|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
![]()
![]() |
#3302 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Hejo
![]() Nie mam czasu pisac ostatnio i nadrabiac. Dzis skonczylam robic sloiczki. Zrobilam jabluszka i dynie. W niedziele pojade kupie slodkie ziemniaki ekologiczne i organiczne banany i zloze tez bo zostalo mi 7pustych sloiczkow. Niestety okazalo sie, ze w sloiki typowo dzieciowe nie da sie zlozyc bo sie nie zamykaja ![]() Kupilam male sloiczki i mialam kilka po koncentracie i po takich mini dzemach. Maly sie zbudzil i nie moze zasnac :/ 4rano. Poszedl spac pozno bo po 22 wiec nie wiem co mu jest, ale lezy w lozeczku i ciumka kocyk ![]() Jakierka- no coz jak Ci smakuje mieso no to jedz. Ja jedynie tesknilam za kielbasa z ogniska. Zjadlam, zatrulam sie , zrobilam dwa podejscia i mieso nie dla mnie. Z kebaba to ja lubie najbardziej ten sos i kapuste ![]() Jestem typowym roslinozerca. No i mysl ze mam pogrzebac cos z moim brzuchu co kiedys zylo przeraza mnie ![]() Co do sterydu to u mnie na policzkach u malego znow dzis wrocilo, ale ja dwa razy posmarowalam. Byc moze trzeba dluzej stosowac. Maly tego nie drapie, ale chce dla testu od nastepnego tygodnia nie jest nic z nabialu i zobacze co to jest na policzkach. Pidejrzewam hormony bo lysiejemy oboje z synem tez :/ Mam nadzieje ze Edziu dojdzie do siebie ![]() Dzoan - ![]() Karolajn- przykro mi ![]() Agrafka- dobrze ze Twojemu Tacie sie nic nie stalo ![]() Tyle pamietam. Pozdrawiam ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 04:16 ---------- Poprzedni post napisano o 04:13 ---------- Perse- robie tak samo z tym usypianiem ![]() Rocky - ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
#3303 |
Zakorzenienie
|
misiaczka: w tym, foteliku co wrzucalam jest regulacja wysokosci
![]() stokrotka; przerabane z tym pradem. dlugo tak jeszcze? ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Rockyy: gratki dla Laurki! jak z jej wysypka i przybieraniem?
#3304 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam udawać, że się cieszę jak go dostanę. To, że będzie sprzedany to już pewne. Powiedziałam mężowi, że nawet na próbę Michasia do niego nie wsadzę. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my mamy ozdoby w kolorze bodro-złoto-srebrnym ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43815627]Artur sobie wyciąga z premedytacją smoka rączką, a potem do bacznie obserwuje z każdej strony ![]() [/QUOTE] Laura tak samo. Karolajn ![]() Dzoan ![]() Wogole dzis wspominalam ze rok temu bylam podjarana Swiętami i myslałam ze za rok Laura bedzie juz z nami i to tak szyyybko zlecialo ![]() Laurka dostanie na Mikolaja kosz na zabawki i moze jakies ciuszki od nas.Ma tez przyjsc paczka od Chrzestnej i innych Mikołajów ![]()
![]() |
#3306 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a jeśli chodzi o choinkę, w tym roku będziemy mieli kolorową- żeby kolory przyciągały uwagę małej ![]() elaine... nie wiem jak to napisać. ale nie macie co z kasą robić? ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
![]() zadzwonię do teściów i powiem im, że znalazłam juz super krzeselko dla malej i niech wyłożą te zaledwie 1600 zł ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3307 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Podoba mi sie idea krzesełek Stokke. Mają wszystko czego bym oczekiwała od krzesełka i do tego można zmieniać ich wygląd przez dokupienie nowej poduszki ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3308 |
Zadomowienie
|
Po spacerku
![]() elaine mi tez dobrze bez ale stresuje sie jak nastolatka ![]() ![]() arrabiata ja ubieram zawsze mono kolor i białe lampki na choinke ale teraz dla dziecia zrobie taka kolorowa z migajacymi swiatelkami ze biedna oczoplasu dostanie ![]() Kciuki za szczepienia i brawa za tygodnie zaraz was opuszcze bo wychodze dzisiaj na warsztaty ze swiadomego macierzynstwa i musze dom ogarnac obiad machnac i sie wydoic bo tz ma stresa bo sam bedzie usypiał Bianke wieczorem ![]() no i sobie cos jeszcze przeciez na dzisiaj obiecałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mąż nie, ktoś musi na rodzinę zarabiać:P ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do ekspozycji na gluten- i całej reszty-ja kp,dokarmiam mm i na razie daje zupki-ziemniak i marchewka.Całą reszte bd wprowadzac po ustaleniach z p. alergolog.Wybieramy sie za 2 tygodnie wiec zobaczymy co i jak z glutenem. Pytanko: czy karmiąc piersią i dokarmiając mm musze Laurke dopajać np. wodą lub herbatkami?? Oli ![]() ![]() Koniec,uciekam ,bd pozniem bo Laura wstała ![]() U nas pada wiec nie idziemy dzis na spacer chyba ze sie pogoda polepszy ![]()
![]() |
#3311 |
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...694687771.html
my mamy takie ale uzywane bo dostalismy od sasiadki. nie narzekam jak za darmo daja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3313 |
Zakorzenienie
|
jak dlugo dziecko korzysta z takiego krzesełka? ostatnio widziałam synka mojej kuzynka, miał ponad 2 lata i jakoś go sobie nie wyobrażam w takim krzesełku. szybciej by je rozniósł
![]()
"nie człowieka kocham mniej, lecz naturę bardziej" Edytowane przez lachryma Czas edycji: 2013-11-21 o 10:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#3314 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
NAJLEPSZEGO KOCHANA ![]() ![]() Cytat:
![]() Myślę,że jak z jednej ręki Adaśkowi ujmę kciuka na chwilę to się nie obrazi ![]() zatem kciukamy za szczepienie! ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Jendka jak u mamy jestem to ona pilnuje dopajania ![]() I wczoraj nie było juz 2 dzień kupy, mały nie chciał pić rumianku, to dałyśmy mu na łyżeczce...ale wpylał ![]() no i na wieczór kupa była jak marzenie (zielona co prawda,ale była) ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
Porządna mama to i dziecku się polepszyło! ROCKY super,ze tak trzymasz dietę itp!!! ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3315 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Choinkę mam pstrokatą bo zawsze taka była w domu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dla Antonia również ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mamy takie krzesełko http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...722795319.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nieważne, dla mnie limit to 400 zł, tym bardziej, że to teściowie kupują.
![]() |
#3318 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3319 |
Zadomowienie
|
Hej laseczki
Czuje sie dzis jakbym miala kaca bo mlody od 4 rozpoczal wiercenie wiec wzielam go do lozka. Okazalo sie ze swedzi go za uszami ![]() ![]() ![]() U mnie choinka co roku ubrana m.in. w pierniki, ktore uwielbiam dekorowac. Chyba wezme sie za pieczenie w sobote ![]() Pewnie bedzie czerwono, bialo, zlota ![]() A krzeselko mamy dostac na gwiazdke ale nie wiem jakie. Kolezanki polecaja te 2 w 1 co sie rozkladaja potem na stolik i krzeselko. ![]() ![]() Dziś do Ptysia przyjezdza kolega wiec wpadne do Was wieczorkiem. Miłego dnia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Alicja śpi na dworze, a ja trzeci dzień z rzędu jem pierogi z mięsem z Lidla. Co z tego, że gulasz wczoraj zrobiłam jak nie mam na niego ochoty.
![]() |
#3321 |
Zakorzenienie
|
właśnie przeczytałam, że wczoraj w Poznaniu nad Maltą (sztuczne jezioro blisko centrum) utopił się 2latek, opiekunowie nie zauważyli, że go nie ma.
jak czytam takie rzeczy to mam siarki na plecach. od razu myślę o Oliwii. co to dziecko musiało czuć topiąc się w lodowatej wodzie?
#3322 |
Wtajemniczenie
|
Poczekam aż Majulka wstanie i jedziemy do galerii na poszukiwania kurtki zimowej dla niej. I zachaczymy o starbucksa bo chce mi sie latte
![]() Maja dzisiaj miała pierwsze nocne karmienie o 2 i płakała, marudzła. Wzięłam na ręce i...bek. Dziecko w sekundę po tym spalo ![]() Kolejne karmienie było o 6 ale to juz TZ karmił bo i tak wstawał do pracy. Bawili sie do 8 a ja kimałam ![]() Maja jak TZ zbliża twarz do niej to przymyka oczy, robi takie szparki bo wie że zaraz będzie milion całusków w szyjkę ![]() ![]()
![]() |
#3323 |
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam z Małym od pediatry.. Wizyta nie była umawiana, wcisnęłam się do dzieci zdrowych na szczepienia
![]() ![]() Chyba wyszłam trochę na nadopiekuńczą matkę w oczach pediatry.. ale przynajmniej jestem spokojna. Oluś waży już 7,02kg i mierzy 66cm jak dobrze pamiętam ![]() Poza tym rozśmieszył mnie strasznie w przychodni. 15 listopada po raz pierwszy przewracał się z plecków na brzuszek, kolejne dni ani razu jakby zapomniał..a dzisiaj na przewijaku, gdy go do wyjścia szykowałam i schyliłam się na chwilę do torby ten bach i już na brzuszku leżał ![]() Uciekamy na spacer i później Was nadrobię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3324 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A choinka z przewagą czerwieni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3325 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3326 |
Zakorzenienie
|
dla sprostowania - na szybko. Moja mama kupiła ten pierwszy. Ona zaszalała:P
A my dla chrześniaka kupiliśmy jakiś chyba ok.350zł Składałam się z chrzestnym. I nie taki jak wrzuciłam link. Inny. Chodziło mi tylko o taką hookerową podstawę, że jest niepraktyczna i niestabilna
#3327 |
Zakorzenienie
|
surka, jakie to krzeselko? firma/ rodzaj?
#3328 |
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...692364255.html czerwone bardziej mi się podobała, ale dostaliśmy takie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3329 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3330 | ||
Zadomowienie
|
Witam się, wpadłam na chwilkę i muszę uciekać bo Tymuś nie pozwolił mi posiedzieć z Wami.
Zaraz zbieramy się do marchewki ![]() ![]() Jak czytam o tym glutenie i innych rzeczach z rozszerzaniem diety to stwierdzam, że ze mnie jakaś matka eksperymentujaca na dziecku. Bo schemat rozszerzania diety sama sobie wymyśliłam i 1 tydzień dawałam marchewkę, marchewkę z ziemniaczkiem i dynię z ziemniaczkiem. 2 tydzień dołożyłam 1/2 porcji kaszki ryżowej z bananem , 3 tydzień dołożyłam prażone jabłko i do tego 1/2 porcji kielik kukurydziany, Obecnie mamy 4 tydzień i wymyśliłam wprowadzanie glutenu - dodaję 1 łyżkę stołową kaszki manny z nestle do przecieru marchewkowego ![]() Bezstresowo do tego rozszerzania podchodzę. Narazie wszystko ok ![]() Cytat:
Cytat:
Soczki z hipp też 2 razy podawaliśmy ![]() I najważniejsze dziś o 13.10 skończyliśmy 22 tygodnie!!! ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:06.