Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-21, 10:12   #3301
stokrotka24
Zakorzenienie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Dzień dobry!!!!

Stawiam soczki/piwko?owoce/warzywka?zupki -kto co lubi i moze

Laura -słodka żabeczka kończy dziś 20 tygodni!!!!

Wszystkiego naj i dla Antonia-naszej pary porodowej
I dla pozostałych solenizantow o ktorych dopiero doczytam
wszystkiego najlepszego dla Laury i dla innych solenizantów też

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 10:16   #3302
Samantha7
Zakorzenienie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Hejo

Nie mam czasu pisac ostatnio i nadrabiac. Dzis skonczylam robic sloiczki. Zrobilam jabluszka i dynie. W niedziele pojade kupie slodkie ziemniaki ekologiczne i organiczne banany i zloze tez bo zostalo mi 7pustych sloiczkow.
Niestety okazalo sie, ze w sloiki typowo dzieciowe nie da sie zlozyc bo sie nie zamykaja
Kupilam male sloiczki i mialam kilka po koncentracie i po takich mini dzemach.

Maly sie zbudzil i nie moze zasnac :/ 4rano. Poszedl spac pozno bo po 22 wiec nie wiem co mu jest, ale lezy w lozeczku i ciumka kocyk

Jakierka- no coz jak Ci smakuje mieso no to jedz. Ja jedynie tesknilam za kielbasa z ogniska. Zjadlam, zatrulam sie , zrobilam dwa podejscia i mieso nie dla mnie. Z kebaba to ja lubie najbardziej ten sos i kapuste
Jestem typowym roslinozerca. No i mysl ze mam pogrzebac cos z moim brzuchu co kiedys zylo przeraza mnie
Co do sterydu to u mnie na policzkach u malego znow dzis wrocilo, ale ja dwa razy posmarowalam. Byc moze trzeba dluzej stosowac.
Maly tego nie drapie, ale chce dla testu od nastepnego tygodnia nie jest nic z nabialu i zobacze co to jest na policzkach. Pidejrzewam hormony bo lysiejemy oboje z synem tez :/

Mam nadzieje ze Edziu dojdzie do siebie

Dzoan - dla Olusia i za zakupy.

Karolajn- przykro mi

Agrafka- dobrze ze Twojemu Tacie sie nic nie stalo

Tyle pamietam.

Pozdrawiam

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 04:16 ---------- Poprzedni post napisano o 04:13 ----------

Perse- robie tak samo z tym usypianiem

Rocky - dla Laurki

Sent from my iPhone using Tapatalk

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 10:18   #3303
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

misiaczka: w tym, foteliku co wrzucalam jest regulacja wysokosci i moze byc bez tacki, jak i z.

stokrotka; przerabane z tym pradem. dlugo tak jeszcze?

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Rockyy: gratki dla Laurki! jak z jej wysypka i przybieraniem?

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 10:18   #3304
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość

Ja właśnie męczę krzesła do karmienia. Teście chcą kupić małej na gwiazdkę. Czytam opinie na bangla i myślę.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zazdroszczę. Też wolałabym żeby teściowie proponowali zakup, który im zasugeruję/wskażę a nie wyskakiwali z chodzikiem.

Mam udawać, że się cieszę jak go dostanę. To, że będzie sprzedany to już pewne. Powiedziałam mężowi, że nawet na próbę Michasia do niego nie wsadzę.

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
no to się chwalę.
Lachryma: jeśli fotelik chicco za taką cenę, to co powiesz na ten: http://www.bobowozki.com.pl/product_...3&%3CosCsid%3E
rewelacja!! a cena rzeczywiście powala.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 10:19   #3305
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Hejka

Jak macie jakieś wolne kciuki to poprosimy, bo mamy dzisiaj drugie szczepienie Postaram się tym razem nie rozkleić

a tak btw- jak ubieracie choinkę? Jeden- dwa kolory ozdób, czy cała pstrokata? Ja chciałam dwukolorową ale zobaczyłam tyle ładnych bombek to się nie mogłam powstrzymać i mam wszystkie kolory tęczy

my mamy ozdoby w kolorze bodro-złoto-srebrnym
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43815627]Artur sobie wyciąga z premedytacją smoka rączką, a potem do bacznie obserwuje z każdej strony
[/QUOTE]
Laura tak samo.

Karolajn przykro mi

Dzoan dla Olka,pieknie sie zachował.
Wogole dzis wspominalam ze rok temu bylam podjarana Swiętami i myslałam ze za rok Laura bedzie juz z nami i to tak szyyybko zlecialo

Laurka dostanie na Mikolaja kosz na zabawki i moze jakies ciuszki od nas.Ma tez przyjsc paczka od Chrzestnej i innych Mikołajów
Stary 2013-11-21, 10:23   #3306
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Aha, LACHRYMA, przez ciebie jestem lżejsza o prawie 500 zł Jak ostatnio napisałaś, że w auchan jest promocja zabawek....sie wybrałam na zakupy, zabawek nie kupiłam bo jakoś mnie ich ilość przytłoczyła i stwierdziłam, że weźmiemy Kubę i sam sobie wybierze następnym razem ale wpadłam w ozdoby choinkowe jakto Tari kiedyś napisała- jak dzik w sosny A tak bym grzecznie w domu siedziała
będziesz miała chociaż ładny świąteczny wystrój w domu, dziękuj mi
a jeśli chodzi o choinkę, w tym roku będziemy mieli kolorową- żeby kolory przyciągały uwagę małej

elaine... nie wiem jak to napisać. ale nie macie co z kasą robić? w życiu nie wydam 1200 zł na krzesełko, a na pewnie nie 1600 zł dla mnie te za 500 zł to są już drogie szaleństwo!

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Zazdroszczę. Też wolałabym żeby teściowie proponowali zakup, który im zasugeruję/wskażę a nie wyskakiwali z chodzikiem.
ja się nie zamienię na teściów

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
misiaczka: w tym, foteliku co wrzucalam jest regulacja wysokosci i moze byc bez tacki, jak i z.
noo misiaczka, luzik, regulacja jet mega ważna, kup sobie krzesełko za 1200 zł

zadzwonię do teściów i powiem im, że znalazłam juz super krzeselko dla malej i niech wyłożą te zaledwie 1600 zł
Stary 2013-11-21, 10:28   #3307
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:

stokrotka; przerabane z tym pradem. dlugo tak jeszcze?

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Rockyy: gratki dla Laurki! jak z jej wysypka i przybieraniem?
Bardzo fajny ten fotelik mama zaszalała, ale co będzie na wnuku oszczedzać

Podoba mi sie idea krzesełek Stokke. Mają wszystko czego bym oczekiwała od krzesełka i do tego można zmieniać ich wygląd przez dokupienie nowej poduszki i do tego pasują wyglądem do mojego mieszkania cena trochę wysoka wiec nie wiem czy sie na nie zdecyduje..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (41,2 KB, 47 załadowań)

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-21, 10:28   #3308
AgaPlast
Zadomowienie

Po spacerku
elaine mi tez dobrze bez ale stresuje sie jak nastolatka chcemy wiecej ale mimo to mam stresa
arrabiata ja ubieram zawsze mono kolor i białe lampki na choinke ale teraz dla dziecia zrobie taka kolorowa z migajacymi swiatelkami ze biedna oczoplasu dostanie

Kciuki za szczepienia i brawa za tygodnie

zaraz was opuszcze bo wychodze dzisiaj na warsztaty ze swiadomego macierzynstwa i musze dom ogarnac obiad machnac i sie wydoic bo tz ma stresa bo sam bedzie usypiał Bianke wieczorem
no i sobie cos jeszcze przeciez na dzisiaj obiecałam
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 10:32   #3309
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

AGA z tego samego względu też juz chciałabym mieć okres,z drugiej strony dobrze mi bez niego

NENI pytałam o kciuka,babeczka mówiła ze to normalne. Możesz spróbować zastąpić go np przytulanka wszystko zależy od tego w jakich sytuacjach ssie. U Igiego był okres może jakiś 2tyg w 3miesiacu ale przeszło..jesli mocno cię to niepokoi to można też wybrać się do logopedy która pokaże ćwiczenia odpowiednie co mi przypomniało ze na SR mówili żeby do logopedy w pierwszych miesiącach z dzieckiem się wybrać...

PERSE,TYSIA wspolczuje nocki

BRANDY co do klubu to trzeba buc aktywnym na forum i cierpliwym

MADI oj nie przesadzaj,po prostu przekazałam co się dowiedziałam. dalej na wsi? A ty u rodziców z mężem siedzisz?

DZoAN ale Olus sam dal ładnie po sklepach pochodzić. A Twój maz to cierpliwy ze tyle też wytrzymał. Ja podziwiam bo do ch wpadam jak przeciąg. Chyba ze w sprawach z pracy to często i 6-8h muszę łazić po sklepach. Jak tz?w diversie masz ciepła parkę 299.99

ITA dobrze ze lepiej

EV jak Mery?

Krzesło,huśtawkę i stolik w jednym kupiła nam moja mama. Jak wejdę na komputer to wam pokaże,bo padlam jak zobaczyłam,a jak usłyszałam w sklepie cenę to myślałam ze mama na głowę upadla:p no ale super jest i skladany

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
Ja dalej wsiuję
Mąż nie, ktoś musi na rodzinę zarabiać:P

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 10:34   #3310
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BrandyOrange Pokaż wiadomość
[
...tak te dni powoli lecą, 16 już się ciemno robi mąż nie wraca, dziecko nie śpi.... cieszę się, że się w końcu odważyłam i odezwałam do Was, umilacie mi każdy dzień...

Co do ekspozycji na gluten- i całej reszty-ja kp,dokarmiam mm i na razie daje zupki-ziemniak i marchewka.Całą reszte bd wprowadzac po ustaleniach z p. alergolog.Wybieramy sie za 2 tygodnie wiec zobaczymy co i jak z glutenem.

Pytanko: czy karmiąc piersią i dokarmiając mm musze Laurke dopajać np. wodą lub herbatkami??

Oli dla Lilo

Koniec,uciekam ,bd pozniem bo Laura wstała
U nas pada wiec nie idziemy dzis na spacer chyba ze sie pogoda polepszy
Stary 2013-11-21, 10:35   #3311
AgaPlast
Zadomowienie

http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...694687771.html

my mamy takie ale uzywane bo dostalismy od sasiadki. nie narzekam jak za darmo daja
Stary 2013-11-21, 10:36   #3312
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]Rockyy: gratki dla Laurki! jak z jej wysypka i przybieraniem?
Po trzymaniu przeze nmnie diety,smarowaniu jej masciami itp. no i przy dokramianiu: wyspypka sie zmniejszyła,skóra jest juz tylko troszke sucha I Laura przybrała Tzn. rano sie wazyłam bez niej i znią i wyszło ze przybrała w tydzien ok.500 g .....
Stary 2013-11-21, 10:36   #3313
lachryma
Zakorzenienie

jak dlugo dziecko korzysta z takiego krzesełka? ostatnio widziałam synka mojej kuzynka, miał ponad 2 lata i jakoś go sobie nie wyobrażam w takim krzesełku. szybciej by je rozniósł

Edytowane przez lachryma
Czas edycji: 2013-11-21 o 10:37
lachryma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 10:42   #3314
madi82
Zakorzenienie

Cytat:

Co do ekspozycji na gluten- i całej reszty-ja kp,dokarmiam mm i na razie daje zupki-ziemniak i marchewka.Całą reszte bd wprowadzac po ustaleniach z p. alergolog.Wybieramy sie za 2 tygodnie wiec zobaczymy co i jak z glutenem.

Pytanko: czy karmiąc piersią i dokarmiając mm musze Laurke dopajać np. wodą lub herbatkami??

Oli dla Lilo

niby się powinno..ja nie dopajam jak marudzi to go do cyca i uważam że wtedy pije

Cytat:
Dzień dobry!!!!

Bozesz ty mój, jaka Laurencja juz dorosła !!!!

NAJLEPSZEGO KOCHANAbuziaki od nas

Cytat:
Hejka

Jak macie jakieś wolne kciuki to poprosimy, bo mamy dzisiaj drugie szczepienie Postaram się tym razem nie rozkleić
już?
mamy mamy
Myślę,że jak z jednej ręki Adaśkowi ujmę kciuka na chwilę to się nie obrazi

zatem kciukamy za szczepienie!

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Jendka jak u mamy jestem to ona pilnuje dopajania
I wczoraj nie było juz 2 dzień kupy, mały nie chciał pić rumianku, to dałyśmy mu na łyżeczce...ale wpylał
no i na wieczór kupa była jak marzenie (zielona co prawda,ale była)

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Po trzymaniu przeze nmnie diety,smarowaniu jej masciami itp. no i przy dokramianiu: wyspypka sie zmniejszyła,skóra jest juz tylko troszke sucha I Laura przybrała Tzn. rano sie wazyłam bez niej i znią i wyszło ze przybrała w tydzien ok.500 g .....
super!!!
Porządna mama to i dziecku się polepszyło!
ROCKY super,ze tak trzymasz dietę itp!!!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 10:43   #3315
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękuję za przykłady krzesełek
jak patrzę na super fajne, solidnie zrobione to z chicco koszt zaledwie 450 zł pogrzało ich
Ceny powalaja my dostaniemy ,,w spadku" więc sie w to nie zagłębiam.

Cytat:
Hejka

W ogóle od tygodnia moje dziecko ma mega stały rytm dnia, prawie że co do minuty, boję się, że dzisiejsze szczepienie je zaburzy

a tak btw- jak ubieracie choinkę? Jeden- dwa kolory ozdób, czy cała pstrokata? Ja chciałam dwukolorową ale zobaczyłam tyle ładnych bombek to się nie mogłam powstrzymać i mam wszystkie kolory tęczy
za szczepienie.
Choinkę mam pstrokatą bo zawsze taka była w domu

Cytat:
no to się chwalę.
Lachryma: jeśli fotelik chicco za taką cenę, to co powiesz na ten: http://www.bobowozki.com.pl/product_...3&%3CosCsid%3E

Ale naprawdę jest mega solidny i stabilny, sporo różnych opcji i wbrew pozorom po złożeniu nie zajmuje dużo miejsca

Za to z taką podstawą nie polecam:
http://www.bobowozki.com.pl/product_...9&%3CosCsid%3E
Kupiliśmy z chrzestnym chrześniakowi rok temu i okazało się, że mały jak się bujał (a silny i większy jest niż przeciętne dziecko w jego wieku) to się chwiał.
Krzesełko zaj.biste ale cena

Cytat:
Dzień dobry!!!!

i najlepszego dla Laury
Dla Antonia również

Cytat:

elaine... nie wiem jak to napisać. ale nie macie co z kasą robić? w życiu nie wydam 1200 zł na krzesełko, a na pewnie nie 1600 zł dla mnie te za 500 zł to są już drogie szaleństwo!

Elaine pisała, że mama jej kupiła więc to mama nie ma co z kasa robić

Cytat:
Wow pieknie Lauritta przybrała
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 10:46   #3316
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!!!!

My mamy takie krzesełko http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...722795319.html

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 10:51   #3317
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Elaine pisała, że mama jej kupiła więc to mama nie ma co z kasa robić
taaak, ale to za 1650 zł kupili z chrzestnym dla chrześniaka.

nieważne, dla mnie limit to 400 zł, tym bardziej, że to teściowie kupują.
Stary 2013-11-21, 11:01   #3318
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka

W ogóle od tygodnia moje dziecko ma mega stały rytm dnia, prawie że co do minuty, boję się, że dzisiejsze szczepienie je zaburzy

Aha, LACHRYMA, przez ciebie jestem lżejsza o prawie 500 zł Jak ostatnio napisałaś, że w auchan jest promocja zabawek....sie wybrałam na zakupy, zabawek nie kupiłam bo jakoś mnie ich ilość przytłoczyła i stwierdziłam, że weźmiemy Kubę i sam sobie wybierze następnym razem ale wpadłam w ozdoby choinkowe jakto Tari kiedyś napisała- jak dzik w sosny A tak bym grzecznie w domu siedziała

a i pozwolę sama siebie zacytować, bo zostałam zignorowana, a zależy mi na odpowiedzi

masakra! Mam nadzieję, że znajdą złodzieja

brawo dla grzecznego synka A jak tam twój nastrój, lepiej już?

Cytat:
Dzień dobry!!!!

klask i: dla wszystkich za skończone tygodnie

Cytat:

Oli dla Lilo

ja dopajam, mi pediatra powiedziała, żeby dopajać

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:17   #3319
taribari
Zadomowienie

Hej laseczki

Czuje sie dzis jakbym miala kaca bo mlody od 4 rozpoczal wiercenie wiec wzielam go do lozka. Okazalo sie ze swedzi go za uszami najlepsze jest to że się nie obudził a ja smarowalam go i trzymalam smoka chyba do 6. o 7.30 obudzilo mnie glaskanie po twarzy i piekny usmiech odkad dostaje kleik na kolacje po obudzeniu nie jest glodny do 8

U mnie choinka co roku ubrana m.in. w pierniki, ktore uwielbiam dekorowac. Chyba wezme sie za pieczenie w sobote
Pewnie bedzie czerwono, bialo, zlota

A krzeselko mamy dostac na gwiazdke ale nie wiem jakie. Kolezanki polecaja te 2 w 1 co sie rozkladaja potem na stolik i krzeselko.

dla wszystkich maluchow za skonczone tygodnie i miesiace

dla potrzebujacych

Dziś do Ptysia przyjezdza kolega wiec wpadne do Was wieczorkiem. Miłego dnia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:27   #3320
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
hmmmmmmmmmmm ogólnie leczenie probiotykiem LGG podobno niedostepnym w polsce. Ja podaje małej docoflor kilka razy w tyg. ciekawe czy pomoze
LGG to szczep bakterii który jest w probiotykach dostepnych w Polsce. M.in. Dicoflor go ma i Trilac w kropelkach. Niedawno z Tari spierałam się tutaj, że Trilac nie ma, ale zwróciłam honor bo o innych Trilacach rozmawiałyśmy.

Alicja śpi na dworze, a ja trzeci dzień z rzędu jem pierogi z mięsem z Lidla. Co z tego, że gulasz wczoraj zrobiłam jak nie mam na niego ochoty.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:29   #3321
lachryma
Zakorzenienie

właśnie przeczytałam, że wczoraj w Poznaniu nad Maltą (sztuczne jezioro blisko centrum) utopił się 2latek, opiekunowie nie zauważyli, że go nie ma.
jak czytam takie rzeczy to mam siarki na plecach. od razu myślę o Oliwii.
co to dziecko musiało czuć topiąc się w lodowatej wodzie?
Stary 2013-11-21, 11:32   #3322
misiaczka555
Wtajemniczenie

Poczekam aż Majulka wstanie i jedziemy do galerii na poszukiwania kurtki zimowej dla niej. I zachaczymy o starbucksa bo chce mi sie latte

Maja dzisiaj miała pierwsze nocne karmienie o 2 i płakała, marudzła. Wzięłam na ręce i...bek. Dziecko w sekundę po tym spalo widocznie za mało jej się wcześniej odbiło.
Kolejne karmienie było o 6 ale to juz TZ karmił bo i tak wstawał do pracy. Bawili sie do 8 a ja kimałam

Maja jak TZ zbliża twarz do niej to przymyka oczy, robi takie szparki bo wie że zaraz będzie milion całusków w szyjkę słodka jest

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:52   #3323
dzoan
Zakorzenienie

Właśnie wróciłam z Małym od pediatry.. Wizyta nie była umawiana, wcisnęłam się do dzieci zdrowych na szczepienia Niepokoiły mnie suche placki na nóżkach. Już od ok. 2tyg je ma i mam wrażenie, że się to pogłebia. Pediatra nie nazwała tego ani skazą, ani AZS..uznała, że to może być reakcja alergiczna na to co mogłam zjeść, żeby ogólnie się nie przejmować..myć nadal Małego w oilatum, do tego natłuszczać kilka razy dziennie.. no i uważać na dietę, tzn. ograniczyć nabiał, czekolada/kakao całkiem wykluczyć, pomidory też.. w sumie tyle co sama wiedziałam, tylko nadal nie wiem co jeść, żeby się najeść
Chyba wyszłam trochę na nadopiekuńczą matkę w oczach pediatry.. ale przynajmniej jestem spokojna.

Oluś waży już 7,02kg i mierzy 66cm jak dobrze pamiętam

Poza tym rozśmieszył mnie strasznie w przychodni. 15 listopada po raz pierwszy przewracał się z plecków na brzuszek, kolejne dni ani razu jakby zapomniał..a dzisiaj na przewijaku, gdy go do wyjścia szykowałam i schyliłam się na chwilę do torby ten bach i już na brzuszku leżał

Uciekamy na spacer i później Was nadrobię

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:57   #3324
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

chyba nam się kanalik przetkał bo od 1,5 tygodnia małemu oczko nie łzawi i nie ropieje

Cytat:
dziękuję za przykłady krzesełek
jak patrzę na super fajne, solidnie zrobione to z chicco koszt zaledwie 450 zł pogrzało ich
My dostaliśmy takie, jak w załączniku

Cytat:
Hejka

A choinka z przewagą czerwieni

Cytat:
no to się chwalę.

Ale naprawdę jest mega solidny i stabilny, sporo różnych opcji i wbrew pozorom po złożeniu nie zajmuje dużo miejsca
Ale cudo

Cytat:
Dzień dobry!!!!

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość

Podoba mi sie idea krzesełek Stokke. Mają wszystko czego bym oczekiwała od krzesełka i do tego można zmieniać ich wygląd przez dokupienie nowej poduszki i do tego pasują wyglądem do mojego mieszkania cena trochę wysoka wiec nie wiem czy sie na nie zdecyduje..
Też całkiem fajny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00339.jpg (57,5 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00340.jpg (17,1 KB, 10 załadowań)
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:58   #3325
AgaPlast
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
LGG to szczep bakterii który jest w probiotykach dostepnych w Polsce. M.in. Dicoflor go ma i Trilac w kropelkach. Niedawno z Tari spierałam się tutaj, że Trilac nie ma, ale zwróciłam honor bo o innych Trilacach rozmawiałyśmy.

Alicja śpi na dworze, a ja trzeci dzień z rzędu jem pierogi z mięsem z Lidla. Co z tego, że gulasz wczoraj zrobiłam jak nie mam na niego ochoty.
no właśnie wiem dlatego to moje długie hmmmmmmmmmmmmmmmmm moze i ten dicoflor działa albo mała dojzewa juz bo czasami skubne kostke czekolady czy zjem kawałek pizzy z serem i nie widze strasznych sensacji z brzuszkiem tylko ew. lekka wysypka
Stary 2013-11-21, 11:58   #3326
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

dla sprostowania - na szybko. Moja mama kupiła ten pierwszy. Ona zaszalała:P
A my dla chrześniaka kupiliśmy jakiś chyba ok.350zł Składałam się z chrzestnym. I nie taki jak wrzuciłam link. Inny. Chodziło mi tylko o taką hookerową podstawę, że jest niepraktyczna i niestabilna

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:58   #3327
lachryma
Zakorzenienie

surka, jakie to krzeselko? firma/ rodzaj?
Stary 2013-11-21, 12:08   #3328
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

Oluś waży już 7,02kg i mierzy 66cm jak dobrze pamiętam

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
surka, jakie to krzeselko? firma/ rodzaj?
http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...692364255.html czerwone bardziej mi się podobała, ale dostaliśmy takie
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:22   #3329
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
DZoAN ale Olus sam dal ładnie po sklepach pochodzić. A Twój maz to cierpliwy ze tyle też wytrzymał. Ja podziwiam bo do ch wpadam jak przeciąg. Chyba ze w sprawach z pracy to często i 6-8h muszę łazić po sklepach. Jak tz?w diversie masz ciepła parkę 299.99
A czym sie zajmujesz?

Cytat:
no to się chwalę.

Za to z taką podstawą nie polecam:
http://www.bobowozki.com.pl/product_...9&%3CosCsid%3E
Kupiliśmy z chrzestnym chrześniakowi rok temu i okazało się, że mały jak się bujał (a silny i większy jest niż przeciętne dziecko w jego wieku) to się chwiał.

Arabbiatta: szczerze mówiąc nie wiem, czy zwykłą manną. Nie zgłębiałam tematu, bo się już na tą orkiszową zajarałam kciuki za szczepienie!
Swietne to krzeselko, ale cena powalajaca

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Ja się jeszcze nie rozglądałam ale zależy mi na solidnym krzesełku z regulacją wysokości bez tacy. Zawsze jemy posiłki razem przy stole i chce żeby Maja miała krzesełko przestawione do stołu

Jesteś niesamowita
Wez ze zdejmowana taca bedzie Ci wygodnie karmic Maje bo zaloze sie nie zawsze bedziecie jesc przy stole tym bardziej ze pewnie nadejdzie okres plucia i zrzucania wszystkiego
Cytat:
będziesz miała chociaż ładny świąteczny wystrój w domu, dziękuj mi
a jeśli chodzi o choinkę, w tym roku będziemy mieli kolorową- żeby kolory przyciągały uwagę małej

elaine... nie wiem jak to napisać. ale nie macie co z kasą robić? w życiu nie wydam 1200 zł na krzesełko, a na pewnie nie 1600 zł dla mnie te za 500 zł to są już drogie szaleństwo![COLOR="Silver"]
a:
Przeciez to nie o Twoja kase chodzi

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...694687771.html

my mamy takie ale uzywane bo dostalismy od sasiadki. nie narzekam jak za darmo daja
mamy takie samo

Cytat:
jak dlugo dziecko korzysta z takiego krzesełka? ostatnio widziałam synka mojej kuzynka, miał ponad 2 lata i jakoś go sobie nie wyobrażam w takim krzesełku. szybciej by je rozniósł
az jest na tyle duze aby stabilnie siedziec na krzesle i swobodnie dostawac rekami do talerza czyli ok 2 lat chyba

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:23   #3330
Ewusia709
Zadomowienie

Witam się, wpadłam na chwilkę i muszę uciekać bo Tymuś nie pozwolił mi posiedzieć z Wami.

Zaraz zbieramy się do marchewki Dziś zupka ugotowana, posprzątana kuchnia i łazienka. Tymuś spał 2 godziny więc jestem w miarę rześka

Jak czytam o tym glutenie i innych rzeczach z rozszerzaniem diety to stwierdzam, że ze mnie jakaś matka eksperymentujaca na dziecku. Bo schemat rozszerzania diety sama sobie wymyśliłam i 1 tydzień dawałam marchewkę, marchewkę z ziemniaczkiem i dynię z ziemniaczkiem.
2 tydzień dołożyłam 1/2 porcji kaszki ryżowej z bananem ,
3 tydzień dołożyłam prażone jabłko i do tego 1/2 porcji kielik kukurydziany,
Obecnie mamy 4 tydzień i wymyśliłam wprowadzanie glutenu - dodaję 1 łyżkę stołową kaszki manny z nestle do przecieru marchewkowego
Bezstresowo do tego rozszerzania podchodzę. Narazie wszystko ok

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
a ja się wczoraj zdziwiłam bo otworzyłam nową paczkę pampers 4 premium (na noc zakładam) i one nie białe tylko białe w niebieskie gwiazdki
w gemini 9,99 za przesyłke. Nam się opłaca bo u nas idzie zbiorcze zamowienie od siostry, od nas i jeszcze tam od kogoś siostry i zawsze mamy darmową przesyłke bo ponad 250 zł nam wychodzi.
ale mam u nas na wsi sklep jakiś nowy eko i muszę popatrzec co tam mają.
Też mnie to bardzo zdziwiło, lubiłam te premium care a teraz takie jakieś liche mi się wydają. Choć na noc dają radę, u nas Tymuś wytrzymuje od 20stej do 5-6rano w jednym.

Cytat:

Oli dla Lilo

My dajemy herbatkę rumiankową lub herbatkę malinową z HIPP z granulatu, nie jestem zbyt przewrażliwona na skład tych herbatek.
Soczki z hipp też 2 razy podawaliśmy Ale Tymuś raz pije, raz nie pije. Lubi podgrzane jak nie chce w temp pokojowej pić.

I najważniejsze dziś o 13.10 skończyliśmy 22 tygodnie!!! Stawiamy soczki, marchewki i co sobie zyczycie

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości