|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
Hejo
Już nie śpię, dzisiaj z wyboru mojego dzieciątka. Obudziła się ok 6. Od razu wesoła, rozgadana i gotowa do zabawy Chwilę przytrzymałam ją w łóżku przy cycusiu, ponieważ liczyłam, że zaśnie. Jednak nie dzisiaj.Teraz leży na dywanie i otwiera szufladę (w tych już zabezpieczenia mamy ). A przed chwilą kombinowała jak przesunąć się do przodu. Jeszcze nie odkryła, że musi ruszać rękoma i nogami, póki co ćwiczy skoki na czworaka. Pocieszne to moje dzieciątko ---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ---------- Nitka gratulujemy ząbka Synuś się wymęczył, oby następne wychodziły lżej ![]() Cytat:
Chociaż jak sobie pomyślę, o słodkiej kaszce z żółtkiem... Takiego połączenia raczej bym nie zjadła... Fajnie, że tak dobrze idzie BLW. Mam nadzieję, że u nas też pójdzie w miarę dobrze. |
|
|
|
|
#3302 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nam też Luśka jakiś czas temu zarządziła pobudkę, nie wsypałam się ![]() Cytat:
|
|
#3303 |
|
Rozeznanie
|
Dziś moje dziecko pobiło rekord spania
uwaga: SPAŁ AŻ DO 7:40
|
#3304 |
|
Raczkowanie
|
I nieśmiało wróciła Paula
dajcie mi trochę czasu na ogarniecie forum w telefonie i powinno być dobrze ![]() O ile w ogóle mnie wszystkie pamiętacie ![]() Tak jak pisałam na fb, zapomniałam hasło na wizaż i do maila na którego zakładałam tutaj konto... Lecę nadrabiać ![]() Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3306 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam wielką ochotę na spanie. Ale za to brak możliwości. Wstalam o 7. Michał już leżał w moim łóżku, Adam sie przebudzal...
Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3307 |
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() Spalam dziś 7 godzin, fajnie ![]() Właśnie siedzę w kuchni i popijam kawę, mała coś opowiada pieskowi (jest w sypialni, słyszę ja przez babyphone) |
|
|
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też przy kawce Piję na spokojnie, póki reszta rodzinki śpi![]() Pogodę zapowiadają całkiem całkiem-już słońce świeci Chyba zbiorę się pobuszować po sklepach
|
|
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
Acha, miałam Wam pisać, niekapek z MAM, ten od 6 miesiąca okazał się naszym hitem
Na początku byłam rozczarowana, że to nie jest prawdziwy niekapek, bo woda się wylewa, ale doznałam olśnienia - wcisnęłam porządnie taki plastikowy element w ustnik i stał się cud - woda przestała się wylewać Nawet kropla nie wyleci dopóki Lu nie przygryzie ustnika. I Luśka -moje antybutelkowe dziecko - do tego niekapka aż się wyrywa, łapie od razu i pije z niego wodę, a potem bawi się, gryzie sobie ustnik (który przy okazji masuje dziąsełka bo ma wyżłobienia). Kolejny nasz hicior z MAM hihi
|
#3310 |
|
Raczkowanie
|
Ale Ci fajnie
ja mam zazwyczaj bardzo wczesne pobudki.Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3311 |
|
Raczkowanie
|
Cóż. Uczę się korzystać z forum w telefonie i kiepsko mi idzie. Napisałam długie przywitanie, które mi sie usunelo i 2 inne ktore gdzieś zniknęły
![]() W każdym razie tu Paula SHIN. Na fb pisałam że zapomniałam hasła na wizaż i maila, na którego zakładałam tutaj konto. Wracan, ogarniam obsługę w tel i nadrabiam. O. ![]() Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Próbowałam tu wejść wczoraj ale net całkowicie mi się posypał Byliśmy u lekarza, wyniki oczywiście w normie wspomniałam o tym że dalej Emil ma wodnistą kupę i lekarz przepisał nam Nutramigen bo to może być nietolerancja laktozy....na głodniaka wypił 80ml później odmówił ohydne to jest więc mu się nie dziwię powoli będziemy go przyzwyczajać.
|
#3313 |
|
Raczkowanie
|
Ale mi się miesza to forum
nie zlicze ile wiadomosxi mi sie usunelo a ile wyslalam tak ze ich nie widac. Jak po raz kolejny zaczne pisac przywitanie to chyba padne. ![]() Napisze wiec tylko ze tutaj Paula SHIN i wracam. ![]() Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3314 |
|
Zadomowienie
|
cześć
przyszłam się tylko przywitać i zaraz lecę na zakupy, a potem o 16 do koleżanki z aktywnego 9 miesięcy w odwiedziny ( ma córeczkę starszą o 3 miesiące od Nadii) Jadę kupić małej aktywne klocki z fisher price są super Gratki za ząbek u nas nadal cisza |
|
|
|
#3315 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Też mam nadzieję, że następne ząbki już go tak nie umęczą... ![]() Wreszcie mamy ładną, bezwietrzną pogodę |
||
|
|
|
#3316 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję , że ząbki wyjdą bezboleśnie (obym nie zapeszyła) . U nas wczoraj była już piękna bezwietrzna i wiosenna pogoda, za to dzisiaj od rana sypie śnieg i to sporo
|
|
|
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
hej
noc mialam kmasakryczną. Jeszcze nigdy w zycu mnie tak nie czyscilo..... mogla bym powiedziec skad we mnie tyle wody........(no ale to glupie wiem) najgorsze ze nadal mnie czysci,a co zjem to wymiortuje. Wczoraj wieczorem tak mi w zoladku zle bylo ze oczysicei sie skonczylo jednym...... ![]() ile te dziadostwo zazwyczaj trwa???
|
#3318 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
PaulaShin (cos wizaz ma lagi z dodawaniem moich wiadomości z tapatalk, piszę równocześnie na innym forum i wszystko w sekunde widac )Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3319 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3320 |
|
Rozeznanie
|
hej!
nie mam na razie czasu was nadrobić, ale potem spróbuje! Z okazji 7 miesięcy Antoniego stawiamy Tort! ![]() No i w związku z tym dwa dni temu dziecię mi sie rozgadalo, co by się zmieścić w 7 miesiącu- seriami leci: da-da, ta-ta, ma-ma, ba-ba i takie tam pokrewne no i wzrozło zainteresowanie szczebelkami w łóżeczku...
|
|
|
|
#3321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- a jutro jedziemy na basen na 10tą
|
|
#3322 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3323 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z takich spraw oczywistych, to koniecznie pij dużo wody mineralnej (tylko co chwilę, a nie dużo na raz), kup sobie jakiś preparat z minerałami i coś tego typu http://misioweopowiesci.o2.pl/artykul/zdrowe-dziecko-produkt,27,acidolac®-probiotyk-+-prebiotyk.html 3 dni bez jedzenia powinnaś przeżyć, ale jeśli masz inne wrażenie, a niczego stałego nie przełkniesz, to dosyp sobie odrobinę glukozy (wolałabym głodówkę) do wody. Oby skończyło się już dzisiaj. |
|||
|
|
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
dla Antka! dla AlexaNela ta maść to na receptę jest? O tak wygląda? https://elixirzdrowia.pl/theme/img/p...y/1569/img.jpg |
|
|
|
#3325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rychło wczas najpierw ten lekarz kazał dawać acidolac, wszystko dokładnie wyparzać - że niby jakiś wirus później lekarka nawet dokładnie mnie nie wysłuchała powiedziała że za dużo je i jego brzusio nie nadąża trawić ![]() i teraz znów byłam u tego faceta i mówię że to już tyle trwa.... Cytat:
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2013-02-02 o 12:25 |
||
|
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszytsko wiem dzieki Wczoraj myslalam z emi przeszlo czyulam sie po tym leku co tz kupil ok wiec zjadłam maly obiad ktory mnie tak w zoladku mulił ze tak jak pisąlam skonczylo sie jednym...... Dzis nie jem juz, tylko pije rosolek , wode i mięte. no i leki. Czuje sie osłabiona po lekach moze i lepiej mi ale ogolnie oslabiona jstem ze jak chodze to mam zawroty glowy. No i chodze w maseczce ciagle i w maseczce spie. Zeby malej nie zarazic a tz kolo niej chodzi ciagle i sie nia zajmuje. Ja jedynie do doglądam jak on sprzata badz gotuje obiad tak jak gteraz. Ale staram sie jej niedotykac a jesli juz dotykam to myje rece co chwile no i wietrze mieszkanie czesto. amm andzieje ze to da skutek pozytywny
|
|
#3328 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tez chce pizze!!!! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja siedze w pracy dzis, jestem dalej chora. |
|||||
|
|
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
To przeżyjesz.
. Paula - witaj. Lady - gratuluję poważnego "wieku". Nitka - za ząbek. Depoison - przez Ciebie wróciłam do tematu niani elektronicznej. Chcę kupić nianię bez kamerki, a nie mam pojęcia jaką, żeby była dobra i niezbyt droga równocześnie. . Napisałam więcej, ale mnie wylogowało. |
|
|
|
#3330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jednocześnie sądzę, że da się coś w tym stylu kupić za mniejszą kasę - naszą dostaliśmy w prezencie, więc nie narzekaliśmy ( ), ale wiem, że teściowa zapłaciła za nią 80€
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:56.

Już nie śpię, dzisiaj z wyboru mojego dzieciątka. Obudziła się ok 6. Od razu wesoła, rozgadana i gotowa do zabawy
Chwilę przytrzymałam ją w łóżku przy cycusiu, ponieważ liczyłam, że zaśnie. Jednak nie dzisiaj.
Synuś się wymęczył, oby następne wychodziły lżej 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Piję na spokojnie, póki reszta rodzinki śpi

ohydne to jest więc mu się nie dziwię
powoli będziemy go przyzwyczajać.
oby kolejne wychodziły łagodniej
mam nadzieję , że ząbki wyjdą bezboleśnie (obym nie zapeszyła) . U nas wczoraj była już piękna bezwietrzna i wiosenna pogoda, za to dzisiaj od rana sypie śnieg i to sporo
rychło wczas