić swoją opinię Wtedy to ok ;D
Dopiero dziś wszystko przeczytałam. A zacytowałam tą wypowiedź, bo właśnie chciałam wyrazić swoje zdanie na ten temat.

http://www.suwaczek.pl/cache/a95eb46ae0.png
wiuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 13:21   #3324
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Zakazuje, ale co z tego skoro tego nie karze w żaden sposób.
Stary 2012-01-16, 13:29   #3325
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Zakazuje, ale co z tego skoro tego nie karze w żaden sposób.
ale jak ma karać?? avon nie jest od ścigania tego, a handel na all jest rynkiem wtórnym... avon to producent tylko - nie ma organów ścigania innych niż egzekucje pieniężne za niezapłacone faktury

załóżmy taką sytuację: udziałaś szalik/komin na prośbę koleżanki - ona Ci za niego płaci bo go zamówiła - i to koniec Waszej transkacji... jeśli wystawi go drożej lub taniej na allegro to będziesz ją ścigać lub jej zakazywać??

i Avon nie zakazuje- w regulaminie jest napisane jak ma wyglądać sprzedaż bezpośrednia- konsultantka zamawia i dostarcza, dla Avonu ona naprawdę tylko zamawia, bo mają potwierdzenia w zamówieniach a co się dalej dzieje to nie sprawa Avonu. Naprawdę za rynek wtórny odpowiedzialność ponosi tylko konsultantka a nie firma.. każda konsultantka w Polsce ma tu zameldowanie, więc mniema się że umie czytać po polsku, regulamin jest jednym z załączników umowy, kk powinna go przeczytać i się stosować - więc tylko ONA odpowiada za sprzedaż wtórną

Edytowane przez dokia
Czas edycji: 2012-01-16 o 13:30
Stary 2012-01-16, 13:37   #3326
eleonorka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
ale jak ma karać?? avon nie jest od ścigania tego, a handel na all jest rynkiem wtórnym... avon to producent tylko - nie ma organów ścigania innych niż egzekucje pieniężne za niezapłacone faktury

załóżmy taką sytuację: udziałaś szalik/komin na prośbę koleżanki - ona Ci za niego płaci bo go zamówiła - i to koniec Waszej transkacji... jeśli wystawi go drożej lub taniej na allegro to będziesz ją ścigać lub jej zakazywać??

i Avon nie zakazuje- w regulaminie jest napisane jak ma wyglądać sprzedaż bezpośrednia- konsultantka zamawia i dostarcza, dla Avonu ona naprawdę tylko zamawia, bo mają potwierdzenia w zamówieniach a co się dalej dzieje to nie sprawa Avonu. Naprawdę za rynek wtórny odpowiedzialność ponosi tylko konsultantka a nie firma.. każda konsultantka w Polsce ma tu zameldowanie, więc mniema się że umie czytać po polsku, regulamin jest jednym z załączników umowy, kk powinna go przeczytać i się stosować - więc tylko ONA odpowiada za sprzedaż wtórną
Może to się zmieni, czytałam niedawno na wp że mają sprawdzać sprzedaż na allegro czy osoby odprowadzają podatki od 2007r.
eleonorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 13:42   #3327
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleonorka Pokaż wiadomość
Może to się zmieni, czytałam niedawno na wp że mają sprawdzać sprzedaż na allegro czy osoby odprowadzają podatki od 2007r.
Tyle, że np. od rzeczy używanej nie płaci się podatków dochodowych(jeśli nie ma się działalności), a rzecz którą się przetrzymuje 6 miesięcy już jest nazwana wg prawa podatkowego rzeczą używaną.

Edytowane przez taka jedna
Czas edycji: 2012-01-16 o 13:44
Stary 2012-01-16, 13:44   #3328
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleonorka Pokaż wiadomość
I bardzo dobrze, ceny są zbyt konkurencyjne. Dzięki temu nie stracimy klientek które dopatrzą się że tam są takie niskie ceny. Ale i konkurencja ma z tym problem pewnie.

Apropo dyskusji na temat "mody", mój Tż zajrzał w laptopa jak ją czytałam i się złapał za głowe To chyba dobry komentarz
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 13:48   #3329
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
I bardzo dobrze, ceny są zbyt konkurencyjne. Dzięki temu nie stracimy klientek które dopatrzą się że tam są takie niskie ceny. Ale i konkurencja ma z tym problem pewnie.
Dziewczyny już kiedyś pisały o Allegro do Avonu, a oni odpisują, że z tym walczą, ale jakoś tego nie widać.
Stary 2012-01-16, 13:50   #3330
jagoda352
Zadomowienie

Witam dziewczyny

Mam prośbę: który podkład poleciłybyście ze stron 42-43 kat. 2 (cera mieszana) .
jagoda352 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości