|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 25
Cytat:
![]() A tak naprawdę mało kto podąża za modą każdego sezonu. Choć mam koleżankę, która nosiła kolory zawsze o sezon wcześniej niż wchodziły do sklepów-nikt nigdy nie wiedział jak to robi, ale sprawdzało się przez kilka sezonów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3304 |
Wtajemniczenie
|
Trochę się pogubiłam, a dostałam sms od klientki z pytaniem o ten tusz LRD. Czy to nowość, czy tylko specjalna edycja, któregoś z super.... Bardzo proszę o info, bo nie mam dostępu do katalogów, by to sprawdzić, a głupio się migać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3306 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3307 |
Przyczajenie
|
pomoże mi ktoś?
Mam fakturkę na 250zł do zapłacenia a w saldzie wyskakuje mi 286 złotych dlaczego?Wchodzę na dane finansowe i dalej tak samo 286zł a konto zanim złożyłam zamówienie miałam kompletnie czyste.Miał ktoś podobnie?Bo teraz nie wiem czy mam zapłacić kwotę z faktury czy ta która w strefie się wyświetla.Help |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3308 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#3309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3310 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3313 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny czy ktoras miala jeszcze okazje wachac nowe far away???? bardzo prosze o opinie
#3314 |
Zakorzenienie
|
tej dużtej dużej? bo ja też się waham cały czas, w szczególności, że mam w planach jeszcze kolekcję z mapami i sonali kremową, o i właśnie mam prośbę, żeby ktoś zobaczył przy okazji jaki ona ma kolor w rzeczywistości - bo na zdjęciach wygląda na kawę z mlekiem albo jasną czekoladę nawet. A co do kolekcji z mapami to u nas chyba będzie tylko część - bo zamiast organizera w 3 jest portfel u nas i nie ma tego zdjęcia z resztą kolekcji.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3315 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3316 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale mnie ominęły weekendowe spory, nie wiem dlaczego zawsze w weekendy tak żarliwie dyskutujecie, jak mnie na forum nie ma?A też bym dorzucila parę swoich uwag, a tak to już musztarda po obiedzie. Popieram ja też jestem niemodna, ale kocham fiolet.Podobno jest to kolor mało "twarzowy".Ale co mi tam. Właśnie po wielu latach watpliwości przemalowalam pokój na pastelowy wrzosowy. Kupiłam sobie biżuterię Melanie Floral jest ładna i wreszcie bez kolczyków ( nie mam przekutych uszków).Kwiatek w pierścionku jest tej samej wielkości co na wisiorku, trochę duży, ale na specjalne okazje jaknajbardziej. Wygląda szykownie. ![]()
![]() |
#3317 |
Zakorzenienie
|
Zobaczcie co dziś znalazłam.. http://krakow.gumtree.pl/c-Sprzedam-...AdIdZ346515253
Hm, popieracie taką formę sprzedaży, czy też sprzedaży na allegro? Lepiej jest zdobyć klijenta w ten sposób czy po prostu, normalnie, katalog itd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3318 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A zbyt częste dawanie gratisów też nie jest dobre. Bo jak już tu ktoś pisał, klientki nie zamówią już tej rzeczy co dostały. A mojej jednej klientce tak spodobały się te gratisy, że aż bezczelnie i często się o nie upominała. Moje zdanie: Gratisy owszem, ale niezbyt często. Dlatego ja daję je dopiero przy zamówieniach na powyżej 100zł. Bo takich zamówień nie ma bardzo często. Co prawda w każdym katalogu jakieś się trafi, ale to 2-3 osoby. Rozpieszczam klientki, ale z umiarem. I myślę, że to jest dobra metoda, bo klientki ode mnie nie uciekają, a wręcz przybywają. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3319 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale takie tempo wisów było, że zdaję sobie sprawę, że mogłaś nie zauważyć :P Chyba, że akurat celowo zacytowałaś ten fragment, żeby móc wyraźić swoją opinię ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
Ale to widać, że jakaś konsultantka wyprzedaje swoje zapasy ![]() W sumie taka sprzedaż może być rozumiana jak wspomniana wcześniej przez dziewczyny torba. Czyli możliwość tańszego kupienia kosmetyków. No tyle, że torba to jako nagroda dla swoich, a tutaj moze kupić każdy :/ Ogólnie to denerwuje mnie sprzedaż AVON na allegro. Nie mam nic przeciwko temu, ze jakaś konsultantka sprzeda sobie pojedyncze sztuki swoich zapasów. Chodzi mi o te oferty hurtowe. Czyli np ktoś sprzedaje 50 sztuk Spotlight za 20 parę złotych. Przez to ludzie kupują tam taniej, zamiast zamawiać normalnie z katalogu :/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3321 |
Wtajemniczenie
|
Widziała któras z Was ten czerwony portfel w serca? Bo na początku bardzo mi sie spodobał, a teraz mam sprzeczne odczucia...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3322 |
Zakorzenienie
|
nie ma obowiązku jej ścigania, wydaje mi się że dla nich to jest też ekonomiczne bo pozbywają się produkcji- konsultantka bowiem kupuje- cała wina tylko, jakby co, skupia się na konsultantce bo dostała regulamin wraz z podpisaniem umowy... więc to nie avon odpowiada za sprzedaż na allegro a same konsultantki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3323 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3324 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3325 |
Zakorzenienie
|
ale jak ma karać?? avon nie jest od ścigania tego, a handel na all jest rynkiem wtórnym... avon to producent tylko - nie ma organów ścigania innych niż egzekucje pieniężne za niezapłacone faktury
załóżmy taką sytuację: udziałaś szalik/komin na prośbę koleżanki - ona Ci za niego płaci bo go zamówiła - i to koniec Waszej transkacji... jeśli wystawi go drożej lub taniej na allegro to będziesz ją ścigać lub jej zakazywać?? i Avon nie zakazuje- w regulaminie jest napisane jak ma wyglądać sprzedaż bezpośrednia- konsultantka zamawia i dostarcza, dla Avonu ona naprawdę tylko zamawia, bo mają potwierdzenia w zamówieniach a co się dalej dzieje to nie sprawa Avonu. Naprawdę za rynek wtórny odpowiedzialność ponosi tylko konsultantka a nie firma.. każda konsultantka w Polsce ma tu zameldowanie, więc mniema się że umie czytać po polsku, regulamin jest jednym z załączników umowy, kk powinna go przeczytać i się stosować - więc tylko ONA odpowiada za sprzedaż wtórną Edytowane przez dokia Czas edycji: 2012-01-16 o 13:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#3326 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3327 |
Zakorzenienie
|
Tyle, że np. od rzeczy używanej nie płaci się podatków dochodowych(jeśli nie ma się działalności), a rzecz którą się przetrzymuje 6 miesięcy już jest nazwana wg prawa podatkowego rzeczą używaną.
Edytowane przez taka jedna Czas edycji: 2012-01-16 o 13:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Apropo dyskusji na temat "mody", mój Tż zajrzał w laptopa jak ją czytałam i się złapał za głowe ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3329 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny już kiedyś pisały o Allegro do Avonu, a oni odpisują, że z tym walczą, ale jakoś tego nie widać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3330 |
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny
![]() Mam prośbę: który podkład poleciłybyście ze stron 42-43 kat. 2 (cera mieszana) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:37.